Dodaj do ulubionych

Najbardziej znani absolwenci I LO

28.11.01, 13:26
Pochwalcie sie, jesli wiecie, jaki VIP konczyl te bude. Na pewni Radek Sikorski...
Obserwuj wątek
    • Gość: Eva Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: *.deich.folkebibl.no 28.11.01, 14:05
      masa:np.Ewa Zlotowska/slynna pszczolka Maja/-aktorka, Mariusz Max Kolonko,Jeneralski itp.
      • Gość: Vampir Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 22:07
        Gość portalu: Eva napisał(a):

> masa:np.Ewa Zlotowska/slynna pszczolka Maja/-aktorka, Mariusz Max Kolonko,Jener
        > alski itp.
        Jeneralski kończył szóstkę!!! Zresztą tak jak jego syn i mój kumpel...

• Gość: J Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: 213.77.40.* 08.02.02, 22:41
          CHYBA SZKOŁĘ PODSTAWOWĄ NR 6...
          SŁAWUŚ JENERALSKI KOŃCZYŁ II LO. NA BANK.

J.
          • Gość: Milka Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.02, 23:20
            Gość portalu: J napisał(a):

> CHYBA SZKOŁĘ PODSTAWOWĄ NR 6...
            > SŁAWUŚ JENERALSKI KOŃCZYŁ II LO. NA BANK.
            >
            > J.

Dokladnie tak bylo. Byl o klase wyzej ode mnie. Mam na mysli II LO oczywiscie.
          • Gość: voit Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 15:51
            Gość portalu: J napisał(a):

> CHYBA SZKOŁĘ PODSTAWOWĄ NR 6...
            > SŁAWUŚ JENERALSKI KOŃCZYŁ II LO. NA BANK.

Podstawówka to była akurat 38-ma. Jego mama też tam uczyła - w tym i mnie
            języka polskiego.
        • Gość: lotion Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: 195.117.130.* 15.02.03, 20:41
          Jeneralski konczyl II LO, razem z moja mama.
      • Gość: Karolina Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: 192.168.1.* 19.03.02, 15:22
        Bardzo przepraszam, ale p. Jeneralski jest absolventem II LO a nie I LO -
        proszę nie przywłaszczać sobie "cudzych" absolwentów.
        K
    • Gość: K2o Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 14:43
      Zdaje się, że jedna z gwiazd "jedynki" grywa aktualnie w reklamach
      telewizyjnych np. napój ..... moooocno owocowy :))))
      • beniu83 Re: Najbardziej znani absolwenci I LO 01.11.03, 22:28
        z pewnością Jerzy Hoffmann i Maksymilian max Kolonko
    • Gość: ELA Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.01, 00:46
      Sikorski nie kończył LO I, ale uczył się w niej przez jeden (1) rok, a potem
      wyjechał z rodzicami do Warszawy
      • ewka2001 Re: Najbardziej znani absolwenci I LO 03.12.01, 13:57
        Radek uczył się w I przez przepisowe cztery lata. Matura 1981, profil ogólny.
        Zawsze był indywidualistą i wyróżniał się swoimi poglądami. Ewa
      • wmrotek Re: Najbardziej znani absolwenci I LO 04.12.01, 16:03
        Gość portalu: ELA napisał(a):

> Sikorski nie kończył LO I, ale uczył się w niej przez jeden (1) rok, a potem
        > wyjechał z rodzicami do Warszawy
        bzdura totalna - po maturze wyjechal w latach demokracji (1981) do Anglii
        pracował, studiował, potem Afganistan, i dopiero Warszawa
    • Gość: fin Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: *.atr.bydgoszcz.pl 03.12.01, 17:06
      geo napisał(a):

> Pochwalcie sie, jesli wiecie, jaki VIP konczyl te bude. Na pewni Radek Sikorski
      > ...

Niejaki Kulczyk, najbogatszy z Polaków wg Wprost (własciciel min. Kulczyk
      Holding, znacznej częsci TPSA, obecnie wielce szanowany mieszkaniac Poznania).
      • Gość: luj Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: 10.10.70.* 04.12.01, 16:45
        Mylisz się fin. Kulczyk kończył VI LO.
        • Gość: fin Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: *.atr.bydgoszcz.pl 05.12.01, 07:41
          Gość portalu: luj napisał(a):
          > Mylisz się fin. Kulczyk kończył VI LO.

Poważnie? O, to przepraszam bardzo, wydawało mi się, że jedynkę.
      • Gość: Vampir Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 22:12
        Gość portalu: fin napisał(a):

> geo napisał(a):
        >
        > > Pochwalcie sie, jesli wiecie, jaki VIP konczyl te bude. Na pewni Radek Sik
        > orski
        > > ...
        > I znowu błąd!!! Kulczyk też uczył się w szóstce!!! Ludzie chyba macie
        dostatecznie dużo VIP-ów, żeby przestać ich podkradać najlepszej budzie w
        Bydgoszczy!;)
        > Niejaki Kulczyk, najbogatszy z Polaków wg Wprost (własciciel min. Kulczyk
        > Holding, znacznej częsci TPSA, obecnie wielce szanowany mieszkaniac Poznania).

• Gość: marek Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: *.astercity.net 31.01.02, 17:09
      czesc,
      nie wiem czy wiecie, ze nasza bude tyle, ze dawno temu konczyl Marian Rejewski,
      wybitny kryptograf, ktory wraz z 2 współpracowanikai rozszyfrował Enigmę! W
      szkole powstal nawet komitet, ktory chce upamietnic osobe Rejewskiego i
      postawic jego pomnik. Wyobrazcie sobie, ze ja przez 4 lata chodzenia do tej
      szkoly (1990-94) nidy sie o tym nie dowiedzialem. Dziwne, ze nikt o tym nie
      mówił. Czyżby ciało nauczycileksie nie wiedziało? W tym komitecie jest tez
      Radek Sikorski. Rejewski to bez watpienia nawybitniejszy absolwent
      pzdr
      marek@scibior.com
      • Gość: koko a ilu wyladowalo na trawie? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.02, 13:14
        a moze policytujemy ilu absolwentow gryzie trawe bo przedawkowalo prochy? sam
        znalem kilku cpunow, i juz na wislanej leza spokojnie
    • Gość: Mira Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: *.dostep.pl 17.04.02, 22:33
      geo napisał(a):

> Pochwalcie sie, jesli wiecie, jaki VIP konczyl te bude. Na pewni Radek Sikorski
      > ...

• Gość: Mira Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: *.dostep.pl 17.04.02, 22:37
        • Gość: Mira Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: *.dostep.pl 17.04.02, 22:40
          Ludzie!!!!!!!! On może brać udział w rankingu VIP-ów w szpitalach
          psychiatrycznych ( zdekomunizowanych )!!!!! To wstyd dla każdej szkoły chwalić
          się takim absolwentem!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Pizio Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: 66.238.45.* 04.02.03, 00:49
      Bohdan Poręba - reżyser filmowy (absolwent 1951)
      Edmund Piszcz - arcybiskup w kościele katolickim (1951).
    • Gość: Pizio Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: 66.238.45.* 04.02.03, 00:49
      Bohdan Poręba - reżyser filmowy (absolwent 1951)
      Edmund Piszcz - arcybiskup w kościele katolickim (1951).
    • Gość: pumra Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: *.rz.uni-jena.de 20.02.03, 19:36
      Choc jestem absolwentem "dwojki" to dla mnie najwazniejszym uczniem (ale nie
      absolwentem) ILO, choc przed wojna zwalo sie ono inaczej, byl Boleslaw
      Micinski. I tu pytanie kto z was wie kto to taki?
      • Gość: Barbara Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: *.deich.folkebibl.no 18.03.03, 15:32
        Micinski, Boleslaw /1911-1943/,poeta, eseista,studia Fil.w W-wie, Paryzu i Grenoble.
        Asystent na Uw., dziennikarz radiowy.Redaktor dzialu prozy w polskim Radiu
        Umiera na gruzlice w 1943.Czytalam Dwa portrety i znam pobieznie eseje filoz.Podroze do pikiel.
        Nawet nie
        • Gość: Barbara Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: *.deich.folkebibl.no 18.03.03, 16:10
          Nie dokonczylam mysli, nawet nie wiedzialam ,ze on byl uczniem jedynki.Ja konczylam jedynke, 3/4 mojej rodziny
          zarowno przed wojna , po wojnie i w czasach obecnych, konczylo edukacje wtych szacownych murach, i nikt
          by nie wiedzial , to az dziwne.Czy pan ,albo Pani jest pewny/a/, ze to chodzi o Boleslawa.
          On jest uwielbiany przez polskich intelektualistow, mnie tak nie specjalnie.,sie podoba.

Pozdrowienia
          Jedynkowiczka
    • Gość: voit Re: Najbardziej znani absolwenci I LO IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 15:55
      geo napisał(a):

> Pochwalcie sie, jesli wiecie, jaki VIP konczyl te bude. Na pewni Radek
      Sikorski
      > ...
      Pan prezydent Kosma Złotowski tyż ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka