Dodaj do ulubionych

Ostatnia butelka Kujawiaka

12.12.06, 19:43
spadać z Bydgoszczy oszuści.Nigdy nie kupie żadnego piwa z tej je...j firmy
Obserwuj wątek
    • lifoisa Ostatnia butelka Kujawiaka 12.12.06, 20:45
      Kujawiak jest nasz - bydgoski, NIE dla zlodziei z zywieckiej wioski!
      • elamaniek Re: Ostatnia butelka Kujawiaka 12.12.06, 21:30
        Tego podrabianego Kujawiaka, nie bydgoskiego, to mogą sobie w d... włożyć.
        grupa żywiec won z Bydgoszczy, razem ze swoimi szmatławymi produktami.
        • justysia684 Re: Ostatnia butelka Kujawiaka 12.12.06, 22:07
          Czy ktoś w końcu poda, jak wysoką odprawę zgarnie zarząd Bydgoskich Browarów,
          za zrealizowanie już dawno zaplanowanego celu, jakim było zamknięcie Browarów
          Bydgoskich?
          • tlss Re: Ostatnia butelka Kujawiaka 12.12.06, 22:30
            mogli chociaż sprzedac kujawiaka innym ale nie chodziło o przejęcie rynku.
            Nie kupię ani żywca, ani tatry ani żadnego ich produktu.
        • bomberto Re: Ostatnia butelka Kujawiaka 14.12.06, 10:34
          To samo zrobili z Krolewskim , przeniesli do Warki i w Warszawie juz nie ma
          legendarnych sciekow z rzeki :(
        • nadrat1 Re: Ostatnia butelka Kujawiaka 14.12.06, 14:03
          Nie dla Żywca na kujawach i pomorzu !!!
      • frant3 Re: Ostatnia butelka Kujawiaka 14.12.06, 10:00
        „Dzisiaj, w niedziele, spotkamy się z Rysiem w kościele
        Ja trochę kasy mam, on brzuch jak Mobby Dick
        I on, i ja pójdziemy piwo pic”

“UU hu ha hop hop
        Hop sa sa sa
        Kujawiak! To dla nas taniec najlepszy
        Niegroźny i swojski
        Kujawiak! Wyzwala naturę profana
        O! Bez wątpliwości
        Kujawiak
        O ha ha hop hop!
        Kujawiak! Weź na but nietolerancje
        Skop po mordzie melancholie
        Wyrzuć z siebie cały ucisk
        Zatańcz ze mną kujawiaka!
        Kujawiak gra
        Kujawiak, kujawiak...”

Kukiz, Piersi

--
        Frant - humor, satyra, krytyka
    • fr43ed Ostatnia butelka Kujawiaka 12.12.06, 22:38
      W momencie gdy ŻYWIEC kupił KUJAWIAKA wiedziałem że tak to się skończy, tak działają wszystkie "wielkie" firmy: wykupić mniejszego żeby go zniszczyć i pozbyć się konkurencji. Tylko czy zawsze konkurencji? Czy KUJAWIAK był konkurencyjny dla ŻYWCA... Jedno jest pewne: nie wypijemy już NASZEGO KUJAWIAKA i NIE BĘDZIEMY PIĆ 'żywca'
      • mariogdansk Re: Ostatnia butelka Kujawiaka 12.12.06, 23:12
        Najpierw wykończyli browary w Gdańsku, teraz przyszła kolej na zamknięcie
        browarów w Bydgoszczy!!! Kto następny??? Grupa Żywiec wraz z tulipanami
        prowadzą wyjątkowo perfidną politykę w naszym kraju.
      • lokinex Re butelka Kujawiaka 12.12.06, 23:16
        poprostu ,proponował bym wchodzić na fora całej Polski i opisywać co tu zrobili
        moze ktoś nas poprze, a ktoś się obudzi!!!! pytanie mam jedno kto sprzedał nasz
        browar i czy został za to ROZLICZONY!!!!! ?????
    • goniec_bydgoski Moze bojkot? 13.12.06, 00:17
      Moze sie myle, niech kibice mnie poprawia, ale cos mi swita, ze kiedy poznanski browar zaczal przekazywac kase na druzyne z Krakowa tamtejsi kibice dostali nomen omne piany i zorganizowlai bojkot swojego wlasnego piwa lecha, az ten zaczal lozyc rowniez na ich druzyne. A moze cos krece? Niemniej, moze bysmy zorganizowai wlasny protest/ bojot Zywca wraz z mailingiem itd, rzucam haslo, nie mam jakichs konkretniejszych pomyslow. Skoro tak sie sraja z dbaloscia o swoj wizerunek jacy to oni fajni, jakie to odprawy dadza pracownika itd to pokazmy, ze takie sciemy moga sobie robic u siebie. A gadanie, ze - i to ma byc pocieszenie? - kujawiak ma byc robiony w warce, to jakas kompletna kpina. Won mi z takimi podrobami, zywcom i innym takim mowie stanowcze nie!
      • tlss Re: Moze bojkot? 13.12.06, 00:19
        Może rzeczywiście to jest pomysł - kązdy z nas ma kilku znajomych w necie
        wystarczyłoby wysłac list z prośbą o jego przekazanie.
        Może gońcu opracuj taki list - zobaczymy co z tego wyjdzie.
        • pio.no Re: Moze bojkot? 13.12.06, 00:56
          Bojkot!!! Bojkot!!! Spróbujmy uruchomić jakąś stronę np. domena bojkotżywca.pl
          jest wolna i byłbym skłonny ją wykupić dla potrzeb tego bojkotu!! Zorganizujmy
          się jakoś!!! Pamiętajmy, że nie wszyscy wiedzą co to ten żywiec, więc
          należaloby rozplakatować, że to również Tatra, Warka, Specjal itp. Czekam na
          propozycje współpracy
          • bombay_saphire Re: przykre, ale wiele zrobic sie nie da.. 13.12.06, 02:09
            uroki gospodarki rynkowej. pamieta ktos jak kilka lat temu zamykano fabryke
            kabli w ozarowie ? cale miasteczko walczylo o ten zaklad, ale telefonica byla
            nieublagana. przybylo za to kilka etatow w Bydgoszczy..inna sprawa , ze z tym
            piwem to jest dla mnie lekki bezsens : fajnie jest rozwijac produkty lokalne,
            to stanowi o tozsamosci danego regionu. tyle ze miedzynarodowe korporacje maja
            to gdzies..pomysl rozlewania kujawiaka ( ? ) w zywcu albo w warce jest wytworem
            chorej wyobrazni jakiegos marketingowca - komu on chce ten browar wcisnac ?
            rozumiem, ze liczy dalej na sprzedaz w bydgoszczy..w tym kontekscie bojkot moze
            byc jakims pomyslem, niech sie przejedzie palant na swoim genialnym planie
            marketingowym
            • martyw Re: przykre, ale wiele zrobic sie nie da.. 13.12.06, 02:21
              Wiecie co, zamiast biadolić na tym forum weźcie się zrzućcie, wykupcie ten zakład i zacznijcie warzyć PORZĄDNE piwo. Kujawiak był ohydny i wcale mi go nie żal, znaczy piwa, bo ludzi żal, całe szczęście, że o pracę teraz łatwiej. Dla takich browarów jak bydgoski w konkurencji z dużymi firmami jest jeden ratunek: wysoka jakość produktu i dobra pozycja na lokalnym rynku. Kujawiak nie miał ani jednego ani drugiego bo produkował, nie bójmy sie tego powiedzieć, kwaśnego sikacza. Wykupienie browaru i likwidacja w tych warunkach to była tylko kwestia czasu, gdyby tego nie zrobił Żywiec zrobiłby to ktoś inny. Ja w każdym razie "Żywca" pić nie przestane bo jesto od "Kujawiaka" po prostu lepszy... Ciekawe swoją drogą, że nikt z przedmówców nie poruszył kwestii jakości tego "piwa" produkowanego w bydgoszczy, tylko wszyscy bezprzemiotowo bluzgają. Rynek zweryfikował rzeczywistość, czy to się komuś podoba czy nie...
              • pantwardowski1 Kujawiak był ohydny. 13.12.06, 08:12
                martyw napisał:

> Wiecie co, zamiast biadolić na tym forum weźcie się zrzućcie, wykupcie ten
                > zaklad i zacznijcie warzyć PORZĄDNE piwo. Kujawiak był ohydny i wcale mi go
                > nie żal, znaczy piwa, bo ludzi żal.

Pierwszy sensowny głos.
                • goniec_bydgoski Ty jestes ohydny 13.12.06, 08:17
                  Sam jestes ohydny. Kujawiak jest sto razy lepszy od sikow grupy Zywiec - tatry i specjala. Nie licza sikow, ktore alegaja w marketach. Zreszta twoj gust malo kogo obchodzi. Chodzi o to, zeby Zywiec sprzedal browar wraz z marka. Sa na to chetni i widza w tym sens ekonomiczny. A ten zachowuje sie jak pies ogrodnika, ktory sam nie wezmie, ale innym nie da. Mysle, ze moglibysmy to zorganizowac. Jestem wieczorkiem w stanie npisac jakas "odezwe", ale wolalbym zeby zajal sie tym jakis "pijarowiec", ktory zna sie na rzeczy. Mozna by to rozeslac na grupy dyskusyjne i fora plus do grupy zywiec. Pozdrawiam.
                  • artctrl Kujawiak to sikacz??? 13.12.06, 14:41
                    Kujawiak to najlepsze piwo! A pisze to wytrawny piwosz.... Nie wiem co ja teraz
                    bede pil...
              • pio.no Re: przykre, ale wiele zrobic sie nie da.. 13.12.06, 17:37
                A tam, gadasz.... Piłeś chyba "Kujawiaka" jak jeszcze był "Bydgoskim". Takim z
                łuczniczką. Fakt, że po niedawnym wzmocnieniu, stał się jakąimś mózgojebem dla
                lokalnych indian, ale to zupełnie niedawno było. Wcześniej zdecydowanie
                przewyższał tatrę i inne ze średniej półki a dobra partia kasowała tyskie,
                żywca itd. Cholera mnie bierze bo dotąd możliwośc napicia się Kujawca była
                jednym zlementów setymentalnych powrotów. Przy tym rynek piw w Polsce się na
                potęgę wasalizuje i jest skrajnie prymitywny - nie tylko na poziomie
                kapitałowym, lecz nawet marek produktów. Z jednej strony "supermarki", z
                drugiej jakieś dziwadła stworzone pod wpływem absurdalnych pomysłów
                marketingowych, jak choćby Harnaś czy inna Tatra. I ta idiotyczna maniera
                kojarzenia piwowarstwa i konsumpcji z górami i góralami )bo to jest "Region").
                Jak żyje nie widziałem typowego górala z podhala, który używałby piwa w innej
                roli niz popitki - wzmacniacza. Ze o słynnych stadach dzikich, tatrzańskich
                koni litościwie nie wspomnę.... A prawdziwa, lokalna marka w dupie... To chyba
                się nazywa hiperrzeczywistość, nie?
              • pitrusza O gustach się nie dyskutuje 14.12.06, 10:39
                Mnie akurat "sikacz" Kujawiak smakował bardziej niż "gorzki" Żywiec, a osoba,
                która go piła 15 lat temu, kiedy jakość była kiepska niech się nie wypowiada,
                ale to inna sprawa.
                Gdyby był taki nieopłacalny i "sikacz" to by po prostu zniknął z rynku a nie
                był produkowany w innym zakładzie.
                Pozdrawiam
          • mozilla.org Re: Moze bojkot? 13.12.06, 08:34
            zawsze mnie ciekawi, czy z taka sama zaciekloscia kupowaliscie kujawiaka z jaka
            o niego teraz walczycie ;)
            a jesli chodzi o bojkot to jest juz duzo za pozno by cokolwiek mial zmienic
            p.s. dosyc glosno bylo o jaroslawiu i bojkocie grupy danone :
            www.filipadwent.pl/praca_posla/fabryka_danone_media_2.htm
    • pantwardowski1 Pogarsza sie sytuacja pracy w Bydgoszczy. 13.12.06, 08:10
      Pogarsza sie sytuacja pracy w Bydgoszczy.
      Po zwolnienaich z zeszłego roku (Eltra, Kable, Lucent, Zachem, Byd. Fabr.
      Mebli) przyszedl czas na Kujawiaka. Juz sie mowi o tym, ze zarobki sa w Bydzi
      nizsze niz w Toruniu, co bedzie teraz?
      • czarny1000 Re: Pogarsza sie sytuacja pracy w Bydgoszczy. 13.12.06, 09:06
        Mozna do tego dodac Romet, Fapo, Foton, tyle ze coz ztego?
        Ktos wzial za to pieniadze!!!!!
        • mozilla.org Re: Pogarsza sie sytuacja pracy w Bydgoszczy. 13.12.06, 09:14
          czarny1000 napisał:

> Mozna do tego dodac Romet, Fapo, Foton

no akurat fapo jest z twojego miasta brzydki kolego
      • coooler1 nie pogarsza się. 13.12.06, 10:10
        pantwardowski1 napisał:

> Po zwolnienaich z zeszłego roku (Eltra, Kable, Lucent, Zachem, Byd. Fabr.
        > Mebli)

I po co kłamiesz??
        Zanim zaczniesz pisać takie bzdury lepiej zaznajomiłbyś się z tematem.
        W żadnym z w/w zakładów nie było zwolnień, oprócz Eltry.
        Jaki ty masz cel w pisaniu tych zakłamanych postów ?
        To u ciebie pogarsza się sytuacja pracy. A płace też gorsze są. a toruń jak
        jeździł, tak będzie jeździć do bydzi do pracy.
        • pantwardowski1 Re: Pogarsza sie sytuacja pracy w Bydgoszczy. 13.12.06, 14:48
          Nie bylo w Kablach? Ani w Zachemie? Stan na ziemi cooler.
          • intervention Re: Pogarsza sie sytuacja pracy w Bydgoszczy. 13.12.06, 14:49
            Nie był zwolnień ani w "kablach" ani w Zachemie! Płacą ci za te brednie, które
            wciskasz na forum?
            • gorilla5 Re: Pogarsza sie sytuacja pracy w Bydgoszczy. 15.12.06, 16:20
              Jak nie bylo w Zachemie????? Co ty pleciesz, nie slyszales?
      • czarny1000 Re: Pogarsza sie sytuacja pracy w Bydgoszczy. 19.12.06, 14:13
        Zarobki sa niczym w porownaniu z odplywem bydgoszczan poza region!
    • astronauta6 ostatnia butelka Zywca? 13.12.06, 08:49
      Wiekszosc z Panstwa ma dobry pomysl. Jedyna forma walki z cynicznymi koncernami
      jest swiadome zachowanie konsumenta. Ja za kare przestaje kupowac produkty tej
      grupy. W swiecie cywilizowanym powraca sie masowo do idei mikrobrowarow i
      braowarow o zasiegu lokalnym. A u nas jak zwykle musimy realizowac scenariusze
      sprzed 20 lat. Nie ma juz ani jednego browaru w metropolii bydgosko-
      torunskiej :-) To jest smieszne. Pol miliona ludzi musi pic wystandaryzowane,
      nagazowane, wysterylizowane jak woda destylowana, korporacyjne popluczyny. Na
      cale szczescie zaczely sie pojawiac w na polnocy Polski male browary,
      produkujace piwo przympominajace oryginalny trunek o tej nazwie. Inwestorzy
      mast pomorskich laczcie sie !!!! Moze doloby sie zrobic interes na produkcji
      piwa?
      Zdrowia,
      Astronauta
      • coooler1 Re: ostatnia butelka Zywca? 13.12.06, 10:12
        Przyłączam się do tego bojkotu. Ja i wielu moich znajomych postanowiliśmy o
        nieruszaniu Żywca, Specjalów, Tatry.

Może w Bydzi będzie jednak rozlewane piwo z Grudziądza. Pracownicy mają dużą
        nadzieję w tym temacie. Ja też.
      • wiwix Prawda o Kujasiu 13.12.06, 10:15
        Zywiec zamknal kujawiaka, nie dlatego ze nie bylo na niego zbytu. Byl i to
        olbrzymi. Chodzi o pozbycie sie z lokalnego rynku, lokalnego browaru, bo skoro
        nie bedzie kujawiaka, to ludzie beda musieli pic zywca, warke, specjala czy
        tatre. I te piwa zdobeda 25-40% rynku po kujawiaku. Prawda jest tez taka ze
        ostatni kujawiak(ten co mial 6% byl delikatnie mowiac niedobry) Zywiec
        specjalnie popsul smak, azeby byl mniejszy zbyt, a gdy byl mniejszy zbyt
        powiedziamo nam ze sie juz nie oplaca. Kiedys bylem w Ustroniu Morskim(5lat
        temu) i znalazlem tam parasolki Kujawiaka. Nie oplacalo sie? A pijalnie piwa
        ktorych w Bydgoszczy bylo pelno? A co ze sponsorowaniem Poloni? I rowniez
        lokalne knajpy zamiast kupowac regionalne piwo plus oczywiscie inne,
        sprzedawali siki z zywca. Tez nalezy im sie wielki minus... ja osobiscie zywca
        nie lubie bo ma za duzo gazu. Szkoda kujawiaka i tyle, ale jest nadzieja ze
        kiedys moze ktos zacznie od podstaw produkcje piwa w Bydgoszczy, bo takie piwo
        zawsze bedzie tansze i znajda sie ludzie ktorzy je wypija. Pozdrawiam smakoszy
        Kujasia
        • xbiegacz Re: Prawda o Kujasiu 13.12.06, 15:07
          Zgadzam się w 100 procentach.
          Należy również dodać że tereny na których znajduje się rozlewnia sa sporo warte ! Brak mi słów....
          To co zrobił Życiec to wielkie świństwo... i dlatego wiecej żadnego piwa tej grupy dobrowolnie nie kupię !
    • artctrl Najgorsze..jest to.. 13.12.06, 14:36
      ze, chyba pod koniec lat 90 -ty, jakies 5 lub 6 lat temu browary bydgoskie
      zakupily za ogromne pieniądze, dwie bardzo nowoczesne linie technologiczne do
      produkcji piwa... I taki zaklad, z przeszlo 160 letnią historia, padl. Nie do
      wiary!!!!!!!!!!!!!!!!!! W smutnym miasteczku mieszkamy...
      • elamaniek Re: Najgorsze..jest to.. 13.12.06, 22:54
        Wczoraj wypiłem ostatniego Kujawiaka w życiu. Podrabianego pił nie będę. Niech
        im skiśnie w butelkach i spleśnieje. Zresztą inne szmatławce z żywca też niech
        zbutwieją. No bydgoszczanie, pora pokazać tulipanom, co to znaczy tradycja i
        przywiązanie do swojej małej ojczyzny. Niech się bujają ze swoimi hainekenami,
        żywcami, warkami, tatrami i specjalami jak najdalej od Bydgoszczy.
    • coooler1 piwo Kujawskie 14.12.06, 10:06
      Browar Grudziądz myśli o produkcji piwa Kujawiaczek albo Kujawskie w browarze
      bydgoskim. Jak dla mnie zdecydowanie druga nazwa jest lepsza.
      • epicki od jakiegos czasu we wroclawiue nie rozlewaja 14.12.06, 10:51
        piasta. carlsberg postanowil przeniesc produkcje. od tego czasu nie pije tego
        piwa, ktore urzekalo lokalnym charakterem <jaki by nie byl ;)>. nr 1 na dzis to
        browar lwowek slaski. a akcje piasta typu piwo zdolnego slaska ogladam z
        krzywym usmiechem.
      • wiwix nie w bydgoszczy tylko w grudziadzu 14.12.06, 23:16
        wczesniej ktos napisal ze grudziadz chce produkowac kujawiaczka czy kujawskie w
        bydgoszczy. ja slyszalem ze bydgoski zakladl padl na dobre
    • wiwix kujawiaczek, kujawskie czy kujas?? co wybieracie?? 14.12.06, 23:19
      ja jak juz bym mial obstawiać wybrał bym: KUJAŚ
      • coooler1 Re: kujawiaczek, kujawskie czy kujas?? co wybiera 14.12.06, 23:22
        Kujawskie.
        Wyobraź sobie sytuację wchodzisz do sklepu i mówisz " dwa Kujasie, albo jednego
        Kujasia" jak to brzmi :))) inaczej słyszy się "dwa Kujawskie albo jedneo
        kujawskiego" :)
        Ale to tylko moja mała opinia.
        • wiwix Re: kujawiaczek, kujawskie czy kujas?? co wybiera 15.12.06, 18:16
          ale Kujawski jest juz olej i margaryna. wiec kujawskie chyba odpada. to juz
          wole pomorskie albo bydgoskie. a kujaś: mi sie podoba :)
          • tzkagor Re: kujawiaczek, kujawskie czy kujas?? co wybiera 15.12.06, 20:39
            można by spuentować: Żywiec, prawie jak piwo
    • t.king Re: Ostatnia butelka Kujawiaka 16.12.06, 12:37
      ku chwale ojczyzny,przynajmniej nikt mnie już nie poczęstuje tymi sikami,i nie
      będę musiał tego pić z przymusu...hip,hip hurrra !
      • sympatyk32 Re: Ostatnia butelka Kujawiaka 16.12.06, 15:02
        Pamietam jak pare lat temu znajomi z Krakowa czy Gdańska przyjeżdżali do mnie w
        odwiedziny to wiecie o co pytali czy mam ostromecką no i oczywiscie o
        Kujawiaka,mimo że unich ten asortyment na rynku nie był dostepny(szacunek dla
        naszych browarnikow,a to były jeszcze czasy browarow bydgoskich), ale pamietali
        ten smak i do dzisiaj wspominają.Jak tak dalej bedzie to staniemy sie kompletnie
        nie rozpoznawalni w Polsce,przecież zostaje kadra browarnikow,potrzeba tylko
        kapitału,nie wierze że w regionie nie znajdzie sie zainteresowany,a co do nazwy
        to może powrot do Bydgoskiego lub regionalnie kujawskie(zaznaczam że od 2 tyg
        pijam lecha i żubra pozdrowienia dla wszystkich byłych piwoszy św pamieci Kujawiaka)
      • czwarty.wymiar Re: Ostatnia butelka Kujawiaka 16.12.06, 15:04
        Wtłaczali w ciebie piwo i stąd ten uraz? O biedny ty.
      • lokinex Re: Ostatnia butelka Kujawiaka 16.12.06, 17:48
        jasne,pijesz piwo z przymusu.a tanie wino z musu - smacznego
        • wiwix Bydgoszcz upada, kujawiak to tylko jeden przykład! 16.12.06, 20:55
          my sobie z kumplami obiecalismy ze do konca zycia nie ruszymy zywca, warki,
          tatry, specjala, hainekena i innych wynalazkow z zywca. i prawdziwy lokalny
          patriota ktory lubil kujawiaka powinien zrobic to samo. bez dwoch zdań. I
          jeszcze jedno: Panie prezydencie? Przez ponad 4lata pana rzadów w Bydgoszczy
          nic nowego nie zbudowano, oprocz hipermarketow. Caly czas zamyka sie zalkady, a
          Pan nic nie robi. Zal mi pana ze nie stanal pan w obronie lokalnego browaru,
          jednego z najstarszych zakladow w Bydgoszczy(148lat), naszej lokalnej marki.
          Bydgoszcz upada, i to widac, jestesmy w 3lidze Polskich duzych miast. Smutne
          to, ale prawdziwe. Niech sie pan obudzi, asfaltowanie lokalnych uliczek to nie
          wszystko
          • wojt301 Re: Bydgoszcz upada, kujawiak to tylko jeden przy 17.12.06, 00:18
            Wszystko rozumiem , jestem oburzony ale skoro wzywacie do bojkotu piw grupy
            żywiec to powiedzcie mi jakie piwo mam pić ? skoro większość jest przez nich
            produkowana , jakie dobre piwo w Polsce nie jest przez nich robione ? nie
            jestem do końca pewien czy nie kalsberg ? więc co mam pić?
            • wiwix Re: Bydgoszcz upada, kujawiak to tylko jeden przy 17.12.06, 01:34
              np mozesz pic:
              calsberga
              okocima
              lecha
              tyskie
              żubra
              broka
              no i browary regionalne takie jak: grudziadz czy jablonowo.
              wystarczy spojrzec na tylnia etykiete czy nie ma nazwy Grupa Żywiec :)
              • relatywista Re: Bydgoszcz upada, kujawiak to tylko jeden przy 18.12.06, 15:08
                To bedziecie bojkotowac wszystkie piwa?
                • jaca515 W Łysomicach powstaje Crystal Park na 14 tys miejs 20.12.06, 09:51
                  W Łysomicach powstaje Crystal Park na 14 tys miejsc pracy.
                  Nie bedzie źle.
    • aras34 Lubelski full 18.12.06, 17:00
      a ja polecam lubelski full, tyle
      www.youtube.com/watch?v=3xbfFAYTN-g&eurl=
      • elamaniek Re: Lubelski full-ok, żywiec na śmietnik!!! 19.12.06, 20:21
        Właśnie zrobiłem porządki świąteczne i wszystkie pukale z napisem żywiec
        wyrżnąłem na śmietnik. To samo zrobię z piwem grupy żywiec, jak mi ktoś
        przypadkiem wniesie do domu. No to chlup jednego Leszka, na pohybel grupy
        żywiec.
    • jaca515 Na osłodę: powstaje browar w Toruniu. 20.12.06, 08:50
      Na osłodę: powstaje browar w Toruniu.
      Od przyszłego roku rusza, będzie tworzył piwo m.in. dla sieci swoich lokali.
      Więc bedzie trunek regionalny wart wspierania :-)
      • fanfaroni Re: Na osłodę: powstaje browar w Toruniu. 20.12.06, 09:48
        Chyba istnieje jeszcze jeden regionlny browar po sąsiedzku - w Nakle? Chyba to
        browar prywatny i nie należy do Żywca czy Heinekena?
        • jaca515 Re: Na osłodę: powstaje browar w Toruniu. 20.12.06, 09:50
          Tak, prywatny.
          Zreszta Zywiec tez jest prywatny.
          Tyle, ze ten torunski na szczescie nie jest zywca, wiec nie bedzie go zamykal
          :-)
      • intervention Re: Na osłodę: powstaje browar w Toruniu. 20.12.06, 09:54
        Dla sieci swoich lokali powiadasz? Może po prostu będzie to piwo pod własną
        marką, Biedronka na przykład ;)
        • jaca515 Re: Na osłodę: powstaje browar w Toruniu. 20.12.06, 09:57
          Nawet jakby to byla Biedronka,w arto wspierac browar ze swojego regionu prawda?
          :-)
          Ale nie bedzie to Biedronka.
          To duzy właściciel znanych restauracji, torunianin, rozszerza biznes i zaklada
          browar. Zreszta gdzies w okolicach nowej inwestycji dworca PKS, wiec podrózni
          beda mieli blisko :-)
          • intervention Re: Na osłodę: powstaje browar w Toruniu. 20.12.06, 10:08
            A po co podróżnym browar, że się tak spytam?
            • kaczortorun Re: Browar w Toruniu- super 20.12.06, 18:27
              ja tam bede pil piwo z Torunia ale jak sie rozwiniem to pewnie zywiec nas
              wykupi i zamknie jak bedziem konkurencja duza to pewnie tak zrobia i nie
              wiadomo czy smiac sie czy plakac czy co i czy nie pujdzie na zatracenie czyis
              trud
              • no_comments1 Re: Browar w Toruniu- super 21.12.06, 15:29
                Zawsze cos.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka