Gość: w74 IP: *.sympatico.ca 14.07.02, 04:48 HOP!HOP!MOZE JEST TU KTOS Z TYCH LAT? PRZECIEZ CHYBA JESZCZE KTOS MA DOSTEP DO KOMPUTERA!!!! NAPISZCIE!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fred Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: 217.8.178.* 01.08.02, 08:18 Gość portalu: w74 napisał(a): > HOP!HOP!MOZE JEST TU KTOS Z TYCH LAT? > PRZECIEZ CHYBA JESZCZE KTOS MA DOSTEP DO KOMPUTERA!!!! > NAPISZCIE!!!!!!!!!!!!! Zajrzyj do wątku IV LO - szukam wielu ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus55 Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 29.12.02, 16:28 Dzisiaj trafiłem przypadkowo na tę niezwykłą, historyczną stronę. Mam kłopoty z wejściem na oficjalną stronę IV LO, myślę że jest to przejściowe zjawisko. Melduję gotowość do współpracy, mam nadzieję trochę powspominać zanim dopadnie mnie jakiś altzheimer. Pozdrawiam gastryków z całego rocznika 1970 -74. Jeszcze pamiętam swoją klasę (chyba B) o profilu ogólnym na czele z wychowawczynią "Zochą" Musiał. Mam nadzieję dostać się do stron, które umożliwią korespondencję. Od rodziny w Bydgoszczy dowiedziałem się, że zmarł wczoraj nasz dawny dyro Mikulski. Pamiętamy go jeszcze z czasów szkoły im. Lucjana Szenwalda z ul. Kaliskiej na os. Leśnym. Może spotkamy się na obchodach w październiku 2003. Pamietam nasze ostatnie spotkanie klsowe w 1994 z okazji 20-lecia matury. Pozdrawiam G.Gackowskiego, A.Armińskiego, P.Kałdowskiego, M.Brzozowskiego, W.Tomasika, A.Hermana, P.Orzechowskiego, A.Zalewskiego, K.Tupalskiego, W."Willego" Walczaka, J.Szwaikowskiego, P.Garlickiego i dziewczyny. Mój adres gosiakrakow@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus55 Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 29.12.02, 19:36 Postanowiłem wrzucić trochę danych o szkole i ludziach tego okresu. Czytając wypowiedzi absolwentów różnych bydgoskich szkół, przerażają mnie negatywne odczucia szczególnie młodszych roczników na temat okresu nauki w szkole. Ja mam same miłe wspomnienia, może swoje zrobił już czas? Pamietam niektórych nauczycieli tego okresu; matematyka prof. Zofia Musiał, j.polski prof.Mrozek, biologia prof. Bruch, wt- prof.Poschman, fizyka-prof.Magierowska, po - kpt.Pruszyński?, j.angielski-prof.Taranowa, wf-prof.Sztamm, historia- prof.Tyburkowa i dyrektor Mikulski. Trzy lata chodziliśmy do budynku na os.Leśnym a w czwartej klasie przeprowadzaliśmy się na ul.1Maja. Ludzie odezwijcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus55 Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 30.12.02, 08:02 Chyba zaczynam spełnać się grafomańsko? Zastanawiam się czy pod pseudonimem FRED nie skrywa sie kolega Alfred Witkowski (Mam nadzieję, że cytuję bez pomyłek)nasz kolega z klasy A - profil mat.fiz., którego serdecznie pozdrawiam. Co prawda była to konkurencyjna klasa dla naszej A- język angielski. Dalej nie mogę wejść na stronę IV LO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: 217.8.178.* 30.12.02, 10:28 Gość portalu: krakus55 napisał(a): > Chyba zaczynam spełnać się grafomańsko? > Zastanawiam się czy pod pseudonimem FRED nie skrywa sie kolega Alfred Witkowski > > (Mam nadzieję, że cytuję bez pomyłek)nasz kolega z klasy A - profil mat.fiz., > którego serdecznie pozdrawiam. Co prawda była to konkurencyjna klasa dla naszej > > A- język angielski. Dalej nie mogę wejść na stronę IV LO!!! > Trafiles, ale fakty juz sie placza. B to byl wlasnie mat-fiz. Zosia M. "wychowywala" A-klase... Probowales www.ivlo.tnt.pl? Jest troche ludkow z naszego rocznika w ksiedze gosci - milo sie bedzie z nimi spotkac... Najlepszego w 2003 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus55 Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 04.01.03, 06:38 Ciesze się, ze trafiłem Alfreda z którym rozpocząłem korespondencję.Przyznaję, że braki w pamięci coraz większe, ale receptą jest usilne przypominanie sobie faktów. Naprawdę warto! Mnie staremu slerotykowi zaczęły przypominać się nowe nazwiska. Pozdrawiam koleżeństwo z klasy 4 a : Sławka Ronowicza, Krzycha (prawidłowo Krzysztofa) Łozińskiego, Dorotę Procner, Grażynę Dubowską, Dankę Smieszek, ? Czajkowską, Basię Siokorską. Wspominam również tragicznie zmarłego Krzyśka Domińskiego. Dalej będę ćwiczył, czekam na odzew, dalej niemożliwe jest otwarcie strony IVLO. Pomyślności w Nowym Roku. Mietek Urbański Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus55 Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 06.01.03, 18:09 Cały czas zaglądam na stronę poszukiwaczy kumpli ze szkoły i mam nadzieję że w Bydgoszczy ludzie z rocznika 70 - 74 mają dostęp do internetu i odrobinę czasu wolnego aby połazić po ciekawych i odpowiednich stronach. Zastanawiam się też co porabia prowodyr tego wątku, który od dawna nie zajrzał na stronę. Dzisiaj przeglądałem firmową stronę czwórki i mam pewien niedosyt. O wiele ciekawsze są wypowiedzi na forum prywatnym, tam w obecnej IV jest trochę za drętwo!!!!!!!! Na razie czekam na odzew, mam w pamięci wiele ciekawych i fantastycznych momentów z czterech lat w czwórce ale brakuje mi partnera do rozmów. Pozdrawiam Alfreda z IVb, pierwszego człowieka z którym udało mi się nawiązać kontakt. Hej ludzie z młodszych roczników za chwilę lepiej już tego nie czytajcie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korzen Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: 81.15.220.* 11.01.03, 22:28 Wywołany do tablicy - zgłaszm się. Pozdrowienia dla Freda i Mietka U. Marek Korzeniowski IVb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus55 Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 12.01.03, 09:46 Świetnie, że coś drgnęło. Marek, dzięki za pozdrowienia, musimy się spieszyć, bo z pamięcią coraz gorzej, nazwisko i imię znajome, ale twarz skojarzę dopiero na spotkaniu w październiku. Dalej odtwarzam klasową listę ze zmruszałej pamięci (pomożecie???) ; Ewa Maruda,Gabi Węglęwska (jak nazywała się jej najbliższa koleżanka z ławki - klasowy prymus?), Piotr Garlicki, Marek Zarzycki (odszedł wcześniej z klasy).Kombinuje dalej, pozdrawiam rocznik. Mietek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.plbyd.pl.int / 161.90.234.* 13.01.03, 08:34 Hej Marku pzdrwm srdczn zamailuj do mietka (jesli nie chcesz publikowac adresu na forum - adres w poście pare pieter wyzej) to pogadamy off-line Fred Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus55 Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.03, 12:09 Również cieszę się, że coś drgnęło w kontaktach. Na razie jednak IVb ma liczebną przewagę a ja dalej czekam na naszych z IVa. Piszcie ludzie piszcie! Pozdrowienia dla Marka i Freda. Mietek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus55 Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 19.01.03, 13:36 Czy to jest cisza przed burzą? mózgów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus55 Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.chello.pl 15.03.03, 12:56 Jestem dobrj myśli, cały czas czekam na koleżeństwo z klasy.Szczególne pozdrowienia dla Eli Wojciechowskiej która dała sygnał na stronie czwórki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 29.03.03, 12:14 Widzisz Mieciu jaki ciezki jest los internauty? Gosciu zalozyl watek i ani razu sie nie pokazal. Zle sie dzieje... Do zobaczyska na imprezie jubileuszowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietko Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.chello.pl 21.06.03, 18:41 no może ktoś dysponuje czasem wolnym i weżmie dobry przykład ! cały czas licze na IV a bo w księdze gości czwórki jest troche sztywno. Wiadomość dla Freda; znalazłem Cię w rankingu drużyn brydżowych ale nie wiem co oznaczają w nim te liczby przy nazwisku, życzę sukcesów a forum będę śledził tylko na początku lipca; później słodki urlop. Pozdrowienia dla Basi zd.Sikorskiej, Andrzeja Armińskiego, dr Gacka Gackowskiego, rektora Wojtka Tomasika - ludzi z klasy których wypatrzyłem na internetowych stronach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Taran Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: 193.134.254.* 29.09.03, 08:28 No Mosci Korzeniowski, wywolanych do tablicy - to ja lubie - zwlaszcza ogladac. Podajcie mnie chlopie jeno swoj adres internetowy, co by po latach i jak Bog przykazal, nawiazac jako komunikacje, co by on sie nawiazala i kontynuowala i to w okresie jak jeszcze cos pamietamy a przynajmniej swoje nazwiska. Oczywiscie rowniez pozdrawiam wszystkich ktorych jeszcze pamietam i tych ktorych juz nie pamietam a ktorzy w periodzie licealnym byli dla mnie przyjazni a nawet nie zlosliwi, z wyroznieniem grupy Myslecinskiej zajmujacej sie - i to pamietam - w popoludniowe soboty wzmozona konsumpcja cieplego piwa bydgoskiego (jezeli owo bylo dostepne) w ilosciach na jakie pozwalala kasa. Na swoja obrone chcial bym jeszcze tylko dodac, ze dzis juz wiem, ze zimne piwo lepiej smakuje. Czuj, czuj, czuwaj - A. Taran Odpowiedz Link Zgłoś