a_weirdo 09.11.05, 22:12 W ciągu najbliższych lat minister Polaczek nie planuje prac nad drogami ekspresowymi koło Bydgoszczy. Naiwnie spytam, co nasi politycy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_weirdo Re: Drogi... 09.11.05, 22:42 Szczególnie nasi PiSowcy mają szansę się popisać... Odpowiedz Link Zgłoś
a_weirdo Re: Drogi... 09.11.05, 23:11 > skad te informacje? Na przykład biznes.interia.pl/news?inf=684443 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Drogi... IP: *.brda.net 09.11.05, 23:20 mam nadzieje ze to tylko pomylka... Odpowiedz Link Zgłoś
a_weirdo Re: Drogi... 09.11.05, 23:22 > mam nadzieje ze to tylko pomylka... Mozilla podał lepsze źródło... Odpowiedz Link Zgłoś
mozilla.org Re: Drogi... 09.11.05, 23:17 Gość portalu: maniek napisał(a): > skad te informacje? np. stąd: www.mi.gov.pl/aktualnosci/2058.html nawet prezentacja slajdow z konferencji jest hehe czy PISowcy spisza sie na medal...? a czy w ogole ktos rozumie jak wazne jest bardzo dobre drogowe polaczenie Bydgoszczy z Poznaniem i korytarzem na zachod Europy? Odpowiedz Link Zgłoś
badacz.teorii.spisku Re: Drogi... 09.11.05, 23:16 śmierdzaca sprawa,a bedziecie mieli odnogę ze Świecia/chociaż szybk.ruchu/ od A-1.Kiedys sporo jezdziłem płd. obwodnicą Bydzi na pocz. 90 lat,zmedernizowali ją? Odpowiedz Link Zgłoś
a_weirdo Re: Drogi... 09.11.05, 23:33 > a bedziecie mieli odnogę ze Świecia/chociaż szybk.ruchu/ od A-1. W planach była, ale plany, jak widać, się zmieniają. > Kiedys sporo jezdziłem płd. obwodnicą Bydzi na pocz. 90 lat, > zmedernizowali ją? Mają dopiero modernizować. Pozostaje tylko nadzieja, że i tego PiS nie zablokuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saul Drogi Ekspresowe S-5, S-10 IP: 80.237.140.* 10.11.05, 08:00 BYDGOSZCZ PILNIE POTRZEBUJE BUDOWY DRÓG EKSPRESOWYCH DO: 1. POZNANIA S-5 2. GDAŃSKA (Świecie, Nowe Marzy) S-5 - A1 3. SZCZECINA (KOŁBASKOWO) S-10 Do tego budowa Cargo przy Porcie Lotniczym. Według planów inwestycja na S-5 mogłaby się rozpocząć po 2007 roku. (2007-2013) Wcześniej zostana zrealizowane fragmenty inwestycji m.in. węzły lotnisko, stryszek, bb. Totaj jest pole dla naszych parlamenterzystów i członków rządu, aby działać na rzecz budowy drogi ekspresowej S-5. Tu jest także miejsce na współdziałanie z samorządem Poznania i Gdańska. Sprawa musi być jaksno postawiona. Priorytetem na lata 2007-2013 dla Bydgoszczy jest budowa drogi ekspresowej S-5 Nowe Marzy-Bydgoszcz-Szubin-Poznań w standardzie: - DROGI DWUJEZDNIOWEJ - CZTEROPASMOWEJ - OBJĘTEJ RUCHEM BEZKOLIZYJNYM ZE SKRZYŻOWANIAMI WIELOPOZIOMOWYMI - Z RUCHEM OD DOPUSZCZALNEJ PRĘDKOŚCI 110 km/h Niebawem będziemy mieli wybory samorządowe. Musimy zwrócić szczególną uwagę, aby postawić na osoby odważne, z wizją budowy nowoczesnego, atrakcyjnego miasta. Nie będziemy tolerować wsteczniactwa i asekuranctwa. Miasto wymaga inwestycji i otwarcia na zewnętrzne ośrodki. Nie możemy tolerować niekompetencji i nieumiejętności zawierania kompromisów. Nie interesują nas intencje - nawet te najbardziej szczytne. Interesują nas efekty działania i rozwój miasta. Jeżeli ktoś tego nie rozumie - nie ma dla niego miejsca w organach przedstawicielskikich. Blokowanie inwestycji w mieście będzie zawsze oceniane negatywnie. Podstawa to kształtowanie polityki samorządu wojewódzkiego, a także działalność parlamentarzystów bydgoskich, członków Rządu RP. Mamy silną reprezentację parlamentarną. Bydgoszcz posiada także największą liczbę radnych sejmiku wojewódzkiego. Jeżeli będziemy wybierać odpowiedznich przedstawicieli będziemy kształtować politykę tego regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronx Nasi sa zajeli aferami i łapówkami. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 10:43 Nasi sa zajeli aferami i łapówkami. Albo bijaktykami na sesjach. Odpowiedz Link Zgłoś