Dodaj do ulubionych

A może naklejki?

IP: *.bydg.gazeta.pl 04.07.01, 08:55
Drodzy forumowicze
A co byście powiedzieli, gdyby wypuścić naszą forumową, małą naklejkę? Coś xtra z hasłem: ?Jestem na Forum -
www.gazeta.pl/bydgoszcz?. Moglibyśmy ją sobie nakleić na samochód, rower, traktor ;-)... Już tylu nas jest, że
fajnie byłoby gdzieś na ulicy miasta zobaczyć gościa, którego zna się tylko z nicka, może nawet pogadać.
A może się mylę? Co o tym myślicie?
Zbieram zamówienia :-).
pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: adek Re: A może naklejki? IP: *.ic.net.pl 04.07.01, 09:00
      Jestem za a nawet przeciw . A tak powarznie , czemu nie ?! Ja się nie wstydzę i
      nie boję , być rozpoznawalnym (w pewnym sensie oczywiście).
      • Gość: Geo Re: A może naklejki? IP: *.bydg.gazeta.pl 04.07.01, 09:31
        Czyli jest nas dwóch. Kto jeszcze?
        G.

A na marginesie, to naklejka nie odziera cię z anonimowości. Za to mogłaby jakoś zintegrować ludzi, którym coś
        się chce robić dla miasta, osiedla czy dla swojej ukochanej dyscypliny sportu. Zobaczymy się na ulicy,
        pozdrowimy, a może nawet pogadamy. I będzie klawo.
        • Gość: tak Re: A może naklejki? IP: 10.10.70.* 06.07.01, 19:06
          Ja chcę naklejkę, ja chcę naklejkę!!!...
          • Gość: adek Re: A może naklejki? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.01, 23:06
            Ja też . Ale coś nas mało do tych naklejek.
            • Gość: Baton Re: A może naklejki? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 10:22
              Akcja sie dopiero rozkreca..... ja TEZ CHCEM!!!!!!!!!! ;-)))))
              Moze jak nas bedzie duzo, to sama GW cos przygotuje???
    • Gość: Pat Re: A może naklejki? IP: 216.104.228.* 10.07.01, 10:57
      Świetny pomysł. Dopisuję się do listy chętnych. Na moim samochodzie znajdę na naklejkę honorowe miejsce - pod
      PL-ką.
    • Gość: lotnik Re: A może naklejki? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.01, 19:06
      Ja tez chce, ale nie mam samochodu. Proponuje wiec rozwiazanie alternatywne:
      oprocz naklejek - takze cos do wpinania w klape marynarki. Co Ty na to?
      • Gość: obserwat Re: nie pochwalam tego pomyslu . IP: *.adsl.highway.telekom.at 11.07.01, 19:07
        Naklejki ? to nie jest dobry pomysl.

obserwator
        • Gość: lotnik Re: nie pochwalam tego pomyslu . IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.01, 19:13
          Odpowiedz uzasadnij!
          • Gość: obserwat Re: nie pochwalam tego pomyslu . IP: *.adsl.highway.telekom.at 11.07.01, 19:29
            Nie jestem zwolennikiem "oznakowywania sie ludzi".W dzisiejszych czasach jest
            to szczegölnie niekorzystne.Jesli tutaj sugeruje sie o "zawieraniu w ten sposöb
            znajomosci" ? -to ja dziekuje.Na ulicy pragne byc wolny i niezalezny.

obserwator
            • Gość: lotnik Re: nie pochwalam tego pomyslu . IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.01, 21:51
              Ale przeciez nikomu chyba w tym watku nie chodzi o "oznakowywanie ludzi" w taki
              sposob, ktory pewnie masz na mysli. Jest roznica miedzy gwiazda Dawida noszona
              przez Zydow w czasie okupacji czy mundurkiem pioniera a nalepka czy szpilka z
              napisem "Jestem na forum X". Takie "oznakowanie" nikogo nie stygmatyzuje, nie
              czyni mu krzywdy, nie zapedza nikogo do jakiegokolwiek getta ani nie wskazuje
              na jakis szczegolny status tak "oznakowanej" osoby. Jest to po prostu rodzaj
              sympatycznej zabawy, ktora nie jest obowiazkowa. Dlaczego wiec uwazasz, ze to
              zly pomysl? Nie chcesz - nie nosisz. Twoja sprawa. W mysl Twoich slow
              nalezaloby uznac noszenie znaczkow partii politycznych, stowarzyszen, klubow
              sportowych, zespolow muzycznych itp. za znaki stygmatyzujace. Roznica polega na
              tym, ze "oznakowany" sam siebie stygmatyzuje, do czego ma zreszta pelne prawo.
    • Gość: lotnik Re: A może naklejki? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.01, 21:51
      A moze lepiej koszulki?
      • Gość: obserwat Re: A może naklejki? IP: *.adsl.highway.telekom.at 11.07.01, 22:30
        Uwazam,ze ta forma-ktöra jest dotychczas w GAZECIE papierowej jest bardzo
        interesujäca.Oczywiscie mozna wypuscic koszulki z napisem reklamujäcym.
        Lecz o tym,ze jestem uczestnikiem Forum,to nie.Bardziej widzialbym tu
        propagowanie w stylu reklamy.Nosic je mogliby röwniez nawet ci,ktörzy nie majä
        mozliwosci korzystania z internetu.Proponowalbym,aby stworzyc cos w rodzaju
        wypuszczenia pierwszej serii takich koszulek w celach CHARYTATYWNYCH.
        np.zebrane pieniädze przeznaczyc na DOM DZIECKA.
        Ja sie pod tym podpisuje.Tutaj widzialbym wspaniale poläczenie PRZYJEMNEGO Z
        POZYTECZNYM.Apel do GAZETY WYBORCZEJ ! -ZRÖBMY COS.

pozdrawiam

obserwator
        • Gość: obserwat Re: A może naklejki? IP: *.adsl.highway.telekom.at 12.07.01, 16:38
          No i co ?
          GAZETA milczy ?

obserwator
          • Gość: GAZETA Re: A może naklejki? IP: *.bydg.gazeta.pl 12.07.01, 17:51
            Ciekawy pomysł.

pozdrowienia
            • Gość: obserwat Re: A może naklejki? IP: *.adsl.highway.telekom.at 12.07.01, 18:17
              Gość portalu: GAZETA napisał(a):

&#62 Ciekawy pomysł.
              &#62
              &#62 pozdrowienia

Pozdrawiam röwniez Wszystkich.

Bardzo bym prosil,aby ten möj pomysl bardziej rozszerzyc.Ja staralem sie tylko
              wskazac,lecz pragne,aby to bylo Nasze wspölne dzielo.Abysmy mogli dokonac czegos
              naprade wspanialego.Zröbmy tak,aby zachecic i rozreklamowac NASZE FORUM oraz ,aby
              z tego byl wspanialy pozytek dla dzieciaköw z DOMU DZIECKA.My juz bylismy kiedys
              dziecmi i wiemy doskonale jak to jest wspaniale-kiedy KTOS NAS ZAUWAZA.
              Dzieci porzucone,sieroty i pölsieroty-zyjäce w swiadomosci,ze nikt o Nich nie
              mysli,nikt Ich nie potrzebuje i nie zauwaza - A TU NAGLE !

To moze byc naprawde WSPANIALE.

Apel do GAZETY (o ile pomysl zostanie zaakceptowany) -ogloscie AKCJE I otwörzmy
              konto na np. koszulki z naszym adresem FORUM oraz inicjatywä.

Niech GAZETA oglosi konkurs z nagrodä na najlepsze haslo.Nagrodä oczywisie
              powinien byc wywiad wraz ze zdieciem.

Pokazmy,ze my BYDGOSZCZANIE umiemy röwniez przeprowadzac WSPANIALE AKCJE.

Nasze FORUM bedä czytac Polacy z calej Polski oraz z röznych stron swiata.

obserwator

ps.piszcie i smialo ukazujcie Wasze pomysly.

• Gość: obserwat Re: A może naklejki? IP: *.adsl.highway.telekom.at 12.07.01, 20:25
                Röwniez moglyby byc w takiej wersji naklejki.

obserwator
                • Gość: Jojo Re: A może naklejki? IP: 216.104.228.* 12.07.01, 21:13
                  Drogi obserwatorze, przecież nikt nie będzie ci siłą nakleki na twoim mercedesie przyklejał. To ma być noszone z
                  dumą. Pytanie do Gazety? kiedy będą wreszcie te naklejki
                  • Gość: obserwat Re: A może naklejki? IP: *.adsl.highway.telekom.at 12.07.01, 21:27
                    Gość portalu: Jojo napisał(a):

&#62 Drogi obserwatorze, przecież nikt nie będzie ci siłą nakleki na twoim mercedesi
                    &#62 e przyklejał. To ma być noszone z
                    &#62 dumą. Pytanie do Gazety? kiedy będą wreszcie te naklejki

Drogi Jojo.

Nie pisalem o tym,aby komus przyklejac naklejki.Pomysl wyszedl z GAZETY.
                    Ja go troche rozszerzylem.Zaproponowalem,aby zrobic PRZYJEMNE Z POZYTECZNYM-
                    czyli wesprzec np. dzieci w DOMU DZIECKA.Czy to nie wspaniale ?

Tu sie z Tobä zgadzam,ze "byloby to noszone z dumä".Napewno bedziemy w takiej
                    sytuacji,mogli byc dumni.

Tylko ja spotkalem sie juz z tym,ze jesli zaproponuje sie jakäs AKCJE POMOCY-to
                    wiekszosc sie natychmiast wycofuje. Dlaczego tak jest ?

obserwator

• radca Re: A może naklejki? 25.09.01, 21:55
          Gość portalu: obserwat napisał(a):

&#62 Uwazam,ze ta forma-ktöra jest dotychczas w GAZECIE papierowej jest bardzo
          &#62 interesujäca.Oczywiscie mozna wypuscic koszulki z napisem reklamujäcym.
          &#62 Lecz o tym,ze jestem uczestnikiem Forum,to nie.Bardziej widzialbym tu
          &#62 propagowanie w stylu reklamy.Nosic je mogliby röwniez nawet ci,ktörzy nie majä
          &#62 mozliwosci korzystania z internetu.Proponowalbym,aby stworzyc cos w rodzaju
          &#62 wypuszczenia pierwszej serii takich koszulek w celach CHARYTATYWNYCH.
          &#62 np.zebrane pieniädze przeznaczyc na DOM DZIECKA.
          &#62 Ja sie pod tym podpisuje.Tutaj widzialbym wspaniale poläczenie PRZYJEMNEGO Z
          &#62 POZYTECZNYM.Apel do GAZETY WYBORCZEJ ! -ZRÖBMY COS.
          &#62
          &#62 pozdrawiam
          &#62
          &#62 obserwator

Moze ja sie dalej podpisze pod tym pomyslem.Gdyby mozna bylo to zorganizowac ?

pozdrawiam serdecznie
          radca
    • Gość: WOLF Re: A może naklejki? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 22:34
      Pomysł z naklejkami np. na samochód, popieram. Myślę,że Gazeta,która tak trochę
      i żyje z nas i pomaga(drukując nasze posty) mogłaby to "ująć w ramy
      organizacyjne".Co ty na to Gazeto?!?!
      Pozdrawiam
      • Gość: york Re: A może naklejki? IP: *.ic.net.pl 13.07.01, 08:59
        No co jest z tymi naklejkami . Pogonić Gazetę . Już wypucowałem miejsce na
        aucie.
        • Gość: Freeride Re: A może naklejki? IP: *.bydgoski.pl 13.07.01, 09:27
          Przecież to nie Gazeta wymyśliła te naklejki tylko Geo...
          Ja chcę naklejke od Geo a nie Gazety:)
          • Gość: Geo Re: A może naklejki? IP: *.bydg.gazeta.pl 13.07.01, 09:39
            No to dalej, zapisywać się na listę!!! ;-)
            Sam wam wydrukuję te naklejki. Może wcześniej ustalilibyśmy treść. Ja proponuję:

JESTEM NA FORUM
            www.gazeta.pl/bydgoszcz

Wielkość max 10x5cm, bo większa wyglądałaby trochę obciachowo. Mam rację?
            pzdr.
          • Gość: york Re: A może naklejki? IP: *.ic.net.pl 13.07.01, 09:43
            Zgadza się . Tylko czy Geo sam je wydrukuje ? . No chyba że ma swoją drukarnię .
            Dla informacji powiem że taka naklejka musi być wykonana conajmniej w technice
            offsetowej (jeżeli ma być używana np. na aucie)ze względu na trwałość . Taką
            wydrukowaną na drukarence w domu czy biurze to se można tylko conieco wytrzeć .
            A GW ma większe możliwości , mają drukarnie itp.
            • Gość: Mario Re: A może naklejki? IP: *.ic.net.pl 13.07.01, 14:07
              Popieram. Popieram. Popieram. W końcu to też jakaś reklama dla GW. Na naklejce
              może przecież być np. logo GW.
              A tak na marginesie. Dlaczego nie ma żadnego odzewu w tej sprawie z GW.
              POZDR.
              • Gość: obserwat Re: A może naklejki? IP: *.adsl.highway.telekom.at 13.07.01, 14:12
                Gość portalu: Mario napisał(a):

&#62 Popieram. Popieram. Popieram. W końcu to też jakaś reklama dla GW. Na naklejce
                &#62 może przecież być np. logo GW.
                &#62 A tak na marginesie. Dlaczego nie ma żadnego odzewu w tej sprawie z GW.
                &#62 POZDR.

No wlasnie,dlaczego ???

ale dlaczego,nic o AKCJI POMOCY DZIECIOM Z DOMÖW DZIECKA ? -czy szkoda tych "pare
                groszy" ?

obserwator

• Gość: Tomcio Re: A może naklejki? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.07.01, 22:17
      No i przczytałem wszystko - a tu nic z tego nie wynika - jak nie ma naklejki
      tak nie ma. Szkoda, bo mi się pomysł spodobał.
      • Gość: adek Re: A może naklejki? IP: *.ic.net.pl 16.07.01, 09:38
        Geo weż się wkońcu do roboty .
        • Gość: Geo Geo się rozkleił... IP: *.bydg.gazeta.pl 16.07.01, 13:00
          Mili moi Naklejkowicze. Kilkanaście minut temu dopadł mnie jakaś zaraza. Mam prawie 39 st.C
          gorączki i prawie nic mi się nie klei (pardon, powieki się kleją jak cholera). Lada moment opuszczę
          Sieć w poszukiwaniu lekarza :-(

Ale Wy nie rozklejajcie się, pls ;-)
          Wasz Geo
          PS Nie pozwólcie, aby nasz wątek umarł... X-(
          • Gość: Geo dla wrażliwych: dopadła, zaraza dopadła, of koz ;-) - (no txt) IP: *.bydg.gazeta.pl 16.07.01, 13:03
            • Gość: benek Re: dla wrażliwych: dopadła, zaraza dopadła, of koz ;-) - (no txt) IP: 10.10.65.* 16.07.01, 16:58
              Naklejke, naklejke, naklejke
              albo lepiej naliepke

Geo wracaj do zdrowia
              • radca Re: dla wrażliwych: dopadła, zaraza dopadła, of koz ;-) - (no txt) 29.07.01, 23:55
                Widac,ze sprawa upadla.Nie ma juz pomyslöw ?

radca
                • krotoss Re: dla wrażliwych: dopadła, zaraza dopadła, of koz ;-) - (no txt) 30.07.01, 20:35
                  No tak a ja bym chcial taka naklejke a najlepiej ze dwie to sobie oprocz auta
                  rower oblepie. Sprawa moze sie ruszyc jezeli GAZETA WRESZCIE ZDECYDUJE SIE
                  WYPUSCIC TAKA NAKLEJKE NAWET ZE SWOIM LOGIEM(co zwroci jej koszty druku-
                  reklama) lub Geo cos zaproponuje ja sie napewno dolacze.
    • Gość: Geo Re: A może naklejki? IP: 10.10.70.* 30.07.01, 21:01
      Moi drodzy!
      Po pierwsze - witam po wyzdrowieniu
      Po drugie - Gazeta nie wydrukuje nam naklejki jak nie będzie zapotrzebowania. Kilku z nas domaga
      się tego, ale pewnie to za mało.
      Po trzecie - myślałem, żeby zabrać się drukowanie na zwykłej atramentówce, ale york trochę mnie
      ostudził pisząc o technice offsetowej :-(

Może ktoś z was wie ile kosztuje przygotowanie porządnej naklejki?

• radca Re: A może naklejki? 02.08.01, 21:58
        ILe kosztuje,to nie wiem.Lecz BÄDZMY DOBREJ MYSLI,moze jeszcze ruszy akcja.
        radca
        • krotoss Re: A może naklejki? 03.08.01, 17:37
          Kurcze a moze ktos jest lub zna kogos z poligrafika to moze by sie cos dalo
          zalatwic.Mysle tez ze nie trzeba drukowac takich specjalnych zeby mogly
          wytrzymac na tyle samochodu(na blasze) bo mozna by bylo druknac takie do szyby
          zeby sie kleily od strony nadruku tylko nie wiem czy mozna takie zrobic na
          zwyklej drukarce.

KroTosS

Ps.A tak swoja droga to jak nic w koncu nie wypali to moze kazdy by sobie sam
          wydrukowal zaproponujemy jakis wzor i przeslemy zainteresowanym na e-maila to
          sobie drukna-co myslicie?
          • radca Re: A może naklejki? 13.08.01, 01:20
            Mysle,ze mozna byloby wröcic röwniez do sprawy naklejek,jak sie uda stworzyc
            NETBiT.

To by juz bylo cos wspanialego.

radca
            • krotoss Re: A może naklejki? 13.08.01, 13:04
              Tak to dobry pomysl :)

KroTosS

Ps.W razie czego ustalac to bedziemy w watku NETBiT''u
              • Gość: adek Re: A może naklejki? IP: *.ic.net.pl 03.09.01, 13:56
                Czy coś się ruszyło w sprawie tych naklejek ? Może by tak wkońcu Gazeta je
                wydrukowała . To naprawdę nie są wielkie koszty.
                • radca Re: A może naklejki? 03.09.01, 17:10
                  Mysle,ze naklejki pasowaly by z NetBiT-em.
                  Tylko,ze to jeszcze troche w powijakach,moze odrobina cierpliwosci ?
                  Zobaczmy jak sie te sprawy potoczä ?

pozdrawiam
                  radca
                  • Gość: atomski Re: A może naklejki? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 01:20
                    I medale muszą być.
                    Na medalu leszcz dla wytrwałych.Taki medal.
    • Gość: SCRaP Re: A może naklejki? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 22:41
      Ja też się dopisuję do listy. To świetny pomysł no i nie tylko ja tak myśle. No
      to kiedy mamy się spodziewać tych nalepek?
      Pozdrawiam.
      • radca Re: A może naklejki? 24.09.01, 21:59
        Wlasnie,kiedy ?

radca
        • Gość: adek Re: A może naklejki? IP: *.ic.net.pl 25.09.01, 07:55
          GW chyba olewa ten pomysł.A wystarczyłoby dać wkładeczkę do wydania
          np.komputerowego.
          • Gość: poldi Re: A może naklejki? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 21:48
            Wlasnie, co z tymi naklejkami. Przeciez z tego co pamietam, to pomysl pochodzil
            z redakcji. A moze naklejki wlasnie sie drukuja?
            • geo Re: A może naklejki? 26.09.01, 09:44
              Wyjaśniam: pomysł naklejek jest mój. Wątki redakcyjne oznaczone są czerwonymi kropeczkami.
              Wszystko z adresem bydg.gazeta.pl, ale bez wspomnianego oznaczenia to prywatne
              opinie/pomysły/propozycje pracowników Gazety (i to nie tylko z redakcji).

A co do naklejek - nie chcę zapeszać, ale jest szansa...

geo

• radca Re: A może naklejki? 06.10.01, 09:06
                Drogi Geo.

Czy sa jakiej nowosci odnosnie naklejek ?

pozdr.
                radca
              • Gość: to ja Re: A może naklejki? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 21:50
                Beda naklejki. A ty Geo zgadnij kto ja jestem....
    • rhemek Re: A może naklejki? 06.10.01, 13:07
      Wlasnie, Kiedy beda te naklejki. Geo Zyjesz jeszcze? Hop, Hop!
      • tygrysiczka Re: A może naklejki? 07.10.01, 21:01
        rhemek napisał(a):

&#62 Wlasnie, Kiedy beda te naklejki. Geo Zyjesz jeszcze? Hop, Hop!
        a moze ustalmy projekt i niech kazdy sam sobie zrobi naklejke!ja juz nawet mam
        pomysła:)

• Gość: Geo Re: A może naklejki? IP: *.bydg.gazeta.pl 08.10.01, 09:56
        Zyje, zyje...
        Nie chce zapeszac, ale wiele wskazuje na to, ze naklejki wreszcie beda...
        Hurrrra :-)))

Szczegoly zapewne wkrotce poda redakcja
        Geo

• Gość: Baton Re: A może naklejki? IP: *.psi-net.pl 14.10.01, 01:56
          Mam nadzieje, ze poda na forum, bo papierzaka nie codzien mam..... :-((((
    • Gość: Ted® naklejki?-patrz czerwony watek IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.10.01, 21:25
      &#9628

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka