Gość: Leszek IP: *.tvp.pl 17.09.05, 19:36 zostali po wygranym meczu pobici w szatni w Grudziądzu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SKANDAL Re: Piłkarze Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 19:44 JAK TO PRAWDA TO SKANDAL!!!!!!! JESLI TO PRAWDA WYKLUCZYĆ GRUDZIĄDZ Z ROZGRYWEK!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jacorius Re: Piłkarze Zawiszy 17.09.05, 20:06 to skandal!!! Powinny się tą sprawą zając wszystkie media. Piłkarze powinni czuć sie bezpiecznie na obiektach sportowych, a szczegolnie w szatni. Olimpia Grudziądz powinna poniesc wszelkie konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Piłkarze Zawiszy IP: 83.238.70.* 17.09.05, 20:39 piłkarze powinni czuć się bezpiecznie... szczególnie na stadionie Zawiszy, gdzie dochodziło do bijatyk na stadionie, rzucania rac na bieżnię, wbiegania na boisko itp... śmierdzi mi tu hipokryzją!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Piłkarze Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 23:50 Stalo sie kiedys, cos, jakiemus pilkarzowi w Bydgoszczy... KU..??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Piłkarze Zawiszy IP: 83.238.70.* 18.09.05, 00:11 idąc twoim tokiem myślenia, bydgoscy kibice Zawiszy są najkulturalniejszą, najsympatyczniejszą i najbardziej spokojną publicznością w Polsce, dlatego że nigdy nie było słychać o pobiciu piłkarza na stadionie Zawiszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szakal Re: Piłkarze Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 20:14 Nie umieją wygrać na boisku, to leją w szatni! Odpowiedz Link Zgłoś
jacorius Re: Piłkarze Zawiszy 17.09.05, 20:17 No Zawisza wygrał na boisku 1:0. Bramke zdobył Wozniak. Tylko powinno ise naglosnic co sie stalo po meczu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozi Re: Piłkarze Zawiszy IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 17.09.05, 20:40 Podobno sport ma załagadzać konflikty, a tu zjawi ci się kilku takich głąbów którzy w głowie tylko mają sieczke. Takie rzeczy nie maja prawa mieć miejsce. Można np. ukarać klub, że przez kilka kolejnych meczy u siebie nie będzie mógł wejść nikt z publiczności drużyny kospodarzy na trybuny. Wogóle żeby zdyscyplinować klub. Bo ktoś za to kare ponieść musi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TM Re: Piłkarze Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 20:50 bramkę zdobył Śmiglewski a nie Wożniak!!!!! Brawo za 3 kolejne punkty, ale myśle, że czas Pana Modrackiego już dobiegł końca... Dziękówa dla tych co byli w Grudziądzu :))))) Viva, viva, viva WKS!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Re: Piłkarze Zawiszy 17.09.05, 20:55 Najważniejsze że są 3 punkty W Bydgoszczy tylko Zawisza !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Piłkarze Zawiszy IP: 212.122.212.* 17.09.05, 21:04 Oj sie w tej pilce dzieje :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Piłkarze Zawiszy IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 17.09.05, 21:11 takie to czasy i bedzie jeszcze gorzej,ale tymczasem brawo zawisza i tak trzymac bo tylko jeden wchodzi do III.ostroznosc,uwaga,uwazanie kazdego za lepszego,gra do konca taka sama jak pierwsza minuta.no i potem jeszcze liczenie na przypadki slabosci sparty[ale to juz najmniej wazna].liczyc na siebie i z psychika na ty.a bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rentgen Re: Piłkarze Zawiszy IP: 212.122.214.* 17.09.05, 21:27 Mam nadzieję, że GW która nie sprzyja Zawiszy a z lubośćią pisze o Polonii czy Astorii skomentuje to zdarzenie w odpowiedni sposób. Zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
jacorius Re: Piłkarze Zawiszy 17.09.05, 21:52 To jest skandal żeby pobito piłkarzy! Powinnismy domagac sie walkowera za nieprwidlowe zabezpieczenie meczu przez Olimpie Grudziadz. Gdzie była Policja? Grudziadzanie powinni za to odpowiedziec!! Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Skandal i kpina 17.09.05, 22:08 Oglądałem Zbliżenia. Mówiąc krótko - skandal i kpina! Ciekawe jakie kary spotkają Olimpię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b66 Re: Piłkarze Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 22:10 informację tą podały Zbliżenia, ale takie dziennikarstwo, oparte na zeznaniach tylko jednej strony nie najlepiej świadczy o jej poziomie i obiektywiźmie. Oczywiście nie popieram jakiegokolwiek używania przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Re: Piłkarze Zawiszy 17.09.05, 22:16 No jak druga strona ma wyłączony telefon to co media mają siedzieć cicho? Jak np poseł Gruszka odmawiał komentarza mediom to co nie miały informować o sprawie jego "rajdu" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Piłkarze Zawiszy IP: *.kwidzyn.mm.pl 17.09.05, 22:18 Ja tam jutro dzwonie do Borakiewicza z pytaniem czy opisze tą sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b66 Re: Piłkarze Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 22:24 W sobotę późnym wieczorem każda instytucja ma prawo mieć wyłączony telefon. Zresztą telefon nie jest odpowiednim medium w telewizji... W regionalnej telewizji publicznej informacje należy podawać w sposób profesjonalny i obiektywny. A gdzie byli dziennikarze wcześniej, tuż po incydencie? Odpowiedz Link Zgłoś
sealiah Re: Piłkarze Zawiszy 17.09.05, 22:40 O pobiciu dowiedzieliśmy sie ok. godz. 20, kiedy drużyna była już w drodze do bydgoszczy. Mogliśmy tylko przywitać ich w klubie. Nie ma takiej telewizji która zaraz po incydencie byłaby na miejscu zdarzenia mając do pokonania 90 km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b66 Re: Piłkarze Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 23:23 widocznie coś nie tak ze strukturą organizacyjną telewizji regionalnej województwa kujawsko-pomorskiego; może większa decentralizacja; to w północnej części tego województwa nie ma np. mobilnego studia? prezentujesz bydgoskocentryczny punkt widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sealiah Re: Piłkarze Zawiszy 17.09.05, 23:59 A odpowiedz mi. jaka inna telewizja miała tak gorący materiał w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: Piłkarze Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 23:56 SKANDAL!! SKANDAL!! SKANDAL!! KLUB Z gRUDZIĄDZA MUSI ZA TO PONIESZ SUROWĄ KARE!! Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Re: Piłkarze Zawiszy 18.09.05, 00:54 Brawo dla TVP3 Bydgoszcz za materiał i newsa! A niezadowolonym malkontentom typu b66 już dziękujemy <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Re: Piłkarze Zawiszy 18.09.05, 00:56 b66 a może to ty miałeś ten wyłączony telefon :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOŁO Re: Piłkarze Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 12:24 JAk powiedział pan Mariusz Walenciak, jak by to bylu kibice Zawiszy, to byśmy nie zobaczyli Zawiszy w IV lidzę!! I takie spostrzeżenie do Policji, widzieliście, jak chodzą z pałkami, kijami, prentami i nie reagowaliście!? Widziałem, jak jeden od was ze zdziwieniem patrzył na nich, ale no cóżmy jesteśmy dla was Bydło, a wy wszyscy innu ponad prawem!! Po drugię "Szef Ochrony", ten łepek ze słuchawką w uchu co ustawiał ochraniarzy, zabrał chyba 6 chłopaczków ze sprzętem w ostatnich minutach meczu właśnie w rejon, w którym się ten incydent zdarzył! Przypadek?? "Ochrona" przy bramię wjazdoej z kijem bejsbolowym, też skandal!! Mam nadzieje że zniszczą tych co są za to odpowiedzialni!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Piłkarze Zawiszy IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 18.09.05, 12:35 Jesli Olimpia ma byc ukarana, to mam nadzieje, ze ukarany bedzie tez zawisza po tym, jak tydzien temu jego kibice uderzyli w twarz jedneo z pilkarzy Sparty Brodnica. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: Piłkarze Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 12:38 gdzie Rzym a gdzie Krym torunczyku jeden!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piknik64 Re: Piłkarze Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 13:30 Byłem na tym meczu.Już podrodze do Grudziądza policja pacyfikowała część kibiców Zawiszy.Rozumiem trzeba sprawdzić czy mają jakiś "sprzęt";ale to można i trzeba zrobić przed wpuszczaniem ich na stadion.Było widać;że kibiców Zawiszy interesował tylko doping swojej drużyny.Jednakże krótko przed rozpoczęciem meczu grupa chuliganów Olimpii przerwała się przez kordon ochroniarzy i pobiegła przez boisko w kierunku odseparowanych przez ochronę i policję kibiców Zawiszy wyraźnie prowokując ich do starcia..i tak się stało.Po krotkiej przegranej bijatyce i "pomocy ochrony" grudziądzanie wrocili na swoje miejsca a bydgoszczanie na swoje i już do końca meczu-odseparowani przez znaczne siły prewencyjne- wspaniale dopingując swoj zespół nie dawali nikomu powodu do agresji i niepokojów przeciwko sobie.Od samego początku "czuć" było napięcie na trybunach szczególnie młodociani trampkarze i juniorzy(mieli na sobie klubowe dresy z napisem) Olimpii słownie ubliżali Bydgoszczy i piłkarzom Zawiszy.Po trosze do nerwowej atmosfery przycznili się piłkarze Olimpii; którzy wielokrotnie symulowali faule a potem agresywnie się zachowywali.Chociaż sędzia nie wypaczył wyniku i sędziował "znośnie" to ilekroć zawodnicy Olimpii stracili piłkę natychmiast padali i wymuszali przeważnie dla siebie wolne(chcę wierzyć;że sędziowie po prostu tylko mylili się).Jeżeli chodzi o mecz to Zawisza miał sporą przewagę;był zespołem zdecydowanie lepszym pod każdym względem i tylko gdyby nie indolencja strzelecka mecz powinni wygrać ok.6:1.Zawodnicy Zawiszy na boisku zachowywali się godnie często uspokajając swoich przeciwników z boiska .Swoją postawą absolutnie nie dali powodu do agresji nikomu.Chyba byli winni temu;ze wygrali mecz.Do czego już doszło; przekroczony został następny uświęcony próg po strzelaninie w Toruńskim sądzie w Grudziądzu kibice i ochrona maltretuje zawodników drużyny przeciwnej tylko za to;że ci "raczyli" wygrać.Co robili kibice Olimpii w szatni?gdzie byli wtedy działacze Olimpii?.Całe szczęście;że nie dowiedzieli się o pobiciu swoich zawodników od razu kibice Zawiszy bo wtedy mogło się skończyć dużo większym nieszczęściem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piknik64 Re: Piłkarze Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 13:44 Nie chciałem tego napisać;ale do takiej agresji do wszystkiego co "bydgoskie" przyczynili się m.innymi p. p.Grześkowiak;Wyrowiński; Wojtczak;Sobecka;Lewandowski i inni.Może nie mam racji??Oni zasiali a plon zbierać będą inni.Swiadczą o tym wpisy toruniaków ;którzy na meczu nie byli a wyrok ogłosili uznając bydgoszczan winnych tego chamstwa w Grudziądzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okolak Re: Piłkarze Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 14:38 "Piknik64"- Też byłem w Grudziądzu ale lepiej bym tego nie ujął ! Powinni Cię zatrudnić we Wyborczej zamiast Borakiewicza ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rohoo Re: Piłkarze Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 15:08 Wybik powinien być zweryfikowany na 3:0 dla Zawiszy dla sprawiedliwości. Plimpia powinna być ukarana dodatkowo kara finansowa, zakazem dla publicznosci w 5 meczach u siebie (na wyjazdy i tak nie jezdza) i minus 5 punktami karnmymi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rentgen Re: Piłkarze Zawiszy IP: 212.122.214.* 18.09.05, 21:23 Dobrze dla pajacyków z Grudziądza, że jak pisał Piknik64 kibice Zety nie dowiedzieli się o tym zdarzeniu od razu. Była by JATKA. Odpowiedz Link Zgłoś