Dodaj do ulubionych

Zespół Reanimacyjny - uśmiercał chlorkiem potasu

12.05.05, 15:35
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2702877.html

" Afera "łowców skór": Doktor Potasik zabijała chlorkiem?

Podejrzewam, że chlorek potasu służył do tego samego, co pavulon - zeznał
wiceszef łódzkiego pogotowia Janusz Morawski

Tomasz Patora, Marcin Stelmasiak, Łódź 12-05-2005, ostatnia aktualizacja 12-
05-2005 09:08

Nowe sensacyjne wątki w aferze "łowców skór". Istnieją poważne poszlaki, że
jeden z zespołów reanimacyjnych łódzkiego pogotowia mógł zabić nawet
kilkudziesięciu pacjentów, wstrzykując im duże dawki chlorku potasu. Szefowa
tego zespołu - lekarka - miała pseudonim "Doktor Potasik".

Trzymany w tajemnicy wątek śledztwa wyszedł na jaw wczoraj - mimochodem -
przy okazji zeznań kluczowego w sprawie "łowców skór" świadka. Janusz
Morawski, wicedyrektor ds. medycznych pogotowia, opowiadał przed sądem, jak
dokumentował absurdalnie wielki wypływ pavulonu z pogotowianej apteki.
Pavulonu, który - zdaniem prokuratury - służył dwóm sanitariuszom do
mordowania pacjentów.

Opowiadając o pavulonie, Morawski wspomniał przed sądem o olbrzymim zużyciu
innych niezwykle groźnych leków, z których jeden jest kompletnie nieprzydatny
do ratowania pacjentów w pogotowiu. To chlorek potasu.

Jedna z załóg reanimacyjnych (Morawski podpierał swe słowa dokumentami z
pogotowia) wzięła z apteki niemal pół litra - kilkadziesiąt fiolek -
stężonego chlorku. Inne załogi nie brały go w ogóle. Dopytywany przez
adwokata jednego z oskarżonych dr Morawski przyznał w końcu: - Podejrzewam,
że chlorek służył do tego samego, do czego pavulon.

Tego samego, czyli uśmiercania pacjentów. Chlorek potasu wtłoczony szybko w
dużej dawce zatrzymuje akcję serca. Co więcej, niezwykle trudno po śmierci
stwierdzić, że była ona wynikiem podania tego leku.

Dr Morawski podał sądowi argumenty na swoje podejrzenia: • chlorek jest
kompletnie nieprzydatny w pogotowiu, bo w celach leczniczych trzeba go
podawać pacjentowi powoli i długo, a wcześniej zrobić badanie poziomu potasu
w organizmie; • nie ma sensu kradzież leku nieprzydatnego poza lecznictwem
szpitalnym, na dodatek bardzo taniego; lekarka jeżdżąca tą karetką miała 100
proc. (!!!) reanimacji zakończonych zgonem.

Dotarliśmy do szczegółów: chodzi o kilkadziesiąt niemal bliźniaczych
przypadków interwencji u chorych. Chorych, których stan był początkowo
stabilny, później jednak - z niewiadomych przyczyn - gwałtownie się
pogarszał. I choć w kartę zlecenia wyjazdów lekarka wpisywała szereg działań,
które jakoby czyniła, ratując chorego, dokładnie ani jedna próba się nie
powiodła. To oczywiście ewenement w porównaniu z innymi zespołami pogotowia.
I jeszcze jedno: lekarka ta miała w pogotowiu pseudonim "Doktor Potasik".

Dr Morawski - jak wczoraj powiedział - przekazał całą dokumentację w sprawie
zespołu "Doktor Potasik" organom ścigania. Po jego zeznaniach prokurator
Robert Tarsalewski przyznał przed sądową salą, że jest to odrębny wątek
prowadzonego nadal śledztwa w sprawie uśmiercania pacjentów. - Oprócz załóg,
które postawiłem przed sądem, biegli badają jeszcze dwa zespoły pogotowia -
powiedział. - Jednym z nich jest karetka lekarki, o które mówił dziś doktor
Morawski. Chodzi o chlorek potasu."

- BOZE !!!!!!!!!!

radca
Obserwuj wątek
    • radca Re: Zespół Reanimacyjny - uśmiercał chlorkiem p 12.05.05, 16:55
      ze stosowania kary smierci w USA :

" Na koncu, skazancowi aplikowana jest najbardziej smiertelna substancja -
      chlorek potasu, wstrzymujacy akcje serca.

Zdaniem swiadkow, egzekucja wyglada jak usypianie psa. Eksperci uwazaja taki
      rodzaj egzekucji za bezbolesny. Nie zawsze tak to wyglada. Gdy 2 czerwca 1997
      odbierano zycie skazancowi numer 816, ostatnie slowa Patricka F. Rogersa
      brzmialy: - Strasznie boli... Potem wydal cichy gwizd, westchnal i odszedl. "
      • trond Re: Zespół Reanimacyjny - uśmiercał chlorkiem p 12.05.05, 18:04
        myślę,że jak tak dalej pójdzie,to niektórych osób nawet diabeł do piekła nie
        przyjmie :-(((((((((((((((((!
        • Gość: x zaraz zwymiotuje od "newsow" radcy... :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 19:59
          zaraz zwymiotuje od "newsow" radcy... :(
          • Gość: torunianka to są newsy z Pogotowia Ratunkowego IP: *.petrus.com.pl 12.05.05, 21:10
            przysięgi nic nie znaczą, życie ludzkie bez wartości.
            Powołani do ratowania życia przynoszą śmierć.
            i nie wiadomo kto kiedy na kogo trafi.

też robi mi się niedobrze!
            • Gość: student do Radcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 21:47
              Jak czytam takie wypociny to mi się zaczynam zastanawiać po co wybrałem te
              studia... Ale zamierzam zostać lekarzem i to dobrym lekarzem. 1 czarna owca na
              1000 w stadzie trafia się w każdej profesji i NIKT tego nie zmieni...
              Pozostałych 999 lekarzy z tego stada codziennie ratuje ludzkie życie ale to
              wszyscy mają w 4 literach bo to jest lekarzy psi obowiązek... I nikt nie napisze
              w gazecie, że lek. med. Kowalski wyprowadził dzisiaj Zdzisia Karwoskiego z
              wstrząsu, mimo że stracił 2 litry krwi... Dla wszystkich to normalne. Nie daj
              Boże ja coś się im nie uda, a medycyna to nie matematyka gdzie 2+2= zawsze 4...
              Nagonka medialna jest żałosna ( to nie tyczy się tej konkretnej sprawy ale
              ogólnie). Za stres, który codziennie przechodzi każdy medyk nie powinno się
              wynagradzać jak sekretarkę odbierającą telefony... Ale niestety polskie realia
              są straszne i nic tego nie zmieni...
              PS. JESTEM POTECJALNYM ZABÓJCĄ!!!(studiuję medycynę) TO JEST ŻENUJĄCE

PS: Drogi Radco
              Wśród radców prawnych także są czarne owce: za kasę pomagją rozbrajać firmy
              które upadają, ludzie tracą pracę - z tego powodu też codziennie ludzie mają
              wielkie dylematy... Ale to nie jest tak oczywiste bo nikt o tym nie pisze, ani
              nie mówi... Więc przestań jeździć po WSZYSTKICH lekarzach... Ani jeden Twój post
              tutaj nic dobrego o lekarzach nie powiedział (nie ma takch medyków???!!!)
              Przeżyłeś tragedię z powodu jednego (2,3,4...??) lekarzy i nie masz już szacunku
              do żadnego z tych którzy CODZINNIE RATUJĄ SETKI LUDZI W TYM MIEŚCIE!!!!! Jeżeli
              chcesz coś zmienić to coś RÓB a nie kopiuj artykuły... W końcu znasz się na
              prawie... Jak masz tyle samozaparcia żeby szklaować to zrób coś żeby zmieniać na
              lepsze...
              • radca Re: do Studenta 12.05.05, 21:59
                Student napisal minn. " .....Więc przestań jeździć po WSZYSTKICH lekarzach... "

- odpowiedz:

kto i kiedy napisal,ze sa to = WSZYSCY lekarze = ?

prosze mi wyszukac choc w jedym z mych postow ( a jestem na Forum GAZETY
                WYBORCZEJ od 6 lat } - gdzie byloby moje stwierdzenie,ze ' WSZYSCY LEKARZE ' ?

Twoj TEKST jest zwykla manipulacja i bardzo SUBIEKTYWNY

radca
                • Gość: student Re: do Radcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:19
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=23075598&a=23102002
                  nie szukałem długo... Nie musisz pisać wprost... z Ciebie to po prostu kipi...
                  Teraz też przez klawiaturę Ci nie przeszło, że są porządni lekarze... A to by
                  wystarczyło... Tylko piłeczkę potrafisz odbijać i wypowiadać sądy do których się
                  niby nie ma jak przyczepić...Może odniesiesz się do jakiejś innej części mojego
                  postu a nie tylko łapiesz za słówka, które są Ci nie wygodne???
                  • Gość: student Re: do Radcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:23
                    Swoją drogą co Ty robisz dla innych oprócz pisania tych "strasznie" mądrych i
                    pokręconych postów?? Poudzielaj się dla inncy nie jako poseł (chociaż ten pomysł
                    chyba upadł??) bo ludzie będą tylko na Ciebie pluli tylko jak wolontariusz itp.
                    .. Takich ludzi jest strasznie mało a gdyby byli problmów ze starszymi osobami
                    (jak w poście) niżej byłoby znacznie mniej itp. itd. itp.
                  • radca Re: do studenta - pomyliles sie i to bardzo 12.05.05, 22:30
                    Gość portalu: student napisał(a):

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=23075598&a=23102002
                    > nie szukałem długo... Nie musisz pisać wprost... z Ciebie to po prostu
                    kipi...
                    > Teraz też przez klawiaturę Ci nie przeszło, że są porządni lekarze... A to by
                    > wystarczyło... Tylko piłeczkę potrafisz odbijać i wypowiadać sądy do których
                    si
                    > ę
                    > niby nie ma jak przyczepić...Może odniesiesz się do jakiejś innej części
                    mojego
                    >
                    > postu a nie tylko łapiesz za słówka, które są Ci nie wygodne???

- o to co znalazles , a nie przeczytales kogo to dotyczy ?

====================================================================

" zlapani lekarze na przestepstwach - natychmiast...

Autor: radca
                    Data: 23.04.2005 17:08

uciekaja w chorobe
                    w ten oto uciekaja przed wymierzeniem sprawiedliwosci

natychmiast staja chorzy i niezdolni do uczestniczenia w czynnosciach
                    procesowych.

radca

============================================================================

- dotyczy " zlapanych lekarzy na przestepstwie ", wiec jak najbardziej nie
                    wyszukales ,ze napisalem " WSZYSCY " ??????????

pomylka studencie

radca

• Gość: student Re: do studenta - pomyliles sie i to bardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:33
                      Masz problemy z językiem polskim Radco? To jest uogólnienie "Wszyscy lekarze
                      złapani na przestępstwie" czy "lekarze złapani na przestępstwie" jaka jest
                      różnica???
                      • radca Re: do studenta - pomyliles sie i to bardzo 12.05.05, 22:37

> Masz problemy z językiem polskim Radco? To jest uogólnienie "Wszyscy lekarze
                        > złapani na przestępstwie" czy "lekarze złapani na przestępstwie" jaka jest
                        > różnica???

- to ty masz problemy ze zrozumieniem, gdzie jest napisane ,ze " WSZYSCY " ?

przeciez to ty napisales,ze WSZYSCY , wiec pokaz - gdzie tak jest napisane ?

radca
                        • Gość: student Re: do studenta - pomyliles sie i to bardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:42
                          Człowieku wiesz na czym polega dyskusja??? Może odniesiesz się do jakiegoś
                          innego z fragmentu moich postów... Tą sprawę do rostrzygnięcia zostawmy
                          czytającym...
                          Wracając do tematu co dobrego przyniesie Twoja misja? Komu pomoże? Byłeś kiedyś
                          w hospicjum? Na rehabilitacji? Gdziekolwiek na jakimś wolontariacie? Chcesz
                          prawego społeczeństwa a co Ty zrobiłeś
                          Ps. Miło by było gdyby "ty" w stosunku do mnie było pisane inną literą...
              • zinekk Radca nie jest radca prawnym 12.05.05, 23:50
                Radca nie jest radca prawnym. Jedynie, kiedy nie wezmie tabletek, wydaje mu sie,
                ze jest. Drogi studencie ! Radca jest robotnikiem. To zawod jak kazdy inny, ale
                nie tytułuj go radca prawnym. To za wiele, gdyby byl radca prawnym, austriacy
                kłanialiby mu sie w pas, bo maja wielka czołobitnosc wobec urzedników i
                wszelkich tytułów. Tymczasem dowalaja mu na kazdym kroku, bo to taki naród. A
                poza tym zasługuje, bo to taka wesoła postac.

Radca jest radca, takim folklorem forum. Nie znosze go, ale uwielkbiam czytac
                jego wypociny, szczególnie , kiedy zapomni o swoich tabletkach.

Przepraszam, nie mogłem sie oprzec.. Teraz sie bedzie działo ;p
    • Gość: oo! Re: Zespół Reanimacyjny - uśmiercał chlorkiem p IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.05.05, 21:58
      znowu się uaktywnił radca, który wybiórczo wertuje prasę w poszukiwaniu afer w
      służbie zdrowia. Człowieku, każdy sam znajdzie w gazecie to co go interesuje i
      sobie przeczyta po co więc kopiujesz nie swoje?!
      • radca Re: Zespół Reanimacyjny - uśmiercał chlorkiem p 12.05.05, 22:04
        Gość portalu: oo! napisał(a):

> znowu się uaktywnił radca, który wybiórczo wertuje prasę w poszukiwaniu afer
        w
        > służbie zdrowia. Człowieku, każdy sam znajdzie w gazecie to co go interesuje
        i
        > sobie przeczyta po co więc kopiujesz nie swoje?!

- pros BOGA ,abys nie trafil na takie osoby .... bo wtedy przypomnisz sobie,
        ale moze byc za pozno ... i pomysl chociaz przez chwile o TYCH KONAJACYCH
        W MĘKACH pacjentach - ktorych USMIERCANO dla zdobycia paru set zlotych

mnie nie musisz lubiec lub pochwalac, ale prze same CZLOWIECZENSTWO....
        pomysl o TYCH ZMARLYCH

chyba ,ze pusty i tepy - to do takiego nic nie dotrze , wiec....

radca
        • Gość: oo! Re: Zespół Reanimacyjny - uśmiercał chlorkiem p IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.05.05, 22:17
          może bez mieszania w to sił nadprzyrodzonych, chcesz to sam proś, bardziej ci
          się przyda! czy zdajesz sobie sprawę ze takimi uogólniajacymi stwierdzeniami
          krzywdzisz wielu porząnych lekarzy?! bardzo łatwo rzucać takie oskarżenia!
          a gdy sam jaśnie radco będziesz potrzebował pomocy, nie można przecież tego
          wykluczyć, czy nie wezwiesz wtedy pogotowia? sam sobie pomożesz? ..no tak to w
          twoim stylu!
          • Gość: student Re: Zespół Reanimacyjny - uśmiercał chlorkiem p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:24
            I dzięki takim jak Ty będę miał motywację żeby być zajebistym lekarzem :)
            Pozdrowienia
            • Gość: oo Re: Zespół Reanimacyjny - uśmiercał chlorkiem p IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.05.05, 22:46
              tylko taki radca może zniechecić do wszystkiego! on nie rozumie, że człowiek
              poświęca wiele lat na naukę i doskonalenie zawodowe, stara sie pomóc gdy tylko
              może! on skopiuje jak błazen artykuł z gazety i wyżywa sie!
              na marginesie nie zyczę nikomu takiego pacjenta ;-) no chyba że w zakładzie
              zamkniętym. [niedługo z tej nienawiści skonstruuje jeszcze jakiś ładunek
              wybuchowy i wysadzi w powietrze okoliczne szpitale ]
          • radca Re: Zespół Reanimacyjny - uśmiercał chlorkiem p 12.05.05, 22:25

> może bez mieszania w to sił nadprzyrodzonych, chcesz to sam proś, bardziej ci
            > się przyda! czy zdajesz sobie sprawę ze takimi uogólniajacymi stwierdzeniami
            > krzywdzisz wielu porząnych lekarzy?! bardzo łatwo rzucać takie oskarżenia!
            > a gdy sam jaśnie radco będziesz potrzebował pomocy, nie można przecież tego
            > wykluczyć, czy nie wezwiesz wtedy pogotowia? sam sobie pomożesz? ..no tak to
            w
            > twoim stylu!

- nigdy nie pisze zle o dobrych i uczciwych lekarzach,
            czyz tak trudno jest tobie zrozumiec,ze ja UKAZUJE PRZESTESPTWA POPELNIANE
            PRZEZ PRACOWNIKOW W SLUZBACH RATOWNICZYCH ORAZ TYLKO I WYLACZNIE - TE OSOBY,
            KTORE NIOSA SMIERC LUB KALECTWO - ZAMIAST NIESC POMOC I ULGE W CIERPIENIACH ?

CZYZ NIE ZAUWAZASZ,ZE JAK UKAZUJE TE OSOBY - KTORE POPELNIAJA PRZESTESPSTWA
            PRZECIWKO ZYCIU I ZDROWIU CZLOWIEKA ?

i nie stawiaj tutaj w jednym szeregu uczciwych i prawych lekarzy - z SZUMOWINAMI
            KTORZY STALI SIE PRZESTEPCAMI W BUALYCH KITLACH

to ty stawiasz WSZYSTKICH lekarzy na rowni - nie JA

albo masz problemy z czytaniem,albo to tylko ZLOSLIWOSC W STRONE MOJEJ OSOBY ?

radca
            • Gość: oo! Re: Zespół Reanimacyjny - uśmiercał chlorkiem p IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.05.05, 22:40
              >>CZYZ NIE ZAUWAZASZ,ZE JAK UKAZUJE TE OSOBY - KTORE POPELNIAJA PRZESTESPSTWA
              PRZECIWKO ZYCIU I ZDROWIU CZLOWIEKA ?<< po co to "ukazujesz"? potrafimy czytać
              i daj spokój z kopiowaniem żywcem artykułów z gazet
              nie napisałeś do tej pory dobrego słowa o lekarzach! z twojego punktu widzenia
              wszyscy oni są z natury źli!
              zastanawia mnie czy ty sam nigdy nie chorowałeś i nie korzystaleś z porady
              lekarskiej? czy wówczas sypałeś obelgami pod adresem służby zdrowia?
              jesteś niesprawiedliwy i krzywdzisz wielu uczciwych lekarzy! odpuśc sobie, co!

• radca Re: Zespół Reanimacyjny - uśmiercał chlorkiem p 12.05.05, 22:56

> >>CZYZ NIE ZAUWAZASZ,ZE JAK UKAZUJE TE OSOBY - KTORE POPELNIAJA PRZESTE
                > SPSTWA
                > PRZECIWKO ZYCIU I ZDROWIU CZLOWIEKA ?<< po co to "ukazujesz"? potrafimy
                > czytać
                > i daj spokój z kopiowaniem żywcem artykułów z gazet
                > nie napisałeś do tej pory dobrego słowa o lekarzach!

- mylisz sie,napisalem tez i dobre slowa, ale do ciebie to i tak nie dotrze

> z twojego punktu widzenia wszyscy oni są z natury źli!

- co ty mozesz wiedziec, jaki ja mam PUNKT WIDZENIA ?
                NIE ROZMIESZAJ MNIE :}

> zastanawia mnie czy ty sam nigdy nie chorowałeś i nie korzystaleś z porady
                > lekarskiej? czy wówczas sypałeś obelgami pod adresem służby zdrowia?

- A CO CIE TO OBCHODZI ?
                mysl sobie co chcesz ...

> jesteś niesprawiedliwy i krzywdzisz wielu uczciwych lekarzy! odpuśc sobie, co!

- ja jetem NIESPRAWIEDLIWY ? wtedy, gdy POTEPIAM PIJANYCH LEKARZY NA DYZURACH ?
                JESTEM NIESPRAWIEDLIWY - GDY POTEPIAM LAPOWKARZY W BIALYCH KITLACH ?
                JETEM NIESPRAWIEDLIWY - GDY POTEPIAM LOWCOW SKOR,ZABIAJACYCH CHORYCH ?

JESTEM NIESPRAWIEDLIWY - GDY POTEPIAM FALSZOWANIE DOKUMENTOW W POGOTOWIACH
                RATUNKOWYCH - BY UKRYC POPELNIONE PRZESTEPSTWA PRZECIWKO ZYCIU I ZDROWIU
                CZLOWIEKA ?

jesli to ciebie oburza i uwazasz,ze JESTEM NIESPRAWIEDLIWY - POTE[PIAJAC
                TYCH,KTORZY DOKONALI TYCH CZYNOW....... to jest to tylko
                SPRAWA TWOJEGO SUMIENIA I TWOJEJ AKCEPTACJI TYCH POCZYNAN
                =============================================================

ja nie krzywdze UCZCIWYCH LEKARZY, bo temat nie dotyczy TYCH UCZCIWYCH ,
                lecz TYCH - KTORZY ZABIJALI CHORYCH I RANNYCH , WYKORZYSTUJAC STOPIEN
                SZCZEGOLNEGO ZAUFANIA SPOLECZNEGO - jakim jest SLUZBA W RATOWNICTWIE MED. !!!!!

i zapewniam ciebie,ze..... NIE ODPUSZCZE SOBIE ( jak tego sobie chcesz ) -
                dopoki beda takie osoby, o ktorych wspomnialem wyzej.....

dopoki zamiast RATOWAC ZYCIE LUDZKIE - BEDA ZABIJAC !!!!!!!!!!!!!1
                =========================================================================

radca

• Gość: oo! Re: Zespół Reanimacyjny - uśmiercał chlorkiem p IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.05.05, 23:03
                  dalsza dyskusja z tobą czlowieku na tym polu przynajmniej jest bez sensu!
                  wymagasz pomocy, zastanów się nad terapią, może jeszcze jakaś przyniesie
                  efekty! dobranoc!
                  p.s.twoje wątki są mocno monotematyczne, wręcz nudne, a dyskusja niemożliwa.
                  zaczynasz w pewnym momencie ubliżać rozmówcy, a to zniechęca.
                • Gość: student RADCO!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:05
                  Napisałeś dobre słowa? gdzie?? Poproszę o link :) Dlaczego nie piszesz nic od
                  siebie? Co znaczy
                  "> > zastanawia mnie czy ty sam nigdy nie chorowałeś i nie korzystaleś z pora
                  > dy
                  > > lekarskiej? czy wówczas sypałeś obelgami pod adresem służby zdrowia?
                  >
                  > - A CO CIE TO OBCHODZI ?
                  Może w takim układzie zmień nick na kopiarka?? Fora są po to żeby LUDZIE
                  wymieniali poglądy a nie żeby wiecznie wklejać artykuły na jedno kopyto.
                  Ja chcę żeby do mnie dotarło to co piszesz ale przeczytałem wiekszość z Twoich
                  postów od początku Twojej internetowej kariery i NIC pozytywnego tam nie ma bo
                  Cię to nie interesuje... I to jest fakt
                  • Gość: student Re: RADCO!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:24
                    Rozumiem, że to już koniec dyskusji... Faktycznie możesz dużo powiedzieć o
                    sprawch, które wklejasz i o "Twoim" świecie - medycynie...
                    Powodzenia w Twojej "MISJI" bo ta dyskusja jest do "niczego"... I faktycznie
                    ktoś tu jest zaślepiony i nie umie czytać...
        • Gość: o Re: Zespół Reanimacyjny - uśmiercał chlorkiem p IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.05.05, 22:20
          >>pusty i tepy - to do takiego nic nie dotrze<< czy to twoja wizytówka?
          gratuluję wobec tego! trafna samoocena! byle tak dalej
      • Gość: Hackenkreuz Re: Zespół Reanimacyjny - uśmiercał chlorkiem p IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 12.05.05, 22:08
        Radca, a ty slyszales o Dochtorze Shit-manie z Anglii?
        Taki fajny byl jak Doktor Oj Boli z bajki, facet z brodka.
        No i ten szpicbrodka wykonczyl co najmniej 150 ludzi przy pomocy
        strzykawki z heroina. Glownie zreszta namolne staruchy co spac
        nie dawaly, wolaly na wizyty do domu za darmo itp.
        Gdybym byl lekarzem to sam bym takie ropuchy dusil jak kocieta, lubie sie bowiem
        dobrze wyspac.
        • radca Re: Zespół Reanimacyjny - uśmiercał chlorkiem p 12.05.05, 22:12
          Gość portalu: Hackenkreuz napisał(a):

> Radca, a ty slyszales o Dochtorze Shit-manie z Anglii?
          > Taki fajny byl jak Doktor Oj Boli z bajki, facet z brodka.
          > No i ten szpicbrodka wykonczyl co najmniej 150 ludzi przy pomocy
          > strzykawki z heroina. Glownie zreszta namolne staruchy co spac
          > nie dawaly, wolaly na wizyty do domu za darmo itp.
          > Gdybym byl lekarzem to sam bym takie ropuchy dusil jak kocieta, lubie sie
          bowie
          > m
          > dobrze wyspac.

- a gdyby tak chodzilo o Twoja ukochana babcie ?
          czy rowniez bys byl z tego zadowolony ?

chyba masz SERCE i SUMIENIE ?

kiedys i Ty bedziesz staruszkiem i jak wtedy bedziesz myslal ?

radca
          • Gość: hiro Radca IP: *.dip.t-dialin.net 13.05.05, 00:01
            Macie wszyscy racje oprocz Radcy.
            To jest zwykly prowokator,
            ktory tylko czeka na nowe, negatywne
            wiadomosci o polskiej sluzbie zdrowia,
            zeby sie mscic za swoja gorzka rzeczywistosc.
            O tym Radcy mowi sie w Bydgoszczy,
            ze przez msciwosc i chec rewanzu,
            pokutuje jego rodzina, ktora stala sie ofiara
            jego psychoterroru.
            Juz czas , zeby mu zabronic pisania na forum
            i podjudzania.
            W obronie nie tylko czytelnikow ale i jego bliskich.
            Ten czlowiek jest niepoczytalny.
            • Gość: umrzyk Re: Radca IP: *.it-net.pl 13.05.05, 00:27
              A te zejścia śmiertelne to też kopie z gazety? Przestańcie bronić
              wątpiwych lekarzy i pracownikow sużby zdrowia. Mołczat i ruki po szwam?
              To uże było. Obecnie strach iść do lekarza, niedouczone tłumoki tylko na
              kasę liczą i narzekają, a za co te dacze budują i samochody kupują coraz to
              lepsze. Student tego nie widzi, czy nie chce widzieć. Klapki na oczach?
              • Gość: student umrzyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 00:31
                Czy Ty czytałeś posty??? Czy ja neguje, że tym środowisku są barany? Tylko czemu
                uogólniasz? wszyscy chcą od Ciebie kasę? Nie spotkałeś nigdy porządnego lekarza?
                Mam zarabiać jak skretarka, która odbiera telefony chociaż co dyżur będę
                odpowiadał za ileśdziesiąt ludzkich istnień? Zastanów się co piszesz...
                • Gość: po kawie... Re: umrzyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 07:52
                  hmm... student najzwyczajniej w świecie stracił motywacje... broni się obecnie
                  poszukując jej resztek by studia ukończyć... ale czemu się tu dziwić... patrząc
                  w ekran telewizora... słuchając radia... czytając prasę... - czuje się
                  zaszczuty... może nawet się wstydzi...
                  dodatkowo nigdy nie był i zapewne nie będzie zwykłym pacjentem, a zatem o
                  doświadczenia takiego uboższym zawsze będzie...
                  „punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...” drogi studencie...

...wydaje mi się że niepotrzebnie stajesz w obronie środowiska choć oczywiście
                  masz do tego prawo... jednakże przynajmniej w moich oczach nie uda się Tobie go
                  wybielić... juz na pewno nie porównując odpowiedzialność za zdrowie bądź życie
                  lekarza i sekretarkę... nie sądzisz że podobnym stresom jak Ty w przyszłości,
                  jest poddany dla przykładu brygadzista w hali fabryki... przecież on też ma
                  swoje obowiązki w zakresie BHP... przecież na nim również spoczywa
                  odpowiedzialność za zdrowie i życie pracowników... podobnych przykładów można
                  by podać wiele...

gdyby każdy w tym kraju robił tylko to co do niego należy... nie patrząc na
                  innych...
                  • Gość: student Re: po kawie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:06
                    > juz na pewno nie porównując odpowiedzialność za zdrowie bądź życie
                    > lekarza i sekretarkę... nie sądzisz że podobnym stresom jak Ty w przyszłości,
                    > jest poddany dla przykładu brygadzista w hali fabryki... przecież on też ma
                    > swoje obowiązki w zakresie BHP... przecież na nim również spoczywa
                    > odpowiedzialność za zdrowie i życie pracowników... podobnych przykładów można
                    > by podać wiele...

Ty masz pojęcie o czym piszesz? brygadzista się stresuje przepisami bhp? Dobrze
                    widzę "stresuje"??? Jak przyjeżdża pacjent po wypadku i masz max 5min żeby
                    opanować krwotok bo się wyrwawi i od Ciebie zależy jak ten czas wykorzystasz to
                    czujesz się jak brygadzista tak??? To się dopiero nazywa znieczulica...
                    A co do mediów - nagonka - tak to się nazywa. Jest zaz tępieniem patologii,
                    pakowaniem lekarskich morderców, pijaków do więźień... Kogo wybielam - tych
                    uczciwych, którzy wierzą w to co robią a nikt dobrego słowa o nich nie powie???
                    • Gość: przed obiadem... Re: po kawie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 12:58
                      ...dobrze widzisz... źle rozumiesz...:)
                      hmm... właśnie widzę Twój obraz brygadzisty... siedzący w zadymionym
                      pomieszczeniu z gazetą w dłoniach brudas...? a są też i tacy którzy robią
                      wszystko by pracownik nie uległ wypadkowi... bo kto zań odpowie...?
                      byłem świadkiem pewnych wydarzeń...
                      brygadzista wydawał się być strasznie upierdliwy... miesiąc przed końcem terminu
                      ważności wody utlenionej wystawiał zamówienie... grube drelichowe ciuchy w 30
                      stopniowe upały... okulary w trakcie wiercenia... nie wspominając o cięciu...
                      całymi dniami chodził po hali i zwracał ludziom uwagę...
                      wszystko to do czasu...
                      ... gdy młodemu chłopakowi wpadł wiór do buta...
                      konsekwencje były takie że amputowano mu nogę... dasz wiarę... ? centymetrowy
                      kawałek blaszki...
                      wiesz... nie chce mi się pisać o kontrolach... dochodzeniach...
                      przesłuchaniach... i całym tym zamieszaniu... włączając to że owy brygadzista
                      wpadł po tym w alkoholizm z którego leczył się chyba pół roku.... właściwie to w
                      ogóle nie chce mi się juz pisać bo Ty i tak tego nie zrozumiesz...
                      „punk widzenia zależy od punktu siedzenia...” zastanów się nad tym troszkę
                      głębiej i spróbuj przełożyć to na Naszą wymianę zdań...

PS
                      świadomie starałem się uniknąć słowa „nagonka”...
                      jest ono moim zdaniem nadużywane...
                      media podawać winny fakty... a w tym konkretnym przypadku wierzę że tak się
                      dzieje...
                      na zakończenie... wybrałeś zły spsób wybielania wierzących w to co robią...
                      człowiek lekarza potrzebował... potrzebuje... i będzie potrzebował...
                      • Gość: student po kolacji Re: po kawie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 20:18
                        Widzisz ja nie chce nikogo wybielać... pijanym i mordującym należa się kary...
                        Przecież nie chodzi mi o wybielanie któregokolwiek... Ja to widzę... tylko mam
                        kontakt z chorymi codziennie a nie tylko od gazety do gazety, czy tv... Po
                        kilkudziesieciu dziennie... I to jest ta różnica...
              • Gość: pacjent Re: Radca IP: *.it-net.pl 13.05.05, 02:27
                Radca ma rację, że to na Forum poruszył, zmowa lekarzy nie pierwszy raz i
                kubeł wody w usta. Kiepski lekarz będzie ze studenta, jeżeli wokół siebie
                i w swoim środowisku nie widzi zła . Mamona już mu oczy zasłania? A za co
                Wam płacić? Za eutanazję w imieniu prawa, o którą walczycie, a dowody na
                nielegalną już są? Nie dasz w łapę, nie ma leczenia i żadnej opieki. A za
                specjalne leki trzeba też lekarzowi zapłacić. Może powiesz dlaczego tak
                opornie idzie prywatyzacja Służby Zdrowia. Bo to uderza w lekarza i
                personel medyczny, a szara strefa kwitnie. Siebie już widzisz? Dobry
                specjalista przy prywatyzacji sam na siebie zarobi, a nieudacznicy
                niedouczeni muszą wziąść się do pracy najpierw nad sobą, a potem świadczyć
                usługi medyczne.
                • Gość: student Do Pacjenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:01
                  Drogi Pacjencie!
                  Ja widze zło w tym zawodzie i nikogo nie wybielam. Wczytaj się w to co
                  napisałem... Ja sprzeciwiam UOGÓLNIANIU!!!!!! Zobacz co Ty piszesz... Juz chcesz
                  "NAM" płacić za eutanazję... Chociaż jeszcze lekarzem nie jestem już mnie
                  wrzuciłeś do worka... Gratuluję....
                  I jak nie masz pojęcia o czym piszesz to nie pisz - lekarze nie są za
                  prywatyzacją służby zdrowia??? Gdzieś to wyczytał??? Wszyscy są za ale politycy
                  nie oddadzą mozliwości dzielenia tylu pieniędzy ile ma nfz!!! Widziałeś żeby w
                  zarządzie tych struktur byli lekarze???!!!! BZDURA Wszyscy właśnie chcą żeby
                  było NORMALNIE, zeby była konkurenja... Sam zaczynam przecież od zera a też bym
                  chciał, żeby służba zdrowia była prywatna...
                  • radca "lowcy skor " zabijali nie tylko pavulonem cd. 13.05.05, 12:14
                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2705254.html

" Gazeta.pl > Wiadomości > Wiadomości dnia Piątek, 13 maja 2005

"Łowcy skór" zabijali nie tylko pavulonem - cd.

Tomasz Patora, Marcin Stelmasiak 13-05-2005, ostatnia aktualizacja 13-05-2005
                    08:54

Doktor Potasik nie pracuje już w łódzkim pogotowiu, choć jeszcze do niedawna
                    jeździła w karetce. - Myślicie, że zwolnić kogoś w tym kraju to takie proste? -
                    pyta dyrektor stacji. - Kiedy wyrzuciłem organizatora "handlu skórami" Tomasza
                    S., dwa sądy kazały mi go przywrócić do pracy i wypłacić odszkodowanie!

Po naszej wczorajszej publikacji "Nie tylko pavulon" zawrzało. Do łódzkiego
                    pogotowia zjechali dziennikarze z całej Polski. - Znów poczuliśmy ciężką
                    atmosferę sprzed trzech lat - przyznaje dyrektor Bogusław Tyka.

W środę wicedyrektor pogotowia Janusz Morawski opowiedział podczas
                    procesu "łowców skór" o swoich podejrzeniach dotyczących zabijania pacjentów
                    innym niż pavulon lekiem. Jedna z karetek pobierała z apteki niczym
                    niewytłumaczalne ilości chlorku potasu, leku nieprzydatnego w pracy pogotowia
                    ani na czarnym rynku. Specyfik podany szybko, bez rozcieńczenia zatrzymuje
                    serce. Wspomniany zespół pogotowia wyróżniał się wyjątkowo dużą liczbą zgonów
                    pacjentów i nieudanych reanimacji. Lekarka, która szefowała ekipie, znana była
                    w stacji pod pseudonimem "Doktor Potasik".

Prokurator Robert Tarsalewski potwierdził "Gazecie", że dyrekcja pogotowia
                    przekazała już w tej sprawie dokumentację, a wątek chlorku potasu jest odrębnie
                    badany przez łódzką prokuraturę. Teraz materiały analizują biegli.

Do niedawna "Doktor Potasik" nadal jeździła karetką do chorych. Jak to
                    możliwe? - Formalnie ta pani nie ma dotąd żadnych zarzutów, więc nie tak łatwo
                    ją zwolnić - mówi dyrektor pogotowia Tyka. - Przypomnę tylko, że kiedy
                    wyrzuciłem Tomasza S., organizatora tzw. handlu skórami, sędziowie w sądzie
                    rejonowym, a potem okręgowym kazali mi przywrócić go do pracy i wypłacić
                    ogromne odszkodowanie. Dopiero po kasacji w Sądzie Najwyższym sprawiedliwość
                    była górą.

Tyka mówi, że w tej chwili spośród osób, które mają postawione zarzuty handlu
                    informacjami o zgonach, w pogotowiu nie pracuje już nikt. - Ostatnio zwolniłem
                    12 takich pracowników, w sumie pozbyliśmy się 23. Cztery osoby pozwały już
                    zresztą pogotowie do sądu pracy. Chcą odszkodowań i przywrócenia - informuje
                    Tyka.

Jak się dowiedzieliśmy, pseudonim lekarki był znany w stacji pogotowia od
                    dawien dawna. Na jednym z zebrań długo przed ujawnieniem afery kobieta
                    atakowała innego pracownika. Ten krzyknął, żeby zamilkła, bo "ja wiem, czym się
                    zajmujesz, pani Doktor Potasik!" Zapadła cisza, lekarka już nic nie mówiła. "

- to nie ludzie - to BESTIE !

radca
                    • Gość: studenet Do Radcy po raz ostatni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 12:24
                      Drogi Andrzeju!
                      Nie masz nic do powiedzenia od siebie... Chciałem rozmawiać to mnie łapiesz za
                      słówka... Ale niestety... Czytałem większość z Twoich postów od początku...
                      Jesteś biednym człowiekiem, który tylko szczekać potrafi, ale jakikolwiek czyn
                      jest ponad Twoje siły... I z takimi jak TY właśnie Polska jest takim krajem -
                      Czy coś się dzieki Tobie zmieniło/zmieni? NIC Czy wszyscy Cię znają i zbijasz
                      popularność TAK. Tylko czy tak na prawdę ktoś coś o Tobie wie?? NIE. Więc teraz
                      tylko do sejmu!!!
                      PS. Ty znasz najlepiej swój cel tego działania...
                      • radca Re: Do Radcy po raz ostatni... 13.05.05, 12:34
                        Gość portalu: studenet napisał(a):

> Drogi Andrzeju!
                        > Nie masz nic do powiedzenia od siebie... Chciałem rozmawiać to mnie łapiesz
                        za
                        > słówka... Ale niestety... Czytałem większość z Twoich postów od początku...
                        > Jesteś biednym człowiekiem, który tylko szczekać potrafi, ale jakikolwiek
                        czyn
                        > jest ponad Twoje siły... I z takimi jak TY właśnie Polska jest takim krajem -
                        > Czy coś się dzieki Tobie zmieniło/zmieni? NIC Czy wszyscy Cię znają i zbijasz
                        > popularność TAK. Tylko czy tak na prawdę ktoś coś o Tobie wie?? NIE. Więc
                        teraz
                        >
                        > tylko do sejmu!!!
                        > PS. Ty znasz najlepiej swój cel tego działania...

-nie schodz z tematu studencie,a poza tym wiesz wogole czego dotyczy ten temat ?

radca
                        • Gość: student radca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 12:38
                          dobrze ze Ty wiesz... tylko dlaczego nic nie piszesz? Czepiać się potrafisz nie?
                          Mało masz postów do polemiki? Ale głowa w piasek i nowa kopia :)
                          • radca chlorek potasu zatrzymuje akcje serca 13.05.05, 12:48
                            " Nie tylko pavulon

Piątek, 13 maja 2005r.

Jeden z zespołów reanimacyjnych łódzkiego pogotowia mógł zabić nawet
                            kilkudziesięciu pacjentów, wstrzykując im duże dawki chlorku potasu.

Jak informuje „Gazeta Wyborcza”, szefowa tego zespołu - lekarka - miała
                            pseudonim „Doktor Potasik”.
                            Trzymany w tajemnicy wątek wyszedł na jaw - mimochodem - przy okazji zeznań
                            kluczowego w sprawie „łowców skór” świadka.

Janusz Morawski, wicedyrektor ds. medycznych pogotowia, opowiadał przed sądem,
                            jak dokumentował absurdalnie wielki wypływ pavulonu z apteki pogotowia.
                            Pavulonu, który - zdaniem prokuratury - służył dwóm sanitariuszom do mordowania
                            pacjentów. Opowiadając o pavulonie, Morawski wspomniał przed sądem o olbrzymim
                            zużyciu innych niezwykle groźnych leków, z których jeden jest kompletnie
                            nieprzydatny do ratowania pacjentów w pogotowiu. To chlorek potasu. Jedna z
                            załóg reanimacyjnych (Morawski podpierał swe słowa dokumentami) wzięła z apteki
                            niemal pół litra - kilkadziesiąt fiolek - stężonego chlorku. Inne załogi nie
                            brały go w ogóle. Dopytywany przez adwokata jednego z oskarżonych dr Morawski
                            przyznał w końcu: - Podejrzewam, że chlorek służył do tego samego, do czego
                            pavulon. Chlorek potasu wtłoczony szybko w dużej dawce zatrzymuje akcję serca.
                            Co więcej, niezwykle trudno po śmierci stwierdzić, że była ona wynikiem podania
                            tego leku.

rob - Express Bydgoski "
                            • Gość: student radca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 12:55
                              Nie byłem do Ciebie Andrzeju źle nastawiony... Ale umiesz się starać... Wieć
                              dyskutuj sobie sam ze sobą, a moralizuj wszystkich wielki znawco gazetowych
                              przedruków!!!!!
                              • radca Re: radca 13.05.05, 13:00

> Nie byłem do Ciebie Andrzeju źle nastawiony... Ale umiesz się starać... Wieć
                                > dyskutuj sobie sam ze sobą, a moralizuj wszystkich wielki znawco gazetowych
                                > przedruków!!!!!

- nie interesuje mnie to czy jestes tam sobie dobrze czy tez zle nastawiony....
                                obchodzisz mnie tyle - co zeszloroczny snieg

radca
                                • Gość: student Re: radca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 13:04
                                  > - nie interesuje mnie to czy jestes tam sobie dobrze czy tez zle nastawiony..
                                  ..
                                  > obchodzisz mnie tyle - co zeszloroczny snieg
                                  >
                                  > radca

Gratuluje :) Tak Cię mama nauczyła... Kultura to jest to... Jak nie chcesz
                                  dyskutować po po jakiego cioła to wklejasz....
                                  nie widzisz, że wszyscy mają Cię w ***** :)
                                  • radca Re: radca 13.05.05, 13:07

> > - nie interesuje mnie to czy jestes tam sobie dobrze czy tez zle nastawio
                                    > ny..
                                    > ..
                                    > > obchodzisz mnie tyle - co zeszloroczny snieg
                                    > >
                                    > > radca
                                    >
                                    > Gratuluje :) Tak Cię mama nauczyła... Kultura to jest to... Jak nie chcesz
                                    > dyskutować po po jakiego cioła to wklejasz....
                                    > nie widzisz, że wszyscy mają Cię w ***** :)

- ale masz PROBLEM :}}} ..." studenciku "

radca
                                    • Gość: student Re: radca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 13:10
                                      Ja nie mam... ty masz. nie umiesz dyskutowac a uwazasz sie za nie wiadomo kogo.
                                      .. wlasnie najpiekniejsze jest to ze internauci z tego wyciagna wnioski... :)
                                      • Gość: pacjent Re: do studenta IP: *.it-net.pl 13.05.05, 14:24
                                        Studencie medycyny, a Ty sesji niedługo nie masz? Przelewasz z pustego w
                                        próżne, marnujesz cenny czas. Radca ma rację, że ten temat podjął!
                                        Poświęć ten czas na kształcenie siebie i nie dyskutuj nad faktami.
                                        Żałosny jesteś w tej "niby dyskusji".
                                        • Gość: Dr Greenthumb Re: do studenta IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 13.05.05, 16:47
                                          Panie student, tak trzymać!! Przywracasz mi pan wiarę w studentów CM. Posłuchaj
                                          rady starszego kolegi: nie daj się zwariowac, nie wdawaj się w niepotrzebne
                                          dyskusje z pacjentami pokroju forumowego "pacjenta" bo i tak nikogo nie
                                          przekonasz, a tylko będzie ci coraz bardziej przykro i głupio, a wtedy wytrwać
                                          w tym bagnie będzie Ci jeszcze trudniej. Nie daj się wpędzić w przekonanie, że
                                          jesteś osobiście odpowiedzialny za cały ten bajzel zwany publiczną SŁUŻBĄ
                                          zdrowia, bo skończysz z deprechą. Zamiast toczyć jałowe spory z ludźmi, którzy
                                          ci nadskakują, gdy jesteś im potrzebny, a zaczynają Cię traktować jak śmiecia
                                          gdy tylko przestaje boleć, zabierz się za naukę. Naukę języków obcych. I jak
                                          najszybciej spadaj za granicę, do normalności, bo tam będziesz pracował na
                                          normalnych zasadach - pomijam już kasę, ale po prostu będzie Ci się chciało
                                          wstać rano i iść do roboty, będziesz wiedział czego od ciebie oczekują,
                                          będzeisz w stanie temu podołać i będą Cię oceniać za to, jakim jesteś lekarzem,
                                          a nie za to , że w Łodzi mordują, w Bydgoszczy biorą, a na oddziale jest brudno
                                          i jedzenie niedobre. A tu niech zostaną ci wszyscy radcy, łowcy skór,
                                          potasiki, "pacjenci" i niech się kiszą we własnym polskim sosie.Jedni warci
                                          drugich.
                                          Amen.
                                          • Gość: pacjent Re: do studenta IP: *.it-net.pl 13.05.05, 17:32
                                            "amiast toczyć jałowe spory z ludźmi, którzy
                                            ci nadskakują, gdy jesteś im potrzebny, a zaczynają Cię traktować jak śmiecia
                                            gdy tylko przestaje boleć, zabierz się za naukę. Naukę języków obcych. I jak
                                            najszybciej spadaj za granicę, do normalności, bo tam będziesz pracował na
                                            normalnych zasadach - pomijam już kasę, ale po prostu będzie Ci się chciało
                                            wstać rano i iść do roboty, będziesz wiedział czego od ciebie oczekują,
                                            będzeisz w stanie temu podołać i będą Cię oceniać za to, jakim jesteś lekarzem,
                                            a nie za to , że w Łodzi mordują, w Bydgoszczy biorą, a na oddziale jest brudno
                                            i jedzenie niedobre. A tu niech zostaną ci wszyscy radcy, łowcy skór,
                                            potasiki, "pacjenci" i niech się kiszą we własnym polskim sosie.Jedni warci
                                            drugich.
                                            Amen."

To samo powiedział "pacjent", tylko krócej!
                                          • Gość: student Koniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:58
                                            Dr Greenthumb :) Dzięki :) A pacjencie jeśli napisałeś to samo co ON to chyba
                                            jesteś z innego świata...
                                            • radca Re: Koniec 13.05.05, 18:03

> Dr Greenthumb :) Dzięki :) A pacjencie jeśli napisałeś to samo co ON to chyba
                                              > jesteś z innego świata...

- ty napewno jestes z tego " innego swiata ".... i dales sie podpuscic :}}}

nie zauwazyles ironii i kpiny z twojej postawy ? nie ? - to przeczytaj jeszcze
                                              raz ta niby pochwale twojej postawy :}}}

" tak trzymac studencie ..." :}}} i " pacjentami sie nie przejmuj .... "

eeeeech, zgrywasz tutaj studenta, a zalosny jestes w tej swojej
                                              odpowiedzialnosci i postawie

radca
                                              • Gość: student Radco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 18:10
                                                Ty sie zawsze znajdziesz zeby na koniec narobic :) Tak trzymaj :) I o mnie się
                                                nie bój
                                                • radca studencie 13.05.05, 18:19

> Ty sie zawsze znajdziesz zeby na koniec narobic :) Tak trzymaj :) I o mnie
                                                  się
                                                  > nie bój

- juz ci pisalem " studenciku" ,ze obchodzisz mnie tyle co zeszloroczny snieg,
                                                  zapomniales juz ?

tylko widze,zes plytki jak kaluza, i do tego dajesz sie podpuszczac :}}}
                                                  wiec.... widze,ze tylko powinienes raz trafic na taka osobe z pogotowia -
                                                  jak ci od LOWCOW SKOR.... wtedy..... o ile przezyjesz, to popedzisz biegiem -
                                                  z bekiem do matki ..... o ile cie jeszcze po drodze nie dorwie ktos o pokroju
                                                  dr POTASIK

albos taki plytki i naiwny ( bo nie wierze,zes ulomny na umysle ) albo poprostu
                                                  piszesz - by dokopac tutaj " radcy " ?

oj.... nie chciej przezyc i doswiadczyc tego - CO SPOTKALO TYCH BIEDNYCH
                                                  I NIEWINNYCH SP PACJENTOW - ZE STRONY "LOWCOW SKOR "

radca
                                                  • Gość: student Andrzejku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 19:54
                                                    Andrzejku ja mam w **** to co omnie myslisz bo nie napisales na tym forum NIC.
                                                    Umiesz tylko szukać "celnych" puent...;). Nie miałem zamiaru ci dokopywac -
                                                    zobacz klika postow wyzej... Nic nie napisales tylko szczekasz... i mi
                                                    tlumaczysz ze biale jest czarne (nie? a twoj post po dr. ...??) "Panie student,
                                                    tak trzymać!! Przywracasz mi pan wiarę w studentów CM. Posłuchaj
                                                    rady starszego kolegi: nie daj się zwariowac, nie wdawaj się w niepotrzebne
                                                    dyskusje z pacjentami" i ty mi piszesz ze czytac nie umiem??? Tys Andrzejku juz
                                                    masz demencje starcza... i tyle...
                                                    I kto tu sie daje podpuszczac? Ze wszystkimi moge rozmawiac tylko nie z toba bo
                                                    sie nie da... A teraz szczeknij :)
                                              • Gość: o Re: Koniec IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.05.05, 19:26
                                                radcuniu! to jak będzie z tą terapią? zaoszczędzisz nerwów czytelnikom forum a
                                                i sam niewątpliwie odczujesz poprawę! lekarze nie są tacy źli! przekonasz się!
                                                odwagi chłopie to sie leczy!!
                                        • Gość: hiro Psychoterror Radcy IP: *.dip.t-dialin.net 13.05.05, 16:53
                                          nalzalosniejszy jest tutaj Radca.
                                          wszystkim chce pomoc
                                          tylko nie moze sobie i wlasnej rodzinie.
                                          to biedny czlowiek, ktory ma tylko za cel
                                          pieniadze i robienie kariery cudzym kosztem.
                                          czeka dniami i nocami na takie wiadomosci,
                                          ktore kopiuje, segreguje , archiwuje.
                                          to jego zdziwaczaly swiat doprowadza
                                          do upadku wlasnej rodziny.
                                          dlaczego nie pisze, ze przez niego
                                          cierpia jego najblizsi.
                                          zajmuje sie obcymi , zamiast pomoc swoim bliskim.
                                          wyrafinowany egoista, ktory kosztem ofiar chce byc
                                          znany i szanowany.
                                          pytanie ; za co?
                                          to , do czego ten czlowiek doprowadzil
                                          zasluguje na najwyzsza nagane.
                                          ale on musi sie oczyszczac
                                          wlasnie takimi akcjami
                                          kopiowaniem, oskarzaniem, krytykowaniem
                                          innych,
                                          tylko nie siebie
                                          czas na samokrytycyzm
                                          • radca jak zabija Pavulon 13.05.05, 18:27
                                            Jak zabija pavulon użyty pomyłkowo albo jako narzędzie zbrodni?

Dr Ryszard Golański, wiceszef łódzkiej Okręgowej Rady Lekarskiej: - Pacjent
                                            jest w pełni świadomy, ale z powodu zwiotczenia mięśni traci oddech. Nie może
                                            nic powiedzieć, nawet ruszyć palcem. Dusi się, umiera w męczarniach. To jedna
                                            z najbardziej okrutnych śmierci na świecie."

radca
                                            • Gość: oo Re: jak zabija Pavulon IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.05.05, 19:36
                                              i co w zwiazku z tym??
                                              czy możesz przeprowadzic takie "dochodzenie" i "ukazać", jak zwykłeś nazywać
                                              swoje wypociny, ile w ciagu ostatniej godziny lekarze uratowali ludzki bo
                                              zjawili się na czas tam, gdzie byli potrzebni? bardzo łatwo jest oskarżać, ale
                                              proponuję postać kilka godzin przy stole operacyjnym, przejechać sie karetką do
                                              nagłego wezwania, posiedzieć na izbie przyjeć!!
                                              może czas zająć się bezmyślnymi ludźmi, którzy narażają swoje życie w różnych
                                              okolicznościach? jak pisałam jesteś monotematyczny zmień profil swoich
                                              wypowiedzi! przyczep się do czego innego!
                                              • radca Re: jak zabija Pavulon 13.05.05, 19:40
                                                Gość portalu: oo napisał(a):

> i co w zwiazku z tym??

- nie widzisz nic w zwiazku z tym ?
                                                " LOWCY SKOR " - nie istnieja ?

> czy możesz przeprowadzic takie "dochodzenie" i "ukazać", jak zwykłeś nazywać
                                                > swoje wypociny, ile w ciagu ostatniej godziny lekarze uratowali ludzki bo
                                                > zjawili się na czas tam, gdzie byli potrzebni? bardzo łatwo jest oskarżać,
                                                ale
                                                > proponuję postać kilka godzin przy stole operacyjnym, przejechać sie karetką
                                                do
                                                >
                                                > nagłego wezwania, posiedzieć na izbie przyjeć!!
                                                > może czas zająć się bezmyślnymi ludźmi, którzy narażają swoje życie w różnych
                                                > okolicznościach? jak pisałam jesteś monotematyczny zmień profil swoich
                                                > wypowiedzi! przyczep się do czego innego!

- dziwna jestes,ale mnie to wcale nie dziwi

radca
                                                • Gość: oo Re: jak zabija Pavulon IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.05.05, 19:49
                                                  >>- dziwna jestes,ale mnie to wcale nie dziwi<<
                                                  norma radco! ponawiam propozycję leczenia!! pomóż sobie i nam!
                                                  • Gość: student Do oo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 19:55
                                                    Dajmy sobie siana z Andrzejkiem (radca)... On jest chory... nawet nic nie umie
                                                    napisac poza kopiuj "wypowiedz poprzednika" +celna ;) puenta :)
                                                  • Gość: oo Re: Do oo IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.05.05, 20:09
                                                    zgadaza się zdrowy to on nie jest na pewno!
                                                    jak czytam te upokarzające kopiowane teksty to robi mi sie słabo!
                                                    zastanawiam się czym taki radca różni się od cyborgów, którzy dokonują
                                                    rozbojów? całą swoją złość wylewa na forum ale gdyby dać pałę w łapę i puscić
                                                    na ulicę- strach pomyśleć jaki by był finał.
                                                    to człowiek przepełniony nienawiścią, rozgoryczony, biedny jednocześnie bo
                                                    chory!
                                                  • Gość: student Re: Do oo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 20:14
                                                    Jest takie specjalistyczne miejsce :) na ul. Kurpińskiego 19 :)
                                                  • Gość: oo! Re: Do oo IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.05.05, 20:41
                                                    może świecie?
                      • Gość: oo Re: Do Radcy po raz ostatni... IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.05.05, 19:43
                        radca absolutnie nie zna celu swego działania! umie zrobic "kopiuj" "wklej"- to
                        rzeczywiście dużo! dyskusji nie podejmie bo rozjuszy sie bardzo szybko i nic z
                        tego nie będzie! gdy coś zostanie napisane nie po jego myśli ubliża rozmówcy.
                        niewątpliwie jego przypadek wymaga nakładu dużego pracy dobrego specjalisty.
                        tylko jak go do tego zmusić?
    • Gość: Powazny Re: Zespół Reanimacyjny - uśmiercał chlorkiem p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 23:33
      dropgi Studencie
      Ciesze sie, że jest ktoś kto mysli rozsadnie i moralnie. Wiec w Tobie moja
      nadzieja.
      ja niestety ostatnio dlugo bładziłem po lekarzach z ogromnym bólem w
      kręgosłupie. Niestety wszyscy lekarze do ktorych trafiałem to po prostu
      olbrzymia znieczulica, i rzexnicy.
      szytem wszystkiego okazalo sie kilku w szpitalu Biziela w pawilinie .
      jedne mimo poteznego mojego bolu, mimo porad innych by do niego sie zglosic bo
      on tam jest pewnie szefem, po prostu bezczelnie zamknal mi drzwi przed nosem bo
      akurat mial mloda lekarke na rozmowe i nie mogl chociaz doslownie 5 minut
      pozwiecic. Wiec gdy ma mlodoa kobiete to co bedzie sobie zawracal czas
      pacjentem jakims strasznie obolalym. Przeciez jest w pracy i nie bedzie
      marnowal czasu na pacjenta.
      szczytem wszystkiego byl taki chirurg polalany chodzi,, co juz swiadczy nie
      najlepiej o umiejetnosciach fachowych kolegow. Wiec ten po przyjeciu mnie w
      gabinecie, popatrzyl i mowi:mtrzeba wycinac - usuwac pierscienie 3 i 4 z
      ktegoslupa i juz. i konkretnie chce pan to idziemy zaraz na gore i jutro
      operacja. spróbowałem coś wiecej od niego sie dowiedzieć, np czym to grozi,
      jakie skutki, czy jest wielkei ryzyko powikłań, jaki procent jest z sukcesem.
      A on niestety olal mnie rowno, potraktowal jak smarkacza, chociaz mam 50 lat i
      skonczylem kilka fakultetow i pewnie mam wieksza wiedze od niego,,..
      Potrafił upokorzyc wprost, pokazal jakim jest rzexnikiem, jak ma pacjenta
      serdecznie w d.....
      Moj problem z kregoslupem zakonczyl sie trywialnie, po prostu calkiem
      przypadkiem uciekajac sie do wszystkich mozliwych sposobow, zaczalem sam
      analizowac budowe anatomiczna i za porada jednego z podstawowych podrecznikow
      medycyny zafundowalem sobie masaż u solidnego masazysty, niestety za kase, bo
      zaden konowal nie chcial mi tego oficjalnie przypisać. Juz nastepnego dnia bylo
      o niebo lepiej a po 3 dniach prawie nie czulem bolu.

tak wiec lekarze porzadni, z sumieniem to chyba tylko nieliczne archaiczne
      wyjatki do ktorych mam nadzije bedziesz drogi Studencie nalezal. Ogoł to
      chamstwo, pycha, zarozumialstwo i rzeźnicy.
      Pozdrawiam Alx
      • Gość: student Do Powaznego :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 23:55
        Dzieki za opinię :) Własnie dla takich pacjentów będę sie starał z całych sił :)
        A na przyszłość polecam oddział rehabilitacji w szpitalu Jurasza... Tam są sami
        serdeczni ludzie... :) I właśnie profesor klika dni temu mówił o operacjach
        kręgosłupa - rzadko pomagają...

Pozdrawiam serdecznie :)
      • Gość: oo Re: Zespół Reanimacyjny - uśmiercał chlorkiem p IP: *.man.bydgoszcz.pl 14.05.05, 00:03
        reasumując nadzieja w młodych lekarzach! tylko niestety nastawienie
        społeczeństwa może skutecznie zniechęcić nas do pozostania w tym dziwnym kraju!
        jedyny ratunek la nas to nauka języków obcych i ewakuacja tam, gdzie nasza
        praca będzie szanowana, łatwiejsza i godnie wynagradzana! jednocześnie
        najlepszego pacjentom- oni zostaną w kraju nad wisłą...
        • Gość: hiro Re: Zespół Reanimacyjny - uśmiercał chlorkiem p IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.05, 22:45
          max i radca to jedno
          dwaj debile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka