Gość: plissken IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 23:12 yeah.jutro sie zaczyna!!przystanek pierwszy: Łużycka "wielkie grillowanie":) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lg Re: Studenci się bawią IP: *.man.bydgoszcz.pl 10.05.05, 07:16 A ja bym tego zbierania pieniędzy nie nazwał zabawą tylko żebraniem w bardzo słabym stylu. Studenci chyba zapomnieli, albo nikt im nie wytłumaczył co to jest "MYTO ZA PRZEJAZD". A na pewno nie jest to, to co w tej chwili wyprawiają na skrzyżowaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Studenci się bawią IP: 213.25.95.* 10.05.05, 08:28 Mnie też strasznie drażni ta żebranina na skrzyżowaniach. Przebrania większości studentów są beznadziejne. Raczej obszarpany studenciak żebrzący na piwo nie rokuje według mnie kariery naukowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Studenci się bawią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:57 ...jeszcze kilka lat temu pojawiali sie w czasie gdy trwały juwenalia... przyznam ze wywolywali usmiech...:)) obecnie mnie irytuja... a za kilka lat zobaczymy ich juz w marcu...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lg Re: Studenci się bawią IP: *.man.bydgoszcz.pl 10.05.05, 11:10 Ja miałem okazję uczestniczyć w prawdziwego zdarzenia zbieraniu "MYTA" chyba 8 lat temu i odbywało się to zupełnie inaczej tj. Po pierwsze srtoje z prawdziwego zdarzenia (wypożyczone z Teatru), Oficjalne pozwolenie od Prezydenta Bydgoszczy dla danej grupy osób, Punkt poboru opłaty - tylko w jednym miejscu (na Mostowej), Odpowiednia oprawa wizualna (brama itp.) no i był to jeden dzień w godzinach od 10 do 14. Dodam, że kierowcy wtedy przejeżdżający z chęcią płacili nawet po 20zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żalosne to takie Re: Studenci się bawią IP: 192.11.224.* 10.05.05, 11:16 To smutne, ze bydgoscy studenci wykazuja sie takim brakiem inicjatywy i jako pomysl na zaprezentowanie sie miastu i jego mieszkancom wymyslaja zebranine na skrzyzowaniach. I to sa Studenci ? Ineligentni ludzie ? Czy na prawde nie stac ich na jakas inicjatywe na poziomie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student medycyny Collegium Medicum IP: *.iweb.pl 10.05.05, 17:25 studenci medycyny na szczescie tego nie robia a dlaczego bo maja zajecia od 8 do 15 w szpitalach a inni nawet na zajecia z AB nie musza chodzic, ale to dobrze bo oni sa przyszloscia i na szczescie sa teraz na UMK w Toruniu a nie na Uniwersytecie bydgoskim, mimo ze wladze miasta tego nie chcialy. Jak tu laczyc takie dwie skrajnosci obyczajowe, na szczescie torunscy studenci maja troche inne zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weirdo Re: Collegium Medicum 10.05.05, 18:21 > na szczescie torunscy studenci maja troche inne zachowania. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Collegium Medicum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:21 To napisal ja Jarzabek - student pierwszego roku CM !!! lubudubu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny_krzyzak Re: Studenci się bawią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 22:43 studenci umk tez paraja sie zebranina na ulicach. nie wiem jak bylo w tym roku, bo akurat nie bylo mnie w miescie w tym czasie. inna sprawa, ze studenci medycyny maja troche wiecej pracy niz ich koledzy z innych kierunkow, wiec zupelnie prawdopodobne, ze nie zebraja po skrzyzowaniach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Studenci się bawią IP: 83.238.69.* 13.05.05, 18:41 W Toruniu zbierali tak jak i w Bydgoszczy. Przykre tylko jest to, że faktycznie trwa to za długo i ja jako kierowca po 5 dniach zaczepiania przez przebierańców naprawdę zaczynam się niecierpliwić... Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 to jest żałosne 13.05.05, 18:55 Gość portalu: żalosne to takie napisał(a): > To smutne, ze bydgoscy studenci wykazuja sie takim brakiem inicjatywy i jako > pomysl na zaprezentowanie sie miastu i jego mieszkancom wymyslaja zebranine na > skrzyzowaniach. > I to sa Studenci ? Ineligentni ludzie ? Czy na prawde nie stac ich na jakas > inicjatywe na poziomie ? to jest żałosne i godne tylko średniowiecznych standardów - bywa mylone z tradycją . tradycja , to kontunuacja prestiżu , a to co oni robią to hałas i żebranina nie mające nic wspólnego z prestiżem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznanianka Właśnie miałam zapytać :))) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.05.05, 19:30 Byłam dzisiaj w Bydgoszczy i ogromnie zaintrygowały mnie te kolorowe, pomysłowo poprzebierane postaci :) Poznań gratuluje pomysłu i życzy super zabawy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Studenci się bawią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 23:43 Studenci są mało atrakcyjni dla miasta - tylko żebrzą, nie dając nic w zamian. Stroje są byle jakie ( kiedyś tak na koloniach się ubieraliśmy na "bal przebierańców" - taki właśnie poziom prezentują ). To jest żenujące. A gdzie atrakcje np. dla dzieci organizowane przez studentów ? Bo mam wrażenie, że student dobrze się bawi tylko wtedy, gdy dobrze "zajara" i schleje się na umór. Niestety-takie są wnioski z kilku poprzednich Juwenaliów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zażenowany Re: Studenci się bawią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 23:59 Jasne, Łużycka ma już dość studentów sikających do ogródków i puszczających pawie na odległość. To już kolejna impreza i za każdym razem jest bardziej żenująca. Dobrze, że jest tylko raz w roku. Inaczej wszystkie rośliny rosnące przy płotkach ogródków dawno musiałyby uschnąć. Idźcie spać nieroby i nieuki. Podobno macie dostać dyplom uniwersytetu. Ja wolałbym zatrudnić kogoś z dyplomem uniwersytetu III-go wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Centy Re: Studenci się bawią IP: 195.85.209.* 11.05.05, 08:44 A mi w Fordonie jakis frajer po hamskim festynie na ATR-ze odkrecil lusterko i ulamal antene w maluchu. Coz to musieli byc za bohaterowie. Gratuluje inwencji pedaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Studenci się bawią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 15:26 Słucham ???? skad masz pewnosc ze to student atr-u. z tego co sie orientuje to na te "hamskie" festyny przylaza ludzie z fordonu i szukaja zaczepki. Mysla ze sa wielcy i moga wszystko. to sa frajerzy, student nie zrobily czegos takiego :) nie wiesz po co mu lusterko i antena od twojego malucha ???? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Studenci się bawią 13.05.05, 19:20 Gość portalu: ??? napisał(a): > Słucham ???? skad masz pewnosc ze to student atr-u. z tego co sie orientuje to > na te "hamskie" festyny przylaza ludzie z fordonu i szukaja zaczepki. Mysla ze > sa wielcy i moga wszystko. to sa frajerzy, student nie zrobily czegos takiego > :) nie wiesz po co mu lusterko i antena od twojego malucha ???? bajki opowiadasz jak każdy komu zaprogramowano lanie wody . nie tylko ty doświadczyłeś życia studenckiego . pijany student może być tak chamski w zachowaniu jak każdy inny moczymur . jesli chodzi o to , po co takiemu moczymurkowi złamane lusterko, to zupełnie inna sprawa naszej "innej kultury" - tych przestępstw wandalizmu u nas co to nie wiadomo po co i dlaczego , to znacznie więcej niż w cywilizowanych krajach - po latach pobytu w stanach byłem zaszokowany rozmówkami chłopców w szkole - kto komu w mordę i jak to mu z kopa tak że mu zęby wyleciały . po co ? dlaczego ? a po prostu dla "sportu" . miałem też prywatne kursy i byłem zaskoczony wandalizmem dzieciaków z dobrych rodzin - zniszczyc ławkę , uderzyć kolegę itd. to są dzieciaki i do nich żalu mieć nie można - można mieć do władz , które nie potrafią znaleźć dla nich konstruktywnych outlets a powielają śreniowieczne "tradycje" . a do czego są zdolni studenci - niech się sprzątaczki w akademikach wypowiedzą . bywają oczywiście wzorowi ale i są tacy jak inne szczeniaki , które trzeba wychować na dobrych obywateli tego kraju - przydałoby się więcej tych dobrych obywateli ale tacy się nie rodzą - takich trzeba wykształcić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Studenci się bawią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 22:26 Proponuję, żeby od przyszłego roku Juwenalia trwały 1 dzień ( skoro w ogóle muszą się odbyć ) - najlepsza byłaby sobota. Miasto i jego mieszkańcy mniejsze odniosą obrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Gimnazjalia???:> IP: *.mpn.pl / *.man.bydgoszcz.pl 11.05.05, 22:58 Szkoda tylko, że na Juwenalia przychodzi więcej gimnazjalistów niż studentów. Powinno sie zmienić nazwę na Gimnazjalia. P.S. Występ zespołu Cool kids of death uważam za mało udany, wręcz nudny...;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Gimnazjalia???:> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 19:06 Tegoroczne Juwenalia będę wspominał jak "czarny sen". Od jakiegoś czasu mam za sąsiadów tzw. "studentów". Jeśli mają być oni przyszłością naszego kraju - marny jego los. Hektolitry wypitego alkoholu, prawdziwy potok przekleństw od rana do rana (jedyne za co podziwiam to zdrowie - nie myślałem, że tak dużo można wychlać nie kładąc się ani na chwilę spać), a w przerwach między wyciem magnetofonu oracje rodem z masówki "hitlerjugend". Jeśli dodać do tego zażyganą i oplutą klatkę schodową - jawi nam się obraz przyszłej polskiej inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Gimnazjalia???:> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 09:42 Rany julek co się dzieje?! Skończyły się ju/b/enalia albo moim sąsiadom skończyła się kasiora. Pierwsza noc od bardzo dawna bez imprezy, ciszą że aż boli. Ale jaki ten ból był piękny. Tylko że skończy się weekend i znów koszmar /tzn. "sąsiedzi"/ powróci Odpowiedz Link Zgłoś