Dodaj do ulubionych

ASTORIA: Wczoraj zawaliła się ściana i zraniła pra

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 18:35
Wczoraj zawaliła się jedna ze ścian zakładów graficznych - uszkodziła
transformator i prawie zraniła pracujących na budowie robotników.

- Byłem wczoraj w kościele Klarysek. Widziałem, jak ojciec Jan poszedł do
robotników, by poprosić ich o porządek. Oni porozrzucali coś - tłumaczył pan
Janusz. - Ojciec odciągnął ich, żeby pokazać bałagan i wtedy zawaliła się
ściana. Ojciec Jan uratował im życie. To jakieś dziwne, robotnicy na głowach
nie mieli kasków ochronnych. Gdyby tam zostali, to... Ściana uszkodziła
transformator. W kościele zgasło światło, przyjechała policja i straż
miejska. Dlaczego ktoś na to pozwala?

- Miejski konserwator mówi, że wszystko jest dobrze, a szczeliny stale się
powiększają... O modlitwę prosimy - powiedziano nam w zakonie kapucynów.

KTO JEST INSPEKTOREM BUDOWY?????
KTO ODPOWIADA ZA TO?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: ASTORIA: Wczoraj zawaliła się ściana i zranił IP: *.tvk.torun.pl 24.11.05, 18:45
      Jak budowali World Trade Center tez gineli ludzie.
      Rozwoj metropolii wymaga ofiar
      • coooler1 Re: ASTORIA: Wczoraj zawaliła się ściana i zranił 24.11.05, 18:47
        popatrz jak wam zaczną budować SKM, o ile kiedyś powstanie :)))
        • Gość: pleple Re: ASTORIA: Wczoraj zawaliła się ściana i zranił IP: *.net / 212.122.214.* 24.11.05, 20:20
          Wszystko powinno odbywac sie zgodnie z przepisami i bez ofiar (wcale nie sa
          potrzebne !). Uwazam tez, ze lamentowanie nad Astoria wola o pomste do nieba.
          Czyzby wszystko powinno zostac po staremu ? wolimy bezruch od nawet
          najtrudniejszych zmian na lepsze ? Astoria winna powstac !!!
          • Gość: lesio Re: ASTORIA: Wczoraj zawaliła się ściana i zranił IP: 83.238.70.* 24.11.05, 20:31
            Do wszystkich, którzy mają obiekcje w związku z tą inwestycją. Przestańcie już
            jątrzyć bo to się zgagą objawia. Żeby coś zmieniać trzeba coś wyburzać. Jak tak
            dalej pójdzie to co dopiero będzie przy wyburzaniu kamienic przy rondzie
            Bernardyńskim. Będą mówić że pęka kościół garnizonowy obok a na ATR-rze się
            menzurki laborkach z mikrobiologii tłuką od wstrząsów. Wyluzujcie trochę.
        • Gość: ja Re: ASTORIA: Wczoraj zawaliła się ściana i zranił IP: *.tvk.torun.pl 24.11.05, 20:33
          No zlosliwie napisalem ale uzywanie zwrotu
          "Bydgoszcz metropolia" ktore jest Waszym ulubionym zwrotem i ktore powiem
          szczerze mnie smieszy
          • Gość: maniek Re: ASTORIA: Wczoraj zawaliła się ściana i zranił IP: *.brda.net 24.11.05, 20:36
            ty glupa nie rzniesz..ty jestes paszteciarzem umyslowym...
            ps. co ta metropolia cie drazni??...no taa...rozumiem...w koncu w toruniu mieszkasz
            • Gość: ja Re: ASTORIA: Wczoraj zawaliła się ściana i zranił IP: *.tvk.torun.pl 24.11.05, 21:57
              Tak Maniek mieszkam w Toruniu i jestem z tego dumny, a ty mieszkasz w
              Bydgoszczy i masz z tego powodu kompleksy.
              Pomijam juz to ze jestes kretynem
        • Gość: maciej Re: ASTORIA: Wczoraj zawaliła się ściana i zranił IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 24.11.05, 20:58
          Ta nazwa SKM to inowacyjny środek transportu. Ten skrót to SKAKAC KAŻDY MOŻE!
          • Gość: mickey Re: ASTORIA: Wczoraj zawaliła się ściana i zranił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 21:09
            Przede wszystkim z Astorią to wszystko jest źle. Począwszy od niejasnego prawa
            do sprzedaży, przez lekceważenie radnych, skończywszy na Klaryskach. Wszystko
            na łapu- capu, byle było. Ten przypadek to już druga sprawa. Chyba widać
            wyraźnie, że w takim miejscu kolejna galeria-hipermarket w Bydgoszczy nie
            powinna powstawać.
            A największe nieszczęścia dopiero przed nami. Zobaczycie, że na tej ścianie się
            nie skończy. Stawiam sto do jednego, że zaczną wychodzić kolejne rzeczy.
            • Gość: maciej Re: ASTORIA: Wczoraj zawaliła się ściana i zranił IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 24.11.05, 21:11
              Najwazniejsze zeby wyszły głupki z tego forum!
              • Gość: tak, Maciej Re: ASTORIA: Wczoraj zawaliła się ściana i zranił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 21:30
                Zgadzam się z tobą!! Proponuję ciebie na pierwszy ogień...
    • Gość: RoY Re: ASTORIA: Wczoraj zawaliła się ściana i zranił IP: 212.122.214.* 24.11.05, 21:55
      Od początku to był poroniony pomysł, a teraz nawet nie umieją go dobrze
      zrelizować. Zmotoryzowani już klną na wsztrymywanie ruchu wokół, a budowa
      jeszcze porządnie się nie rozpoczęła.
      • Gość: semeon Re: ASTORIA: Wczoraj zawaliła się ściana i zranił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 23:44
        Nie mogę się POWSTRZYMAĆ !!!
    • Gość: jan W miescie nikt za nic nie odpowiada = bezhołowie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 08:02
      W miescie nikt za nic nie odpowiada - panuje bezhołowie.
    • Gość: ???? Re: ASTORIA: Wczoraj zawaliła się ściana i zranił IP: *.man.bydgoszcz.pl 26.11.05, 00:57
      Ch.. wie kto jest inspektorem. Przecież ci barbarzyńcy nawet nie podali adresu
      swojej firmy na tablicy informacyjnej (choć obliguje ich do tego prawo budowlane).
    • Gość: tt Ile jeszcze wypadkow w czasie tego przedsiewziecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 08:52
      Ile jeszcze wypadkow w czasie tego przedsiewziecia?
      I 200 dalej jest Dluga -jak to wplynie na nia?
      • Gość: wxc Re: Ile jeszcze wypadkow w czasie tego przedsiewz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 09:08
        robotnicy prawie zostali ranni?
        he he.
        dzis prawie wstalo slonce.

astoria hipermarket?
        w takim razie klaryski to wozownia.
    • Gość: piter Re: Ile jeszcze wypadkow w czasie tego przedsiewz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 15:14
      klecha to powinien w kosciele siedzic
      i lichtarze polerowac a nie wchodzic na teren budowy
      wlazl i o malo nie spowodowal tragedii bo lazil po
      nidozwolonym terenie
    • Gość: gr. Czy te prace nadal trwaja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 20:36
      Czy te prace nadal trwaja?
      • Gość: ???? Re: Czy te prace nadal trwaja? IP: *.man.bydgoszcz.pl 17.12.05, 23:50
        Tak. Jak się okazuje wykonują je "wypożyczeni" przez podwykonawcę więźniowie...
        • mylady1 Re: Czy te prace nadal trwaja? 13.01.06, 16:02
          Gość portalu: ???? napisał(a):

> Tak. Jak się okazuje wykonują je "wypożyczeni" przez podwykonawcę
          więźniowie...

Żartujesz? Wieźniowie w klaryskach? Czy obok?
    • janass1 Re: ASTORIA: Wczoraj zawaliła się ściana i zranił 25.01.06, 11:45
      W koncu sie dogadali czy nie?
      • kozi65 Re: ASTORIA: Wczoraj zawaliła się ściana i zranił 25.01.06, 16:16
        nie robmy z bydzi MOHEROWA jaka sciana
        od 3- tygodni tam nic niema no chyba
        ze jakas wirtualna wymodlona przez
        MOHEROWE berety
        • brathless Mysle, ze Astoria jest chyba wstrzymana? 07.02.06, 13:27
          Mysle, ze Astoria jest chyba wstrzymana? - cos takiego obiło mi sie o uszy.
          • lumpbizkit Re: Mysle, ze Astoria jest chyba wstrzymana? 07.02.06, 13:39
            od jakiegoś czasu nic się nie dzieje..
          • 0maniek0 [...] 07.02.06, 13:42
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • ethanak aż mrozy zelżeją - potem prace ruszają pełną parą. 07.02.06, 13:42
            W końcu!
            • kozi65 Re: aż mrozy zelżeją - potem prace ruszają pełną 07.02.06, 21:18
              dzieje sie dzieje no i bedziemy
              mieli w bydzi cos super a klecha niech
              wezmie sie z modlitwea nie po budowie
              inspekcje robic
              • tomek_a_tomek Nadal jest cicho -przy 0 stopni też nie mogą? 16.02.06, 15:14
                Nadal jest cicho -przy 0 stopni też nie mogą?
                • kpt_nikt Re: Nadal jest cicho -przy 0 stopni też nie mogą? 16.02.06, 15:56
                  Dzisiaj pracowali, sam widziałem swoimi oczami a nie "oczami wyobraźni" jak niektórzy.
            • vertano Re: aż mrozy zelżeją - potem prace ruszają pełną 16.02.06, 23:28
              ethanak napisał:

> W końcu!
              No i co? Pary nie dowieźli? KonDom i Marcysiak do pierdla!
              • ivica Re: aż mrozy zelżeją - potem prace ruszają pełną 16.02.06, 23:40
                a vertano do Swiecia
            • vertano Re: aż mrozy zelżeją - potem prace ruszają pełną 17.02.06, 00:08
              ethanak napisał:

> W końcu!
              Z niejednej budowy chleb jadłem. Na razie to wygląda na pozorowanie budowy, że
              wszystko jest w porządku. Jeżeli wszystko w porządku to dlaczego w rozmowie na
              temat tej budowy, Marcysiak i KonDom robią się tacy nerwowi.
    • mamiya1 jak wyglada z "czystościa" inwestycji i dziwnych 27.02.06, 09:06
      Astoria jest na tapecie sprawdzana i okaze sie co i jak wyglada z "czystościa"
      inwestycji i dziwnych powiazan urzędniczych
      • komandos14 Re: jak wyglada z "czystościa" inwestycji i dziwn 27.02.06, 10:07
        Długa umiera, lotnisko notuje spadek liczby połączeń, a kaczki w Warszawie maja
        sie za dobrze chociaż ptasia grypa nadlatuje.
        • tomek_a_tomek Re: jak wyglada z "czystościa" inwestycji i dziwn 21.03.06, 16:08
          Nam tez przybyla.
    • lewskyy Chyba i tak nie beda jej robic, bo jest donos? 10.03.06, 08:30
      Chyba i tak nie beda jej robic, bo jest donos do prokuratury?
      • arek.tomasz Re: Chyba i tak nie beda jej robic, bo jest donos 30.03.06, 08:08
        Wierze, że nie.
    • mylady1 I tak jej nie wybudują, wiec o co ten hałas? 07.04.06, 08:33
      I tak jej nie wybudują, wiec o co ten hałas?
      • arek.tomasz Re: I tak jej nie wybudują, wiec o co ten hałas? 18.04.06, 13:36
        Skad wiesz?
    • mamiya1 Teraz peka Hotel Pod Orłem !!!!!!!! 27.04.06, 08:29
      Teraz peka Hotel Pod Orłem !!!!!!!!
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=40919449
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka