Dodaj do ulubionych

Adblok Plus

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.12, 19:54
to rozszerzenie mam kilka lat ale od poł. miesiąca zwłaszcza strona startowa bije po oczach reklamami. Dodaję filtry a za klika dni powtórka z rozrywki. W czym problem ?
Windows XP, Fx 3.6.28
Obserwuj wątek
    • Gość: gość portalu Re: Adblok Plus IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 20:09
      Dodaj do subskrypcji listę stąd:
      adblocklist.org/
    • wariant_b Re: Adblok Plus 28.03.12, 20:23
      Problem w tym, że projektujący i testujący nowe reklamy też znają adblocka.
      • Gość: zen Re: Adblok Plus IP: *.static.espol.com.pl 28.03.12, 20:53
        kiedyś mogłem zobaczyć ile razy dana reklama została zablokowana, teraz nie widzę tego. Coś robię nie tak?
        pozdrawiam. zen
        • etom Re: Adblok Plus 29.03.12, 04:20
          Adblock Plus --> ustawienia filtra --> czynnosci filtrow--> widok
          i zaptaszkowac "uzycie"
    • Gość: gość portalu Re: Adblok Plus IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 21:13
      Przecież widać:
      wstaw.org/m/2012/03/28/2012-03-28_211026.png
    • Gość: lajosz Re: Adblok Plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 21:26
      Może warto zaktualizować przeglądarkę do najnowszej wersji ?
      Nie głupim pomysłem byłoby również wypróbować chociażby Noscript-a który jest równie dobry co Adbkock, a moim zdaniem nawet lepszy.

Poza tym, zauważyłem pewną prawidłowość (a może to przypadek) .
      Otóż zarówno Adblock jak i Noscript miewają problemy z zablokowaniem animowanych GIF-ów.
      • abcdefowicz Re: Adblok Plus 29.03.12, 11:13
        Z włączonym Noscript nie mogę korzystać z tlenowej poczty.
    • jan-w Re: Adblok Plus 29.03.12, 15:44
      U mnie nic nie "bije". Dzięki adblockowi nie mam reklam. Ale nie korzystam z żadnych subskrybcji, ale sam dopisuję reguły blokowania. Subskrybowanie dopisuje wiele nieistotnych dla danego użytkownika filtrów (spowolnienie) a nie dopisuje tego co użytkownik potrzebuje. A jeżeli to z opóźnieniem
      • etom Re: Adblok Plus 02.04.12, 07:27
        jan-w napisał:

> U mnie nic nie "bije". Dzięki adblockowi nie mam reklam. Ale nie korzystam z ża
        > dnych subskrybcji, ale sam dopisuję reguły blokowania. Subskrybowanie dopisuje
        > wiele nieistotnych dla danego użytkownika filtrów (spowolnienie) a nie dopisuje
        > tego co użytkownik potrzebuje. A jeżeli to z opóźnieniem

A po co sie tak meczyc. ?
        Latwiej jest zasubskrybowac kilka zestawow filtrow i po kilku/kilkunasyu dniach skasowac z nich te wpisy, ktore maja licznik zerowy.
        Pozostaja te, ktore sa faktycznie uzywane.
        • jan-w Re: Adblok Plus 02.04.12, 09:07
          Męczyć?
          1. Nie ma w tym nic męczącego. Chyba że dla kompletnego ignoranta. Kiedy pojawia się nowy typ reklamy natychmiast dopisuję ją kliknięciem wybierając jeden z zakresów szczegółowości filtra.
          2. Korzystanie wyłącznie z subskrypcji powoduje e wiele reklam nie przestaje się wyświetlać. To tylko półśrodek dla blondynek. Każdy przecież korzysta z innych stron internetowych.
          • zgryzliwy1 Re: Adblok Plus 03.04.12, 03:05
            jan-w napisał:

> Męczyć?
            > 1. Nie ma w tym nic męczącego. Chyba że dla kompletnego ignoranta. Kiedy pojawi
            > a się nowy typ reklamy natychmiast dopisuję ją kliknięciem wybierając jeden z z
            > akresów szczegółowości filtra.

ty jestes kompletnym tumanem
            to co ty bedziesz blokowal recznie przez tygodnie za kazdym otwarciem nowej strony - i nie tylko nowej, bo linki do reklam zmieniaja sie stale - Etom ma zablokowane zaraz na poczatku, bez zadnej fatygi

> 2. Korzystanie wyłącznie z subskrypcji powoduje e wiele reklam nie przestaje si
            > ę wyświetlać. To tylko półśrodek dla blondynek. Każdy przecież korzysta z innyc
            > h stron internetowych.

myslisz durniu, ze on nie moze dodawac tez recznie filtrow reklam ktorych nie ma w subskrybowanych filtrach ?
            tyle, ze bedzie to robil sporadycznie i tylko to w odroznieniu od ciebie

po twoim "mysleniu' widac, ze to ty jestes ignorantem i blondynka
            zawsze mam radoche, jak ciecie same sie podkladaja, krytykujac innych za to co sami robia - czyli za brak myslenia
            uuuuhahahaha
    • marek-zakrzewski PPM i zablokuj. Kilka dni spokoju. Jak nie pomoże 29.03.12, 23:38
      to element hiding helper.
    • mat.i.12 Re: Adblok Plus 05.04.12, 12:56
      spróbuj użyć antywirusa, formatować dysk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka