Dodaj do ulubionych

SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz

IP: 10.3.3.* 20.11.01, 10:30
... ciekawe, czy ktoś tu jest z SP50 im. XX-lecia Polski Ludowej :)
Obserwuj wątek
    • Gość: bubu Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 15:54
      oczywiście. jestem absolwentem z 1973 - klasa p. Zabczyńskiej . Pamiętam sporo
      wspaniałych belfrów a oprócz moje wychowawczyni - polonistyki, szczególnie
      p. Potracką - matma , p Hipsza - WF i wychowawczynię z 1-3 p. Woźniak.
      Niezapomniane mecze z SP 20 (Boniek kontra Miłoszewicz).To były czasy
      • Gość: BUBU Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.rasserver.net 26.11.01, 16:40
        czesc bubu.
        Ja tez bylam absolwentka szkoly podstawowej #50 i tez w tym samym czasie
        mniejwiecej co TY.
        Moje imie jest Danka Nowagiel.
        Moja wychowawczynia byla p. Dajczak- chemia
        Slynna p. Potracka pamietam - nigdy jej nie zapomne, bo mnie poprostu
        nienawidzila, a ja ja. Znecala sie tak nad wszystkimi chyba nikt jej nie lubil,
        a i my jej za bardzo nie przypadlismy do gustu .( przynajmniej tak bylo w mojej
        klasie )
        Ja mysle, ze Ty byles w klasie z Violetta i Natasza. Jesli tak to podaj ich
        ostatnie nazwiska dla potwierdzenia, oki ?
        Ja jestem 1957 rocznik, ale tak jak wspomnialam p. Potracka byla moim
        najwiekszym " postrachem " balam jej sie, ze w zoladku mnie przekrecalo. Moglam
        wszystko umiec i wiedziec, ale jak rzucila to swoje "wsciekle nienawistne "
        spojrzenie to ja zamieralam. I dlatego mnie oblala. Siedzialam w 7 klasie dwa
        latka - dziieki niej. Bylam w klasie 8 F . Niewiem czy pamietasz slynnego
        Zenka itp....
        Napisz do mnie jak bedziesz mial ochote. Ja mieszkam juz od 18 lat w USA- kolo
        Chicago, ale umieram, zeby spotkac ludzi ze "szkolnej lawy" Wlasnie tego mi tu
        najbardziej brakuje.
        Moj @
        nicoleolson@msn.com
        dzieki .
        11-26-01 CZEKAM
        • Gość: Darek D Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.petrus.com.pl 05.06.04, 20:02
          Cześć.Pozdrawiam Dankę Nowagiel z USA koleżankę Violetty i Natalii.Jestem
          absolwentem SP-50 rocznik '73 VIIIb.
          • Gość: absolwent Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.09.05, 01:15
            Pozdrawiam wszystkich absolwentów z rocznika 68. Andrzej kl.VIII c
            wych.Lewandowska od matmy. Kierownikiem szkoły był Hądzlik a z-cą Paprzycki w
            tym czasie.
      • Gość: Heniu Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz r68 IP: 213.77.96.* 19.12.02, 18:54
        Pozdrawiam koleżankii kolegów,kl 8b rpk68. Wychowawczyni p.Cierpka. Bardzo
        miłe wspomnienia z tamtych lat. Co porabiacie?
    • Gość: ja Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.proxy.aol.com 20.11.01, 23:46
      Czesc !
      Ja bylam u p.Mainki, a pozniej u p.Nurkiewicz - 8 b.
      To bylo wiele, wiele lat temu...
      Jestescie ?
      • Gość: Rajmund Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.ic.net.pl 21.11.01, 16:25
        Gość portalu: ja napisał(a):

> Czesc !
        > Ja bylam u p.Mainki, a pozniej u p.Nurkiewicz - 8 b.
        > To bylo wiele, wiele lat temu...
        > Jestescie ?

Ja tez miałem z Mainką różne plasteliny, malowanka, spiewanka i inne ciekawe oraz
        przydatne do dziś rzeczy. To zdaje się było w 1977(?).

• Gość: Goral Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.nu.com 28.12.01, 17:06
      Czesc. W 1964 zaczalem nauke w 50-tce na Cichej – klasa 1a (budynek szkolny
      nie byl jeszcze oddany do uzytku i pierwszy miesiac nauki odbyl sie w szkole
      podstawowej nr.6 -?). Wychowawczynia byla p. Benedykta Cybulska.
      Mialem wowczas 6 lat. Lata tej szkoly wspominam z przyjemnoscia chociaz nie
      kazdy dzien byl “sloneczny” :). Czy pamietacie Puzona (wych. muzyczne),
      Hipsza, Potracka, Kraszewska (?). … I uczniowie: Janusz Urbanski, Wieslaw
      Malinowski, Andrzej Sobczynski, Ala Malinowska (moja pierwsza milosc)…I
      sasiedzi: Iwona Matwijewicz, Siostry Dubickie, Roman I Zbyszek Boniek,
      Rudzynski. Zima jezdzilismy na lyzwach z tylu budynku, latem biegalismy na
      starym torowisku, a w przerwy chodzilismy w kolko na korytarzach. Wiekszosc
      mojego zycia spedzam juz na innym kontynencie ale late z 50-tki sa mi nadal
      bliskie. Pozdrowienia. Krzychu Gorski z wiezowca na Sulkowskiego.
    • Gość: Jachu Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: 10.3.3.* 18.01.02, 09:47
      Cieszę się, że spotkałem się z taaaakim odzewem. Jestem rocznik 73, SP
      skończyłem w 1988 roku. W klasie 1-3 "wychowywała" mnie niejaka Gluza. Boże
      uchowaj przed takim wychowaniem.... brr.... Radziecki styl szkolny, pochwała
      donosicielstwa Byłoby sporo do opowiadania....
      A nazwiska takie jak Potracka (prowadziła świetlicę ? , też drżałem bo podpadł
      jej mój starszy o 7 lat brat (Remi) w tej samej szkole i miała na mnie
      oko ;) ), eh, łza się w oku kręci.
      Mainka, aż mi głupio że nie pamiętam wiele więcej nazwisk... Szkoda że szkoła
      nie integruje jakoś swoich absolwentów...
      Pamiętacie te obiady w stołówce ? Albo super klasę do ZetPeTe z Poniewierską
      (pardon: mgr Poniewierska, tak się zawsze podpisywała)? Boisko szkolne ?
      Śmietniki na tyłach ? Salę 304 - Geografia z p. Olszewską ? Chemia z postrachem
      szkoły - p. Gehrke... Apele na korytarzu, chórek dyrygującej i p. Szymko na
      sali gimnastycznej.... Polski z Maniewską (?)...

Jeszcze jak uczyłem się w Technikum (kolejowym w Bydgoszczy) lubiłem przyłazić
      tam i czuć ten klimat... Wszak chodziłem tam 10 lat (na początku jeszcze 2 lata
      do predszkola na parterze... )... niesamowite. Potem sie zestarzałem,
      wyjechałem do Gdańska na studia, skończyłem Polibudę (czego mi pewnie szkoła
      nie wróżyła - w 7-mej klasie miałem nieodpowiednie zachowanie i 3,4 średnią w
      siódmej klasie ;))) )

Eh, zebrało mi się na wspomnienia.

Pozdrawiam wszystkich

Janusz Dąbrowski (jdabrowski@computerland.pl)
      • Gość: Ja Re: 8 b. IP: *.proxy.aol.com 11.06.02, 00:04
        Gość portalu: Jachu napisał(a):

> Cieszę się, że spotkałem się z taaaakim odzewem. Jestem rocznik 73, SP
        > skończyłem w 1988 roku. W klasie 1-3 "wychowywała" mnie niejaka Gluza. Boże
        > uchowaj przed takim wychowaniem.... brr.... Radziecki styl szkolny, pochwała
        > donosicielstwa Byłoby sporo do opowiadania....
        > A nazwiska takie jak Potracka (prowadziła świetlicę ? , też drżałem bo podpadł
        > jej mój starszy o 7 lat brat (Remi) w tej samej szkole i miała na mnie
        > oko ;) ), eh, łza się w oku kręci.
        > Mainka, aż mi głupio że nie pamiętam wiele więcej nazwisk... Szkoda że szkoła
        > nie integruje jakoś swoich absolwentów...
        > Pamiętacie te obiady w stołówce ? Albo super klasę do ZetPeTe z Poniewierską
        > (pardon: mgr Poniewierska, tak się zawsze podpisywała)? Boisko szkolne ?
        > Śmietniki na tyłach ? Salę 304 - Geografia z p. Olszewską ? Chemia z postrachem
        >
        > szkoły - p. Gehrke... Apele na korytarzu, chórek dyrygującej i p. Szymko na
        > sali gimnastycznej.... Polski z Maniewską (?)...
        >
        > Jeszcze jak uczyłem się w Technikum (kolejowym w Bydgoszczy) lubiłem przyłazić
        > tam i czuć ten klimat... Wszak chodziłem tam 10 lat (na początku jeszcze 2 lata
        >
        > do predszkola na parterze... )... niesamowite. Potem sie zestarzałem,
        > wyjechałem do Gdańska na studia, skończyłem Polibudę (czego mi pewnie szkoła
        > nie wróżyła - w 7-mej klasie miałem nieodpowiednie zachowanie i 3,4 średnią w
        > siódmej klasie ;))) )
        >
        > Eh, zebrało mi się na wspomnienia.
        >
        > Pozdrawiam wszystkich
        >
        > Janusz Dąbrowski (jdabrowski@computerland.pl)

Czesc !
        Geografia byla z Dulczewska.
        Z Olszewska fizyka.
        Rocznik 71.
        Pozdrowienia z Glowackieg
        • bator1 Re: 8 b. 11.06.02, 10:42
          Taa, wredna Dulczewska i je słynne literowanie: "piszemy montreal czytamy
          montriol", brrr. No i te audycje geograficzne w sali chyba 304. Olszewska -
          faktycznie fizyka, sala obok (306?), w miarę normalna i przewidywalna.

Piętro niżej, czarna jak wyleniała wrona, "pani halina kawczyńska" jak sie
          przedstawiała na pierwszych zajeciach. pamietam te upojną grę w pokera pod
          filodendronem na końcu sali i sprzatanie osiedla na powst. sląskich przed jej
          blokiem w ramach "czynu społecznego". Najwieksza afera: zostawiła kiedyś
          dziennik i wyszła z sali, no i kilku inteligentnych inaczej zabrało się za
          dopisywanie sobie stopni. Ale było potem hałasu! Potem paru odważnych chciało
          prowadzić na niej eksperymenty i dosypało do zostawionej nieopatrznie kawy -
          zmielonej kredy i napluło. Niestety kawa wystygła i zawartość szklanki
          powędrowała do zlewu :-)

Była jeszcze ohydna Kuliberda od plastyki i chyba harcerstwa. Zdaje się, że
          nawet miała taki "dorosły" mundurek :-))))

Od wuefu był Siennicki, niewyżyty sportsmen na nieco koślawych nogach. Może
          ktoś pamięta jak tam było tej zapiekłej komunistce od historii i wychowania
          obywatelskiego (sala 303)? Podobne poglady miała niejaka Gwiazdowska od polaka
          w młodszych klasach: pamiętam jak całą lekcję czytaliśmy na głos piękną
          historię o panu Leninie w Poroninie. To nie była nawet lektura nadobowiązkowa,
          ale poznalismy ją dość gruntownie :-)))

szymko i jej rozklekotane pianino to chyba sala 300. Kto nie śpiewał w chórze -
          miał przechlapane. No ale jak ktoś nie był dziewczyną to nie musiał śpiewać w
          chórze, i to było piękne.... Do tego te cholerne sprawdziany na brzdąkanie:
          brzdęk - zapiszcie co to za dźwięk na pieciolinii! Kto siedział koło kolegi
          Kulczyskiego (prywatne lekcje gry) ten miał czwórkę zagwarantowaną. Instrument
          szkolny był tak rozwalony, że kolega K. i tak rozpoznawał dźwieki tylko patrząc
          na klawiaturę pani Szymko :-)))

Od polaka pani Kutka: wiecznie chora ona albo jej dzieci. poza tym zupełnie
          bezpłciowo nijaka jako nauczyciel. Zupełnie nie pamiętam już nazwiska chemicy
          (była całkiem sympatyczna) i od ruska (były dwie, ta druga sympatyczniejsza od
          pierwszej :-).

W tym gronie był jednak niewątpliwy talent: nowy polonista Jerzy (?)
          Maciejewski. Facet świeżo po studiach chyba, pełen zapału i pomysłów. Jemu
          jeszcze się chciało coś robić. Nie miałem wówczas problemów z żadnym z
          przedmiotów (poza wf :-) ale też nie wymagało to specjalnego wysiłku. Ale to,
          co wcisnął mi do głowy Maciejewski przydawało się (i pamietałem) nie tylko w
          ogólniaku ale i na studiach. Dla mnie, jako nauczyciel, jest klasą samą w
          sobie! Jako wychowawca też. A własciwie był - szybko odszedł ze szkoły i zdaje
          się został czymś w rodzaju klawisza - za pensję szkolną pewnie rodziny nie mógł
          utrzymać. Szkoda...

Pozdrawiam całą dawną 8 b (tę, co kończyła u Maciejewskiego, chyba w '85)
          • Gość: Ja Re: 8 b. IP: *.proxy.aol.com 11.06.02, 23:31
            Historia byla z p.Jolanta Domagalska.
            Nazwiska chemicy nie pamietam.
            A byla taka o.k.
            A j.polski mialam z Jeneralska.
            Ktos pamieta ?
            Bardzo dobra kobieta.
            Moja siostra (r.74) konczyla jako 8 d.
            Na razie.
            • bator1 Re: 8 b. 12.06.02, 09:29
              Tak, to była Domagalska: historia, obywatelskie i chyba PO? Wszystko w tej
              samej sali 303. Swego czasu kolega Lewandowski, nieco przerosniety, wyniósł
              mnie z tej sali nie fatygując sie otwieraniem drzwi. W efekcie strawiliśmy trzy
              godziny w kazamatach woźnego Friede (niech mu ziemia lekką będzie) na
              naprawianiu zamka i mocno już sfatygowanych drzwi :-))))

Może ktos jeszcze pamieta nazwisko chemicy (faktycznie, to była osoba bardzo w
              porządku, podobnie jak Olszewska) no i rusycystek (obu).

Od języków była jeszcze Malinowska (francuski) - duży talent pedagogiczny, no i
              uroda niebanalna :-)
              • Gość: Ja Re: 8 b. IP: *.proxy.aol.com 12.06.02, 21:26
                Nareszcie sobie przypmnialam.
                Murzynska !
                Ja mialam rosyjski z Murzynska.
                Nazwiska chemicy za nic nie moge sobie przypomniec.
                Moze innym razem...
                • bator1 Re: 8 b. 13.06.02, 10:07
                  O, to własnie! Murzyńska! Ale ja pamietam że były dwie: jedna zaczynała z nami
                  w V klasie, a potem chyba w VII przyszła nowa, taka mniejsza wzrostem. Która
                  byóla Murzyńska nie pamietam :-((( A co chemicy też mi nic do głowy nie
                  przychodzi...

A lekcje w harcówce też musieliście odcierpieć? No i te zbiórki makultury w
                  jednym z boksów szatni, i ten smrodek przed wejściem do stołówki...

O, przypomniałem sobie - przecież przeżylismy także odejście Kawczyńskiej od
                  przyrody. Przyszła wtedy nowa biologica (Lewandowska?) bardzo do rzeczy,
                  sympatyczna i elokwentna. Pamiętam że nawet do kółka przyrodniczego nagle
                  znalazło się sporo chetnych...
                  • Gość: Ja Re: 8 b. IP: *.proxy.aol.com 13.06.02, 20:33
                    Lewandowska zostala wychowawczynia klasy mojej 3 lata mlodszej siostry Izabeli.
                    Bardzo w porzadku kobieta.

Od w-fu, oprocz Siennickiego byly jeszcze dwie panie.
                    Jedna chuda i wysoka, druga okraglutka i milutka.
                    Skonczylam podstawowke 15 lat temu, a juz nie pamietam nazwisk nauczycieli...
                    Natomiast z naszej klasy przypominam sobie wszystkich.
                    A przynajmniej mam taka nadzieje ?!
                    • Gość: bator1 Re: 8 b. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 10:11
                      To gratuluję pamięci! :-))) Ja wprawdzie raptem rok wcześniej kończyłem, ale
                      wiele nazwisk odtwarzyłem sobie dopiero czytając ten wątek :-((( A już moja
                      klasa, też 8 b, to dla mnie zupełna tajemnica. nie potrafiłbym chyba
                      przypomnieć sobie nawet połowy nazwisk :-((((

Hej, czy ktoś z klasy Maciejewskiego jeszcze żyje i wstępuje tu czasem?
                      Odezwijcie się!!!!
                      • Gość: rocznik 70 Re: 8 b. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 22:04
                        maciejewski był moim wychowawcą .
                        do dziś go pamietam po za tym mieszkam 50m od byłej 50

pozdrawiam 8b z rocznika 70
                        • bator1 Re: 8 b. 06.08.03, 09:33
                          Tjaa, 8B z '70 to był skład :-)))

Tylko gdzie ci wszyscy ludzie wyginęli?
                          Wczoraj spotkałem Mirka, Kaśka K. pracuje przy Jagiellońskiej, Danka ponoć
                          wróciła do do rodzinnego domu (czyżbyś to Ty pisała poprzedni post :-), Adam
                          wyniósł się do Fordonu, Grażyna wciąż tak samo sympatyczna, Aśka B. prowadzi
                          rodzinny interes na Bartodziejach ale brakuje jeszcze kilkunastu....
                          Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

Maciejewski żyje tylko coraz grubszy jakby :-))) A do kompletu wlazłem na naszą
                          specjalistke od historii i obywatela (jak jej tam było?), ta sie nic chyba nie
                          zmieniła.
                    • Gość: I. Re: 8 b. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 10:38
                      siostro!! jak milo Cie tu znalesc:)
                      wszystkie wypowiedzi przeczytalam i nikogo z mojej klasy (8d klasa p. Fisher)
                      nie namierzylam:( szkoda, fajna to byla klasa:)
                  • Gość: Janusz (Jachu) Rosyjski i inne takie... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.03, 18:15
                    bator1 napisał(a):

> O, to własnie! Murzyńska! Ale ja pamietam że były dwie: jedna zaczynała z

Nazywala sie MORZYNSKA. Mgr B. Morzynska - tak mam na swiadectwie z 86r.

> w V klasie, a potem chyba w VII przyszła nowa, taka mniejsza wzrostem. Która

A... to tez moja wychowawczyni mgr M. Rosa tzm razem ('85 r.)

Masz niezłą pamięć, pozozadrościć, mi się to pozacierało..
                    Maciejewskiego też świetnie wspominam... to była perła. Wspaniałych nauczycieli
                    było więcej. Olszewska, wspomniana Jeneralska...
                    Fajnie byłoby się kiedyś spotkać na jakimś spędzie absolwentów... Ale to pewnie
                    nierealne. SP-50 już nie istenieje... jest tam jakieś liceum czy cuś...

Pozdrawiam, mój adres email to jachu@gazeta.pl

Janusz Dąbrowski.
              • Gość: Danka Re: 8 b. IP: *.tnt22.chi15.da.uu.net 25.10.02, 05:59
                Jak juz czytam to Ci podpowiem, ze chemica miala na imie Jadwiga Dajczak
                Ja konczylam szkole w roku 1972.
                Fajnie bylo, ale pani od matematyki byla straszna jedza . Pamietam jak dzis ta
                gebe wiecznie naburmuszona i nie zadowolona z zycia . Pani Potracka.
          • Gość: HENRYK TO JUŻ 35 LAT IP: *.tvgawex.pl 26.05.03, 08:46
            Tyle lat mineło od ukonczenia szkoły.Pozdrawiam absolwentów i
            nauczycieli.Bardzo miłe wspomnienia.Widze ,że wiekszość zabierających głos to
            młodsze pokolenie. Co porabiacie absolwenci r.68.Chodziłem do klasy 8b
            wychowawczyni p.CIERPKA
            • Gość: Wiesław Re: TO JUŻ 35 LAT IP: *.atr.bydgoszcz.pl 12.11.03, 14:57
              klasa 8e się kłania.Potracka,Hipsz,Białka,itp./resztęjak się skupię to
              przypomnę/.No i niezapomniany dyro Honzlik.ech były to czasy.potem kolejówka TK.
              super pomysł powspominać.
              Pozdrawiam absolwentów i nauczycieli z tamtej "epoki"
      • Gość: Szymon Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.tnt4.laf1.deu.da.uu.net 21.03.03, 21:07
        Czesc Janusz!

Mam nadzieje, ze otrzymasz moj list.
        Widze, ze Twoj list jest juz starszej daty, ale ja dopiero dzisiaj dostalem
        cynk, ze istnieje takie forum.
        Najpierw mam nadzieje, ze w ogole sobie mnie przypominasz, rowniez i ja bylem w
        Twojej klasie, na poczatku z Gluzowa, a na koniec z Olszewska, moze sobie mnie
        przypominasz z roznych apeli, na ktorych recytowalem czesto wiele wierszykow.
        Widzisz jaki ten swiat maly, dzieki internetowi stal sie jeszcze mniejszy,
        poniewaz ja siedze juz prawie od 13-stu lat w Niemczech, dokladnie w
        Dortmundzie, mam jednak bardzo intensywny kontakt ze znajomymi z Polski i w
        ogole z Polska.
        Moze sie zdziwisz, ale dokladnie 30.12.2002, dzien przed Sylwestrem odbylo sie
        u mnie w domu, a mieszkanie moje jest calkiem niedaleko Ciebie, (bynajmniej z
        tego co pamientam mieszkales na Powstancow Slaskich), poniewaz znajduje sie
        przy ulicy E.Plater male klasowe spotkanie.
        Byla to bardzo, bardzo spontaniczna akcja, no i cholernie glupia data i dlatego
        tez nie udalo nam sie wszystkich dorwac. Byla Ania Szozda, Agnieszka Podworska,
        Magda Batkowska, Basia Ptaszynska, Damian Potarzynski i ja, ale najlepszy numer
        byl taki, ze byla rowniez Gluza, Olszewska i nawet Fiszer!
        Stary musze konczyc, fajnie bybylo jakbys sie odezwal.
        To moj adres: simon.pawlowski@awd.de

Pozdrawiam Szymon Pawlowski
        • elizam Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz 10.09.04, 08:37
          hmm, tak się zastanawiam czy to ty. Chodziłam do Sp 50 tylko trzy lata od 1-3
          klasy. pamiętam że znałam kilka osób ze starszych klas... zajmowaliśmy sobie
          kolejki przed stołówką itp.
          Szymon którego pamiętam ( zreszta jak przez mgłę..) o ile kojarzę mieszkał w
          okolicach B.Głowackiego.
          pozdrawiam,
          E.
    • Gość: Gadi Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 23:53
      Jestem rocznik 1962. Moja wychowawczyni-Dajczak, fajna.Mile wspominam szkole i
      kumpli z ktorych ostatnio spotykam tylko Jozia z Powstancow Sl.
      Pozdrawiam rowiesnikow i wszystkich uczniow - Wojtek.
      • Gość: Jacek U. SP 50 ul. Cicha 59 Bydgoszcz. IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 19.06.02, 08:31
        Witam serdecznie wszystkich byłych uczniów SP 50.Jestem z rocznika 71 więc na
        poczatku edukacji przechodziełem małe zawirowania.W 2 klasie utworzono 3 klasy -
        A,B,C.I dzieki p.Maince znalazlem sie w niej wraz z dzieciakami z Bartosza Gł. i
        okolic.Jako że klasy A i B "mieszkały" w środowiskach wojska zawodowego /Cicha i
        okolice/ więc pamiętam,że zawsze były drobne nieporozumienia z "cywilami".
        Czasy szkolne wspominam wesoło choc bywało,że człowiek wściekał sie na
        nauczycieli i kolegów/kolezanki z klasy...Wieczna rywalizacja o miano najlepszej
        klasy,która dziewczyna jest najfajniejsza i czy uda się z nią umówic - Aneta z B
        czy Karolina z A?Sam miałem przyjemnosc bliżej poznać tą pierwszą panią i
        doskonale pamietam jak koledzy zazdrościli mi tych niewinnych uścisków i
        miłosnych listów... Nazwiska juz mi pouciekały z głowy ale pamiętam
        p.Jeneralską /j.polski i nasza wychowawczyni/, p.Szymko /muzyka i
        chór/p.Olszewska itd.Jeżeli ktos jest z 1971 r. i chodził do SP nr. 50 to prosze
        o kontakt.Mój mail to cony__@poczta.onet.pl.Serdecznie pozdrawiam klasę C z SP 50
        rocznik 71.

Jacek U.
        • bator1 Re: SP 50 ul. Cicha 59 Bydgoszcz. 19.06.02, 10:11
          Cholera, znowu młodziak :-))) Niby tylko rok różnicy, ale zawsze :-))))
          Niestety, z widzenia pamietę sie zwykle tych ze starszych klas.... w każdym
          razie pozdrawiam całą dzielną część naszego nardu, która hartowała sie w
          pięćdziesiątce im XX-lecia polski ludowej!
      • Gość: Sławek 62r Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: 213.77.40.* 11.08.03, 02:33
        Pozdrawiam wszystkich absolwentów 50-tki.Chętnie powspominałbym to 1,5 roku
        spędzone z fajnymi ludźmi(nie dotyczy Tadeusza Z.z Sułkowskiego) przy jakiejś
        kawce.Mam nadzieje że kiedyś dojdzie do takiego klasowego spotkania.
        marsel.s@wp.pl
    • Gość: Michał Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 31.07.02, 16:31
      Jak widzę sami emeryci :)))
      Ja jestem z rocznika 79. Pamiętam jednak panią Szymko i jej sprawdziany na
      pianinie, pamiętam Lewandowską (biologia) bardzo miła kobieta muszę jednak
      przyznać że od kiedy pojawiło się liceum bardzo się zmianiła, na gorsze
      oczywiście. Pani Przyjemska (teraz Przyjemska Warszawska) od zajęć plastycznych
      (później technika). Św p. Kabacińska (j. polski) bardzo dobry nauczyciel.
      No i nie można zapomnieć o p. Malinowskiej późniejszej dyrektor szkoły. Nigdy
      jej nie zapomnę zwłaszcza momentu kiedy strasznie naprała mi po pysku za
      wygłupianie się przy oglądaniu Krzyżaków :)))
      Pozdrawiam wszystkich absolwentów SP 50.
      Michał Nalepa michal.nalepa@emen.com.pl
      • bator1 Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz 01.08.02, 21:22
        Zaraz, zaraz... Czy kolega absolwent nie jest spokrewniony z niejakim Mirkiem
        Nalepą, cokolwiek starszym osobnikiem? Takoż absolwentem placówki przy ul.
        Cichej?
        • Gość: Michał Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 23.11.02, 00:02
          To mój starszy brat :)))))))
      • Gość: Joanna Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.212.114.192.29.NEFkom.net 06.02.04, 20:07
        Witam Ciebie Michale! Ja jestem rocznik 77 ale bylam w 50 tylko do polowy 5
        klasy ('88) bo do Niemiec wyjechalismy. Duzo juz nie pamietam, wiem jednak ze
        moja nauczycielka byla Mainka, pozatym mialam tez lekcje z Fiszerkom ktörej
        strasznie nie lubilam. No i oczywiscie w churze bylam tez.
        e-mail asiunia@gmx.de
      • Gość: Rocznik 79 Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 11:45
        Czesc Michał.Wcale nie sami emeryci.Ja tez jestem z tego rocznika co Ty.Pewnie
        chodzilismy do jednej klasy. 8 a Pozdrawiam rocznik 79
    • Gość: irena@ppcor,org,pl Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.ppcor.org.pl / 10.32.37.* 12.08.02, 13:02
      Czy ktoś jest z rocznika 1968 z 8c -wychowawczyni pani Donata Lewandowska -
      matematyka?
      • Gość: j s Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.byd.elnet.pl 06.03.04, 14:11
        czy jest ktoś z 8c rocznik 1963
      • Gość: ewa Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: 212.122.214.* 24.07.05, 19:18
        nie wiem czemu byłam przekonana, że 68 z panią Lewandowską to była 8b,
        pozdrawiam tych, ktorzy tu zaglądają , Ewa
    • kedmund poszukaj na szkolnelata.pl 11.10.02, 14:58
    • Gość: Leniu Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.11.02, 22:05
      Na moje: Możyńska. Ale kłócić się nie będę. rocznik 70, klasa 8C, potem
      mechanik dwójka. Qrde, przezcytałem resztę postów i jakoś tak się fajniej
      zrobiło. Na lekcji bioli, kiedy Kawczyńska wyszła gdzieś... zrobiliśmy
      taki "konkurs", kto w 5 a może 10 sekund wypije więcej wody z butli po winie...
      Taaa. Pamiętam jeszcze kilka pomysłów, albo zachowań. Pamiętam Artura "dzidzię"
      Buszczaka (oszczepnika) jak będąc dyżurnym na piętrze tak kogoś rąbnął, że
      delikwent ocknął się na piętrze niżej. A pamiętacie, jak któregoś słonecznego
      dnia cała dwudziestka wybiegła na deptak żeby dorwać naszych... Pamiętam, że
      wcześniej poszła do nich delegacja, że by jakiemuś łosiowi obić twarz.. Nie
      pamiętam za co. Grę w palanta, też pamiętam. Lodowisko, biegi na dłuższe
      dystanse uprawiane w parku na leśnym, palenie papierochów pod schodami pod
      sklepem na Cichej, spóżnianie się na lekcje (bądź całodniowe wagary),
      przeskakiwanie przez płoty po jabłka - od nas do budy szło się np deptakiem
      (aktualnie kamienna) Kurcze ile tam tego można był narwać. Raz rąbneliśmy
      hurtowo: cały krzaczek pożeczek.... Hmmm teraz nazwałbym to kradzieżą.
      Wtedy "pachtą". Chyba brak mi zdjęć z tamtych czasów, bo nazwiska i imiona mi
      się pozacierały.. bywa.. może teraz ktoś się odezwie....
      • Gość: Artur G. Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: 212.160.156.* 30.12.02, 07:45
        Pamiętam Ciebie Marcin. Może mnie kojarzysz. Bywałem u Ciebie w domu wiele
        razy. Ogromne wrażenie zrobiła na mnie Twoja kolekcja sklejanych modeli
        samolotów i nie tylko. Jeśli chodzi o naszą wychowawczynię to była Mórzyńska
        (chyba). Uczyła języka rosyjskiego. Artura dzidzię też pamiętam. Czasami mam z
        nim kontakt. Pewnie pamiętasz Krzysztofa A., Grzegorza B., Hanki J i P.,
        Na razie.
        • Gość: Leniu Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 23:36
          noo, jeśli dobrze kojarzę, to i ja biegałem na któreś z kolei piętro wieżowca
          na kakao rozpuszczalne albo napój truskawkowy (teraz tego pełno a wtedy był to
          qrde rarytas..). Widujesz Dzidzię? Mnie jakoś tak się wydaje, że widziałem go w
          mundurze.. (nie zielonym). Krzycha A -Kichu, czasami chyba go nawet widzę,
          Hanki eee no co Ty jak możnaby o nich zapomnieć... ładne dziewczyny były
          (pewnie i są nadal, tylko że nijak porównać z moimi wspomnieniami ich nie mogę)
          Grzegorz, pewnie że pamiętam, było nas w końcu sporo! W Machaniku"dwójce"
          wylądowaliśmy z Robertem (Góralem)Górnym, Jarasem Kałużą i co ciekawe z Jarasem
          (Szafą) Szarafińskim (chyba też mieszkał gdzieś w Twoich okolicach - tylko
          chodził do 20stki). Ostatnio widziałem też Astusia - Tomka, (ostatnio - to
          trochę na wyrost bo było to może z 6msc temu) Ciekaw jestem gdzie się teraz
          towarzystwo obraca..?
          • Gość: Artur G. Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: 212.160.156.* 31.12.02, 08:26
            Jeśli chodzi o Astusia to z racji Twojej (byłej ?) pracy powinienieś go
            częściej widywać. Pracuje u municypalnych. Grzegorza nie widziałem ładnych parę
            lat, nie wiem czy bym go teraz poznał. Krzysztofa czasami widuję. Odnośnie
            lasek klasowych (Hanki x 2) nie widziałem ich od czasów podstawówki. Dlatego
            jeśli je wspominam to przed oczami mam ich widok (całkiem, całkiem) z lat 80 -
            tych. Dzidzia owszem chodzi w mundurze i to nie zielonym, tylko niebieskim (ale
            nie wojskowym). Jarek faktycznie mieszkał dwa bloki obok mnie, ale kontakt
            urwał sie juz dawno.
            Nie do końca rozumiem to kakao rozpuszczalne i jogurty.
            • Gość: Leniu Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 31.12.02, 10:14
              No nie jogurty!! ;-) Tylko, pamiętam, że któregoś razu miałeś w domu coś w
              rodzaju rozpuszczalnego kakao w granulkach. Być może było to tylko raz ale
              pamiętam. Chyba,któreś z rodziców przywiozło Ci to z zagranicy? A wydaje mi
              się, że oprócz tego miałeś podobne "coś" tylko że w smaku właśnie
              truskawkoweczy jakieś tam... Astuś pracuje u municypalnych? Myślałem, że jego
              brat.. Tak mi się ten czarny mundur skojarzył.. "nie wojskowy" ;-))
              • Gość: Jacek Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.03, 11:43
                Witam Cię Marcin.Jeżeli dobrze mysle to chodzi o Hankiz Powstańców Śląskich tak?
                Hmmm...nie mam niestety dobrych wieści... :-(
                Przy okazji - pozdrów Ojca,Jerzego ode mnie OK? Dzięki i do miłego.
                • Gość: Jacek Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.03, 12:42
                  A i jeszcze jedno nie ma juz naszej SP nr 50.teraz chodzilibysmy do 20/tfu../
                  niestety-to sciągnąłem z www.bydgoszcz.pl Szkoła Podstawowa nr 20 Al. Stefana
                  Kardynała. Wyszyńskiego (od nr 23 do nr 27), Cicha (po stronie nieparzystej od
                  nr 43 do nr 93, po stron parzystej od nr 40 do nr 62), Czerkaska (po stronie
                  nieparzystej od nr 11 do nr 27, po stronie parzystej od nr 16 do nr 30),
                  Grabowa, Joachima Leleweta (po stronie nieparzystej od nr 25 do nr 51, po
                  stronie parzystej od nr 24 da rur 48), Józefa Sułkowskiego (po stronie
                  parzystej od nr 20 do nr 62), Józefa Wybickiego, Kaliska, Karola Chodkiewicza
                  (po stronie nieparzystej od nr 83 do nr 95, po stronie parzystej od nr 76 do nr
                  92), Kasztanowa, Kazimierza Pułaskiego (po stronie nieparzystej od nr 1 do nr
                  39, po stronie parzystej od nr 2 do nr 28), Kozacka, Lansjerów (nr 1), Ludwika
                  Mierosławskiego, Modrzewiowa (po stronie parzystej nr 10 do nr 20 i nr 21),
                  Powstańców Śląskich, Stanisława Małachowskiego, Uskok.
                • Gość: Leniu Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 21:44
                  Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Witam Cię Marcin.Jeżeli dobrze mysle to chodzi o Hankiz Powstańców Śląskich
                  tak
                  > ?
                  > Hmmm...nie mam niestety dobrych wieści... :-(
                  > Przy okazji - pozdrów Ojca,Jerzego ode mnie OK? Dzięki i do miłego.

Dzięki, tak myślałem, że to Ty. Pozdrowię Jurasa. A co znaczy :-( przy Hankach?
                  Jedna z nich, pamiętam miałą jakieś kłopoty ze zdrowiem, ale nic poza tym.
                • Gość: gośc Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.byd.elnet.pl 30.03.04, 10:15
                  8c rok 1978
            • Gość: Robert 69 Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 01:04
              No ej mylisz Astusia Tomka z jego głupszym bratem krzysiem, który jest
              municypałem, Tomuś nadal jest pożądnym obywatelem...
      • p-k Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz 01.03.04, 10:17
        Gość portalu: Leniu napisał(a):

> delikwent ocknął się na piętrze niżej. A pamiętacie, jak któregoś słonecznego
        > dnia cała dwudziestka wybiegła na deptak żeby dorwać naszych... Pamiętam, że
        > wcześniej poszła do nich delegacja, że by jakiemuś łosiowi obić twarz.. Nie
        > pamiętam za co.

Też to pamiętam, tylko ja byłem w SP 20. Piękne to były dni :-)
    • Gość: lisa Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 10:21
      Gość portalu: Jachu napisał(a):

> ... ciekawe, czy ktoś tu jest z SP50 im. XX-lecia Polski Ludowej :)

trochę mi zajęło...
      Jasiu - nie dość, że pierwsza, to chyba w dodatku jedyna osoba z mojego
      rocznika ('73, grad.1988)!
      Ja uczęszczałem do 8c (wych. ś.p. Kabacińska) i kontakt troche się pourywał,
      chociaż ostatnio spotkałem kilka osób a kilka w sieci.
      Wiem, że na święta przyjechała do Brombrega znaczna część 8b, która chyba
      przodowała w emigracji za Wartę.
      I warto?

pozdrowienia dla wszystkich Cicho-ciemnych
      i dla Pani Dr Magdy Buschmann
      • jachu ABSOLWENCI 1988 07.02.03, 11:28
        Gość portalu: lisa napisał(a):

> trochę mi zajęło...
        > Jasiu - nie dość, że pierwsza, to chyba w dodatku jedyna osoba z mojego
        > rocznika ('73, grad.1988)!

Witaj zatem!

Lisa... hmmm... z czym to skojarzyć ?

Zamieszczam link do fotki ze starych czasów
        www.ds2.pg.gda.pl/~jachu/6a2.jpg
        Ludzie ! odezwijcie się ! Może możnaby się spotkać np. z okazji 15-lecia
        ukończenia podstawówki ?

Janusz
        • Gość: lisa Re: ABSOLWENCI 1988 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.03, 21:48
          skojarzyć to można z:
          mona lisa
          lisa minelli
          po-lisa
          lisia nora
          juwenalisa
          lis witalis
          po-lisa-ny
          u-lisa-ny
          lisa-j
          itd
          ja jestem po prostu lisa, czyli jacek lisiecki z 8c

ostatnio ciężko mi spotkać kogoś ze swojej klasy (na ulicy Waldek Gerlach -
          gratulacje z powodu zmianu stanu skupienia! i czy już ród przedłużony?!), ale
          spotkałem byłem w okresie świątecznym magdę dallone ex-batkowską i simona
          pawlowskiego - oboje obecnie zza odry.

poza tym za 2 tygodnie znowu wyruszam w świat, a w świecie nie zawsze jest
          internet (to tylko propaganda sukcesu), więc może zobaczymy się tu czy gdzie
          indziej dopiero w czasie letniej kanikuły

pozdrowienia jasiu (z 8a, kolejówy i potem zdaje się że gdańskiej politury)

just leezah
          • jachu Re: ABSOLWENCI 1988 05.03.03, 16:03

> ja jestem po prostu lisa, czyli jacek lisiecki z 8c

Tiaa... skojarzyłem nazwisko chwilę po wysłaniu mojego postu a imię - z tydzień
            później ;)

> ostatnio ciężko mi spotkać kogoś ze swojej klasy (na ulicy Waldek Gerlach -
            > gratulacje z powodu zmianu stanu skupienia! i czy już ród przedłużony?!), ale
            > spotkałem byłem w okresie świątecznym magdę dallone ex-batkowską i simona
            > pawlowskiego - oboje obecnie zza odry.

Tak, co u Magdy to czasem wiem, bo moja mama ma z jej mamą sporo kontaktów....

>
            > poza tym za 2 tygodnie znowu wyruszam w świat, a w świecie nie zawsze jest
            > internet (to tylko propaganda sukcesu), więc może zobaczymy się tu czy gdzie
            > indziej dopiero w czasie letniej kanikuły

A gdzie Ty tak wojażujesz ?
            No... na spotkanie chętnie bym liczył ale pewnie to mało realne... zwłaszcza że
            naszej szkoły już nie ma... chyba że ktoś by się podjął organizacji jakiegoś
            zjazdu np. naszego rocznika podstawówkowego. Jeśli to byłaby jakaś sobota czy
            piątek - z Gdańska na pewno bym zjechał. W ten sposób właśnie spotkaliśmy sie
            my - absolwenci Kolejówki póżną jesienią ub.r.

> pozdrowienia jasiu (z 8a, kolejówy i potem zdaje się że gdańskiej politury)

Wszystko się zgadza, wszystko...

Eh, pozdrawiam z łezką w oku,

Janusz.
            • Gość: lisa Re: ABSOLWENCI 1988 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.03, 23:54
              no to się cieszę, że skojarzyłeś

ja niestety już spadam, bo lecę do tokio, żeby powrócić do juropy via krasnoje
              morje, czyli może być fajnie w amerykańskiej ferajnie

a tak poważnie to wsiadam tam na statek wielce pasażerski, czyli nie będzie
              żartów jak już się bush na dobre z saddamem rozbujają

wracam w lipcu, a jak się gdzieś dorwę do i-cafe to coś tu skrobnę,
              ale chyba nie z malediwów czy seszeli ;-)

tymczasem
              i sytego postu ;-)

lisa
              • jachu Re: ABSOLWENCI 1988 08.03.03, 19:50

> ja niestety już spadam, bo lecę do tokio, żeby powrócić do juropy via
                krasnoje
                > morje, czyli może być fajnie w amerykańskiej ferajnie
                >
                > a tak poważnie to wsiadam tam na statek wielce pasażerski, czyli nie będzie
                > żartów jak już się bush na dobre z saddamem rozbujają

No no... rozbudziłeś moją ciekawość ? A co to za okazja ? Konflikt ? Jedziesz
                walczyć za Ojczyznę czy tchnięty pacyfistycznym odruchem zaciągnąłęś się jako
                żywa tarcza ? :-)

>
                > wracam w lipcu, a jak się gdzieś dorwę do i-cafe to coś tu skrobnę,

Dawaj dawaj, relacjonuj co tam w Wielkim Świecie... Moja emalia to
                jachu@gazeta.pl jakby co...

Pozdrawiam, niech Allach ma Cię w Swej opiece ;)

J.
                • Gość: lisa Re: ABSOLWENCI 1988 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.03, 23:51
                  odpowiedź jest więcej niż prozaiczna:
                  po ukończeniu wydziału nawigacyjnego na wsm w gdyni przechlapałem sobie żywot i
                  muszę od czasu do czasu popływać za chlebem
                  ostatnio na statku pasażerskim, który co roku pływa dookoła świata (ja miałem
                  tę "przyjemność" w zeszłym roku) i akurat w środę będzie w tokio, gdzie
                  mustruję, żeby "się przewieźć" do genui via hong kong, singapur, malediwy,
                  seszele i pomniejsze porty
                  13maja i 5czerwca powinniśmy byc w gdyni, a ja mam zamiar zsiąść w lipcu, po
                  kolejnej wycieczce na spitzbergen

pozdro i dam znak na prova jak tylko gdzieś zahaczę o i-cafe, bo z szipa to
                  lipa - niby mail jest ale dolar za 1kB to średnia stawka

lisa
                  • jachu Re: ABSOLWENCI 1988 10.03.03, 15:59
                    Czyli, z tego co czytam, po prostu zajmujesz się zawodowym zwiedzaniem
                    świata ;) (w filmie Va Banque "pogranicznik" powiedział: "Also
                    Schmuggel ?" ;) )

Szkoda, że się nie spiknęliśmy w Trójmieście podczas studiów...
                    No to pływaj zatem po morzach i oceanach sławiąc dobre imię polskiej bandery...

Pozdrawiam serdecznie Bydgoszcz ze wspomnianej Gdyni.

Jachu

• Gość: Szymon Re: ABSOLWENCI 1988 IP: *.tnt4.laf1.deu.da.uu.net 21.03.03, 21:19
                      Janusz przeczytaj moj list z serii:RE: SP 50!
                      Pozdrawiam Szymon Pawlowski
                • lisya Re: ABSOLWENCI 1988 08.03.03, 23:56
                  a pacyfistą to jestem już tylko na oceanie spokojnym, bo musiałem odbyć
                  przeszkolenie wojskowe, na którym spodobało mi się strzelanie z kałacha i tt-ki
                  oraz rzucanie granatami ;-)

maski włóż
                  • Gość: ochman Re: ABSOLWENCI 1988 IP: 81.5.147.* 11.03.03, 09:37
                    Ale i tak SP nr 20 rules :-)))
                    • Gość: SP 50 SP 20 ? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 17:59
                      SP 20 cieniaki !!! ;)
                      • Gość: Maciej Re: SP 20 ? IP: 212.122.213.* 17.03.03, 18:53
                        Wątek jest tak długo, a ja jakoś nie mogłem sie zebrać zeby coś skrobnąć. Do 50
                        chodziłem w latach 1983-1989. Wychowawczyni najpierw Gluza, potem Domagalska,
                        czyli z deszczu pod rynnę. Obie wpajały miłość do ZSRR itp. W ogóle to w latach
                        80-tych była to wesoła szkoła, a niektórzy "artyści" doprowadzali dyrekcję do
                        szału (np Świątkowska, Fiszer, Osiniak była spokojną kobietą). Pamiętam
                        obowiązkowe stroje apelowe na idiotyczne apele z najbzdurniejszych okazji, za
                        których brak była uwaga w "zeszycie uwag":::)))Inną głupotą było nazywanie klas
                        jakimiś dziwnymi nazwami idenyfikacyjnymi (był Gang Olsena, Muppety, Dzieci
                        Swiata:)))) potem każda klasa musiała mieć piosenkę, którą prezentowała podczas
                        apeli hehheheheh, wesoło było, ale dopiero teraz z perspektywy czasu :::)))).
                        Mam nadzieję, że niedługo znów coś napiszę.Pozdrawiam "pięćdziesiątaków"
                • jachu Re: Absolwenci 1988 10.02.07, 15:37
                  Ja napisałem "Allah" przez ch ? Co za obciach...
          • Gość: Ruda Re: ABSOLWENCI 1988 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.03.03, 11:52
            witam!
            uprzedzam: nie bylam w Waszej klasie...
            donosze iz stan skupienia Waldka i Anny Gerlach ulegl zmianie! Maja syna:
            Krzysztofa, urodzil sie tego samego dnia co Waldek!
            Pozdrawiam.
            • jachu Re: ABSOLWENCI 1988 04.08.03, 16:14
              A ktoś Ty, skoto nie z SP50 ? ;)

Pozdrawiam absolewntów !
              • Gość: Ruda Re: ABSOLWENCI 1988 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 12:01
                a kto powiedział, ze nie z 50tki?
        • Gość: damian Re: ABSOLWENCI 1988 IP: *.pools.arcor-ip.net 04.10.05, 22:03
          czesc pozdrawiam cala klase 8a z 88 roku
          damian
    • Gość: Marek, 1979 Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: 216.128.75.* 24.03.03, 03:46
      Witam wszystkich i emerytow i tych jak ja, nieco mlodszych (rocznik 1979),
      Padlo tu nazwisko Michala Nalepy....przez pewien czas bylismy w jednej klasie
      (Marciniak, pamietasz?????).
      8b to byla niezapomniana ekipa, pod dowodztwem kochanej pani
      Piotrowiak....Tomek Mierzejewski.....pamietasz??????

Pozdrowienia dla absolwentow 50'tki
      Pamietacie BIALEGO MISIA???

.....chociaz macie zlote gacie z piecdziesiona nie wygracie.......!!!!!!
      • Gość: Michał N. Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.radom.wsd.pl 26.04.03, 12:47
        Cześć Marek!!!!
        Nie liczyłem, że ktoś się odezwie.
        Napisz do mnie na prv...
        michal.nalepa@emen.com.pl
    • Gość: Robert Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.05.03, 13:51
      Jeszcze ja!
      klasa A, absolwenci z 1989. Z klasy z Setą, Dunajem, Zbyszkiem Wojtowiczem,
      itp :)
      • bator1 8 B - rocznik ,70 wystąp! 06.08.03, 09:34
        Tjaa, 8B z '70 to był skład :-)))

Tylko gdzie ci wszyscy ludzie wyginęli?
        Wczoraj spotkałem Mirka, Kaśka K. pracuje przy Jagiellońskiej, Danka ponoć
        wróciła do do rodzinnego domu (czyżbyś to Ty pisała poprzedni post :-), Adam
        wyniósł się do Fordonu, Grażyna wciąż tak samo sympatyczna, Aśka B. prowadzi
        rodzinny interes na Bartodziejach ale brakuje jeszcze kilkunastu....
        Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

Maciejewski żyje tylko coraz grubszy jakby :-))) A do kompletu wlazłem na naszą
        specjalistke od historii i obywatela (jak jej tam było?), ta sie nic chyba nie
        zmieniła.
        • bator1 Re: 8 B - rocznik ,70 wystąp! 06.08.03, 09:37
          bator1 napisała:

> Maciejewski żyje tylko coraz grubszy jakby :-))) A do kompletu wlazłem na
          naszą
          >
          > specjalistke od historii i obywatela (jak jej tam było?), ta sie nic chyba
          nie zmieniła.

Skleroza nie boli - to była Domagalska
        • jachu 8A - rocznik '73 zgłasza się ! 12.08.03, 10:34
          bator1 napisała:

> Maciejewski żyje tylko coraz grubszy jakby :-)))

Maciejewski ? Ten kolo od polskiego ? Młody gość był, teraz pewnie odcisnął się
          na nim ząb czasu tak jak na nas wszystkich...
          Nie mieszkam w Bydgoszczy i nie mam okazji spotykać tych wszystkich ludzi z
          beztroskich, szczenięcych lat; a szkoda...
          • bator1 Re: 8A - rocznik '73 zgłasza się ! 12.08.03, 16:07
            Maciejewski zaczynał na naszej klasie praktyczna naukę zawodu, także jako
            wychowawca. I trzeba przyznać, że robił to znacznie lepiej niz jego
            poprzedniczka - Kutka (przeważnie chora ona lub jej dzieci). Ale Maciejewski,
            zdaje się szybko zakończył karierę w 50 i został wychowawcą w Potulicach czy
            innym pierdlu. Fajny był jednak...

A tę cudaczną, co to zaczynała rok szkolny od polecenia: "otwórzcie zeszyty i
            zapiszcie na początku "Pani Halina Kawczyńska" pamieta ktoś?
            • jachu Re: 8A - rocznik '73 zgłasza się ! 14.08.03, 10:15
              bator1 napisał (czy napisała ?):

> A tę cudaczną, co to zaczynała rok szkolny od polecenia: "otwórzcie zeszyty i
              > zapiszcie na początku "Pani Halina Kawczyńska" pamieta ktoś?

Ja ja pamiętam tylko "z widzenia" - nie miałem przyjemności oczestniczyć w jej
              wykładach :-) no... może kiedyś jakieś zastępstwo...

A pamiętacie takiego fajnego gościa od ZetPeTe ? Siódmiaka ? - Oj, to był fajny
              facet. Traktował nas jak równych, był bardzo w porządku, zajęcia z nim to było
              dużo śmiechu i ciekawe robótki, np. robienie ciastek z czekoladą (znaczy - z
              wyrobem czekoladopodobnym zrobionym z kakao) :-)
              • bator1 Re: 8A - rocznik '73 zgłasza się ! 14.08.03, 11:05
                Eeee, mysmy się męczyli z taką panią magister, co to uwielbiała używać
                określenia "hrabia" jako najgorszej obelgi. Znaczy sie uprawiala egalidarzyzm
                praktyczny :-))) No i te próby zrobienia czegokolwiek z niczego (wczesne lata
                80!) za pomocą niezmierzonej ilości pilników jako jedynego narzedzia jakim
                wolno było sie posługiwać....
      • Gość: monika Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.pools.arcor-ip.net 04.10.05, 23:08
        tu sie zglasza absolwentka 8 a z roku 1989 i wydaje mi sie ze chodzilismy do
        tej samej klasy i mieszkalismy w tym samym bloku gajowa 97 pozdrawiam
        wszystkich z naszej klasy

monika z.
    • Gość: asiam Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.awacom.pl 23.09.03, 22:51
      wow, ale sie naczytalam!! ale myslam, ze znajde tutaj kogos mlodszego!! ja SP
      50 konczylam w 1998r.!! pozdrawiam ;-*
      • jachu Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz 25.09.03, 12:52
        Gość portalu: asiam napisał(a):

> wow, ale sie naczytalam!! ale myslam, ze znajde tutaj kogos mlodszego!! ja SP
        > 50 konczylam w 1998r.!! pozdrawiam ;-*

Napisz coś o swoich wspomnieniach ze szkoły ! Jak ona wyglądała pod koniec
        swojego istnienia, czy było jeszcze na dole w salach 100-101 przedszkole, jacy
        nauczyciele pracowali, jak szkoła była zamykana, jaki był klimat itd. To
        wszystko nas "staruchów" bardzo interesuje !

Dzięki za "*", Tobie też :-)

Pozdrawiam,

J

Dzięki za "*", Tobie też :-)
    • Gość: Prometeusz Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 16:08
      Klasa 8b kończąca w 1974
      szukam koleżanek i kolegów od pani Skibińskiej-Kałaski
    • Gość: bs Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: 212.122.214.* 29.10.03, 15:35
      rocznik ur.1977?
      • Gość: marcins Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.pkobp.pl 29.10.03, 16:37
        cze bob ;-))
        to jestnas dwoch

--
        marcins
        • Gość: asiam Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.awacom.pl 12.11.03, 18:32
          a wiec tak!
          moja przygoda w SP 50 ropoczela sie 1 września 1990 roku. Wychowawcą 1-3 była
          pani Ewa Wiśniewska! to byly czasy, malo zadan domowych i malo nauki - nie to
          co pozniej. pamietam tylko, ze wowczas nie przepadalam za srodowiskie, bo pani
          krzyczala, ze nie mozna szurać krzesłami! do dzisiaj wspominam zajecia z
          techniki - najlepsze bylo robienie saletek (owocowe - pycha), kanapek i takich
          innych bajerów! ktoregś dnia właśnie podczas takich zajęć wywołano nas do
          zdjęcia klasowego - i do dzisiaj mam pamiątkę, ja niemalże zapłakana na zdjęciu
          klasowym - bo właśnie męczyłam się z cebulką, która była mi niezbędna do
          sałatki warzywnej (feeee!!!). kilka razy doatałam "wzorowego ucznia", opiekunem
          naszej grupy - klas 1-3 - była pani Betlejewska (chyba obecny dyrektoz, czy
          zastępca).
          pożniej przyszedł czas na nieco inny sposób nauki - podział na przedmioty i od
          każdego z nich inny nauczyciel:
          - j.polski (p.Jensko, póżniej Janaszkiewicz - moja kochana wychowawczyni, to
          chyba ona rozpaliła we mnie miłość do tego przedmiotu);
          - matematyka (p. Matuszczak - chyba tak to sie pisała, ale dokładnie nie
          pamiętam, przez jakiś czas p. Sosnowska - baaardzo fajna i jeszcze klika się
          przewinęło, ale nazwisk sobie nie przypominam);
          - biologia (p.Lewandowska);
          - geografia (p.Przybyła - lekcje były naprawdę ciekawe - nie to co później
          spotkało mnie w szkole średniej);
          - muzyka (p.Szymko - bez komentarza - brrr - horror);
          - fizyka (p. Wiecki - było śmiesznie, ale czasami te regułki doprowadzały mnie
          do szału);
          - chemia (p.Musielak i p. Czerwińska - nie byłam miłośniczką tego przedmioty i
          to wcale nie z powodu nauczycieli);
          - plastyka (p.Bartowska - tak sobie);
          - w-f (p. Mania - wtedy jeszcze na w-f chodziłam chętnie);
          - historia (p.Landowska - świetna nauczycielka i pedagog i p.Dobosz);
          czasy szkoły podstawowej wspominam bardzo miło, chociaż średnia była jeszcze
          lepsza, a SP 50 popsuło liceum, któr później tam powstało!! :-P
          pozdrawiam pa pa pa!!

• Gość: Joanna Misiurska Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.212.114.192.29.NEFkom.net 06.02.04, 20:33
        Ja tez jestem rocznik '77. Mialam lekcje z Mainka. Duzo nie pamietam bo '88
        wyjeczalismy ale Barbary Malinowskiej, Justyny Zabrzenskiej, Agnieszki
        Cerajeskiej, Mizery, Marcina, Dagmary, Wröblewskiego, Adriana Czerniaka z
        imion jeszcze nie zapomnialam.
        • Gość: Monique Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 14:56
          hejka!Asia tu Monika Polasik, kolezanka Dagmary, razem chodzilysmy do klasy w
          podstawówce....potem wyjechałaś, a co teraz poroabiasz..jakies 3 lata temu
          spotkałam Mainke i jeszcze mnie poznała
          • Gość: kasper Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.chello.pl 11.09.06, 12:33
            no nie wierzę my się chyba znamy. mam dom na przeciwko szkoły ale obecnie
            mieszkam w warszawie
    • Gość: barbara Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 23:09
      Tak oczywiscie ze jest rocznik 76 wychowawczynia byla pani Lewnadowska od
      matmy.A teraz sama pracuje w tym budynku niestety juz nie SP 50 ale tez
      symaptyczna szkola XI LO i Gimnazjum nr 52
      • Gość: Jacek Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 15:03
        Hej czy ktoś z nauczycieli którzy uczyli rocznik '71 jeszcze pracuje w tym
        budynku ( LO )?
      • Gość: brzdąc Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: 195.85.209.* 07.11.04, 17:20
        banda gejów i lesbijek
        • Gość: mnalepa Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 21.07.05, 01:01
          Ja się nie poczuwam...
          • mat-76 Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz 01.08.06, 15:17
            na pewno ciekawą rzeczą były ligi sportowe, które organizował Siennicki. Jesień
            i Wiosna w piłkę, zimą kosz. W latach 80-tych niezła sportowa ekipa była w "50"
            Nawet jest tu osoba, z kótrą mieszkałem w jednej klatce na Cichej. też "niezła"
            ulica w dawnych czasach:)
            Jestem rocznik 76
            • Gość: mnalepa Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.internet.radom.pl 04.08.06, 02:09
              Mam nadzieję, że nie chodzi omnie :)
              • mat-76 Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz 04.08.06, 13:25
                a właśnie, że o Ciebie:)Ja z bratem urzędowałem na 3 piętrze, Benek ma 1, Juras
                na 2, Ty też chyba na 2, bo dziwną konstrukcje miał nasz blok:)
              • Gość: Agnieszka Szcz. Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 20:51
                Czesc Michał.Ja tez chodziłam z Toba do jednej klasy.Pamietasz mnie?Agnieszka Szcz.
                • Gość: mnalepa Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.ats.pl 05.09.06, 01:59
                  A wiesz, że nie!
                  Przypomnij mi!
              • Gość: yvonnamaria Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.01.23, 22:30
                Witam? 1971? Jestes moze Mirek?
    • Gość: truskaweczka_0 Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 10:17
      Ja jestem z tej szkoły.Rocznik 79.Moja edukacja w tej szkole zaczeła sie w roku
      1986.Moze ktos jest z tego samego rocznika.Mam tez brata z rocznika
      84.Odezwijcie sie.!!!!
      • Gość: junior1398 Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.chello.pl 11.09.06, 12:29
        Cześć ja jestem z rocznika 81 ale pewnie z widzenia musimy się znać. Mieszkam
        na przeciwko szkoły dokładnie.
    • Gość: Przemas 1984 Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 20:50
      Czy ktos z Was bywa z tego rocznika.?Dokładnie z 8b
      • Gość: yvonnamaria Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.01.23, 22:26
        Przemek?! Ja tez jestem z 9 b :)
    • Gość: yvonnamaria Re: SP 50 ul. Cicha Bydgoszcz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.01.23, 22:24
      No jasne, ja jestem tez z tej szkoly:)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka