Dodaj do ulubionych

WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"!

19.05.08, 09:14
wiadomosci.onet.pl/1751695,11,item.html
Obserwuj wątek
    • jerryone1 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 19.05.08, 15:56
      Myślę, że Wałęsa wie nawet kto jest Lolkiem i Tolą!!! :)
      • nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 19.05.08, 20:49
        Lechu wie wszystko najlepiej
        • sauber1 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 20.05.08, 05:20
          Nieświadomość - receptą na szczęście.
          Często niepewność i brak świadomości pomagają wieść beztroskie, przyjemne na
          wesoło i w dostatku życie. Warto wiedzieć mniej, aby nie robić sobie kłopotów,
          zadając kolejne zbędne pytania, no bo i po co się męczyć, wysilać szukając
          rozwiązań na siłę, kiedy życie takie proste. Co ma wisieć, nie utonie i czas
          szybko leci, a pomięć ulotna. Być może i wie kto kim był, ale jakie to ma dziś
          znaczenie, a szczególnie dla nas ???
          • bzyku654321 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 20.05.08, 09:49
            TAK, TAK... NIEŚWIADOMOŚĆ JEST WYGODNA ALE CO Z TĄ POLSKĄ WŁAŚNIE.

CZY TY MYSLISZ, ŻE WSZYSCY CHCĄ BYC TACY W CIEMIĘ BICI CO???

EJ SAUBER TY TO JESTEŚ POETA LECZ GŁOWA NIE TA. CHODZI O TZW.
            NAJNOWSZĄ HISTORIĘ NASZEGO KRAJU CHOCIAŻBY. JA TO BYM WOLAŁ ŻEBY
            UCZONO DZIATKI HISTORII PRAWDZIWEJ A NIE TAK JAK DO ROKU 1989 ŻE NIE
            BYŁO KATYNIA A W 1939 ZSRR NIE NAPADŁ NA POLSKĘ ITP ITD.

JEŚLI PREZYDENT RZECZYWIŚCIE ZWIĄZANY BYŁ Z SB TO TRZEBA O TYM
            POWIEDZIEĆ. A NIE ŻE BOHATER NOBLISTA, NIESKAZITELNY. PO CO NAM TAKA
            MISTYFIKACJA.

CHOCIAŻ NIEKTÓRZY UWIELBIAJĄ FAŁSZYWĄ PRAWDĘ. BYLE COŚ ŁADNIE NA
            OBRAZKU WYGLĄDAŁO...

JA CHCIAŁBYM POZNAĆ TĘ PRAWDĘ "RZECZYWISTĄ". MYSLĘ, ŻE WIELU POLAKÓW
            RÓWNIEŻ.

JAK POWIEDZIAŁ WCZORAJW TVN24 PAN CZUMA "GDYBY PRZEZYDENT PRZYZNAŁ
            SIĘ DO BŁĘDU NAWET W TEJ CHWILI WYSZEDŁBY Z TEJ OPRESJI OBRONNĄ
            RĘKĄ. NAWET NAJWIĘKSZYM ZDARZAJĄ SIĘ POTKNIĘCIA".

REASUMUJĄC. JA CHCIAŁBYM ZNAĆ PRAWDĘ DLATEGO ABY WIEDZIEĆ CZY
            BOHATEREM BYŁ CZY JEDNAK NIE BYŁ.

GORBACZOW W ROZMOWIE Z KACZYŃSKIM ZWRACAŁ NIEDAWNO UWAGĘ NA SPRAWĘ
            JARUZELSKIEGO SUGERUJĄC, ŻE NALEŻY ZWRÓCIC UWAGĘ NA TO, ŻE GENERAŁ
            JEST STARYM, SCHOROWANYM CZŁOWIEKIEM, KTÓREMU NALEŻY SIĘ OPIEKA A
            NIE SZYKANOWANIE NA STAROŚĆ.

CO DO SPRAWY JARUZELSKIEGO TO UWAŻAM, ŻE WYBRAŁ PO PROSTU MNIEJSZE
            ZŁO WPROWADZAJĄC STAN WOJENNY. DZIAŁAŁ OFICJALNIE JAKO JARUZELSKI. I
            CHWAŁA MU ZA TO, ŻE PRAWDOPODOBNIE NIE MIAŁ DWÓCH TWARZY... SAM
            PAPIEŻ JP II JAK WYNIKA Z ZEZNAŃ CHOCIAŻBY GORBACZOWA CHWALIŁ
            GENERAŁA ZA WIELE POSUNIĘĆ, ŻE SĄ MĄDRE, ŻE SĄ W TROSCE O LOSY
            POLSKI...

A PAN PREZYDENT - LAUREAT POKOJOWEJ NAGRODY NOBLA, BOHATER NARODOWY,
            BOJOWNIK... A Z DRUGIEJ STRONY PRAWDOPODOBNIE WSPÓŁPRACOWNIK APARATU
            BEZPIECZEŃSTWA. JEŻELI TO PRAWDA TO PRZYKRA SPRAWA.
            • sauber1 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 20.05.08, 10:55
              bzyku654321 napisała:

> JA CHCIAŁBYM POZNAĆ TĘ PRAWDĘ "RZECZYWISTĄ".

Oj przydałoby sie jak widzę :)))
              • nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 20.05.08, 20:47
                sauber a ja mam pytanie. czy ty czasem nie reklamujesz Wazeliny lub
                Czopków?

wiadomo, że rzeczy o których piszesz są wygodne. ale czy nie jest
                ważne że ktoś z ołtarza ma brudno za pazurami?

takie pozytywne jest niedostrzeganie tego bo jest najbardziej
                rozpoznawanym `polakiem na świecie i wszedł do kanonu bohaterów
                narodowych?

Jedną z rzeczy, których nie znoszę jest HIPOKRYZJA i WAZELINIARSTWO
                • sauber1 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 20.05.08, 23:59
                  nouvellevague napisała:

> sauber a ja mam pytanie. czy ty czasem nie reklamujesz Wazeliny lub
                  > Czopków? ...

Otóż nie synu, jak ten pan obalał komunę z murem berlińskim włącznie (a było mi
                  dane być i na tym święcie osobiście) to cały świat cieszył sie z tego, nawet
                  afrykańskie dzieci widząc że jestem POLAKIEM wołały do mnie WALENSA!!! Miłe to
                  było przeżycie, szkoda żeby to ktoś spieprzył, a szczególnie tacy, o jakich
                  mówimy tu w sąsiednim wątku.
                  To brzmi groteskowo jak marzenia o odrodzeniu starego komunistycznego porządku w
                  nowym europejskim wydaniu ...
                  Powiem tylko Ci tyle, że chętnie i mnie by zlinczowano tylko dlatego że jestem w
                  rodzinie katyńskiej, niektórych to bardzo boli, ale ja historii nie pisałem,
                  tylko życie i popaprańcy...
                  • nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 21.05.08, 07:02
                    No i o to chodzi łaskawco, że cały świat myślał, że Wałesa "szczerze
                    obalał" stary porządek torując drogę "nowemu".

Czy gdyby ten świat wiedział, że dzieje się to w porozumieniu z SB
                    przyklasnął by tym poczynaniom?

Wątpię.

Wałesa stał się wówczas popularny bo był postrzegany jako: "prosty",
                    "szczery", "odważny". Po prostu bohater...

Czy jednak można nazwać "bohaterem" kogoś kto jest na sztandarze a
                    gdzieś tam z tyłu działa na szkodę tych pomniejszych, którzy walczą
                    obok niego?

W jakiejś innej sytuacji nazwano by to albo :krecią robotą" albo
                    "sraniem we własne gniazdo" albo jeszcze wymowniej.
                    • bzyku654321 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 21.05.08, 08:32
                      Wałesa stał się wówczas popularny bo był postrzegany jako: "prosty",
                      "szczery", "odważny". Po prostu bohater...

POWIADASZ, ŻE "PROSTY", "SZCZERY", "ODWAŻNY"

PO LATACH WSZYSTKO ULEGŁO ZMIANIE BO SKORO BYŁOBY PRAWDĄ TO, ŻE "Z
                      SB..." TO "SZCZEROŚĆ" I "ODWAGA" ODPADAJĄ.

A CZY "PROSTY" SKORO Z ROKU NA ROK CORAZ MĄDRZEJSZY, KSIĄŻKĘ ZA
                      KSIĄŻKĄ PISZE?

CHYBA JEDNAK "PROSTY" POZOSTAŁ
                      • jerryone1 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 21.05.08, 15:57
                        LECHU jest jak "PAN TADEUSZ"....prosty i zaściankowy
                        • nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 21.05.08, 21:53
                          zajefajnie żeś to ujął Jerryone!
                          • sauber1 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 21.05.08, 23:02
                            nouvellevague napisała:

> zajefajnie żeś to ujął Jerryone!

Nie wszystko złoto co się świeci, podobnie jest i z ludźmi, czasem bohaterowie
                            też zmęczeni, a same to się tylko dziury w skarpetkach robią. Żeby nie "Bolek"
                            to gówno byś tu mógł pisać ... Ale jest zajefajnie i to tylko się liczy :)
                      • sauber1 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 21.05.08, 23:31
                        bzyku654321 napisała:

> PO LATACH WSZYSTKO ULEGŁO ZMIANIE BO SKORO BYŁOBY PRAWDĄ TO, ŻE "Z
                        > SB..." TO "SZCZEROŚĆ" I "ODWAGA" ODPADAJĄ.

Ale jakie to ma dziś znaczenie, i czy tak już można???
                        • nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 21.05.08, 23:35
                          a jakie ma znaczenie mądralo że hitler i stalin wymordowali miliony
                          ludzi. powinniśmy im łaskawie wybaczyć stwierdzając, że chwilowo
                          błądzili. tu chodzi o historię i o to co się komu należy. Nie należy
                          się chwała bohaterowi który bohaterem do końca nie był bo działał na
                          szkodę swoich towarzyszy niedoli.

No i o to chodzi i o to chodzi i o to chodzi...
                          • sauber1 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 22.05.08, 01:17
                            nouvellevague napisała:

> ... Nie należy się chwała bohaterowi który bohaterem do końca nie
                            > był, bo działał na szkodę ...

To zależy w czyjej ocenie? Są jeszcze ludzie, dla których ci wyżej wymienieni
                            mordercy są bohaterami, choć my mamy powody ich bardzo nienawidzić. Ale też nie
                            wyzbywajmy sie własnej narodowości i nie obrzucajmy swoich bohaterów błotem, ku
                            zadowoleniu garstki chcącej wrócić do korytka i stary nowy ład nam zaprowadzić...
                            • andreas077 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 29.05.08, 04:36
                              Według Wałęsy Kaczyńscy chcą zniszczyć nasze zwycięstwo, bo sami nie zdążyli
                              wziąć w nim udziału. Oni w pierwszej "Solidarności" nie odgrywali czołowych ról.
                              Może z tchórzostwa albo z braku chęci do walki. A może po prostu się zagapili,
                              uznali, że jeszcze teraz nie uda się wygrać, i czekali na następne rozdanie. A
                              potem było już za późno, zauważyli, że majątek oddany, stanowiska rozdzielone.
                              To krzyczą: jest zdrada, agenci, róbmy nową rewolucję z nami na czele.
                              --
                              wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=9911&wid=9999604&ticaid=15f8c
                              "Lepiej jedno słowo przed niż dwa po"
    • sauber1 Re: WAŁĘSA WIE 22.05.08, 00:54

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5233880.html
      • nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE 25.05.08, 00:39
        sauber z całym szacunkiem, wszyscy którzy "coś" o tym wiedzą twierdzą,
        że rzecz jest pewna, że "bolek" to... chodzi im wszystkim o to, że
        dobrze by było aby "bo-lesław" przyznał się do tego. znaczy do tego,
        że był słaby. A on odsądza ich od czci i wiary. chodzi tylko o
        przyznanie si do pewnego błędu.

do takiego przyznał się choćby Gunter Grass. A jak się zachował Lech
        po tym oświadczeniu Grassa?
        • sauber1 Re: WAŁĘSA WIE 25.05.08, 00:55
          nouvellevague napisała:

>... chodzi tylko o przyznanie si do pewnego błędu ...

Ale jakie to ma znaczenie, czy ktoś na tym ucierpiał ???
        • jerryone1 Re: WAŁĘSA WIE 25.05.08, 10:08
          a nie myli się tylko ten co nic nie robi:).
          • nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE 25.05.08, 13:24
            sauber lubi jednak wazelinkę. No i czopki
            • sauber1 nouvellevague ciemki Bolo 25.05.08, 17:46

• jerryone1 Re: WAŁĘSA WIE 25.05.08, 21:25
              czopki niewidki:)
              • sauber1 Re: WAŁĘSA WIE 25.05.08, 21:50
                jerryone1 napisał:

> czopki niewidki:)

w sumie to najlepiej każdy temat spłycić do poziomu bagna, to jest dziś na topie
                i takie proste, a może nawet prostackie, ale widocznie taka potrzeba chwili?
                • bzyku654321 Re: WAŁĘSA WIE 28.05.08, 12:33
                  JAKAŚ PANI ELŻBIETA PRZYCZEPIŁA NAM LINKA DO TEMATU O RADZIEJOWSKIM
                  ROCKU. RZECZ JEST O NIEJAKIM LEJBIE KOHNE VEL LECH WAŁĘSA
                  VEL "BOLEK".

BARDZIEJ CHYBA PASUJE TEN LINK DO TEGO TEMATU. WIĘC GO PRZENOSZĘ BO
                  ADMIN TEGO NIE ZROBIŁ A W TEN SPOSÓB BĘDZIEMY MIELI POMIESZANIE Z
                  POPLĄTANIEM.

OTO LINK

www.polskawalczaca.com/viewtopic.php?t=1623&sid=b92e9ee981730163592011c474f262b1

PANI ELŻBIETO DZIĘKUJEMY!!!
                  • sauber1 Re: WAŁĘSA WIE 29.05.08, 00:23
                    bzyku654321 napisała:

> JAKAŚ PANI ELŻBIETA PRZYCZEPIŁA NAM ...

Jak zwykle zapewne to temat zastępczy tylko, po to by ukryć prawdziwe oblicze
                    morderstw na naszym Narodzie. A pani Elżbieta widać lubi sobie popisać, życie na
                    emigracji swego rodzaju upokorzeniem dla człowieka, cały czas piach w oczy i
                    ciągłe szukanie winnych. Niech ona się cieszy że może tam w tym Toronto żyć
                    sobie beztrosko z dala od problemów z jakimi tu przyszłoby jej się borykać i
                    niechaj dziękuje Bogu Papieżowi i Lechowi, że wolno jej kiedy tylko zechce
                    zawsze zajrzeć do starego kraju, bez obawy że może trafić do łagru, albo zniknąć
                    w niewyjaśnionych okolicznościach.
                    • nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE 29.05.08, 06:52
                      Pani Elżbieta może sama sobie dziękować bo podobno aktywnie walczyła o
                      to będąc członkiem komitetów strajkowych.

Komu jeszcze powinna dziękować? Może tej sprytnie pomyślanej przez
                      dawny aparat historii, w wyniku której ktoś oddał władzę by już za
                      chwilę sprytnie ją przejąć...
                      • bzyku654321 Re: WAŁĘSA WIE 29.05.08, 09:08
                        MOJA RODZINKA BYŁA SOLIDARNOSCIOWA PRZEWAŻNIE I WZRASTAŁEM SŁYSZĄC
                        ŻE WAŁĘSA TO PRZYWÓDCA DOBRYCH POLAKÓW, BOHATER...

JEŚLI JEDNAK PRAWDĄ JEST TO O CZYM SŁYCHAĆ A WIEC, ŻE DAWNY SYSTEM
                        PRZEPROWADZIŁ SPRYTNĄ REWOLUCJĘ, A MOŻE RACZEJ POZWOLIŁ NA REWOLUCJĘ
                        KONTROLOWANĄ, A W SPEKTAKLU WZIĄŁ UDZIAŁ DOBRY AKTOR LEIBA KOHNE...
                        TO JA PROSZĘ PAŃSTWA CHCIAŁBYM ABY PRAWDA WYSZŁA NA JAW I TYM SAMYM
                        NIE CHCIAŁBYM ŻYC DŁUŻEJ W MYLNYM PRZEKONANIU.

LEPIEJ BY BYŁO ABY MIT UTRZYMAŁ SIĘ. ALE CHODZI O PRAWDĘ...PRZEDE
                        WSZYSTKIM O PRAWDĘ

PODPISZĘ SIĘ POD TYM CO POWIEDZIAŁ PAN POSEŁ CZUMA (PO) "CHCIAŁBYM
                        ABY TO WSZYSTKO OKAZAŁO SIĘ NIEPRAWDĄ (...) JEDNAK JEŚLI COŚ BYŁO,
                        NAWET TERAZ, PAN PREZYDENT POWINIEN PRZYZNAĆ SIĘ DO BŁĘDU. WSZYSCY
                        BŁĘDY POPEŁNIAJĄ".
                        • sauber1 Re: WAŁĘSA WIE 31.05.08, 19:50
                          bzyku654321 napisała:

> MOJA RODZINKA BYŁA SOLIDARNOSCIOWA PRZEWAŻNIE I WZRASTAŁEM SŁYSZĄC
                          > ŻE WAŁĘSA TO PRZYWÓDCA DOBRYCH POLAKÓW, BOHATER...

Bzyku nie ma co sie spuszczać, był proces bandytów ZOMOwców, dlatego dano temat
                          zastępczy by odsunąć uwagę od istoty problemu. Media już milczą. Podobnie jest z
                          Mazurem, pewnie pamiętasz jak miał przyjechać minister spraw zagranicznych rosji
                          do kraju naszego, a niestosowna to była chwila, od razu na dworcu zrobiono
                          prowokację, turystów rosyjskich niespodziewanie napadnięto i po zawodach.
                          Opaczność czuwa, a czasem trzeba jej dopomóc trochę, tak też się dzieje lokalnie
                          w mniejszych zawirowaniach ...
                          • bzyku654321 Re: WAŁĘSA WIE 11.06.08, 09:40
                            PAN WAŁĘSA CHCE PRZEPROSIN A JEŚLI NIE TO POZWIE PREZYDENTA
                            KACZYŃSKIEGO O JEDEN MILION EUROSÓW... TYTUŁEM NARUSZENIA DÓBR
                            OSOBISTYCH.

DROGO!

JA SIĘ TAK ZASTANAWIAM CO TEŻ INNEGO MA MÓWIĆ PREZYDENT KACZYŃSKI,
                            SKORO PRAWDĘ POZNAŁ PONAD 16 LAT TEMU. ZMIENIĆ ZDANIE BO TYLKO KROWA
                            ZDANIA NIE ZMIENIA, SCHOWAĆ GŁOWĘ W PIASEK, UDAC GREKA, ZMIENIĆ
                            ZDANIE BO WYSOKI SĄD PRZECIEŻ ORZEKŁ ŻE WAŁĘSA "BOLKIEM" NIE BYŁ...
                            SKORO MA SWOJĄ WIEDZĘ POPARTĄ MATERIAŁAMI, NA PODSTAWIE KTÓRYCH
                            GRUPA PATRIOTÓW SKUPIONYCH WOKÓŁ PREMIERA OLSZEWSKIEGO PRZED LATY
                            CHCIAŁA RAZ NA ZAWSZE SKOŃCZYĆ Z UBECJĄ, KOMUNĄ I TYM PODOBNYMI.

SĄDY SĄ SPRAWIEDLIWE ALE BYWA, ŻE SIĘ MYLĄ... PREZYDENT WIE SWOJE
                            WOBEC CZEGO CHYBA ZA KONSEKWENCJĘ NALEŻY MU SIĘ SZACUNEK.
                            • bzyku654321 Re: WAŁĘSA WIE 16.06.08, 10:25
                              "GDYBY BYŁY POJEDYNKI TO BYŚMY TO ROZSTRZYGNĘLI..."

wiadomosci.onet.pl/1769853,11,item.html
                              WIĘKSZOŚĆ INTERNAUTÓW KOMENTUJĄCYCH TE WYPOWIEDŹ JEST ZDANIA, ŻE
                              NIGDY NIE BYŁOBY TO MOŻLIWE...
                              • sauber1 Re: WAŁĘSA WIE 18.06.08, 17:47
                                bzyku654321 napisała:

> "GDYBY BYŁY POJEDYNKI TO BYŚMY TO ROZSTRZYGNĘLI..."

Być może, że i to całowicie jest już bez znaczenia, ale trzeba
                                przyznać że wszystko w reku fachowców staje się dziełem. Dziś świat
                                oparty na kłamstwie i pomówieniach, ale to też nieistotne. Za to
                                uważam promocje jakiejś tam idiotycznej ksiązki, za bardzo skuteczne
                                narzędzie, by pewne ugrupowania mogły w niedalekiej przyszłośći
                                odzyskac i umocnić swoją pozycję. Może trochę nietaktem jest z mojej
                                strony mówić tu o tym co myśle, albowiem to wyjatkowo czerwone
                                zagłębie, gdzie tęsknota za dawnymi czasy i absolutną władzą wielka
                                • nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE 18.06.08, 22:49
                                  Jedna z najbardziej wartościowych książek historii nowożytnej Polski.
                                  Swoją drogą wciąż mamy pecha do przekłamań historii. Dekadę, dwie,
                                  trzy później okazało się, że jest inaczej. Cóż polska norma
                                  • sauber1 Re: WAŁĘSA WIE 18.06.08, 23:03
                                    nouvellevague napisała:

> Jedna z najbardziej wartościowych książek historii nowożytnej Polski. ...

A czytałeś już? Kiedyś krążyły takie dowcipy, wchodzi listonosz do Księgarni, a
                                    księgarz pyta - co deszcz pada?
                                    Snoby i tak polecą i kupią, ładną ma ponoć szatę graficzną mieć, będzie
                                    sprawiała wrażenie na półce, no i wiadomo "bibuła" ;)))
                                    • nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE 18.06.08, 23:50
                                      Jak mogłem czytać skoro jej nie ma? Czytałem tylko to co we "Wprost",
                                      "Rzeczpospolitej"... Obejrzałem przed chwilą program w TVP1. Trudno
                                      będzie ją kupić. Żadna z dużych księgarn nie ma jej w ofercie choć
                                      ukazuje się w poniedzialek.
                                      Kasa już odłożona. A potem jednym tchem...

Lubię zagadki historyczne
                                      • sauber1 Re: WAŁĘSA WIE 19.06.08, 19:54
                                        nouvellevague napisała:

> ...Kasa już odłożona. A potem jednym tchem...
                                        >
                                        > Lubię zagadki historyczne

A nie lepi książeczke od nabożyństwa jednym tchym ??? ;)))
                                        A za gatki też można, czymu by nie ?:)))
                                        • nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE 19.06.08, 21:55
                                          od nabożeństwa jest. pamiątka komunii...a takiej o lechu jescze nie
                                          mam więc sobie zakupię (jak dostanę!)

www.allegro.pl/item385935635__sb_a_lech_walesa_cenckiewicz_gontarczyk_.html
                                          • sauber1 Re: WAŁĘSA WIE 19.06.08, 22:19
                                            nouvellevague napisała:

> od nabożeństwa jest. pamiątka komunii...a takiej o lechu jescze
                                            > nie mam więc sobie zakupię (jak dostanę!)
                                            >

A KUPUJ SOBIE, DEMOKRACJĘ PRAWIE JUŻ MAMY I PODZIĘKUJ LECHOWI BO, GDYBY SB-ecy
                                            NADAL MIELI TE SAME UPRAWNIENIA, TO BYŁBYŚ ŚCIGANY.
                                            • nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE 19.06.08, 22:39
                                              A to niby za co? Za te książeczkę do nabożeństwa czy za chęć zakupu
                                              książki, która nie podoba się temu czy tamtemu?
                                              • andreas077 Re: WAŁĘSA WIE 07.07.08, 07:16
                                                wyborcza.pl/1,76498,5427362,Zla_przeszlosc_i_psy_goncze__czyli_odpieprzcie_sie.html?as=4&ias=5
                                                • bzyku654321 Re: WAŁĘSA WIE 07.07.08, 12:05
                                                  O TYM JAK NASZ BOHATER, MICHNIK, MAZOWIECKI, GEREMEK, FRASYNIUK I
                                                  INNI PATRIOCI ZAPRZYJAZNILI SIĘ Z TOWARZYSZEM MOCZAREM - WODZEM SB I
                                                  INNYMI TOWARZYSZAMI...

www.polonica.net/Magdalenka.htm
                                                  STAŁO SIĘ TO 20 LAT TEMU
                                                  • andreas077 Re: WAŁĘSA WIE 07.07.08, 21:15
                                                    Zgoda buduje, niezgoda rujnuje, wiemy to od dziecka,jesteśmy mądrym, rozsądnym,
                                                    odważnym Narodem. Nie dopuściliśmy do drugiej Jugosławii, choć mieliśmy prawie
                                                    drugą Japonię i o mały włos mielibyśmy drugą Irlandię. Czas najlepszym
                                                    lekarstwem, a najważniejsze, że już niemal przez dwie dekady żyjemy w wolnej Polsce
                                                  • nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE 07.07.08, 23:06
                                                    Zgoda i spokój być powinny ale zauważyć należy, że na tej zgodzie zależy przede
                                                    wszystkim tym "od Moczara" i tzw. "konstruktywnej opozycji". Wszelkie badania,
                                                    dociekania prawdy są niepotrzebne bo burzą "święty spokój" tego zacnego
                                                    towarzystwa, które się nachapało i cały czas jest podłączone do żródełka. Mają w
                                                    każdym razie na razie Pana Tuska z całą tą Platformą Obywatelską, która zręcznie
                                                    kryje róźne łachuderstwa, bagatelizuje je lub próbuje wyciszyć pewne sprawy. Ach
                                                    nie chce mi się pisać...
                                                  • bzyku654321 Re: WAŁĘSA WIE 08.07.08, 09:02
                                                    NO WŁAŚNIE. WYSTARCZY WYOBRAZIĆ SOBIE, ŻE: "JESTEM TAKIM
                                                    KWAŚNIEWSKIM, WAŁĘSĄ, MICHNIKIEM, MOCZAREM, MILLEREM PRZYKŁADOWO,
                                                    GROSZA NACIUŁAŁEM W TEN LUB INNY SPOSÓB KORZYSTAJĄC ZE SPOSOBNOŚCI,
                                                    KTÓRE BOZIA DAŁA, BRUDU NIEUSUWALNEGO ZA PAZNOKCIAMI SIĘ
                                                    NAGROMADZIŁO TO CZY MI PASUJE, ŻE JAKIŚ TAM ZIOBRO, MACIEREWICZ,
                                                    OLSZEWSKI I BRACIA KACZYŃSCY CHCĄ O TYM MÓWIĆ I BRUD TEN ZZA
                                                    PAZNOKCI TROCHĘ SIŁOWO WYDOBYĆ?" ODPOWIEDŹ OCZYWISTA. BĘDĄC KTÓRYMŚ
                                                    Z WYMIENIONYCH PANÓW NAWOŁYWAŁBYM DO ZGODY, JEDNOŚCI NARODOWEJ,
                                                    PRZEBACZENIA. A PO CO TO ZAMIESZANIE, GRZEBANIE W BRUDNYCH
                                                    HISTORIACH. TRZEBA ŻYĆ PRZYSZŁOŚCIĄ A NIE OGLĄDAĆ SIĘ DO TYŁU.

RZĄD SZANOWNEGO PANA TUSKA JAK WIDAĆ SPOKÓJ TEN PRÓBUJE ZAPEWNIAĆ I
                                                    MIŁOŚĆ MIEDZY POLAKAMI SZERZYĆ...

CO RUSZ JEDNAK WYCHODZI JAKAŚ SPRAWKA I SPOKÓJ TEN ZDEKA BURZY:
                                                    KSIĄŻKA "NIEUDACZNYCH" HISTORYKÓW IPNu O DOMNIEMANYM AGENCIE BOLKU,
                                                    ZAMIŁOWANIE MACIEREWICZA I OLSZEWSKIEGO DO GRZEBANIA W AKTACH, 14
                                                    MLN $ DO PODZIAŁU MIĘDZY "KAMANDĘ LESZKA" I "KAMANDĘ ALKA",
                                                    ZATRUDNIANIE PRZEZ DEMOKTRATĘ MICHNIKA - ESBECKIEJ ŚWINI MALESZKI I
                                                    RÓŻNE MNIEJSZE ŚWIŃSTEWKA.

CZY RZECZYWIŚCIE NALEŻY O TYM WSZYSTKIM ZAPOMNIEĆ I UMOZLIWIĆ TYM
                                                    WSZYSTKIM PANOM ROZKWIT ICH SZEMRANYCH BIZNESÓW?

POCIESZAJĄCE JEST TYLKO TO, ŻE WYŁOŻYŁ SIĘ CWANIAK TOW.LEPPER.
                                                    BLOKADY ANNO 2008 POZBAWIONE SĄ SIŁY I WIELOŚCI UCZESTNIKÓW. MÓWI
                                                    SIĘ O NICH, ŻE "BIORĄ W NICH UDZIAŁ CI CO NIE MAJĄ CO ZE SOBĄ
                                                    ZROBIĆ. PRAWDZIWI ROLNICY PRACUJĄ W SWOICH GOSPODARSTWACH". LEPPER
                                                    CHCE JEDNAK PONOWNIE WYPŁYNĄĆ NA FALI BLOKAD. MOŻE SOBIE BLOKOWAĆ.
                                                    FOLKLOR PRZECIE MUSI BYĆ.
                                                  • andreas077 Re: WAŁĘSA WIE 08.07.08, 12:44
                                                    Tacy jak "Alek", "Leszek", czy "obecnie prężni władni" poradzą sobie, nie nasz w
                                                    tym problem, czasem korzenie wystarczy mieć silne ...
                                                  • andreas077 Re: WAŁĘSA WIE 08.07.08, 14:09
                                                    nouvellevague napisała:

> Zgoda i spokój być powinny ale zauważyć należy, że na tej zgodzie zależy przede
                                                    > wszystkim tym "od Moczara" i tzw. "konstruktywnej opozycji". Wszelkie badania,
                                                    > dociekania prawdy są niepotrzebne bo burzą "święty spokój" tego zacnego
                                                    > towarzystwa, które się nachapało i cały czas jest podłączone do żródełka.

Ale co Ty chcesz od tych zacnych ludzi, oni kiedyś prim wiedli w naszym kraju,
                                                    byli wzorcem, a nikomu nie jest bezkarnie łamać prawo tak za bardzo wolno
                                                  • bzyku654321 Re: WAŁĘSA WIE 08.07.08, 15:02
                                                    andreas077 napisał:

> nouvellevague napisała:
                                                    >
                                                    > > Zgoda i spokój być powinny ale zauważyć należy, że na tej
                                                    zgodzie zależy
                                                    > przede
                                                    > > wszystkim tym "od Moczara" i tzw. "konstruktywnej opozycji".
                                                    Wszelkie bad
                                                    > ania,
                                                    > > dociekania prawdy są niepotrzebne bo burzą "święty spokój" tego
                                                    zacnego
                                                    > > towarzystwa, które się nachapało i cały czas jest podłączone do
                                                    żródełka.
                                                    >
                                                    >
                                                    > Ale co Ty chcesz od tych zacnych ludzi, oni kiedyś prim wiedli w
                                                    naszym kraju,
                                                    > byli wzorcem, a nikomu nie jest bezkarnie łamać prawo tak za
                                                    bardzo wolno
                                                    >
                                                    > TYTUŁEM KOMENTARZA RAZ JESZCZE ULTRANARODOWOCHRZEŚCIJAŃSKI I
                                                    ZAPEWNE "NIEPRAWDZIWY" BO "SPREPAROWANY' (ITP ITD) REPORTAŻ
                                                    P.T. "CZAR MAGDALENKI" O TYM JAK TO ESBEKOKOMUNIŚCI BRATALI SIĘ Z
                                                    TYMI CO NIBY WALCZYLI Z KOMUNĄ I JĄ OBALILI...

www.polonica.net/Magdalenka.htm
                                                  • andreas077 Re: WAŁĘSA WIE 08.07.08, 17:42
                                                    bzyku654321 napisała:

> ... TYTUŁEM KOMENTARZA RAZ JESZCZE ULTRANARODOWOCHRZEŚCIJAŃSKI I
                                                    > ZAPEWNE "NIEPRAWDZIWY" BO "SPREPAROWANY' (ITP ITD) REPORTAŻ
                                                    > P.T. "CZAR MAGDALENKI" O TYM JAK TO ESBEKOKOMUNIŚCI BRATALI SIĘ Z
                                                    > TYMI CO NIBY WALCZYLI Z KOMUNĄ I JĄ OBALILI...
                                                    >
                                                    > www.polonica.net/Magdalenka.htm

No tak, a bo to pierwsza zdrada? Grunt że ludzie są zadowoleni, a szczególnie Ci
                                                    "obaleni", którzy dziś za wielką tolerancją i wybaczaniem są, co chyba nikogo
                                                    nie dziwi ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka