Dodaj do ulubionych

Pożegnalny występ Zawiszy SA

01.02.07, 21:34
redaktorku nawet 2 zdan od siebie nie dodales haha, widac jestes w glebokim
szoku.
Obserwuj wątek
    • andrzejek7 Re: Pożegnalny występ Zawiszy SA 01.02.07, 23:53
      glasnevin napisał:

> redaktorku nawet 2 zdan od siebie nie dodales haha, widac jestes w glebokim
      > szoku.
      gdzie hydrozagadka niema niema je niema niema jej!!!

warto bylo trwac i sie niesprzedac!!!

Zawisza jest jeden !!!!
    • natash_asta Pożegnalny występ Zawiszy SA 02.02.07, 00:05
      To inwestowanie kasy, mojej kasy, kasy każdego Bydgoszczanina który płaci
      podatki to jakieś nieporozumienie. Sami decydują co, ile i na co! A teraz jak
      powstanie nowa Asta (bez długów z zarządem z jajami) to nie będzie miała,
      gdzie grać bo UM da obiekty WSG w dzierżawę na np 15 lat. I studenci będą
      ważniejsi albo Pałacanki (na pewno kojarzycie taki zespół Pałac/WSG II) albo
      Novum bo WSG dużo bliżej do Novum niż do Asty. Astoria to klub miejski zawsze
      szkolił młodzież, ponad 20 jego wychowanków biegało po parkietach ekstraklasy!
      Wyciągają dzieciaki z trudnych środowisk, bo takie dzieciaki mają zęba do gry,
      nie boją się odstawić ręki, a teraz będziemy dzięki WSG mieli kilu bandytów
      rocznie na ulicach więcej czy nikt tego nie widzi I TO ZA MOJE PIENIąDZE BęDę
      MIAł KILKU BANDYTóW WIęCEJ NA ULICACH BYDGOSZCZY!!

Kiedyś były organizowane treningi dla dzieci chętnych z miasta, ale odpłatne,
      klub jakoś zarabiał na siebie. Miasto dawało halę. Teraz bez hali mimo dobrych
      chęci nowej Asty i kibiców klub upadnie! A kanclerze będzie się cieszył, że ma
      hale dla studentów za free. To się nazywa kradzież w białych rękawiczkach.
      taka ta jest ta polska na UKłADY NIE MA RADY! Dlatego wszyscy stąd uciekają,
      bo nikt na górze nie myśli :(.

Kosza kupili upada. Piłę kupili dziś rozwiązali klub w 2 lidze. Bo Konstatny
      już się bał że za duży smród się robi i za jakiś czas śledztwo może za głęboko
      wejść i się okaże że przetargi po krzywiźnie są sprzedane.

To co teraz UM?
      a) Lodowisko stawiamy i TKH kupujemy
      b) Zapełniamy Łuczniczkę szczypiornistami z Płocka

Opamiętajcie się i budujcie bydgoskie kluby od podstaw, wychowankami,
      Bydgoszczanami bo to Bydgoszczanie będą chodzić na ich mecze i ich dopingować,
      tym bardziej że to NASZ PIENIąDZE Są W TO INWESTOWANE!
      • kuna_sogobi Re: Pożegnalny występ Zawiszy SA 02.02.07, 11:27
        natash, przeginasz! Nie pluj na innych, bo zamiast pomóc, to tylko zaszkodzisz
        swojej sprawie!

> I studenci będą
        > ważniejsi albo Pałacanki (na pewno kojarzycie taki zespół Pałac/WSG II)

Kojarzę jak najbardziej, nawet bywam na jego meczach ;)
        Pałac to chyba jedyny w tym mieście klub (przynajmniej z tych znaczących) w 100%
        uczciwy, klub w którym wielką wagę przywiązuje się nie tylko do wyniku
        sportowego, ale także do tzw. wartości i do wychowania poprzez sport. I zespół
        Pałacu grał w Astorii, bo salka w PM jest za mała i nie spełnia wymagań
        ekstraklasy. Dla II zespołu salka PM jest wystarczająca (nawet gdy w zeszłym
        sezonie grały w I lidze) i jestem absolutnie przekonany, że PII nigdzie się nie
        będzie przenosił - przynajmniej dopóki w klubie jest Sagan. A WSG, z tego co mi
        wiadomo, ma plany stworzenia własnego zespołu dla dziewczyn w wieku studenckim,
        wpisującego się pomiędzy Pałacem I i II (zawsze juniorskim). Sądzę jednak, że
        poczekają z tym 2-3 lata: w tym czasie wybudują własną halę, a obecny PałacII
        będzie kończył wiek juniorski.

Nie wiem, skąd się bierze Twoja demonstrowana od pewnego czasu wrogość wobec
        WSG. Być może masz do niej jakieś konkretne podstawy, a nie tylko mgliste obawy,
        jakie snujesz powyżej. Przedstaw jednak jakieś alternatywne kandydatury
        gospodarza obiektu. Nowa Asta (choćby z nie wiem jakimi jajami;D ) powinna się
        skupić na budowaniu koszykówki, a nie zarządzaniu obiektem znajdującym się w
        nienajlepszym stanie. Pomijam już kwestię, że ludzie z nowego klubu muszą się
        najpierw wykazać wiarygodnością, by oddać im miejskie - czyli nasze - mienie. Ja
        osobiście wolę już raczej WSG, niż Łuczniczkę z jej ex-mundurowym dyrektorem
        pilnującym tylko swego stołka, a nie rozwoju. Chętnie poznam Twoich kandydatów i
        argumenty za nimi.

> Piłę kupili dziś rozwiązali klub w 2 lidze. Bo Konstatny
        > już się bał że za duży smród się robi i za jakiś czas śledztwo może za głęboko
        > wejść i się okaże że przetargi po krzywiźnie są sprzedane.

Hmmm, odważna teza! I nie chodzi mi o kwestię przetargów, ale o sugestię, że to
        prezydent doprowadził do wycofania Zawiszy SA z ligi. Jakoś mi się nie chce w to
        wierzyć - choć tu opieram się oczywiście tylko na własnej intuicji ;)

Natash, cenię i podziwiam Twoją walkę o bydgoskiego kosza i Astę, ale rób to z
        głową. Tak, by pomóc, a nie zaszkodzić. Pozdro!
        • natash_asta Re: Pożegnalny występ Zawiszy SA 02.02.07, 13:11
          To nie wrogość, jeżeli WSG przejmie obiekty i zapewni, młodym adeptom kosza, że
          będą mogli korzystać z tej sali w takich godzinach jak robią to w tej chwili i
          na dodatek nie odpłatnie, tak jak to jest teraz, to tylko przyklasnę WSG. Ale
          mam ku temu poważne obawy, które wyciągam z prasy jak i własnego doświadczenia,
          a mianowicie:
          - Kanclerz sam się wypowiedział, że nie interesuje go Profesjonalna koszykówka,
          a do czego dąży nowa Asta do profesjonalnej koszykówki,
          - Oprócz korzystania z tych obiektów przez WSG chce je jeszcze wynająć UTP, to
          skoro dotychczas brakowało godzin na młodzież, a teraz dojdzie dwóch
          użytkowników, to nawet Kanclerz z pustego nie naleje, no chyba że nagle ktoś
          pstryknie i druga sala obok powstanie,
          - Dlaczego oddajemy miejskie obiekty prywatnej firmie, dlaczego ktoś decyduję w
          komu mają zostać przekazane pieniądze, jak i każdego Bydgoszczanina który płaci
          podatki,
          - A jak już zacznie się profesjonalny kosz, to na pewno na linii WSG - Novum, bo
          nawet już teraz reklamy WSG wiszą na Novum.

Jeżeli ktoś na piśmie da że Astoria może korzystać z obiektów w godz 8 -18 +
          turnieje i mecze to ja oddałbym te obiekty WSG z zamkniętymi oczami, ale
          wierzcie mi tak nie będzie, bo nie po to chce się przejąć obiekty i inwestować w
          nią milion złotych od zaraz, żeby sobie jakieś dzieciaczki z trudnych środowisk
          pograły w basket, obym się mylił!
          • natash_asta Re: Pożegnalny występ Zawiszy SA 02.02.07, 14:00
            Może jeszcze bardziej obrazowo (mam nadzieję, że nikogo nie obrażę):

Masz firmę, produkujesz dużo materiałów. Nie masz ich gdzie składować, to nie po
            to kupisz nowy magazyn, żeby w nim nadal leżały kogoś rzeczy tylko twoje. Proste
            jak drut. Mam nadzieję, że nikogo nie obraziłem za tak obrazowe podejście do sprawy.

Z drugiej strony WSG np organizuję wigilię dla ubogich rodzin z okolic campusa,
            to dlaczego miałoby uczestniczyć w pogrzebie Astorii?

I tak jesteśmy za małe Żuczki, żeby mieć na to wpływ, możemy tylko wyrażać nasze
            opinię i cierpliwie czekać.
            • stadionowy_obserwator Re: Pożegnalny występ Zawiszy SA 02.02.07, 19:20
              i9.tinypic.com/2ueppae.jpg
            • kuna_sogobi Re: Pożegnalny występ Zawiszy SA 03.02.07, 06:40
              Odpowiedziałeś na jedną część mojego posta - rozumiem, że w pozostałych dwóch
              przyznajesz mi rację, że się zagalopowałeś ;)

Rozumiem Twoje argumenty, rozumiem Twoją troskę o Astę, rozumiem nawet
              traktowanie Novum jako wroga (choć nie popieram wrogości, wolę zdrową
              konkurencję, zwłaszcza w sporcie). Ponawiam jednak pytanie: KTO TWOIM ZDANIEM
              POWINIEN DOSTAĆ OBIEKTY ASTORII W UŻYCZENIE OD MIASTA???
              I dla jasności, bo Twoje posty mogą niektórych zmylić: obojętnie, prywatna
              firma, czy stowarzyszenie, nikomu miasto nie odda obiektów Astorii na własność,
              a jedynie w użyczenie. W umowie użyczenia miasto może narzucić wiele warunków -
              np. taki, że nowy gospodarz musi umożliwić dalsze korzystanie z obiektów sekcjom
              sportowym Asty (lub powstałym z nich stowarzyszeniom). Umowę użyczenia można też
              w każdej chwili wypowiedzieć (przykład: KS Łączność). Dlatego zamiast jechać po
              WSG, należałoby raczej wywierać nacisk na UM, żeby zabezpieczył interesy
              koszykarzy (oraz pływaków, kajakarzy). To rada raczej dla SSBK, ale zdaje się,
              że jesteś z nim związany.
              Konkretny przykład jak to działa - żeby było obrazowo ;)
              Kiedy Pałac grał w hali Astorii, MIASTO (jako użyczający właściciel obiektów)
              wymogło na Aście (gospodarującej obiektami) przyjęcie pod swój dach siatkarek,
              za symboliczną opłatą, oraz priorytet potrzeb Pałacu przy ustalaniu grafiku hali.
              Oczywiście Astoria nie była przez to pokrzywdzona, ponieważ w tym samym czasie
              jej ligowi koszykarze korzystali z miejskiej Łuczniczki na takich samych zasadach.
              • natash_asta Re: Pożegnalny występ Zawiszy SA 03.02.07, 14:38
                Ja żywię głęboką nadzieję, że będzie tak ja mówisz. Ale jak wiemy z
                doświadczenia życie jest brutalne. Bo sala już w tej chwili ma pełne obłożenie,
                a Pałacanki nie korzystają z niej tak jakby chciały. Do tego dojdą studenci WSG
                i może UTP. Chyba, że WSG chodzi głównie o basen. Ale na to jesteśmy za małe
                Żuczki i pisać możemy posty kilometrami, a co ma być to będzie i my tego nie
                zmienimy. Jak Sikora z Dobmorwiczem sobie omówią przy piwku tak już będzie i my
                musimy się z tym pogodzić.

Co do zarządców, po jednym człowieku z każdej sekcji + manager z miasta i w ten
                oto sposób sekcję mogłyby wykorzystać obiekty optymalnie dla swoich potrzeb, a
                wolne godziny na sali (o ile takie będą), basenie (tu na pewno) tak
                zagospodarować i sprzedać (np. WSG), aby obiekty zarabiały na siebie.

Inna opcja sprzedać obiekty wraz z działką prywatnemu inwestorowi (patrz stadion
                w Toruniu), za pozyskane pieniądze wybudować nową halę przy aquaparku, typowo
                koszykarską na 3000 osób.

Odpowiedzieć jeszcze na jakieś pytania ? :)
                • kuna_sogobi Re: Pożegnalny występ Zawiszy SA 04.02.07, 17:24
                  > a Pałacanki nie korzystają z niej tak jakby chciały.

Przeczytaj dokładnie i pomyśl, zanim napiszesz ;) Użyłem przykładu z
                  przeszłości, pisząc "KIEDY Pałac grał w hali Astorii" - chyba każdy wie, że
                  Pałac przeniósł się do Łuczniczki i z Astorii już w ogóle nie korzysta!

> Co do zarządców, po jednym człowieku z każdej sekcji + manager z miasta

Czyli powtórka z CWZS. Czemu nie, na Zawiszy się generalnie sprawdza.
                  Mimo to mam obawy, bo chodzi jeszcze o to, jacy to ludzie. Dotąd też było nawet
                  po kilku ludzi z każdej sekcji + ktoś z miasta (do pewnego momentu i
                  niekoniecznie manager) i to był zarząd Astorii. Efekty widać.
                  W Zawiszy byli już tacy ludzie jak Bednarek czy Zieliński, uważam że nieźle
                  wykonujący swoją robotę. Na czele stanął Chmara - młody, energiczny, "z jajami"
                  - choć dla niektórych kontrowersyjny, to jednak żyjący tą robotą i wkładający w
                  nią serce. Może mniej znam kadry Astorii, ale tam był
                  dyrektor/wiceprezes/alfa_i_omega Słabęcki ;D Znajdzie się ktoś sensowny?
                  Ale generalnie nie protestuję, tylko sygnalizuję, że to muszą być odpowiedni
                  ludzie, a nie byle kto.

> Inna opcja sprzedać obiekty wraz z działką prywatnemu inwestorowi (patrz stadion
                  > w Toruniu), za pozyskane pieniądze wybudować nową halę przy aquaparku, typowo
                  > koszykarską na 3000 osób.

Heh, ciekawy pomysł ;)))
                  Wprawdzie w Toruniu było już dwóch inwestorów gotowych bić się do upadłego o
                  teren stadionu. No i takie cuda (60-krotne podbijanie ceny, 100-procentowe
                  przebicie) nie zdarzają sie na każdym przetargu. Choć niewątpliwie jest to
                  atrakcyjna lokalizacja, ale czy pod kolejne centrum handlowe? Może pod mieszkania?
                  No można pospekulować. To rozwiązanie wymaga czasu, ale Astoria się nie wali,
                  przechodziła w ostatnich latach remonty, a przy takim tymczasowym rozwiązaniu
                  kwestia zarządcy jest mniej istotna.
                  Ale: tak właśnie miała być załatwiona sprawa lodowiska: miasto sprzeda Torbyd
                  (tu już nawet byli kupcy!), trochę dołoży i za to wybuduje lodowisko przy
                  Łuczniczce. Ale spadkobiercy właścicieli pewnej malutkiej działki stanowiącej
                  może kilka procent terenu Torbydu znaleźli kruczek prawny pozwalający ubiegać
                  się o zwrot tej małej działki. Zablokowali w ten sposób sprzedaż całości być
                  może na lata - jak to w Polsce. A i budowa nowego lodowiska się ślimaczy - jak
                  to w Bydzi za Dombrowicza;P Więc teraz znacznie trudniej będzie przeforsować
                  drugi raz taki pomysł.

> przy aquaparku

A dlaczego tam? Szczerze mówiąc, w aquapark uwierzę, jak zobaczę Dombrowicza
                  przecinającego wstęgę na otwarciu ;)))
                  A może w Fordonie? Sam jestem ze "starej" Bydzi i byłoby mi to niezbyt na rękę,
                  ale widzę duże szanse na poparcie takiej lokalizacji w Radzie Miasta, nawet w
                  Komisji Sportu są zdaje się radni z Fordonu.

I na koniec: przepraszam innych forumowiczów, że w wątku piłkarskim wdałem się w
                  dyskusję z natashem o Astorii i koszu. To dlatego, że właśnie tutaj pierwszy raz
                  trafiłem na post natasha, który ją zapoczątkował. Natash, nie podoba mi się, że
                  powklejałeś ten sam post gdzie się tylko dało, często bez związku z tematem
                  wątku czy artykułu. To jest zwykłe spamerstwo :(

A teraz hajda na Niemca! Jeszcze nie wszystko stracone!!! POLSKA, BIAŁO-CZERWONI!!!
    • olamik Re: Pożegnalny występ Zawiszy SA 03.02.07, 14:14
      Ile jeszcze będziemy czekać na prawdziwe boiska dal dzieciaków?
      Przecież te asfalty, betony to wstyd. 3,5 mln poszło na sztuczne boisko i dla
      kogo? Jak wielu dzieciaków jest szkolonych na Zawiszy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka