Gość: ffty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 19:46 wiem, wiem, już nas bydgoszczanie bombarduja od kilku dni tą informacją, robiąc po 10 wątkow o tym samolocie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SUPER Z Bydgoszczy do Londynu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 19:47 SUUUUUUUPPPPPPPPEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRRR :-) Odpowiedz Link Zgłoś
a_weirdo Re: Z Bydgoszczy do Londynu 18.05.05, 19:52 > robiąc po 10 wątkow o tym samolocie. A dokładnie - jeden wątek dzisiaj. Wcześniej nic nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
mozilla.org dodajmy: wiecznie kasowany wątek 18.05.05, 19:53 • Loty codziennie z Bydgoszczy do Londynu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: bart 18.05.2005 12:18 + odpowiedz www.tanielatanie.net/news.php?id=405 • Re: Loty codziennie z Bydgoszczy do Londynu a_weirdo 18.05.2005 12:24 + odpowiedz Jeśli ktoś jest zainteresowany, a nie chce mu się szukać... Pierwszy lot 30 października (tego roku :)). Z Bydgoszczy wylatuje o 14:00, na lotnisku London Stansted będzie o 15:10 (2h 10min). Lot w drugą stronę - 10:30 w Londynie, 13:35 w Bydgoszczy (2h 5min). Bilety z opłatami lotniskowymi można teraz kupić za ok. 100zł w jedną stronę. Sądzę, że do tej pory lotnisko dorobi się odpowiedniego połączenia z Toruniem. Pozdrawiam • Re: Loty codziennie z Bydgoszczy do Londynu washington_irving 18.05.2005 13:58 + odpowiedz najgorsze jest to, że lot z bydgoszczy do londynu kosztuje mniej niż transport z lotniska stansted do centrum londynu..... • Re: Loty codziennie z Bydgoszczy do Londynu jakub_lauder 18.05.2005 15:48 + odpowiedz I tak super niskie ceny. Kiedys to sie do Londynu latalo za 10x takie kwoty! • nie skasował? mozilla.org 18.05.2005 18:21 + odpowiedz aż dziw bierze, że wielce szanowny administrator, bozy sługa i obrońca świętej cnoty toruńskiej nie skasował (jeszcze) tego wątku Odpowiedz Link Zgłoś
a_weirdo Re: Z Bydgoszczy do Londynu 18.05.05, 19:56 Jeszcze drobne sprostowanie - nie od 31 października, tylko od 30. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Z Bydgoszczy do Londynu IP: *.petrus.com.pl 19.05.05, 00:28 Sorki, nie chce byc zlosliwy, ale dlaczego od 30.10 a nie od 30.05? I czy napewno 2005 a nie 2010? Odpowiedz Link Zgłoś
a_weirdo Re: Z Bydgoszczy do Londynu 19.05.05, 00:38 > Sorki, nie chce byc zlosliwy, ale dlaczego od 30.10 a nie od 30.05? Sądzę, że to kwestia przygotowań, rozreklamowania lotów wśród potencjalnych podróżnych, uruchomienia połączeń lotniska z innymi miastami regionu... No, ale mogę się mylić. > I czy napewno 2005 a nie 2010? O ile gazety mogłyby sobie pisać, gdyby to miał być 2010, o tyle nie sądzę, by Ryanair sprzedawałby bilety nie mając pewności, że będzie 30.10.2005... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zk Re: Z Bydgoszczy do Londynu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 07:11 Gość portalu: JK napisał(a): > Sorki, nie chce byc zlosliwy, ale dlaczego od 30.10 a nie od 30.05? Bo rozkłady lotów wszystkich linii zmieniają się dwa razy do roku: na wiosnę i jesienią. To taki detal tych, co "nie chcą być złosliwi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Jako Torunianim bardzo się cieszę !!!! IP: *.biol.uni.torun.pl 19.05.05, 10:14 Dzięki temu bliżej nam będzie do Zjednoczonego Królestwa. Czekam na inne połączenia i życzę powodzenia wszystkim którzy nad tym pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Jako Torunianim bardzo się cieszę !!!! IP: *.astro.uni.torun.pl 20.05.05, 10:53 Ja też. I mam nadzieje, że ktoś przedsiębiorczy - raczej z Torunia, bo to w interesie jego mieszkanców - uruchomi bezpośredni transport z T. na bydgoskie lotnisko w porze przez odlotem Ryanaira i z powrotem. No bo jak ja się mam sam pchać najpierw do Bydzi, a potem zachodzić w głowę, jak tu się dostać na lotnisko, to thanks. Nie zapominajmy, że Okęcie leży 2godz. 40 min. drogi samochodem z T. Więc Bydzia musi być w tej mierze konkurencyjna! K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimek Re: Z Bydgoszczy do Londynu IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 19.05.05, 11:04 Niestety Torun robi sie wygnajewem! Odpowiedz Link Zgłoś
icek102 Re: Z Bydgoszczy do Londynu 20.05.05, 11:09 Chcemy tworzyc aglomeracje bydgosko-torunska? No to natychmiast zmienic nazwe lotniska na "Bydgoszcz-Torun"!!!! Na pewno przyniesie to korzysc obu miastom i samemu lotnisku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmm Re: Z Bydgoszczy do Londynu IP: *.petrus.com.pl 20.05.05, 14:05 icek102 napisał: > Chcemy tworzyc aglomeracje bydgosko-torunska? > No to natychmiast zmienic nazwe lotniska na "Bydgoszcz-Torun"!!!! > Na pewno przyniesie to korzysc obu miastom i samemu lotnisku Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
dwumiasto Re: Z Bydgoszczy do Londynu 20.05.05, 15:50 icek102 napisał: > Chcemy tworzyc aglomeracje bydgosko-torunska? > No to natychmiast zmienic nazwe lotniska na "Bydgoszcz-Torun"!!!! > Na pewno przyniesie to korzysc obu miastom i samemu lotnisku Jaka korzysc moze przyniesc zmaiana nazwy? Nie rozumiem. To tak jakby zmienic nazwe UMK na torunsko-bydgoski (zreszta zgodnie z prawda w przeciwienstwie do lotniska) Odpowiedz Link Zgłoś
icek102 Re: Z Bydgoszczy do Londynu 21.05.05, 21:35 O Jezuuu!!! bo se pierdne!!! A to dlatego taka nazwa prosty hopie zeby zwiekszyc jego range i przyciagnac wiecej turystow. Rozbudowa naszego torunskiego lotniska i rywalizacja z bydgoskim to tak jakbys (se) posadzil obok siebie dwie jablonki w ogrodzie, 10 cm jedna od drugiej. Moze nie uschna, ale bedo marnie rodzic, jasne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Z Bydgoszczy do Londynu IP: 195.143.166.* 20.05.05, 16:52 Nie mozna zmienic nazwy Lotniska bo znajduje sie w granicach wielkiego miasta bydgoskiego a nie na jego peryferiach na scianie wschodniej w kierunku Torunia. Mozna jedynie nadac mu imie np. Miedzynarodowe Ladowisko im . N.Copernikus w Bydgoszczy. To tyle na dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
sprytnyserek Re: Z Bydgoszczy do Londynu 20.05.05, 18:28 Czy tu ktuś się przypadkiem za bardzo nie rozpędził? Bez przesady ludzie. Faktem jest, że lotnisko znajduje się w granicach Bydgoszczy, więc skąd nagle Bydgoszcz-Toruń (co to? PKP?!). A poza tym widzę, że (ze średnim skutkiem, p. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=341&w=24093198&a=24105181 ) działają trochę apele większości bydgoszczan (i częsci torunian, no cóż, tak już te siły się w czasie rozłożyły) o jedność. W końcu Bydgoszcz i Toruń, to są piękne miasta, a jedno nie jest w niczym gorsze (ani lepsze) od drugiego. A zakładając tenże fakt, czemu torunianie nie zechcą budować własnego portu? Podobno jakieś-tam lotnisko jest... A wystarczy wspomnieć powstawanie portu bydgoskiego...:) Odpowiedz Link Zgłoś
icek102 Re: Z Bydgoszczy do Londynu 21.05.05, 21:40 A moze lotnisko bedzie jednak w granicach AGLOMERACJI BYDGOSKO-TORUNSKIEJ Co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
sprytnyserek Re: Z Bydgoszczy do Londynu 22.05.05, 10:53 Bo będzie;) Tak, jak Wasze toruńskie, które podobno ma się teraz budować;p A właściwie, to gdyby traktować lotnisko jako przeciętną instytucję, to czemu miano by nadawać jakąś nazwę związaną z aglomeracją, a nie z dokładną lokalizacją. Przecież każdy wie, że urząd wojewódzki jest w Bydgoszczy i nigdzie indziej, a sejmik województwa jest Toruniu, i nigdzie indziej!!! Co jeszcze przemawia za takim rozwiązaniem. Podobno integracja ma polegać na współdziałaniu obu ośrodków, zapoczątkowanym przez autonomiczne siły rozwojowe dotychczas ukształtowane. Nikt w Bydgoszczy NIE BĘDZIE chciał sobie przypisywać, ot, np. takiego UMK (a na pewno nie ja, choć jestem z tą uczelnią związany):) Dopiero później, co powstanie wspólnymi siłami, będzie dziełem aglomeracji. Ostatecznie na jedno wyjdzie, bo naprawdę wszystko i tak będzie wspólne. PS: Lotnisko nie BĘDZIE, lotnisko już JEST!:) Odpowiedz Link Zgłoś