Dodaj do ulubionych

Bałdyga do dymisji

30.11.05, 09:18
W dzisiejszym papierowym wydaniu, na pierwszej stronie jest artykuł pana
Aładowicza o ślizgawce mającej stanąć na Starym Rynku. Chociaż jej montaż ma
zacząć się dzisiaj lub jutro, plastyk miejski - pan Bałdyga nie oglądał
jeszcze projektu. Tłumaczy się, ża zajmuje się innymi sprawami, a dopiero jak
lodowisko stanie, zastanowi się, czy nie wygląda strasznie i czy coś da się z
tym zrobić.

Litości dla plastyka nie miał pan Marcin Kowalski w swoim komentarzu "Bałdyga
do dymisji". Pisze, między innymi, "najlepszym prezentem mikołajowym od
prezydenta Konstantego Dombrowicza dla bydgoszczan będzie odwołanie plastyka
miejskiego Janusza Bałdygi". Trudno się z tym nie zgodzić, ale czy tylko jego?
Co sądzicie o naszych urzędnikach?
Obserwuj wątek
    • Gość: układziki ratusza To wina Dombrowicza, ze jego ludzie źle pracuja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 09:22
      Gdzie sa ci co chwala układziki w ratuszu?
      To przeciez wina Dombrowicza, ze jego ludzie źle pracuja.
    • Gość: vxc Re: Bałdyga do dymisji IP: *.man.bydgoszcz.pl 30.11.05, 09:28
      To nie urzednik on jest politykierem
    • a_weirdo Re: Bałdyga do dymisji 30.11.05, 09:36
      Wydaje mi się, że prezydent Dombrowicz ma wielkie problemy ze swoimi
      urzędnikami. Natychmiastowej wymiany dla dobra miasta wymagają moim zdaniem:

1. Rzecznik Prasowy Prezydenta Miasta - Beata Kokoszczyńska-Gorlicka

Jej pierwszym obowiązkiem wymienionym na stronie Biuletynu Informacji Publicznej
      jest "informowanie mieszkańców Miasta oraz kraju o pracy i działaniach
      podejmowanych przez Prezydenta Miasta, Urząd oraz miejskie jednostki
      organizacyjne i spółki komunalne wykorzystując do tego celu środki masowego
      przekazu i biuletyny". Kto próbował się coś dowiedzieć, wie, jak ten obowiązek
      jest realizowany.

2. Dyrektor Wydziału Kultury i Promocji Miasta - Mariusz Krupa

Z promocją miasta zawsze było źle. W tym pan Krupa zdaje się kontynuować
      tradycję. Mamy chyba w Polsce dwie szkoły promocji miast - tradycyjną -
      realizowaną między innymi przez reklamy w prasie polskiej i zagranicznej, radiu,
      telewizji, bilbordy, strony internetowe, gadżety dostępne dla ludzi i różne
      imprezy (realizowana z różnym rozmachem w zależności od zasobności przez takie
      miasta, jak Wocław, Kraków, Trójmiasto, Poznań, Warszawę, Szczecin, Łódź, Toruń,
      Olsztyn, Zakopane, Rzeszów, Katowice i inne) oraz bydgoską szkołę promocji
      miasta - miasto promujemy przez planowanie postawienia pomników i odkładanie
      tych planów oraz kalendarz dla wybranych. Najbardziej nowatorskie działanie
      Wydziału - kalendarz - chyba nie zyska popularności tego od Pirelli, chociaż
      gdyby zmienić koncepcję i umieścić w nim nagie kobiety na tle planów pomników,
      znalazłoby się grono gotowych zapłacić za to spore pieniądze na aukcjach.

3. Pełnomocnik Prezydenta Miasta ds. Osób Niepełnosprawnych - lek.med.
      Aleksandra Lubińska

Nie jestem niepełnosprawny, więc może to tylko ja nie zauważam, co ta pani robi.
      Ostatnio remontuje się wejścia pod rondo Jagiellońskie. Wydaje się to typową
      rzeczą, gdzie pani ta powinna zadziałać. Tak się jednak nie stało. Inwalidzi
      niech najlepiej jadą przez środek ronda...

4. Plastyk miejski - Janusz Bałdyga

Już wspominany. Dodam jeszcze jego dzieło ostatnich lat - po wielu podróżach
      stworzył dokument, w którym na 7 stronach zawarł wytyczne co do koloru parasoli
      na rynku i nie wiele więcej... Rozumiem, gdyby pracował nad tym dwa tygodnie,
      ale prawie dwa lata?! Kilka tygodni to on poprawiał absurdalne błędy w pierwszej
      wersji swego dzieła...

To pierwsi, którzy mi przychodzą na myśl. Inni może nic nie zrobili, albo
      informacje o ich działalności do mnie nie dotarły. Mam nadzieję, że ktoś
      przedstawi tu też dobrych urzędników z ratusza...
      • Gość: kamil Dombrowicz ma wielkie problemy z urzędnikami. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 09:40
        a_weirdo napisał:

> Wydaje mi się, że prezydent Dombrowicz ma wielkie problemy ze swoimi
        > urzędnikami.

Wielu olewa sobie prace.
      • a_weirdo Re: Bałdyga do dymisji 01.12.05, 14:31
        Dziękuję za publikację. Szkoda tylko, że nikt na forum nie podchwycił tematu...
      • mozilla.org Re: Bałdyga do dymisji 01.12.05, 16:39
        > 1. Rzecznik Prasowy Prezydenta Miasta - Beata Kokoszczyńska-Gorlicka
        >
        > Jej pierwszym obowiązkiem wymienionym na stronie Biuletynu Informacji Publiczne
        > j
        > jest "informowanie mieszkańców Miasta oraz kraju o pracy i działaniach
        > podejmowanych przez Prezydenta Miasta, Urząd oraz miejskie jednostki
        > organizacyjne i spółki komunalne wykorzystując do tego celu środki masowego
        > przekazu i biuletyny". Kto próbował się coś dowiedzieć, wie, jak ten obowiązek
        > jest realizowany.

krociutko do naszej pani rzecznik:
        Zgodnie z przepisami ustawy z 6 września 2001r. o dostępie do informacji
        publicznej (Dz. U. Nr 112, poz. 1198), każdy ma prawo dostępu do informacji
        publicznej bez potrzeby wykazania interesu w uzyskaniu informacji.
        znam to pani?
        • Gość: iv Re: Bałdyga do dymisji IP: *.man.bydgoszcz.pl 02.12.05, 09:41
          prostej informacji tak

danych przetworzonych nie
          • a_weirdo Re: Bałdyga do dymisji 02.12.05, 09:55
            > prostej informacji tak

Czy, dla przykładu, projekt budżetu jest prostą informacją? Czy odpowiedź na
            pytanie, czy ten projekt można dostać lub czy pojawi się na stronie WWW, jest
            prostą informacją? Czy odpowiedź na pytanie o to, czy UM planuje jakieś
            działania w sprawie dróg ekspresowych jest prostym pytaniem? Czy pytanie o
            możliwość zdobycia kalendarza mającego promować Bydgoszcz jest wystarczająco
            proste? Pytanie o kanał bydgoski i działania związane z wpisaniem go na listę
            UNESCO to już pewnie trudne...

Uwierz, że pani rzecznik ma gdzieś odpowiadanie na pytania mieszkańców. Proste
            lub nie...
          • mozilla.org Re: Bałdyga do dymisji 02.12.05, 13:44
            Gość portalu: iv napisał(a):

> prostej informacji tak
            >
            > danych przetworzonych nie

znam ustawe w calosci. wiem o co sie pytam i wiem, ze jestem olewany.
          • a_weirdo Re: Bałdyga do dymisji 02.12.05, 16:51
            Tak przy okazji, to czy brak odpowiedzi na maila to bardziej Kultura czy jednak Promocja? ;)
    • Gość: mi Re: Bałdyga do dymisji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 18:23
      Przykro mi.
      • Gość: DOZORCA mi, układziki ratusza,kamil PROSZENI O JEDEN NICK IP: *.brda.net 30.11.05, 19:03
        mi, układziki ratusza, kamil PROSZENI O JEDEN NICK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka