Dodaj do ulubionych

Nowa jakość na Zawiszy

19.03.07, 19:43
Oj slaby ten projekcik i oczywiscie specjalnie nie pokazano trybuny po
przeciwnej stronie .Miernota ale to juz taka norma.Ito ma byc zadaszony
stadion .Smiechu warte.Szkoda a mysle ze to byla szansa na zrobienie czegos
naprawde super a taka szansa tak szybko sie nie powtorzy.A ja kumplom z
innych miast opowiadalem ze bedzie zaje..sty .To sie beda nabijac
Obserwuj wątek
    • Gość: beżowy Re: Nowa jakość na Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 19:52
      Lipa straszna z tym dachem. Tylko kilka rzędów nie zmoknie. Prawdziwa
      fuszera !!!
      Niech projekt zrobią fachowcy od obiektów sportowych a nie ludzie którzy maja
      tylko jakies wytyczne.
      Inna sprawa płot. Jak nie chcemy piłkarskich meczy kadry narodowej to
      faktycznie nie róbmy płotu PARANOJA !!!
    • lukahol Re: Nowa jakość na Zawiszy 19.03.07, 20:22
      to, to jest wielka porażka, normalnie powinno byc z wielkiej PORAŻKA!!!!!!!
      szkoda pieniedzy na to brzydactwo,lepiej niech juz nic nie ruszaja
      kilka tygodni temu pokazali 3-kondygnacyjna trybune na calej dlugosci prostej,
      ktora calkiem niezle sie prezentowala, do tego mieli podwyzszyc luki
      w dalszej perspektywie wystarczyloby wybudowac blizniacza trybune na przeciwnej
      prostej i nawet bez dachu na lukach stadion wyglądałby naprawde niezle.pojemnosc
      na oko ok 25tys
      a tym gownem co teraz wymyslili to sie tylko kompromitujemy na tle tego co juz
      sie buduje w innych miastach i tego co inni maja w planach wybudowac
    • Gość: rafo34 Nowa jakość na Zawiszy IP: *.chello.pl 19.03.07, 20:28
      To chyba nie będzie ZAWISZA , TO MOŻNA ZBUDOWAĆ NA PROWINCJI A NIE W
      BYDGOSZCZY NO I JESZCZE BEZ PŁYTY PODGRZEWANEJ PARANOJA , ZADASZENIE JAK W
      WARSZAWIE NA POLONI , LIPA !!!!!!!!!!!!!!
      • lukahol Re: Nowa jakość na Zawiszy 19.03.07, 20:41
        Gość portalu: rafo34 napisał(a):

> To chyba nie będzie ZAWISZA , TO MOŻNA ZBUDOWAĆ NA PROWINCJI A NIE W
        > BYDGOSZCZY NO I JESZCZE BEZ PŁYTY PODGRZEWANEJ PARANOJA , ZADASZENIE JAK W
        > WARSZAWIE NA POLONI , LIPA !!!!!!!!!!!!!!
        projekt trybuny w wawie na poloni wyglada tak
        www.sport.pl/sport/1,78975,3998596.html
        jak dla mnie bije to nasze gowno na glowe!!
    • lukahol Nowa jakość na Zawiszy 19.03.07, 20:30
      a najgorsze jest to, ze nie ma juz czasu na zmiane projektu i to badziewie wybuduja
      gdyby tak jakosc tego stadionu byla wprost proporcjonalna do ilosci pozwolen na
      budowe centrów handlowych w bydzi....ahh byłby najlepszy w kraju
      • Gość: oburzony Re: Nowa jakość na Zawiszy ??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 21:02
        Jak ktoś wyzej już napisał --
        • Gość: ser.86 Re: Nowa jakość na Zawiszy ??????????? IP: 212.2.100.* 19.03.07, 23:40
          Byłem pewny, po tytule, że mowa o SP Zawisza (w kontekscie raczej kibiców niż
          poziomu sportowego), bo kompletnie mi ta nowa jakość nie pasuje do tego co się
          szykuje.
          P.S. a ja ten wizual mam u siebie na tapecie od 3 tygodni :p
          • Gość: ser.86 Re: Nowa jakość na Zawiszy ??????????? IP: 212.2.100.* 19.03.07, 23:44
            Jeżeli już decydują się na szalony pomysł wycinki całego założenia parkowego
            jakim jest obecny stadion, to powinno być to tylko za cenę bardzo dobrego
            projektu- ale nie jest tak zupelnie najgorzej- widziałem projekt B od strony
            gdańskiej i może być, chociaż bez jakiś niewyobrażalnych rewejacji.
            • Gość: miki Re: Nowa jakość na Zawiszy ??????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 09:17
              Afryka albo Białorś. Rozmach tej trybuny nawiązuje do konstrukcji na Polonii.
              Lekka, zwiewna. Pytanie tylko czy wzorem tej na przeciwko też będą wylatywać
              okna? Projekt ten świetnie wpisuje się w klimat architektoniczny zainicjowany
              przez gmach poczekalni PKS. Możnaby też przenieść konstrukcje Bartosza lub
              Niebieskiego Pawilonu ( sale rozgrzewkowe, siłownie, sauna). Całość tworzyłaby
              unikalny w skali Europy kompleks budynków z blachy i płyty pilśniowej. Świetne
              miejsce do kręcenia filmów np pt. "Krwawy mecz" opowiadający o zamachu na
              prezydenta Czeczenii dokonanym na stadionie w Groznym. Zaleta jest jeszcze
              taka, że niech zgadnę głównym wykonawcą robót będzie nasza rodzima
              firma...."Gotowski"?
    • Gość: jot Re: Nowa jakość na Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 09:33
      moim skromnym zdaniem, jesli na tej inwestycji miasto sie nie zatrzyma i w dalszej perspektywie sa plany dalszej przebudowy stadionu, tzn podwyzszenie rowniez drugiej prostej i zadaszenie reszty stadionu to bedziemy mogli sie poszczycic jednym z ladniejszych stadionow w Polsce, a rowniez najladniejszym lekkoatletycznym. nie oszukujmy sie na polskie, a tym bardziej bydgoskie warunki nie ma sensu budowac aren sportowych z prawdziwego zdarzenia. z prostej przyczyny, minie naprawde ladnych parenascie lat zanim bedziemy w stanie organizowac imprezy, w czasie ktorych taka arena by sie faktycznie przydala. mysle ze aby zorganizowac jedna czy dwie wieksze imprezy lekkoatletyczne na rok, do tego moze raz na rok mecz kadry, stadion bedzie w sam raz. a jesli nawet zdarzylby sie cud i w naszym miescie pojawilaby sie pilka pierwszoligowa to stadion na ok. 20 tys miejsc bedzie i tak zbyt duzy. popatrzcie na Poznan, Warszawe czy Krakow - miasta z wielka tradycja (jak na Polskie warunki) pilkarska - jak czesto ich stadiony sie zapelniaja do ostatniego miejsca? a przypomne ze Krakow i Wa-wa nie maja jeszcze stadionow 20-sto tys.
      uwazam ze jesli po przebudowie stadion bedzie wygladal tak jak na tej wizualizacji i jesli za tym pojdzie dalsza przebudowa to bedziemy mogli sie tylko cieszyc. niestety boje sie czy miasto, klub, inwestorzy beda w stanie sprawic by stadion regularnie sie zapelnial..
      pozdrawiam
      • seczun1 Re: Nowa jakość na Zawiszy 20.03.07, 11:19
        Po raz kolejny dali znac o sobie "budowniczy" Bydgoszczy, w jaki sposob chca
        oni upiekszyc i unowoczesnic ten stadion to nie wiem...
        1-kolejny tor na biezni,wow
        2-bieznia bedzie niebieska,woooow(jak w berlinie,super)
        3-super zadaszenie,ok mi sie nie podoba,zajezdza groclinem i sportowa,ale to
        jest tylko moje zdanie
        4-postawia tam jakies centra konferencyjne,restauracje itp ok
        ale ZA JAKA KWOTE JA SIE PYTAM,CZY NIEKTORZY OCH..***LI?!ZA TAKIE PIENIADZE TO
        POWSTAJA NOWOCZESNE,BUDOWANE OD PODSTAW STADIONY,
        ALE NIE W BYDGOSZCZY,BO TU MUSI BYC ZAWSZE NA ODWROT,JAKA KARA TU MIESZKAC TAK
        SOBIE CZASEM MYSLE(TROCHE DRAMATURGII:),nie zartuje
        i tak Kocham Bydgoszcz ooooo,a najbardziej KonDoma;)
        • Gość: jot Re: Nowa jakość na Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 14:52
          ciekawe gdzie te nowoczesne stadiony za 40mln powstaja?
          poszukajmy gdzis w miare blisko. Kielce, koszt 48 mln. Nowiutki stadion od
          podstaw. 15000 widzow.
          faktycznie cena zblizona,jednak nie bedac budowniczym, uwazam ze jesli na
          miejscu stadionu Zawiszy mialby powstac zupelnie nowy stadion to najpierw
          nalezaloby stary wyburzyc, prawda? do tego wokol boiska musialaby byc bieznia,
          skoro ten stadion ma byc stadionem rowniez lekkoatletycznym, prawda? a poza tym
          15 tys to nie ponad 20 prawda?
          a czy to przydkiem nie wplywa na koszt budowy takiego stadionu?
          ciezko mi powiedziec czy prace, ktore ten projekt zaklada moglyby byc wykonane
          taniej, badz za ta sama cene lepiej, ale z cala pewnoscia mozna stwierdzic ze
          nowego stadionu za ta kwote sie nie wybuduje.
          pozdrawiam
      • Gość: ser.86 Re: Nowa jakość na Zawiszy IP: *.gprspla.plusgsm.pl 20.03.07, 13:15
        Kraków nie ma stadionu na 20 tys ?
        Przecież na stadionie Wisły są 2 zupełnie nowe trybuny i jest tam teraz co
        najmniej 20 tys miejsc
        • Gość: jot Re: Nowa jakość na Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 14:39
          zgadza sie, juz ma. ale w mojej wypowiedzi nie chodzilo mi o to ile stadiony
          pomieszcza kibicow tylko jak czesto sie zapelniaja, musi byc szlagier (Legia vs
          Wisla, Legia vs Lech, czy mecze europejskich pucharow) by te stadiony sie
          zapelnily.
          dlatego uwazam iz stadion Zawiszy, ktory mialby ok. 20 tys. miejsc w zupelnosci
          Bydgoszczy wystarczy.
    • Gość: Elana Re: Nowa jakość na Zawiszy IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.07, 09:48
      Ciekawe na czym flagi powiesicie jak nie będze płotów.Buhuahahaa
      • Gość: maciej Re: Nowa jakość na Zawiszy IP: *.tvgawex.pl 20.03.07, 11:30
        juz sie nie martw buraku,zetka juz sobie poradzi.WASZE WYJAZDY SA DLA NAS NASZA
        PASJA>SPADOWA DO RYDZYKA
    • mac_byd Nowa jakość na Zawiszy 20.03.07, 10:06
      Rozumiem, zrobiłbyś lepszy.
    • Gość: maciej Nowa jakość na Zawiszy IP: *.tvgawex.pl 20.03.07, 11:26
      stadionik bedzie super,zeby jeszcze byla pierwsz liga ale tak bedzie troche
      cierpliwosci.WKS ZAWISZA BYDGOSZ FOREVER
      • Gość: natash_asta Re: Nowa jakość na Zawiszy IP: 217.96.13.* 20.03.07, 11:48
        Za 40 mln to mogliby zrobić, cały nowy stadion, kupić grunt pod niego i jeszcze
        dodać halę. A nie lepiej mniej wsadzić w to kasy i wyremontować obiekty? Np tą
        halę Zawiszy gdzie są wystawy i tynk spada na głowy, grzyb i pleśń jest na
        ścianach (ciekawe ilu z was było w tej hali), stadion pokazówka (uważam że
        obecny był wystarczający do imprez na nim organizowanych). A na zapleczu młodzi
        sportowcy trenują pośród grzyba i pleśni. Brawo działacze!
        • Gość: ser.86 Re: Nowa jakość na Zawiszy IP: *.gprspla.plusgsm.pl 20.03.07, 13:12
          Cennik wziąłeś z Korei Pn. ? Może przy niewypłacaniu robotnikom pensji i
          społecznej akcji zbierania materiałów budowlanych na wysypiskach...
          I jak można pisać, że nie trzeba nam nic więcej niż 35-letni pokruszony beton i
          wstrętnie-ohydne zabrudzone krzesełka.
        • Gość: fan Re: Nowa jakość na Zawiszy IP: 62.244.137.* 20.03.07, 17:29
          Widzę znawca jak cholera. Czlowieku nie pisz takich pierdoł jak nie masz
          zielonego pojęcia o cenach robocizny materiałów itp. Sam telebim to 8 mln zł!
        • Gość: kibol Wemblay wybudowali za ok 700 mln funtów IP: 62.244.137.* 21.03.07, 13:09
          A my chcemy cudu za 50 mln zł. LOL
    • simon_f1 Re: Nowa jakość na Zawiszy 20.03.07, 11:51
      krysmat napisał:

> Oj slaby ten projekcik (...) Miernota

Brawo, z krytykanctwa masz szóstkę. Tyle, że krytykować to każdy głupi potrafi.
      Masz może jakieś rzeczowe argumenty czy fachowe opinie na poparcie swojego
      zdania? A może jesteś wybitnym architektem i stworzyłeś lepszy projekt?
      Niewielka powierzchnia dachu, którą wytykasz, moim zdaniem nie uzasadnia tak
      ostrej krytyki. Sądzę, że projekt uwzględnia możliwość przyszłej budowy
      zadaszenia na łukach.
      Jak w Bydgoszczy na ligę piłkarską będzie chodziło 40 000 - no niech tam,
      chociaż ze 30 000 - ludzi, którzy za bilet płacić będą choć po 50 zł (i tak
      niedrogo w porównaniu z Zachodem), to wtedy będzie uzasadnienie nawet do budowy
      zasuwanego dachu nad boiskiem. Na razie na takie fajerwerki mogą sobie pozwolić
      Niemcy, Brytyjczycy czy Francuzi.

> Smiechu warte

...są wypowiedzi większości wpisanych wyżej krytykantów. A płaczkom pogodowym
      przypominam, że piłka nożna nie jest dyscypliną halową ;P Jeśli boją się deszczu
      czy wiatru, to oczywiście nikt ich nie zmusza do przychodzenia na stadion.
      A o meczu piłkarskiej reprezentacji Polski możemy po Finlandii zapomnieć na
      wiele lat - zarówno dzięki "panienkom"-reprezentantom mającym alergię na
      "prowincjonalną" Bydgoszcz i... komary, jak również dzięki "występowi"
      pseudokibiców spod znaku SP Zawisza...

> A ja kumplom z
      > innych miast opowiadalem ze bedzie zaje..sty .To sie beda nabijac

mac_byd i ja, oraz zapewne parę innych osób, już się nabijamy - z Twojego
      krytykanckiego postu ;D
      -----
      lukahol napisał:

> kilka tygodni temu pokazali 3-kondygnacyjna trybune na calej dlugosci prostej,

Śledzę temat przebudowy stadionu, ale pierwsze słyszę o choćby pomyśle
      trzykondygnacyjnej trybuny na prostej. Jeśli jednak coś przeoczyłem, możesz
      podać jakieś konkrety czy źródło?

> projekt trybuny w wawie na poloni wyglada tak
      > www.sport.pl/sport/1,78975,3998596.html
      > jak dla mnie bije to nasze gowno na glowe!!

Ja nie widzę żadnej różnicy;) Dałeś czadu z tym linkiem ;D
      -----
      Mnie ten projekt nie rzuca na kolana, ale uważam że jest dość rozsądnym
      kompromisem uwzględniającym realne potrzeby i możliwości. Zgodzę się, że dach
      nad nową trybuną mógłby być nieco większy, ale nie jest to taki dramat, jak
      niektórzy tu przedstawiają. O jakimś zadaszeniu łuków należałoby pomyśleć, kiedy
      zdobędziemy jakąś kolejną dużą międzynarodową imprezę lekkoatletyczną i będzie
      znów okazja wyrwać na stadion jakąś kasę z budżetu centralnego.
      Zwracał już na to uwagę ser.86, a dla mnie jest to największym mankamentem
      projektu: likwidacja większości zadrzewienia Parku Sportowego :( Na prostej było
      to konieczne, ale na łukach? Skoro nie osiągnięto dzięki temu znaczącego
      zwiększenia pojemności stadionu, brak uzasadnienia dla likwidacji zadrzewienia.
      Nie jestem fachowcem, ale uważam że można było np. poprowadzić alejkę obwodową
      pod nadbudową trybun i uratować choć część zadrzewienia.
      Pozytywy: zwiększenie stromizny nowej trybuny poprawi warunki oglądania zawodów.
      Trudno to ocenić na podstawie załączonej grafiki, ale mam nadzieję że
      zwiększenie stromizny dotyczy też trybun na łukach. Będzie na to dość ziemi z
      obecnej trybuny i amfiteatru. Pod nową trybuną będzie dużo pomieszczeń, które
      poprawią funkcjonalność obiektu, ułatwią organizację zawodów i pozwolą też
      klubowi czerpać zyski z komercyjnego wynajmu (np. gastronomia, jakiś fitness itd.).
      Przy okazji zgłaszam pomysł: proponuję w jednym lub kilku pomieszczeniach
      urządzić muzeum czy jakąś izbę historii bydgoskiego sportu! Skoro Bydgoszcz
      promuje się jako "miasto sportu", skoro mieliśmy i mamy tak wiele sukcesów w
      krajowym i międzynarodowym sporcie, to chyba niezły pomysł? Zaczątkiem mogłaby
      być izba tradycji Zawiszy, która w tej chwili jest tak głęboko zakonspirowana w
      budynku klubowym, że mało kto wie w ogóle o jej istnieniu...
      • Gość: ... Re: Nowa jakość na Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 12:47
        Po co wogóle robić zadaszenie jak nie ochroni przed deszczem ?!
        Projekt mi się nawet podoba ale dach jest całkiem do poprawki ze względu na
        funkcjonalność a właściwie jej brak !!
        • tomiangelo Re: Nowa jakość na Zawiszy 20.03.07, 14:05
          widzicie jak było "Hydro" to i miała być podgrzewana murawa.Nie ma "Hydro" i
          nagle nie ma pieniędzy na murawę :/ Ciekawi Mnie jak zechcą, w niedalekiej
          przyszłości zrobić murawkę to jak ciężki sprzęt wjedzie na murawę?? Przez ten
          niebieski tartan, żeby go zniszczyć ?? Najchętniej nasz prezydent na miejscu
          Zawiszki, by pewnie jakiś markecik postawił ;/
      • lukahol Re: Nowa jakość na Zawiszy 20.03.07, 15:57
        przyznaje sie do błędu :nie bylo mowy o 3 kondygnacjach !!!

co do trybuny warszawskiej polonii, moim zdaniem ich trybuna prezentuje sie
        ciekawiej architektonicznie, przynajmniej takie jest moje zdanie

co do artykulu to nie bylo mowy jak juz napisalem o 3 kondygnacjach, ale projekt
        wstepny trybuny glownej zaprezentowany w papierowym wydaniu gazety z 16.11.2006
        zostal troche okrojony w stosunku do tego co ma byc wybudowane
        miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35591,3739923.html
        images13.fotosik.pl/24/229c3f8e435075ab.jpg
        images4.fotosik.pl/303/3a40b68907970c92.jpg

glownie chodzi mi tu o dach, ktory teraz zostal calkowicie zmieniony i
        prezentuje sie kiepsko w porownaniu do tego na zdjeciu z 16.11.2006
        biorac pod uwage, ze bardzo powaznie wplywa on na wizualna ocene projektu i
        bedzie on wyznacznikiem do pozniejszego zadaszenia calego stadionu to niestety w
        tej kwesti projektanci sie nie popisali
    • Gość: neronek powiem krótko Popierdółka !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 15:12
      co to za popierdółka wywalaja kase a za 3 lata znowu cos bedą mieszać trzeba
      to zrobic od razu i dobrze !
      • Gość: neronek Re: powiem krótko Popierdółka !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 15:15
        a gdzie dotacje z UE ???????? co robi prezydent ?? i reszta bandy
    • Gość: fan Nowa jakość na Zawiszy IP: 62.244.137.* 20.03.07, 17:27
      Ponad 60 mln. Koszty tak wzrosły, ze teraz 40 to mało!
      • tymon_byd Re: Nowa jakość na Zawiszy 20.03.07, 21:53
        Projekt na miarę możliwości finansowych miasta. Cieszmy się, że miasto już od wielu lat znajduje sposób na remont(remonty) stadionu ZAWISZY. Ten sposób to oczywiście imprezy lekkoatletyczne!! Gdyby nie one to stadion ZAWISZY wyglądałby dziś, tak jak teraz wygląda stadion Chemika.
        Po tej renowacji, to będzie najlepszy w Europie, stadion IV-ligowej drużyny piłkarskiej(o ile już nie jest)...i dlatego ja uważam, że ten obiekt może pomóc w odbudowie bydgoskiej piłki nożnej. To m.in. dobra infrastruktura sportowa skłoniła "Hydro" do przeprowadzki nad Brdę. Więc moze znajdzie się też sponsor, który bedzie chciał budować w Bydgoszczy piłkę od podstaw, bo przecież są tutaj dobre warunki- o bazę sportową martwić się nie trzeba!!
        • 1a40 Re: Nowa jakość na Zawiszy 22.03.07, 09:36
          Najpekniejszy stadion w POLSCE i najbardziej funkcjonalny/pieknie polozony z
          dostepem sportowcow do lasku gdanskiego/.Stadion to nie tylko pilka nozna,ale na
          bazie naszej /BOG-HONOR-OJCZYZNA-ZAWISZA BYDGOSZCZ/kochanej i jedynej Zawiszy
          doczekamy sie na pewno dobrej pilki i u nas,nad Brda.Jest wielu ludzi,z
          kasa,ktorzy nie przegapia takiej okazji aby na tak pieknym obiekcie moc sie
          zareklamowac i nasza pilkarska Zawisze zasponsorowac.Sponsorzy beda sie bic a my
          musimy to wykorzystac dla dobra miasta i ZAWISZY.
    • Gość: jac Re: Nowa jakość na Zawiszy IP: *.tvgawex.pl 21.03.07, 09:30
      stadiony.net/stadium.php?s=101
    • Gość: kibol Najpierw zobacz jaka cena a potem pogadamy IP: 62.244.137.* 21.03.07, 13:13
      stadiony.net/projects.php
      • Gość: jac Do lol......... IP: *.tvgawex.pl 22.03.07, 07:52
        Tak tylkoby się chciało, a co pomarzyć niewolno?
        • Gość: jac Nie ,to do kibola sorry!! IP: *.tvgawex.pl 22.03.07, 13:58
          Zamotałem się, ale stadionik fajny co kibolek?,miałem okazję być na stadionie w
          Monachium, ale tym starym Olimpijskim mogliby nam teraaz go odstąpić jeszcze
          pewnie mógłby się przydać ...
    • Gość: zapraszam Re: Nowa jakość na Zawiszy IP: *.earth.pl 22.03.07, 07:42
      Zapraszamy na stronę KHDK „Hutnik KRAKÓW” HTTP://HDKPCKHUTNIK-KRAKOW.XT.PL/ .
      Strona istnieje od 1 marca 2007 – jest pierwszym serwisem internetowym Klubów
      Honorowych Dawców Krwi powstałych przy klubach sportowych w Krakowie.
      Znajdziecie na niej takie informacje jak:

Skład Zarządu i adres Klubu
      Kontakt
      Działalność klubu
      Klubowicze

Czyli wszystko o klubie i klubowiczach.

Honorowe patronaty
      Broszury HDK
      Odznaczenia

Czyli kto patronuje naszym akcjom krwiodawczym, akty prawne dotyczące
      krwiodawstwa, PCK jak i KHDK

Ogólne informacje o krwi
      Chcę oddać krew, ale...
      Kto może zostać krwiodawcą, a kto nie?
      Jak to będzie wyglądało? Czyli krok po kroku...
      Metody oddawania krwi
      Korzyści dla krwiodawcy
      Szpik Kostny

Czyli wszystko o krwi, jej składnikach, i dokonywaniu donacji...

Na stronie znajduję się również:

Galeria
      Forum
      Linki
      Download

Serdecznie zapraszamy.

• Gość: kazik Re: Nowa jakość na Zawiszy IP: *.bois.qwest.net 22.03.07, 15:14
        a czy krew nalezy i wogole wolno spozywac,pod jakakolwiek forma? z tego co wiem,
        to chyba nie.duze pole popisu na ten temat mieliby tu roznej masci ksieza
        roznych wyznan.chyba dlatego,ze ponoc kieruja sie Biblia,w ktorej na ten temat
        jest wiele do powiedzenia.i to nie tylko w przeszlosci Zydom,ale jeszcze przed
        nimi,zaraz ludziom po potopie o tym pisano,a i pozniej juz chrzescijanom tez to
        powtorzono.biorac pod uwage to,ze to pisal ludzkosci Bog,ludzie wiec powinni
        miec ten sam poglad co do krwii,a to z tego wzgledu,ze Bog sie wcale w swych
        pogladach nie zmienil.proste i logiczne,tylko trzymac tak w codziennym zyciu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka