atibalo 22.03.08, 11:57 Na trasie S5 na skrzyżowaniu Szubińska/Piękna trwają prace ułatwiające przejazd z Poznania do Gdańska . A podobno są tacy którzy mówią że w sprawie S5 nic się nie dzieje . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elfalcone Re: Przebudowa trasy S 5 23.03.08, 10:18 atibalo napisał: > Na trasie S5 na skrzyżowaniu Szubińska/Piękna trwają prace > ułatwiające przejazd z Poznania do Gdańska . Proponuję Tobie: - dowiedzieć się czym jest droga ekspresowa i jakie ma elementy; - gdzie ma przebiegać S5 przez Bydgoszcz (we wszystkich proponowanych wariantach); - sprawdzić, dlaczego przebudowywane jest to skrzyżowanie; - ustalić, jaka droga wojewódzka przebiega przez to skrzyżowanie. Na razie piszesz niestety od rzeczy. Pozdrawiam, Paweł Falkowski Odpowiedz Link Zgłoś
atibalo Re: Przebudowa trasy S 5 23.03.08, 11:43 Uśmiechnij się - słońce wyszło . Jeżeli większość samochodów z Poznania do Gdańska jedzie ul Szubińską , to trasa S5 jest właśnie tędy a nie przez Stryszek . I żadne znaki tego nie zmienią . Odpowiedz Link Zgłoś
elfalcone Re: Przebudowa trasy S 5 24.03.08, 22:44 Ja nie piszę, jak jeżdżą samochody i którędy, bo to wiem. Piszę, że masz sprawdzić co to jest droga ekspresowa czyli *S* i dlaczego piszesz od rzeczy ;) Pozdrawiam, Paweł Falkowski Odpowiedz Link Zgłoś
siorf Re: Przebudowa trasy S 5 25.03.08, 00:33 wlasnie... czy jest tam budowane przedluzenie pieknaj tak, ze od skrzyzowania beda teraz odchodzic 4 drogi, nie 3 ? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrass123 Re: Przebudowa trasy S 5 31.03.08, 21:31 Mieszkam w tej okolicy i z tego co wiem ma tam powstac skrzyzowanie 4 drog. Zostanie wybudowana nowa droga ktora z tego co wiem bedzie sie nazywac Nowopiękna. A to wszystko by ulatwic dojazd do powstającej tam bazy NATO(lub czegos w tym stylu). Odpowiedz Link Zgłoś