Dodaj do ulubionych

PRZEMOC W RODZINIE - opinie

IP: 212.122.214.* 22.10.05, 19:28
weszła w zycie nowa ustawa o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie która
pozwala sądowi na "wyrzucenie" sprawcy z domu i zakaz kontaktów , jezeli
oczywiscie zostanie dowieziony do sądu przez policję i nakazanie mu udziału w
programie dla sprawców, co o tym sądzicie? czy bedzie to realizowane dla
damskich bokserów czy będzie po staremu że to ona wszystkiemu winna i chłopa
chce sie pozbyć
Obserwuj wątek
    • Gość: maciej Re: PRZEMOC W RODZINIE - opinie IP: 83.238.70.* 22.10.05, 20:53
      Ustawa dobra, tylko pytanie jak będzie egzekwowana. Czas i pora na tych gnojków!
    • aleksandra68 Re: PRZEMOC W RODZINIE - opinie 06.01.06, 06:59
      Oby sąd tylko zechciał dać wiarę pokrzywdzonej, a prokuratura nie kierowałaby się poprawianiem statystyki na koniec roku...Nie wierzę, że ustawa będzie egzekwowana. Mój mąż, na codzień uzywa przemocy, dzięki temu że zaczęłam ze sprawcą walczyć, a panicznie boi się opinii publicznej - dzieci już nie mają wypominanego jedzenia, rachunków itp. nie podnosi na nie już ręki ale to zapewne do czasu dopóki sprawa w sądzie o rozwód z orzekaniem i wznowienie sprawy z art 207 kk. Potem szybko wróci do normy, jeśli którakolwiek zakończy się dla niego pomyślnie...W stosunku do mnie już się nie zmieni. A to dlatego, że innego życia w domu swoim nie znał. Brak szacunku do kobiet, alkoholizm i chamstwo były i są u niego w rodzinnym domu na porządku dziennym... Nie pomogło mu ani wykształcenie ani praca na wysokim stanowisku.... Uważa że ma prawo... Szkoda gadać... I tak się nic nie zmieni....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka