Dodaj do ulubionych

Na okładce Kraszewski, w środku Pastuszewski

26.12.06, 18:42
Wkoncu jakos musimy promowac ta nasza dyskotekowa kukle na Starym Rynku...
Obserwuj wątek
    • facet.36 Re: Na okładce Kraszewski, w środku Pastuszewski 26.12.06, 20:44
      nie uwarzasz jednak że tworzenie pseudolegend o mistrzu Twardowskim w
      Bydgoszczy przez pośredniego lierata na początku XXI wieku to duże przegięcie?
      • ht Re: Na okładce Kraszewski, w środku Pastuszewski 27.12.06, 07:42
        "Moim zdaniem te zarzuty są bezpodstawne - odpowiada Piechocka-Lipka."
        Ja też bym szedł w zaparte po kupieniu takiego bubla-toż to wstyd i obciach i
        zmarnowane pieniądze.
        • krasnov Widać jedyny sposób na zarabianie dla literatów,… 27.12.06, 10:25
          to teraz wstąpienie do jedynie słusznej partii?
    • skrytyzjadaczparowek Re: Na okładce Kraszewski, w środku Pastuszewski 27.12.06, 08:06
      Ksiazka Kraszewskiego to fikcja literacka. Wiec po co jakiekolwiek wywody
      pseudonaukowe na jej temat.Nie macie k..wa innych problemow w tym kraju
      idiotow??
    • a.k.traper Kraszewski to komuch i z układu, PIS prostuje. 27.12.06, 08:42
      Ciekawe gdzie i kiedy oni kończyli nauki bo cos mi tu WUML-em zalatuje. Czekam
      na rózne instrukcje autorstwa koalicji, na razie Romek przoduje w kabarecie,
      jak to mawiała babka, chłop jak dąb tylko sie wy...ć pod nim
    • 11tadeusz11 Niech ten cały PiS 27.12.06, 08:51
      leci z Twardowskim nawet na Marsa a nie tylko na księżyc !
    • pies_na_lewizne Bicie piany............................ .. 27.12.06, 09:14
      • funia81 Re: Bicie piany............................ .. 27.12.06, 09:37
        Jezeli UM kupuje 800 (!) egzemplarzy tego szajsu, to to nie jest bicie piany,
        tylko zwykle zlodziejstwo. Kradziez NASZYCH pieniedzy.
    • ponury_drwiacy_szyderca Bezczelna PiSda!!!! 27.12.06, 09:29

• kompost444 Na okładce Kraszewski, w środku Pastuszewski 27.12.06, 09:40
      Gazeta jest psychicznie chora. Choroba nazywa się nienawiść do Prawa.
      • antygo Re: Na okładce Kraszewski, w środku Pastuszewski 27.12.06, 12:14
        Czy wiesz co to jest kompost?To przefermentowane odpadki uzywane na nawoz dla
        uzyżnienia gleby.Jednym slowem PiS.
        • kompost444 Do Antygo 27.12.06, 12:42
          Odpowiem ci na poziomie twojego myślenia. Wiesz co to jest obornik, to są odchody zwierzęce wraz podściółką używane do użyźnienia gleby. Jednym słowem mieszanka SLD z PO. To również zawartość twojej głowy.
    • mielis Tylko 800 egzemplarzy? 27.12.06, 09:57
      Gdyby dogadał się z Romanem G. pozycja stałaby się
      lekturą obowiązkową i sprzedałby 100 razy więcej!
      Słaby obieg informacji między izbą a rządem!
    • tom1003 Na okładce Kraszewski, w środku Pastuszewski 27.12.06, 10:15
      A posługiwanie się przez michnikową szmatę nazwiskiem Jana Pawła II i kampania
      RPowska pod hasłem "Nasz Papież" nie jest przekrętem?
    • zonc Na okładce Kraszewski, w środku Pastuszewski 27.12.06, 10:37
      Przepraszam, a co za idiota dokonuje opisu książki na podstawie okładki??

Pan wielki profesor z UMK chyba bardzo lubi PO i chce się po czepiać ;\ Opisu
      dokonujemy na podstawie strony tytułowej książki. Tam mamy wszystkich twórców,
      tłumaczy, redaktorów całych zespołów pracujących nad książkami i dokładny tytuł
      w oryginale wraz z ewentualnym podtytułem.

Czy jaśnie wszystko wiedzący redaktorzy sprawdzili tę właśnie stronę?? Zapewne
      nie...

Ciekawi mnie również co Pan "profesor" sądzi o wydawnictwie Biblioteki
      Narodowej. (zapewne, jak każdy znawca języka, uwielbia je). Czy tam drogi Panie
      na okładce widnieje nazwisko autora wstępu, który niejednokrotnie jest dłuższy
      niż całe dzieło??

;\ Kolejna tania sensacja ;\
      • wlwl Re: Na okładce Kraszewski, w środku Pastuszewski 28.12.06, 08:38
        A widziałeś, żeby w BN dopisywano coś do tytułu? To sobie wyobraź: "Pan Tadeusz
        (w Bydgoszczy)" Może pan profesor nie bredzi?
    • socceraras Na okładce Kraszewski, w środku Pastuszewski 27.12.06, 11:00
      ot i cały Pastuszewski. Literacka miernota i polityczny oszołom
    • pirulo Na okładce Kraszewski, w środku Pastuszewski 27.12.06, 11:01
      A biznes się kręci jak czy inaczej :)Pan radny ma dodatkowe gratyfikacje- żyje
      mu się lepiej... A że tam troszke oszukuje czytelników- wkońcu jest z PiSu ;)
    • apologetaj A ja się nie wypowiem, bo... 27.12.06, 11:25
      ...dzieła onego na razie nie miałem w ręku. I zachęcam forumowiczów do takiej
      samej postawy. Jaki zysk z opinii budowanych na strzępie informacji i własnych
      (często skostniałych) poglądach?
      • wnuk.nerona Bykdoszczy to grajdół 27.12.06, 11:45
        Bykdoszczy, to jednak zadupie. Byle radny pozwala sobie na numerki, jak w
        zafajdanej miecinie. Wstyd oszczędźcie i zakopcie ten grajdół.
        • antygo Re: Bykdoszczy to grajdół 27.12.06, 12:20
          Bydgoszcz to nie tylko zadupie,ale i zasrane miasto.Doslownie.Wystarczy przejść
          sie gdziekolwiek aby zobaczyc i wdepnąc w psie odchody.Czy w tym "mieście" jest
          Straz Miejska?Jakoś jej nie widac.Pewnie istnieje tylko na liście płac.
      • zuzanka101 Re: A ja się nie wypowiem, bo... 27.12.06, 12:24
        Co za skromność, a jaka rozwaga. Nie będę oceniał. To nie oceniaj, twoja sprawa.
        Problem nie leży w ocenie książki a w ocenie postępowania jej autora i ludzi z
        urzędu. Ich postępowanie jest naganne. Uprawiają prywatę za społeczne pieniądze,
        autor czerpie korzyści w oszukańczy sposób. To nadużycie ze strony radnego i
        urzędników miasta. Dzisiaj wydali 8.000 zł na gó..aną książkę a jutro przyjdzie
        inny radny z PISuaru z nowym pomysłem i znowu wydadzą publiczny szmal na
        prywatę. Czy tego skromnisiu nie dostrzegasz?
        • apologetaj Re: A ja się nie wypowiem, bo... 28.12.06, 00:43
          I po co zaraz tyle złości, Zuzanka? Akurat za Pastuszewskim nie przepadam, za
          jego rękodziełem literackim też, to co napisał jak dotąd wydawało mi się co
          najwyżej - niekiedy - poprawne, ale zawsze bez polotu, ikry, weny, duszy, jaj.
          I mnie się nie podoba, że radny dorabia na boku sprzedając swoje wyroby w
          ratuszu czy ratuszowi. I jest tu jakiś kawałek zaścianka, to prawda. Jednak nie
          przesadzałbym z tym przyporządkowaniem Pastuszewskiego do PIS-u i szczególnym
          władztwem PIS-u; tu jest zbieżność wielu deficytów. W Bydgoszczy brak szeroko
          pojętej tradycji, odwołań, ikon, ceremoniałów. Odkopano niegdyś Węgliszka,
          potem z wielkim mozołem Twardowskiego, pojawił się przechodzący przez rzekę i
          obserwator orła na hotelu, Marian Rejewski zasiadł na swojej ławeczce - no i
          jest na kim czasem wzrok zaczepić, jest co zapamiętać, ale to wciąż mało...
          Drugi deficyt to czarna dziura literacka - brak choćby jednego wielkiego
          nazwiska. Troche się nie dziwię, że ratusz potrzebuje jakichś pisanych pamiątek
          dla gości, że chce się pochwalić legendą, przeszłością, toż ludzie także mają
          skłonność do wieszania sobie fotografii i portretów dawno zapomnianych (a
          niekiedy wręcz cudzych) przodków... Miasto - jak człowiek - chce się wesprzeć
          na legendzie. No i zbiegło się. I tyle. A czy to dzieło wybitne czy
          upośledzone - tego nie wiem, bom nie czytał. Więc się nie wypowiadam.
          • kokakuba Pastuszewski to PIS? 28.12.06, 20:17
            Jaki on tam PiSowiec? Co kadencja załapuje sie na radnego z inną partią, ma
            chłop nosa, ciekawe z kim wystartuje w nastepnych wyborach?
    • ryyys Pasja Pastuszewskiego 27.12.06, 11:56
      "mistrz wjechał do Bydgoszczy od południa i nigdy nie spotkał się z diabłem
      Węgliszkiem). - Pracowałem nad tym pół roku - opowiadał "Gazecie" Pastuszewski".
      Panie Pastuszewski, gratuluję osiągnięcia naukowego, z którego wynika, że nie
      było spotkania z diabłem. To istotnie niezwykłe. Proszę nie szczędzić trudu, by
      mógł Pan nam dostarczać kolejnych wybitnych osiągnięć swojej naukowej pasji.
      Czekamy i życzymy owocnego roku 2007.
    • zuzanka101 kolejny "naukowiec" z PISuaru 27.12.06, 12:08
      Czy uczestnicy tego forum poczynając od dupolizów PISuaru do normalnych nie
      dostrzegają, że facet-miernota-oszust wciska ciemnotę ludowi. Ale nie to jest
      najważniejsze, bo głupi to kupi i da sie oszwabić. Najgorsze, że urząd państwowy
      jest udziałowcem w przekręcie. Szczytem bezczelności i ignorancji zawodowej
      wykazuje się pani dyrektor, ciemnogród absolutny.
      • kokakuba Re: kolejny "naukowiec" z PISuaru 28.12.06, 20:21
        Urząd jest akurat samorządowy a nie państwowy. Tak dla porządku.
    • antygo Na okładce Kraszewski, w środku Pastuszewski 27.12.06, 12:10
      Dlaczego Wydział Kultury UM w Bydgoszczy tak niekulturalnie sie zachowuje
      oszukując czytelnikow i marnujac pieniadze publiczne.O poziomie fachowości
      Autora nie wspomne,bo taka postawa jest typowa dla ludzi z PiS.
    • zdrajca1 Pastuszewski a gdzie Goldota , tunel podziemny 27.12.06, 12:22
      z Ronda Jagiellonów do mostów na Focha.Mało to nie swoich pieniędzy zmarnowałeś
      będąc wiceprezydentem tego miasta!!!Głosującym na Konstantego Dombrowicza
      składam serdeczne podziękowania.Czas skończyć z towarzystwem kolesiów.
    • nefryt21 Na okładce Kraszewski, w środku Pastuszewski 27.12.06, 14:34
      Panie Pastuszewski, panu już i tak nic nie pomoże, nawet sam Twardowski....chyba ,że kolesie z Ratusza będą podtrzymywać pana agonię...wypocin się po prostu nie kupuje
    • tabula-rasa1 Na okładce Kraszewski, w środku Pastuszewski 27.12.06, 19:20
      nic tylko,że kolesie się popierają
      • wesolychswiat1 Re: Na okładce Kraszewski, w środku Pastuszewski 27.12.06, 22:19
        utor: zuzanka101
        Data: 15.12.06, 18:15 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
        Czy uczestnicy tego forum poczynając od dupolizów PISuaru do normalnych nie
        dostrzegają, że facet-miernota-oszust wciska ciemnotę ludowi. Ale nie to jest
        najważniejsze, bo głupi to kupi i da sie oszwabić. Najgorsze, że urząd państwowy
        jest udziałowcem w przekręcie. Szczytem bezczelności i ignorancji zawodowej
        wykazuje się pani dyrektor, ciemnogród absolutny.
        -----------------------------

widza, szlag ich trafia ale to wszystko co moga zrobic, a pani dyrektor to
        pewno jola z Dywit a ze to z Sorbony to dlatego taka "yntelygentna"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka