Gość: jasiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:03 Za taka decyzje Multikina, kinomani powinni przez miesiac nie chodzic to tego kina! ciekawe co wtedy by sie stalo z naszym Multi i z jego dyrekcja w Warszawie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kinomaniak Płatny parking w Multikinie IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:03 Co do parkingu platnego to nie jest zly pomysl ale wolalbym zaplacic np.5zl raz jako klient miltikina i nie wazne ile tam bede stal bo czasami chodze na 2 filmy jeden po drugim!niz 2zl za godzine!powinni brac "symbolicznie" dla klientow multikina!Bylem niedawno na "Pitbulu" i wlasnie zaciekawilo mnie co sie bedzie dzialo bo juz widzialem miejsca na szlabany budki i robione ogrodzenie!moja pierwsza mysl byla taka ze eee pewnie ludzie stawiaja tam samochody i ide gdzies na zakupy czy do znajomych ( w sensie ze robia sobie parking nie bedac klientami multikina ) i pomyslalem ze teraz kto np. nie pokaze biletu ze byl w danym czasie od do jakiej tam godziny na filmie ten placi jak za zwykly parking!a ten kto byl i pokaze bilr wstepu wyjezdza za darmo bo przeciez juz zaplacil jakby za ten parking biletem do kina!myslalem ze to tak bedzie dzialac!tak jak mowie ze malo miejsc parkingowych a ktos sobie jeszcze zostawial samochod i np. szedl sobie do domu obok go kamienicy czy cos!no ale sie mylilem nie jest tak jak myslalem!lepiej? gorzej?nie wiem w sumie dla mnie 2zl za godzine czyli srednio 4zl wydamy bedac w kinie dodatkowo no to dziecku popkronu juz nie kupimy:) pozdrawiam wasza dalsza decyzja co o tym myslicie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.proxy.lucent.com 10.05.05, 08:10 Generalnie zgadzam sie z Twoimi zastrzezeniami co do parkingu. (Wyjatkiem jest tylko popkorn. Nie cierpie tego smrodu w kinie i wkurza mnie syf, jaki ludzie zostawiaja rozsypujac resztki tej karmy. Wg mnie jak ktos chce sie najesc to niech idzie do baru a nie do kina.) Jesli juz musze placic za parking, to jakas symboliczna kwote, pod warunkiem, ze pokaze bilet na wlasnie zakonczony seans. Gwiezdne Wojny szarpna mnie oprocz 36zl na bilety jeszcze dodatkowo 6zl za parking. Film trwa 142 minuty, a ile reklam przed nim "pojdzie" to nikt nie wie. Nastepnym razem wybiore sie do Adrii. Tam moge pojsc piechota. Blisko mam. Idea parkingu strzezonego jest sluszna bo cale stada dresikow sie tam krecily. Kolpaki, nawet podroby, znikaly jak kamfora. Stluczona szybe tez nie raz widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Żenada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:04 Żenada... Ani w Warszawie, ani w Krakowie, gdzie multipleksow nie brak nikt jeszcze na taki chory pomysl nie wpadl...! Juz widzę te zajezdzone parkingi w okolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart nie wspominajac o okolicznych trawnikach..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanka Re: nie wspominajac o okolicznych trawnikach..... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.05.05, 22:12 Jakoś głupio sie porobiło. Byłam na nocnym maratonie - ok. 9 godzin, czyli teraz to byłoby dodatkowe 18 złp. No nie chyba głupi pomysł. Bilety sa i tak drogie i jeszcze opłata za parking. Mogłoby tak właśnie być, że za okazaniem biletu z danego dnia stoimy za darmo. A tak sorry, wole Adrię. Może mniej bajerów, ale lepsza atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziu Zróbmy bojkot multikina!!!!!!!!!! nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanka Re: Zróbmy bojkot multikina!!!!!!!!!! nt IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.05.05, 22:13 Jestem za, przez najbliższe pół roku na pewno moja noga tam nie postanie !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
angoulene Re: Płatny parking w Multikinie 09.05.05, 22:14 dobrze wiedziec. dopoki nie odpuszcza tego dennego pomyslu, moja absencja w multikinie siegac bedzie 100 proc. -- "Keyboard error, press F1" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinonam Idzmy do Adrii!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:24 To jedyne kino w Bydgoszczy, którego multipleks nie wykończył. W Adrii skrzypiąfotele i jest, jak w prawdziwym kinie. Nie ma tam tej multikinowej sterylności, a czipsy nie walają się pod nogami. Ja w multikinie byłem kilka razy i więcej nie zamierzam. Niech papa Walter sobie nie myśli, że wszyscy chodzą patrzeć na jego szeroki ekran. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enter Płatny parking w Multikinie IP: 212.122.214.* 09.05.05, 22:52 podatkow nie placa a jeszcze chca za oplaty parkingowe. mnie tam juz nie zobacza predko. niech zyje adria !!!!!!!!! panowie i tak szykuje sie plajta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: htk Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:59 pierwsze słyszę !!! - to zakrawa na kpinę ! jużdawno tam nie byłem, ale teraz utwierdziłem się w mojej antypatii w 100% - odpuszczam ten lokal, jak będzie jakiś maraton, to taniej będzie dojechać do Torunia do Cinema City i znowu Bydzia pustynią kulturalną. chylę czoła przed Adrią, ale szkoda Pomorzanina... Czkawką odbijają się nam te inwestycje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Www Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:43 słuchaj stary ceny biletów i parking to inna para kaloszy. Co Ty tu wypisujesz za bzdury? Jaką pustynią? Przeciez kino nie należy do górnej półki kulturalnych wydarzeń i przybytków (w 75 %) więc nie pitol o pustyni kulturalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalala Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 23:30 PARANOJA !!! Szkoda więcej słów na to ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt z Bydgoszcz Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.telsten.com / *.telsten.com 10.05.05, 01:13 Nareszcie bede mogl spokojnie pojechac do kina samochodem wiedzac,ze ktos go pilnuje.Dotad nie moglem,bo jestem inwalida i nie chcialem ryzykowac moich nog- kolek.Wszyscy moi poprzednicy sa przeciw.Wnioskuje,ze nie stac ich na kino,bo dodatkowe 4-6 zlotych to naprawde niewiele za spokoj o pojazd.Wiecej takich strzezonych parkingow w miescie a nie tylko platnych,bo te nic nie daja i tylko "opiekunowie-myjacze"maja ucieche-zarobek na piwko i smiech ze strazy miejskiej.Podejrzewam,ze straz ma jakies udzialy w tym "byznesie",bo ich nieporadnosc w ukroceniu tego procederu jest wyjatkowo ciekawa.Wszyscy widza to tylko oni nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.tvgawex.pl 10.05.05, 16:05 czlowieku naucz sie liczyc to nie bedzie 4-6 zl rezerwujac bilet podpisujesz klauzuleze ze rezerwacja musi byc odebrana na 30 min przed seansem ostatnio jak bylem w MK to byla czynna 1 kasa i satlem jakies 15 min zanim odebralem bilet czyli zeby zmiescic sie w klauzuli musisz byc przynajmnie 45 min przed seansem a licznik bije potem jeszcze z 2 h filmu spokojne wyjscie i nagle robi sie pona 3 h a co z maratonami ???????? BOJKOT ... TZN PRZESTANMY PARKOWAC JAK PRZEZ 2-3 MCE OCHRONIAZE NIE ZAROBIA FIMA SAMA SIE ZWINIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt z Bydgoszcz Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.telsten.com / *.telsten.com 10.05.05, 01:17 P.S.do mojej wypowiedzi:ktos napisal,ze okoliczne trawniki beda niszczone przez nielegalnie parkowane samochody.To jest moment dla strazy miejskiej zeby taki postoj byl dosc drogi!!Czas najwyzszy na nauke prawidlowego parkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 06:02 Wszystko do czasu ..... wszystko do czasu ... tzn do powstania konkurencji, Silver Scren w Focus Parku. Tylko czy dotychczasowi bywalcy Multikina im to zapomną???? Ale to już ich biznes ........ Widocznie są za biedni .... hahhahahaha na bezplatny strzezony parking lub chociaz monitoring, lepszą współpracę z policją .....Ale zeby wymyśleć coś takiego na krok przed wkroczeniem konkurencji na rynek .... hahhahahaha dobre...... gratulacje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgf Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 07:28 Problemem jest nie tylko opłata ale również problem z wyjazdem po zakończeniu seansu. Byłem w ostatnią niedzielę i przezyłem horror na parkingu. Otwarcie jednego wjazdu w kierunku ul. Garbary spowodował wielki korek i zamieszanie. 10 min. czekałem aby jednym wyjazdem wyjechać . Skandal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 08:28 kiedys cos podobnego zrobili w geanie - tez musieli sie wycofac bo powstawaly korki. co do parkingu - ok, powiedzmy ze przyjme, ze multikino chce zarobic - jestem to jeszcze z trudem w stanie zrozumiec. natomiast wkurza mnie cala argumentacja wlascicieli multikina, ze niby kierowcy beda zadowoleni bo ktos bedzie pilnowal aut. wlasciciel takiego rodzaju parkingu jest zobowiazany zapewnic piecze nad autami swoich klientow -to chyba jest jasne. w przeciwnym razie klienci pojda gdzie indziej. ja akurat czesto chodze na 2-3 filmy pod rzad to wychodzi jakies 6 godzin x 2 = 12 zl. nie chodzi o sama kwote bo stac mnie na nia natomiast nie bardzo widze potrzeby, zeby okolo 100 zl za bilety placic jeszcze za parking. Za takie pieniadze multikino powinno mi zapewnic bezplatny parking strzezony. tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianin Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.petrus.com.pl 10.05.05, 08:54 O co wam chodzi? Multikino postąpiło właściwie. Przecież jest wybór. Jak ktoś chce być pewien o swoje autko i skupić się w 100% na seansie ,to zostawia na strzeżonym,pozostali mają gdzie parkować (100 miejsc to aż nadto). Popieram decyzje Multikina. Jak ktoś jeździ po polsce to wie,że przed wieloma "hipermarketowymi" parkingami są wydzielone miejsca strzeżone.Kto chce to zostawia tam samochód,kto nie chce parkuje na miejscach ogólnodostępnych. Popieram w 100% takie inicjatywy,i mam nadzieję,że podobnie zostanie to rozwiązane również przy toruńskim "Cinema City". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:09 Zwazywszy na cene biletu na seans /lekko przydroga/ - wprowadzenie oplaty za parking i to jeszcze "od godziny" /pokazcie mi qwa film co trwa tylko godzine?!/ jest zwyklym sqwysynstwem. Ale tak jest zawsze, jak ktos powacha monopolu. Wiem ze szefowie multikina maja to w dupie, ale oswiadczam ze moja noga juz tam nie postanie. Wiwat ADRIA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark1964 Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:22 Zapewnienie bezpieczeństwa dla samochodów klientów Multikina powinno (zgodnie z zasadami konkurencji) leżeć po stronie Kina. Jednak gdzie jest owa konkurencja. To właśnie przez WAS wszystkich Multikinowców zamknięto "Orła", "Pomorzanina" i "Polonię" (brawa oczyw. dla "Adrii"). Omamiono Was początkowo tańszymi biletami, tańszą kukurydzą i colą, a terez co macie? Śmierdzące sale kukurydzą, syf i brud - bo gó..arstwo nie uszanuje nigdy tego z czego może korzystać, a teraz płatny parking i oczywiście płatną kolejkę oczekującą na wyjazd samochodu po seansie. Ludziska! na wszystko można się zgodzić ale logicznie i bez przesady. Policzcie spokojnie ile kasy w tym szmbie zostawia przysłowiowa parka lub przysłowiowa 4-osobowa rodzinka, którą reprezentuje. I co? To ja mam kurna płacić jeszcze za parking. Policzcie obsługę - niewielu ludków (jeden operator na wszystkie sale), jakaś obsługa w kasie i przy barze - to wszystko studenci którzy dostają marne groszę. TO kto w takim razie bierze całą kasę i pozostałe wpływy? Proste - wyzysk i na wszystkim chcą zarobić. Niech ktoś w końcu otworzy odnowiony Pomorzanin - tam też dojadę MZK lub inny Multipleks. A tak poza tym - czy ktoś zauważył blade kolory filmów w Multikinie????? Jeśli wypożyczę dany film na DVD to w telewizorze mam owiele lepsze nasycenie kolorów i chyba również kontrast. A przecież to kino miało być czymś super. Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss FARSA! 10.05.05, 10:55 włodarze i część niestety tutaj ludzi który to popierają lub wytykają parking darmowy chyba w kinie nie byli, lub tylko autobusami jeżdzą. Parking pod multikinem był non-stop zajęty w godzinach popoludniowych i szczególnie w wekendy znalezienie miejsca było naprawdę trudne. Widziałem dziesiąti aut dostawców, przedstawicieli itp. z których jak połowa idzie do kina to byłbym szczęśliwy. Teraz te "100" będzie na wage złota. Płacić dodatkowo nie mam zamiaru i tak bilety są po prostu drogie nawet z rabatami. A tak notabene za każdym razem tam będąc widziałem albo dwoch policjantów albo dwóch ochroniarzy chodzących po parkingu. Niech nie mówią iż nie stać ich na te marne grosze, które dostają ochroniarze za godzinę i opłacić ich raz na miesiąc. Karty stałego klienta pójda chyba na śmietnik a kino pozbędzie sie zysku z około 30 seansów rocznie jakie zaliczałem w dwie osoby. Czekam na Focus Park w takim razie a na dobra filmy trzeba do Adrii (jest już ciepło to można iść bo zimą straszne warunki tam ;P) Ps. przy projeksie był darmowy parking, szkoda iż w tak newralgicznym punkcie miasto nie wywalczyło tego na stałe. Ale pewnie jak wejdzie konkurencja to zmieni sie ten stan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.cm.umk.pl 10.05.05, 12:22 Dla mnie era kina w Bydgoszczy zaczęła sie wraz z Multikinem bo przed nim były tylko pierdząco-dudniące głośniki i ekraniki z prześcieradeł. To zresztą zostało jeszcze w Adrii, która owszem, nadaje się do oglądania występów kabaretowych, ale na pewno nie do oglądania filmów. Co do smrodu popcornu to dziwne jest, że wszyscy przeciwnicy Multikina zauważają go tylko w Multikinie a nie widzą, że jest on stałym elementem życia wszystkich niemal kin w Polsce, również tych nieodżałowanych przez was salek w Pomorzaninie i Orle. W dodatku w starych kinach jest gorsza wentylacja, więc ten "zapaszek" utrzymywał się tam znacznie dłużej i był intensywniejszy. Co do cen: jak kogoś nie stać, to niech sobie chodzi do Adrii słuchać pierdzących głośniczków i skrzypiących foteli i niech sobie ogląda film na prześcieradle. Ja z przyjemnością podjadę sobie na pusty parking Multikina i nawet zapłacę te dodatkowe parę złotych za pewność, że mi gó..arze nie porysują karoserii. A jak pojawi się drugi multipleks to ceny siłą rzeczy spadną. Co do bladych kolorów: nie wiem o czym mówisz, może akurat film był taki albo masz początki kurzej ślepoty. Idź sobie zbadaj wzrok. K Odpowiedz Link Zgłoś
carton Re: Płatny parking w Multikinie 10.05.05, 12:51 Nie nerwicuj sie tak tym stwierdzeniem o "bladości kolorów". Coś w tym może jednak być. Np. jak byłem swego czasu na "Open Water", miałem nieodparte wrażenie, iż coś z ostrością nie gra (zapewniem cię, że wzrok mam bardzo dobry, nie piłem itd. - to żebyś sobie darował ewentualne "uwagi" :] ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.cm.umk.pl 10.05.05, 15:00 Fakt jest faktem, że obsłudze Multikina równiez zdarzają się wpadki. Sam byłem na seansie, kiedy przez 10 minut zamiast dźwięku z filmu leciała jakas muzyczka i dopiero interwencja u obsługi to naprawiła. Uważam jednak, że bardzo często naskakują na to kino ludzie, którzy z niejasnych dla mnie względów uważają, że w PRAWDZIWYM kinie fotele muszą skrzypieć, ekran musi być wielkości chusteczki do nosa a głośniki musza dudnieć. Tacy ludzie najczęściej wybrzydzają, ze smród popcornu, że trzeba płacić za to czy tamto itd. a jednocześnie zupełnie nie przeszkadza im zatęchła atmosferka starych kin, również nasycona różnymi zapaszkami, w tym popcornu, nie przeszkadza im, że oparcie uwiera w plecy, że jak ktoś wysoki usiądzie z przodu to nic nie widać, że nie wspomnę o tragicznej jakości dźwięku i obrazu. Stąd moje zżymanie się na tą rzekomą bladość kolorów czy inne narzekania, które wydają mi się dobudowywaniem na siłę faktów do ideologii. Dla przykładu: ktoś może sobie uważać, że fiat 126p jest najlepszym samochodem na świecie, ale gdyby taki ktoś zaczął dowodzić, że Ferrari jest gorsze od Fiata bo droższe to by go ludzie zabili śmiechem. Jak komuś się Multikino nie podoba to niech nie chodzi i nie marudzi. I już. K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:11 Wyobraz sobie, ze filmy to nie tylko strzelanaka, poscigi i mordobicie. Zanim powstalo Multikino - woobraz sobie - w Bydgoszczy chodzilo sie do kina ogladac filmy! Niemozliwe? A jednak. Stare kina mialy klimant (co ty mozesz wiedziec o Konfrontacjach), bylo w nich cos fajnego. Ale jak ktos jest z pokolenia coli i hamburgera to faktycznie - era kina zaczela sie od Multikina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.telsten.com / *.telsten.com 11.05.05, 00:44 Wiesz co, teraz to strzeliłeś jak kulą w płot. Wkrótce będę miał 40 lat, więc w moim przypadku trudno mówić o pokoleniu coli i hamburgerów . Wyobraź sobie ponadto, że w zasadzie nie chodzę do kina na strzelaniny i że wiem doskonale, czym różni się Pomorzanin czy Adria od Multikina, I powtarzam: jeśli miałbym wybierać warunki oglądania JAKIEGOLWIEK filmu, czy to „Władcy pierścieni”, czy „Porozmawiaj z nią”, czy „Rejsu”, czy „Złego wychowania” to ZAWSZE będę wolał pójść do Multikina niż gnieść kości w niewygodnym fotelu zastanawiając się, czy przypadkiem nie usiądzie przede mną ktoś wysoki i czy będę w stanie zrozumieć wypowiadane kwestie. Poza tym większych różnic nie widzę, bo zapach pocornu jest wszędzie taki sam, tyle że w Multikinie mają lepszą wentylację KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.g. Tak powinno być. IP: 195.205.254.* 10.05.05, 12:15 Bezpłatne parkingi to dyskryminacja przyjeżdzających komunikacją miejską, którzy muszą w cenie biletu finansować parking zmotoryzowanym. Opłaty za parkowanie to z punktu ekonomicznego dobre rozwiązanie, bo zbliża strukturę kosztów do struktury cen, co pozwala klientom podejmować racjonalne decyzje i oddala od oferującego usługę groźbę nadużywania darmowych bonusów. Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Tak powinno być. 10.05.05, 13:04 na tej zasadzie to kolego mógłbyś powiedziec iż kupując plazmę finansujesz tańsze walkmany czy ich reklamy. Co innego jakby faktycznie koszty parkingu wrzucono w koszta biletu. Dla mnie ten parking wcześniej obiążal tak samo bilet jak i obleśne hot-dogi czy kawę sprzedawaną w barze. Zresztą jak firma jest solidna to wymyśliła by inny sposób aby rozwiązać ten problem. A tak najłatwiej zrzucić koszta na jeżdzących bo pewnie paliwo itp jest tanie. Jeszcze bym rozumiał 2zł za postoj idę na film wracam pokazuje bilet luz. Bo bywalcy maratonów będą skazani potem na komunikację miejską. Zresztą.. tak sie fajnie zdje, że kino robi sie rozrywką elitarną - uwstecznienie cywilizacyjne - to lubię. Ps. nie było by to też tak rażące jak ktoś idzie dwa razy w roku do kina, tylko, ze takim osoba mało robi czy bilet jest po 12 czy 20. No ale czego ja wymagam za komuny myszka miki też dwa razy do roku była i sie żyło.. nawet podobno lepiej :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endengo Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.edu.pl 10.05.05, 14:26 Multikino ZAWIODŁO na całej długości! Miały być przeglądy filmów z innych krajów, kino niszowe, alternatywne, super-promocje, a została amerykańska sieczka, kino familijne i komercja. Teraz dodatkowo wprowadzają opłaty. Mnie to nie martwi, bo i tak coraz mniej ciekawy repertuar i smród kukurydzy skutecznie odstraszał. Obawiam się jednak, że Multikino dopasowało się do charakteru miasta, czyli po prostu znalazło klientelę na miarę swej "wielkości"... Czekam na konkurencję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Płatny parking w Multikinie IP: 212.122.214.* 10.05.05, 15:41 Logiczna prawidłowość. Zarżnąć konkurencję a potem dyktować warunki! To tyle w tym temacie... Pozdrawiam kinomanów Pomorznina, Bałtyku, Orła, Adrii, Polonii,DKF w Pałacu itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.cm.umk.pl 10.05.05, 16:27 Że tak się zapytam... Nazywasz kinami te duszne salki z kiepskim nagłośnieniem i niewygodnymi krzesłami? Jeśli tak to ja od dzisiaj nazywam wóz drabiniasty samochodem... Naprawde mam problemy ze zrozumieniem tego, więc może ktoś mi wytłumaczy: gdyby ktoś teraz nawoływał do używania żelazka z dusza, wozu drabiniastego, lampy naftowej i gęsiego pióra to zostałby wyśmiany, jednak kiedy ktoś nawołuje do powrotu do ciasnych i niewygodnych salek kinowych rodem z XIX wieku to uważa się on za "kinomana"... To ja proponuję pójść dalej w logiczne rozwinięcie tej idei; bibliofil to tylko ten, kto czyta książki przepisywane ręcznie przez mnichów ewentualnie odbijane na prasie Gutenberga, miłośnik malarstwa to tylko ten, kto ogląda obrazy z XVIII wieku, no może jeszcze z XIX, miłośnik poezji to ten kto czyta wyłącznie Homera... KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.brda.net 10.05.05, 19:04 na tym UMK chyba juz ci zrobili sieczke z mozgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.cm.umk.pl 11.05.05, 11:55 Cóż, jeśli tylko tyle masz do powiedzenia... to lepiej nic nie mów. KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.brda.net 12.05.05, 15:07 tylko to mozna powiedziec czytajac twoje wypociny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Płatny parking w Multikinie IP: 212.122.214.* 11.05.05, 08:22 Tak się zastanawiam co chcesz odowodnić mądralo? Na razie wywaliłeś super tekst o tym jak nie rozumiesz prostej zasady konkurencji i walki na rynku!I jest tu kompletnie bez znaczenia czy konkurencją były małe śmierdzące sale ze skrzypiącymi krzesłami!Rżniesz mądrale z tego UMK i co dalej?!Jak Cię dupa bolała w w niewygodnych krzesełkach to mogłeś brać poduszkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.cm.umk.pl 11.05.05, 12:12 No i po co te nerwy. Jak na razie to właśnie większość dyskutantów nie rozumie tutaj prostej zasady konkurencji: jak ci sie nie podoba to nie chodź/nie kupuj. Narzekanie, że kiedyś było inaczej nic nie zmieni. Właściciele Multikina mają prawo ustalać ceny jak chcą a my jako klienci mamy prawo wybierać, czy nam te ceny odpowiadają czy nie. Wzywanie do jakichś bojkotów jest śmieszne, na tej samej zasadzie można wzywać do bojkotu stacji Shella bo paliwo tam jest droższe niż w CPNie w Pcimiu. Jak chcesz to jedź do Pcimia tankować, ja pojadę na Shella, ale po co te wrzaski o bojkocie?. A mojego tekstu najwyraźniej nie zrozumiałeś bo nie pisałem nic o konkurencji tylko o ludziach, którzy w imię jakiejś niepojętej dla mnie definicji "kinomanii" uważają, że lepiej ogląda się filmy w kinie z wieku XIX niż z wieku XXI. W sumie ich sprawa w co wierzą, tylko śmiać mi się chce jak słyszę argumenty, że to oni sa prawdziwymi miłośnikami "kina" a reszta to "pokolenie coli" i że "prawdziwe filmy" najlepiej ogląda się w zatęchłej salce z malutkim ekranikiem. Z innej beczki: Twoja nerwowość świadczy o tym, że doświadczasz silnego dysonansu poznawczego w obliczu argumentów których nie potrafisz odeprzeć a które burzą twój czytelny obraz świata podzielonego na "kinomanów" i "pokolenie coli", więc może wyluzuj i spróbuj wyjść poza sztywne schematy na których zbudowałeś swoje widzenie "kinomanii". I tyle. KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Płatny parking w Multikinie IP: 212.122.214.* 11.05.05, 16:13 Naprawdę rozbawiłeś mnie do bólu ostatnim akapitem swojej wypowiedzi. A wracając do tematu Multikina i tego czy ktoś rozumie mniej czy więcej to w swych "dysonansach" nie zauważyłeś tego iż w naszym (może nie Twoim) mieście nie ma alternatywy dla Multikina.Piszesz o konkurencji jak prawdziwy profesor z UMK, starasz się to ubierać w przemądre słówka ale niestety nie masz racji.Nie ma innych kin(poza Adrią). O tym pisałem w swoim pierwszym poście. Nie o bojkocie czy o protestach!Pisałem właśnie o tym że Multikino może robić dowolnie wszystko bo nie ma dla niego alternatywy.Nie odnosiłem się do tego czy mają prawo czy nie, czy lepsze sa trzeszczące krzesła czy nie...Piszesz o luzie...może sam wpierw wyluzuj bo w tym samouwielbieniu nie zauważasz nawet na co odpisujesz. I oczywiście z góry przepraszam za to że piszę rzeczy, które są dla Ciebie niepojęte, niezrozumiałe,śmieszne itp.,itd. No cóż nie silę się na wyszukane słownictwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeż Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 12:28 mam w rodzinie 4 osoby. 4x17zł=68 + 6zl parking. za to mam plytkę w EMPIKU z dodatkami i ogladam do woli. pa multikino!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Płatny parking w Multikinie 10.05.05, 19:24 Kpina, szczególnie, że opłata jest za godzinę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanin Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.tvgawex.pl 10.05.05, 20:41 BOJKOT, BOJKOT, BOJKOT!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk z malych liter Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 21:19 tutaj nie chodzi o porownywanie multikina ze starymi kinami (tez uwazam, ze nie ma odwrotu od postepu) a o zachowanie wlascicieli multikina. prawda jest taka, ze trzeba bylo na etapie budowania zadbac o wystarczajaca liczbe miejsc parkingowych a nie zrzucac teraz koszt swoich zaniedban na klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.telsten.com / *.telsten.com 11.05.05, 00:47 A to juz jest zupełnie insza inszość. Faktem jest, że miejsc parkingowych jest mało, ale tu właśnie mogłaby pomóc swoista "reglamentacja" w postaci opłat, na które nie wszyscy się zdecydują. Pozostaje jeszcze pytanie o zgodność tego posunięcia z prawem budowlanym, co podniósł Urząd Miasta, ale myślę, że to typowe zagranie pod publiczkę i zaraz się okaże, że w zasadzie wszystko jest OK... KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.tvgawex.pl 11.05.05, 08:32 wszyscy tutaj negujecie decyzje multikina,a znajac zycie pojdzieciie juz na najblizsza premiere! badzmy konsekwentni i NIE CHODZMY DO MULTIKINA!to oni sa dla nas,a nie my dla nich!pokazmy im to!złodziejstwo! a ten ZALOSNY EMERYT niech sie szykuje juz na tamten swiat,a nie kompromituje sie na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.cm.umk.pl 11.05.05, 11:54 Ja akurat nie negowałem tej decyzji... Jak sie komuś w Multikinie nie podoba to niech nie chodzi, jak słusznie stwierdziłeś. Dlaczego jednak uważasz, że Emeryt się kompromituje pozostanie dla mnie wielką tajemnicą... W końcu ma prawo wydawać swoje pieniądze jak mu się podoba, nawet na parking pod Multikinem. Gdzie tu kompromitacja? KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark1964 Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 09:29 W zasadzie to my wszyscy mamy rację. Każdy robi to co lubi, w końcu to wolny kraj tylko, że w Bydzi mamy jeden problem - brak konkurencji. Faktem jest, że w wszystkich kinach czuć zapach kukurydzy itp. Tylko moim zamiarem nie było stwierdzenie, że smród jest tylko w Multi, ale chciałem zaznaczyć skąd ten smród do nas przyszedł. Przecież przyszedł wraz z pierwszym multipleksem powstałym w kraju. Jeżeli ktoś pamięta okropne lata komuny to to pamięta również, że w kinie panował w miarę spokój. Nie było słychać dźwięku otwieranych puszek, smrodu tej przeklętej kukurydzy, szelestu otwieranych batoników i ludzie również byli inni. Teraz wchodzę do sali Multikina, a tam dziewczyny w wieku 16-18 lat nogi zadzierają na fotele przed sobą. Kto to robił kiedyś, a przed seansem to już raczej nikt. Sądzę, że dlatego niektórzy z nas tęsknią nie tylko za tamtymi kinami ale również za kulturalną widownią. Drugi fakt to wiadomo: konieczność modernizacji starych sal kinowych, a więc fotele, nagłośnienie itp. I o to właśnie chodzi. Jeśli chodzi o kolory to mówcie co chcecie. Widziałem "Piłe" w Multi, a zupełnie inne nasycenie było na DVD i to jeszcze w AVI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szef Adrii Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 11:19 Dziękuję tym wszyskim którzy mają ciepły stosunek do Adrii, akceptują nasz artystyczny repertuar i wsperają nas w walc o utrzymanie tego ostatniego tradycyjnego kina w mieście. Jednocześnie pragnę zauważyć, iż negatywne opinie dotyczące dzwięku i obrazu w Adrii są bardzo niesprawiedliwe i nie do końca sprawdzone. W Adrii w ostatnim czasie zamontowałem kompletny odczyt rewersyjny zawierający: naświetlkę RED LED, mikroobiektyw i czytnik/skaner analogowy DOLBY najwyższej klasy posiadający atest THX. Również ekran w Adrii nie jest żadnym prześcieradłem tylko angielskim ekranem perełkowym nie różniącym sie niczym o tych montowanych w multipleksach. Pozdrawiam wszystkich kinomanów i życzę wielu niezapomnianych wrażeń w kinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Płatny parking w Multikinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 11:34 zgadza sie - adria obecnie a adria sprzed kilku lat to zupelnie inna jakosc. problem jest mimo wszystko w ekranie - ludzie przyzwyczajeni sa do wiekszego formatu i tu jest chyba pies pogrzebany. moze daloby sie kiedys cos z tym zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okradziony A może by tak zająć sie tymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:24 burakami z okolicznych ulic-wszyscy doskonale wiedzą że samochody demolują i okradają gó..arze z okolicy-pełno ich przy wjeździe do kina-wybierają sobie cel. Ojciec pijak, matka k...a, a dzieci pod multikinem. Proponuję zrobić zasadzkę, dorwać kilku takich gnojków i spuścic im łomot-czy to takie trudne??? Gdzie jest policja i straz miejska? Spacerują wokół swoich posterunków, żeby w razie czego mieć dokąd uciekać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeż Re: A może by tak zająć sie tymi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 17:37 nie nerwój się tak, i tak wiekszośc będzie teraz parkować w geanie.pusty parking i do kina niedaleko. Odpowiedz Link Zgłoś