magda330 22.10.07, 09:25 Witam wszystkich w Nowym Kraju! Co? nie cieszycie się? Wstawać i cieszyć się z obiecanego, Nowe idzie dla każdego :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bzyku654321 Re: Witam wszystkich... 22.10.07, 09:48 HEH! JA TAM SIE MAGDA NAPRAWDE CIESZE Z DWÓCH RZECZY: MIANOWICIE Z TEGO ŻE JUŻ TUŻ TUŻ BĘDZIEMY ZARABIAC KUPE KASY. PRZEWODNICZĄCY TUSK OBIECAŁ NAM CUD NA MIARĘ IRLANDII - ZAPAMIETAJMY TE SŁOWA I ZA CZTERY LATA ZAPYTAJMY DLACZEGO TEJ OBIECANEJ IRLANDII JESZCZE NIE MA? DLA MNIE KOLEJNYM KITEM JEST TAKA OBIETNICA. JAK TEN CHŁOP CHCE ZROBIĆ TO ŻE MINIMALNE WYNAGRODZENIE BĘDZIE NA POZIOMIE POWIEDZMY 3500 pln??? NO JAK??? POCZEKAJMY, ZOBACZYMY. DRUGA SPRAWA TO CIESZĘ SIĘ NP. Z PLANOWANEJ A ZAPOMNIANEJ PRZEZ PANA TUSKA PRYWATYZACJI SZPITALI. NA SZCZĘŚCIE MAMY JESZCZE STRAŻNIKA W POSTACI PREZYDENTA KACZYŃSKIEGO. AFERZYŚCI MOGĄ SPAĆ SPOKOJNIE BO POGOŃ ZA NIMI Z PEWNOŚCIĄ OPADNIE Z SIŁ. POZYTYWEM TYCH WYBORÓW JEST UPADEK SAMOOBRONY I LPR. NO I TO, ŻE MOŻE WRESZCIE ZNIKNIE KWAŚNIEWSKI, ZNIKNIE MILLER... BĘDĘ BACZNIE OBSERWOWAŁ TO CO SIĘ WYDARZY W PRZYWRÓCONEJ III RZECZPOSPOLITEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
magda330 Re: Witam wszystkich... 22.10.07, 10:45 Ja też się cieszę,pan Tusk obiecał,że lekarze zarobią tyle, że wreszcie przestaną brać łapówki,będą leczyć lepiej i nie będą zbywali pacjentów tłumacząc się brakiem miejsca w szpitalu. A i charakter pielęgniarek się zmieni,będą miłe dla każdego pacjenta i z pasją będą wykonywały swoje obowiązki,stwiając je na poziomie przyjemności. Nauczyciele też będą lepiej uczyć,nareszcie zacznie im się chcieć przekazywać młodemu pokoleniu wiedzę,bo zdarza się ,że zatrzymują tą wiedzę tylko dla siebie.Politycy zbudują nam mosty,nawet tam gdzie nie ma rzek,autostrady,mieszkania,podniosą wynagrodzenia itd... Nareszcie przestępcy różnego gatunku odetchnęli z ulgą, są prawie wśród swoich. Bzyku, pamiętasz jak prezydent Wałęsa obiecywał ,że Polska stanie się krajem ,,kwitnącej wiśni''- czyli Japonii? Pan Tusk wie,ze Japonia jest zbyt daleko ale Irlandia jest trochę bliżej,wiec może to porównanie będzie bardziej realne. 4 lata to dużo a zarazem mało.Rząd nie ma być tyranem i straszyć ludzi ,karać za byle przewinienia.Ten rząd poprowadzi Polskę w kierunku światła,nadrzędnym celem będzie miłość do obywateli, i w ten sposób trafimy na wyższy poziom rozwoju,nie duchowego ale ekonomicznego. Czy ktoś za 4 lata będzie pamiętał wczorajszą noc? i wszystkie przedwyborcze obiecanki? Odpowiedz Link Zgłoś
l3 Re: Witam wszystkich... 22.10.07, 10:54 Jak juz obdarowalismy PO kredytem zaufania , badzmy dobrej mysli co do przyszlosci Polski. Maja teraz swoja szanse, o ktora od wielu lat walczyli.. Odpowiedz Link Zgłoś
magda330 Re: Witam wszystkich... 22.10.07, 13:20 l3 napisał: > Jak juz obdarowalismy PO kredytem zaufania , badzmy dobrej mysli co do > przyszlosci Polski. Maja teraz swoja szanse, o ktora od wielu lat walczyli.. Tak, Tusk z Pawlakiem i innymi czekali na tą chwilę dość długo od 4 czerwca 1992r. Cierpliwość jest bardzo ważna ...nie tylko przy produkcji dobrego wina. Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: Witam wszystkich... 22.10.07, 12:00 JA WŁAŚNIE CHCIAŁEM NAPISAĆ ABYŚMY PAMIĘTALI TĘ DATĘ I OBIETNICE PANA TUSKA A PO CZTERECH LATACH PODSUMOWALI CO I JAK. CZY SŁOWA DOTRZYMANO. WIADOMO JAKA JEST TERAZ PŁACA MINIMALNA OKAŻE SIĘ JAKA BĘDZIE ZA CZTERY LATA. JA SIĘ TAK ZASTANAWIAM TYLKO - JAK TEN CHŁOP CHCE TO ZROBIĆ BYŚMY NAGLE Z PIĘĆ RAZY WIĘCEJ ZARABIAĆ ZACZELI??? BĘDĘ PAMIĘTAŁ OJ BĘDĘ... A PANU TUSKOWI TRZEBA PRZYPOMINAĆ BO ON MA KRÓTKĄ PAMIĘĆ. ZAPOMNIAŁ NAWET O TYCH "SZPITALACH" W PROGRAMIE PLATFORMY. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Witam wszystkich... 22.10.07, 12:43 bzyku654321 napisała: > JA WŁAŚNIE CHCIAŁEM NAPISAĆ ABYŚMY PAMIĘTALI TĘ DATĘ I OBIETNICE > PANA TUSKA A PO CZTERECH LATACH PODSUMOWALI CO I JAK. CZY SŁOWA > DOTRZYMANO. W sumie to sie bardzo cieszę, że znów wygraliśmy, nie będę nic pisał, zacytuję: "Ludzie winią za wszystko okoliczności. Ci, którym na tym świecie się powodzi, wstają rano i szukają takich okoliczności, jakie są im na rękę. Jeśli ich nie znajdują, sami je tworzą. Przyjaciele polityczni są to wrogowie, którzy się łączą dla wspólnego pobicia trzeciego wroga. Nasze państwo jest jak biuro turystyczne, przynajmniej raz na cztery lata ruszamy w lepszą przyszłość. Głosuj na kandydata, który obiecuje najmniej - będziesz nim najmniej rozczarowany. Wszyscy chcielibyśmy głosować na najlepszego człowieka, ale on nigdy nie kandyduje. W polityce zamiast grać wciąż tasują karty Dobry polityk musi umieć przepowiedzieć, co będzie się działo jutro, za tydzień, czy za rok i musi umieć wytłumaczyć, dlaczego nie zaszło to, co przepowiedział. W państwie rządzonym dobrze wstyd być biednym. W państwie rządzonym źle wstyd być bogatym." Witam wszystkich w nowej rzeczywistości :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 DONEK, CZEKAM NA REALNY WZROST MOJEJ PENSJI... 22.10.07, 13:50 wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1627603,news.html Odpowiedz Link Zgłoś
magda330 Re: DONEK, CZEKAM NA REALNY WZROST MOJEJ PENSJI.. 22.10.07, 14:52 Puste słowa i hasła przedwyborcze. Pokolenie ,,wybranych'' wychowało się na hasłach i propagandzie socjalizmu.Wyssało to z mlekiem matki. 18 latkowie wybierają ,,normalność''...tylko nie bardzo wiedzą jak ta ,,normalność'' powinna wyglądać. Dużo osób poczuło się oszukanymi przez kolejnych rządzących i nie poszło na wybory. Dobra gadka to pól sukcesu w każdym przypadku. Wiara czyni cuda,wierzmy,że nie będzie gorzej niż było. A jak nie da wyższych obiecanych pensji ,to co będzie? Czy ktoś się zastanawiał skąd wezmą na ten cel pieniądze? Nie bądżmy naiwni,na pieniądze trzeba zapracować, nikt nie daje za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas077 Re: DONEK, CZEKAM NA REALNY WZROST MOJEJ PENSJI.. 22.10.07, 15:41 magda330 napisała: > > Czy ktoś się zastanawiał skąd wezmą na ten cel pieniądze? Jak to skad, wsyzscy wypracujemy, z zagranicy ludzie przywioza, podzielimy sie dla wspolnego dobra, jak Odnowa to Od nowa Odpowiedz Link Zgłoś
magda330 Re: Witam wszystkich... 22.10.07, 15:49 Żeby nie było od nowa -,,od nowa'' po staremu,jakoś trudno mi uwierzyć w ten cud gospodarczy i dobrobyt dla wszystkich. Tak nie może być,żeby wszystkim było dobrze,to niemożliwe. Emocje miną i pozostanie szara codzienność. Ale wszystkim życzę najlepszego :) Odpowiedz Link Zgłoś
lilia46 Re: Witam wszystkich... 22.10.07, 15:21 Podziwiam forumowiczów, dyskutujących w godzinach pracy. Kiedy wy właściwie pracujecie? Urzędnicy pracują zwykle do 15.30,może jesteście bezrobotni.Zacznijcie pracowac normalnie, a wszystkim będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: Witam wszystkich... 22.10.07, 15:35 WŁAŚNIE, SKĄD DONEK WEŹMIE TYLE KASY BY WSZYSTKIM POLEPSZYĆ BYT I ZACHĘCIĆ IRLANDCZYKÓW DO POWROTU DO KRAJU??? DLA PLATFORMY MOŻE STARCZY ALE DLA POZOSTAŁYCH POLAKÓW??? Odpowiedz Link Zgłoś
magda330 Re: Witam wszystkich... 22.10.07, 15:42 lilia46 napisała: > Podziwiam forumowiczów, dyskutujących w godzinach pracy. Kiedy wy > właściwie pracujecie? Urzędnicy pracują zwykle do 15.30,może > jesteście bezrobotni.Zacznijcie pracowac normalnie, a wszystkim > będzie lepiej. Chyba nietrudno się domyśleć,że prowadzimy własny biznes i mamy nienormowany czas pracy ( przynajmniej niektórzy). Odpowiedz Link Zgłoś