Dodaj do ulubionych

Ile płacicie opiekunkom

IP: *.bydg.gazeta.pl 10.07.01, 09:48
Muszę zatrudnić opiekunkę dla dziecka. Napiszcie ile płacicie miesięcznie za swoją pomoc i co należy do jej
obowiązków. Kogo lepiej zatrudnić: emerytkę? młodszą bezrobotną? studentkę?
Z góry dziękuję za wieści.
Obserwuj wątek
    • Gość: kocyx Re: Ile płacicie opiekunkom IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 12:34
      well, tak sie sklada, ze moja droga mama wlasnie zakonczyla swoja kariere jako
      nauczyciel - bibliotekarz w jednym z bydgoskich liceow, i chce zajmowac sie
      dzieckiem we wlasnym domu
      zakres obowiazkow oraz koszty - do uzgodnienia
      jesli bylbys zainteresowany pania okolo 50 z wyksztalceniem pedagogicznym -pisz
      na priv kocyx@poczta.onet.pl
    • Gość: kocyx Re: Ile płacicie opiekunkom IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 12:37
      generalnie rzecz biorac mysle, ze chyba lepsza jest osoba starsza, z
      doswiadczeniem w wychowywaniu dzieci, dysponujaca duza iloscia wolnego czasu i
      bez nierozsadnych pomyslow - i staram sie tu byc obiektywny
      ja bym bynajmniej swojego dziecka nie zostawil studentce - mysle, ze studentki
      maja co innego w glowie...
    • Gość: JA Re: Ile płacicie opiekunkom IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 23:03
      kiedy zatrudnialem 2 lata temu opiekunke do dziecka 5 letniego placilem 5 zl za
      godzine ale praca byla w roznych godzinach i nieregularna. na zasadzie telefon
      i za pol godz jest. do obowiazkow nalezalo m.in. odbieranie z przedszkola,
      sprzatanie, prasowanie, czasem gotowanie. wtedy to bylo sporo pieniedzy jak na
      opiekunke studentke. wiem ze mozna miec opiekunke za 350 na miesiac u niej w
      domu. polecam szukanie za posrednictwem rodziny. zycze powodzenia!
    • yazek Re: Ile płacicie opiekunkom 17.07.01, 01:17
      Można za 30 zł /dziennie + jedzenie do "prawie 2-latka" mieć fajową babkę,
      która z dwójką swoich dzieci (3 i 7 lat) zajmuje się nim przez cały dzień U
      SIEBIE W DOMU.
      Zakres: pilnowanie, zeby dziecko zjadło, było przewinięte, wyspane,
      uśmiechnięte, żeby śpiewało i mówiło wierszyki (w swoim języku rzecz jasna).

A normalnie opiekunka moze robić po uzgodnieniu większość prac domowych:
      przygotowanie obiadu, sprzątanie, zmywanie, prasowanie itp. Z tego wynika, że
      studentka - raczej NIE (chyba, że sprawdzona u kogoś). Najlepiej się
      sprawdzają: doświadczona emerytowana pani z dobrym zdrowiem lub młodsza - ale
      GOSPODYNI DOMOWA z praktyką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka