Dodaj do ulubionych

Dlaczego podczas rozm. ludzie nie wylacz. komorek

23.11.01, 10:38
Przez to czesto traci sie watek rozmowy. Jestem za rozpowszechnieniem zwyczaju,
ze jak przychodzi sie na jakies towarzyskie spotkanie, to komorke nalezy
wylaczyc.To ze sie nie bedzie przez 2 godziny dostepnym, to jeszcze nie koniec
swiata. a najgorzej mnie wnerwia, jak ktos wlaczy komorke w kinie...
Rhemek
Obserwuj wątek
    • Gość: Ted® Re: Dlaczego podczas rozm. ludzie nie wylacz. komorek IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 11:07
      ;(((((((
      • Gość: atomski Re: Dlaczego podczas rozm. ludzie nie wylacz. komorek IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 11:16
        Mnie to już nie wnerwia,bo przestałem chodzić do kina...
        • Gość: #kasia Re: Dlaczego podczas rozm. ludzie nie wylacz. komorek IP: 194.204.138.* 23.11.01, 13:33
          hi hi oryginalny to bylo do nas :)))))))))))))))
          wylaczam jak musze, a ze jestem sknera i do tego nalug komorkowy to zadko ja
          wylaczam.. nie chce mi sie potem oddzwaniac (a raczej szkoda mi kasy) i z
          reszta lubie byc na bierzaco...
          a w kinie wylaczam
          ;)))
          • rhemek Re: Dlaczego podczas rozm. ludzie nie wylacz. komorek 23.11.01, 13:37
            sorry ze sie domyslilas.
            Rhemek
            • Gość: atomski Re: Dlaczego podczas rozm. ludzie nie wylacz. komorek IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 13:39
              No ,lepiej nie być zbyt domyślnym :))))
              • Gość: #kasia Re: Dlaczego podczas rozm. ludzie nie wylacz. komorek IP: 194.204.138.* 23.11.01, 13:46
                trudno sie bylo nie domyslic :)))))
                dzwonila mama bo sie martwila!!! :)))
                • Gość: atomski Re: Dlaczego podczas rozm. ludzie nie wylacz. komorek IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 13:54
                  Przez takich jak ty nie chodzę do kina !!!
                  Nie ukulturalniam się ,nie jem popcornu i łoże na kulturę !!!
    • rhemek Re: Dlaczego podczas rozm. ludzie nie wylacz. komorek 23.11.01, 13:54
      wiem:)
      nie bierz sobie tego tak do serca:)
      rhemek
      • Gość: #kasia atomski-BACZNOSC!!!! IP: 194.204.138.* 23.11.01, 13:57
        w kinie wylaczam nie wpiep... popcornu, nie mlaskam nikomu do ucha i w ogole
        jestem w kinie cicha myszka!!!!! wiec laz sobie do kina!!!
        • krotoss Re: atomski-BACZNOSC!!!! 23.11.01, 15:51
          A ja wczoraj dostalem na spotkaniu tylko 1 SMS Rhemek jestem usprawiedliwiony
          czy tez zle zrobilem? ;-))))

KroTosS
          • rhemek Re: atomski-BACZNOSC!!!! 23.11.01, 16:18
            daje ci dyspense
            idz w pokoju
            • krotoss Re: atomski-BACZNOSC!!!! 23.11.01, 16:22
              rhemek napisał(a):

> daje ci dyspense
              > idz w pokoju

No juz chyba niedlugo pojde...

KroTosS
    • Gość: zoe Re: Dlaczego podczas rozm. ludzie nie wylacz. komorek IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 22:16
      a kiedyś to w filharmonii taki jeden miał właczoną komórę i jeszcze zaczął
      gadać , zamiast dyskretnie ja wyłączyć; jasne , można zapomnieć, ale przecież
      można też się pochwalić, że sie ma ,no, nie?
      kiedys w szkołach na lekcjach wychowawczych uczono dzieci dobrych manier,
      jezeli dom tego nie zapewnił, to choć tyle niektórzy mogli się dowiedzieć,a
      dzisiaj coś takiego jak dobre maniery, a co za tym idzie,dobre obyczaje
      odchodzą w niebyt...niestety.:(((
      • krotoss Re: Dlaczego podczas rozm. ludzie nie wylacz. komorek 23.11.01, 22:19
        Gość portalu: zoe napisał(a):

> a kiedyś to w filharmonii taki jeden miał właczoną komórę i jeszcze zaczął
        > gadać , zamiast dyskretnie ja wyłączyć; jasne , można zapomnieć, ale przecież
        > można też się pochwalić, że sie ma ,no, nie?
        > kiedys w szkołach na lekcjach wychowawczych uczono dzieci dobrych manier,
        > jezeli dom tego nie zapewnił, to choć tyle niektórzy mogli się dowiedzieć,a
        > dzisiaj coś takiego jak dobre maniery, a co za tym idzie,dobre obyczaje
        > odchodzą w niebyt...niestety.:(((

No bez demonizowania Zoe sa jeszcze bastiony normalnosci w tym hedonistycznym
        swiecie ;-))))))))

KroTosS

Ps.Ale ich mury zostana skruszone jak tak dalej beda napierane przez to cale...
        eh nawet nie chce mi sie tego nazywac-chodzi o to co sie dzieje dzis na swiecie.
        • Gość: zoe Re: do KroToss'a IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 22:41
          może wyglada tak, że narzekam, ale wg mnie brak dobrych obyczajów, czy też ich
          zanik powoduje , że nie ma żadnych,swiętości, żadnego szacunku, ze potem rosną
          małe Jęrusie, które wyrastają na dużych Andrzejów i zostają posłami , a nawet
          wicemarszałkamki Sejmu.
          Jestem naprawdę wkurzona na chamstwo i bezczelność osób będących w Sejmie; choć
          właściwie, oni przecież reprezentują swoich wyborców, czyli NARÓD( to brzmi
          dumnie), to właściwie nie powinnam się na naród obrażać.
          Mamy takich posłów na jakich zasługujemy!
          • krotoss Re: do Zoe 23.11.01, 22:51
            Zaslugujemy/nie zaslugujemy ale skoro pani Hojarska moze startowac do sejmu a
            ma sprawe w sadzie a ja np. idac do nowej pracy nie zostane przyjety bez
            zaswiadczenia o niekaralnosci to chyba tez duzo mowi dla czego sa w sejmie tacy
            jacy sa. A druga sprawa ze sa Ci ktorych TV lepiej sprzedala. A ludzie lykaja
            ten kit ktory im sie wciska w oczy. BB RULEZ! ;-)

KroTosS

Ps.Matrix jest wszedzie? ;-)
            • Gość: zoe Re: Zoe do Krotoss'a IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 23:05
              Niestety; i dlatego całkowicie zniesmaczona i prawie pesymistka, mogę
              powiedzieć tylko: " o tempora, o mores" i pójść spać, dobranoc.
              p.s.Cieszę się , że mimo wszystko, nie jestem osamotniona w pewnych poglądach:))
              • krotoss Re: KroTosS do Zoe. 24.11.01, 11:16
                Gość portalu: zoe napisał(a):

> Niestety; i dlatego całkowicie zniesmaczona i prawie pesymistka, mogę
                > powiedzieć tylko: " o tempora, o mores" i pójść spać, dobranoc.
                > p.s.Cieszę się , że mimo wszystko, nie jestem osamotniona w pewnych poglądach:)
                > )

Ja tez z skrajnego optymisty zrobilem sie przez ostatnie pol roku chyba pesymista
                (na razie na szczescie nie skrajnym). I pozostaje mi dzis zacytowac takze
                Cycerona "virtus est perfecta ratio" i dzien dobry :-)))

Pozdrawiam-KroTosS

Ps.A telewizor u mnie sie kurzy, choc na Malysza dzis wlacze.
                • rhemek Re: KroTosS do Zoe. 24.11.01, 11:18
                  trudno byc w tym kraju optymista...
                  Ostatnio ogladajac kiedys obrady sejmu pekalem ze smiechu.
                  Pozdrawiam
                  rhemek
                  • krotoss Re: 24.11.01, 19:46
                    Trudno byc optymista jak sie juz pozna prawdziwe zycie, a optymisci to ci
                    ludzie, ktorzy jeszcze nie zostali doswiadczeni przez zycie :-)

KroTosS

• Gość: zoe Re: KroTosS- od zoe IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.11.01, 21:16
                      nieprawda! optymista jest się albo nie jest, to kwestia charakteru i
                      usposobienia. Wczoraj trochę byłam zdenerwowana, bo w koncu nawet optymisci są
                      ludźmi, ale górą opymisci! Choć z drugiej strony- ku czemu zmierza świat?
                      Najgorsze jest to ,że złe wzorce wypierają te lepsze, zgodnie z teoria
                      Kopernika o wypieraniu dobrej monety przez złą.
                      Mimo wszystko, pozdrowienia dla wszystkich optymistow- bez nas świat bylby do
                      bani!
                      • krotoss Od KroTosS'a do Zoe z ktora lubie polemizowac :-)) 24.11.01, 22:13
                        To prawda co ja mowilem :-))) a nie Ty hi hi optymizm jest do bani wole byc
                        pesymista i dazyc do celu praca a nie stwierdzeniem "jakos to bedzie a byc
                        dobrze musi" tak sie osiaga to co 90% Polakow. A swiat zmierza do ponownego
                        zezwierzecenia i powrotu zasady "kto silniejszy ten wygrywa" w kazdym aspekcie
                        zycia :-(

KroTosS
                        • Gość: zoe ReDo Krotoss'a od zoe IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.11.01, 22:31
                          myslę,że bez optymistow ten świat nie przeżyłby ani sie nie rozwinał.
                          Kropla optymizmu na każdego dobrze działa.
                          Mimo upadku obyczajów, agresji, chamstwa,cwaniactwa, jednak świat jest
                          piękny ,dzięki ludziom,którzy są normalni. Pewne zachowania nalezy traktowac
                          jak patologię, gdyż ogół społeczeństwa reaguje w sposób prawidłowy .
                          A jednak niepokojace jest to ,ze tolerowane jest chamstwo,ordynarne odzywki
                          ( patrz: środki komunikacji miejskiej), nieetycze zachowania; nic mnie nie
                          przekona, ze to jest normalne.

Każda rewolucja jednak musi przejśc przez meandry kulturowe, zawirowania,
                          burze, a potem i tak normy społeczne wracają i odzyskuja racje bytu.
                          • krotoss Od KroTosS'a do Zoe ^_^" 25.11.01, 14:19
                            No dobrze swiatu potrzebny jest kazdy z pierwiastkow wiec takze i ja pesymista
                            ^_^ . Swiat jest piekny i owszem powiem nawet ze jest cudowny, tylko paranoja
                            jest to co my z niego zrobilismy, to co stworzylismy i do czego dazymy-tu
                            wielka niewiadoma... Caly czas niszczymy tak kulture swiatowa jak
                            i "fizycznosc" swiata (vide ekologia). To jest wlasnie nasza normalnosc, teraz
                            nawet nie wypada byc normalnym wg. "starych" zasad bo zostaje sie odrzuconym
                            przez ogol soleczenstwa. Ale pozostaje zadawac sie z odpowiednim dla siebie
                            towarzystwem, tylko czemu jest go tak malo ^_^""" A wszystko zatacza kolo to
                            fak, taka teoria falowa hi hi tylko ciekawe czy szczyt fali mamu juz za soba i
                            zjezdzamy w dol czy jeszcze sie wspinamy do gory ^_^.

KroTosS
                            • Gość: zoe Re:do KroTosS'a od Zoe ^_^ IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.11.01, 22:04
                              Kazde przedobrzenie i monotonia nużą i mdlą, dlatego na pewno pesymiści też są
                              potrzebni, aby optymiści mieli punkt odniesienia.
                              Naturalnie, towarzystwo sobie wybieramy, ale czasem ,niestety, jest to niejako
                              poza nami i wtedy trzeba znosić różne dewiacje ; najlepiej wówczas
                              się "wyłączyć", ... Zdaje sie,że zaczynam pesymistyczne dywagacje( kurczę, to
                              się udziela) , dlatego spadam,
                              Pozdrowienia dla wszystkich pesymistów i optymistów!

p.s. A jutro znowu poniedziałek!!! Zaczynamy nowy tydzień z radosnym uśmiechem
                              na ustach:(
      • Gość: Worcek Re: Dlaczego podczas rozm. ludzie nie wylacz. komorek IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 18:54
        tiaa kiedyś w szkole uczono dobrych manier, ale obecnie dzieciary mają komórki
        na lekcji i co powiesz jak na lekcji dzwoni kilka z nich? bo rodzice martwią
        się o swoje pociechy jak im poszła klasówka?
    • Gość: Ted® Re: Dlaczego podczas rozm. ludzie nie wylacz. komorek IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.11.01, 21:24
      poniewaz to bylo wyraznie do mnie, wyjasniam
      mam umowe z klientami, ze do 20.tej jestem dostepny przynajmniej telefonicznie
      moglem co prawda wlaczyc zamiast dzwonka wibrator ale po pierwsze zapomnialem:(
      a po drugie w obecnosci kasi byloby to chyba nietaktem;)
      • krotoss Re: Dlaczego podczas rozm. ludzie nie wylacz. komorek 25.11.01, 21:27
        Gość portalu: Ted® napisał(a):

>a po drugie w obecnosci kasi byloby to chyba nietaktem;)

Kurna a tylko #kasia byla wtedy z kobiet co Wy ludzie macie obsesje jakas ^_"
        przypominam ze jeszcze zona Rhemka byla ^_^

KroTosS

Ps.Chyba ze cos opacznie zrozumialem z Twojego dowcipu Ted® ^_"

• Gość: Ted® Re: Dlaczego podczas rozm. ludzie nie wylacz. komorek IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.11.01, 21:32
          alez kroti obok siedzial maz!!!
          co ty mi sugerujesz, nawet nie wiem jak sie nazywa taka dewiacja
          • krotoss Re: Dlaczego podczas rozm. ludzie nie wylacz. komorek 25.11.01, 21:43
            No to chyba ze tak ^_^ a ja wiem czy dewiacja teraz na swiecie jest taka
            tolerancja w tych sprawach ze mysle ze nie byl bys niepoprawny ^_" a druga sprawa
            ze nie znane... o i tu gryze sie w jezor bo jak bym pisal dalej to by mi ktos
            mogl niezel przylozyc ^_" nie Rhemek? hi hi

KroTosS
            • rhemek Re: Dlaczego podczas rozm. ludzie nie wylacz. komorek 25.11.01, 23:49
              Kroti, przeginasz:)
              A raczej byles bardzo bliski ostrego przegiecia.
              Uwazaj co piszesz.
              Rhemek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka