Dodaj do ulubionych

Dopinguję temu miastu

28.02.07, 20:07
to prawda,ze Tomasz Sekielski mowi i podkresla,ze jest z Bydgoszczy.
Pierwszy raz spotkalem sie z Tomaszem Sekielskim w Warszawie w styczniu
1998 roku przed Ministerstwem Obrony Narodowej.

mowil otwarcie i z radoscia,ze pochodzi z Bydgoszczy :)

radca
Obserwuj wątek
    • radca Re: Dopinguję temu miastu 28.02.07, 20:10
      o ile dobrze pamietam... z osiedla Bartodzieje :)

radca
      • maximus100 Re: Dopinguję temu miastu 28.02.07, 20:15
        brawo
        • gliceryna W kwestii tytułu tego wątku 03.03.07, 13:44
          Już myślałam z przerażeniem, że to z Sekielskiego taki znawca języka polskiego,
          ale okazuje się - na szczęście? - że to tylko forumowicz zabłysnął.
          • radca tytul tego watku napisano w Redakcji - i zmieniono 03.03.07, 14:06
            gliceryna napisała:

> Już myślałam z przerażeniem, że to z Sekielskiego taki znawca języka
            polskiego,
            >
            > ale okazuje się - na szczęście? - że to tylko forumowicz zabłysnął.

- mylisz sie... ja nie mialem wplywu na tytul tego watku.Ten tytul byl jako
            tytul tego artykulu - i wystarczylo dac tylko swoj komentarz.... tytul artykulu
            stal automatycznie tytulem watku ( jak zawsze w kazdym artykule przeznaczonym
            do dyskusji )

oczywiscie po kilku godzinach - zmieniono ten tytul i wstawiono (o ile sie nie
            myle - zaraz to sprawdze z czasem rozpoczecia dyskusji )... wstawiono inny tytul

.. tresc artykulu pozostala taka sama i bez zmian

wiec prosze mnie nie pomawiac o dawanie tytulu- uwago swoje prosze kierowac do
            Redakcji bydgoskiej GAZETY WYBORCZEJ ... i tak to skonsultowac

pozdrawiam
            radca
          • radca W kwestii tytułu tego wątku - krytyka nie trafiona 03.03.07, 14:14
            gliceryna napisała:

> Już myślałam z przerażeniem, że to z Sekielskiego taki znawca języka
            polskiego,
            >
            > ale okazuje się - na szczęście? - że to tylko forumowicz zabłysnął.

o godz 20.07 - dalem komentarz do artykulu o tym temacie
            o godz 21:50 - zmieniono tylko sam tytul - pozostawiajac reszte bez zmian

prosze wiec mnie nie pomawiac o to,ze daje wlasne tytuly i manipuluje tytulami

pudlo !!!

radca

- jesli chcesz cenzurowac .... to jak mozna dac tytul watku przed ukazaniem sie
            artykulu i jeszcze komentowac czegos - co niby pozniej powstalo ?

• gliceryna Re: W kwestii tytułu tego wątku - krytyka nie tra 03.03.07, 14:40
              A to przepraszam, skoro to redaktorzy tacy wysoko kształceni...
    • bartas1 Dombrowicz jest grabarzem tego miasta 28.02.07, 20:20
      kolejna osoba , która podkreśla ,że Bydgoszczy brakuje wizjonera.Nie trudno sie
      domyślec ,że chodzi o pseudoprezydenta.Siedzi 2 kadencje i jest coraz gorzej w
      czasach kiedy rozwija się cała Polska , kiedy o rozwój jest znacznie łatwiej niz
      parę lat temu, kiedy nie byliśmy w UE.Za Jasiakiewicza nie było tego typu
      problemów ,czy opini ( nie jestem zwolennikiem Jasiakiewicza )
      • marjan17 Re: Dombrowicz jest grabarzem tego miasta 28.02.07, 20:24
        Nie zapomne jak zarzucił Jasiakiewiczowi ,że Łuczniczka może się zawalić.Jakoś ,
        sie nie zawaliła , przez takie brednie mógł tylko zaszkodzic Bydgoszczy (byc
        może taki był cel ), a i tematu już nie ma.Tak to jest jak sie samemu nie
        potrafi nic zrobić , to sie walczy krytykując dokonania innych
        • putekm Łuczniczka 28.02.07, 20:29
          marjan17 napisał:

> Nie zapomne jak zarzucił Jasiakiewiczowi ,że Łuczniczka może się zawalić.Jakoś
          > ,
          > sie nie zawaliła , przez takie brednie mógł tylko zaszkodzic Bydgoszczy

sprawa na razie ucichła, ale problem był bardzo poważny, wiem coś o tym bo
          pracuje w podobnej firmie które takie elementy produkuje
          • marjan17 Re: Łuczniczka 28.02.07, 20:34
            powiadzasz narazie ucichła, problem był poważny ?
            A nadzór budowlany tak bez problemu dopuścił do użytkowania i to w czasie
            tragedii na Śląsku?
            • putekm Re: Łuczniczka 28.02.07, 20:39
              do czasu... zauważ, tej zimy nie było prawie opadów śniegu, a z problemami
              pewnie sobie jakoś poradzono
              • marjan17 Re: Łuczniczka 28.02.07, 20:44
                skoro z problemami sobie jakos poradzono , bez wiekszych zakłuceń w użytkowaniu
                hali, to znaczy ,że nie były duże.
      • putekm Re: Dombrowicz jest grabarzem tego miasta 28.02.07, 20:26
        bartas1 pewnie masz rację, ale te pretensje powinniśmy mieć sami do siebie, bo
        ile ludzi nie poszło na wybory??

a po drugie jak ciągle będziemy wyciągać "brudy", zamiast wspólnie działać, to
        ciężko będzie o jakąkolwiek poprawę.

zobaczcie kto rządzi sejmikiem wojewódzkim, skąd pochodzi wojewoda, nie mam
        żadnych żalów do Torunian, ale zobaczcie oni poszli większą częścią
        społeczeństwa do wyborów i przede wszystkim wybrali bardziej zgraną ekipę, która
        walczy o dobro wspólne.

Zobaczcie Pan Zalewski druga kadencja i wygrywa bez najmniejszych problemów, bo
        ludzie mu zaufali...
        • bartas1 Re: Dombrowicz jest grabarzem tego miasta 28.02.07, 20:40
          masz rację , ale to tez dlatego , że dombrowicz swoim nieudacznictwem ludzi
          pozbawił nadzieji.
          PS.Dombrowicz sztucznie wywołał szum wokół zagrożenia zawaleniem Łuczniczki ,ale
          może być spokojny ,że jego szczyt możliwości organizacyjnych i inwestycyjnych ,
          czyli lodowisko na starym rynku się nie zawali
    • tymon_byd Brda to atut miasta 28.02.07, 20:55
      ..niewiedzialem, że Sekielski jest z Bydgoszczy....no proszę czego człowiek moze sie dowiedziec ;-)
      Ale do rzeczy - zgadzam sie z Panem Sekielskim, że Bydgoszcz nie wykorzystuje swojego położenia nad Brdą. Odkąd tylko pamiętam, ciągle mówi się o Brdzie, jako o atucie miasta. Ale do dzisiaj nie zbudowoano nad rzeką bulwarów z prawdziwego zdarzenia. Na początek, przynajmnie odcinek od opery do mostu pomorskiego powinien być jakoś przyzwoicie zagospodarowany. Marzą mi się alejki spacerowe i ścieszka rowerowa nad brzegiem. Estetyczna i miła dla oka zabudowa wzdłuż rzeki, taka którą można by podziwiać z płynącego po Brdzie statku. Tymczasem nad rzęką nadal przeważają stare szpecące budynki rodem z minionej epoki. Zresztą wygląd nabrzeza, to nie tylko wina PRL-u. Kilka lat temu oddano do uzytku hipermarket TESCO. Cieszyłem się, że zniknie szpecący nabrzeze zakład. Jakze byłem rozczarowany gdy zobaczyłem, iż nowy budynek, tak jak jego poprzednik jest odwrócony do rzeki "tyłem". Podobna sytuacja jest równiez z oddanym pózniej do uzytku marketem "Media Markt". Brda nigdy nie będzie atrakcyjną rzeką, jeżeli nad jej brzegiem bedzie mozna "podziwiac" zaplecza sklepów, magazynów, zakładów itp..(albo parking dla autobusów)
      Budynku budowane w bezpośrednim sasiedztwie Brdy muszą byś odwrócone do niej frontem. To rzeka powinna wyznaczac ciąg komunikacyjny: wodny, pieszy i rowerowy!!
      • obserwator_kulisy Re: Brda to atut miasta 28.02.07, 22:56
        Poza Dabrowiczem, była piotrowska i Jasiakiewicz. Widziały gały co brały i teraz
        nie marudzic, tylko wytrzymac 3 lata...Moj głos poszedł na Piotrowska, potem na
        Jasiakieicz...zeby nie bylo..
    • lokinex Re: Do-radca 01.03.07, 07:33
      ty naprawde jesteś mądry i wszysstkich znasz widać ze masz bardzo duze
      doświadczenie życiowe,ale daj na spocznij,jesteś za mocno przemądrzały i
      wszystkowiedzący
      PS.napisz ile wiosenek ci stukneło
      • rokoman Re: 01.03.07, 07:43
        lokinex - porządnie ciebie coś głowę stuknęło ! Licz swoje wiosny, bo pewnie
        już odbiegasz kresu swojej głupoty !
        Zgadzam się z wszystkimi opiniami o nie wykorzystaniu pięknego położenia
        Bydgoszczy nad przepływającą rzeką Brdą i Kanałem Bydgoskim. Ok.Pl.Teatralnego,
        ul.Stary Port i Grodzka to za mało. Popieram wszystkie incjatywy dla ożywienia
        bulwarów, stworzenia ciągu spacerowego i rowerowego, zwrotu wszelkiej zabudowy
        do tej naszej, bydgoskiej rzeki!
        • lokinex Re: 01.03.07, 07:52
          rokoman -tyś adwokat?coś cie zakuło?
        • lokinex Re:PS 01.03.07, 07:55
          Licz swoje wiosny, bo pewnie
          już odbiegasz kresu swojej głupoty !
          >>dobre
    • say2000 Łapówki dają tylko markety stąd tylko one są w mie 01.03.07, 08:21
      Decydujący o naszym mieście to w większości zbieracze kasy. Najintensywniej
      szukają okazji do łatwego zarobku.Na drugim miejscu stawiają sobie za cel
      utrzymanie swoich dochodów w jak najdłuższym czasie. Stąd bierze się ciepłe
      nastawienie do niektórych inwestycji i brak wspierania czegoś nowego.
      Wizjonerstwo miasta nie idzie w parze z bogaceniem się.Dlatego nasze miasto
      marginalizuje się .
      A popatrzcie jakie milowe kroki stawia Wrocław !!!!
      My czekamy aż wszystkie działki budowlane w mieście zapełnią markety wówczas
      decydujący o mieście zaczna szukać dochodów z innych inwestycji . Tymczasem
      markety to najłatwiejszy biznes dla nich.
      Winę za taką sytuację ponosimy równiez my wyborcy . Niewyobrażalnie źle
      głosujemy .Jestesmy często obojętni - to wreszcie mamy za swoje.
      A oni cichutko systematycznie powiekszają stan swojego konta.
      • ethanak Sekielski,Sikorski,Boniek,Żamojda ,Kolonko,Biedrzyń 01.03.07, 21:52
        itd.itp
        • radca Re: Sekielski,Sikorski,Boniek,Żamojda ,Kolonko,Bi 01.03.07, 22:51
          ethanak napisał:

> itd.itp

- Kolonko chyba nie pochodzi z Bydgoszczy.Cos mi sie kojarzy iz kiedys czytalem
          ze albo z Fordonu - albo z Siernieczka ?

.. ale jakby nie patrzec - to przeciez juz to wszystko i tak nalezy do
          Bydgoszczy i sa to dzelnice Bydgoszczy :)

radca
    • pantwardowski1 "nie mieszkam tu od lat" - cały komentarz zbedny 01.03.07, 08:22
      "nie mieszkam tu od lat" - i cały komentarz zbedny.
      • rokoman Re: 01.03.07, 09:06
        Fajne! zakłuło. Dlaczego na Forum prawimy sobie obraźliwe inwektywy. Przecież
        nie o to chodzi ! Pzdr.
    • bzalk Dopinguję temu miastu 03.03.07, 11:23
      GDZIE JEST PREZYDENT!? Kiedy wreszcie ruszy swoje dupsko do roboty?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka