Dodaj do ulubionych

Całabecki zapewne przekaże budynek po Operze

07.12.06, 12:07
Marszałek Piotr Całbecki spotkał się we wtorek 5 grudnia b.r. z Rektor
Akademii Muzycznej im. Feliksa Nowowiejskiego w Bydgoszczy, prof. Marią
Murawską. W trakcie spotkania omawiano m.in. możliwości poszerzenia bazy
lokalowej uczelni.
Obserwuj wątek
    • coooler1 Re: Całabecki zapewne przekaże budynek po Operze 07.12.06, 12:25
      Oby jak najszybciej zniknął ten lumpeks bo to lekka kompromitacja.
      • intervention Re: Całabecki zapewne przekaże budynek po Operze 07.12.06, 12:26
        Własnie marszełek chce przekazać ten budynek lumpeksowi na wieczną dzierżawę...
        • a_creep Re: Całabecki zapewne przekaże budynek po Operze 07.12.06, 12:28
          > Własnie marszełek chce przekazać ten budynek lumpeksowi

Za lumpeksem lobbuje prezydent, bo to nowe miejsca pracy w mieście. Jeśli muzycy
          czegoś chcą, to mogą zainwestować na terenie Zachemu. :-)
          • coooler1 Re: Całabecki zapewne przekaże budynek po Operze 07.12.06, 12:30
            Prezydent lobbuje za lumpeksem :))
            Jakby to była prawda to jutro bym się wybrał do ratusza...
            • intervention Re: Całabecki zapewne przekaże budynek po Operze 07.12.06, 12:32
              No to jest prawda, muzycy będą teraz cwiczyć w lesie zachemu, sielskie warunki
              spiew ptaków... można z drabiną na grzyby pojsc, same zalety :)
          • gracz_nr_1 Re: Całabecki zapewne przekaże budynek po Operze 07.12.06, 12:31
            A moze marszalek chce aby nasza Akademia Muzyczna weszla w szeregi UMK? Nieee
            to niemozliwe :-)
            • coooler1 Re: Całabecki zapewne przekaże budynek po Operze 07.12.06, 12:33
              ON sobie może chcieć. Ma gó*** do gadania.
              • coooler1 skąd wy macie taką informacje ? 07.12.06, 12:34
                o muzykach ćwiczących na Zachemie?
                • a_creep Re: skąd wy macie taką informacje ? 07.12.06, 12:37
                  > o muzykach ćwiczących na Zachemie?

Od Ivicy. ;-)
                  • mozilla.org Re: skąd wy macie taką informacje ? 07.12.06, 12:42
                    a_creep napisał:

> > o muzykach ćwiczących na Zachemie?
                    >
                    > Od Ivicy. ;-)

mi tylko mowil o delegacji chinczykow z walizkami pelnymi pieniedzy ;)
                    • a_creep Re: skąd wy macie taką informacje ? 07.12.06, 12:48
                      > mi tylko mowil o delegacji chinczykow z walizkami pelnymi pieniedzy ;)

To chyba był przykład, żebyś nauczył się odróżniać kiedy ktoś kłamie, a kiedy ma
                      urojenia. Chińczycy, którzy tłumnie odwiedzają Bydgoszcz, żeby przenieść tu
                      produkcję z Chin (bo tu siła robocza jest tańsza?), to nie jest kłamstwo, tylko
                      urojenie (przynajmniej ja tak zrozumiałem Ivicę).
                      • mozilla.org Re: skąd wy macie taką informacje ? 07.12.06, 12:51
                        > to nie jest kłamstwo, tylko urojenie (przynajmniej ja tak zrozumiałem Ivicę).

ja tam mu wierze, ze byli chinczycy. pewnie nawet skosne oczy mieli ;)

• wesoly-gonzo Re: skąd wy macie taką informacje ? 07.12.06, 17:39
                          --------------------------------------------------------------------------------
                          Jezeli ta stara bude otrzyma Akademia Muzyczna to grtulowac wizji rozwoju tej
                          uczelni-tylko komu wladzom uczelni,Prezydentowi Miasta?Jezeli ten budynek
                          rozwiazuje problemy lokalowe -to znaczy ,ze w przyszlosi nasza uczelnia bedzie
                          na liscie jako pierwsza do likwidacji- i na nic sukcesy Blechacza,UMK zas
                          pokaze jak zagospodarowac kase ktora mogla byc na rozwoj bydgoskiej
                          uczelni.Parlamentarzysci PIS i PO nadal niech placza nad strata 750 tys.-
                          ktorych i tak nie mozna bylo wykorzystac/przetargi/.Lepiej zamydlic ludziom
                          oczy niz zalatwi miliony nam nalezne
                          • tlss Re: skąd wy macie taką informacje ? 07.12.06, 21:55
                            Co prawda to prawda przydałby się nowy budynek z campusem.
                            Pewnie nadał by się też budynek po szkole 8 ale tutaj nasz prezydent uznał że
                            trzeba go oddac na seminarium.
                            Nie rozumiem sposobu rozumowania prezydenta.
                            • mac_byd Re: skąd wy macie taką informacje ? 07.12.06, 23:05
                              Po co jakieś Campusy? Przecież AM to ilościowo taka większa szkoła ok. 1000
                              studentów. Oni naprawdę wiedzą czego im potrzeba!
                          • mac_byd Re: skąd wy macie taką informacje ? 07.12.06, 23:03
                            Może zanim napiszesz kolejna dyrdymałę to wejdź na stronke AM w Bydgoszczy i
                            troszke poczytaj. Jeżeli dla Ciebie ten budynek to stara buda to nie ma o czym
                            z tobą pitolić!
                    • ivica Re: skąd wy macie taką informacje ? 07.12.06, 20:15
                      co prawda o walizce pieniedzy nie wspominalem ale tak byli u nas chinczycy z
                      ningbo. tego samego dnie byla rowniez delegacja arabow z Iraku bodajrze.
                      • wesoly-gonzo Re: Chinczycy??? 07.12.06, 21:58
                        Budynki dydaktyczne Uniwersytetu Technologicznego-Przyroniczego w
                        Fordonie/pierwsze po 20 latach nowe obiekty tej uczelni?to tez Chinczycy?
                      • ojro1 Re: skąd wy macie taką informacje ? 07.12.06, 22:01
                        ivica napisał:

> co prawda o walizce pieniedzy nie wspominalem ale tak byli u nas chinczycy z
                        > ningbo. tego samego dnie byla rowniez delegacja arabow z Iraku bodajrze.<

Ivica, powiedz, czy to prawda o czym pisze Tlss?
                        Jesli tak, to ja sie zalamie ...

pozdrowki ;-)
                        • a_creep Re: skąd wy macie taką informacje ? 07.12.06, 23:52
                          > Ivica, powiedz, czy to prawda o czym pisze Tlss?

Nie jestem Ivicą, ale mogę napisać, że Tlss się pomylił.

> Jesli tak, to ja sie zalamie ...

W rzeczywistości na seminarium nie oddał budynku po SP8, tylko budynek przy Grodzkiej, w którym
                          obecnie urzęduje UTP (dawna ATR) i dodatkowo kawał ziemi obok. Budynek ma chyba więcej
                          pomieszczeń niż seminarium studentów (czy jak oni się nazywają).
                          • ojro1 Re: skąd wy macie taką informacje ? 08.12.06, 00:20
                            a_creep napisał:

> Nie jestem Ivicą, ale mogę napisać, że Tlss się pomylił.<

Odetchnelam, niestety na krotko...

> W rzeczywistości na seminarium nie oddał budynku po SP8, tylko budynek przy
                            Gro
                            > dzkiej, w którym
                            > obecnie urzęduje UTP (dawna ATR) i dodatkowo kawał ziemi obok. Budynek ma
                            chyba
                            > więcej
                            > pomieszczeń niż seminarium studentów (czy jak oni się nazywają).<

Mam nadzieje, ze zartujesz!!!?
                            Nie wyobrazam sobie takiego "gestu" ze strony
                            prezydenta, przeciez to paranoja!
                            ATR wysiedla sie na peryferie, lokuje w jakichs
                            oblesnych budynkach, komunistycznej proweniencji
                            architekturze, likwiduje sie szkoly, teatry, Akademia
                            Muzyczna potrzebuje miejsca, bo peka w szwach,
                            a prezydent miasta obsypuje szczodra reka czarnych?!
                            Moze by tak zlikwidowac n.p. jakies domy dziecka,
                            jesli sa w dostojnych budynkach i podarowac klerowi?
                            Niedaleko Technikum Kolejowego jest taka ladna stara
                            willa, jest tam przedszkole, moze je tez zlikwidowac,
                            albo wywalic na obrzeza? Zakonnikom sie przyda...
                            Im glupszy narod, tym latwiej nim manipulowac,
                            kler zyje w Polsce, jak nigdzie na swiecie, jak paczki
                            w masle.
                            Nie wiem, czyje to slowa: Niewazne, by Polska byla
                            bogata, wazne, by byla katolicka.....

:-(((((

Powiedz, ze sie myle!
                            • a_creep Re: skąd wy macie taką informacje ? 08.12.06, 00:24
                              > Mam nadzieje, ze zartujesz!!!?

Nie. :-(
                            • mac_byd Re: skąd wy macie taką informacje ? 08.12.06, 00:35
                              Przecież ten budynek przy Grodzkiej nie nadaje się dla AM!
                              • ojro1 Re: skąd wy macie taką informacje ? 08.12.06, 00:41
                                mac_byd napisał:

> Przecież ten budynek przy Grodzkiej nie nadaje się dla AM!<

Dlaczego?

• ivica Re: skąd wy macie taką informacje ? 08.12.06, 09:10
                              A czy normalne jest to iz ATR poprzez sad próbuje zdobyc budynek stosujac metode
                              zasiedzenia (czy jak to sie nazywa) ?? Wszak budynek na ul. Grodzkiej nie byl
                              ich wlasnoscia. Mieli tam urzedowac do czasu gdy nie zostanie wybudowany
                              kompleks w Fordonie.
                              Apropos prezydent przekazal UTP nowe tereny pod rozbudowe kompleksu fordonskiego.
                              • a_creep Re: skąd wy macie taką informacje ? 08.12.06, 09:20
                                > A czy normalne jest to iz ATR poprzez sad próbuje zdobyc budynek

Jakoś trzeba się rozwijać. Skoro miasto jest przeciw im, to można to robić przez
                                sąd. Ja ich w pełni popieram w tym przypadku.

> Wszak budynek na ul. Grodzkiej nie byl ich wlasnoscia.

Ale chcą go dostać. Nie mają szans oczywiście na takie dotacje na studenta, jak
                                seminarium, ale chociaż 100 razy mniej, szczególnie że to nie seminarium
                                przyczynia się do rozwoju miasta...

> Apropos prezydent przekazal UTP nowe tereny pod rozbudowe
                                > kompleksu fordonskiego.

Mógłby dać działkę pod seminarium w BPP, jak już tak chciał rozdawać moje
                                pieniądze. Miałby kilka sukcesów za jednym razem.
                        • ivica Re: skąd wy macie taką informacje ? 08.12.06, 09:05
                          nie.

seminarium ma otrzymac budynek na ul. Grodzkiej nie po szkole nr 8. Ale o tym
                          juz bylo na tym forum juz dawno.
                          • a_creep Re: skąd wy macie taką informacje ? 08.12.06, 09:23
                            > Ale o tym juz bylo na tym forum juz dawno.

Jeśli dobrze pamiętam, to seminarium ma zdaniem prezydenta spowodwać, że ta
                            część Starówki będzie żyła także w nocy. No i to dopiero początek rozdawnictwa
                            naszych pieniędzy.

Na ile wycenili to, co prezydent dał? 20 mln zł? Będzie 1 mln zł na jednego
                            studenta?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka