bzyku654321 19.05.08, 09:14 wiadomosci.onet.pl/1751695,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jerryone1 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 19.05.08, 15:56 Myślę, że Wałęsa wie nawet kto jest Lolkiem i Tolą!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 19.05.08, 20:49 Lechu wie wszystko najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 20.05.08, 05:20 Nieświadomość - receptą na szczęście. Często niepewność i brak świadomości pomagają wieść beztroskie, przyjemne na wesoło i w dostatku życie. Warto wiedzieć mniej, aby nie robić sobie kłopotów, zadając kolejne zbędne pytania, no bo i po co się męczyć, wysilać szukając rozwiązań na siłę, kiedy życie takie proste. Co ma wisieć, nie utonie i czas szybko leci, a pomięć ulotna. Być może i wie kto kim był, ale jakie to ma dziś znaczenie, a szczególnie dla nas ??? Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 20.05.08, 09:49 TAK, TAK... NIEŚWIADOMOŚĆ JEST WYGODNA ALE CO Z TĄ POLSKĄ WŁAŚNIE. CZY TY MYSLISZ, ŻE WSZYSCY CHCĄ BYC TACY W CIEMIĘ BICI CO??? EJ SAUBER TY TO JESTEŚ POETA LECZ GŁOWA NIE TA. CHODZI O TZW. NAJNOWSZĄ HISTORIĘ NASZEGO KRAJU CHOCIAŻBY. JA TO BYM WOLAŁ ŻEBY UCZONO DZIATKI HISTORII PRAWDZIWEJ A NIE TAK JAK DO ROKU 1989 ŻE NIE BYŁO KATYNIA A W 1939 ZSRR NIE NAPADŁ NA POLSKĘ ITP ITD. JEŚLI PREZYDENT RZECZYWIŚCIE ZWIĄZANY BYŁ Z SB TO TRZEBA O TYM POWIEDZIEĆ. A NIE ŻE BOHATER NOBLISTA, NIESKAZITELNY. PO CO NAM TAKA MISTYFIKACJA. CHOCIAŻ NIEKTÓRZY UWIELBIAJĄ FAŁSZYWĄ PRAWDĘ. BYLE COŚ ŁADNIE NA OBRAZKU WYGLĄDAŁO... JA CHCIAŁBYM POZNAĆ TĘ PRAWDĘ "RZECZYWISTĄ". MYSLĘ, ŻE WIELU POLAKÓW RÓWNIEŻ. JAK POWIEDZIAŁ WCZORAJW TVN24 PAN CZUMA "GDYBY PRZEZYDENT PRZYZNAŁ SIĘ DO BŁĘDU NAWET W TEJ CHWILI WYSZEDŁBY Z TEJ OPRESJI OBRONNĄ RĘKĄ. NAWET NAJWIĘKSZYM ZDARZAJĄ SIĘ POTKNIĘCIA". REASUMUJĄC. JA CHCIAŁBYM ZNAĆ PRAWDĘ DLATEGO ABY WIEDZIEĆ CZY BOHATEREM BYŁ CZY JEDNAK NIE BYŁ. GORBACZOW W ROZMOWIE Z KACZYŃSKIM ZWRACAŁ NIEDAWNO UWAGĘ NA SPRAWĘ JARUZELSKIEGO SUGERUJĄC, ŻE NALEŻY ZWRÓCIC UWAGĘ NA TO, ŻE GENERAŁ JEST STARYM, SCHOROWANYM CZŁOWIEKIEM, KTÓREMU NALEŻY SIĘ OPIEKA A NIE SZYKANOWANIE NA STAROŚĆ. CO DO SPRAWY JARUZELSKIEGO TO UWAŻAM, ŻE WYBRAŁ PO PROSTU MNIEJSZE ZŁO WPROWADZAJĄC STAN WOJENNY. DZIAŁAŁ OFICJALNIE JAKO JARUZELSKI. I CHWAŁA MU ZA TO, ŻE PRAWDOPODOBNIE NIE MIAŁ DWÓCH TWARZY... SAM PAPIEŻ JP II JAK WYNIKA Z ZEZNAŃ CHOCIAŻBY GORBACZOWA CHWALIŁ GENERAŁA ZA WIELE POSUNIĘĆ, ŻE SĄ MĄDRE, ŻE SĄ W TROSCE O LOSY POLSKI... A PAN PREZYDENT - LAUREAT POKOJOWEJ NAGRODY NOBLA, BOHATER NARODOWY, BOJOWNIK... A Z DRUGIEJ STRONY PRAWDOPODOBNIE WSPÓŁPRACOWNIK APARATU BEZPIECZEŃSTWA. JEŻELI TO PRAWDA TO PRZYKRA SPRAWA. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 20.05.08, 10:55 bzyku654321 napisała: > JA CHCIAŁBYM POZNAĆ TĘ PRAWDĘ "RZECZYWISTĄ". Oj przydałoby sie jak widzę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 20.05.08, 20:47 sauber a ja mam pytanie. czy ty czasem nie reklamujesz Wazeliny lub Czopków? wiadomo, że rzeczy o których piszesz są wygodne. ale czy nie jest ważne że ktoś z ołtarza ma brudno za pazurami? takie pozytywne jest niedostrzeganie tego bo jest najbardziej rozpoznawanym `polakiem na świecie i wszedł do kanonu bohaterów narodowych? Jedną z rzeczy, których nie znoszę jest HIPOKRYZJA i WAZELINIARSTWO Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 20.05.08, 23:59 nouvellevague napisała: > sauber a ja mam pytanie. czy ty czasem nie reklamujesz Wazeliny lub > Czopków? ... Otóż nie synu, jak ten pan obalał komunę z murem berlińskim włącznie (a było mi dane być i na tym święcie osobiście) to cały świat cieszył sie z tego, nawet afrykańskie dzieci widząc że jestem POLAKIEM wołały do mnie WALENSA!!! Miłe to było przeżycie, szkoda żeby to ktoś spieprzył, a szczególnie tacy, o jakich mówimy tu w sąsiednim wątku. To brzmi groteskowo jak marzenia o odrodzeniu starego komunistycznego porządku w nowym europejskim wydaniu ... Powiem tylko Ci tyle, że chętnie i mnie by zlinczowano tylko dlatego że jestem w rodzinie katyńskiej, niektórych to bardzo boli, ale ja historii nie pisałem, tylko życie i popaprańcy... Odpowiedz Link Zgłoś
nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 21.05.08, 07:02 No i o to chodzi łaskawco, że cały świat myślał, że Wałesa "szczerze obalał" stary porządek torując drogę "nowemu". Czy gdyby ten świat wiedział, że dzieje się to w porozumieniu z SB przyklasnął by tym poczynaniom? Wątpię. Wałesa stał się wówczas popularny bo był postrzegany jako: "prosty", "szczery", "odważny". Po prostu bohater... Czy jednak można nazwać "bohaterem" kogoś kto jest na sztandarze a gdzieś tam z tyłu działa na szkodę tych pomniejszych, którzy walczą obok niego? W jakiejś innej sytuacji nazwano by to albo :krecią robotą" albo "sraniem we własne gniazdo" albo jeszcze wymowniej. Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 21.05.08, 08:32 Wałesa stał się wówczas popularny bo był postrzegany jako: "prosty", "szczery", "odważny". Po prostu bohater... POWIADASZ, ŻE "PROSTY", "SZCZERY", "ODWAŻNY" PO LATACH WSZYSTKO ULEGŁO ZMIANIE BO SKORO BYŁOBY PRAWDĄ TO, ŻE "Z SB..." TO "SZCZEROŚĆ" I "ODWAGA" ODPADAJĄ. A CZY "PROSTY" SKORO Z ROKU NA ROK CORAZ MĄDRZEJSZY, KSIĄŻKĘ ZA KSIĄŻKĄ PISZE? CHYBA JEDNAK "PROSTY" POZOSTAŁ Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 21.05.08, 15:57 LECHU jest jak "PAN TADEUSZ"....prosty i zaściankowy Odpowiedz Link Zgłoś
nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 21.05.08, 21:53 zajefajnie żeś to ujął Jerryone! Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 21.05.08, 23:02 nouvellevague napisała: > zajefajnie żeś to ujął Jerryone! Nie wszystko złoto co się świeci, podobnie jest i z ludźmi, czasem bohaterowie też zmęczeni, a same to się tylko dziury w skarpetkach robią. Żeby nie "Bolek" to gówno byś tu mógł pisać ... Ale jest zajefajnie i to tylko się liczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 21.05.08, 23:31 bzyku654321 napisała: > PO LATACH WSZYSTKO ULEGŁO ZMIANIE BO SKORO BYŁOBY PRAWDĄ TO, ŻE "Z > SB..." TO "SZCZEROŚĆ" I "ODWAGA" ODPADAJĄ. Ale jakie to ma dziś znaczenie, i czy tak już można??? Odpowiedz Link Zgłoś
nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 21.05.08, 23:35 a jakie ma znaczenie mądralo że hitler i stalin wymordowali miliony ludzi. powinniśmy im łaskawie wybaczyć stwierdzając, że chwilowo błądzili. tu chodzi o historię i o to co się komu należy. Nie należy się chwała bohaterowi który bohaterem do końca nie był bo działał na szkodę swoich towarzyszy niedoli. No i o to chodzi i o to chodzi i o to chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 22.05.08, 01:17 nouvellevague napisała: > ... Nie należy się chwała bohaterowi który bohaterem do końca nie > był, bo działał na szkodę ... To zależy w czyjej ocenie? Są jeszcze ludzie, dla których ci wyżej wymienieni mordercy są bohaterami, choć my mamy powody ich bardzo nienawidzić. Ale też nie wyzbywajmy sie własnej narodowości i nie obrzucajmy swoich bohaterów błotem, ku zadowoleniu garstki chcącej wrócić do korytka i stary nowy ład nam zaprowadzić... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas077 Re: WAŁĘSA WIE KTO JEST AGENTEM "BOLKIEM"! 29.05.08, 04:36 Według Wałęsy Kaczyńscy chcą zniszczyć nasze zwycięstwo, bo sami nie zdążyli wziąć w nim udziału. Oni w pierwszej "Solidarności" nie odgrywali czołowych ról. Może z tchórzostwa albo z braku chęci do walki. A może po prostu się zagapili, uznali, że jeszcze teraz nie uda się wygrać, i czekali na następne rozdanie. A potem było już za późno, zauważyli, że majątek oddany, stanowiska rozdzielone. To krzyczą: jest zdrada, agenci, róbmy nową rewolucję z nami na czele. -- wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=9911&wid=9999604&ticaid=15f8c "Lepiej jedno słowo przed niż dwa po" Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: WAŁĘSA WIE 22.05.08, 00:54 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5233880.html Odpowiedz Link Zgłoś
nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE 25.05.08, 00:39 sauber z całym szacunkiem, wszyscy którzy "coś" o tym wiedzą twierdzą, że rzecz jest pewna, że "bolek" to... chodzi im wszystkim o to, że dobrze by było aby "bo-lesław" przyznał się do tego. znaczy do tego, że był słaby. A on odsądza ich od czci i wiary. chodzi tylko o przyznanie si do pewnego błędu. do takiego przyznał się choćby Gunter Grass. A jak się zachował Lech po tym oświadczeniu Grassa? Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: WAŁĘSA WIE 25.05.08, 00:55 nouvellevague napisała: >... chodzi tylko o przyznanie si do pewnego błędu ... Ale jakie to ma znaczenie, czy ktoś na tym ucierpiał ??? Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: WAŁĘSA WIE 25.05.08, 10:08 a nie myli się tylko ten co nic nie robi:). Odpowiedz Link Zgłoś
nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE 25.05.08, 13:24 sauber lubi jednak wazelinkę. No i czopki Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: WAŁĘSA WIE 25.05.08, 21:50 jerryone1 napisał: > czopki niewidki:) w sumie to najlepiej każdy temat spłycić do poziomu bagna, to jest dziś na topie i takie proste, a może nawet prostackie, ale widocznie taka potrzeba chwili? Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: WAŁĘSA WIE 28.05.08, 12:33 JAKAŚ PANI ELŻBIETA PRZYCZEPIŁA NAM LINKA DO TEMATU O RADZIEJOWSKIM ROCKU. RZECZ JEST O NIEJAKIM LEJBIE KOHNE VEL LECH WAŁĘSA VEL "BOLEK". BARDZIEJ CHYBA PASUJE TEN LINK DO TEGO TEMATU. WIĘC GO PRZENOSZĘ BO ADMIN TEGO NIE ZROBIŁ A W TEN SPOSÓB BĘDZIEMY MIELI POMIESZANIE Z POPLĄTANIEM. OTO LINK www.polskawalczaca.com/viewtopic.php?t=1623&sid=b92e9ee981730163592011c474f262b1 PANI ELŻBIETO DZIĘKUJEMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: WAŁĘSA WIE 29.05.08, 00:23 bzyku654321 napisała: > JAKAŚ PANI ELŻBIETA PRZYCZEPIŁA NAM ... Jak zwykle zapewne to temat zastępczy tylko, po to by ukryć prawdziwe oblicze morderstw na naszym Narodzie. A pani Elżbieta widać lubi sobie popisać, życie na emigracji swego rodzaju upokorzeniem dla człowieka, cały czas piach w oczy i ciągłe szukanie winnych. Niech ona się cieszy że może tam w tym Toronto żyć sobie beztrosko z dala od problemów z jakimi tu przyszłoby jej się borykać i niechaj dziękuje Bogu Papieżowi i Lechowi, że wolno jej kiedy tylko zechce zawsze zajrzeć do starego kraju, bez obawy że może trafić do łagru, albo zniknąć w niewyjaśnionych okolicznościach. Odpowiedz Link Zgłoś
nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE 29.05.08, 06:52 Pani Elżbieta może sama sobie dziękować bo podobno aktywnie walczyła o to będąc członkiem komitetów strajkowych. Komu jeszcze powinna dziękować? Może tej sprytnie pomyślanej przez dawny aparat historii, w wyniku której ktoś oddał władzę by już za chwilę sprytnie ją przejąć... Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: WAŁĘSA WIE 29.05.08, 09:08 MOJA RODZINKA BYŁA SOLIDARNOSCIOWA PRZEWAŻNIE I WZRASTAŁEM SŁYSZĄC ŻE WAŁĘSA TO PRZYWÓDCA DOBRYCH POLAKÓW, BOHATER... JEŚLI JEDNAK PRAWDĄ JEST TO O CZYM SŁYCHAĆ A WIEC, ŻE DAWNY SYSTEM PRZEPROWADZIŁ SPRYTNĄ REWOLUCJĘ, A MOŻE RACZEJ POZWOLIŁ NA REWOLUCJĘ KONTROLOWANĄ, A W SPEKTAKLU WZIĄŁ UDZIAŁ DOBRY AKTOR LEIBA KOHNE... TO JA PROSZĘ PAŃSTWA CHCIAŁBYM ABY PRAWDA WYSZŁA NA JAW I TYM SAMYM NIE CHCIAŁBYM ŻYC DŁUŻEJ W MYLNYM PRZEKONANIU. LEPIEJ BY BYŁO ABY MIT UTRZYMAŁ SIĘ. ALE CHODZI O PRAWDĘ...PRZEDE WSZYSTKIM O PRAWDĘ PODPISZĘ SIĘ POD TYM CO POWIEDZIAŁ PAN POSEŁ CZUMA (PO) "CHCIAŁBYM ABY TO WSZYSTKO OKAZAŁO SIĘ NIEPRAWDĄ (...) JEDNAK JEŚLI COŚ BYŁO, NAWET TERAZ, PAN PREZYDENT POWINIEN PRZYZNAĆ SIĘ DO BŁĘDU. WSZYSCY BŁĘDY POPEŁNIAJĄ". Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: WAŁĘSA WIE 31.05.08, 19:50 bzyku654321 napisała: > MOJA RODZINKA BYŁA SOLIDARNOSCIOWA PRZEWAŻNIE I WZRASTAŁEM SŁYSZĄC > ŻE WAŁĘSA TO PRZYWÓDCA DOBRYCH POLAKÓW, BOHATER... Bzyku nie ma co sie spuszczać, był proces bandytów ZOMOwców, dlatego dano temat zastępczy by odsunąć uwagę od istoty problemu. Media już milczą. Podobnie jest z Mazurem, pewnie pamiętasz jak miał przyjechać minister spraw zagranicznych rosji do kraju naszego, a niestosowna to była chwila, od razu na dworcu zrobiono prowokację, turystów rosyjskich niespodziewanie napadnięto i po zawodach. Opaczność czuwa, a czasem trzeba jej dopomóc trochę, tak też się dzieje lokalnie w mniejszych zawirowaniach ... Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: WAŁĘSA WIE 11.06.08, 09:40 PAN WAŁĘSA CHCE PRZEPROSIN A JEŚLI NIE TO POZWIE PREZYDENTA KACZYŃSKIEGO O JEDEN MILION EUROSÓW... TYTUŁEM NARUSZENIA DÓBR OSOBISTYCH. DROGO! JA SIĘ TAK ZASTANAWIAM CO TEŻ INNEGO MA MÓWIĆ PREZYDENT KACZYŃSKI, SKORO PRAWDĘ POZNAŁ PONAD 16 LAT TEMU. ZMIENIĆ ZDANIE BO TYLKO KROWA ZDANIA NIE ZMIENIA, SCHOWAĆ GŁOWĘ W PIASEK, UDAC GREKA, ZMIENIĆ ZDANIE BO WYSOKI SĄD PRZECIEŻ ORZEKŁ ŻE WAŁĘSA "BOLKIEM" NIE BYŁ... SKORO MA SWOJĄ WIEDZĘ POPARTĄ MATERIAŁAMI, NA PODSTAWIE KTÓRYCH GRUPA PATRIOTÓW SKUPIONYCH WOKÓŁ PREMIERA OLSZEWSKIEGO PRZED LATY CHCIAŁA RAZ NA ZAWSZE SKOŃCZYĆ Z UBECJĄ, KOMUNĄ I TYM PODOBNYMI. SĄDY SĄ SPRAWIEDLIWE ALE BYWA, ŻE SIĘ MYLĄ... PREZYDENT WIE SWOJE WOBEC CZEGO CHYBA ZA KONSEKWENCJĘ NALEŻY MU SIĘ SZACUNEK. Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: WAŁĘSA WIE 16.06.08, 10:25 "GDYBY BYŁY POJEDYNKI TO BYŚMY TO ROZSTRZYGNĘLI..." wiadomosci.onet.pl/1769853,11,item.html WIĘKSZOŚĆ INTERNAUTÓW KOMENTUJĄCYCH TE WYPOWIEDŹ JEST ZDANIA, ŻE NIGDY NIE BYŁOBY TO MOŻLIWE... Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: WAŁĘSA WIE 18.06.08, 17:47 bzyku654321 napisała: > "GDYBY BYŁY POJEDYNKI TO BYŚMY TO ROZSTRZYGNĘLI..." Być może, że i to całowicie jest już bez znaczenia, ale trzeba przyznać że wszystko w reku fachowców staje się dziełem. Dziś świat oparty na kłamstwie i pomówieniach, ale to też nieistotne. Za to uważam promocje jakiejś tam idiotycznej ksiązki, za bardzo skuteczne narzędzie, by pewne ugrupowania mogły w niedalekiej przyszłośći odzyskac i umocnić swoją pozycję. Może trochę nietaktem jest z mojej strony mówić tu o tym co myśle, albowiem to wyjatkowo czerwone zagłębie, gdzie tęsknota za dawnymi czasy i absolutną władzą wielka Odpowiedz Link Zgłoś
nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE 18.06.08, 22:49 Jedna z najbardziej wartościowych książek historii nowożytnej Polski. Swoją drogą wciąż mamy pecha do przekłamań historii. Dekadę, dwie, trzy później okazało się, że jest inaczej. Cóż polska norma Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: WAŁĘSA WIE 18.06.08, 23:03 nouvellevague napisała: > Jedna z najbardziej wartościowych książek historii nowożytnej Polski. ... A czytałeś już? Kiedyś krążyły takie dowcipy, wchodzi listonosz do Księgarni, a księgarz pyta - co deszcz pada? Snoby i tak polecą i kupią, ładną ma ponoć szatę graficzną mieć, będzie sprawiała wrażenie na półce, no i wiadomo "bibuła" ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE 18.06.08, 23:50 Jak mogłem czytać skoro jej nie ma? Czytałem tylko to co we "Wprost", "Rzeczpospolitej"... Obejrzałem przed chwilą program w TVP1. Trudno będzie ją kupić. Żadna z dużych księgarn nie ma jej w ofercie choć ukazuje się w poniedzialek. Kasa już odłożona. A potem jednym tchem... Lubię zagadki historyczne Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: WAŁĘSA WIE 19.06.08, 19:54 nouvellevague napisała: > ...Kasa już odłożona. A potem jednym tchem... > > Lubię zagadki historyczne A nie lepi książeczke od nabożyństwa jednym tchym ??? ;))) A za gatki też można, czymu by nie ?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE 19.06.08, 21:55 od nabożeństwa jest. pamiątka komunii...a takiej o lechu jescze nie mam więc sobie zakupię (jak dostanę!) www.allegro.pl/item385935635__sb_a_lech_walesa_cenckiewicz_gontarczyk_.html Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: WAŁĘSA WIE 19.06.08, 22:19 nouvellevague napisała: > od nabożeństwa jest. pamiątka komunii...a takiej o lechu jescze > nie mam więc sobie zakupię (jak dostanę!) > A KUPUJ SOBIE, DEMOKRACJĘ PRAWIE JUŻ MAMY I PODZIĘKUJ LECHOWI BO, GDYBY SB-ecy NADAL MIELI TE SAME UPRAWNIENIA, TO BYŁBYŚ ŚCIGANY. Odpowiedz Link Zgłoś
nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE 19.06.08, 22:39 A to niby za co? Za te książeczkę do nabożeństwa czy za chęć zakupu książki, która nie podoba się temu czy tamtemu? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas077 Re: WAŁĘSA WIE 07.07.08, 07:16 wyborcza.pl/1,76498,5427362,Zla_przeszlosc_i_psy_goncze__czyli_odpieprzcie_sie.html?as=4&ias=5 Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: WAŁĘSA WIE 07.07.08, 12:05 O TYM JAK NASZ BOHATER, MICHNIK, MAZOWIECKI, GEREMEK, FRASYNIUK I INNI PATRIOCI ZAPRZYJAZNILI SIĘ Z TOWARZYSZEM MOCZAREM - WODZEM SB I INNYMI TOWARZYSZAMI... www.polonica.net/Magdalenka.htm STAŁO SIĘ TO 20 LAT TEMU Odpowiedz Link Zgłoś
andreas077 Re: WAŁĘSA WIE 07.07.08, 21:15 Zgoda buduje, niezgoda rujnuje, wiemy to od dziecka,jesteśmy mądrym, rozsądnym, odważnym Narodem. Nie dopuściliśmy do drugiej Jugosławii, choć mieliśmy prawie drugą Japonię i o mały włos mielibyśmy drugą Irlandię. Czas najlepszym lekarstwem, a najważniejsze, że już niemal przez dwie dekady żyjemy w wolnej Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
nouvellevague Re: WAŁĘSA WIE 07.07.08, 23:06 Zgoda i spokój być powinny ale zauważyć należy, że na tej zgodzie zależy przede wszystkim tym "od Moczara" i tzw. "konstruktywnej opozycji". Wszelkie badania, dociekania prawdy są niepotrzebne bo burzą "święty spokój" tego zacnego towarzystwa, które się nachapało i cały czas jest podłączone do żródełka. Mają w każdym razie na razie Pana Tuska z całą tą Platformą Obywatelską, która zręcznie kryje róźne łachuderstwa, bagatelizuje je lub próbuje wyciszyć pewne sprawy. Ach nie chce mi się pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: WAŁĘSA WIE 08.07.08, 09:02 NO WŁAŚNIE. WYSTARCZY WYOBRAZIĆ SOBIE, ŻE: "JESTEM TAKIM KWAŚNIEWSKIM, WAŁĘSĄ, MICHNIKIEM, MOCZAREM, MILLEREM PRZYKŁADOWO, GROSZA NACIUŁAŁEM W TEN LUB INNY SPOSÓB KORZYSTAJĄC ZE SPOSOBNOŚCI, KTÓRE BOZIA DAŁA, BRUDU NIEUSUWALNEGO ZA PAZNOKCIAMI SIĘ NAGROMADZIŁO TO CZY MI PASUJE, ŻE JAKIŚ TAM ZIOBRO, MACIEREWICZ, OLSZEWSKI I BRACIA KACZYŃSCY CHCĄ O TYM MÓWIĆ I BRUD TEN ZZA PAZNOKCI TROCHĘ SIŁOWO WYDOBYĆ?" ODPOWIEDŹ OCZYWISTA. BĘDĄC KTÓRYMŚ Z WYMIENIONYCH PANÓW NAWOŁYWAŁBYM DO ZGODY, JEDNOŚCI NARODOWEJ, PRZEBACZENIA. A PO CO TO ZAMIESZANIE, GRZEBANIE W BRUDNYCH HISTORIACH. TRZEBA ŻYĆ PRZYSZŁOŚCIĄ A NIE OGLĄDAĆ SIĘ DO TYŁU. RZĄD SZANOWNEGO PANA TUSKA JAK WIDAĆ SPOKÓJ TEN PRÓBUJE ZAPEWNIAĆ I MIŁOŚĆ MIEDZY POLAKAMI SZERZYĆ... CO RUSZ JEDNAK WYCHODZI JAKAŚ SPRAWKA I SPOKÓJ TEN ZDEKA BURZY: KSIĄŻKA "NIEUDACZNYCH" HISTORYKÓW IPNu O DOMNIEMANYM AGENCIE BOLKU, ZAMIŁOWANIE MACIEREWICZA I OLSZEWSKIEGO DO GRZEBANIA W AKTACH, 14 MLN $ DO PODZIAŁU MIĘDZY "KAMANDĘ LESZKA" I "KAMANDĘ ALKA", ZATRUDNIANIE PRZEZ DEMOKTRATĘ MICHNIKA - ESBECKIEJ ŚWINI MALESZKI I RÓŻNE MNIEJSZE ŚWIŃSTEWKA. CZY RZECZYWIŚCIE NALEŻY O TYM WSZYSTKIM ZAPOMNIEĆ I UMOZLIWIĆ TYM WSZYSTKIM PANOM ROZKWIT ICH SZEMRANYCH BIZNESÓW? POCIESZAJĄCE JEST TYLKO TO, ŻE WYŁOŻYŁ SIĘ CWANIAK TOW.LEPPER. BLOKADY ANNO 2008 POZBAWIONE SĄ SIŁY I WIELOŚCI UCZESTNIKÓW. MÓWI SIĘ O NICH, ŻE "BIORĄ W NICH UDZIAŁ CI CO NIE MAJĄ CO ZE SOBĄ ZROBIĆ. PRAWDZIWI ROLNICY PRACUJĄ W SWOICH GOSPODARSTWACH". LEPPER CHCE JEDNAK PONOWNIE WYPŁYNĄĆ NA FALI BLOKAD. MOŻE SOBIE BLOKOWAĆ. FOLKLOR PRZECIE MUSI BYĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas077 Re: WAŁĘSA WIE 08.07.08, 12:44 Tacy jak "Alek", "Leszek", czy "obecnie prężni władni" poradzą sobie, nie nasz w tym problem, czasem korzenie wystarczy mieć silne ... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas077 Re: WAŁĘSA WIE 08.07.08, 14:09 nouvellevague napisała: > Zgoda i spokój być powinny ale zauważyć należy, że na tej zgodzie zależy przede > wszystkim tym "od Moczara" i tzw. "konstruktywnej opozycji". Wszelkie badania, > dociekania prawdy są niepotrzebne bo burzą "święty spokój" tego zacnego > towarzystwa, które się nachapało i cały czas jest podłączone do żródełka. Ale co Ty chcesz od tych zacnych ludzi, oni kiedyś prim wiedli w naszym kraju, byli wzorcem, a nikomu nie jest bezkarnie łamać prawo tak za bardzo wolno Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: WAŁĘSA WIE 08.07.08, 15:02 andreas077 napisał: > nouvellevague napisała: > > > Zgoda i spokój być powinny ale zauważyć należy, że na tej zgodzie zależy > przede > > wszystkim tym "od Moczara" i tzw. "konstruktywnej opozycji". Wszelkie bad > ania, > > dociekania prawdy są niepotrzebne bo burzą "święty spokój" tego zacnego > > towarzystwa, które się nachapało i cały czas jest podłączone do żródełka. > > > Ale co Ty chcesz od tych zacnych ludzi, oni kiedyś prim wiedli w naszym kraju, > byli wzorcem, a nikomu nie jest bezkarnie łamać prawo tak za bardzo wolno > > TYTUŁEM KOMENTARZA RAZ JESZCZE ULTRANARODOWOCHRZEŚCIJAŃSKI I ZAPEWNE "NIEPRAWDZIWY" BO "SPREPAROWANY' (ITP ITD) REPORTAŻ P.T. "CZAR MAGDALENKI" O TYM JAK TO ESBEKOKOMUNIŚCI BRATALI SIĘ Z TYMI CO NIBY WALCZYLI Z KOMUNĄ I JĄ OBALILI... www.polonica.net/Magdalenka.htm Odpowiedz Link Zgłoś
andreas077 Re: WAŁĘSA WIE 08.07.08, 17:42 bzyku654321 napisała: > ... TYTUŁEM KOMENTARZA RAZ JESZCZE ULTRANARODOWOCHRZEŚCIJAŃSKI I > ZAPEWNE "NIEPRAWDZIWY" BO "SPREPAROWANY' (ITP ITD) REPORTAŻ > P.T. "CZAR MAGDALENKI" O TYM JAK TO ESBEKOKOMUNIŚCI BRATALI SIĘ Z > TYMI CO NIBY WALCZYLI Z KOMUNĄ I JĄ OBALILI... > > www.polonica.net/Magdalenka.htm No tak, a bo to pierwsza zdrada? Grunt że ludzie są zadowoleni, a szczególnie Ci "obaleni", którzy dziś za wielką tolerancją i wybaczaniem są, co chyba nikogo nie dziwi ??? Odpowiedz Link Zgłoś