ser.86 24.01.07, 19:15 Marzę o takiej kąpieli w centrum miasta ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bart_lex Re: Złote piaski Brdy 24.01.07, 19:53 No bomba. Żabką od mostu staromiejskiego do bernardyńskiego:-) Kto się chce ścigać? Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: Złote piaski Brdy 24.01.07, 20:07 Ja też! ja też! Hehe bede miał okazję pokazać sie w kąpielówkach w srodku miasta... dam upust swej perwersji :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
apologetaj Dowody!!! 24.01.07, 21:46 No i tak trzymać! Jeszcze nikomu nie zaszkodziła troszkę czystsza woda. Jak zobaczę raki taplające się przy brzegu, to uwierzę, że cel osiagnięto. One są diablo wrażliwe na czystość wód. Odpowiedz Link Zgłoś
icom1 Tak tak ile w tym prawdy 24.01.07, 20:54 Póki, co w bydgoskich wodociągach rządzi niekompetencja, prywata i układy. Nasze pieniądze wyrzuca się w błoto na większość niepotrzebnych inwestycji. Najlepiej jak się słyszy, że woda w Brdzie będzie tak czysta, że pstrągi mogą w niej pływać albo, że w naszych domach i kranach będziemy mieli wodę mineralną. Tylko, po co pytam? Czy my musimy spuszczać fekalia wodą mineralną? Tym bardziej, że mamy najdroższe ceny w kraju. Według mnie oczyszczanie wody jest ważne, głównie dla ochrony środowiska, ale oprócz tego trzeba inwestycje przeprowadzać w taki sposób, aby jak najmniej one kosztowały mieszkańców, a więc w sposób ekonomiczny. Niestety w wodociągach robi się odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
magres1 Re: Złote piaski Brdy 24.01.07, 21:35 Bajer tak trzymać w Berlinie też jest zadzebista plaża koło Reistagu . Tylko jeszcze w tym roku wybudować lodowisko bo muszę do Łodzi jezdzić. Geboren hier Odpowiedz Link Zgłoś
paig Re: Złote piaski Brdy 24.01.07, 21:59 Bylo by bardzo fajnie. Tylko, by bydgoszczanie dojrzeli do takiej Brdy. Bo jak beda wrzucac odpadki to nie bedzie tak milo, jak przy brzegu bedzie zbierala sie grupka smieci, albo plywasz a na ciebie puszka po piwie wlatuje. Oby bylo jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
paig Re: Złote piaski Brdy 24.01.07, 22:03 Poza tym taka plaza w miescie, z mozliwoscia kapieli to niby nie duzo, a brdzo sympatyczne i moze stac sie jedna z wizytowek naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnik.szorstkowlosy Re: Złote piaski Brdy 24.01.07, 22:47 Slyszalem o zlotych piaskach ale w Bulgarii :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bromberg1 Re: Złote piaski Brdy 24.01.07, 23:16 MWIK jak zwykle prowadzą propagandę sukcesu. Bagrowanie Brdy na tak szeroką skalę może doprowadzić do skażenia środowiska. Ponieważ na dnie kanału oraz samej Brdy zalegają potężne ilości substancji chemicznych, matali ciężkich substancji, które dopiero się zaktywizują po ich ruszeniu. Nieprawdą jest, aby wodociągi zamknęły wyloty ścieków do Brdy, do dziś pomimo zakończenia tych kontraktów, jest wiele miejsc z których prosto leją się one do rzeki. Odpowiedz Link Zgłoś
ryyys A ja kąpiele w Brdzie pamiętam, i nie 25.01.07, 08:39 były to lata 20-te lecz 50-te. Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: A ja kąpiele w Brdzie pamiętam, i nie 25.01.07, 08:55 Ja sięgam pamięcią do lat 70. i pamiętam tylko kąpiele w Smukale. Odpowiedz Link Zgłoś
indulgent Re: A ja kąpiele w Brdzie pamiętam, i nie 25.01.07, 10:44 Tak, to były lata pięćdziesiąte. Na Jachcicach można było kąpać się w bardzo głębokim, zasilanym wodą z Brdy, basenie wojskowym przy Żeglarskiej, naprzeciw elektrociepłowni. Teraz widzę tam wędkarzy. Plaża była po drugiej stronie Brdy, przy spółdzielni ogrodniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: A ja kąpiele w Brdzie pamiętam, i nie 25.01.07, 13:58 a kąpielisko przy pętli autobusowej w smukale to co? Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: A ja kąpiele w Brdzie pamiętam, i nie 25.01.07, 15:58 Podobno kiedys bylo kompielisko w miejscu gdzie obecnie jest BRE Bank Odpowiedz Link Zgłoś
olcha11 Re: A ja kąpiele w Brdzie pamiętam, i nie 25.01.07, 18:36 Ja już nie pamiętam kąpieli w samym mieście. W szkolnych latach jeździłam kąpać sie do Smukały i Janowa, dopiero tam była czysta woda. Ale moi rodzice, którzy w BYdgoszczy chodzili do szkół w okresie międzywojennym, opowiadali mi o corocznym konkursie pływackim między mostami na Brdzie. MOże ktoś pamięta, pomiędzy którymi mostami? Może warto ten zwyczaj odnowić? Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: A ja kąpiele w Brdzie pamiętam, i nie 26.01.07, 17:12 W Smukale to ja tez sie kapalem ale juz z pare dobrych lat temu! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Złote piaski Brdy 25.01.07, 20:35 W ciągu jednego sezonu rzeke można skutecznie zanieczyścić. Ale potem czysta to ona będzie dopiero za kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Złote piaski Brdy 27.01.07, 14:48 No tak artykul piekny tak jak i pomysl.Tylko ze ani za rok ani za dwa i trzy tego nie bedzie .Pomarzyc mozna bo tylko tyle zostalo mieszkancom tego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Złote piaski Brdy 29.01.07, 11:59 Wielkie plany mamy zawsze ale z ich realizacja jest juz niestety duzo gorzej, tak jest ze wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś