Forum   sok

sok

(581 wyników)
  • Witam wszystkich! Pomóżcie!!Jestem młodą osobą, ktora bardzo lubi soki i pije je w dużych ilosciach,jednak jak każdy z nas wie soki są rożne i mają różne składy, niektóre są wyjątkowo sztuczne i niezdrowe, zawierają rożne substancje chemiczne,do tej pory się nad tym nie zastanawiałam, pije je w dużych ilościach bo potrzebuje,postanowiłam się ograniczyć do tych najlepszych, dlatego POMÓŻCIE! JAK SOKI SĄ NAJLEPSZE??
  • Cze, czy znacie przepis na sok z malin na zimę, ale bez gotowania? Słyszałam mniej wiecej jak to się robi, ale tylko tak ogólnie. Tzn. zasypuje się maliny cukrem w dużym słoju, czeka kilka-kilkanście dni, zlewa do słoiczków i bez pasteryzowania do piwnicy. Tak jakoś wierzyć mi się nie chce że się winko nie zrobi. Może ktoś z was wie jak się taki sok dokładnie robi?
  • Ślimakowych? Chodzi za mną niskoobrotowa wyciskarka - mam smaka na soki z warzyw... Ktoś ma? Używa? Mogę prosić o parę słów komentarza...? jeep
  • Przyznam szczerze że nigdy nie zwracałam uwagi na etykietki "bez dodatku cukru" na kupowanych produktach ale odkąd zdiagnozowano u mnie cukrzycę to muszę o wiele bardziej świadomie robić zakupy. Tego mi mi najbardziej brakuje to dobre soki dla diabetyków. Czy ktoś mógłby mi polecić coś godnego uwagi? Pozdrawiam Dominika
  • Pragnę podzielić sie opinią na temat importera soku SULTAN i samego soku. Firma PHU NARMI nie dość, ze oferuje sok z owoców granatu jakoby naturalny i bezpośrednio wyciskany z owoców, to jeszcze popełnia plagiaty w opisie tego soku. Sok SULTAN jest jakoby naturalny, na etykiecie jesy 100% sok, a powinno być przy naturalnym 100% naturalny sok. 100% soki oferuje np. Tymbark, ale w etykiecie czytamy, że jest on rozlewany z zagęszczonego soku. Sok SULTAN pochodzi ponoć z owoców granatu rosnący...
  • Jak w temacie: Czy macie w domu? Korzystaliście, macie jakieś doświadczenia? Czy polecacie, stosujecie? Ze względów zdrowotnych (i poprawa i podtrzymanie zdrowia) mam pomysł na zakupienie takiego sprzętu do robienia soków/koktajli. W Internecie znalazłam różne informacje, które mnie bardziej skołowały niż coś wyjaśniły, poszukuję teraz doświadczeń praktyków. Pytanie bardzo serio, bo konkretnych informacji od użytkowników nie namierzyłam, a na czterech forach nikt nie napisał w t...
  • Gdzie w Warszawie mogę kupić dobre soki jabłkowe. I aroniowe też. Zależy mi na polskich produktach a nie niemieckich. I do tego bio. Pomocy!
  • mam w tym rokuklęske urodzaju jabłek, niestety odpowiedniej piwniczki nie posiadam i spozytkuje tyle ile zdołam przerobic... smazone na szrlotki juz mam i tu przyszedł mi pomysł na sok jabłkowy... Dysponuje butelkami po piwie i kapslownica ( maz bawi sie w browarnika domowego:)) wiec sie zastanawiam czy tak sok wytrzyma ... W necie conieco poczytałam i jedni pisza zeby sok zagotowac i dodac cukru, inni ze tylko podgrzac do 70 stopni i butelkowac bez cukru... Stad moje pytanie robił ktos t...
  • Mam taki problem: Wymyśliłem sobie że wezmę czerwone porzeczki, zmiksuję w blenderze, przeleję masę przez sito, sok wymieszam 3:2 ze spirytusem i będę miał fajną owocową wódkę na zimę. Jedną butelkę zrobiłem, tyle że sok był bardzo mętny. Teraz zaczął się klarować, do połowy jest przejrzysty (i ma fantastyczny kolor) a u góry niestety dalej mętny. Przy następnej chciałbym sok wyklarować przed dodaniem spirytusu, ale jak? Po prostu zlać do słoika i zostawić? Na jak długo? Albo przepuś...
  • Szanowni forumowicze! Bardzo lubię herbatę z sokiem malinowym, jednak te dostępne w sklepie to sam syrop glukozowo fruktozowy z barwnikiem i polepszaczami. Jeśli ktoś z Was miałby może w swoich notatkach [u]sprawdzony [/u] przepis na sok albo syrop malinowy - byłabym bardzo wdzięczna za podzielenie się : ) I jeszcze jedno, czy mogę go zrobić w szklanych buteleczkach po sokach Tymbarku, o takich o - www.bocian.co.uk/upload/Products/tymbark-03l-czarna-porzeczka-sok-19454.jpg Czy wystarcz...
  • Usiłowałem dziś ściągnąć sok z brzozy. Wywierciłem otwór 12 mm do połowy średnicy pnia, wetknąłem weń rurkę i uszczelniłem gumą do żucia. Po czterech godzinach zebrało się ok.1 litr płynu nieco różniącego się kolorem od wody, ale smak ma czystej wody. Robiłem to według przepisu z jakiejś książki, gdzie napisano, że z brzozy można ściągnąć do 20 litrów bez żadnego uszzczerbku dla drzewa. Zachęcił mnie sok brzozowy z Otwocka kupiony w sklepie po 15zł za 3 litrowy słój, ale ten ze sł...
  • Ciekawi mnie - jako ciekawskiego - co jest w tym soku (JALA - sok z granatów). Sok podobno jest importowany z Azerbejdżanu i oferowany po zaskakująco niskiej cenie. Kto był w Azerbejdżanie wie, że to bardzo drogi kraj a subsydiowanie eksportu przez państwo nie istnieje. Oferowany jest sok 100 % naturalny, ba nawet BIO (certyfikat turecki), tylko że inny sprzedawca podaje na etykiecie, że jest to sok "odtwarzany z zagęszczonego soku" - czyli rozlewany z koncentratu. Pod potrzeby klienta zro...
  • sprawdzony przepis potrzebny na sok albo cos w tym stylu...
  • Zacznę od wyznania natury osobistej: zapuściłem się. A w zasadzie statusiałem. Mam dopiero 31 lat, a czuję się na 50, albo i więcej. Urósł mi brzuch, za to samopoczucie zmalało. Za dużo przed komputerem, siedzący tryb życia, stresująca praca, fastfoody. Klasyka. Postanowiłem ostro wziąć się za siebie, a to oznacza także zmianę nawyków żywieniowych. I tu moje pytanie. Co będzie lepsze (zdrowsze): soki (myślę o sokach w kartonach, nie tych własnoręcznie wyciskanych) czy woda (źródlana, mi...
  • Jakiś czas temu robiłam dziecku na ekologicznych sokach warzywnych kwaszonych posiłki. Przez rok jadł, potem mu się odmieniłosmile Także chętnie odsprzedam za pół ceny: 5 soków BIO FOOD z ogórków kwaszonych 300 ml fotoforum.gazeta.pl/photo/8/lg/ac/lwaq/NvjJIlbRFYfsThEPtX.jpg 4 soki BIO FOOD z buraków kwaszonych 300 ml fotoforum.gazeta.pl/photo/8/lg/ac/lwaq/2Dtk7SaqKM0NGxOcbX.jpg 1 sok BIO FOOD z buraków i selera kwaszonego 300 ml fotoforum.gazeta.pl/photo/8/lg/ac/lwaq/PaGp0St...
  • Chcę zacząć robić sok z jeżyn, ale nie chcę ich gotować, smażyć, podgrzewać... Zależy mi na jak największym zachowaniu witamin. Moja babcia robiła kiedyś super sok z malin. Nie znam dokładnie receptury - może ktoś mi tu podpowie? Otóż wiem, że wyciskała maliny (chyba świeże) przez pieluchę tetrową/płótno aż do ostatniej kropli. Możliwe to jest, że nie podgrzewała tych malin? Wyciśnie się wtedy sporo tego soku? W przepisach czytałam, aby zasypać owoce cukrem i potem je trochę podgrzać (do ...
  • Jak w temacie, Czy polecacie, Czy macie jakieś doświadczenie? Zastanawiam się nad zakupem, szukam informacji od innych użytkowników lub przeciwników. Pzdr
  • Wiecie może, gdzie w Warszawie ? W Organic Farma zdrowia mają nektar, wolałabym sok bo to dla małego dziecka. Ale nie spotkałam się nigdzie. Byłam przekonana że jest w kartonach, ale to chyba Fortuna ma sok ze zwykłych śliwek węgierek, ale nie suszonych.
  • Chcialabym zrobic ten creme brulee (link ponizej) ale mam watpliwosc czy po dodaniu soku z limonki do smietanki i jajka i gotowaniu calosci w kapieli wodnej - masa sie po prostu nie zetnie ( w zasadzie nie ma mozliwosci zeby sie nie sciela??) i powstanie jajecznica... Co sadzicie? Moze dodac tylko skorke z limonki? www.taste.com.au/recipes/3730/lime+ginger+creme+brulee
  • Pytanie do podróżników, którzy byli w Etiopii. Byłam zachwycona etiopskimi sokami, tymi bardzo gęstymi, bardziej do jedzenia niż do picia, zwłaszcza tym z awokado. Było to kilka lat temu. Wówczas jeszcze nawet nie śniło mi się, że kiedyś zacznę pichcić i próbować podrabiać smakołyki znane mi z podróży. Teraz natomiast zrobiłabym sobie taki sok... Rozmarzyłam się. Czy wiecie, jak go zrobić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?