Dodaj do ulubionych

ludzie leczcie sie - skonczcie o tych sklepach

17.05.05, 12:34
Czy naprawde istnieja na tym swiecie tylko sklepy? Ludzie !! Jestescie
chorzy!! LEczyc sie trzeba. To miasto ma taki sklep a to ma inny.... a tak
poza tym w domu wszyscy zdrowi? Czy to swiadczy o miescie, ze ma takie a nie
inne sklepy? No i co z tego ze tu bedzie MM a tu IKEA? Kiedys bylyb Pewexy i
Baltona i co z tego? W Wiedniu tez jest tuzo sklepow i co z tego? Ano to, ze w
Wiedniu jest tez Opera stara i piekna. I tu jest sie czym chwalic. Czy to
szczyt szczescia dla miasta i jego mieszkancow, ze moga wydac kase w jeszcze
jednym sklepie kupujac to samo co bylo w poprzednich? Architektonicznie to
faktycznie tez wzbogaca miasto nie? Takie ledna bryly w 90% z metalu - da sie
to rozebrac tak szybko jak sie zbudowalo, alebo jeszcze szybciej. No ale na
spacer mozna pojsc no nie? Pochodzic miedzy regalami wsrod spoconych
wspolbratymcow, popatrezc na to na co nas nie stac i kupi to na co nas stac,
ale czego nie potrezbujemy. Super. Wszyscy sie zachwycaja sklepami a potem sa
placze, ze korki sie robia na dojazdowych ulicach, ze male sklepy padaja, ze
bezroboscie wzrasta bo male sklepy padaja, ze pracownicy supermarketow sa zle
traktowani.... Nie zebym byl przeciw supermarketom, ale przeciw temu
zachwytowi nimi i licytacja, ktore miasto jest lepsze bo m taki czy inny
sklep. DO LEKARZA ALE MI JUZ!
Obserwuj wątek
    • Gość: bartosz w T-niu LOTHIAN chwali sie waszymi supermarketami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 13:52
      Juz w Toruniu LOTHIAN z B-czy chwali sie znowu waszymi supermarketami:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=24026214
      • Gość: maciej Re: w T-niu LOTHIAN chwali sie waszymi supermarke IP: 193.26.211.* 17.05.05, 14:05
        Ktos o jakis realach i MM na naszym forum. Fakt dajmy juz spokoj tym blaszakom!
    • unsatisfied6 racja 17.05.05, 14:08
      bydgosc napisał:

> Czy naprawde istnieja na tym swiecie tylko sklepy? Ludzie !! Jestescie
      > chorzy!! LEczyc sie trzeba. To miasto ma taki sklep a to ma inny.... a tak
      > poza tym w domu wszyscy zdrowi? Czy to swiadczy o miescie, ze ma takie a nie
      > inne sklepy? No i co z tego ze tu bedzie MM a tu IKEA? Kiedys bylyb Pewexy i
      > Baltona i co z tego? W Wiedniu tez jest tuzo sklepow i co z tego? Ano to, ze w
      > Wiedniu jest tez Opera stara i piekna. I tu jest sie czym chwalic. Czy to
      > szczyt szczescia dla miasta i jego mieszkancow, ze moga wydac kase w jeszcze
      > jednym sklepie kupujac to samo co bylo w poprzednich? Architektonicznie to
      > faktycznie tez wzbogaca miasto nie? Takie ledna bryly w 90% z metalu - da sie
      > to rozebrac tak szybko jak sie zbudowalo, alebo jeszcze szybciej. No ale na
      > spacer mozna pojsc no nie? Pochodzic miedzy regalami wsrod spoconych
      > wspolbratymcow, popatrezc na to na co nas nie stac i kupi to na co nas stac,
      > ale czego nie potrezbujemy. Super. Wszyscy sie zachwycaja sklepami a potem sa
      > placze, ze korki sie robia na dojazdowych ulicach, ze male sklepy padaja, ze
      > bezroboscie wzrasta bo male sklepy padaja, ze pracownicy supermarketow sa zle
      > traktowani.... Nie zebym byl przeciw supermarketom, ale przeciw temu
      > zachwytowi nimi i licytacja, ktore miasto jest lepsze bo m taki czy inny
      > sklep. DO LEKARZA ALE MI JUZ!

to już jest choroba - to zajwisko już można nazwać obżarstwem do granic
      wytrzymałości żołądka i umysłu i poza zdrowym rozsądkiem -nie konsumpcją .

przydałyby się ścieżki rowerowe , place zabaw dla dzieci , ścieżki zdrowia
      w mieście itd.. nie widać u nas popularnego joggingu , zdrowej i niedrogiej
      rekareacji - promuje się konsumcję która nabrała kształtu chorego obżarstwa .
      • bydgosc Re: racja 17.05.05, 14:16
        Tak - dokladnie tak. Ludzie nie zdaja sobie sprawy, ze to co sie kupuje to sa
        przedmioty, ktore ulatwiaja zycie, robia je przyjemniejszym, ale nie powinny
        stawac sie celem samym w sobie. TYLKO TO CO CZLOWIEK WIDZIAL I CO SIE NAUCZYL
        TAK NAPRAWDE SIE LICZY - TEGO NIKT WAM NIE ODBIERZE. TV czy radio mozna ukrasc,
        moze sie zepsuc i mozna je wyrzucic. Jednak tego co sie ma w glowie i cos sie
        przezylo np. w Teatrze ... tego nikt nikomu nie zabierze. Kase tez mozna latwo
        czlowiekowi zabrac nawet pod egida prawa. Kasa jest OK ale nie sluzy tylko do
        kupowania, powinna sluzyc do osiagniecia wyzszych celow.
        • brathless Re: racja 18.05.05, 18:59
          albo wykupuja nas.
      • Gość: maciej Re: racja IP: 193.26.211.* 17.05.05, 14:18
        U6 to wybierz sie na wycieczke do myslecinka. Mnostwo osob na rowerach,
        rolkach, biegaja itd.
        • unsatisfied6 złudne wrażenia 17.05.05, 14:35
          Gość portalu: maciej napisał(a):

> U6 to wybierz sie na wycieczke do myslecinka. Mnostwo osob na rowerach,
          > rolkach, biegaja itd.

ten rower trzeba do Myślęcinka dowieść .
          nie ma tras dla rowerów do Myślęcinka .
          w tamtym roku wiem , że zdarzył się przynajmniej
          jeden przypadek śmiertelny rowerzysty w Myślęcinku .

ponadto , Myślęcinek to nie Bydgoszcz .
          obserwowałem jogging w San Digo w każdym miejscu
          zamieszkanie , a nie w "Myślęcinku" tylko .

zresztą , jeśli zobaczysz 10 rowerzystów i 10 joggujacych
          w Myślęcinku , to odniesiesz złudne wrażenie , że miszkańcy Bysgoszczy
          tylko joggują i jeżdżą na rowerach - co jest absolutną nieprawdą .

podobnie jak przejdziesz się po restauracjach i odniesiesz wrażenie ,
          że mieszkancom Bydgoszczy na niczym nie zbywa - faktycznie są to
          w większości klienci firm opłacajacych posiłki , na które nie stać
          nawet tych lepiej zarabiających lub elity polityczne i margines miasta .
          przeciętny mieszkaniec Bydgoszczy kupuje w supermarketach i je w domu .
          • bydgosc Re: złudne wrażenia 17.05.05, 14:43
            zgadzam sie, Polacy nie uprawiaja sportu
            • Gość: maciej Re: złudne wrażenia IP: 193.26.211.* 17.05.05, 14:57
              zapraszam do SportFactory to zobaczycie ile ludzi tam cwiczy, ile sal jest
              zajetych popoludniami w szkolach, jak trudno dostac sie na basen w Bydgoszczy,
              ile ludzi zima jezdzi na lyzwach i nartach. Wy chyba faktycznie mowicie tylko w
              oparciu o wlasne jakies wymysly. siedzicie w domu i nie macie kontaktu.
              zobaczcie ile teraz mlodziezy plywa wyczynowo po Brdzie. Zwroccie uwage ile
              jest amatorskich lig w pilke nożna, koszykowkę, siatkowkę. gdzie wy zyjecie?
            • unsatisfied6 z wyjątkami potwierdzającymi regułę :)) 17.05.05, 14:58
              bydgosc napisał:

> zgadzam sie, Polacy nie uprawiaja sportu

oprócz tych kilku w Myślęcinku - bo im wstyd takiego nietypowego zachowania
              gdzie indziej i jadą realizować się do Myślęcinka .

ponadto mamy sportowców ze szkół sportowych - nie porównywałbym tego
              do "zdrowego stylu życia" - wyczyn i udział w wyścigu szczurów od najmłodzych
              lat - tylko pierwsi są promowani , reszta staje się tłem i pozostaje z poczuciem
              niezrealizowania - nawet dla nich nie ma miejsca dla realizowania ich pasji
              i zainteresowań i zostają albo najlepsi już będąc najlepszymi w pdst a reszta
              przechodzi na margines - a i ci najlepsi okazują się być w przyszłosci mierni ,
              bo z kim mają realizować , ze sobą ?
          • Gość: maciej Re: złudne wrażenia IP: 193.26.211.* 17.05.05, 14:52
            Dawno nie byłes chyba w Myslecinku. Niestety Myslęcinek to Bydgoszcz. Ludzi w
            weekendy jest co niemiara. Wypadki chodza po ludziach.W smrodzie samochodów
            jezdzic i biegac to bez sensu. Fakt sciezek rowerowych mogłoby byc wiecej.
            Mozesz jechac takowa do Torunia. Do restauracji chodze w soboty i niedziele i
            widzac ludzi to wnioskuje, ze to nie sponsorowane obiady tylko kupowane za
            wlasne pieniadze. To musze tobie powiedziec, ze duzo tych przecietnych jada w
            Sphinxie, w Pizza Hut, w Mysliwskiej w Osielsku, W Ogniem i Mieczem, w Karczmie
            Rzym itd. Niekiedy trzeba czekac na miejsce! Porównywanie Bydgoszczy do san
            Diego to tak jak Wawy do Nowego Yorku!Inny swiat inni ludzie, inny budzet inne
            mozliwosci!
            • unsatisfied6 demagogia 17.05.05, 15:06

> Dawno nie byłes chyba w Myslecinku. Niestety Myslęcinek to Bydgoszcz. Ludzi w
              > weekendy jest co niemiara. Wypadki chodza po ludziach.W smrodzie samochodów
              > jezdzic i biegac to bez sensu. Fakt sciezek rowerowych mogłoby byc wiecej.
              > Mozesz jechac takowa do Torunia. Do restauracji chodze w soboty i niedziele i
              > widzac ludzi to wnioskuje, ze to nie sponsorowane obiady tylko kupowane za
              > wlasne pieniadze. To musze tobie powiedziec, ze duzo tych przecietnych jada w
              > Sphinxie, w Pizza Hut, w Mysliwskiej w Osielsku, W Ogniem i Mieczem, w
              Karczmie
              >
              > Rzym itd. Niekiedy trzeba czekac na miejsce! Porównywanie Bydgoszczy do san
              > Diego to tak jak Wawy do Nowego Yorku!Inny swiat inni ludzie, inny budzet
              inne
              > mozliwosci!

dobry obiad to koszt na osobę ok 50+ zł . cztero-osobowa rodzina , to 200+ zł na
              jeden posiłek - miesięcznie ok 1000 zł jeśli żywią się w restauracji raz na
              tydzień - nie mówię o jakiś tandentnych pizzach , 100 letnich chyba
              chamurgerach przyprawionych mjonezem dla zabicia smaku . rodzina średnio
              zarabia ok 3000 zł netto i zatem twierdzisz , że wyda 1000 zł na obiad
              w restauracji w weekend - tzn ok 1/3 swoich dochodów na rodzinę ?

mam kilku znajomych i niemało zarabiają na polskie warunki - ale mówią , że
              żywią się w domu bo ich nie stać na cotygodniowe wyjscie do restauracji .
              znają je natomiast z obiadów sposorowanych przez swoje firmy .
              • bydgosc Re: demagogia 17.05.05, 15:11
                100% racji - ktos tu uprawia propagande cukcesu, albo nie rozumie o co chodzi
                • unsatisfied6 i widać , że z tego da się nieźle żyć :)) 17.05.05, 15:14
                  bydgosc napisał:

> 100% racji - ktos tu uprawia propagande cukcesu, albo nie rozumie o co chodzi

bo stać go na cotygodniowy wypad z rodziną do restauracji uprwiając na tym
                  forum propagandę - można przypuszczać , że dochody z tego wyższe niż
                  przeciętne :)))
                  • Gość: maciej Re: i widać , że z tego da się nieźle żyć :)) IP: 193.26.211.* 17.05.05, 16:25
                    Przepraszam, a jaka w tym wina. Tak żyja tez inni, bywajac można ich zobaczyc!
                    Polecam chata mysliwska w osielsku!
                    ps. w sphinxie przyzwoity obiad na troje to ok. 70 zł!
                    • unsatisfied6 przestań bajerować , bo nie o tobie piszę . 17.05.05, 18:06

> Przepraszam, a jaka w tym wina. Tak żyja tez inni, bywajac można ich zobaczyc!
                      > Polecam chata mysliwska w osielsku!
                      > ps. w sphinxie przyzwoity obiad na troje to ok. 70 zł!

podałeś najniższe ceny a poprzednie wachlarz ofert był szerszy .

pondato nie piszę o twojej "trzyosobowej" rodzinie - statystycznie jest
                      ona czteroosobowa i do obiadu chce czegoś się napić .

nawet jeśli wskazesz najniższe ceny , dla czteroosobowej rodziny to
                      koszt ok 400 zł na luksus posiłku w najtańszej restauracji raz w tygodniu -
                      to ponad 10% dochodu średnio zarabiającej rodziny , której po takim
                      uszczupleniu budżetu na taki rarytas , nie stać by było na inne prozaiczne
                      wydatki na życie , więc przestań fantazjować , bo nie piszę o tobie o
                      twoich dochodach z twojej niezwykle pożytecznej dla ludu pracy , ale
                      o średnim statystycznym mieszkańcu Bydgoszczy .
                • Gość: maciej Re: demagogia IP: 193.26.211.* 17.05.05, 16:23
                  Nikt nie uprawia zadnej propagandy. To z autopsji!
              • Gość: maciej nie rzeczywistosc IP: 193.26.211.* 17.05.05, 16:23
                Pojedz sobie do mysliwskie w Osielsku. Za bardzo dobry obiad dwu daniowy z
                przystawkami zaplacisz za trzy osobowa rodzine ok. 100 zł. chłam w postaci
                hamburgerów mnie nie interesuje!
                ps. odnosnie zarobków to zarabiam sam troche wiecej!
                • unsatisfied6 bajer aż głowa boli 17.05.05, 18:13

> Pojedz sobie do mysliwskie w Osielsku. Za bardzo dobry obiad dwu daniowy z
                  > przystawkami zaplacisz za trzy osobowa rodzine ok. 100 zł. chłam w postaci
                  > hamburgerów mnie nie interesuje!
                  > ps. odnosnie zarobków to zarabiam sam troche wiecej!

za pisanie na forum zarabiasz "trochę więcej" - często cię tu widuję i
                  mam wrażnie , że robisz to co ja - pisujesz na forum , z tą różnicą , że
                  mi za to nikt nie płaci , a tobie okazuje się płacić znacznie ( a nie
                  jak piszesz "trochę" ) wiecej od śrdeniej statystycznej - cos około
                  ponad 2X , inaczej nie kosztowałbyś weekendów w restauracjach kolego ,
                  bo to wydatek za duży nawet dla dobrze zarabiającego inżyniera , którego
                  żona jest lekarzem z jednym dzieckiem - skąd wiem ? z realu , nie z twoich
                  bajeczek .
                  • Gość: maciej Re: bajer aż głowa boli IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 17.05.05, 18:54
                    To widocznie coś ten inzynierek nie zarabia za duzo, zonka jako lekarz tez do
                    zamoznych nie nalezy. Ja nie fantazjuję.To co piszę to rzeczywistość moja i
                    wielu innych, których spotykam w restauracjach.Widzisz moja zona to
                    nieporownywalnie zarabia wiecej niz pani "lekarz" trudno pisać doktor,ja
                    natomiast tak jak pisalem nie zarabiam najgorzej!
                    ps. ludzie różnie pracują, nie musza zawsze od 7 do 15. Niektórzy maja
                    tzw. "wolny" zawód. pojedź do osielska i przekonaj się, a nie pisz dyrdymałów!
                    I jeszcze jedno ja nie napisałem, ze wszyscy jeżdżą na obiadki, ale takich osób
                    jeździ sporo!
                    • bydgosc Re: bajer aż głowa boli 17.05.05, 18:56
                      cos w tym jest, ja w bydzi pracowalem od 9tej do 13tej i stac mnie bylo na
                      wszystko.... bylo bo teraz mnie nie ma w bydzi ale nie ze wzgledow finansowych
                      (na szczescie)
                    • unsatisfied6 spier... sk... 17.05.05, 19:00

> To widocznie coś ten inzynierek nie zarabia za duzo, zonka jako lekarz tez do
                      > zamoznych nie nalezy. Ja nie fantazjuję.To co piszę to rzeczywistość moja i
                      > wielu innych, których spotykam w restauracjach.Widzisz moja zona to
                      > nieporownywalnie zarabia wiecej niz pani "lekarz" trudno pisać doktor,ja
                      > natomiast tak jak pisalem nie zarabiam najgorzej!

ocenisz sk... ludzi po zarobkach - więc ci wyjaśnię kuta... , że to uczciwa,
                      wykształcona i solidna pani doktor - nawet po znajomości mi recepty nie
                      napisze , a on to uczciwy i solidny inżynier , pacenie jeden - nie widzę
                      powodów , by inaczej określić takiego typa i sk... jak ty .

nie pisz inżynierek w stosunku do człowieka , którego nie znasz - boś
                      gó.. wtedy wart , jeśli pod kątem jego zarobków patrzysz .
                      • Gość: x Re: spier... sk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:01
                        Zagadka: Ile nickow ma radca???
                        • bydgosc Re: spier... sk... 17.05.05, 19:05
                          a ile tytulow przed nazwiskiem???
                          • Gość: x Re: spier... sk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:08
                            Pytaniem na pytanie :) Znany styl :)
                      • bydgosc Re: spier... sk... 17.05.05, 19:09
                        eee nie obrazaj sie tak od razu - tu chyba nie chodzilo maciejowi o to zeby
                        kogos pomowic. Ja tez jestem inzynierem i co z tego. Mozesz za to napisac do
                        niego Maciejek jak on do Ciebie inzynierek (bo unsatisfied6'ek to troche nie
                        brzmi za dobrze). Tak jak mowilem, cos w tym jest, a wolny zawod nie jest zly
                        (zalezy jaki) - bo podono zadna praca nie chanbi (o ile jest legalna). A
                        ocenianie ludzi po zarobkach ... hm... tak niestety sie robi choc mi sie to tez
                        nie podoba. Ale jak juz piszesz o kims, ze jest sk.... to chociaz dodaj
                        "abstrahujac od szanownej matki" (Macieja) zeby sie wszyscy nie obrazili.
                        • Gość: x Twoj rozmowca zwiał :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:11
                          Ale przecież umiesz SAM ;)
                        • Gość: maciej Re: spier... sk... IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 17.05.05, 19:47
                          Nikomu nie zarzuciłem, ze jest nieuczciwy, ze kiepski. Trudno, ze w polsce
                          kadra inżynierska jest tak różnie wynagradzana. Lekarze etyczni w swojej
                          profesji tez niestety nie zarabiają kokosów. Nie oceniam ludzi po zarobkach,
                          tylko staram sie uświadomić Panu U6, ze sa rózni ludzie, maja rózne profesje i
                          czas pracy oraz rózne dochody. Sa tacy, których stać na obiadki w restauracjach
                          wysokiej klasy i tacy, którzy jedzą w chacie mysliwskiej. Są oczywiscie tacy,
                          których na to nie stać!
                      • Gość: maciej Re: spier... sk... IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 17.05.05, 19:42
                        to kiepski inzynierek, albo kiepska firma. Lekarze niestety nie zarabiają
                        najlepiej. Szkoda, ze ta pani, i ten pan nie pomysleli o dalszym rozwoju
                        zawodowym.
                        ps. widzę człowieku, ze tracisz klasę. Widzisz zawsze słoma z butów wyjdzie.
                        Nawet po San Diego University!
                        • bydgosc Re: spier... sk... 17.05.05, 19:44
                          maciejek zastanow sie troche - a ty gdzie konczyles i co?
                        • Gość: kolo Do Macka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:50
                          Maciek uważaj bo co niektórzy mają tu uczulenie na sam wyraz lekarz :) I wszyscy
                          wiedza kto... ;)
                    • unsatisfied6 szczyt chamstwa 17.05.05, 19:18

> To widocznie coś ten inzynierek nie zarabia za duzo,

to nazywa się być kulturą ? nie zna człowieka a nazywa go "inżynierkiem" ,
                      dlatego , że z nim przy korycie nie siedzi ?

> zonka jako lekarz tez do
                      > zamoznych nie nalezy. Ja nie fantazjuję.To co piszę to rzeczywistość moja i
                      > wielu innych, których spotykam w restauracjach.Widzisz moja zona to
                      > nieporownywalnie zarabia wiecej niz pani "lekarz" trudno pisać doktor,ja
                      > natomiast tak jak pisalem nie zarabiam najgorzej!

z tego by wynikało , że ku..e się więcej szacunku należy , bo w stosunku
                      do pani doktor , nie potrafi chamidło napisać lekarz , a musi to zrobić
                      w cudzysłowiu .
                      • bydgosc Re: szczyt chamstwa 17.05.05, 19:22
                        no i tu masz racje.... ale postaraj sie nie dac sie prowokowac... fakt, ze
                        chamstwo to jest cos z czym ja sobie marnie radze, a nie znosze jak niczego na
                        swiecie
                      • Gość: maciej Re: szczyt chamstwa IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 17.05.05, 19:49
                        Nawet tego nie zrozumiałeś. potocznie mówi sie doktor, ale doskonale wiesz, ze
                        to tytuł naukowy więc trudno mi bylo napisać Pani doktor, stąd lekarz w
                        cudzyslowiu!
                        ps. i ty po San Diego?
                        • bydgosc Re: szczyt chamstwa 17.05.05, 19:52
                          nie ja po ATR - piaslem juz - a ty? po czym?
                          • Gość: maciej Re: szczyt chamstwa IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 17.05.05, 20:07
                            Przepraszam, drzewko mi sie chyba pomylilo, to było do u6. Ja po fizyce UMK!
                        • bydgosc Re: szczyt chamstwa 17.05.05, 19:54
                          no to akurat ze doktor to tytul naukowy to rozumiem doskonale, chyba powinny to
                          zmienic na "mgr medycyny" co wy na to?
                          • Gość: x Radco nie masz gdzie siac problemow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:57
                            Jak sie zyje elektykom w austrii?
                            • bydgosc Re: Radco nie masz gdzie siac problemow? 17.05.05, 19:58
                              te "X" wez sie odp... ja nie jestem radca
                              • Gość: x Re: Radco nie masz gdzie siac problemow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 20:00
                                No to jestes bratem blizniakiem ;) Ale styl odp. W typie "zdenerwowanego" radcy
                                :) hehe. Juz nie bedzie serwera z austii tylko zarejestrowane nicki?
                                • bydgosc Re: Radco nie masz gdzie siac problemow? 17.05.05, 20:02
                                  Gość portalu: x napisał(a):

> No to jestes bratem blizniakiem ;) Ale styl odp. W typie "zdenerwowanego" radcy
                                  > :) hehe. Juz nie bedzie serwera z austii tylko zarejestrowane nicki?

NIE KOMENTUJE - NIE WIESZ GDZIE ZYJESZ
                                • bydgosc Re: Radco nie masz gdzie siac problemow? 17.05.05, 20:03
                                  te "x" a kim ty jestes zeby mnie oceniac? szkoly pokonczone?
                                  • Gość: x Re: Radco nie masz gdzie siac problemow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 20:05
                                    A jednak :) Szkoły ważne :) ktos tam nie oceniac po szkolach nie?
                                    • bydgosc Re: Radco nie masz gdzie siac problemow? 17.05.05, 20:06
                                      Tak szkoly wazne ale wazniejszy umiar o dobry smak - przynajmniej na forum,
                                      kolego (nie wiem czy sie nie obrazisz jak tak cie nazwe).
                                      • Gość: x Re: Radco nie masz gdzie siac problemow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 20:09
                                        Nie. nie obraże się... Obrazić to mnie można tylko przekręcając prawdę, o ile
                                        ktoś ją zna i robi to świadomie... Inaczej można nawet pluć a mi deszczyk pada
                                        :)
                                        • bydgosc Re: Radco nie masz gdzie siac problemow? 17.05.05, 20:11
                                          wslasciwie to odbiegamy od tematu - watek o wyksztalceniu jest obok
                                  • Gość: mark Re: Radco nie masz gdzie siac problemow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 20:06
                                    markety ..... ludzie do parku myslęcińskiego - do ogrodu botanicznego, a zakupy
                                    tez trzeba zrobić. Życie ....
                                    • bydgosc Re: Radco nie masz gdzie siac problemow? 17.05.05, 20:07
                                      NO PEWNIE ZE TRZEBA ROBIC, ALE ZEBY SIE LICYTOWAC KTORE MIASTO MA JAKI SKLEP TO
                                      JUZ PRZESADA
    • Gość: supermarket a może supermarket na Długiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 20:47
      a może supermarket na Długiej?
    • Gość: gdzie jeszcze gdzie jeszcze zabudowac marketem???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 08:22
      gdzie jeszcze zabudowac marketem????
      • Gość: SickBoy Re: gdzie jeszcze zabudowac marketem???? IP: *.man.bydgoszcz.pl 18.05.05, 20:14
        Wydaje mi się, że należy z umiarem i spokojem podjeść do zagadnienia.Chyba
        bowiem i zwolennicy marketów i przeciwnicy się zagalopowali.

Jest wielką hipokryzją śmianie się z kolejnych blaszaków a potem popylanie z
        koszykiem między regałami.

Z druiej strony nie ma co się tak ekscytować kolejymi inwestycjmai w tym sektorze.

Trzeba jednak zauważyć, ze wszelkie rozwinięte i bogate miasta Polski i Europy
        mają zarówno dużo hipermarketów jak i małych/dużych ekskluzywnych sklepów.
        Skelepy bowiem w gospodarce kapitalistycznej są wyznaczniekiem (a może lepiej -
        odzwierciedleniem) siły nabywczej miszkanćow danego ktraju czy miasta. I nie ma
        co się na ten fakt obrażać.
    • Gość: red Re: ludzie leczcie sie - skonczcie o tych sklepac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 20:57
      jak sie nie ma nic innego /jak w bydgoscy/ to i sklepy ciesza:)))
      • Gość: gh Re: ludzie leczcie sie - skonczcie o tych sklepac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 20:04
        Gość portalu: red napisał(a):

> jak sie nie ma nic innego /jak w bydgoscy/ to i sklepy ciesza:)))

Marzyłem o EURO - wkoncu kiedys Bydgoszcz byla stolica polskiego sportu.

• Gość: Qui Re: ludzie leczcie sie - skonczcie o tych sklepac IP: *.tvgawex.pl 18.05.05, 21:42
      Wreszcie mądry głos! Maciej i inni bujajcie się na drzewo!
    • mylady1 Re: ludzie leczcie sie - skonczcie o tych sklepac 20.05.05, 08:47
      popiera bydgosc
      • bydgosc Re: ludzie leczcie sie - skonczcie o tych sklepac 20.05.05, 12:10
        bardzo dziekuje - niewielu rozumie ze sklepy to nie wszystko
    • Gość: poparty Re: ludzie leczcie sie - skonczcie o tych sklepac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 09:50
      popieram
    • czwarty.wymiar Dokładnie (bt) 24.05.05, 15:54
    • a_weirdo Re: ludzie leczcie sie - skonczcie o tych sklepac 24.05.05, 16:14
      > LEczyc sie trzeba.

A jak leczyć, to najlepiej w Bydgoszczy, o czym świadczą rankingi... ;)
    • Gość: Wojtekh Oj daj spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 11:02
      Ludjkowie się cieszą że będa nowe sklepy i konkurencja bo to obniża ceny. Do
      tego nowe sklepy to w większośći nie markety tylko miejsca w których można mile
      spędzić czas, coś zjeść, zobaczyć film, kupić coś oryguinalnego. Tak będzie
      napewno w galerii w Toruniu , przepraszam ale nie wiem jak dokładnie siię
      będzie nazywała ale chyba Kopernicus :). Przepraszam mieszkam w Bydzi :). Tak
      będzie w kinie nowym w Toruniu i tak zapewne w nowych galeriach w Bydgoszczy -
      rzeźna i Astoria. Nic dziwnego, że ludkowie się cieszą że będzie więcej miejsc
      dospędzenia czasu a jeśli przy tym wydadzą kaskę no to i bardzo dobrze.
      Zarobili to mają prawo wydawac gdzie chcą. Ja tez wolę duży sklep od
      warzywniaka z zieloną lamperią i czyste kino od starej budy. I Bydgoszcz i
      Toruń tylko na Tym zyskają.
    • Gość: zzz Re: ludzie leczcie sie - skonczcie o tych sklepac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 23:36
      popieram tez
      • bydgosc Re: ludzie leczcie sie - skonczcie o tych sklepac 30.05.05, 18:36
        dzieki za poparcie - nie chce mi sie wierzyc, ze wybudowanie kolejnego sklepu
        spowoduje wnaczacy spadek cen... nie przy takim nasyceniu suprmarketami jak jest
        teraz
    • bydgosc nastepni 10.06.05, 10:18
      No masz - MM i IKEA .... i co z tego? aaaa bo sasiad ma tak?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka