Dodaj do ulubionych

Remont DK10

22.03.07, 13:06
GDDKiA planuje remont 11 km drogi nr 10 Wypaleniska - Przyłubie.
Pod koniec roku da się w miarę komfortowo przejechać od Stryszka do obwodnicy
Torunia.

www.gddkia.gov.pl/article/oddzialy/gddkia_bydgoszcz/planowane_realizacje/odnowy_nawierzchni//index.php?id_item_tree=31c70c532fff1ef4d32905b009681f72

Obserwuj wątek
    • bart_lex Re: Remont DK10 22.03.07, 13:39
      Nareszcie zniknie jeden z dwóch najgorszych odcinków trasy
      Bydgoszcz-Płock-Warszawa; teraz "wytelepie" mnie i mój samochód tylko we
      Włocławku...
      • kaza12 Re: Remont DK10-ale jak dojechać do 10???? 22.03.07, 14:28
        No tak obwodnicą będzie można w miarę komfortowo dojechać do Torunia.Ale czy
        ktoś pomyślał jak bezpiecznie nie uszkadzając pojazdu dotrzeć z Bydgoszczy do
        tej 10 ???.Prawda jest taka że Nowotoruńską nie da się jechać.To co tam
        jest ,to jest trudne do opisania .Jedzie się slalomem aby nie urwać zawieszenia
        i nikt nie reaguje na ten stan żeczy!!!.Czy ktoś w końcu zainteresuje się tą
        wylotówka z Bydgoszczy?????????
        • bart_lex Re: Remont DK10-ale jak dojechać do 10???? 22.03.07, 14:40
          kaza12 napisał:

> No tak obwodnicą będzie można w miarę komfortowo dojechać do Torunia.Ale czy
          > ktoś pomyślał jak bezpiecznie nie uszkadzając pojazdu dotrzeć z Bydgoszczy do
          > tej 10 ???.Prawda jest taka że Nowotoruńską nie da się jechać.To co tam
          > jest ,to jest trudne do opisania .Jedzie się slalomem aby nie urwać
          > zawieszenia i nikt nie reaguje na ten stan żeczy!!!.Czy ktoś w końcu
          > zainteresuje się tą wylotówka z Bydgoszczy?????????

Po pierwsze, pisze się "rzeczy" a nie "żeczy".
          Po drugie, kto Ci każe Nowotoruńską jeździć? Nadkładasz parę kilometrów, jadąc
          dwupasmówką na Inowrocław, i tam wpadasz na 10. Nie "telepie" i do Wypalenisk
          dojeżdżasz bardzo szybko i komfortowo.
          • kaza12 Re: Remont DK10-ale jak dojechać do 10???? 22.03.07, 15:08
            Człowieku ja o chlebie a ty o niebie.Co jesteś taki ortografista ???,ty jesteś
            nieomylny???,że tak wypunktowałeś to!!!!Co Ty piszesz o Inowrocławiu???.Mnie
            interesuje jazda ul Nowotoruńską i dalej w stronę Torunia .A jak jest jezdnia
            w takim stanie technicznym że nienadaje się do bezpiecznej eksplatacji,to niech
            postawią szlabany i wiadomo będzie co jest grane.Tłumaczenie w ZDMiKP że nie
            mają kasy to żadne tłumaczenie.Jest teraz wiele możliwości aby taką kasę
            zdobyć ,tym bardziej że to nie jest droga osiedlowa tylko wylotówka,a jak ktoś
            niepotrafi myśleć to niech znajdzie sobie inną posadke,gdzie ruszanie głową
            jest zbyteczne!!!!
            • bart_lex Re: Remont DK10-ale jak dojechać do 10???? 23.03.07, 09:52
              kaza12 napisał:
              > Człowieku ja o chlebie a ty o niebie.

Nie, ja o tym samym, co Ty.

> Co jesteś taki ortografista ???,ty jesteś nieomylny???,że tak wypunktowałeś
              > to!!!!

Tak, nie popełniam błędów ortograficznych; dobija mnie, kiedy ktoś je popełnia i
              dlatego punktuję.

> Co Ty piszesz o Inowrocławiu???.Mnie interesuje jazda ul Nowotoruńską i dalej
              > w stronę Torunia.

Nie wiem, jak z Twoją topografią Bydgoszczy, ale tak się składa, że jadąc al.
              Jana Pawła II (kier. Inowrocław, Konin) dojeżdża się do obwodnicy (d.k. 10),
              którą dalej możesz sobie swobodnie mknąć do Torunia. Jeżeli nie chce Ci się
              nadłożyć paru kilometrów, bo może uważasz, że więcej wydasz na paliwo, to tłucz
              się dalej Nowotoruńską, a w ogólnym rozliczeniu wyjdziesz na minus, bo więcej
              kosztuje wymiana amortyzatorów, prostowanie felg itd.

> A jak jest jezdnia w takim stanie technicznym że nienadaje się do bezpiecznej
              > eksplatacji,to niech postawią szlabany i wiadomo będzie co jest
              > grane.Tłumaczenie w ZDMiKP że nie mają kasy to żadne tłumaczenie.Jest teraz
              > wiele możliwości aby taką kasę
              > zdobyć ,tym bardziej że to nie jest droga osiedlowa tylko wylotówka,a jak
              > ktoś niepotrafi myśleć to niech znajdzie sobie inną posadke,gdzie ruszanie
              > głową jest zbyteczne!!!!

Skoro zatem miasto drogi nie naprawia, rusz głową i znajdź alternatywne wyjście.
              Była kiedyś taka piosenka "Obywatelu, zrób sobie dobrze sam".

W ostatnim zadaniu podpowiadam, że "nienadaje" pisze się rozłącznie;-)

• akrytas Re: Remont DK10-ale jak dojechać do 10???? 23.03.07, 08:04
            Tak przy okazji. Jechałem kilka razy ostatnio drogą na Inowrocław. Prace przy
            węzłach w Stryszku i przy lotnisku, dotąd tak intensywnie prowadzone, terza
            siadły zupełnie. Nie ma ciężkiego sprzętu, kręci się 2-3 robotników. Czyżby to
            już skutek zdjęcia z planu S5 ?
    • ethanak Re: Remont DK10 22.03.07, 16:38
      To i dobrze ale ja czekam na skończenie węzła Stryszek i S10...
      • pit1233 Re: Remont DK10 22.03.07, 17:03
        Nowotoruńska to droga wojewódzka. Pytać o remont trzeba Całbeckiego.
        Jednak na odcinku w granicach administracyjnych Bydgoszczy powinna być
        wyremontowana przez miasto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka