Dodaj do ulubionych

Porównanie programów kandydatów

07.11.02, 21:52
Wizja obecnego prezydenta to moim zdaniem "gruszki na wierzbie".
Nasuwa sie powiedzenie : "obiecanki cacanki, a Wyborcom radosc".

Wizja przyszlego prezydenta miasta Bydgoszcz - Pana Konstantego
Dombrowicza jest realna i wykonalna.Takie sa nasze ambicje
i oczekiwania.Tego nam potrzeba w pierwszej kolejnosci ;
"miasta bezpiecznego i milego ".Krok po kroku bedziemy poprawiac
nasze warunki zycia. Nie potrzeba nam szumnych i wyskokowych
pomyslow -nasycona PROPAGANDA SUKCESU.Juz to przerabialismy
za czasow " matki SLD - PZPR ".

"matczyna " pezetperowska szkola daje znac o sobie - az Mokro
od tego lania wody.

Obysmy tylko nie ulegali tym szumnym - "czerwono gwiazdzistym "
bajkom.

radca

Obserwuj wątek
    • Gość: kgg Re: Porównanie programów kandydatów IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.02, 22:57
      Skąd im się wziął ten pomysł tramwaju na Osową Górę!!!???
      Będzie woził powietrze. Równie dobrze można do Smukały, albo na
      Jachcice.
      • Gość: Jacek Re: Porównanie programów kandydatów IP: 200.65.174.* 08.11.02, 02:41
        Z tego co wiem to u was niestety jeszcze komunisci maja duzo do powiedzenia!
        Na cale szczescie u mnie w Lublinie komunisci to powoli staje sie groteska, co
        prawda zostalo jeszcze paru nawiedzonych(Docuiek), ale raczej sie tylko
        opsmieszaja!
        Pozdrawiam!
    • Gość: Black Re: Porównanie programów kandydatów IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 08.11.02, 07:35
      Autobus szynowy po torach kolejowych? To już było analizowane.
      Tory kolejowe przebiegają obrzeżami miasta i lasem. Kogo będzie
      woził ten autobus, na pewno nie pasażerów. Niedawno kolej
      jeździła pociągami elektrycznymi z Bydgoszczy Gł. do Fordonu, i
      co? i jeździło 500 pasażerów dziennie. Śmieszny pomysł.
    • Gość: Amber Re: Porównanie programów kandydatów IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 08.11.02, 07:39
      Wg p.Dombrowicza wszyscy będziemy sobie pomagali. To hasło na
      miarę powojennej komuny. Już widzę jak każdy kazdemu pomaga i
      jest do niego przyjazdny. Wybraliśmy kapitalizm i czy się nam to
      podoba czy nie jego reguły są obowiązujące.
    • Gość: Fore Re: Porównanie programów kandydatów IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.11.02, 08:20
      A ja znowu swoje: nie widze tutaj żadnych rewelacji.
      I jeden Pan i drugi obiecuje ile wlezie, kryguje się i uśmiecha i złośliwy tez
      jest i jeden Pan i drugi.
      Trudno jest komukolwiek z nich zaufać.
      A jako ze trzeciego rozwiązania nie widzę (mam poczucie obywatelksiego
      obowiązku i na wybory na pewno pójdę) to jestem w duuuuużej kropce;)
    • Gość: fin Re: Porównanie programów kandydatów IP: *.atr.bydgoszcz.pl 08.11.02, 09:30
      Za Jasiakiewiczem stoi to, co do tej pory zrobił jako prezydent. A przez ostatnie lata zrobił
      naprawdę dużo. Więc jego obietnice mają pokrycie w dotychczasowych osiągnięciach.

Za Dombrowiczem stoi niestety PO, a to bardzo zły sojusznik. Ponadto po Dombrowiczu
      spodziewałem się dużo więcej w jego debatach z Jasiakiewiczem. Pokazał się z bardzo slabej
      strony, co u człowieka, który tyle lat pracował w mediach bardzo dziwi.

Jednak upór, z jakim Jasiakiewicz odmawia ujawnienia swojego majątku bardzo mi się nie
      podoba. "Osoba publiczna", która decyduje o wydawaniu setek milionów złotych z publicznych
      pieniędzy (a prezydent miasta wielkosci Bydgoszczy o tym decyduje) nie może ukrywać swojego
      majątku, to budzi moje bardzo poważne wątpliwosci.

Jesli Jasiakiewicz nie ujawni swego majątku, wybiorę trzecie wyjscie i nie pójdę w niedziele do
      wyborów.

Pozdr
      • Gość: Ted® Re: Porównanie programów kandydatów IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.11.02, 10:01
        nic szczegolnego

www1.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,1110654.html
        • Gość: fin Re: Porównanie programów kandydatów IP: *.atr.bydgoszcz.pl 08.11.02, 11:05
          Gość portalu: TedŽ napisał(a):

> nic szczegolnego
          > ...

Wiem Ted. Czytałem to wczoraj w Regionalnej. Tylko mi nie chodzi o to, co napiszą
          dziennikarze. "Na miescie" chodzą bardzo różne plotki na temat majątku RJ. Jestem jak najdalszy
          od twierdzenia, że w każdej plotce jest ziarno prawdy, ale takie rzeczy nie powinny mieć miejsca
          i RJ powinien SAM, jasno i wyraźnie odpowiedzieć na pytanie o majątek.

No to pochwalę od razu Regionalną. Ich wczorajsze artykuły przedstawiające Jasiakiewicza i
          Dombrowicza (nie te finansowe tylko te w srodku numeru) to pierwszy dobry material na temat
          kandydatów, który czytałem w bydgoskiej prasie.
          Pozdr
          • Gość: DOMBROWICZ CZY NAPRAWDĘ BYŁEŚ Re: Porównanie programów kandydatów IP: 195.117.130.* 09.11.02, 00:19
            Przyznaj, mało się "nachłapałeś"!!!!!!!
      • Gość: Fore Re: Porównanie programów kandydatów IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.11.02, 10:49
        Gość portalu: fin napisał(a):

> Za Jasiakiewiczem stoi to, co do tej pory zrobił jako prezydent. A przez
        ostatn
        > ie lata zrobił
        > naprawdę dużo. Więc jego obietnice mają pokrycie w dotychczasowych
        osiągnięciac
        > h.
        >
        > Za Dombrowiczem stoi niestety PO, a to bardzo zły sojusznik. Ponadto po
        Dombrow
        > iczu
        > spodziewałem się dużo więcej w jego debatach z Jasiakiewiczem. Pokazał się z
        ba
        > rdzo slabej
        > strony, co u człowieka, który tyle lat pracował w mediach bardzo dziwi.

OOOOOO, o właśnie. Tez byłam mocno rozczarowana.

I języczek u wgai drgnął, a tu nagle buchnął mi plakat w oczy z Millerem
        Leszkiem Panem i znowu po równo.
        JAk na złość.
        Jak już się wydaje, ze jest dobrze, to któryś z Kandydatów coś wymyśli.
        I bądź tu człowieku obiektywny.

> wybiorę trzecie wyjscie i nie pójd
        > ę w niedziele do
        > wyborów.
        >
        > Pozdr

FIN! chyba żartujesz, przecież tradycyjnie tzeba znowu wybierać mniejsze
        zło;)!!!!!
        A dlaczego nie mam kandydata, za którym chociaż połową serca bym się
        opowiedziała????
        Dlaczego zawsze musze wybierać miedzy złym a gorszym?
        Fore retoryczna
        • Gość: fin Re: Porównanie programów kandydatów IP: *.atr.bydgoszcz.pl 08.11.02, 11:10
          Gość portalu: Fore napisał(a):

> I języczek u wgai drgnął, a tu nagle buchnął mi plakat w oczy z Millerem
          > Leszkiem Panem i znowu po równo.
          > JAk na złość.

Fakt, z tym Millerem to Jasiakiewicz przesadził. Jasiakiewicz ma silną pozycję nie dlatego, że jest
          z SLD, tylko dlatego, że dużo dla miasta zrobił. Dziwne, że sam tego nie rozumie.

> FIN! chyba żartujesz, przecież tradycyjnie tzeba znowu wybierać mniejsze
          > zło;)!!!!!

Skoro Jasiakiewicz się uparł, że nie przedstawi oswiadczenia, to ja też się upieram, że jesli nie
          przedstawi, to na niego nie głosuję. Tak, jestem uparty ;))))
          Pozdr

• Gość: Ted® Re: Porównanie programów kandydatów IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.11.02, 11:31
            przeciez romek zlozyl oswiadczenie majatkowe
            a ze nie publiczne? nie ma takiego obowiazku (bedzie dopiero od 1 stycznia)
            ja tez nie podkladalbym sie zlodziejom dobrowolnie

czepiasz sie fin (znalazlyby sie inne powazniejsze powody przeciw)
            ale rozumiem
            jak slusznie zauwazyl jeden z naszych korespondentow zagranicznych mamy wybor
            miedzy dzuma i cholera
            zwazywszy za i przeciw postawie na romka dzume
            • Gość: fin Re: Porównanie programów kandydatów IP: *.atr.bydgoszcz.pl 08.11.02, 11:44
              Gość portalu: TedŽ napisał(a):

> przeciez romek zlozyl oswiadczenie majatkowe
              > a ze nie publiczne? nie ma takiego obowiazku (bedzie dopiero od 1 stycznia)

To, że zlozył swojemu partyjnemu koledze (wojewodzie) takie oswiadczenie, to nie ma dla mnie najmniejszego
              znaczenia. Bo czy dzięki temu my, szarzy wyborcy wiemy cos więcej? Nie.

> czepiasz sie fin (znalazlyby sie inne powazniejsze powody przeciw)
              > ale rozumiem

Też uważam, że Jasiakiewicz jest lepszy. Ale upierając się przy niepodawaniu oswiadczenia ostantacyjnie
              lekceważy wyborców (takie jest moje zdanie).
              A na kogos, kto mnie tak lekceważy glosować nie będę.
              Pozdr
        • Gość: Stary sprzedawczyk Re: Porównanie programów kandydatów IP: 195.117.130.* 09.11.02, 00:23
          Dombrowicz kiedy wystąpiłeś z PZPR.
    • Gość: zbigski Re: Porównanie programów kandydatów IP: *.bydg.pdi.net 08.11.02, 10:09
      Dosyć już tych budowli ku czci i na cześć obecnego prezydenta.
      Hala Widowiskowo-sportowa "Łuczniczki"im. Jasia Kiewicza,
      Ul, Gdańska i nowe chodniki w centrum im. Jasia Kiewicza,
      będzie pomnik Kazimierza Wielkiego im.Jasia Kiewicza a za najpóźniej,
      za trzy lata Uniwersytet im.Jasia Kiewicza.Wszystko to,niestety,kosztem
      najuboższych(Pan nawet nie masz pojęcia jakie mają ulgi bezrobotni w mieście
      rządzonym przez Pana).Panie Jasiakiewicz, proszę najsampierw okazać deklarację
      majątkową i działać przed otwartą kurtyną a nie podpierać się autorytetem
      premiera.
      • Gość: teżzbig Re: Porównanie programów kandydatów IP: *.bydg.pdi.net 08.11.02, 10:14
        Tak jest teraz nawet Tomek Gollob jest im.Jasia Kiewicza.
        A jutro bede pil pifko.
        • Gość: pamiętający Re: Porównanie programów kandydatów IP: *.telsten.com / 10.20.1.* 08.11.02, 11:20
          Czy prezydentem może zostać ktoś z kiepską pamięcią? Kandydat
          Dombrowicz opowiada, że w latach 80. nie istniała funkcja
          sprostowań prasowych. Istniała. Trzeba jednak było miec odwagę,
          aby wyjaśnić, że nie jest się członkiem PRON. Kandydat
          Dombrowicz nie pamięta o ile w latach 1994-1996 - kiedy to był
          rzecznikiem prasowym ratusza - wzrosły ceny wody. Kandydat
          Dombrowicz mało wie (nie czytał? nie interesował się?)o
          wykorzystaniu szlaku kolejowego do Fordonu.
          • Gość: ocean Re: Porównanie programów kandydatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.02, 12:35
            1.Pan Jasiakiewicz winien zostać na swym stanowisku, by np. wywiązać sie z
            zaciągnietych kredytów. Kiedy płacę po 300 zł za wodę i ścieki zawsze widzę
            bilbord "Jasiakiewicz i Miller":)
            2. Nie podoba mi się nagonka na majątek Pana Jasiakiewicza. To normalne , ze
            kazda osoba na swieczniku zarabia wielokrotność usrednonej pensji w Polsce -ta
            wynosi ponad 2300 zł.Licząc ją razy 5 lub 6- chyba kazdy umie wyliczyć???Dodac
            do tego pensję zony Pana Jasiakiewicza...I pamietając, ze Pan Jasiakiewicz
            przed objęciem prezydentury prowadził praktyke adwokacką...Czy nikt z Państwa
            nie płacił adwokatowi? Mając ponad 10.000 lub 15.000 miesięcznie trudno nie
            inwestować w nieruchomości. Każdy normalnie myslący obywatel RP kupowałby
            nieruchomości.Wynajmowałby je inwestowałby w nie i robil odpowiednie koszty by
            miec z tego wymierny zysk. I wcale mnie nie dziwi, ze publicznie nie wykazal
            swojego majatku... póki co nie musi.
            Lepiej mieć elity polityczne "uposażone".
            3. Majątek Pana Dombrowicza jest tez uważam za zupełnie normalny do
            wykonywanego przez niego zawodu. Trudno wiecej zarobic, jesli sie jest najpierw
            dziennikarzem a póżniej pracownikiem urzędu wojewódzkiego. Zona Pana
            Dombrowicza tez pracuje w urzędzie.
            4.Jesli idzie o Pania Piotrowską, to dziwi mnie ze nie che sie przyznac do
            dzialalności w PRON. Za kazdym sie ciagnie komuchowaty ogonek... moze jest on
            juz teraz tylko rózowy, a nie czerwony, ale jest :)))Jesli faktycznie nie
            działała w PRON, to przeciez może dzisiaj to sprostować publicznie, o ile
            zapomniala tego zrobic na łamach Dziennika Wieczornego. NOta bene w owym
            czasie ta gazeta była jedna z najbardziej opiniotwórczych gazet w Bydgoszczy.
            Miała duzy nakład i pracowali tam najlepsi dziennikarze z Bydgoszczy. O ile
            mnie pamięć nie myli i o ile znam "kodeks" dziennikarski, zawsze kazda osoba
            mogla dac sprostowanie na łamach gazety.Tylko niekoniecznie owa gazeta mogła je
            opublikowac:), ale to juz inna bajka.
            5.Byłam zażenowana, oglądając debatę R.J. and K.D.w TVP Bydgoszcz.Ale co tam...
            przeciez pamietam jak Pan Lech Wałęsa biorac udzial tez w debacie... powiedzial
            do Kwasniewskiego:"... a Pan wszedł niczym do obory... ani me ani ce..."
            6. W zasadzie kandydaci nie musieliby konkurowac , który z nich ma lepszy
            program. Ciekawsze są didaskalia- kto z kim, kiedy i za ile. Bo przeciez o tym
            wszyscy pisza i mowią. Żałosne:(
            • Gość: Fore Re: Porównanie programów kandydatów IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.11.02, 13:53
              Gość portalu: ocean napisał(a):

> 6. W zasadzie kandydaci nie musieliby konkurowac , który z nich ma lepszy
              > program. Ciekawsze są didaskalia- kto z kim, kiedy i za ile. Bo przeciez o
              tym
              >
              > wszyscy pisza i mowią. Żałosne:(

A może jest tak dlatego, że "ogół" ma dziwne przekonanie, że choćby
              najświetniejszy, najlepszy dla Bydgoszczy program w rękach nieodpowiedzialnych
              osób jest nie do wykonania. Może dlatego zwraca się uwagę na "didaskalia"-
              czyli "jakim człowiekiem" jest przyszły prezydent, jak sobie radzi w sytuacjach
              krytycznych, jak reaguje na zniewagi, jaka ma inwencję itd.
              To jaki ma majątek w ogóle mnie nie interesuje. Ale rozumiem, że "ogół" może
              być tym zainteresowany. I że gdybym się dowiedziała o bajońskich sumach na
              szwajcarskich kontach, to chyba byłabym lekko zaniepokojona.

• Gość: student NIE POWTORZMY GIERKA VEL JASIAKIEWICZA IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.11.02, 13:08
      Ciesze sie podobnie jak wiekszosc z inwestycji poczynionych w
      Bydgoszczy w ostatnim czasie, ale caly czas pamietam, ze nie
      robiono ich z nadwyzek w miejskim budzecie, ale ze zaciagnieto
      dlugi. Pomnikow "chwaly" obecny prezydent ma juz chyba dosyc i
      tak juz przeszedl do historii miasta jako "ten, ktory
      zrobil...", ale teraz uwazam, ze czas na model Dombrowicza,
      czyli rzemieslnika od klopotow miejskich, waskich gardel w
      urzedach, dziur, zarowek, itp. Wizjonera z rozmachem juz
      mielismy i obysmy wytrzymali splacanie jego dlugow.
    • Gość: Paul Re: Porównanie programów kandydatów IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.11.02, 13:42
      bardzo podoba mi sie "ocean" w swoim podejściu do zarobków i majątku panów
      kandydatów.
      Jednoznacznie opowiadam sie za Bydgoszczą na wysokim poziomie. Pan Dombrowicz
      musi sobie zdać sprawę, że ciemne ulice to nie efekt słabej pracy służb
      komunalnych, a brak zajęć i frustracja sporej grupy młodych ludzi. Nic tu nie
      pomoże wymiana żarówek. Nie chcę słuchać namawiania do wspólnego pomagania
      sobie i dbania o nasze dobro. Taki sposób myślenia to właśnie komunizm
      najwyższego lotu. Liczę na p. Jasiakiewicza, że uda mu się zrealizować swoje
      plany. Jak do tej pory faktycznie "przewietrzył Bydgoszcz". Co do poparcia
      obecnego premiera - to naiwniakami są Ci, którzy sądzą, że można coś załatwić
      bez poparcia osób ze swiecznika. Mówienie, że powstanie uniwersytetu leży w
      rękach senatów uczelni - pozostawię bez komentarza. Nie mam wątpliwości na
      kogo głosować, chociaż wiele brakuje do mojego ideału gospodarza Bydgoszczy.
      • radca 5 domow prezydenta ? - to dlatego nie ujawnia ? 08.11.02, 13:56
        " Prezydent posiada?

Tomasz Markowski, poseł Prawa i Sprawiedliwości, zwołał wczoraj w swoim
        bydgoskim biurze spotkanie, na którym - jak twierdził - ujawnił szczegóły
        dotyczące majątku i długów Romana Jasiakiewicza, kandydata na prezydenta
        miasta.

Zdaniem Markowskiego Jasiakiewicz posiada lub posiadał (wraz z żoną): dwa domy
        w Gdyni, dom w Chojnicach, "szeregowiec" w Warszawie, 140-metrową kamienicę na
        bydgoskich Bielawach oraz dwa samochody. - O drugim domu w Gdyni dowiedzieliśmy
        się w 2000 roku, a o budynku w Chojnicach od posłanki Piotrowskiej, której pan
        Jasiakiewicz składał zeznanie majątkowe - mówi Markowski.

Przeliczanie

Poseł PiS przedstawił na konferencji także informację dotyczącą zobowiązań
        finansowych kandydata desygnowanego przez koalicję SLD-UP. - Nie możemy podać
        nazwy firmy, ale wiemy, że zalega jej kilkadziesiąt tysięcy złotych za remont
        domu na Bielawach - dodaje poseł.

Zdaniem Markowskiego Jasiakiewicza nigdy nie byłoby stać na taki - jak opisany
        wyżej - majątek. - Przeliczając to wszystko trzeba uznać, że przekracza on
        znacznie pensję prezydencką, nawet jeśli wliczyć w to dochody żony pana
        Jasiakiewicza - kończy poseł PiS. Należy dodać, że Markowskiemu bardzo
        zależało, by z przedstawieniem owych rewelacji zdążyć przed ciszą wyborczą.

"Pomorska" próbowała skontaktować się z Romanem Jasiakiewiczem, by ten mógł
        skomentować informacje przedstawione przez posła PiS. Niestety - nie odbierał
        on telefonu. "

- oto tresc artykulu z dzisiejszej Gazety POmorskiej.

radca

• Gość: Ted® Re: 5 domow prezydenta ? - to dlatego nie ujawn IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.11.02, 14:34
          Według senatora SLD Zdzisława Jamrużka obowiązek ujawnienia swego majątku przez
          samorzadowców będzie... szkodliwym działaniem.

To zaskakujące oświadczenie złożył Jamrużek wczoraj w Senacie, domagając
          się odrzucenia projektu ustawy zakładającej, że od 1 stycznia 2003 r. działacze
          samorządowi bedą musieli ujawnić swój majątek.
          Mieszkania, domy...
          Mimo to wszyscy kandydaci na prezydentów miast w naszym regionie nie
          ukrywają tego przed wyborcami. Po długim wahaniu prezydent Bydgoszczy Roman
          Jasiakiewicz ujawnił, iż ma trzy domy (w Bydgoszczy, Gdyni i Warszawie), dwa
          samochody - volksvagena passata z 1994 r. i terenową, 10-letnią asię.

z dzisiejszej Pomorskiej

no to jak z ta wiarygodnoscia?
          wyborcza i jasiakiewicz kontra markowski
    • Gość: Jet Re: Porównanie programów kandydatów IP: 62.244.143.* 08.11.02, 17:27
      Bydgoszcz zasługuje, aby być miastem rozwijającym się i nowoczesnym. Wizja
      miasta p. Dombrowicza to prowincjonalizm. Tzw „miasto miłe i bezpieczne” to
      zastój w wielu dziedzinach, skupienie się na drobiazgach, a zatrata szansy dla
      Bydgoszczy stania się ośrodkiem ponadregionalnym. Strata 4 lat to bardzo dużo.
      Czy prowincjonalna, zamknięta w sobie Bydgoszcz przyciągnie w przyszłości
      inwestorów ? Od tego zależy czy miasto stanie się bogatsze, przyciągnie
      młodych, dynamicznych ludzi, wzbogaci się o nowe inicjatywy kulturalne,
      ograniczy bezrobocie. Jasiakiewicz gwarantuje lepszą wizję miasta – port
      lotniczy, lobbing na rzecz B., promocja miasta przez sport (bo przez zabytki
      nie mamy szans w przeciwieństwie do Torunia), rozsądne inwestycje ze wsparciem
      funduszy UE, co sprawi, że nie będą wielkim obciążeniem dla budżetu (tylko 20-
      30% dofinansowania przez budżet). Np dla zachodnich inwestorów port lotniczy to
      podstawa, aby zainteresować się lokalizacją w danym mieście.
      Aby stworzyć lepsze perspektywy na przyszłość, trzeba odważyć się na promocję,
      i poprawę infrastruktury, otoczenia biznesu. Co z tego, że oświetlimy zaułki,
      zbudujemy kilka dróg osiedlowych, skoro będziemy dalej miastem na miarę Płocka,
      czy Konina.
      W dzisiejszych czasach potrzeba dynamiki, nie bać się inwestować w
      infrastrukturę, twardo walczyć o interesy B. nawet na szczeblu rządowym. Komu
      będzie łatwiej lobbować Bydgoszcz w Warszawie ? Nie sądzę aby Dombrowiczowi.
      Zadziwiające jest jak łatwo ludzie ufają nowym osobom pojawiającym się na
      arenie publicznej (Dombrowicz), a łatwo przekreślają dokonania ludzi, którzy
      mieli nieszczęście rządzić (Jasiakiewicz). Wkurzają mnie prostackie argumenty
      typu: ten jest czerwony, ten czarny, ten komuch, ten faszysta itp. Ludzie
      dzielą się na mądrych i głupich, przebojowych i nijakich. Ten się nie myli,
      który nic nie robi. Czy zawsze trzeba wieszać psy na tym ,który już rządził ? A
      już najśmieszniejsze są argumenty typu: Jasiakiewicz zbudował drogi, halę dla
      siebie, aby były kojarzone z jego nazwiskiem. Czy ktoś wam ludzie dogodzi ?
    • Gość: Bromberg Dombrowicz !!! NIE Jasiakiewicz IP: *.hipernet.ras.pl 08.11.02, 17:41
      Wybierzcie w niedziele na prezydenta Dombrowicza !!! Tylko nie
      Jasiakiewicza !!! W Bydgoszczy mają rządzić tylko Polacy !!! Widzieliscie w TVB
      tą reklamówkę Jasiakiewicza ?! Ściska się z Gollobem. My chcemy normalnego
      prezydenta. Czy wierzycie w hasła Jasia typu: "Przywrócę w Bydgoszczy I ligę
      piłki nożnej" ?! Niech nie opowiada bajek. Komu on chce zamydlić oczy ?! W
      Bydgoszczy są mądrzy ludzie i nie wybiorają takich pajaców jak Jasio. Zobacz
      ile za kadencji Jasia było podwyżek. Nie ujawnia swojego majątku, bo padłby od
      razu w pierwszej turze. A poza tym, czy komuch to Polak ?! Niech wynoszą się
      komuchy z Bydgoszczy i Polski. Ile marnuje się drzew na taki bilboard Jasia ze
      starym dziadem Millerem. Brak słów na tych pajaców. Precz z nimi. Głosuj tylko
      na Dombrowicza. Pokaż, że jesteś Polakiem.
      • Gość: cOlo Re: Jasiakiewicz !!! NIE Dombrowicz IP: 213.77.96.* 09.11.02, 12:14
        Ogladajac reklamowki kandydatow w TV zauwazylem ze p.Kostek potrafi tylko
        krytykowac to co zrobil obecny prezydent. Nie podoba mi sie bardzo.

W pierwszej turze nie wiedziec czemu glosowalem na p.Dombrowicza, ale w
        niedziele nie popelnie drugi raz tego bledu.
      • Gość: Barthez Re: Dombrowicz !!! NIE Jasiakiewicz IP: *.klik.bydgoszcz.pl 09.11.02, 12:52
        W latach 1994-1998 Dombrowicz był na stanowisku Dyrektora Biura
        Zarządu Miasta i Rzecznika Prasowego w Urzędzie Miejskim w
        Bydgoszczy. Wtedy tez podwyższali opłaty i to procentowo w
        wiekszym stopniu, tylko nikt o tym teraz nie chce pisac i mówic
        (np. ceny biletów MZK). Dlaczego na stronie internetowej i na
        ulotkach Dombrowicza tabelka podwyżek nie ma szerszego zakresu i
        nie obejmuje lat jeszcze wcześniejszych??? Przecież wtedy
        miastem nie rządziła komuna...
        Już nie mówiąc o tym, że Dombrowicz w głupi (by nie powiedziec w
        debilny) sposób tłumaczył swoich kolegów m.in. Pana Sapalskiego
        i innych ówczesnych (prawicowych) członków zarządu miasta.
        Jeżeli był na tym stanowisku to musiał ich popierać, bo w innym
        przypadku każdy normalny człowiek by odszedł. Ot taki sobie
        wiarygodny kandydat....
        No i wizja oświetlonego miasta. Las Vegas w Bydgoszczy? Ciekawe
        skąd weźmie Dombrowicz pieniądze na oświetlenie ciemnych zaułków
        i parków... Pewnie zaciągnie kredyt... lub podwyższy opłaty i
        podatki.
        Mam wrażenie ze niektórzy albo udają przygłupawych lub spadli z
        Księżyca...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka