jakktochce 20.07.06, 07:05 ale chryja! Nic gorszego nie moze spotkac inwestora/budowlanca niz udane "wykopki". Bawi mnie ta sytuacja ;D Dobrze, ze to nie moj problem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikimaus11 Wyeksponować 20.07.06, 08:24 Dla inwestora to niemiła niespodzianka. Ale można ją wykorzystać - jeśli znalezisko jest tego warte, to można przeprojektować budynek tak, by zastosować przezroczysty strop i pokazać ogółowi społeczeństwa kawałek historii - zawsze to jakaś atrakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
slawista Re: Historia wyszła spod ziemi 21.07.06, 15:56 Hej mieszkam w szczecinie ale bardzo lubie wasze miasto i mam tu kilkoro znajomych wiec czasami do Was wpadam.Mam pytanie czy te "ruiny"znaleziono kolo tego kosciola klarysek? Czy moze na przeciwko PKS-u?Sory ze tak okreslam miejsca ale nie znam na tyle topografii miasta zeby po zdjeciach sie zorientowac gdzie to jest;)Dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
virginia1 Re: Historia wyszła spod ziemi 21.07.06, 17:15 Na ul Mostowej, koło Kaskady Odpowiedz Link Zgłoś
virginia1 Re: Historia wyszła spod ziemi 21.07.06, 17:18 acha, KASKADA, to ta restauracja klocek ,postawiona na Starym Rynku w czasach PRL-u Odpowiedz Link Zgłoś
slawista Re: Historia wyszła spod ziemi 21.07.06, 18:41 Dzieki za info!juz wiem gdzie to jest!Pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
benedykt25 Re: Historia wyszła spod ziemi 22.07.06, 13:30 no tak kolejne wymysłanie "na siłe" pseudo atrakcji turystycznych, najpierw załosna legenda o Twardowskim, potem jakis bełkot o opiece pogańskiego boga - skończcie z tym sciemnianiem i biciem piany!!!!! a teraz fundamenty jakis staruch kamienic - i co z tego w co drugim polskim miescie znajduja sie ruiny zamkow , miast itp ale niekt nie ogłasza z tego wielkiej atrakcji turystycznej, Bydgoszczy bardziej by przysluzylyby sie dobre drogi zadbane ulice , kamienice i centrum a nie jakies pseudo intelektualne wypociny pana Bałdygi pieprzenie dyrdymałow nikogo nie kosztuje , jedyny z tego pożtek to taki ze lokalne gazety w sezonie ogorkowym maja o czym pisac Odpowiedz Link Zgłoś
mozilla.org Re: Historia wyszła spod ziemi 22.07.06, 13:55 benedykt25 napisał: > no tak kolejne wymysłanie "na siłe" pseudo atrakcji turystycznych 30 na karku, ale na nauke nigdy za pozno. nawet dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
crazymaxx Re: Historia wyszła spod ziemi 23.07.06, 01:28 Jak pięknie byloby zburzyć Kaskadę i kopać dalej i odkryć jeszcze ciekawsze znaleziska, bo te dla mnie są zaskakujące. A przecież to Kaskada jest problemem, by ją zasłonić m.in. Sowa wziął się za działkę obok. Jak się siedzi w ogródkach po przeciwnej stronie Rynku i wśród wszystkich kamieniczek nagle w oczy walnię te betonowy moloch. To jest k...wa ewenement na skalę europejską taki kawał betonu w sercu Rynku. Burzenie wiązałoby się na pewno z wielkim odszkodowaniem i kogo na to stać, ale wykopaliska jak dla bardzo wartościowe... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Historia wyszła spod ziemi 23.07.06, 13:44 crazymaxx napisał: > Jak się siedzi w ogródkach > po przeciwnej stronie Rynku i wśród wszystkich kamieniczek nagle w oczy walnię > te betonowy moloch. To jest k...wa ewenement na skalę europejską taki kawał > betonu w sercu Rynku. Nie byłeś we Wrocławiu, prawda? :) Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Historia wyszła spod ziemi 23.07.06, 13:54 > Nie byłeś we Wrocławiu, prawda? :) W Poznaniu też nie był. Gdyby liczyć całe Starówki, to praktycznie nigdzie w Polsce nie był. ;) Odpowiedz Link Zgłoś