ethanak 03.06.06, 13:26 za 2005 r .podaje że 10,47 .Dla porównania srednia za godzine pracy po podstawowce - 9,54zł, po gimnazjum - 11,27, po studiach - 25,24 zł.Prawnicy (państwowi - ten sam budzet) - 33 zł za godzine!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anty_toruniewo Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 03.06.06, 13:46 nie chcialbym sie tyle uczyc aby potem zapie..c w przychodni za marne 1200zl Odpowiedz Link Zgłoś
troll25 Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 03.06.06, 18:46 Smutne ale prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 03.06.06, 19:07 troll25 napisała: > Smutne ale prawdziwe... A co tu jest smutne, rocznik statystyczny podaje tyko oficjalne dochody, znamy zycie i wiemy jak to jest, ile kosztuje wiosenna epidemia grypy idziemy z dzieckiem wizyta trwa 10 min i 50 zł w plecy innego wyjcia nie ma, widząc róznice w standarcie życia tej grupy społecznej niesposób w takie zaniżone dane wierzyć,średnio 100 zł na godzinę może bardziej jest bliskie prawdy?, wiem lekarzom ten mój wywód zapewne sie bardzo niespodoba ale ci płacący raczej przemilczą ze zwykłego strachu, takie dwa światy zależy kto pyta? Odpowiedz Link Zgłoś
troll25 Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 03.06.06, 20:28 sauber1 napisał: > troll25 napisała: > > > Smutne ale prawdziwe... > A co tu jest smutne, rocznik statystyczny podaje tyko oficjalne dochody, znamy > zycie i wiemy jak to jest, ile kosztuje wiosenna epidemia grypy idziemy z > dzieckiem wizyta trwa 10 min i 50 zł w plecy innego wyjcia nie ma, widząc > róznice w standarcie życia tej grupy społecznej niesposób w takie zaniżone dane > > wierzyć,średnio 100 zł na godzinę może bardziej jest bliskie prawdy?, wiem > lekarzom ten mój wywód zapewne sie bardzo niespodoba ale ci płacący raczej > przemilczą ze zwykłego strachu, takie dwa światy zależy kto pyta? Ile jest gabinetow prywatnych otwartych po 12h na dobe?? Jakos tak srdnio patrzac wydaje mi sie ze sa otwarte ze dwa razy w tygodniu po 2-4h. A dlaczego?? Bo nie ma pacjentow!! Patrzac na to w twoj sposob to 500 gabintew prywatnych x 2 pacjentow na godzine (powielam to co napisales) - wychodzi ze co godzine jest 1000 pacjentow i tak dalej mozna sobie mnozyc... Tylko to sa bzdury!! Ile osob chodzi prywatnie do lekarza? 10% spoleczenstwa?? Podejzewam ze jeszcze mniej. Wiec skoncz z tym pisaniem bzdur wyssanych z palca... Rusz czasem glowa! I tu nie chodzi o wygode tylko o ETAT. Rownie dobrze mozna przyjac ze podwyzki policjantom sie nie naleza (niech po godzinach dorabiaja jako ochroniarze), nauczycielom (niech daja korepetycje), pielegniarkom (niech sie opiekuja starszymi)... Tak generalnie kazdy cos wymysli. BZDURY PISZESZ!!! A TO ZE W NFZ`CIE SREDNIA PLACA WYNOSI 3200 pln (srednia czyli sa i tacy co zarabiaja pewnie z 10 razy tyle) CI NIE PRZESZKADZA?? Jak pojdziesz do szefa po podwyzke to niech on ci powie, zebys sobie pracowal popoludniami to sobie dorobisz. I tego ci zycze Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 03.06.06, 22:50 troll25 napisała: > > Jak pojdziesz do szefa po podwyzke to niech on ci powie, zebys sobie pracowal p opoludniami to sobie dorobisz. I tego ci zycze Zycz Sobie,ja na szczęście już pracować nie muszę, a takich szefów nie było mi dane mieć w życiu, pytasz ilu korzysta z prywatnych praktyk i dpowiadasz 10 proc społeczeństwa, gó.. prawda troche więcej a może tyle samo co z usług dentysty i nie mam zamiaru się droczyć, w pierwszej pracy też nie wiele zarabiałem prawie średnią krajową, nie przesadzajmy tak na dobrą sprawę to wszyscy powinniśmy zastrajkować łącznie z rencistami, chyba nie jest godne człowieka żyć za 1500zł miesięcznie i nie lekarze czy piekarze są temu winni, może za dużo srodków wędruje w inne sfery a my musimy udawać że nie jest tak żle??? Odpowiedz Link Zgłoś
troll25 Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 03.06.06, 23:27 Wlasnie w tym rzecz ze srednia w NFZ`cie wynosi 3200 pln, pielegniarka zarabia 1000 a lekarz 1600... Napisales ze w pierszej pracy zarabiales "prawie średnią krajową"... Piekarz zarabia tyle ile mu klienci zaplaca... Znasz piekarzy ktorzy zarabiaja niezle?? Bo ja tak. A rencisci... Niech wezma sprawy w swoje ręce... I nie powinno się ich równać do emerytów. I przeprowadzic weryfikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 04.06.06, 11:04 troll25 napisała: > Wlasnie w tym rzecz ze srednia w NFZ`cie wynosi 3200 pln, pielegniarka zarabia > 1000 a lekarz 1600... Napisales ze w pierszej pracy zarabiales "prawie średnią > krajową"... > Piekarz zarabia tyle ile mu klienci zaplaca... Znasz piekarzy ktorzy zarabiaja > niezle?? Bo ja tak. A rencisci... Niech wezma sprawy w swoje ręce... I nie powi > nno się ich równać do emerytów. I przeprowadzic weryfikacje. Tak masz rację w wiekszości przypadków nasze dochochy zależą od zasobności kieszeni pozostałych a z tym chyba nie jest najlepiej, jest wiele dziwnych zjawisk, bardziej skomplikowanych ale jak pozna się je od strony kuchni wyglądają bardzo śmiesznie i przeciętny obywatel tego kraju nie jest w stanie zrozumieć czy nawet uwierzyć ale nie chce odbiegac od tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
karolbatory Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 12.06.06, 01:04 troll nie polemizuj z debilem to nie pomoze, mam nadzieje ze padnie gdzies z szczerym polu gdzie nie bedzie lekarza, albo ze zachoruje na jakas zadka niuleczalna chorobe wtedy bedzie mogl palant narzekac. Wiem jestem chamski i bez serca, i wlasnie takim lekarzem bede. Odpowiedz Link Zgłoś
karolbatory Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 12.06.06, 01:05 i to wlasnie przez takich debili ktorych mi nie bedzie żal Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 12.06.06, 01:27 karolbatory napisał: > troll nie polemizuj z debilem to nie pomoze, mam nadzieje ze padnie gdzies z > szczerym polu gdzie nie bedzie lekarza, albo ze zachoruje na jakas zadka > niuleczalna chorobe wtedy bedzie mogl palant narzekac. Wiem jestem chamski i > bez serca, i wlasnie takim lekarzem bede. I Ty człowieku chcesz być lekarzem taki chamski, bez serca i taki nerwowy, chyba weterynarzem, albo pielęgniarzem jak sie poduczysz ?. Odpowiedz Link Zgłoś
lokinex Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 03.06.06, 19:35 skąd te dane ?? po podstawówce i po gimnazjum ok. 10 zł.studia ok.30 zł skąd te dane ??? z przyszłości??? Odpowiedz Link Zgłoś
radca " to stary wyga " 03.06.06, 20:18 bylem w Sanitasie i za 15 minut zaplacilem 50 zlotych. ... wiec jakby nie patrzec - to w sumie ladny grosz. Osoba z rodziny byla u pewnego lekarza prywatnie { nie bede wymienial nawiska - z oczywistych wzgledow } ... nie wiem czy byli tam raptem 20 minut czy tez 30, ale zaplacila 100 zlotych. Lekarz ten ma jeszcze dyzury w szpitalach i przychodniach... wiec dodatkowa kasa leci jak sie patrzy. Co jak co... ale laptopa mial w gabinecie - najlepszej marki... o innym wyposazeniu nie wspomne. ... wiec jak sie to ma do tej " biedy u lekarzy " ? radca ps. moge tutaj dodac,ze " to stary wyga " :} Odpowiedz Link Zgłoś
troll25 ... 03.06.06, 20:32 Tylko zobacz ile ten stary wyga ma czasu dla siebie, dla rodziny itp... Ma dyzury w szpitalach, przychodniach, pracuje prywatnie, pewnie jeszcze etat w szpitalu... Policz sobie godzinki i zobacz ile etatow robi... Gdyby te etaty byly platne jako srednia krajowa - to wcale sie nie dziwie ze niezle sobie zyje. Albo pomnoz sobie to co robisz razy 3 i zobacz ile bys zarabial. ZAZDROSC to domena polaczkow. On ma a ja nie - wiec dlaczego ma miec lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: ... 03.06.06, 20:41 troll25 napisała: > Tylko zobacz ile ten stary wyga ma czasu dla siebie, dla rodziny itp... Ma dyzu > ry w szpitalach, przychodniach, pracuje prywatnie, pewnie jeszcze etat w szpita > lu... Policz sobie godzinki i zobacz ile etatow robi... Gdyby te etaty byly pla > tne jako srednia krajowa - to wcale sie nie dziwie ze niezle sobie zyje. > Albo pomnoz sobie to co robisz razy 3 i zobacz ile bys zarabial. > ZAZDROSC to domena polaczkow. On ma a ja nie - wiec dlaczego ma miec lepiej - Szanowny Trolu.... ja nie zadroszcze - absolutnie ja robie - to co robie i nie musze zadroscic,moze gdybym byl lekarzem ? moze wtedy bym zazdroscil takiemu " wydze " ? ale ja mam inna profesje i nijak sie to ma do porownywania sie tego niby " zadroszczenia " jak to okreslasz ale fakt jest faktem , ze malo kiedy widac biednego lekarza.... chyba,ze chce sie za 8 godzin pracy zyc jak krol ? To wtedy odrazu starac sie o posade i kilka miejsc w radach nadzorczych itp. Co ma mowic nauczyciel ? co ma mowic kazdy inny - ktory rowniez uczyl sie wiele lat , ale zarabia malo i nie ma mozliwosci brac sobie nawet dyzurow w pogotowiach ratunkowych, przychodniach czy szpitalach. co ma mowic hutnik,gornik i osoba pracujaca ciezko i to w pocie czola ? badzmy wreszccie troche obiektywni .... nie egoisci - " bo ja jestem PAN LEKARZ" radca Odpowiedz Link Zgłoś
troll25 Re: ... 03.06.06, 21:05 Wlasnie ludzie wybierajac przyszlosc wybieraja studia... i nie moze byc tu mowy o tym ze ten czy inny ma lepsze mozliwosci... Trzeba bylo myslec za mlodu... I tu nie chodzi o zaden egoizm. Mozliwosci zarobku biora sie z wyksztalcenia. Wyksztalcenie nie piwo nie musi byc pelne - ale to wybierajac studia - wybiera sie swoja przyszlosc - takze materialna. nikt nikomu nie broni zostac lekarzem. A co do nauczycieli - tez daja korepetycje... Oni nie beda musieli miec kas fiskalnych?? Odpowiedz Link Zgłoś
troll25 Re: ... 03.06.06, 21:14 > ale fakt jest faktem , ze malo kiedy widac biednego lekarza.... chyba,ze chce > sie za 8 godzin pracy zyc jak krol ? To wtedy odrazu starac sie o posade i kilk > a > miejsc w radach nadzorczych itp. > Czy uwazasz w takim razie ze srednia placa za 8h w NFZ`cie na poziomie 3,2 tys pln i palace ktore sobie ten urzad buduje jest FAIR wobec calej sluzby zdrowia?? Wlasnie o tych radach nadzorczych piszesz?? Do tego nie trzeba wyksztalcenia... DO TEGO WLASNIE TRZEBA BYC CWANIAKIEM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: ... 04.06.06, 21:11 Co ma mówić górnik???Kpisz sobie?!?!?!Górnik średnio w Polsce zarabia powyżej 5tys i ma ściśle określony czas pracy bez dyżurów.Może do ciebie dotrze że nauczyciel może udzielać korepetycji (zresztą nie porównuj "śmiesznych" etatów nauczycielskich - np.20 godzin w miesiącu to jest etat)do lekarskich gdzie masz 8h codziennie + dyżury. Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: ... 08.06.06, 10:20 ethanak napisał: > Co ma mówić górnik???Kpisz sobie?!?!?!Górnik średnio w Polsce zarabia powyżej > 5tys i ma ściśle określony czas pracy bez dyżurów. srednia zarobkow w gornictwie to ok 4.5, przy czym zarobek gornika a zarobek pracownika naziemnego rozni sie znacząco.. to gwoli prawdy, bo gornikow nie bronie w zadnym wypadku nie uwazam ze powinni zarabiac wiecej od lekarzy. co do nauczycieli-juz ktoirys raz dewaluujesz ich prace-a to bardzo podkreslam bardzo ciezki kawalek chleba,w dodatku coraz cięższy.. zarabiają jak filmowy bohater dnia swira (doslownie) i nie opowiadaj ze pole manewru do dodatkowych zarobkow jest choc w polowie tak duze jak u lekarzy! i nie opowiadaj ze 80% ludzi na bajkowej i w ogole w osielsku czy niemczu to nauczyciele czy nawet profesoroowie,a nie lekarze! Odpowiedz Link Zgłoś
troll25 Re: " to stary wyga " 03.06.06, 20:34 > bylem w Sanitasie i za 15 minut zaplacilem 50 zlotych. i lepiej sie czujesz?Dostales to czego chciales?? Wiec o co chodzi - o to ze musiales zaplacic?? Pis ci nie dal bezplatnej sluzby zdrowia?? Juz nawet nic nie mowi poza wcielaniem w kamasze... zadnego pomyslu na ten sektor. tylko nie pisz ze potem go ukaze bo szkoda czasu Odpowiedz Link Zgłoś
radca bydgoskie media opisywaly "podwojne dyzury lekarzy 03.06.06, 20:50 jak to potrafili co niektorzy w tym samym czasie wykonywac kilka dyzurow .. i to w odleglych miejscach - za ktore leciala niezla kasa. Jakos nie widzialem na forum krytyki " swoich kumpli "... no bo to w mysl zasady,ze " kruk krukowi - oka nie wykole " .... a i wspirac sie trzeba - bo pachjent to nam moze...... ale jak ktos na forum ukaze PRADE I PRZESTEPSTWA POPELNIONE PRZEZ KONKRETNYCH LEKARZY CZY TEZ KONKRETNA PLACOWKE ZDROWIA - TO NATYCHMIAST GRUPA LEKARSKA GDYBY TYLKO MOGLA TO BY " ZABILA " TAKA OSOBE. NAWET PIJAKA W BIALYM KITLU I LAPOWKARZA - GRUPA TAKA I SRODOWISKO LEKARSKIE BEDZIE " BRONILO DO OSTATNIEJ KROPLI KRWI "..... JAK GDYBY SIEBEIE SAMEGO MUSIELI BRONIC BEZCZELNOSC TAKICH LOTROW NIE ZNA GRANIC radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca starszy felczer ROMAN J. - lat 68 ..18 godzin dyz. 03.06.06, 20:59 starszy felczer Roman J. lat 68 nie dosc,ze mial emeryture... to jeszcze wykonywal dyzury w PRZYCHODNI REJONOWEJ- FORDON na ul. Pielegniarskiej... gdzie zaslynal z " zalatwiania zwolnien lekarskich " oraz "dyzurow po pijanemu ' ... ale malo tego takiemu jeszcze bylo.... potrafil dostawac dyzury w pogotowiu ratunkowym Fordon i to az 18 godzin - bez przerwy ... i co dziwne,ze FELCZER PELNIL DYZUR JAKO "LEKARZ WIZYTOWY " i jako takowy UDAWAL SIE KARETKA POGOTOWIA NA WEZWANIA. ... dyzury takie stawaly sie niezla okazja do LIBACJI i rozpijania innych.... oczywiscie za to wszystko leciala KASA .... ... i na czyj koszt takie ELEMENTY ZYJA ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca lekarze powinni oczyscic najpierw swoje srodowisko 03.06.06, 21:03 z wszelkiej masci " chwastow i pasozytow" , pijakow i oszustow oraz lapowkarzy. Wtedy juz powstana wielkie rezerwy kapitalowe. Tak zaoszczedzone pieniadze moga byc przeznaczone zpozytkiem i z pelnym uznanie lekarzy praqwych,uczciwych i sumiennych..... ale pijaki i lapowkarze ... rujnuja Sluzbe Zdrowia i jeszcze podzegaja - psujac morale wspolpracownikow radca Odpowiedz Link Zgłoś
troll25 Re: lekarze powinni oczyscic najpierw swoje srodo 03.06.06, 21:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=42973333&a=42991705 Tych o ktorych nie slyszales i sa o niebo bardziej moralni nikt nigdy nie napisze - maja taka prace i nikt ich wychwalac nie bedzie (bo i niby za co - sami wybrali taka prace). ALe cholernie krzywdzace dla nich jest wrzucanie do jednego wora z tymi kilkoma ŁAJZAMI Odpowiedz Link Zgłoś
troll25 Re: starszy felczer ROMAN J. - lat 68 ..18 godzin 03.06.06, 21:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=42973333&a=42991705 Odpowiedz Link Zgłoś
troll25 Re: bydgoskie media opisywaly "podwojne dyzury le 03.06.06, 21:06 To sa jednostkowe przypadki i nie bede z nimi polemizowal bo to nie ma sensu. Lekarzy w Bydgoszcz jest pewnie ponad tysiac... Co z nimi?? Maja zszargana opinie przez kilka "swietych krow" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mudah Re: bydgoskie media opisywaly "podwojne dyzury le 04.06.06, 14:42 Bezczelnosc lotra Radcy nie ma granic :) Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak opisywały też fałszywe przeglądy , trefne porady 04.06.06, 21:33 i patologie we wszystkich możliwych zawodach i profesjach. Odpowiedz Link Zgłoś
troll25 Re: " to stary wyga " 03.06.06, 21:19 A tak nawiasem mowiac za wymiane drzwi balkonowych tez placisz 50-100 pln. Do tego potrzeba jakis paru godzin nauki i troche sily. Tu nikt slowa nie powie - bo to cena rynkowa i nie da sie z nia dyskutowac Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: " to stary wyga " 03.06.06, 21:25 troll25 napisała: > A tak nawiasem mowiac za wymiane drzwi balkonowych tez placisz 50-100 pln. Do t > ego potrzeba jakis paru godzin nauki i troche sily. Tu nikt slowa nie powie - b > o to cena rynkowa i nie da sie z nia dyskutowac - masz racje, ale jednak kazdemu jest ciezko radca Odpowiedz Link Zgłoś
troll25 Re: " to stary wyga " 03.06.06, 21:28 Alez ja nie mowie ze nie. Tylko wydaje mi sie ze wysilek ksztalcenia przez 7 lat kiedy inni juz zarabiaja i nieustanne doksztalcanie powinno byc bardziej wynagradzane niz troche sily i umiejetnosci zlotej raczki. Bo wtedy jaki sens sie uczyc?? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: " to stary wyga " 03.06.06, 21:39 troll25 napisała: > Alez ja nie mowie ze nie. Tylko wydaje mi sie ze wysilek ksztalcenia przez 7 la > t kiedy inni juz zarabiaja i nieustanne doksztalcanie powinno byc bardziej wyna > gradzane niz troche sily i umiejetnosci zlotej raczki. Bo wtedy jaki sens sie u > czyc?? - jak najbardziej tylko,ze moim zdaniem nie mozna tak ogolnie wszystkim dac wiecej - bo tak musi byc i tyle.... dobrzy - dobrze wynagradzani bardzo dobrzy - jeszcze lepiej ale slabi i miernoty.... to tutaj bym tak pieniedzmi nie szafowal powinno byc tak jak w kazdym innych zawodzie... a tutaj ogolnie wszystkim dac wiecej i koniec ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
troll25 Re: " to stary wyga " 03.06.06, 21:45 Radco nie ma takiego systemu placowego ktory bylby w stanie rozdzielic pracownikow na slabych i dobrych. Do tego potrzeba prywatyzacji, ktorej wszyscy sie boja - zwlaszcza ci biedniejsi - i ci dla ktorych inni mniej zamozni maja jakiekolwiek znaczenie. System placowy juz w tej chwili zalezy od stopnia naukowego i pelnionej funckcji. I tak pozostanie - mldy i z mniejszym dorobkiem zarabia mniej - a profesor, ordynator wiecej. Zeby bylo tak jak piszesz niezbedna jest prywatyzacja i wolny rynek - tylko klient - w tym przypadku pacjent) jest w stanie tego dokonac. ZADNA ustawa tego nie rozwiaze Odpowiedz Link Zgłoś
radca prywatyzacja jak najbardziej - jestem za... ale.. 03.06.06, 21:52 nic nie stoi na przeszkodzie, aby sie za to zabrac... lecz jestem za tym,aby miasto mialo do dyspozycji Szpital Miejski. Przychodnie czy jak kto woli " Osrodki Zdrowia " powinny byc prywatne. Rowniez system ratownictwa medycznego - pogotowia ratunkowe ... az sie prosi o reforme radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca nie wiem, czy sie myle ? 03.06.06, 21:58 ale cos wydaje mi sie,ze w szpitalach jest troche przeladowany personel ? Czy moze ja odnosze takie mylne wrazenie ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
troll25 Re: nie wiem, czy sie myle ? 03.06.06, 22:04 To jest wzgledne... Zalezy od placowki i "sezonu". Grypa atakuje i .... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: nie wiem, czy sie myle ? 03.06.06, 23:07 troll25 napisała: > To jest wzgledne... Zalezy od placowki i "sezonu". Grypa atakuje i .... ;) Odpisałem Ci (poz 7)Ale poczytałem i dochodzę do jednego wniosku o co chodzi z tym 7 letnim wykształceniem, a gdzie na swiecie płaci się za posiadane szkoły, z tego co jest mi widomo to raczej wykształcenie jest furtką do zajmowania sie daną profesją, a płaca jest uzalezniona od posiadanych kwalifikacji umiejetności i efektów, chyba nic nie stoi na przeszkodzie by na zrywaniu truskawek sobie w razie większych potrzeb dorobić, tak wiem co piszę, miałem przyjemność przed laty pracować na drabinie przy zrywaniu jeżyn z profesorem Uniwerytetu Bońskiego który obiecał wnukjowi do auta dołożyc, a było to w Alfterw w tamtych czasach bardzo mnie to dziwiło, dziś już nie, kroczem do Europy a nie do socjalisma. Odpowiedz Link Zgłoś
troll25 Re: nie wiem, czy sie myle ? 03.06.06, 23:33 OK ale jezeli za prace w myjni samochodowej moge dostac 10 pln/h a lekarz zarabia 9,33 pln/h to sobie zarty robisz piszac o truskawkach. Nie ma inngeo kraju w ktorym sluzba zdrowia zarabia tak malo... chyba, ze np. Czesi sa 3 razy bogatsi niz my... Bo tam jakos mozna zarabiac normalnie. A nasi chca 2x tyle i to jest nie do zalatwienia. Chca zarabiac tyle co srednia w NFZ... Czy to tak duzo?? Skonczy sie bezplatna sluzba zdrowia i bedzie normalnie... A padnie na bank. Pytanie tylko kiedy. A najwiecej straca na tym kolesie z partii, bo nie bedzie stolkow do dojenia spolecznestwa. Ale wtedy ceny uslug medycznych tez zapewne wzrosna. Ale bedzie konkurencja. I tyle Odpowiedz Link Zgłoś
radca politycy " kreca lody " w temacie Sluzby Zdrowia 04.06.06, 11:55 troll25 napisał > Skonczy sie bezplatna sluzba zdrowia i bedzie normalnie... A padnie na bank. Py > tanie tylko kiedy. A najwiecej straca na tym kolesie z partii, bo nie bedzie st > olkow do dojenia spolecznestwa. Ale wtedy ceny uslug medycznych tez zapewne wzr > osna. Ale bedzie konkurencja. I tyle - z tego co slyszalem - to Sluzba Zdrowia stawala sie " przechowalnia " politykow od wyborow do wyborow.Jak nie bylo sie gdzie " zalapac " - to dalej na stolek w szpitalu. .... i to nie tylko z SLD,UD ... ale i innych partyjek rowniez polityczni populisci " kreca lody " przy temacie Sluzby Zdrowia. ... i to jest najgorsze co moze byc - bo w polityce rozsadek nie idzie w parze z walkami o stolki i o " wizerunek w mediach " radca Odpowiedz Link Zgłoś
troll25 Re: nie wiem, czy sie myle ? 03.06.06, 23:38 Odpisałem Ci (poz 7)Ale poczytałem i dochodzę do jednego wniosku o co chodzi z > tym 7 letnim wykształceniem, a gdzie na swiecie płaci się za posiadane szkoły, > z tego co jest mi widomo to raczej wykształcenie jest furtką do zajmowania sie > daną profesją, a płaca jest uzalezniona od posiadanych kwalifikacji > umiejetności i efektów, A gdzie na swiecie lekarz czy pielegniarka zarabia pol sredniej krajowej?? Zacznij czytac od pierwszego postu... Tam jest napisane ile wynosi srednia za godzine. I nie pisz o furtkach - to jest chamstwo zeby lekarz czy pielegniarka zarabiali tyle co gosc po podstawowce... CZYSTY WYZYSK. TO rzad ma Ci zapewnic darmowa sluzbe zdrowia?? Podoba Ci sie jak jest?? Nie ma kasy na nic, NFZ`ty sie rozbudowuja, place maja niezle, stolki dla kolesi sa, wszedzie kolejki... A placisz skladke... Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: nie wiem, czy sie myle ? 04.06.06, 00:19 troll25 napisała: > Odpisałem Ci (poz 6)przepraszam za pomyłkę. CZYSTY WYZYSK. TO rzad ma Ci zapewnic darmo > wa sluzbe zdrowia?? Podoba Ci sie jak jest?? Nie ma kasy na nic, NFZ`ty sie roz > budowuja, place maja niezle, stolki dla kolesi sa, wszedzie kolejki... A placis > z skladke... My chyba się nierozumiemy to nie tylko lekarze maja taką sytuację ale całe społeczeństwo, Ja nie mam i myślę że raczej nikt darmowej opieki zdrowotnej (2,700zł zdrowotne za 2005 r to jest darmo). Doskonale wszyscy wiemy ze przy obecnych kosztach dochód może być dwa razy większy i dla wszystkich wystarczy i nic by sie w budżecie nie zmieniło tylko pewne grupy żyja cudzym kosztem i łatwo resztę sobie dorysować, może za autostrady zawiele płacimy, moze społeczeństwo na dziwne zakupy wynalazków za wiele wydaje i takich przykładów mozna by mnozyć, to nie ja ani ty temu jest winien, choc mamy potężne narzędzie w ręku nazywa sie to wybory czy coś, nie pamietam dawno nie uczestniczyłem, ale chyba przyznasz mi po troszę racji, może to problem innej natury, albo ja jestem w błedzie tracę czas i się troche denerwuję na takie przedstawianie sprawy, a ty sobie robisz jaja. Pozdrawiam na dziś kończę do miłego, jutro będzie lepszy dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
woyoy Re: prywatyzacja jak najbardziej - jestem za... a 07.06.06, 23:29 Popieram. Dodałbym jeszcze 3-4 fundusze (takie fundusze emerytalne ale w służbie zdrowia) zarządzające składkami z ubezpieczenia zdrowotnego i płacącymi za usługi medyczne. Negocjowały by z lekarzami ceny tych usług. Odpowiedz Link Zgłoś
mudah Re: " to stary wyga " 04.06.06, 14:40 Rozweseliles mnie expercie od sluzby zdrowia. :) > ale zaplacila 100 zlotych. Lekarz ten ma jeszcze dyzury w szpitalach i > przychodniach... wiec dodatkowa kasa leci jak sie patrzy. Z tych 100 zl musi zaplacic dziewczynie ktora prowadzi kartoteke, wynajem lokalu, rozne oplaty i koszty o ktorych ani ja ani ty niewiele wiemy. Ile zostaje dla niego? Mam firme ktora sprzedaje za okolo 100 tys miesiecznie i wyobraz sobie, ze w kieszeni ciagle pusto a mercem nie jezdze. Laptop to tez jego narzedzie pracy. Ludzie nie wypisujcie glupot o rzeczach o ktorych nie macie pojecia. A bzdury typu: nie widzialem biednego lekarza to belkot. Ja tez nie widzialem biednego gornika :) Odpowiedz Link Zgłoś
mudah Re: " to stary wyga " 05.06.06, 05:09 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3395121.html powyzszy link moze posluzyc do przemyslen dla zawodowych pozytecznych idiotow ktorzy podziwiaja gornikow a lekarzy przedstawiaja jako mafijna kaste ktora zarabia za duzo. Wcale mi nie do smiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: " to stary wyga " 04.06.06, 21:08 Idziesz do fryzjera i za 15 minut płacisz 40 albo kobieta za godzinę spędzoną u fryzjera zapłaci 200-300 zł.Robisz przegląd rejestracyjny - 100 za 15 minut roboty.Jak to się ma do biedy mechaników i fryzjerów? A może należałoby przy takich rozważaniach rozdzielić sferę prywatną i publiczną?Bo moje dane dotyczą sfery budżetowej.Jeżeli to stary wyga to powinien mieć mercedesa i jeszcze lepszego laptopa a zapewne ma tylko laptopa który jest jego narzędziem pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Zarobki lekarzy 05.06.06, 08:38 Nie zaprzeczam,potwierdzam! 6 lat studiów + 5 - 8 lat specjalizacji /i lub dwustopniowej/,stałe dokształcanie,kursy,konferencje,prenumerata czasopism.Doktorat,habilitacja,profesura!? Praca z pełnym poczuciem odpowiedzialności,za ludzkie zdrowie i życie,pełna stresów i psychicznych obciążeń.I satysfakcją pozostaje nieraz tylko fakt,że zawód lekarza jest na 1 miejscu społecznego poważania.A jeszcze są inne wartości życia.I te rodzinne i materialne.Żona,dzieci,porządne locum,samochód,cieszenie się z radości i przyjemności życia.Lekarz ma do tego prawo jak każdy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Zarobki 05.06.06, 12:53 Pewnie i lekarz i pacjent.A w końcu każdy z nas był,jest lub będzie pacjentem.A zarobki jakie są ,każdy widzi,żałosne! Odpowiedz Link Zgłoś
mudah Re: Lekarz a górnik 08.06.06, 03:06 Doskonale posumowanie kondycji PZPR-bis zwanej PISem ale takze kondycji spoleczenstwa. Wystarczy poczytac wypowiedzi z tego watku. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 07.06.06, 17:59 ethanak napisał: > za 2005 r .podaje że 10,47 .Dla porównania srednia za godzine pracy po > podstawowce - 9,54zł, po gimnazjum - 11,27, po studiach - 25,24 zł.Prawnicy > (państwowi - ten sam budzet) - 33 zł za godzine!!!!! Ethanak ty rzniesz glupa czy naprawde wierzysz w te dane? Po 1 te dane czyli place na gdz nie nadaja sie do celow statystycznych poniewaz nie porownuje sie zarobku lekarza ktory ma dyzury z zarobkiem kogos kto ich nie ma. to znaczy mozna porownac ale to g... znaczy po podstawowce 10zl na godz? Czyli 1700zl miesiecznie. widzisz to co ja czy cie boli glowa Po studiach 25zl na godz czyli ponad 4 tys? widzisz to co ja czy cie boli glowa zapewniam cie ze ludzie po studiach zarabiaja czesto mniej niz 10 zl na godzine nawet w takiej metropolii jak Bydgoszcz Odpowiedz Link Zgłoś
mudah Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 07.06.06, 18:33 > nawet w takiej metropolii jak Bydgoszcz I tu masz odpowiedz dlaczego po podstawowce nie zarabiasz 10 zl. :) Trzeba jeszcze cos soba reprezentowac. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
woyoy Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 07.06.06, 20:51 Dziwią i wkurzają mnie te protesty lekarzy. Przecież taka sytuacja w służbie zdrowia jest od dziesięcioleci. Jak zdawali na studia to wiedzieli gdzie idą. Skąd teraz to rozgoryczenie i żale. Ano bo pazerni medycy poczuli forsę nosem. Widzą, że rząd słaby i można coś wyszarpać. Łapówki już nie wystarczają! Przydałaby się nowa bryczka dla żony. Gdyby w Polsce obcinali rękę za łapówki to z daleka można by rozpoznać lekarza. Twierdzenie, że zawód lekarza cieszy się poważaniem w społeczeństwie odnosi się raczej do przeszłości. Jak dla mnie są oni co najwyżej nieco przed politykami. A że pacjent się kłania i jest miły. No cóż nie chce się narazić pazernemu ordynatorowi. Powiem wprost. Jak się nie podoba to wynocha za granicę! Na co jeszcze czekają skoro tam takie świetlane perspektywy a tu tak źle. Jako grupa zawodowa stosujecie zwyczajny terroryzm państwowy wymuszając strajkami podwyżki. A co mają niby zrobić bezrobotni czy emeryci. Przecież ta kasa którą dostanie służba zdrowia mogłaby być przeznaczona na walkę z bezrobociem, albo emerytury! Młodzi ludzie po studiach muszą wyjeżdżać myć gary w Anglii a tej klice zamarzyły się podwyżki. Nie lubię PiSu ale szkoda, że Dorn nie zrealizował pomysłu z tymi kamaszami. Wszystkim lekarzom trochę pokory i mnie pazerności życzę. Nie mieszkamy w Szwajcarii tylko w Polsce więc zejdźcie na ziemię i do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
mudah Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 07.06.06, 21:18 Wow, Dlugo sie zastanawialem jak to mozliwe, ze tacy ludzie jak Lepper sa w rzadzie. Po takich wypowiedziach jak powyzej, oswieca mnie. Narod jest durny. ps. Piszac narod, mam na mysli spora jego czesc. :) Odpowiedz Link Zgłoś
woyoy Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 07.06.06, 23:00 Zmartwię Cię ale nie jestem zwolennikiem Leppera. Jeśli już to zdrowych jasnych zasad, których w służbie zdrowia nie ma i długo nie będzie bo nikomu na tym - a zwłaszcza lekarzom - nie zależy. Gdyby lekarze protestowali nie o podwyżki tylko o prawdziwą reformę służby zdrowia to bym sam się do nich przyłączył. A tak chodzi tylko o podwyżki, czyli zwyczajnie własny interes, a nie o dobro wspólne. W imię czego więc mam popierać te strajki. Ktoś na tym forum napisał, że weterynarze nie biorą łapówek. Właśnie dlatego, że u nich panują zdrowe zasady rynkowe i do tego trzeba zmierzać. Cała reszta to półśrodki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 07.06.06, 23:06 woyoy napisał: > Zmartwię Cię ale nie jestem zwolennikiem Leppera. Jeśli już to zdrowych jasnych > > zasad, których w służbie zdrowia nie ma i długo nie będzie bo nikomu na tym - a > > zwłaszcza lekarzom - nie zależy. Gdyby lekarze protestowali nie o podwyżki > tylko o prawdziwą reformę służby zdrowia to bym sam się do nich przyłączył. A > tak chodzi tylko o podwyżki, czyli zwyczajnie własny interes, a nie o dobro > wspólne. W imię czego więc mam popierać te strajki. Ktoś na tym forum napisał, > że weterynarze nie biorą łapówek. Właśnie dlatego, że u nich panują zdrowe > zasady rynkowe i do tego trzeba zmierzać. Cała reszta to półśrodki. Pozdrawiam i ja jestem za reforma w Sluzbie Zdrowia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=42973333&a=42994105 pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
mudah Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 08.06.06, 02:55 woyoy napisał: > Zmartwię Cię ale nie jestem zwolennikiem Leppera. Nie martwisz mnie choc Twoja poprzednia wypowiedz pachniala lobuzem Lepperem. > zwłaszcza lekarzom - nie zależy. Dlaczego tak sadzisz? > tak chodzi tylko o podwyżki, czyli zwyczajnie własny interes, a nie o dobro > wspólne. W imię czego więc mam popierać te strajki. O ile sie nie myle, od dbania o dobro wspolne jest banda oplacana przez Ciebie, mnie, lekarzy i paru innych ludzi, zwana politykami. Ta elita narodu (haha) zostala wybrana przez swiatle spoleczenstwo aby uporzadkowac takze sluzbe zdrowia. I co robia? Szukaja kolejnego spisku. Lekarze sa od leczenia a nie od dbania o dobro wspolne. I dobrze, ze strajkuja w swoim wlasnym interesie bo moze dzieki temu obudzi sie wreszcie ktos z naszych namaszczonych. Tyle tylko, ze lekarze nie maja wystarczajacych jaj aby jak nasza narodowa duma, gornicy wzisc w lapska kilofy i ruszyc na Warszawe. Dlatego obawiam sie, ze bedzie tylko kilka hasel a za pare lat do polskiego lekarza bedzie sie jezdzilo do Berlina, Barcelony czy Rzymu. Odpowiedz Link Zgłoś
troll25 Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 08.06.06, 06:29 Nie zapominaj o stadzie urzedasow z NFZ`tow i biurw z partyjnego nadania, dyraktorach szpitali z partyjnego nadania i sredniej placy w NFZ 3200 pln. Polityce maja doskaonala przechowalnie dla kolesiow. Myslisz ze TEN uklad bedzie do ruszenia?? Nie mowiac juz o tym, ze 1/3 spoleczenstwa placi skladki... Placisz?? To Twoje pieniadze ida jeszcze na 2 osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
filutern Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 08.06.06, 09:13 praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,67764,3347136.html tak powinno być u nas ale nigdy nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
tytt prosze nie żartować!!!!!!!!!!!! 08.06.06, 10:15 smiech na sali!! lekarze to jedna z najlepiej sytowanych grup społecznych, gros, podkreslam gros (wiekszosc?) w bydgoszczy miesiecznie zarabia kilkanascie! podkreslam kilkanascie tysiecyzłotych legalnych podkreslam legalnych pieniedzy! a lecznictwo to ogromna szara strefa,w ktorej lekarze zarabiają drugie tyle, o ktorych juz nic nie wiemy.. to ze pensja/etat jest słaby w szpitalu dla mlodego lekarza to a) po czesci wina srodowiska b)nie jest reprezentatywna dla ogolnych zarobkow lekarzy! o zarobkach lekarz wiem: a)ze zrodeł prywatnych, rodzinnych i dalszych koneksji b)ze zrodeł zawodowych! powala mnie to co wypisujecie.. Odpowiedz Link Zgłoś
emax4 Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 08.06.06, 17:58 Wszelkie uśrednianie jest obłudne. Do tej średniej nie dolicza się kosztu posiłków, gdy jest na dyżurze, ani czasu, kiedy siedzi i czyta. Ani kiedy pyta rodzinę pacjenta czy wie ile łóżko ma nóg. Kłopoty tej akurat kasty nie wzbudzają mojego współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
filutern Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 11.06.06, 14:55 ...Kłopoty tej akurat kasty nie > wzbudzają mojego współczucia. ogólnie nie wzbudzają współczucia, rząd ma słuzbe zdrowia w dupie, społeczeństwo w większosci również nie bedą pracować pójda pod sąd za narażanie zdrowia lub życia pacjentów.zawód lekarza czy pielegniarki to powołanie niech tyraja za grosze Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 11.06.06, 15:17 filutern napisał: > ...Kłopoty tej akurat kasty nie > > wzbudzają mojego współczucia. > > ogólnie nie wzbudzają współczucia, rząd ma słuzbe zdrowia w dupie, > społeczeństwo w większosci również nie bedą pracować pójda pod sąd za narażanie > zdrowia lub życia pacjentów.zawód lekarza czy pielegniarki to powołanie niech > tyraja za grosze A może to nie jest takie proste, może mają dużo racji Ci ludzie, w obecnym czasie tyle się zmienia i na tym rynku też, ludzie zamiast korzystać z pomocy lekarzy zaopatrywani są przez róznych handlarzy różnych suplimentów takich czrodziejskich środków pomagających na wszystko i na nic i to za nie małe pieniądze, może jednak tu też po części leży problem ciekawe co na to sami lekarze mają dopowiedzenia? ale to też temat trochę nie bezpieczny tam są duże pieniądze a chojnośc na fundację dla ministra zdrowia też często jest zauważalna, nie wiem może się narażam i mnie jeszcze zastrzelić każą, ale ktoś to musi głośno powiedzieć, dla nie znających tematu jest to nieistotna sprawa ale z drugiej strony dlaczego lekarze mieliby w przyszłości dorabiać przy zbieraniu truskawek, jak zarobią lekarze to zarobią też pielegniarki i pekarzowi sie polepszy i wzystkich stać będzie na więcej i wszyskim na godne życie starczy , a jak na razie widzimy dziwne przemieszczanie się środków i taki trochę bałagan , gdzie wszyscy w jakis sposób to odczuwamy ale może być inaczej a jak lepiej to już sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Ile lekarz zarabia na godzinę?Rocznik statyst 12.06.06, 01:41 ethanak napisał: > za 2005 r .podaje że 10,47 . Ale co tu gdybać, ściągnąć duże konsorcjum z kapitałem z zachodu porobić twory na wzór przychodni i zatrudnić lekarzy w 40 godzinnym tygodniowym wymiarze, wyeliminowac nadgodziny dołożyć nawet 50 proc do wynagrodzenia i po sprawie, kto taką podwyżkę dostaje? może pomysł nieciekawy ale bardzo realny jak to ktoś przeczyta nie zły interes byłby przy dobrym planie marketigowym i nie było by powodów do narzekań, taka mała luka w naszym kraju aż ręce swędzą by na tym trochę zarobić. Nie ma to jak zdrowa konkurencja i po co jedni mają tłuc sałatę a inni narzekać, a, o awanse i zarabianie w miarę zdobytych umiejętności, fachowości i popularności zabiegały by prywatne szpitale , kliniki na wzór krajów cywilizowanych. Odpowiedz Link Zgłoś