Dodaj do ulubionych

MKS START RADZIEJOW

10.03.06, 09:17
KOCHANI ZARAZ RUSZA LIGA
SA NADZIEJE ZE STAR ODERWIE SIE OD DNA
CHŁOPCY WROCILI DO GRY
ZARZAD STAWIA NADZIEJE NA POWROT DO IV LIGI
ALE DOPIERO PO WYBORACH
ZAPRASZAM DO KIBICOWANIA
POZDROWIONKA
Obserwuj wątek
    • big-cock-tajl Re: MKS START RADZIEJOW 10.03.06, 10:22
      My wierni kibice zawsze z naszym ukochanym Startem!!!
    • nonoyes Re: MKS START RADZIEJOW 10.03.06, 13:42
      no fajnie sie to zapowiada
      jeszcze fajniej jakby Start mial strone www.(nawet piotrkow ma)
      • kolo964 Re: MKS START RADZIEJOW 10.03.06, 16:27
        teraz w sporcie liczy się kasa, a radziejów ją ma? Teraz są tacy zawodnicy że za
        darmo nie będą grali. Minęły już czasy że zawodnicy grali dla przyjemności.
        Spójrzmy prawdzie w oczy, niestety takie są realia.
        • sauber1 Re: MKS START RADZIEJOW 10.03.06, 20:00
          kolo964 napisał:

Minęły już czasy że zawodnicy grali dla przyjemności.
          > Spójrzmy prawdzie w oczy, niestety takie są realia.
          A jak Ty sobie to wyobrażasz ludzie mają gonić darmo za piłką, tracić zdrowie
          ku uciesze gawiedzi, to też ciężka praca ktoś na tym zarabia, to niech
          zawodnicy też mają należne, tamte czasy odeszły już w niepamięć razem z czynem
          partyjnym, żyjemy w kapitaliźmie nie ma nic za darmo.
          • kolo964 Re: MKS START RADZIEJOW 10.03.06, 22:35
            to niby skąd ma Start brać kasę? Radziejów jest za biedny na zawodostwo. Kiedyś
            ganiali za piłką za darmo bo mieli z tego satysfakcje i robili to co lubią, a
            teraz nie potrafią grać w piłkę i chcą jeszcze z tego tytułu jakąś kasę. Wybacz,
            ale to jest żenada to co Start reprezentuje, bez urazy. Ja też chodziłem na
            mecze i chciało się patrzeć jak Start grał, a teraz porobiło się zawodostwo i
            jest do dupy...
            • sauber1 Re: MKS START RADZIEJOW 10.03.06, 22:57
              kolo964 napisał:

> to niby skąd ma Start brać kasę? Radziejów jest za biedny na zawodostwo.
              Kiedy
              >
              A kogo to obchodzi skąd brać kasę, to co niby w tych czsach mają grać za darmo,
              czy nie szkoda zdrowia, teraz jest coś za coś i to też pewna prawidłowość.
              • kolo964 Re: MKS START RADZIEJOW 10.03.06, 23:15
                ja gram, co prawda w inną dyscyplinę sportową i gram dla przyjemności i nie chcę
                za to kasy, bo gram dla siebie i dla moich kibiców, checi gry się liczą a nie
                kasa ... zobacz co się stało z Kujawiakiem włocławek, jak jesteś kumaty to
                połapiesz o co chodzi...
    • kalafior18 Re: MKS START RADZIEJOW 11.03.06, 09:25
      Witam. Kasa, kasa. Ważna jest kasa. Ale nie powinna być najwaqżniejsza. I to
      nie do końca prawda, że nasi zawodnicy nie zagraja za darmo. Oni tez mają swój
      honor. Dla udowodnienia tej tezy proponuje przypomniec sobie sprawę sprzed
      kilku lat, kiedy to jeden z panów Prezesów zostawił klub z pustą kasą, tak że
      nie było nawet pieniędzy na zgłoszenie zawodników do OZPN-u. Juz miało się
      wsztystko sypnąć, ponieważ na tydzień przed rozgrywkami nie było ani pieniędzy,
      ani zarządu, bo kolesie owego pana Prezesa też się szybko zawinęli. Został
      tylko jakis młody dzieciak, chyba był wtedy w zarządzie. Piłkarze poprosili o
      pieniądze kibiców, zorganizowano na prętce mecz z oldbojami Zawiszy ( dzięki
      znajomością nieodżałowanego p. Brończyka) i na tym meczu zebrano dużą jak na
      nasze realia sumę, która pozwoliła na zgłoszenie zawodników. Jak się chce to
      można. I chłopaki długo grali wtedy za darmo, wcale nie odpuszczając meczów. to
      była IV liga. Później przyszedł nowy zarząd z panem J.J. I też było nieźle.
      Pozdrawiam.
      • alco9 Re: MKS START RADZIEJOW 14.03.06, 09:41
        Kalafior - nie wiem skad jestes i gdzie mieszkasz, ale wszystko ci sie
        pomieszalo - przede wszystkim chronometraz masz uszkodzony!
        Andrzej Kinia Brończyk był w Klubie, gdy prezesem juz przestał być JJ.
        A ten dzieciak o ktorym wspominasz to Krzysiu Szynkowski, aktualnie
        salezjanini - ktoremu nalezy sie szacunek!

pozdr
        • radziejowiak Re: MKS START RADZIEJOW 14.03.06, 11:29
          PRAWDA PRAWDA ALCO 9 WTEDY PREZESEM NIE BYL JUZ JJ TYLKO PAN ANDRZEJ W.
          START BYLA PRZEZ CALA RUNDE W IV LIDZE I TO NA PIERWSZYM MIEJSCU.
          MOWILO SIE NAWET O TYM ZE SZYKUJE SIE AWANS DO III LIGI.
          ALE BURMISTRZ SIE ZMIENIL I WSZYSTKO SZLAK TRAFIL.
          KINIA NAS OPUSCIL ....PRZYKRE TO
          A TAK PIEKNIE BYLO.....NO I SIE SKONCZYLO ...A WRECZ ZAWALILO
          JESTESMY NA OSTATNIM MIEJSCU I TO W V LIDZE I OBY TYLKO NIE ZALICZYC KLASY ,,
          A ,,
          POZDROWIONKA
        • kalafior18 Re: MKS START RADZIEJOW 14.03.06, 20:58
          A, może i pomieszałem, pamięć zawodzi. Chodziło mi o pana prezesa H. Ale
          nieważne. A tego za dzieciaka przepraszam, może i cos tam zrobił dobrego, nie
          wiem. A co to te salezjaqn?
          • nonoyes Re: MKS START RADZIEJOW 15.03.06, 09:18
            Nie wiem czy naprawde nie wiesz co a raczej kto to są Salezjanie.Jeśli nie to
            prosze :pl.wikipedia.org/wiki/Salezjanie . Wracając do tematu to zgadzam
            sie z Szanownymi przedmowcami , iż za poprzedniej włady bylo sie działo lepij
            dla sportu ( nie tylko dla piłki ) i wcale nie pisze tego bo jestem "czerwony".
            Prtawda jest taka że Pan Burmistrz ( ten co miał sprowadzić zagranicznych
            inwestorów na nasze szlachetne ziemie hehe) ma to gleboko gdzieś.Nie byłem na
            wyborach wiec moge mies zal do siebie, ale moim skromnym zdaniem klimat do pilki
            tworzyc powinny przedewszystkim wladze samorzadowe.amen
            • zdzichu333 Re: MKS START RADZIEJOW 15.03.06, 14:14
              Ma Pan racje. Chyba kiedyś dla sportu był lepszy klimat w Radziejowie. Ale nie
              traćmy nadziei. ja tam myślę że jeszcze wszystko przed naszymi sportowcami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka