gaga805 16.10.07, 11:58 możecie polecić mi dobrego nefrologa i urologa dziecięcego ? z góry ogromnie dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evania Re: Poszukuję nefrologa 16.10.07, 14:40 Hej! Dr Reszczyńska w Szpitalu Dziecięcym na Chodkiewicza. Długie terminy, ale jest to dobry lekarz. Ja jakiś czas temu szukałam prywatnie - w Bydgoszczy tragedia znaleźć... Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
mradwanska Re: Poszukuję nefrologa 16.10.07, 15:14 ja tez polecam Pania Reszczyńska, a prywatnie sie naprawde nie oplaca, diagnoza nerek wymaga wielu specjalistycznych i drogich badan, Pani Reszczyńska zleci je bez problemu i za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
amj2 Re: Poszukuję nefrologa 16.10.07, 18:55 Hej. Czy ktos ma moze jakiś nr tel. najlepiej bezpośrednio do p.Reszczyńskiej lub do poradnii ??? U mnie problem w tym ,że nie podlegamy pod szpital dzieciecy... Wiec prywatnie zrobiłam synkowi USG. Wyszły duze nieprawidłowości.Dostałam na USG namiar na urologa dzieciecego.Poszłam oczywiscie prywatnie,w sumie nic nie uzyskalam oprócz tel. do urologa dziecięcego w Toruniu. Po miesiecznym usiłowaniu dodzwonienia się zostalismy krótko rzecz biorac spławieni przez mało sympatyczną panią...Ale biorąc pod uwagę to ,że to specjalista jedyny w regionie ( i tylko 25 osób w kraju)po prawie miesiecznym oczekiwaniu na prywatną wizytę udalismy się na umówioną wizytę.I jakież było moje zdziwienie bo pani doktor nie dotarła,informując w południe ,że wizyty odwołane. Mnie juz nikt nie raczył poinformowac...:-((((( Odpowiedz Link Zgłoś
mradwanska Re: Poszukuję nefrologa 17.10.07, 09:47 powiedz swojemu pediatrze ze ma opbowiazek wydac Ci skierowanie do nefrologa, a ze skierowaniem mozesz isc gdzie chcesz - do szpitala dzieciecego, do Warszawy czy do Krakowa nawet Odpowiedz Link Zgłoś
mradwanska Re: Poszukuję nefrologa 17.10.07, 09:55 Acha zapomnialam , jesli sprawa jest pilna to wez skierowanie zrob badania morfologia z rozmazem, mocz ogolny i posiew, wez dziecko rano na Chodkiewicza i idz na oddzial (jest na pierwszym pietrze w budynku tam gdzie jest USG i RENTgen tylko oddzial nazwany inaczej, nie pamietam jak) idz na oddzial ok 8.00 popros o Reszczynską pokaz jej to USG i pros aby Cie przyjela natychmiast, lub napisala na kartkę do recepcji o jak najszybszy termin, a do Urologa tez wez skierowanie od pediatry i zarejesruj sie w Bizielu, i nie wahaj sie z niczym, od Twojej asertywnosci zalezy zdrowie Twojego dziecka. Mnie klopoty z moja Marta i Panstwową Służbą Zdrowia daly niezla szkole zycia Odpowiedz Link Zgłoś
amj2 Re: Poszukuję nefrologa 17.10.07, 11:12 Dziękuje Ci serdecznie. Cieszę sie,że już chociaż znam nazwisko jakiegoś logicznego lekarza i teraz juz wszelkimi sposobami będę próbowała tam się dostać... Co do chirurgów z Biziela też mam mieszane uczucia...Maluszek w 2 mcu zycia dostał przepukliny pachwinowej. Oczywiscie poszlam do Biziela (odczekałam swoje)pan doktor zalecił zabieg ,ale za 3 m- ce.Po tym okresie przyjał nas inny pan doktor i stwierdził ,że on nic nie widzi . Widziałam ja,lekarz rodzinny,jego kolega z oddziału ,a on ...ślepy...Z jednej strony się ucieszyłam,że już po kłopocie,a teraz wchodzimy po prawie 4 latach do chirurga a pani mówi ,że on ma przepukline. I powinna być operacja. I przez takiego ..... narazony na stres będzie 4,a nie wtedy jak miał kilka m-cy.Zaczelam czytac i co się okazało ,że przepuklina pachwinowa nie znika samoistnie.... Przynajmniej sie wyzaliłam... Ale po prostu szlag mnie trafia...Takze chyba faktycznie trzeba bezczelnie dopominać się o swoje... Odpowiedz Link Zgłoś
mradwanska Re: Poszukuję nefrologa 17.10.07, 14:58 oj wiem ze z chirurgami dzieciecymi u nas bieda, mowia ze w Bizielu i tak sa najlepsi, ja z moja Martą pojechałam do Warszawy, bo tu dwoch ordynatorów - Prokurat i Szmytkowska mowili zupelnie cos innnego. Ale jest dosc fajny urolog dzieciecy - Ratajczak. Niestety jesli chodzi o poziom badan w Bizielu to szkoda gadac,dziecko z cewnikiem jest noszone po piętrach - KOSZMAR, ale przypomnialo mi sie ze koleżanka chodziła do nefrologa w Juraszu, i jest zadowolona z opieki, Wolny czy Wolski jakoś tak, jak wolisz to spróbuj tam uderzyć, a najlepiej wez skierowanie do nefrologa od lekarza rodzinnego, potem powiedz że masz prawo do konsultacji diagnozy weź drugie skierowanie i idz też do drugiego, jeśli Twój pediatra oszczedza na skierowaniach, powiedz że zgubiłaś gdzieś pierwsze skierowanie. Wiesz naprawdę wszystko zależy od Twojej siły przebicia. Odpowiedz Link Zgłoś
amj2 Re: Poszukuję nefrologa 17.10.07, 15:09 O dzieki za te nazwiska,też sprawdzę. Wlaśnie dowiedziałam się,że p. Reszczynska niedostępna do konca miesiąca a zapisy dopiero na maj przyszłego roku !!!Więc albo uda mi sie wejść na oddział pokazać USG albo dalej szukam kogoś prywatnie,żeby chociaż wstępnie się zorientować na ile to jest poważne schorzenie.Juz mi chirurg na podstawie USG wspomniał o badaniach :cystografia mikcyjna ,badanie ciśnienia w pęcherzu i jeszcze jakimś,które bedzie trzeba wykonać. A czy prywatnie mogę gdzieś te badania zrobić dziecku,żeby to wszystko przyspieszyć???...Moze ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
mradwanska Re: Poszukuję nefrologa 18.10.07, 07:58 kochanie nie idz prywatnie, bo, sie wykosztujesz niepotrzebnie a mi to pachnie koniecznoscia badan ktore robi sie pod narkoza ogolna, a tego juz nie przeskoczysz, wez od lekarza rodzinnego skierowania do nefrologa i urologa, ja wieczorem zadzwonie do kolezanki jak sie dostac do jej nefrologa, z tego co wiem ona gdzies tez szla najpierw prywatnie, chociaz i tak nefrolog jak widzi koniecznosc badan pod narkoza wysyla do urologa, tak wiec najlepiej w tej sytualcji znalezc Ratajczaka na Korlowicza i na pierwszą wizytę isc prywatnie, a potem wymoc na nim kontynuacje badan u niego w szpitalu, moja Marta ma problemy z nerkami i ukladem moczowym od 3 lat, i juz doskonale wiem ze jak jest cos powaznego to i tak dziecko trafia do urologa :-(. Trzymaj sie i badz dzielna. Moze to ci pomoze forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22158 Odpowiedz Link Zgłoś
bobimax urolog dzieciecy w Bydgoszczy 17.10.07, 19:39 dr Ratajczak. przyjmuje na Karłowicza prywatnie. polecam lub dr Szmytkowska ale nie wiem gdzie przyjmuje. W przychodni w bizielu ale terminy sa długie. Z chirurgów polecam dr Janik i dr Kornet. Odpowiedz Link Zgłoś
mradwanska Re: urolog dzieciecy w Bydgoszczy 18.10.07, 08:03 Szmytkowska przyjmuje prywatnie u Gizinskich, ale niestety znam wielu rodzicow, ktorzy bardzo zle o niej mowia :( Odpowiedz Link Zgłoś
amj2 Re: urolog dzieciecy w Bydgoszczy 18.10.07, 09:41 Dzięki dziewczyny jesteście kochane...:-))) Znalazłam namiary na dr Ratajczaka, zadzwonię się zarejestrować.Zobaczę co powie. Ważne,że już mam jakiś punkt zaczepienia,bo takie czekanie i bezsilność strasznie mnie dołuje.Wiem,ze to dopiero poczatek drogi i wiele jeszcze przed nami ,ale nie ma się co użalać trzeba działać.Życzę zdrowka Waszym skarbom ,a Wam wiele,wiele cierpliwości i wytrwałości... Odpowiedz Link Zgłoś
bobimax Re: urolog dzieciecy w Bydgoszczy 18.10.07, 14:40 Jedna z forumowiczek mówiła żeby wymusić skierowanie na badania w szpitalu. Nie musisz wymuszać bo te badania robi sie w szpitalu. Ratajczak umówi sie z Tobą do przychodni, zebyś podeszła po skierowania. Naprawdę konkretny lekarz bez owijania w bawełnę, super podejście do dzieci. moja córka bardzo go lubi. Teraz idziemy w grudniu na kontrolę i cały czas chodzę prywatnie. Nerki to naprawdę poważna sprawa a terminy w poradniach są bardzo odległe. Odpowiedz Link Zgłoś
mradwanska Re: urolog dzieciecy w Bydgoszczy 18.10.07, 18:28 no to postanowione ;-), Zarejestruj sie do Ratajczaka, bo ja tez mam bardzo dobre po nim wspomnienia :-) a do Reszczyńskiej tez sie zarejestruj nawet na ten maj, bo i tak pewnie nereczki beda musialy byc pod stala obserwacja. Trzymam kciuki i daj znac co postanowili lekarze Odpowiedz Link Zgłoś
amj2 Re: urolog dzieciecy w Bydgoszczy 19.10.07, 23:02 Dzięki serdeczne,szczególnie za słowa otuchy...Oj bardzo są potrzebne przy tej naszej służbie zdrowia...Wizyte mamy w środę :-),wiec juz jestem spokojniejsza.Czegoś sie w końcu mam nadzieję dowiemy.Dam znać co i jak...Oj jak dobrze ,że to forum jest ,bo siedząc w necie sama na nikogo nie mogłam z lekarzy trafic,albo dane były nieaktualne.A tak moment i prosze same pomocne informacje- dziekuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bobimax amj2 25.10.07, 17:34 Jak po wizycie, bo jestem ciekawa co Ci powiedział Ratajczak. Odpowiedz Link Zgłoś
mradwanska Re: urolog dzieciecy w Bydgoszczy 06.11.07, 11:51 no wlasnie, zadnych wiesci a ja tu z niepokoju pracowac nie moge Odpowiedz Link Zgłoś
bobimax Re: urolog dzieciecy w Bydgoszczy 06.11.07, 12:08 Wejdź do wątku 'Do amj2' tam jest informacja. Odpowiedz Link Zgłoś
mradwanska Re: urolog dzieciecy w Bydgoszczy 06.11.07, 14:47 o dzieki, czyli nie jest tak zle, i lekarz dobrze sie zajal :) Odpowiedz Link Zgłoś
amj2 Re: urolog dzieciecy w Bydgoszczy 06.11.07, 19:55 No hej dziewczyny. Jak mi miło,że pamiętacie o nas....:-) Faktycznie chyba nie jest najgorzej,bo nerki nie obrywają. Chociaż lekarz nie wyklucza zastawki.Mały bierze od 2 tyg. leki i poprawy żadnej,bez badań szczegolowych więc sie nie odbędzie...nie obejdzie - miało być ;-).Teraz ma być jeszcze mało inwazyjne,póżniej te mało przyjemne...Najgorsze ,ze to przy pełnym pęcherzu,a mój mały nie potrafi utrzymać moczu...Wiec mamy zagwostke jak to wykombinować,zeby pecherz był pełny a siusiał w trakcie badania.Ważne ,że coś sie dzieje i nie siedzimy bezczynnie... Pozdrawiam Was serdecznie. Ania Odpowiedz Link Zgłoś