radca 28.09.07, 20:05 no to mamy z czego - a raczej z kogo i kogo wybierac :) Oj nazbieralo sie nam kandydatow radca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radca Re: Kandydaci do Sejmu z okręgu bydgoskiego 28.09.07, 20:09 trzeba tylko przeczytac caly zestaw i postawic na odpowiednie osoby ( oczywiscie wg naszej oceny i przekonania :) .. a wiec ? czytajmy i analizujmy...oby bylo coraz lepiej w naszym ukochanym kraju i naszej pieknej Ziemii Bydgoskiej radca Odpowiedz Link Zgłoś
pamelus Re: Kandydaci do Sejmu z okręgu bydgoskiego 28.09.07, 20:16 Bez względu na podziały i preferencje polityczne. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
maximus100 Re: Kandydaci do Sejmu z okręgu bydgoskiego 28.09.07, 20:19 jestem rozczarowany Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Kandydaci do Sejmu z okręgu bydgoskiego 28.09.07, 20:29 maximus100 napisał: > jestem rozczarowany - a ja jednak nie...powiem wiecej -jestem zaskoczony i to mile zaskoczony ... bo spotkalo mnie cos - bardzo osobistego... radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Kandydaci do Sejmu z okręgu bydgoskiego 28.09.07, 20:27 pamelus napisał: > Bez względu na podziały i preferencje polityczne. Amen. - wybierac z namyslem radca Odpowiedz Link Zgłoś
kubok Znowu te same gęby..... 28.09.07, 20:52 ...na pierwszych miejscach na listach....Jeżeli jest coś do analizowania to kogo brak w czołówce....Biorę udział we wszystkich wyborach od 1993 roku i nic się nie zmienia na szczycie list wyborczych. Jak tak dalej pójdzie zacznę oddawać nieważne głosy.... Odpowiedz Link Zgłoś
radca Znowu te same gęby ? ...o nie - sa nowi tez 28.09.07, 21:07 kubok napisał: > ...na pierwszych miejscach na listach....Jeżeli jest coś do analizowania to kogo > brak w czołówce....Biorę udział we wszystkich wyborach od 1993 roku i nic się > nie zmienia na szczycie list wyborczych. Jak tak dalej pójdzie zacznę oddawać > nieważne głosy.... - sa tez i nowi kandydaci radca Odpowiedz Link Zgłoś
t_oki_22 Re: Znowu te same gęby ? ...o nie - sa nowi tez 28.09.07, 21:27 W 2005 mieliśmy 349 kandydatów teraz tylko 161. Brakuje m.in tak egzotycznych ekip jak Platforma J. Korwina-Mikke, NOP czy Dom Ojczysty. Kilku nowych kandydatów jest, ale wszyscy na odległych miejscach. Każdemu kto z obrzydzeniem patrzy na naszych obecnych przedstawicieli w parlamencie proponuję głosowanie "na ludzi" bez patrzenia na partyjne szyldy a w szczególności rezygnację z kierowania się miejscem kandydata na liście. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Radco 29.09.07, 09:42 maximus100 napisał: > niestety ale nie ma z kogo wybierać - ja jednak wyszukalem odpowednia osobe - ktorej mozna oddac swoj glos :) radca Odpowiedz Link Zgłoś
t_oki_22 Re: Radco 29.09.07, 10:15 Tak czy inaczej niestety jeśli poprzesz PiSiora z dalszej pozycji i tak Twój głos ułatwi prawdopodobnie zdobycie mandatu któremuś z niedawnych posłów tej partii (obstawiam Latosa lub Walkowiaka). P.S. Jeśli nie głosujesz na PiS to szczerze przepraszam za niecne pomówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Radco............" Ostatni będą pierwszymi " 29.09.07, 11:03 maximus100 napisał: > podpowiedz mi - nie moge podpowiadac - kogo wybierac ( bo to jest sprawa wolnosci i sumienia kazdego Wyborcy ) ale moge powiedziec jak ja to widze... a jestem bacznym obserwatorem zycia politycznego w naszym kraju. ..tak wiec uwazam,ze " Ostatni będą pierwszymi " i tutaj okazalo sie ze jednak trafila sie osoba - ktora jest godna i sprawiedliwa... na ktora ja oddalbym swoj glos....a ta osoba jest .....? radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Radco............" Ostatni będą pierwszymi " 29.09.07, 11:12 nie jest to polityk o snobistycznych zapedach,karierowicz, egoista, zwalczajacy tych - w ktorych on upatrywalby zagrozenie dla swoich ambicji politycznych, cynik i perfidny egoistyczny polityk ( a takich ci w naszym ukochanym kraju nie brakuje )..... nie On nie nie jest takim typem..... to osoba ktora ....ktora nie przychodzi - by mu sluzono ...On sluzy innym..... On dziala dla Dobra ludzkiej solidarnosci.... .. kto jest takim kandydatem i z jakiej listy ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Radco 29.09.07, 11:38 maximus100 napisał: > kto to? - juz dalem podpowiedz :) radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Radco........Krzysztof Piotr Orszagh 29.09.07, 12:48 maximus100 napisał: > poprosze o wiecej - jest to osoba,ktora mialem zaszczyt poznac osobiscie i jest wlasnie na ostatnim miejscu Listy Wyborczej Prawa i Sprawiedliwsci i jest to.... 24. Krzysztof Piotr Orszagh, prawnik, Bydgoszcz, bezpartyjny. radca Odpowiedz Link Zgłoś
maximus100 Re: Radco........Krzysztof Piotr Orszagh 29.09.07, 13:00 co o nim wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
t_oki_22 Re: Radco........Krzysztof Piotr Orszagh 29.09.07, 13:12 Znana postać, obrońca praw ofiar przestępstw. Szkoda tylko, że to import z W-wy (z Bydgoszczą ma tylko związki rodzinne, z tego co kojarzę jego brat robi za dozorcę na budowie). Koniunturalista, który trafił na dobry moment, może zrobić niezły wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Radco........Krzysztof Piotr Orszagh 29.09.07, 13:23 maximus100 napisał: > co o nim wiesz? - kiedys sie spotkalismy w Bydgoszczy...a bylo to w roku 1997/98 Polaczyly nas tragedie i zbrodnie - jakie dotknely nasze rodziny. Odbylismy dluga rozmowe i przy tym moglem tez poznac mentalnosc Pana Krzysztofa.Poznalem Jego zapatrywania na sprawy ludzkie, spoleczne.Poznalem tez wrazliwosc Pana Krzysztofa na krzywdy ludzi- torzy utracili bliskie osoby w wyniku zbrodni... jego integracje i chec niesienia pomocy innym.Poznalem sposob - jak On to wszystko opisywal i wyrazal swoj bol i zal,ze tak wiele osob pozastaje bez pomocy - gdy sprawcy tragedii maja tzw. " parasol ochronny " Sledzile od czasu do czasu w Mediach zaangazowanie Pana Krzysztofa w pomaganiu ofarom przestepstw radca Odpowiedz Link Zgłoś
g.k10 Re: Radco........Krzysztof Piotr Orszagh 29.09.07, 13:20 Hola hola, jaka Bydgoszcz?! Żadna Bydgoszcz tylko Warszawa! Przecież to jest spadochroniarz, rodem z W-wy, a takich mamy tutaj już dość! Krzysztof Orszagh jest bodaj szefem stowarzyszenia przeciw zbrodniom im. Jolanty Brzozowskiej, a nie tak dawno był także doradcą Rzecznika Praw Obywatelskich, jednak wyleciał z hukiem po ostrej publicznej wypowiedzi nt. jednego z bandziorów. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Radco........Krzysztof Piotr Orszagh 29.09.07, 13:26 g.k10 napisał: > Hola hola, jaka Bydgoszcz?! Żadna Bydgoszcz tylko Warszawa! Przecież to jest > spadochroniarz, rodem z W-wy, a takich mamy tutaj już dość! Krzysztof Orszagh > jest bodaj szefem stowarzyszenia przeciw zbrodniom im. Jolanty Brzozowskiej, a > nie tak dawno był także doradcą Rzecznika Praw Obywatelskich, jednak wyleciał z > hukiem po ostrej publicznej wypowiedzi nt. jednego z bandziorów. To tyle. - fakt - to nie jest Bydgoszczanin.... i to jest jednak znowu obcy ma nawet swoja kancelarie w Warszawie radca Odpowiedz Link Zgłoś
maximus100 Re: Radco........Krzysztof Piotr Orszagh 29.09.07, 13:28 a inni z tej listy nic nie warci? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Radco........Krzysztof Piotr Orszagh 29.09.07, 13:31 maximus100 napisał: > a inni z tej listy nic nie warci? - czy ja wiem ....nie znam ich osobiscie - wiec trudno jest mi ich ocenic. Na pokaz to politycy sa inni i potrafia grac innych.... ot taki kamuflarz polityczny...duzo gadac ... a naiwnym radosc nie znam innych osobiscie i nie miaem z nimi stycznosci radca Odpowiedz Link Zgłoś
maximus100 Re: Radco........Krzysztof Piotr Orszagh 29.09.07, 13:41 a kto to Sztybel? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Radco........Krzysztof Piotr Orszagh 29.09.07, 13:54 maximus100 napisał: > a kto to Sztybel? - a czy ja wiem.... na oczy go nie widzialem....moze rozwieszal plakaty kiedys ? moze sprzegawal flagi - by zrobic widowisko ß moze jakiej skecze uliczne - by rowniez " widowisko polityczne " zrobic i by o nim cos tam pisali ?.... nie wiem moze podchlebial sie jakiemus politykowi ? ... nie wiem... a ma zeby lub kly ?... bo moze chciano zrobic z niego jakiegos tam niby " mlodego wilka " ?..... nie wiem.... cos tam kiedys padlo takie nazwisko.... ale w jakim kontekscie ?..... nie wiem radca ps. kiedys Rega powiedzial,ze teraz nadchodzi czas na " mlode wilki " .... czyzby to byl ktos z takich tam niby " mlodych wilkow " ? okreslenie " mlode wilki " nie jest zbyt chwalebne i optymistyczne Kojarzy sie z polowaniem, sfora,rozszarpywaniem i rozgryzaniem, z krwia ofiary i niebezpieczenstwem.... budzi pewna groze Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Radco.. 29.09.07, 14:01 maximus100 napisał: > dlaczego jest tak wysoko na liście? - nawet go nie zauwazylem... o kim mowa ? .... uklady panie - uklady radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Radco 29.09.07, 10:48 t_oki_22 napisała: > Tak czy inaczej niestety jeśli poprzesz PiSiora z dalszej pozycji i tak Twój > głos ułatwi prawdopodobnie zdobycie mandatu któremuś z niedawnych posłów tej > partii (obstawiam Latosa lub Walkowiaka). - tak, niestety - to jest wielce prawdopodobne....nie mamy wplywu na wybor osoby i to zniecheca bardzo wiele obywateli do glosowania .... wybierasz kogos z dalszego miejsca - a pule zbiera jakis tam " wstawiony z nadania i z poplecznictwa ukladow partyjnych " ( by nie powiedziec wprost " cwaniak " i " karierowicz egoistyczny" ) .... wiec jest jak jest....a jest poprostu zle > P.S. Jeśli nie głosujesz na PiS to szczerze przepraszam za niecne > pomówienie. - hhhmmm " pomowienie " ?..dla mnie glosowanie na Prawo i Sprawiedliwosc - to glosowanie na nadzieje wielkie oczekiwanie na to,ze Prawo bedzie chronilo obywatela,chronilo pokrzywdzonych, chronilo ofiary przestepstw - bedzie sprawiedliwe prawo,bez wzgledu na to kim jest sprawca i w jakich znajduje sie ukladach to ja bylem jednym ze wspoltworzacych pierwsze struktury komitetu wyborczego PiS-u w Bydgoszczy..... z numerem " 13 " cytat : "....a Sprawiedliwosc bedzie nadzieja....." pzdr. radca Odpowiedz Link Zgłoś
t_oki_22 Re: Radco 29.09.07, 12:53 radca napisał: > - hhhmmm " pomowienie " ?..dla mnie glosowanie na Prawo i > Sprawiedliwosc - to glosowanie na nadzieje wielkie oczekiwanie > na to,ze Prawo bedzie chronilo obywatela,chronilo pokrzywdzonych, > chronilo ofiary przestepstw - bedzie sprawiedliwe prawo,bez > wzgledu na to kim jest sprawca i w jakich znajduje sie ukladach >"....a Sprawiedliwosc bedzie nadzieja....." Swoją drogą to dziwnie piszesz "prawo bedzie chronilo obywatela,chronilo pokrzywdzonych, chronilo ofiary przestepstw (domyślam się, że może tu chodzić o podpowiedź) - bedzie sprawiedliwe prawo. Rozumiem, że jako "baczny obswerwator życia politycznego" dostrzegłeś, że w ciągu minionych dwóch lat PiS w tej kwestii zrobił niewiele (pisząc, że "prawo bedzie chronilo obywatela" potwierdzasz, że nadal nie chroni). Baczny obserwator powininien podejmować decyzję na podstawie faktów a nie na podstawie nadziei i obietnic, tym bardziej gdy już raz nie zostały one spełnione. Czyją matką jest nadzieja chyba nie muszę Ci przypominać. Prawo i Sprawiedliwość różni się od innych partii tym, że ma ładniejszą etykietkę i dobrze zorganizowany marketing polityczny, w rzeczywistości jednak to taki sam szajs jak większość partii. To trochę tak jak "Dobre Piwo", które można było kupić za 0,99 zł było dobre wyłącznie dlatego, że miało ma nazwę, było też tanie, problem polegał jednak na tym, że to siki były. >to ja bylem jednym ze wspoltworzacych pierwsze struktury komitetu >wyborczego PiS-u w Bydgoszczy..... z numerem " 13 " >- nie moge podpowiadac - kogo wybierac ( bo to jest sprawa wolnosci >i sumienia kazdego Wyborcy ) ale moge powiedziec jak ja to widze... >a jestem bacznym obserwatorem zycia politycznego w naszym kraju. Bez urazy, ale skoro byłeś "jednym ze wspoltworzacych pierwsze struktury komitetu wyborczego PiS-u w Bydgoszczy" to proszę nie proponuj ludziom podpowiedzi na podstawie swoim bacznych obserwacji życia politycznego w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Radco 29.09.07, 13:11 t_oki_22 napisała: > Swoją drogą to dziwnie piszesz "prawo bedzie chronilo > obywatela,chronilo pokrzywdzonych, chronilo ofiary przestepstw >(domyślam się, że może tu chodzić opodpowiedź) - bedzie > sprawiedliwe prawo. - tak - to mialem na mysli wypowiadajac ( piszac ) te slowa... sprawiedliwe prawo > Rozumiem, że jako "baczny obswerwator życia politycznego" > dostrzegłeś, że w ciągu minionych dwóch lat PiS w tej kwestii > zrobił niewiele (pisząc, że "prawo bedzie chronilo obywatela" - zrobil niewiele ... to prawda > potwierdzasz, że nadal nie chroni). - oczywiscie , potwierdzam to > Baczny obserwator powininien podejmować decyzję na podstawie > faktów a nie na podstawie nadziei i obietnic, tym bardziej > gdy już raz nie zostały one spełnione. - podejmuje decyzje,ale uwazam iz jest jeszcze szansa - by PiS sie oczyscil i dokonal samooceny....bo wielu powskakiwalo do tej partii z czystego egoizmu...i daleko im do ideii Prawa i Sprawiedliwosci > Czyją matką jest nadzieja chyba nie muszę Ci przypominać. - Nadzieja.... tak bardzo zostala " splycona ",tak bardzo zostala w czasach komunizmu i PRL-u zepchnieta i zdewartosciowana ,ze wymyslono powiedzenie iz " nadzieja jest matka glupich "....... ... a Nadzieja ....jest to oczekiwanie ludzkosci na lepszy Swiat, na lepsze zycie - zycie w godnosci i poczuciu sprawiedliwosci.... zycie na miano czlowieka wolnego w wolnym Swiecie Nadzieja to wielkie oczekiwanie pragnien i ufnosci w Tych co nami rzadza radca ps. to nie partie tworza Ludzi - to ludzie ( ludkowie ) tworza partie .... wazne by w pore ich dostrzegano > > Prawo i Sprawiedliwość różni się od innych partii tym, że ma ładniejszą > etykietkę i dobrze zorganizowany marketing polityczny, w rzeczywistości jednak > to taki sam szajs jak większość partii. > To trochę tak jak "Dobre Piwo", które można było kupić za 0,99 zł było dobre > wyłącznie dlatego, że miało ma nazwę, było też tanie, problem polegał jednak na > tym, że to siki były. > > >to ja bylem jednym ze wspoltworzacych pierwsze struktury komitetu > >wyborczego PiS-u w Bydgoszczy..... z numerem " 13 " > > >- nie moge podpowiadac - kogo wybierac ( bo to jest sprawa wolnosci > >i sumienia kazdego Wyborcy ) ale moge powiedziec jak ja to widze... > >a jestem bacznym obserwatorem zycia politycznego w naszym kraju. > > Bez urazy, ale skoro byłeś "jednym ze wspoltworzacych pierwsze struktury > komitetu wyborczego PiS-u w Bydgoszczy" to proszę nie proponuj ludziom > podpowiedzi na podstawie swoim bacznych obserwacji życia politycznego w naszym > kraju. > Odpowiedz Link Zgłoś
t_oki_22 Re: Radco 29.09.07, 17:24 > - Nadzieja.... tak bardzo zostala " splycona ",tak bardzo zostala > w czasach komunizmu i PRL-u zepchnieta i zdewartosciowana ,ze > wymyslono powiedzenie iz " nadzieja jest matka glupich "....... > > ... a Nadzieja ....jest to oczekiwanie ludzkosci na lepszy Swiat, > na lepsze zycie - zycie w godnosci i poczuciu sprawiedliwosci.... > zycie na miano czlowieka wolnego w wolnym Swiecie > > Nadzieja to wielkie oczekiwanie pragnien i ufnosci w Tych co nami > rzadza Lepszego świata i sprawiedliwości nie będzie nigdzie tam gdzie tworzy się podziały, gdzie rządzi zawiść i gdzie władza nie ma szacunku dla ludzi. > ps. to nie partie tworza Ludzi - to ludzie ( ludkowie ) tworza partie Niestety właśnie tą partię tworzy (w właściwie nią steruje) jeden człowiek i rzeczywiście jest to "ludek małego wzrostu". PiS to partia wodzowska, jej ludzie (zwłaszcza ci kompetentni i kreatywni) są traktowani instrumentalnie, samodzielność nie jest tolerowana. Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: Znowu ślepce przy urnie 28.09.07, 21:23 Chyba tylko w Bydgoszczy można znależć takich ślepców jak Kubok,który nie zauważa takiej postaci jak Sikorski. ------------------ PISdzielce kłamią,bo prawda jest dla nich bolesna. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 czy startuje ktos w ramachKlubu Milosnikow... 29.09.07, 08:45 ...miasta Torunia? Odpowiedz Link Zgłoś
atibalo Re: Znowu ślepce przy urnie 29.09.07, 11:35 borbali napisał: > Chyba tylko w Bydgoszczy można znależć takich ślepców jak > Kubok,który nie zauważa takiej postaci jak Sikorski. > ------------------ > PISdzielce kłamią,bo prawda jest dla nich bolesna. A cóż to jest za postać? Nie chcę zaszkodzić PO , więc nie napiszę . Chociaż .... Odpowiedz Link Zgłoś
kubok Re: Znowu ślepce przy urnie 29.09.07, 15:02 borbali napisał: > Chyba tylko w Bydgoszczy można znależć takich ślepców jak > Kubok,który nie zauważa takiej postaci jak Sikorski. > ------------------ > PISdzielce kłamią,bo prawda jest dla nich bolesna Mimo całego szacunku dla pana Radka Sikorskiego, stracił on w moich oczach po przygodzie z PiSem. A wyjątek potwierdza regułę..... Z drugiej strony na 160 paru kandydatów znaleźć tylko jednego człowieka....... Prawda jest taka, że nie mamy w naszym mieście elit politycznych....Tylko czy generalnie je mamy.... Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis Nitkiewicz,specjalista zarządzania funduszami UE?? 29.09.07, 14:17 ha ha ha - taki z niego specjalista, jak z Hatki ekonomista. Ciekawe gdzie się wyspecjalizował?? W ARiMR? A może na lotnisku bydgoskim? Ewentualnie jako chłopiec od wszystkiego w biurze poseł Ciemniak, gdzie rewelacyjnie obsługiwał ksero? Odpowiedz Link Zgłoś
kozioleczek123 Kandydaci do Sejmu z okręgu bydgoskiego 29.09.07, 14:20 ja zagłosuje na Iwone Kozłowska z Po z miejsca 8, madra i inteligentna, jest radna sejmiku tu macie strone www.iwona.kozlowska.byd.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lokomotor Re: Kandydaci do Sejmu z okręgu bydgoskiego 29.09.07, 21:56 1.Pani Iwonka została radna wybrana w Bydgoszczy ,bo była pierwszą kobietą na liście PO wprowadziła bydgoszczan w bład bo ogłoszenie PKW zawierało informację ,ze Pani Iwonka jest mieszkanką Bydgoszczy 2.Pani Iwonka tak bardzo angażuje sie w pomoc niepełnosprawym,że zajęła od 1.09.z poręczenia PO fotel Dyrektora DPS w Kamieniu pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070922/REPORTAZ/70921050&SearchID=73294875257586 3.Glousjcie na Teresę Piotrowską -to nie będzie głos stracony Odpowiedz Link Zgłoś
maximus100 Re: Kandydaci do Sejmu z okręgu bydgoskiego 30.09.07, 08:30 kogo wybrać???? Odpowiedz Link Zgłoś
lesz14 Re: Kandydaci do Sejmu z okręgu bydgoskiego 30.09.07, 11:17 Przyjrzyjcie się kandydaturze Alicji Witowskiej -Araszkiewicz z PO z poz.6. Jest to wiceprzewodnicząca Rady Powiatu , żona znanego i cenionego profesora psychiatrii . Osoba pełna zapału w tym co robi , otwarta na ludzi , pełna ciekawych pomysłów i co bardzo istotne,zależy jej aby robić coś dobrego dla naszego regionu.To ostatnie zdanie to nie frazes....Już pare razy udowodniła że ,,gdzie diabeł nie może , to wyśle....Alicję" Ona naprawde nie jest kadnydatem na ,,posła dietetycznego". Nie sugerujmy sie przynależnością partyjną lecz wartością danego kandydata. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maximus100 Re: Kandydaci do Sejmu z okręgu bydgoskiego 30.09.07, 13:17 a kto z pisu? Odpowiedz Link Zgłoś
kozioleczek123 Re: Kandydaci do Sejmu z okręgu bydgoskiego 03.10.07, 09:23 Tak sie sklada, ze p. Iwonka angazowala sie juz od dawna w pomoc niepelnosprawnym, bo pracowala na wolontariacie w szpitalu w Bydgoszczy prowadząc rehabilitacje ludzi po wypadkach i wylewach. To, ze PKW napisala taka informacje to chyba niczyja wina, nikt tu nikogo w blad nie wprowadzal. a artykul w pomorskiej to stek jakichs kosmicznych rzeczy i kazdy kto zna sytuacje nie bedzie sie powolywal na takie zrodla. Odpowiedz Link Zgłoś