koenigshutter 22.06.03, 14:02 Ślonzoki pozdrowiajom niymiecki Bromberg. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radca Re: Gruesse nach Bromberg 22.06.03, 14:05 koenigshutter napisał: > Ślonzoki pozdrowiajom niymiecki Bromberg. - jerunie... ales se wysmolil radca Odpowiedz Link Zgłoś
koenigshutter Re: Pozdrowienia 22.06.03, 14:22 genuine44 napisał: > Bydgoszcz pozdrawia polski Śląsk. Ślonsk jes ślonski. Spis pokozoł, że jes nos 173 tysionce a jakby nie bół sfałszowany to by sie okozało, że jes nos przinojmnij milion. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Pozdrowienia 22.06.03, 14:28 koenigshutter napisał: > genuine44 napisał: > > > Bydgoszcz pozdrawia polski Śląsk. > Ślonsk jes ślonski. Spis pokozoł, że jes nos 173 tysionce a jakby nie bół > sfałszowany to by sie okozało, że jes nos przinojmnij milion. - lo jakym tym spisie godosz ? Sum zes se tyn spis robjul ? Jo zech njiczego takjigo nie widziol... ji nie czytol. radca Odpowiedz Link Zgłoś
koenigshutter Re: Pozdrowienia 22.06.03, 14:41 radca napisał: > koenigshutter napisał: > > > genuine44 napisał: > > > > > Bydgoszcz pozdrawia polski Śląsk. > > Ślonsk jes ślonski. Spis pokozoł, że jes nos 173 tysionce a jakby nie bół > > sfałszowany to by sie okozało, że jes nos przinojmnij milion. > > - lo jakym tym spisie godosz ? Sum zes se tyn spis robjul ? > Jo zech njiczego takjigo nie widziol... ji nie czytol. > > radca Spis powszechny z tamtego roku. W środa GUS ogłosiół wyniki i okozało sie, że Ślonzoki som nojwiynkszom mniyjszościom w Polsce. Pyrsk! Koenigshutter Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Pozdrowienia 22.06.03, 14:57 koenigshutter napisał: > radca napisał: > > > koenigshutter napisał: > > > > > genuine44 napisał: > > > > > > > Bydgoszcz pozdrawia polski Śląsk. > > > Ślonsk jes ślonski. Spis pokozoł, że jes nos 173 tysionce a jakby nie > bół > > > sfałszowany to by sie okozało, że jes nos przinojmnij milion. - no to dejze tyn spis - niech i jo se popatrza moze i jo se poczytom - choc z trocha ? radca > > > > - lo jakym tym spisie godosz ? Sum zes se tyn spis robjul ? > > Jo zech njiczego takjigo nie widziol... ji nie czytol. > > > > radca > Spis powszechny z tamtego roku. W środa GUS ogłosiół wyniki i okozało sie, że > Ślonzoki som nojwiynkszom mniyjszościom w Polsce. > Pyrsk! > Koenigshutter Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: Pozdrowienia 22.06.03, 20:41 Czy slonsaki umieja liczyc? Jakby umieli to by wiedzieli, ze 173 tys to zdecydowana mniejszosc Slaska. pozdrawiam Polski Slask. Odpowiedz Link Zgłoś
koenigshutter Re: Pozdrowienia 22.06.03, 21:04 genuine44 napisał: > Czy slonsaki umieja liczyc? Jakby umieli to by wiedzieli, ze 173 tys to > zdecydowana mniejszosc Slaska. > > pozdrawiam Polski Slask. > Bo Poloki sfałszowali spis. Tak naprowdom jes nos przinojmnij 2 miliony. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Pozdrowienia 22.06.03, 21:07 koenigshutter napisał: > > Bo Poloki sfałszowali spis. Tak naprowdom jes nos przinojmnij 2 miliony. a w starych czy nowych? Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Gruesse nach Bromberg 22.06.03, 20:57 No wiesz! czuję się pominięta,ja bydgoszczanka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Gruesse nach Bromberg IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 21:12 jestes huter glupim prowokatorem, i nic wiecej mowi ci to rodowity slazak sie chopie zdecyduj czy jestes niemcem czy slazakiem takimi glupimi prowokacjami robisz tylko szkode prawdziwym slazakom ale pewnie o to ci chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojak Re: Gruesse nach Bromberg IP: *.proxy.aol.com 22.06.03, 21:18 nie ma zadnej roznicy po miedzy wami,a tzw.kibolami zawki.ten sam poziom intelektualny,mimo,ze sa ze szkol. wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Gruesse nach Bromberg 22.06.03, 21:20 Gość portalu: wojak napisał(a): > nie ma zadnej roznicy po miedzy wami,a tzw.kibolami zawki.ten sam poziom > intelektualny,mimo,ze sa ze szkol. > wstyd. a miedza? Odpowiedz Link Zgłoś
koenigshutter Re: Gruesse nach Bromberg 22.06.03, 21:21 Gość portalu: Ted® napisał(a): > jestes huter glupim prowokatorem, i nic wiecej > mowi ci to rodowity slazak > > sie chopie zdecyduj czy jestes niemcem czy slazakiem > takimi glupimi prowokacjami robisz tylko szkode prawdziwym slazakom ale pewnie > o to ci chodzi > Ślonzoki z Niymcami zawsze sie dogodajom ale z Polokami nigdy! Trza było siedzieć u siebie i nie ciś sie na Ślonsk a do niymieckij Bydgoszczy zresztą tyż. Pyrsk! Koenigshutter Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Gruesse nach Bromberg 22.06.03, 21:24 koenigshutter napisał: > > > Ślonzoki z Niymcami zawsze sie dogodajom ale z Polokami nigdy! Trza było > siedzieć u siebie i nie ciś sie na Ślonsk a do niymieckij Bydgoszczy zresztą > tyż. Ja siedzę u siebie.Na swojej kanapie,w swoim mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
koenigshutter Re: Gruesse nach Bromberg 22.06.03, 21:28 basia napisała: > koenigshutter napisał: > > > > > Ślonzoki z Niymcami zawsze sie dogodajom ale z Polokami nigdy! Trza było > > siedzieć u siebie i nie ciś sie na Ślonsk a do niymieckij Bydgoszczy zresz > tą > > tyż. > > Ja siedzę u siebie.Na swojej kanapie,w swoim mieszkaniu. A kaj miyszkali twoi dziadkowie w Brombergu? Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Gruesse nach Bromberg 22.06.03, 21:36 koenigshutter napisał: \> A kaj miyszkali twoi dziadkowie w Brombergu? yyyy...w pewnej części.."solą tej ziemi są" Ps.sól to nie najlepsze porównanie ...raczej proch trzeba by było powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech na, ja! IP: 158.75.224.* 22.06.03, 22:15 nie dość, że prowokator, to jeszcze niedouczony... mein Got! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontroler Re: Gruesse nach Bromberg IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.06.03, 10:04 to spadaj na bambus albo jedz do reichu Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Gruesse nach Bromberg 23.06.03, 00:58 ehhhh te prowokatory, czy oni nie rozumieja iz to co dadaja niewiele osob tak naprawde obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: Gruesse nach Bromberg IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 01:43 Prowokatorzy osiągają swój cel czyli ogólne zainteresowanie . A powstancy sląscy chopie którzy o przyłączenie Śląska do Polski walczyli na czele z Korfantym nie byli by zadowoleni z twoich słów ( mimo że wiekszosć z nich nie zyje już) Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Gruesse nach Bromberg 23.06.03, 02:11 widzisz, zle mnie zrozumiles. nie obchodza mnie zaczepki takich folksdojczy, a nie historia i poswiecenie powstancow. Odpowiedz Link Zgłoś
koenigshutter Re: Gruesse nach Bromberg 23.06.03, 08:04 Gość portalu: wojt napisał(a): > Prowokatorzy osiągają swój cel czyli ogólne zainteresowanie . A powstancy > sląscy chopie którzy o przyłączenie Śląska do Polski walczyli na czele z > Korfantym nie byli by zadowoleni z twoich słów ( mimo że wiekszosć z nich nie > zyje już) Powstańcy śląscy to byli gorole zza Brynicy. Ślonzoki walczyli wtedy po stronie niemieckij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: Gruesse nach Bromberg IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 17:33 Czyli folksdojcze jak słusznie wspomniał ivica... Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Gruesse nach Bromberg 24.06.03, 00:23 ufff dobrze ze atom w bialostockiem a lokator spi, bo burza by byla taka ze hoho:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: Gruesse nach Bromberg IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 01:04 temat folksdojczów jest bardzo drazliwy na forum , chociaż nie ukrywam ze jestem rozdrażniony prowokacjami... Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Żegnam panie prowokatorze. 24.06.03, 09:19 Wszyscy wiedzą, że Bydgoszcz nie jest niemiecka, choć przez wiele lat była przez Niemców okupowana. Prowokatorzy też o tym wiedzą, ale ich celem nie jest mówienie prawdy tylko sianie zamętu i skłócanie tych ludzi, którzy inaczej byli by w stanie się dogadać. Proponuję, aby mój post był ostatnim w tym wątku. Prowokatora najbardziej boli nie to, że udowadnia mu się kłamstwo, bo on przecież robi to świadomie, ale ignorowanie jego podłości. Zignorujmy prowokatora, niech sobie kłamie i bluzga po próżnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
otto_von_bismarck Żegnam panie lokatorze-prowokatorze 24.06.03, 09:35 Wszyscy wiedzą, że Bromberg nie jest polski, choć do tej pory jest przez Polaków okupowany. Prowokatorzy-lokatorzy też o tym wiedzą, ale ich celem nie jest mówienie prawdy tylko sianie zamętu i skłócanie tych ludzi, którzy inaczej byli by w stanie się dogadać. Proponuję, aby mój post był ostatnim w tym wątku. Prowokatora-lokatora najbardziej boli nie to, że udowadnia mu się kłamstwo, bo on przecież robi to świadomie, ale ignorowanie jego podłości. Zignorujmy prowokatora-lokatora, niech sobie kłamie i bluzga po próżnicy. Dziś naród śląski, jutro czterystutysięczny naród bydgoski oraz kilkusettysięczna diaspora bydgoska na całym globie! Naród bromberski szczególnie jest przeze mnie umiłowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: Żegnam panie lokatorze-prowokatorze IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 09:49 Tak jak powiedział lokator : The End Prowokatorom... Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: Żegnam panie lokatorze-prowokatorze 24.06.03, 10:04 otto_von_bismarck napisał: > Nodorf wrócił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Gruesse nach Bromberg IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.06.03, 10:01 co właściwie masz na mysli mówiąc,że jesteś " ślązakiem"? tzn. co? jesteś jakiś lepszy a może masz zielona twarz? dla mnie logiczna jest odrębność Kaszubów, którzy jakoś specjalnie z tym się nie obnoszą,ale "ślązak" niczym takim się nie wyróżnia. I skąd ten ton wyższości? czyżby z kompleksów? Poza tym, wypraszam sobie nazywanie Bydgoszczy "niemiecką" ; raczej niewielu Niemców tu mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
koenigshutter Re: Gruesse nach Bromberg 24.06.03, 12:18 Gość portalu: teresa napisał(a): > co właściwie masz na mysli mówiąc,że jesteś " ślązakiem"? tzn. co? jesteś jakiś > > lepszy a może masz zielona twarz? > dla mnie logiczna jest odrębność Kaszubów, którzy jakoś specjalnie z tym się > nie obnoszą,ale "ślązak" niczym takim się nie wyróżnia. I skąd ten ton > wyższości? czyżby z kompleksów? Poza tym, wypraszam sobie nazywanie > Bydgoszczy "niemiecką" ; raczej niewielu Niemców tu mieszka. Boście ich wypyndziyli. Za Niymca Bromberg bół niymiecki. Powiydz mi skond przijechali do Bromberga twoi przodkowie bo chyba mi nie powiysz, że byli rodowitymi brombergerami? Pyrsk! Koenigshutter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronek Re: Gruesse nach Bromberg IP: *.elsat.net.pl / 10.1.0.* 24.06.03, 21:54 Neohakatyści Mynczy ich durś taki bolok - Nojpiyrw Ślonzok potym Polok Jak ktoś piyrwyj Polok powiy "To niy Ślonzok" - majom z gowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Gruesse nach Bromberg IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.06.03, 23:09 wiesz co, śmieszny jesteś ; żałuję, że wogole wdalam sie wt e dyskusje. żalosny jestes; chyba, że to prowokacja , to spadaj Odpowiedz Link Zgłoś
koenigshutter Re: Gruesse nach Bromberg 25.06.03, 11:12 Nie lubicie jak wom wtoś prowda powiy. Łod razu epitety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocek do koenigshutter IP: 138.227.189.* 25.06.03, 09:25 Sluchaj perlo Slaska. Tak strasznie sie tymi wielkimi Niemcami przechwalasz, ze sklania mnie to do zadania pytan: co Ty dla tych Niemiec i Niemcow zrobiles? Na czym polega Twoja zasluga dajaca Ci prawo do chelpienia sie dorobkiem niemieckim? W czym Slazak jest lepszy od Polaka, Niemca, Ruska, Czecha...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronek Re: do koenigshutter IP: *.elsat.net.pl / 10.1.0.* 25.06.03, 19:50 Jeronie. Po co to wszysko? Jak chcecie coś wiedzieć ło Ślonsku to zaproszom na forum www.echoslonska.com/forum2 Pyrsk. Bronek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: preussensgloria Re: Gruesse nach Bromberg IP: 80.51.234.* 03.09.03, 16:52 również przyłączam się do pozdrowień Odpowiedz Link Zgłoś