Dodaj do ulubionych

Bardziej opłaca się leczyć Niemców

23.07.06, 20:55
Im szybciej wyjadą tym dla nich lepiej.
Etat rezydencki to tylko około 1600 pln brutto - ale tylko jeżeli się
uda "załapać" na rozpoczecie trwającej około 3 - 5 lat specjalizacji.
Jeżeli ktoś nie ma solidnego wsparcia- rodziców , ewentualnie bogatego
współmałżonka, to jest skazany na pracę w kilku miejscach ale wtedy nie ma
zupełnie czasu na naukę, kształcenie itp.
Radzę tym którzy się wahają i myślą o wyjeżdzie, aby decydowali się jak
najszybciej.
Obserwuj wątek
    • niemar1 Re: Bardziej opłaca się leczyć Niemców 23.07.06, 21:01
      Powinni zapłacić za studia i niech jadą w jasną cholerę.
      • przdun Re: Bardziej opłaca się leczyć Niemców 23.07.06, 21:15
        Kopnij się w główkę, w której lęgną się takie kretyńskie pomysły!!
        Póki co studia medyczne w Polsce są w większości bezpłatne, i nie ma obowiazku
        odrabiania pańszczyzny.
        A co zaproponujesz tym ,którzy ze względu na niskie dochody młodych lekarzy
        zatrudnionych w Polsce zechcą pracować jako przedstawiciele firm
        farmaceutycznych?!?!?!
        A co zaproponujesz dla całych rzeszy wyjeżdzających inżnierów , magistrów i
        licencjatów?!?!?!?!!? TEŻ MAJĄ ODDDAĆ ZA NAUKI?!?!?!?!
        Myślę, że możesz miec problem człowieku z tym, że wyjeżdżający lekarze w
        zdecydowanej większości normalnie pracują w swoim wyuczonym zawodzie.
        • karolbatory antyprowokacja 23.07.06, 21:21
          popieram wypowiedz to samo chciałem napisać: "nikt z innych zawodów też nie
          płaci za studia" i to nie prędko przejdzie bo w świetle konstytucji wszyscy
          są "równi" wobec prawa. aha i nie dajcie się lekarze i studenci prowokować tym
          karykaturom to są zwykli zakompleksieńcy. pozdr i powtarzam nie dawajcie się
          prowokować niech sobie plują a my mówmy że deszcz pada. i na zachód
      • ethanak Jedźcie za granicę lekarze - tam was szanują! 23.07.06, 21:48
        A czemu mają płacić za studia?Czy nie wystarczy że studiowali najcięższy z
        możliwych kierunek?Że Państwo i NFZ wysługuje się lekarzami za grosze?Że
        zamknięte są drogi rozwoju i kształcenia dla młodych lekarzy?W dobie II PRL
        taka opłata będzie gwoździem do trumny służby zdrowia.Bo do nas nie przyjadą
        pracować lekarze zza wschodniej granicy bo płace są dla nich ...za niskie.
    • ethanak Lekarze wyjeżdżajcie jak najszybciej! 23.07.06, 21:40
      - w mediach trwa ciągła nagonka na lekarzy - media doprowadziły do tego że
      pierwsze słowa które kojarzą się ze słowem lekarz to łapówka,poza tym jest
      kreowany wizerunek bogatego lekarza lenia mającego w głębokim poważaniu
      pacjentów.
      - do tego wizerunku przyczynia się obecnie rządząca opcja - wypowiedzi
      Dorna "weźmiemy lekarzy w kamasze jak będą strajkować" czy niedawna premiera
      Kaczyńskiego sugerująca że lekarze wyjeżdżający za granicę powinni oddawać
      pieniądze za specjalizację (niejednokrotnie robioną w ramach woluntariatu ZA
      DARMO) są wyrazem stosunku władz do lekarzy - w Polsce jak za PRL zawodem
      najbardziej cenionym , docenianym i nagradzanym jest górnik - to on zasługuje
      na podwyżki i nagrody.
      - praca lekarza jest słabo płatna , niedoceniana , nie ma możliwości na
      jednoczesną pracę i gruntowne dokształcanie się.
      • radca ethanak nie wspomina - o kumoterstwie i protekcji 23.07.06, 21:50
        ..." Zdałem sobie sprawę, że bez znajomości lub znanego nazwiska nie mam szans.
        Co z tego, że publikujesz i prowadzisz badania naukowe? Pod twoimi pracami
        podpisują się też inni ludzie. Sukcesy idą na ich konto...."

- ethanak nie wspomina o tym,ze temat LAPOWEK LEKARSKICH - to nie wymysl MEDIOW,
        lecz powstal z tego iz lekarze brali i biora nadal lapowki.Ethak nie wspomina
        o slynnym powiedzeniu " mafie profesorko-ordynatorskie ".

Ethanak nie wspomina o tym,ze to PACJENCI ukazali wreszcie MEDIOM i OPINII
        PUBLICZNEJ - KULISY LAPOWKARSKICH PROCEDEROW I ZEROWANIU NA KRZYWDZIE,CHOROBACH
        I KALECTWACH LUDZI.

Ethanak nie wspomina o wielkicj AFERACH I KORUPCJACH W SLUZBIE ZDROWIA....
        ale ethanak JEST WROGO NASTAWIONY DO PACJENTOW ORAZ MEDIOW UKAZUJACYCH ZLO
        KTORE SZERZY SIE W SLUZBACH MEDYCZNYCH.

malo tego.... ethanak z wrodzona zacietoscia podzega do NIENAWISCI PRZECIWKO
        PACJENTOM, CHORYM I RANNYM

radca
        • radca Re: ethanak nie wspomina - o kumoterstwie i prote 23.07.06, 21:57
          ethanak broni za wszelka cene " biale kitle " - nie baczac i nie zwracajac
          absolutnie na to uwage - czy nie skrywa sie pod nim ZERUJACY NA CIERPIENIACH
          LUDZKICH KONOWAL.....

WAZNE,ZE ETHANAK BEDZIE ROBIL " ZA PSA OGRODNIKA "

radca
          • ethanak radca jest chory z nienawiści 23.07.06, 23:05
            W którym momencie bronię za wszelką cenę w tym momencie "białe kitle" i jakim
            prawem ty ich obrażasz przy okazji artykułu który mówi o emigracji zarobkowej
            polskich lekarzy którzy nie dostają w Polsce płacy odpowiedniej do wykonywanej
            pracy?

Ważne że radca po raz kolejny szkaluje dobre imię zawodu lekarskiego i obraża
            lekarzy uczciwie wykonujących swój zawód.
        • przdun Re: ethanak nie wspomina - o kumoterstwie i prote 23.07.06, 22:45
          Czytając takie wypociny -jakie wyprodukowałeś RADCO - nabieram coraz większej
          ochoty na wyjazd z tego pięknego kraju.
          Piszesz o łapówkach, korupcji , mafii ordynatorsko-profesorskiej- niestety masz
          rację , ale nie wolno Ci tego uogólniać na wszystkich lekarzy :JEŻELI MASZ
          JAKIEŚ DOWODY IDZ DO PROKURATURY i najnormalniej zrób doniesienie.

Większość z młodych wyjeżdżających lekarzy absolutnie nie można posądzac o
          branie łapówek , a główną motywacją ich wyjazdów jest właśnie problem dalszej
          pracy i szkolenia w normalnych warunkach - bez konieczności włażenia w
          4-litery "mafii ordynatorsko-profesorskiej" - i za normalne pieniądze.

Czytając różne wątki i posty mam wrażenie ze większośc ludzi zapomina ze
          medycyna to dosyć poważna dziedzina , w której mimo najszczerszych chęci bardzo
          często , niestety zdarzają się niepowodzenia-JEDYNYM PEWNYM FAKTEM W ZYCIU
          LUDZKIM JEST JEGO KRES.
          • radca Przdun - zobacz prosze .... ja podziwiam dobrych 23.07.06, 22:49
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=45720771&a=45726112
            • ethanak znów kłamiesz , radco 23.07.06, 23:11
              w tym poście napisałeś że gdybyś "ty miał ochotę nieść pomoc to byś został
              lekarzem" a nie że podziwiasz dobrych lekarzy , bo według ciebie nie ma
              takowych a już na pewno nie w Bydgoszczy.Jesteś chory z nienawiści , lecz się.
        • ethanak radca jak zwykle kłamie 23.07.06, 23:00
          Nie powiedziałem , manipulatorze , że media wymyśliły sobie temat łapówek
          lekarskich tylko że przez sposób w jaki media prezentują temat lekarz w tej
          chwili kojarzy się przeciętnemu człowiekowi z łapówkarstwem a nie z ciężką i
          ofiarną pracą.Jak myślisz chory z nienawiści człowieku - więcej lekarzy bierze
          łapówki czy pracuje bez łapówek?

Nie jestem wrogo nastawiony do pacjentów , absolutnie.Wrogo jestem nastawiony
          do propozycji władz mających jeszcze lekarzy upodlić i odebrać im resztki
          godności.

I nie podżegam do nienawiści przeciwko pacjentom , chorym i rannym - kłamiesz
          żeby odwrócić uwagę od swojej nienawiści wobec lekarzy.
    • rokoman na rzeczywistość,ale ! 23.07.06, 21:57
      Wykształceni w Polsce za polskie pieniądze, wyjeżdżają, by pracować, leczyć i
      pomnażać dobra bogatych krajów. Bo tam doskonale wiedzą, ile kosztuje
      wykształcenie lekarza, informatyka, inżyniera itd,itp. A dobrze wykształceni
      polscy specjaliści są za darmo. Dostają odpowiednią płacę, mieszkanie,
      możliwości rozwoju itd, itp. Ale to nie jest prawdą, że tylko znajomośći i
      nazwisko!. Bo na nazwisko i renomę też trzeba te parę lub paręnaście lat
      zapracować! Prawda leży zawsze pośrodku!
      • rokoman na rzeczywistość,ale ! 23.07.06, 22:07
        Klient ma zawsze rację! - hasełko rodem z PRL.
        Podobnie pacjent, kiedy chory,to goni za lekarzem z kopertą lub bez, bo
        widzi "tą" z kosą i czuje czasami łopatę grabarza. A kiedy zdrowy, wiesza psy
        na Służbie Zdrowia,lekarzach,oczernia, wymyśla od konowałów, łapówkarzy i tak
        do następnego razu!
        Jak uczy życie i historia- na świecie zawsze najwięcej było lekarzy i
        nauczycieli!!!
        • rokoman ??? 23.07.06, 22:08
          na rzeczywistość !
    • doncorleone3 Cyprian sie znalazl! Super! 23.07.06, 22:15
      Przeciez ten gostek to legenda Akademii Medycznej w Bydgoszczy :-))) Kto
      zliczy te wszystkie jego wyskoki na studiach i w czasie krotkiej, acz burzliwej
      kariery w kilku polskich miastach... Dzieki Bogu nigdzie nie pozwolono mu
      zostac neurochirurgiem...
    • radca jesli mam potrzebe leczenia chorych i rannych... 23.07.06, 22:41
      oraz niesc ulge w cierpieniach. Leczyc i " wyrywac smierci " ludzi w chwili
      polozenia zagrozeniem zycia lub zdrowia - to bedzie marzeniem,aby ukonczyc
      odpowiednia ku temu szkole i stac sie lekarzem.

Zawod lekarza - to jest duma i zaszczyt, a wiec z pelnym tego slowa znaczeniu...
      powinno sie pielegnowac DOBRE IMIE LEKARZA.Zawod ten wykonywac z godnoscia i z
      poszanowaniem.Szanowac rowniez i miec pelne zrozumienie dla ludzi oczekujacych
      z nadzieja na pomoc.

Osoba wykonujaca Ten zaszczytny zawod powinna wykazywac sie troska o DOBRO
      pacjenta w pierwszej kolejnosci - a swoje dobro pozostawic na DRUGIM PLANIE....
      ... ale do Tego trzeba miec POWOLANIE
      =======================================

radca
      • przdun Re: jesli mam potrzebe leczenia chorych i rannych 23.07.06, 23:04
        "jesli mam potrzebe leczenia chorych i rannych..."
        Jak ktoś ma taką potrzebę to powinien się zgłosić do Poradni ZDROWIA
        PSYCHICZNEGO albo ewentualnie otworzyć gabinet uzdrawiacza....

Zawod lekarza - to jest duma i zaszczyt, a wiec z pelnym tego slowa znaczeniu..
        >powinno sie pielegnowac DOBRE IMIE LEKARZA.Zawod ten wykonywac z godnoscia i z
        > poszanowaniem.

TAAAK jak najbardziej, tylko że w obecnej Polsce aby cokolwiek znaczyć trzeba
        mieć kasę- im więcej tym lepiej I TO W KAZDEJ DZIEDZINIE- jakoś się tak dziwnie
        porobiło.
        Aby taki poważny zawód wykonywać z godnością i poszanowaniem , to tak na
        początek dobrze byłoby być wyspanym i wypoczętym - znam lekarzy , którzy
        spędzają w pracy :
        normalny etat (codziennie 7 godzin 35 minut)
        oraz DODATKOWO 10 - 15 dyżurów 16 -24 godzinnych -
        ile to godzin miesięcznie to myślę że sobie dasz radę policzyć.
        Takie są realia pracy około 75% lekarzy zatrudnionych w polskich szpitalach!!

troska o DOBRO pacjenta w pierwszej kolejnosci - a swoje dobro pozostawic na
        DRUGIM PLANIE....
        > ... ale do Tego trzeba miec POWOLANIE

TU TEŻ MASZ RACJĘ JAK NAJBARDZIEJ TYLKO ŻE POWOŁANIEm nie zapłacisz rat za
        mieszkanie , opłat za czynsz , przedszkole , opiekunkę dla dziecka czy
        rachunków za jedzenie , paliwo , ubrania , książki.

GENERALNIE PISZESZ TAKIE idotyzmy że odechciewa mi się dalej klikać
        • radca Re: jesli mam potrzebe leczenia chorych i rannych 23.07.06, 23:18
          a spojrz na to wszystko od strony zwyklego obywatela - nie czlowieka z branzy
          prosze

radca
          • ethanak Re: jesli mam potrzebe leczenia chorych i rannych 23.07.06, 23:27
            A spójrz na to z punktu widzenia lekarza , oszczerco , proszę.
            • radca Re: jesli mam potrzebe leczenia chorych i rannych 23.07.06, 23:34
              ethanak napisał:

> A spójrz na to z punktu widzenia lekarza , oszczerco , proszę.

- ethanak.... przestan z tymi twoimi manipulacjami i tworzeniem falszywych
              teorii....

doskonale wiesz,ze ja wiem duzo i to bardzo duzo.... ale udajesz

ethanak... straszyles mnie PROKURATURA i tym,ze zlozysz DONOS na mnie do
              prokuratury.... i CO ???!!!

ETHANAK pokaz raz,ze jestes WIARYGODNY... ale ty straszysz, ZASTRASZASZ I
              MANIPULUJESZ.....

ja wiem kim i kto ty jestes, ale udaje i traktuje cie jako zwyklego forumowicza

wiec JAK TO JEST Z TYM zastraszaniem mnie i straszeniem prokuratura ?

ethanak.... to ty klamiesz i PODZEGASZ DO NIENAWISCI.... czy to do ciebie
              jeszcze nie dociera ?

radca
              • ethanak a nie masz... 23.07.06, 23:42
                Ty tu jesteś od manipulacji.Ja tylko staram się czasem prostować kolejne twoje
                kłamstwa i oszczerstwa.Tłumaczyłem ci już przynajmniej dwa razy że ja nie mogę
                złożyć doniesienia do prokuratury na ciebie i to w jaki sposób wypowiadasz się
                o środowisku bydgoskich lekarzy a osoby władne to uczynić ignorują cię zdając
                sobie sprawę że jesteś chory psychicznie.

Traktujesz mnie jak zwykłęgo forumowicza?A kim ja niby jestem?Forumowiczem
                niezwykłym?Ty doskonale zdajesz sobie sprawę z tego co robisz i robisz to
                umyślnie - nienawidzisz lekarzy i starasz się w każdym możliwym momencie
                przedstawiać ich w jak najgorszych barwach.
                • radca Re: a nie masz... 23.07.06, 23:50
                  "osoby wladne to uczynic " - powiadasz ethanak....
                  a to juz znowu cos nowego wymysliles. Czyli uciekasz przed swoimi STRASZENIAMI ?

" osoby wladne to uczynic " - powiadasz ethanak.... czyli co ? osoby ktore to
                  zostaly OSOBISCIE pomowione, oskarzone, zbeszczeszczone itd.itd. ???

jesli takowe " osoby wladne " - to dlaczego te wlasnie niby " osoby wladne "
                  GODZA SIE NA TO ? Przeciez chodzi o UKAZANIE PRAWDY I KLAMSTW ORAZ TEGO IZ NIE
                  MA PRZESTESPSTW W TYM SRODOWISKU..... wiec dlaczego nie chca te niby " osoby
                  wladne " - UKAZAC STANU FAKTYCZNEGO I WYPROSTOWAC " KLAMSTW " ORAZ WYBIELIC
                  TYCH - KTORYM TO ZARZUCA SIE ZLO ?

.... ethanak twoja zlosliwosc i bzdurne tlumaczenia nie przekonuja mnie jakos

radca
                  • ethanak Re: a nie masz... 23.07.06, 23:54
                    Mam na myśli Izbę Lekarską w Bydgoszczy którą nazywasz bydgoską ośmiornicą.
                    • radca Re: a nie masz... 24.07.06, 00:01
                      ethanak napisał:

> Mam na myśli Izbę Lekarską w Bydgoszczy którą nazywasz bydgoską ośmiornicą.

- acha.... i znowu juz cos od ciebie wyszlo :}???

ale ethanaku... jesli juz wywolujesz IZBE LEKARSKA.... TO SKONTAKTUJ SIE
                      Z PEWNA PANIA DOKTOR Z IZBY LEKARSKIEJ - HANNA SLIWINSKA.....

... i wtedy zapytaj sie czy ZECHCE MOZE ODTWORZYC KULISY DZIALANOSCI PEWNYCH
                      OSOB ZE SRODOWISKA MEDYCZNEGO ?

...a teraz juz sie nie dziwie,ze taka dostales odpowiedz i lepiej tlumaczyc
                      sie,ze nie warto bo ANDRZEJ KANIECKI - " radca " +JEST CHORY + ???

.. i widzisz... teraz juz wiemy dlaczego akurat IZBA LEKARSKA boi sie ruszyc
                      ten TEMAT ..... oj wyszlo by wiele - OJ WYSZLO !!!

ethanak.... ty wiesz....

radca
                      • ethanak Re: a nie masz... 24.07.06, 00:05
                        Co by wyszło debilu?Co niby robi te kilkadziesiąt osób które pracuje w Izbie?
                        Zastanów się do kogo pijesz.Znów obrażasz kilkadziesiąt osób które w zasadzie
                        nieodpłatnie poświęcają swój czas dla dobra lekarzy zgromadzonych w OIL w
                        Bydgoszczy.To według ciebie bydgoska ośmiornica?Czyli wszyscy z OIL w niej
                        uczestniczą?Cierpisz na ciężką paranoję człowieku i im szybciej zaczniesz się
                        leczyć tym lepiej.
                        • radca Re: a nie masz... 24.07.06, 00:10
                          ethanak napisał:

> Co by wyszło debilu?Co niby robi te kilkadziesiąt osób które pracuje w Izbie?
                          > Zastanów się do kogo pijesz.Znów obrażasz kilkadziesiąt osób które w zasadzie
                          > nieodpłatnie poświęcają swój czas dla dobra lekarzy zgromadzonych w OIL w
                          > Bydgoszczy.To według ciebie bydgoska ośmiornica?Czyli wszyscy z OIL w niej
                          > uczestniczą?Cierpisz na ciężką paranoję człowieku i im szybciej zaczniesz się
                          > leczyć tym lepiej.

- ale ciebie rzuca ethanaku, ale sie wsciekasz ethanaku..
                          zalatw sobie w Lodzi specow od propagandy sukcesu - by sztucznie zaczeli
                          tworzyc obraz ucziwosci, sumiennosci i dobrodusznosci w OIL i BIL...

i aby KASOWALI NIEWYGODNE OPINIE O LAPOWKACH I PRZEKRETACH W SLUZBIE ZDROWIA -
                          JAK I LAMIACYCH ETYKE LEKARSKA.... ORAZ POSZUKALI BATA NA SKARZACYCH SIE
                          PACJENTOW...

.. jeszce takich nie poszukales od PROPAGANDY SUKCESU ???

radca

ps. BIEDACTWA... JAKIE MECZARNIE I JAKIE CIEZKIE ZYCIE MAJA....
                          • ethanak Re: a nie masz... 24.07.06, 00:17
                            Wkurza mnie jak jakiś prostak bez matury obraża lekarzy którzy pracują z
                            poświęceniem dla dobra innych - szczególnie Pogotowie Ratunkowe - bo kiedyś
                            jego synek rozbił się po pijaku samochodem i lekarze nie byli w stanie mu
                            pomóc.To mnie wkurza.Faktycznie.A o łapówkach i przekrętach w służbie zdrowia
                            każdy słyszy codziennie.A tobie w to mi graj bo przecież ich nienawidzisz.Było
                            nie było - za śmierć Dawidka możesz winić samego siebie - widać nie poświęcałeś
                            mu dostatecznie dużo czasu żeby przekazać mu podstawową wiedzę że nie siada się
                            za kółkiem po wypiciu alkoholu.Miej pretensje do samego siebie a lekarzy zostaw
                            w spokoju.
                            • radca Re: a nie masz... 24.07.06, 17:19
                              ethanak napisał:

> Wkurza mnie jak jakiś prostak bez matury obraża lekarzy którzy pracują z
                              > poświęceniem dla dobra innych - szczególnie Pogotowie Ratunkowe - bo kiedyś
                              > jego synek rozbił się po pijaku samochodem i lekarze nie byli w stanie mu
                              > pomóc.To mnie wkurza.Faktycznie.A o łapówkach i przekrętach w służbie zdrowia
                              > każdy słyszy codziennie.A tobie w to mi graj bo przecież ich
                              nienawidzisz.Było
                              > nie było - za śmierć Dawidka możesz winić samego siebie - widać nie
                              poświęcałeś
                              >
                              > mu dostatecznie dużo czasu żeby przekazać mu podstawową wiedzę że nie siada
                              się
                              >
                              > za kółkiem po wypiciu alkoholu.Miej pretensje do samego siebie a lekarzy
                              zostaw
                              >
                              > w spokoju.

- bredzisz ethanaku, bredzisz.... co ma tutaj do sprawy matura lub jej brak ?
                              widac wysokie i gburowate MNIEMANIE MASZ O SOBIE - ethanaku...
                              ethanaku, jestes w swojej gburowatosci zaslepiony i ZIEJESZ NIENAWISCIA DO
                              TORUNIA.... jestes poprostu wielkie NIC.... i nie ma tutaj nic do tego czy masz
                              mature - czy tez jej nie masz..... jestes gbur do kwadratu i do tego niezwykle
                              WREDNY... tak WREDNY,ze potrafisz przekrecac FAKTY - by BEZCZESCIC NIEWINNIE
                              ZMARLEGO CZLOWIEKA.....

tak WREDNY,ze ZIEJESZ NIENAWISCIA DO PACJENTOW ktorzy osmielaja sie ukazac
                              PRZESTEPCZE PROCEDERY WSROD LEKARZY.....

jestes tak WREDNY,ze atakujesz TORUN i Jego dume i chwale... a dlaczego ???
                              bo masz ta WREDNOSC JUZ W SOBIE - ethanaku

radca
                              • ethanak Re: a nie masz... 24.07.06, 23:26
                                Lecz się , lecz...
                    • radca Re: a nie masz... 24.07.06, 00:03
                      ethanak napisał:

> Mam na myśli Izbę Lekarską w Bydgoszczy którą nazywasz bydgoską ośmiornicą.

- mowisz ethanak o calej IZBIE - CZY O PEWNYCH OSOBACH, KTORE NALEZA DO
                      " BYDGOSKIEJ OSMIORNICY " ???

radca
                      • ethanak Re: a nie masz... 24.07.06, 00:11
                        To ty piszesz o całej Izbie Lekarskiej rzucając co jakiś czas jakieś nazwisko i
                        odgrażając się od paru lat że "ukażesz na prawdę".Prokuratura ani sąd nie
                        podzieliły twojego przekonania.
                        • radca Re: a nie masz... 24.07.06, 00:14
                          ethanak napisał:

> To ty piszesz o całej Izbie Lekarskiej rzucając co jakiś czas jakieś nazwisko
                          i
                          >
                          > odgrażając się od paru lat że "ukażesz na prawdę".Prokuratura ani sąd nie
                          > podzieliły twojego przekonania.

- dobrze, masz nazwiska .... wiec dlaczego te osoby nie prostuja tego co
                          napisalem ?

radca

ps. tutaj masz szerokie pole do popisu .... wyszukaj, wynotuj i DALEJ NA RADCE-
                          BEDZIESZ MIAL NIEZLY EFEKT .... ale ty co ?

nie sluchaja cie ethanaku ?
                          • ethanak Re: a nie masz... 24.07.06, 00:20
                            Więc napisz kogo konkretnie i o co oskarżasz.
                            • radca Re: a nie masz... 24.07.06, 17:20
                              ethanak napisał:

> Więc napisz kogo konkretnie i o co oskarżasz.

- SPADAJ !!!

radca

• ethanak Re: a nie masz... 24.07.06, 23:28
                                Tak myślałem - trudno jest sobie przypomnieć i poskładać do kupy swoje własne
                                kłamstwa...
                              • karolbatory Re: a nie masz... 01.08.06, 15:28
                                i tu z radcy wyszedl gbur- a myslalem ze to intelektualista... przez chwilę. a
                                najbardziej prastackie jest to że uogólniasz i wszystkich osądzasz tak samo bez
                                oceny winy. myślę że to jest prawdą co napisał ethank:

"Wkurza mnie jak jakiś prostak bez matury obraża lekarzy którzy pracują z
                                poświęceniem dla dobra innych - szczególnie Pogotowie Ratunkowe - bo kiedyś
                                jego synek rozbił się po pijaku samochodem i lekarze nie byli w stanie mu
                                pomóc.To mnie wkurza.Faktycznie.A o łapówkach i przekrętach w służbie zdrowia
                                każdy słyszy codziennie.A tobie w to mi graj bo przecież ich nienawidzisz.Było
                                nie było - za śmierć Dawidka możesz winić samego siebie - widać nie poświęcałeś
                                mu dostatecznie dużo czasu żeby przekazać mu podstawową wiedzę że nie siada się
                                za kółkiem po wypiciu alkoholu.Miej pretensje do samego siebie a lekarzy zostaw
                                w spokoju."
                • radca Re: a nie masz... 23.07.06, 23:52
                  piszesz ethanaku,ze ja " nienawidze lekarzy " ???
                  i znowu sam sobie to wszystko ethanaku wymysliles - czy ci ktos w tym pomogl ?

... bo akurat ja jakos nie przypominam sobie , abym KIEDYS TAK PISAL.....

a pamiec mam bardzo dobra :}

radca
                  • ethanak Re: a nie masz... 24.07.06, 00:09
                    Wyobraź sobie że sam na to wpadłem podobnie jak 100% ludzi którzy przypadkiem
                    przeczytają twoje ziejące nienawiścią posty.
                    • radca Re: a nie masz... 24.07.06, 00:12
                      ethanak napisał:

> Wyobraź sobie że sam na to wpadłem podobnie jak 100% ludzi którzy przypadkiem
                      > przeczytają twoje ziejące nienawiścią posty.

- biedactwa, tak bardzo pokrzywdzeni przez los i przez PACJENTOW....
                      TYLKO kasy MALO JAKOS I MALO

radca
                      • ethanak Re: a nie masz... 24.07.06, 00:22
                        Nie ma innej grupy zawodowej w Polsce która byłaby tak znienawidzona jak
                        lekarze.Ci co mają kasę to na nią ciężko pracują.
                        • rokoman O co tu chodzi ! 24.07.06, 11:03
                          Rzucanie oszczerstw i kalmuni, oczernianie lekarzy,Izby Lekarskiej i całej
                          Służby Zdrowia na podstawie swoich jednostkowych , osobistych doświadczeń, to
                          niecny proceder. Może by tak najpierw uderzyć się w własną pierś i zapytać: "
                          czy nauczyłem moje dziecko rozwagi, umiejętności przewidywania tragicznych
                          skutków własnej i cudzej głupoty, czy siadanie za kierownicą pod wpływem
                          alkoholu to nie zbrodnia ?. Potem można obwiniać innych za ich postępowanie.A
                          Temida jak wiadomo jest " ślepa ". Nienawiść jest złym doradcą niezależnie od
                          powodów!
                          • karolbatory Re: O co tu chodzi ! 01.08.06, 15:31
                            no ktoś mu w końcu prawdę powiedział- a najśmieszniejsze jest to że już nikt
                            radcy nie wierzy bo już się każdy tu przekonał co z niego za as ...
                        • radca Re: a nie masz... 24.07.06, 17:24
                          ethanak napisał:

> Nie ma innej grupy zawodowej w Polsce która byłaby tak znienawidzona jak
                          > lekarze.Ci co mają kasę to na nią ciężko pracują.

- a nie zadales sobie pytania - ethanaku.... skad sie to wzielo ?
                          moze, anawet powiem iz jest to pewne.... SAMI SOBIE WYSTAWIALI SWIADECTWO
                          I PSULI OPINIE TYM PRAWYM I UCZCIWYM - PELNYM POSWIECENIA LEKARZOM....

to ci ktorzy WYKORZYSTYWALI SWOJE SLUZBOWE MOZLIWOSCI - NA PANSTWOWEJ POSADZIE
                          - ZERUJAC NA KRZYWDZIE I CIERPIENIACH LUDZI CHORYCH

ethanaku - ty jestes albo za plytki, aby to zrozumiec... albo za WREDNY

i tu sie napewno nie pomylilem ethanaku

radca
                          • ethanak Re: a nie masz... 24.07.06, 23:30
                            Tak pomyliłeś się mówiąc że lekarze zasłużyli na opinie jakimi się ich
                            określa...Jesteś głupi i chory.
                      • mudah Re: a nie masz... 24.07.06, 21:13
                        Trzeba bylo wychowywac mlodziez aby nie jezdzila pijana to dzis nie byloby w
                        tobie tyle nienawisci.
                        • etchanak Re: a nie masz... 24.07.06, 23:43
                          mudah napisała:

> Trzeba bylo wychowywac mlodziez aby nie jezdzila pijana to dzis nie byloby w
                          > tobie tyle nienawisci.

ile ty masz nienawisci burku ?
                          • ivica Re: a nie masz... 25.07.06, 08:47
                            a pod swoim nickiem radco nie mogles pisac ??
    • filutern Re: Bardziej opłaca się leczyć Niemców 02.08.06, 22:03
      stad trzeba nie uciekac tylko spie..c
      ja nikomu nic nie jestem winny moi rodzice płacili podatki, odejmowali sobie od
      ust (pamietam jak moj ojciec chodził do kerfura i kupował sobie bigos na
      miejscu za 1.5zł bo )
      co do oficieli w c.m. to szkoda pisac bo to jest klika o ktorej nie warto pisac
      tylko pluc im prosto w twarz
      Ładnie zescie swoje dzieci na uczelni ustawili ale h.. wam w dupe i tyle w tym
      temacie drodzy panie i panowie z muszkami i bez
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka