Dodaj do ulubionych

OT - Panie Mahmudzie

20.05.26, 18:56
Zwykle nie inicjuję off-topików politycznych, ale to mi się wyjątkowo podoba.

Poważne media doniosły, że był ponoć w kwestii ataku na Iran plan taki, że władzę po upadku ajatollahów miał przejąć były prezydent Mahmud Ahmadineżad. Wprawdzie nie duchowny szyicki, ale reżimowy hardkorowiec znany głównie z buńczucznych haseł pod adresem Małego i Wielkiego Szatana. Czy raczej - były hardkorowiec, bo ostatnio poprztykał się z mułłami do tego stopnia, że zabronili mu startu w wyborach, a nawet wsadzili do aresztu domowego. Może coś mu się odmieniło, a może doszedł do wniosku, że potrzebne są inne środki prowadzące do celu, jakim miało być odzyskanie władzy. Może dogadał się jakoś z Amerykanami i zamierzał być jak ta lumfra w Wenezueli?

Cóż, nie pykło, ale jeśli tak było rzeczywiście, to kurde plan zacny (w sensie czysto politycznym, moralne aspekty pomijam, bo wiadomo...). Ciekawe, kto Pomarańczowemu to wymyślił?
Obserwuj wątek
    • vogon.jeltz Re: OT - Panie Mahmudzie 20.05.26, 19:05
      Aha, zapomniałem o ilustracji muzycznej. Mało jest takich "politycznych" kawałków w polskim rapie, czy w polskiej muzyce w ogóle:
      www.youtube.com/watch?v=7wwxd7IVUME
      • wislok1 Re: OT - Panie Mahmudzie 20.05.26, 19:47
        Ciekawe

Raperzy w PL interesuja sie politykami w Iranie
          • wislok1 Re: OT - Panie Mahmudzie 20.05.26, 20:21
            Nawet flage Izraela widac w domonstracji niemieckich komunistow
            • wislok1 Re: OT - Panie Mahmudzie 20.05.26, 20:30
              Takie samo g.. jak NSDAP, ale ruscy im zabronili podbijac inne kraje

Systam rzadow identyczny, czyli dyktatura, totalna inwigilacja, bezpieka kontroluje spoleczenstowo...

Kapusie z Gestapo wkrotce musieli kapowac Stasi, inaczej by poszli do pierdla, ruscy pzejeli cale archiwa nazistowskiej bezpieki..

W Iranie jest podobny g..... rezim i mnie apele polskich raperow nie ruszaja...

To sa sk... syny w kazdym z tych przypadkow i oni sie takich ckliwych piosenek nie boja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka