adambydgoski 04.06.06, 21:06 cos sie chlopakom pomylilo to prezes hydro kazal przekazac pilkarzynom hydry ze jak wygraja to dostana siano a oni tego nie zrozumieli i mysleli ze przciwnicy chcieli ich przekupic brawo gamonie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swlodek Re: Skandal na meczu 04.06.06, 21:39 Jest i zasze bedzie tylko jedna Zawisza, która bedziemy szanowali. To jest post,który napisałem w katowickim wydaniu gazety:.Rzeczywiscie nie mieszajmy w to Bydgoszczy.Mam nadzieję ze kiedyś ZAWISZA wróci do I ligi, bo na to zasługuje, pamiętam jeszcze wspaniały mecz Zagłębie 4-1 Zawisza ,którą trenował wtedy Łazarek, a Zagłębie zaczynało się staczać ....choć toczyło heroiczne boje o przetrwanie.Oczywiście myślę o prawdziwej Zawiszy, gdyby Zagłębiu udało się awansować a mam taką nadzieję to wydaje mi się że po tym co się stało może należałoby zaprosić na mecz z okazji 100 lecia właśnie Zawiszę, ale nie tą z Włocławka.Byłaby to najlepszaa odpowiedź na to co się stało, chłopaki z prawdziwej Zawiszy są w takiej samej sytuacji jak kiedyś nasze chłopaki,też znają smak gry w IV lidze, oddają mecze walkowerem bo Baniak wybiera sobie zawodników jak chce i kiedy chce.Moja uwaga: gdyby Zagłebie chciało kupić mecz to logiczne jest ze należałoby to zrobić raczej np.Polkowicach, co nie oznacza ze ta drużyna na to by się zgodziła, raczej w to wątpię vide:ostatni mecz ze Śląskiem.Nie szli na żadne układy.Brawo !!! Szacunek dla chłopaków z Zawiszy Bydgoszcz,życzę Wam awansu z IV do I ligi w jak najszybszym czasie.Zagłębie też mogło kupić kiedyś miejsce w I lidze od Pniewóe i Tychów, były takie śmieszne drużyny przenoszone z miasta do miasta.Chyba nazywały się Sokół albo cos podobnie... Odpowiedz Link Zgłoś
schowanywszafie Re: Skandal na meczu 05.06.06, 12:41 swlodek napisał: > Jest i zasze bedzie tylko jedna Zawisza, która bedziemy szanowali. co za baran to pisal? zawisza to ona? zawisza to on! kochany wilczek Odpowiedz Link Zgłoś
lokinex Re: Skandal na meczu 05.06.06, 07:04 adambydgoski napisał: > cos sie chlopakom pomylilo > to prezes hydro kazal przekazac pilkarzynom hydry ze jak wygraja to dostana > siano a oni tego nie zrozumieli i mysleli ze przciwnicy chcieli ich przekupic > brawo gamonie TY NAPRAWDE CHORY JESTEś. Odpowiedz Link Zgłoś
adambydgoski Re: Skandal na meczu 05.06.06, 22:34 nigdy nikomu nie mowilem o tym ale tobie i tylko tobie powiem: zdrowy to ja nie jestem ale nie jestem debilem tak jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
apollo25 Zawisza jest tylko jeden Zawisza SA ! 05.06.06, 07:42 Znowu łajzy z śp zawisza wypisują farmazony. Leczyć się musicie w Świeciu ! Odpowiedz Link Zgłoś
hydrocortizon ło Jezusicku, całe 1000 chłopa 05.06.06, 08:48 no jezdem we szoku. Trzeba było zrobić za darmo ))))))))) przyszłoby całe 2 tysiace ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Skandal na meczu 05.06.06, 12:32 Jak pilkarze nie chcieli dac sie kupic to przekupili sedziego? Niestety sportem rzadza PIENIADZE!!! Mam nadzieje ze Zawisza S.A zlozy doniesienie do prokuratury Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Pomorska o tym wydarzeniu a raczej skandalu 05.06.06, 12:43 Dwaj zawodnicy drugoligowego Zawiszy SA Bydgoszcz oskarżyli piłkarzy Zagłębia Sosnowiec o próbę przekupstwa. Miało do niej dojść... w trakcie sobotniego meczu, zakończonego remisem 1:1. Mecz był dobrym, ciekawym widowiskiem. Remis nie dał jednak nic żadnej z drużyn, które potrzebowały zwycięstwa, by zwiększyć swoje szanse na awans do ekstraklasy przed ostatnią kolejką. Prawdziwe emocje zaczęły się jednak na konferencji prasowej. Słówko na ucho - W drugiej połowie dostaliśmy od dwóch zawodników Zagłębia propozycję "odpuszczenia" meczu za 80 tysięcy złotych - powiedział Tomasz Bekas, kapitan Zawiszy SA. - Było to jeszcze przed zdobyciem pierwszej bramki, jednak - zwłaszcza w końcówce - cały czas namawiano nas do przyjęcia oferty. Mecz był nagrywany przez telewizję. Z pewnością będzie widać, jak kapitan Zagłębia łapie mnie pod rękę w polu karnym i szepcze coś do ucha. Potwierdził to inny bydgoski piłkarz, Damian Staniszewski: - Zawodnicy Zagłębia powiedzieli wprost, żebyśmy "odpuścili" mecz, bo remis nikomu nic nie daje. Mieliśmy podczas jednego z rzutów wolnych stanąć i nie przeszkadzać w zdobyciu przez nich zwycięskiej bramki. Sędzia na pewno to słyszał, bo stał przy mnie w trakcie rozmowy. Wiedział, że są pieniądze do "podniesienia". Finał w sądzie? Dwaj piłkarze, którzy mieli złożyć korupcyjną propozycję, to: Marcin Lachowski oraz Dżenan Hosić, kapitan Zagłębia z Bośni, ale świetnie mówiący po polsku. Obaj zdecydowanie zaprzeczają całemu zdarzeniu: - To oskarżenie jest śmieszne i nie ma sensu. Gdybyśmy chcieli w ten sposób zdobywać punkty, zrobilibyśmy to wcześniej w spotkaniach na własnym boisku. Jednocześnie zapowiadają, że pozwą Bekasa i Staniszewskiego do sądu. Swoich podopiecznych bronił trener Janusz Białek. - Skoro to prawda, to trzeba przynieść nagrania i zdjęcia. Równie dobrze to my możemy oskarżyć piłkarzy Zawiszy SA. Wojciech Klatt, prezes Zawiszy SA, nie ukrywał, że klub będzie dochodził sprawiedliwości na drodze sądowej. - Skonsultujemy się z mecenasem, w jakim kierunku sprawa powinna pójść. Na pewno skierujemy pismo do PZPN. Nie po to właściciel klubu łoży tyle pieniędzy, aby okazało się, że polska piłka to jedno dziadostwo. Sprawą zainteresowała się policja. - Żadnego zgłoszenia jeszcze nie otrzymaliśmy, ale będziemy chcieli dochodzić prawdy, bo w tym przypadku leży to w naszych kompetencjach - powiedział "Pomorskiej" Jacek Krawczyk, rzecznik prasowy Komendy Wojewódzkiej Policji w Bydgoszczy. - Dowiemy się, czy sytuacja ma pokrycie w faktach, czy jedynie była to próba zdyskredytowania rywali z boiska. Wnikliwie zbadamy, na jakiej podstawie padło oskarżenie. Odpowiedz Link Zgłoś
szarisz Czy prawdą,że w ostatniej chwili zmieniono sędziów 05.06.06, 14:18 I stąd ta wściekłość... Odpowiedz Link Zgłoś
btz_fan Jakos zawsze afery wokol Zawiszy! Nie wierze im. 05.06.06, 20:49 Jakos zawsze afery wokol Zawiszy! Nie wierze im. To oni wielokrotnie byli lapani na kupowaniu meczow. Odpowiedz Link Zgłoś