Dodaj do ulubionych

Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 21:04
Jako członek Towarzystwa Przyjaźni Bydgosko-Toruńskiej uroczyście zapraszam do
dyskusji. Prosimy jedynie o przychylne opinie. Oszołomom wszelkiej maści wstęp
na wątek SUROWO WZBRONIONY ! Jeśli to zrobią - wskutek złamania regulaminu mogą
być pociągnięci do ODPOWIEDZIALNOŚCI KARNEJ!
Temat nr 1 - CO PODOBA SIĘ BYDGOSZCZANOM W TORUNIU ?
Ja stawiam na:
- piękną Starówkę Toruńską
- najpiękniejszą polską rzekę przepływająca przez serce miasta
- efektowną architekturę nowych osiedli

Obserwuj wątek
    • Gość: Jack Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 21:08
      Jako czlonek zarzadu i mieszkaniec Torunia nie biore chwilowo udzialu w
      dyskusji ( i nie podpowiadam) - odwrotna dyskusje zamieszcze w Toruniu.
    • Gość: Thomek Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 21:21
      Dwor Artusa.
      stare miasto.
      nowe osiedla mieszkoniowe- robią naprawde wrazenie, gratuluje.
      dziewczyny
      Smakowaly mi gofry ze starowki. Sprzedaja je tam jeszcze?
      • radca Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu 01.08.01, 21:31
        Mnie sie podoba STARÖWKA i nie tylko.

radca
    • Gość: kz Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu IP: 195.116.255.* 01.08.01, 22:22
      Forty
      Uniwerek
      Pizza
      Jedynie słuszna szerokość toru tramwajowego
      (to tak pierwsze co mi przychodzi na myśl)
    • Gość: zagrabek Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 09:46
      Starówka, starówka, starówka a na uzupełnienie mojej wielce elokwentnej
      wypowiedzi podpowiadam wam wszystkim że na starówce jest knajpka Severus gdzie
      wszystko smakuje jakbyście byli w Wiedniu
      • krotoss Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu 02.08.01, 11:42
        Oczywiscie starowka i dwor Artusa i fort ale mnie urzeka atmosfera miasteczka
        uniwersyteckiego w ktorym az czuje sie chec do nauki :).

Ps.No i podoba mi sie biblioteka do ktorej po dokumenty w sprawach krzyzackich
        ludzie przyjezdzaja nawet z Berlina.
    • Gość: Tomcio Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 15:41
      Nie będę może zbyt oryginalny jeżeli powiem, że starówka (ul.Szeroka).
      Pozdrowienia dla toruniaków.
    • Gość: fin Re: Co podoba się bydgoszczanom w Toruniu IP: *.atr.bydgoszcz.pl 02.08.01, 16:07
      Po pierwsze, kolego PIT, poprawnie mówi się bydgoszczanom.
      A co się podoba?
      1. Cała starówka jest swietna, ale ratusz jest wręcz znakomity.
      2. Budynek teatru. Wspaniałe wnętrze. Mielismy w Bydgoszczy kiedys podobny teatr, ale niestety, władza
      ludowa nie dbała u nas o zabytki i po pożarze rozebrali go.
      3. TZMO - moim zdaniem najlepsza obecnie polska firma w Kujawsko-Pomorskim.
    • Gość: ulan Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu IP: 10.10.70.* 02.08.01, 16:34
      Pizza w Browarnej z keczupem i majonezem, stare miasto, "Pod aniolem", kwiaciarnie na starym, riksze i... chwila
      milczenia, bo moja kobieta tez tu zaglada ;)
      • chewie Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu 02.08.01, 17:15
        Pizza tak, ale w Capri, a nie w Browarnej, panie Ulan.
        Poza tym stare miasto, studentki i miod pitny �Pod Aniolem�, ale juz podobno nie maja.... :-(
        I ksiegarnia �Hobbit� na Szerokiej - moja ulubiona w kuj-pomie - duzo SF, jeszcze gdzies w okolicach jest fajna
        kebabiarnia, ale nie pamietam ulicy - jak sobie przypomne to napisze..., moze ktos wie - z takimi PRL-owskimi
        siedzeniami przymocowanymi do stolikow....
        Fajnie jest wypic piwko nad Wisla (ale lepiej na W. Mlynskiej ;-D), niezla jest tez oficjalna strona Torunia...., troche
        by mozna wymieniac...
        Ale nigdy nie trafi na te liste torunski dworzec glowny PKP - max user unfriendly :-P

Pozdrawiam Torunian!
        • Gość: ulan Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu IP: 10.10.65.* 02.08.01, 17:23
          chewie napisał(a):

> Pizza tak, ale w Capri, a nie w Browarnej, panie Ulan.
          > Poza tym stare miasto, studentki i miod pitny �Pod Aniolem�, ale juz podobno ni
          > e maja.... :-(
          > I ksiegarnia �Hobbit� na Szerokiej - moja ulubiona w kuj-pomie - duzo SF, jeszc
          > ze gdzies w okolicach jest fajna
          > kebabiarnia, ale nie pamietam ulicy - jak sobie przypomne to napisze..., moze k
          > tos wie - z takimi PRL-owskimi
          > siedzeniami przymocowanymi do stolikow....
          > Fajnie jest wypic piwko nad Wisla (ale lepiej na W. Mlynskiej ;-D), niezla jest
          > tez oficjalna strona Torunia...., troche
          > by mozna wymieniac...
          > Ale nigdy nie trafi na te liste torunski dworzec glowny PKP - max user unfriend
          > ly :-P
          >
          > Pozdrawiam Torunian!

Nie , nie panie Chewie. W Capri nie bylem, ale raczej nie zapuszcze sie tam, bo co Browarna, to browarna. Pescatore,
          albo laguna. Qrcze, chyba dzisiaj tam zladuje!

• chewie Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu 02.08.01, 17:44
            A jednak polecam Capri.... Vegetariana.... Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!! Mmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!
            Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!
            • Gość: Krzyzak Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.08.01, 21:34
              Panowie smakosze Pizzy .Nic tylko przyjeżdzajcie do nas .częściej.
              Serdecznie zapraszamy.
    • Gość: woj Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.01, 00:40
      Jasne, zapraszamy. Są też inne atrakcje nie gorsze chociaż mniej oficjalne - do
      końca życia można wspominać (Toruń i te atrakcje).
    • Gość: Jasio Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu IP: *.sympatico.ca 04.08.01, 01:02
      1- Moja zona ( co prawda nie "w" a "z" Torunia)
      2- Widok na starowke z drugiej strony Wisly. Szczegolnie noca.
    • Gość: kasia Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu IP: *.studio.net.pl 04.08.01, 10:47
      ...a ja o rzeczach niematerialnych... klimat... to, ze o ktorej godzinie nie
      przyjdziesz na starowke sa tam ludzie i zabawa... no i wspomnienia z przed
      tygodnia.. bylo cudnie ale krotko... jednak jak na male teta tee to do
      Torunia...
      • Gość: Jack Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.01, 16:00
        Gość portalu: kasia napisał(a):

> ...a ja o rzeczach niematerialnych... klimat... to, ze o ktorej godzinie nie
        > przyjdziesz na starowke sa tam ludzie i zabawa... no i wspomnienia z przed
        > tygodnia.. bylo cudnie ale krotko... jednak jak na male teta tee to do
        > Torunia...

Wiesz, ja mam te same wspomnienia z przed tygodnia z Torunia. Kasia,
        czyżby .......? Chyba naprawdę masz świetny dzień? Swoją drogą w ten nieciekawy
        dzień patrafisz zaszczepić innym sporo radości.. Pozdrawiam!
        • Gość: kasia Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu IP: *.studio.net.pl 06.08.01, 09:51
          Gość portalu: Jack napisał(a):

> Gość portalu: kasia napisał(a):
          >
          > > ...a ja o rzeczach niematerialnych... klimat... to, ze o ktorej godzinie n
          > ie
          > > przyjdziesz na starowke sa tam ludzie i zabawa... no i wspomnienia z przed
          >
          > > tygodnia.. bylo cudnie ale krotko... jednak jak na male teta tee to do
          > > Torunia...
          >
          > Wiesz, ja mam te same wspomnienia z przed tygodnia z Torunia. Kasia,
          > czyżby .......? Chyba naprawdę masz świetny dzień? Swoją drogą w ten niecieka
          > wy
          > dzień patrafisz zaszczepić innym sporo radości.. Pozdrawiam!

dzieki za pozdrowienia... dzisiaj tez mam wspanialy dzien... i oczywiscie zycze
          tego samego wszystkim... ale raczej nie mnie spotkales... :-))))

• Gość: Krzyżak Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.08.01, 12:11
      Jasio nareszcie! Myslałem ,że po tym pojednaniu sie nie odezwiesz.Teraz coś
      miłego w temacie Watek miłoscików Torunia.
      Pozdr
    • rhemek Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu 04.08.01, 12:14
      1.starowka.Znajdujace sie tam kamienice mozna podziwiac calymi dniami.
      2.Pizzerie na starowce. Takiej dobrej pizzy jak tam nie udalo mi sie zjesc w
      zadnym innym miejscu w polsce.
      3.Gofry. Na starowce sprzedaja najlepsze w polsce.
      4.Letnie kawiarenki nad wisla.
      5.Kluby, szczegolnie studenckie (browar na metry:))
      6.Torunianki. Miodek.
      7.Brak Supermarketow w centrum. Tam wladze miejskie nie zrobia wszystkiego dla
      forsy.
      8.Mili ludzie.
      pozdrawiam Torun, a szczegolnie Torunianki.:):):)
    • Gość: Osielsko Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu IP: *.osielsko.sdi.tpnet.pl 04.08.01, 15:51
      Kapele: S.I.C. i Good Old Days
    • Gość: big Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu IP: 216.104.228.* 08.08.01, 15:43
      Najbardziej lubię w Toruniu miasteczko studenckie. Tego w Bydgoszczy nie będziemy mieć nigdy
    • .weronika. Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu 16.09.01, 21:10
      Klimat na rynku
    • Gość: Macias A mnie podnieca ..... IP: 213.77.40.* 19.09.01, 20:43
      A mnie podnieca .. zapach przy wjezdzie do Torunia , prawie jak w Swiecu ,
      masto jest bardzo ciekawe jesli chodzi o architekture , ale ten zapach robi zle
      wrazenie :>
      Macias
      • krotoss Re: A mnie podnieca ..... 19.09.01, 20:45
        A to fakt na powitanie takie aromaty nie za dobrze swiadcza...

KroTosS
        • .weronika. ... 19.09.01, 22:55
          A co tam takie aromaty rozsiewa? Nigdy na to nie zwrocilam uwagi.
          • krotoss Re: ... 20.09.01, 14:44
            .weronika. napisał(a):

> A co tam takie aromaty rozsiewa? Nigdy na to nie zwrocilam uwagi.

A zakladu nie znam ale moze ktos z Torunia odpowie, choc nie wiadomo czy bedzie
            mial ochote sie pochwalic ta sprawa ;-)

KroTosS
            • Gość: luj Re: ... IP: 10.10.70.* 01.10.01, 17:26
              Smród pochodzi z oczyszczalni ścieków. Trudno żeby pachniało fiołkami.
    • Gość: Jachu Ul. Bydgoska - czad ! IP: 10.3.3.* / *.waw.cdp.pl 20.09.01, 12:04
      Jak się jedzie samochodem z Warszawy do Bydgoszczy do u wylotu na Bydgoszcz
      jest super droga, walące się rudery, bałagan i brud. Istne cacko - wizytówka
      Torunia.
      Reszta od tej wylotówki niewiele się różni. No - chyba że stare toruńskie
      pierniki.
      Toruń juz ma za sobą czasy światłości. W odróżnieniu od kwitnącej Bydgoszczy.

Pozdro z Gdańska,

J
      • Gość: Ted® Re: Ul. Bydgoska - czad ! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.09.01, 13:10
        coz za ekumenizm nam tu wyszedl

torun jest be, ale gdzie na ulicy BYDGOSKIEJ;)
      • Gość: d-k Re: Ul. Bydgoska - czad ! IP: 217.96.43.* 20.09.01, 16:21
        Jachu Twoj Gdansk poza starowka tez nie przypomina Paryza.

> Jak się jedzie samochodem z Warszawy do Bydgoszczy do u wylotu na Bydgoszcz
        > jest super droga, walące się rudery, bałagan i brud. Istne cacko - wizytówka
        > Torunia.
        > Reszta od tej wylotówki niewiele się różni. No - chyba że stare toruńskie
        > pierniki.
        > Toruń juz ma za sobą czasy światłości. W odróżnieniu od kwitnącej Bydgoszczy.
        >
        > Pozdro z Gdańska,
        >
        > J

• Gość: SDB Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.09.01, 17:12
      Jachu pierdzieli farmazony, a co do smrodu to pierwszy raz cos takiego slysze.
      Moze dlatego ze tu caly czas mieszkam, nie czuje zadnego fetoru. Natomiast
      wczoraj na przyklad, na moje rejony przywialo sympatyczy zapach z Pacyfiku-
      swiezutkie platki kukurydziane. Chyba kazdy torunianin zna ten niuch.
      • krotoss Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu 20.09.01, 17:16
        SDB zadne farmazony ostatni raz czulem to jak jechalem do Kaszczorka, zreszta
        nie tylko ja tylko caly samochod...

KroTosS

Ps.Taka niestety prawda jest i nie ma co biadolic nikt doskonaly nie jest, to
        ze smierdzi wiadomo tylko ciekawe od jakiego zakladu...
        • Gość: atomski Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 18:15
          To musiało się tak skończyć.
          Njpierw słodkopierdzące opinie o Toruniu.
          Potem bunt mających dość wazeliny.
          Może teraz wrócimy do równowagi ?
          • krotoss Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu 20.09.01, 18:31
            eee jest tam zapach i koniec niec wiecej, przeciez nie bede mowil murzynowi ze
            jest bialy...

KroTosS
            • .weronika. Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu 20.09.01, 18:42
              Za pewne SDB miak na mysli nie tylko "zapach", lecz rowniez "walace sie rudery"
              z postu kolegi J. A co do nich, to no coz... Niekazde miasto w Polsce moze sie
              pochwalic wpisem na liste dziedzictwa kulturalnego, prawda??
              • Gość: jachu Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu IP: 10.3.3.* / *.waw.cdp.pl 08.10.01, 11:12
                .weronika. napisał(a):

> z postu kolegi J. A co do nich, to no coz... Niekazde miasto w Polsce moze sie
                > pochwalic wpisem na liste dziedzictwa kulturalnego, prawda??

Prawda, chciałem nieco zamieszania wprowadzić na ta listę przy okazji zwracając
                uwage na ślimaczący się remont a wylotówce. Ten garbaty przejazd kolejowy
                dopełnia smutnego widoku... Doceniam Toruń, choć sporo jeszcze jest do zrobienia.
                Przyznać trzeba, że Brzydgoszcz rozwija się imponująco, rozwój sieci dróg
                naprawdę robi wrażenie... A Gdańsk - no cóż, nobody's perfect ...

Pozdrawiam Wojujące Miasta...

Jachu
    • Gość: adaho Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu IP: 200.100.101.* 02.10.01, 05:01
      nie spodziewalem sie takich czasow, sam kiedys nie kochalem Torunia- nie wiem
      czemu, ale mi przeszło i innym tez przejdzie, szkoda ze sa ludzie pokroju pani
      marszalek senatu ktorej nazwiska nie wspomne bo mi nie przechodzi przez gardło i
      te fajne radio jednego ojca co to jest, poza tym Toruń OK
    • Gość: mimi Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.10.01, 21:10
      harmonijka...i hyba szkoda, ze prawo przeniesli na bielany.
      no i fajne ksiegarnie na starowce. i calkiem mile nowe osiedle przy
      broniewskiego!!
      • bryndzo Re: Co podoba się bydgoszczakom w Toruniu 08.10.01, 14:22
        I OJCIEC ŚWIATEŁKO ETERU.

Powiedział to już ktoś,ale mało wyraźnie.

Bryndzo się cieszy,ze tak blisko naszego miasta stoi Latarnia Prawości,nadaje
        Gwiazda Skromności,przemawia Sama Mądrość.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka