jaro_ss Rakowski - Komunistyczny beton stanu wojennego 20.07.05, 12:44 Pięknie,przyzwoitość nakazywałaby podziękować takim towarzyszom, ale lewico- komuna wie lepiej, kto się zasłużył, a to obnaża całą głupotę i bezczelność tej "formacji"..... Odpowiedz Link Zgłoś
emarx Re: Rakowski - Komunistyczny beton stanu wojenneg 20.07.05, 13:40 Jaki tam z niego komunista? Toż to właśnie była prawdziwa opozycja w latach 80- tych! Jaruzelski, Rakowski, Kiszczak, Kwaśniewski, Miller - same Wallenrody na łonie Matki-Partii. Właściwie to dziwię się, że komunizm w Polsce trwał ponad 40 lata, jeśli dziś dowiadujemy się że wszyscy członkowie PZPR nie robili nic innego, tylko walczyli z komunizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wg Stara bolszewia wraca, ot i sld-owska odnowa. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 20.07.05, 12:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wg To nie trup w szafie, to ekspozycja trupa. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 20.07.05, 12:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teszu Re: Rakowski - kandydat do Senatu z Kujaw i Pomor IP: 213.199.197.* 20.07.05, 12:51 "Najpierw działał w Polskiej Partii Politycznej" To jakaś opozycyjna chyba... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Rakowski - kandydat do Senatu z Kujaw i Pomor 20.07.05, 15:44 Gdyby w PRL dopuszczono opozycję kraj nadal byłby monopartyjny - wszyscy zapisaliby się do opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator z dalek Re: Rakowski - kandydat do Senatu z Kujaw i Pomor IP: 5.6.2D* / 195.226.230.* 20.07.05, 13:15 Szanuje bardzo Pana Mieczyslawa Rakowskiego, byl w pewnym sensie inicjatorem przemain.ktore pozniej nastapily. Bedac Redaktorem Naczelnym 'Polityki'zaszczepil w wielu owczsnych mlodych ludziach trend do zmian. Pozniejsza dzialalnosc na roznych szczeblach wladzy zawsze miala na celu dobro gospodarcze Polski. Pierwsze programy zmian gospodarczych powstaly w tym czasie. Szanuje Go rowniez za to, ze z honorem zakonczyl dzialalnosc PZPR. Niemniej uwazam , ze czas Jego dzialalnosci polityczno-gospodarczej dobiegl konca i nie powinien ubiegac sie o wybor do Senatu. Senat( jaezeli wogole ma istniec) nie jest miejscem dla Seniorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Rakowski - kandydat do Senatu z Kujaw i Pomor IP: *.sasiedzi.pl 20.07.05, 13:31 Najbardziej sensowna wypowiedź jaką od dłuższego czasu czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZZZZZZ Re: Rakowski - kandydat do Senatu z Kujaw i Pomor IP: 213.25.35.* 20.07.05, 13:17 STARSZYCH NIE BYŁO? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Rakowski - kandydat do Senatu z Kujaw i Pomor 20.07.05, 13:24 Prezio odwdzięcza się byłemu premierowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Rakowski - kandydat do Senatu z Kujaw i Pomor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 23:43 Kataryno!!!!!! mówisz tak o Dombrowiczu????????? Odpowiedz Link Zgłoś
emarx Aaaa! To wy chcecie WAADZE !!!! 20.07.05, 13:30 Bo kto ma Miecia w senacie ten ma waadze! P.S. Kto Mieciem wojuje ten od Miecia ginie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMERYT Re: Rakowski - kandydat do Senatu z Kujaw i Pomor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 13:39 GRATULUJE I ŻYCZĘ POWODZENIA.WPROWADZIŁ PAN POLSKĘ W DOBRĄ GOSPODARKĘ RYNKOWĄ,ALE OSZOŁOMY Z SOLIDARNOŚCI I TAK ZWANI PRAWICOWCY ROZKRADLI NASZ MAJĄTEK NARODOWY I CHCĄ Z NAS SPOŁECZEŃSTWA ZROBIĆ CHŁOPÓW PAŃSZCZYŻNIANYCH.NIEDAMY SIĘ,NIEDAMY A PAN PANIE RAKOWSKI NAM W TYM POMOŻE.JESZCZE RAZ WŁAŚCIWY CZŁOWIEK NA WŁAŚCWE MIEJSCE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qc Takie czasy IP: *.pro-internet.pl 20.07.05, 14:03 Tak trudno o przyzwoitych i madrych ludzi ze musimy skrobac dno beczki. A kazdy teraz na wage zlota, szkoda ze to recycling. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryg Re: Rakowski - kandydat do Senatu z Kujaw i Pomor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:09 Rakowski, ty ku..! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grot ZNOWU KANALII WADZY SIE ZACHCIEWA! IP: *.UNUSED.EPIX.NET 20.07.05, 14:10 Dobry ten klimat w którym rozwijają się zdrajcy, potwory i chanscy zboczeńcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Rakowski - mumia z grobowca PZPR-u IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 20.07.05, 14:20 To kaleka polityczna, jak cala reszta tego SLD . To nieudacznicy z garbem przeszlosci. Sprzedawczykowie kilku pokolen Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orinoko Same zalety tej kandydatury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:40 Jest doświadczony , jakby nie było od ponad 50 lat działa w polityce, jawnie i zakulisowo Jest skuteczny, jakby nie było rozpieprzył Solidarnośc w parenaście miesięcy i krótko potem doprowadził do upadku PZPR Jest niewierzący, czyli jest pragmatykiem nie liczacym na cuda Jest wykształcony, umie złozyć parę słów w poprawnie zbudowane zdanie, co jest rzadkoscią wśród polityków Jest z chłopstwa, docenia trud pracy i ambitne dążenie do celu Jest ustawiony, przynajmniej nie będzie okradał państwa Jest czysty, nikt nie zarzuci my współpracy z prl-owskimi służbami, bo przecież to on nimi krecił Jest znienawidzony, więc bedzie robił wszystko,aby go znów polubiono Jest stary, więc sie nie zasiedzi w tym senacie Jest żywym symbolem niechlubnej przeszłosci,więc w dwó będzie sie starał odkupić przewiny Jest ewangelicznym przykładem, że kazdemu nalezy sie druga, trzecia, czwarta szansa Zdecydownie najlepszy kandydat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aminokwas To chyba żart?? IP: 217.153.187.* 20.07.05, 14:31 ludzie czy ja śnię czy to się dzieje naprawdę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogna49 Re: To chyba żart?? IP: 212.122.214.* 20.07.05, 14:42 Jestem mieszkanka Bydgoszczy i nie życzę sobie, żeby moje miasto było reprezentowane przez pana Rakowskiego. Czy w naszym mieście nie można znaleźć osoby młodszej od owego Pana? Odpowiedz Link Zgłoś
qc Re: To chyba żart?? 20.07.05, 14:47 To nie zart. Widocznie w grodzie nad Brda ciezko o przyzwoitych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morlin Re: To chyba żart?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:50 qc napisał: > To nie zart. Widocznie w grodzie nad Brda ciezko o przyzwoitych ludzi? morda w kubeł toruniaku! p.s. tytuł tekstu jest manipulacją Rakowski ma tyle samo wspólengo z bydgoszczą i jest bydgoski jak powiedzmy na to Adolf Hitler co odwiedził bydgoszcz w czasie wojny.... p.s. a może SLD wysatwiłoby feliksa dzierżyńskiego?> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELO Re: To chyba żart?? IP: 217.153.187.* 20.07.05, 15:53 tak, ja też myślę że to żart. SLD wystwia jednego z większych komuchów a na dodatek nie pierwszej młodości. ludzie 79 lat, toż to już dawno wiek emerytalny. wypoczywać panie rakowski a nie bawić się w politykę na stare lata. po co to panu i nam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morlin a może SLD wystawi kozę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat A skad kandydowac bedzie Jaruzelski? Z GRU? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Ale jestescie głupi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:06 Kazdy moze kandydowaĆ, JESLI SPEŁNIA FORMALNE WARUNKI.Przecież nie musicie go wybierać, ani tym bardziej histeryzować tutaj, jak małe dzieci. Rzeczywiście, cóz za wielkie nieszczęscie by spadło na nasz umęczony naród, gdyby ten pan znalazł się na liscie, albo i nawet w Senacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alef zero Re: Ale jestescie głupi IP: *.trw.com 20.07.05, 15:12 Juz epitety sie zaczynaja? Chyba nie jest glupota kogos nie lubic. A abstrahujac od wszystkiego - dziad juz jest za stary. 79 lat to wiek zeby moczyc nozki w cieplej wodzie i chodzic z pieskiem na spacer do parku, a nie kandydowac na senatora czy w ogole bawic sie w polityke (to samo do Edwarda Kennedy'ego i Jacquesa Chiraca, choc wiem, ze az tacy starzy oni jeszcze nie sa, choc juz im blisko). pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tłuk Re: Ale jestescie głupi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:23 głupi to nie epitet, to mozna powiedziec prawie o kazdym tutaj, dopiero debil byłoby lekko obraźliwie, choć też nie za bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alef zero Re: Ale jestescie głupi IP: *.trw.com 20.07.05, 15:29 Nie zgadzam sie. Przymiotnik "glupi" jest obrazliwy; nawet jesli myslimy o kims, ze nie jest zbyt madry, to mu sie tego nie mowi - kwestia dobrego wychowania. Mozna troche lagodniej, ze "glupio pisze". A "debil", no coz, scisle mowiac to okreslenie medyczne na lzejszy stopien uposledzenia umyslowego, ciezsze to "imbecyl" i dalej "idiota". Przypomina mi sie ze "Stawki wiekszej niz zycie" rozmowa Klossa z admiralem Canarisem: - pan jest idiota, Kloss! - tak jest, panie admirale! - no, wiec to juz ustalilismy... pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ale jestescie głupi 20.07.05, 15:38 dobre wychowanie nie nakazuje klamac ,wrecz przeciwnie ,skoro komuchy ostatnimi czasy wyjatkowo glupieja to ja im to mówie ,czy sie obraza czy nie to zupelnie inna sprawa ,swoja droga po co idiote utrzymywac w nieswiadomosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: Ale jestescie głupi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:48 Głupie jest wydziwianie, na to, że kazdy może sie poddać ocenie wyborców ile tam razy sobie chce. Głupie jest bydgoskie SLD, ale to wiadomo od dawna, za wyjątkiem posła Zemke, który choć nagrzeszył w przeszłości, dobrze teraz dba o interes miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alef zero Re: Ale jestescie głupi IP: *.trw.com 20.07.05, 15:50 Klamac nie, ale nie powie pan(i) komus, kto jest brzydki, ze jest brzydki. Czasem jest lepiej trzymac jezyk za zebami niz powiedziec prawde. Zreszta dyskutant, ktory zapoczatkowal ten watek, zarzuca glupote nie "komuchom" a ich adwersarzom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: Ale jestescie głupi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 16:06 Wisi mi Rakowski, bronię jedynie jego prawa do poddania sie ocenie wyborców, bo o to , jak to sie mówi, Polska się biła, miedzy innymi z Rakowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Jak odnowa to odnowa. 20.07.05, 15:11 A co z tow. Olszowskim, Szydlakiem, Kiszczakiem i innymi zasluzonymi towarzyszami. Jak odnowa, to odnowa. Odpowiedz Link Zgłoś
makalon skandal - stary warszawski komuch ma reprezentowac 20.07.05, 15:15 bydgoszcz - tez mi pomysl! chybba ich w tym SLD zupelnie juz pogięło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabil Re: Rakowski - kandydat do Senatu z Kujaw i Pomor IP: *.man.bydgoszcz.pl 20.07.05, 15:18 zgadza się, sam widziałem jak zawiązywał opaski na oczach skazańców i dawał komendę ,,ognia!". Niestety słabo strzelali do wielbicieli panny ,,S", bo wybili tylko ząb Rulewskiemu. No ale chociaż on ma teraz powód do chwały i kombatanckie zasługi. Kaczory, Antek Maciora-wicz, kloaka (sorry - klika) Giertychów itp. mogą tylko pozazdrościć. P.S. Zazdroszczę Rakowskiemu wspaniałego życiorysu - faceta z jajami i własnym zdaniem, publicysty, polityka .... Ale cóż ty mały pampersiku możesz o tym wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Czy to o jego rządzie Reagan powiedział, że... 20.07.05, 15:55 to "grupa opuszczonych przez Boga powsinogów"? Z gory dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
slon16 Rakowacizną zaraził nam III Rzeczpospolitą 20.07.05, 17:28 Jestem za Rakowskim ale na Marsie Odpowiedz Link Zgłoś
slon16 ale jego pytali on nie wie gdzie wyciekło 8mld zł 20.07.05, 17:32 Słyszałem osobiście nic nie wie i on ot tak nawet nie widział w tym niczego dziwnego, ze nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Towarzysz Che Wyborcza sieje sensację IP: *.chello.pl 20.07.05, 19:19 "G.W." w najgorszym stylu "Faktu" i "Super Ekspressu" sieje sensację. Mamy demokrację, więc to wyborcy zadecydują, czy pan Rakowski zostanie Senatorem RP. A swoją drogą, co to jest Polska Partia Polityczna??? Wiem, że powinna być Robotnicza. Taka gafa w wirtualnej przestrzeni tak poważnej gazety, jak "G.W." jest naprawdę czymś niewybaczalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
makalon kochany - totalny relatywizm nie jest zdrowy 22.07.05, 14:16 są pewne rzeczy, których nie powinniśmy przeginac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Towarzysz Che Co Ty wiesz o...? IP: *.chello.pl 22.07.05, 22:24 Co Ty wiesz o...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kandyd Re: Rakowski - kandydat do Senatu z Kujaw i Pomor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:02 Rakowski to trup i smród PRLu. Ja głosuję na \Kosmę do senatu! Ten to przynajmniej ma we łbie dobrze poukładane. TYLKO PIS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Towarzysz Che Re: Rakowski - kandydat do Senatu z Kujaw i Pomor IP: *.chello.pl 20.07.05, 21:26 Rozumiem - PiS = Przekręty i Smród. He...:) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz1951 Re: Rakowski - kandydat do Senatu z Kujaw i Pomor 21.07.05, 07:24 a co z towarzyszem zemke?? razem walczyli o pzpr powinni tez go wybrac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Rakowski - kandydat do Senatu z Kujaw i Pomor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 23:37 Akurat Zemke zrobił 1000 X więcej aniżeli Dombrowicz dla naszego Miasta!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
calcaan w B-czy Rakowski ma najwieksze szanse? 21.07.05, 22:31 Nie jest to dobre posuniecie naprawde Warszawka uwaza, ze w B-czy Rakowski ma najwieksze szanse? Ja nie bede za nim na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Rakowski - kandydat do Senatu z Kujaw i Pomor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 23:34 Jeśli ten członek wejdzie do senatu z Bydgoszczy to będzie wstyd na cały świat!!! Kto to widział,żeby taki ............. i ............, ............. ........... ..........., ............. x 100000000000000 chciał kandydować z naszego miasta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .....................!!!!!!!!! ..............!!!!!!!!!!!!!! ........................!!!!!!!!!!!1 robię to, żeby moderator nie usunął mojej wypowiedzi!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tfu Re: Rakowski - kandydat do Senatu z Kujaw i Pomor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 23:45 Proponuje aby razem z nim kandydowal albo Zmudzinski albo Bednarski Odpowiedz Link Zgłoś