Dodaj do ulubionych

Studenci się bawią

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 23:12
yeah.jutro sie zaczyna!!przystanek pierwszy: Łużycka "wielkie grillowanie":)
Obserwuj wątek
    • Gość: Lg Re: Studenci się bawią IP: *.man.bydgoszcz.pl 10.05.05, 07:16
      A ja bym tego zbierania pieniędzy nie nazwał zabawą tylko żebraniem w bardzo
      słabym stylu. Studenci chyba zapomnieli, albo nikt im nie wytłumaczył co to jest
      "MYTO ZA PRZEJAZD". A na pewno nie jest to, to co w tej chwili wyprawiają na
      skrzyżowaniach.
      • Gość: gość Re: Studenci się bawią IP: 213.25.95.* 10.05.05, 08:28
        Mnie też strasznie drażni ta żebranina na skrzyżowaniach. Przebrania większości
        studentów są beznadziejne. Raczej obszarpany studenciak żebrzący na piwo nie
        rokuje według mnie kariery naukowej.
        • Gość: kierowca Re: Studenci się bawią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:57
          ...jeszcze kilka lat temu pojawiali sie w
          czasie gdy trwały juwenalia... przyznam ze wywolywali
          usmiech...:)) obecnie mnie irytuja... a za kilka lat
          zobaczymy ich juz w marcu...:))
          • Gość: Lg Re: Studenci się bawią IP: *.man.bydgoszcz.pl 10.05.05, 11:10
            Ja miałem okazję uczestniczyć w prawdziwego zdarzenia zbieraniu "MYTA" chyba 8
            lat temu i odbywało się to zupełnie inaczej tj. Po pierwsze srtoje z prawdziwego
            zdarzenia (wypożyczone z Teatru), Oficjalne pozwolenie od Prezydenta Bydgoszczy
            dla danej grupy osób, Punkt poboru opłaty - tylko w jednym miejscu (na
            Mostowej), Odpowiednia oprawa wizualna (brama itp.) no i był to jeden dzień w
            godzinach od 10 do 14. Dodam, że kierowcy wtedy przejeżdżający z chęcią płacili
            nawet po 20zł.
        • Gość: żalosne to takie Re: Studenci się bawią IP: 192.11.224.* 10.05.05, 11:16
          To smutne, ze bydgoscy studenci wykazuja sie takim brakiem inicjatywy i jako
          pomysl na zaprezentowanie sie miastu i jego mieszkancom wymyslaja zebranine na
          skrzyzowaniach.
          I to sa Studenci ? Ineligentni ludzie ? Czy na prawde nie stac ich na jakas
          inicjatywe na poziomie ?
          • Gość: student medycyny Collegium Medicum IP: *.iweb.pl 10.05.05, 17:25
            studenci medycyny na szczescie tego nie robia a dlaczego bo maja zajecia od 8
            do 15 w szpitalach a inni nawet na zajecia z AB nie musza chodzic, ale to
            dobrze bo oni sa przyszloscia i na szczescie sa teraz na UMK w Toruniu a nie na
            Uniwersytecie bydgoskim, mimo ze wladze miasta tego nie chcialy. Jak tu laczyc
            takie dwie skrajnosci obyczajowe, na szczescie torunscy studenci maja troche
            inne zachowania.
            • a_weirdo Re: Collegium Medicum 10.05.05, 18:21
              > na szczescie torunscy studenci maja troche inne zachowania.

?
            • Gość: Marek Re: Collegium Medicum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:21
              To napisal ja Jarzabek - student pierwszego roku CM !!! lubudubu !
          • Gość: wredny_krzyzak Re: Studenci się bawią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 22:43
            studenci umk tez paraja sie zebranina na ulicach. nie wiem jak bylo w tym roku,
            bo akurat nie bylo mnie w miescie w tym czasie. inna sprawa, ze studenci
            medycyny maja troche wiecej pracy niz ich koledzy z innych kierunkow, wiec
            zupelnie prawdopodobne, ze nie zebraja po skrzyzowaniach..
            • Gość: kierowca Re: Studenci się bawią IP: 83.238.69.* 13.05.05, 18:41
              W Toruniu zbierali tak jak i w Bydgoszczy.
              Przykre tylko jest to, że faktycznie trwa to za długo i ja jako kierowca po 5
              dniach zaczepiania przez przebierańców naprawdę zaczynam się niecierpliwić...
          • unsatisfied6 to jest żałosne 13.05.05, 18:55
            Gość portalu: żalosne to takie napisał(a):

> To smutne, ze bydgoscy studenci wykazuja sie takim brakiem inicjatywy i jako
            > pomysl na zaprezentowanie sie miastu i jego mieszkancom wymyslaja zebranine na
            > skrzyzowaniach.
            > I to sa Studenci ? Ineligentni ludzie ? Czy na prawde nie stac ich na jakas
            > inicjatywe na poziomie ?

to jest żałosne i godne tylko średniowiecznych standardów - bywa mylone
            z tradycją . tradycja , to kontunuacja prestiżu , a to co oni robią to hałas i
            żebranina nie mające nic wspólnego z prestiżem .
    • Gość: Poznanianka Właśnie miałam zapytać :))) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.05.05, 19:30
      Byłam dzisiaj w Bydgoszczy i ogromnie zaintrygowały mnie te kolorowe, pomysłowo
      poprzebierane postaci :)
      Poznań gratuluje pomysłu i życzy super zabawy :)))
    • Gość: Olek Re: Studenci się bawią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 23:43
      Studenci są mało atrakcyjni dla miasta - tylko żebrzą, nie dając nic w zamian.
      Stroje są byle jakie ( kiedyś tak na koloniach się ubieraliśmy na "bal
      przebierańców" - taki właśnie poziom prezentują ). To jest żenujące. A gdzie
      atrakcje np. dla dzieci organizowane przez studentów ? Bo mam wrażenie, że
      student dobrze się bawi tylko wtedy, gdy dobrze "zajara" i schleje się na umór.
      Niestety-takie są wnioski z kilku poprzednich Juwenaliów.
      • Gość: bip Re: Studenci się bawią IP: 203.39.102.* 10.05.05, 23:52
        Racja!
    • Gość: Zażenowany Re: Studenci się bawią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 23:59
      Jasne, Łużycka ma już dość studentów sikających do ogródków i puszczających
      pawie na odległość. To już kolejna impreza i za każdym razem jest bardziej
      żenująca. Dobrze, że jest tylko raz w roku. Inaczej wszystkie rośliny rosnące
      przy płotkach ogródków dawno musiałyby uschnąć. Idźcie spać nieroby i nieuki.
      Podobno macie dostać dyplom uniwersytetu. Ja wolałbym zatrudnić kogoś z
      dyplomem uniwersytetu III-go wieku.
      • Gość: Centy Re: Studenci się bawią IP: 195.85.209.* 11.05.05, 08:44
        A mi w Fordonie jakis frajer po hamskim festynie na ATR-ze odkrecil lusterko i
        ulamal antene w maluchu. Coz to musieli byc za bohaterowie. Gratuluje inwencji
        pedaly.
        • Gość: ??? Re: Studenci się bawią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 15:26
          Słucham ???? skad masz pewnosc ze to student atr-u. z tego co sie orientuje to na te "hamskie" festyny przylaza ludzie z fordonu i szukaja zaczepki. Mysla ze sa wielcy i moga wszystko. to sa frajerzy, student nie zrobily czegos takiego :) nie wiesz po co mu lusterko i antena od twojego malucha ????
          • unsatisfied6 Re: Studenci się bawią 13.05.05, 19:20
            Gość portalu: ??? napisał(a):

> Słucham ???? skad masz pewnosc ze to student atr-u. z tego co sie orientuje
            to
            > na te "hamskie" festyny przylaza ludzie z fordonu i szukaja zaczepki. Mysla
            ze
            > sa wielcy i moga wszystko. to sa frajerzy, student nie zrobily czegos
            takiego
            > :) nie wiesz po co mu lusterko i antena od twojego malucha ????

bajki opowiadasz jak każdy komu zaprogramowano lanie wody .
            nie tylko ty doświadczyłeś życia studenckiego . pijany student
            może być tak chamski w zachowaniu jak każdy inny moczymur .

jesli chodzi o to , po co takiemu moczymurkowi złamane lusterko,
            to zupełnie inna sprawa naszej "innej kultury" - tych przestępstw
            wandalizmu u nas co to nie wiadomo po co i dlaczego , to znacznie
            więcej niż w cywilizowanych krajach - po latach pobytu w stanach
            byłem zaszokowany rozmówkami chłopców w szkole - kto komu w mordę
            i jak to mu z kopa tak że mu zęby wyleciały . po co ? dlaczego ?
            a po prostu dla "sportu" . miałem też prywatne kursy i byłem
            zaskoczony wandalizmem dzieciaków z dobrych rodzin - zniszczyc
            ławkę , uderzyć kolegę itd.

to są dzieciaki i do nich żalu mieć nie można - można mieć do władz , które nie
            potrafią znaleźć dla nich konstruktywnych outlets a powielają
            śreniowieczne "tradycje" .

a do czego są zdolni studenci - niech się sprzątaczki w akademikach wypowiedzą .
            bywają oczywiście wzorowi ale i są tacy jak inne szczeniaki , które trzeba
            wychować na dobrych obywateli tego kraju - przydałoby się więcej tych
            dobrych obywateli ale tacy się nie rodzą - takich trzeba wykształcić .
    • Gość: Olek Re: Studenci się bawią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 22:26
      Proponuję, żeby od przyszłego roku Juwenalia trwały 1 dzień ( skoro w ogóle
      muszą się odbyć ) - najlepsza byłaby sobota. Miasto i jego mieszkańcy mniejsze
      odniosą obrażenia.
    • Gość: edek Gimnazjalia???:> IP: *.mpn.pl / *.man.bydgoszcz.pl 11.05.05, 22:58
      Szkoda tylko, że na Juwenalia przychodzi więcej gimnazjalistów niż studentów.
      Powinno sie zmienić nazwę na Gimnazjalia.
      P.S. Występ zespołu Cool kids of death uważam za mało udany, wręcz nudny...;/
      • Gość: Szrek Re: Gimnazjalia???:> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 19:06
        Tegoroczne Juwenalia będę wspominał jak "czarny sen". Od jakiegoś czasu mam za
        sąsiadów tzw. "studentów". Jeśli mają być oni przyszłością naszego kraju - marny
        jego los. Hektolitry wypitego alkoholu, prawdziwy potok przekleństw od rana do
        rana (jedyne za co podziwiam to zdrowie - nie myślałem, że tak dużo można
        wychlać nie kładąc się ani na chwilę spać), a w przerwach między wyciem
        magnetofonu oracje rodem z masówki "hitlerjugend". Jeśli dodać do tego zażyganą
        i oplutą klatkę schodową - jawi nam się obraz przyszłej polskiej inteligencji.
        • Gość: Szrek Re: Gimnazjalia???:> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 09:42
          Rany julek co się dzieje?! Skończyły się ju/b/enalia albo moim sąsiadom
          skończyła się kasiora. Pierwsza noc od bardzo dawna bez imprezy, ciszą że aż
          boli. Ale jaki ten ból był piękny. Tylko że skończy się weekend i znów koszmar
          /tzn. "sąsiedzi"/ powróci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka