Gość: Emeryt IP: *.telsten.com / 10.20.6.* 02.10.03, 23:37 Ludzie!To jest jakas paranoja.I to maja byc inwestycje drogowe w czterystu tysiecznym miescie w ciagu kilku lat?Ratunku!Zlodzieje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Czytelniczka Re: Nowe inwestycje komunikacyjne zaplanowane IP: *.ppcor.org.pl / 10.32.37.* 03.10.03, 07:50 A co z wielką akcją naprawy chodników w mieście która była latem, zapewniano nas ze zgłoszone chodniki zostaną naprawione i nic z tego nie wynikło. Naprawa chodnika przy ul. Libelta czeka już chyba z pięć lat i jak się chodziło po "kocich łbach" tak sie dalej chodzi (centrum miasta, Filharmonia Pomorska ze swoim jubileuszem 50 lecia - wstyd chodzić takim chodnikem). Odpowiedz Link Zgłoś
carton Śmiać się czy płakać? 03.10.03, 08:11 Po przeczytaniu tej notki należy się śmiać czy raczej płakać??? Całe inwestycje drogowe przewidziane do realizacji wciągu najbliższych 4 lat to tylko zatoczki i pętle autobusowe??? A co drogami, które są w żenującym stanie? Marnie wygląda przyszłość tego miasta... P.S. Niedawno w mediach regionalnych trąbiono o podobnych "wielkich" inwestycjach drogowych - przed rozpoczęciem roku szkolnego drogowcy namalowali kilka pasków na przejściach dla pieszych i zainstowali supernowoczesne znaki drogowe... Całe dwa - należy dodać! Odpowiedz Link Zgłoś
oti Re: Nowe inwestycje komunikacyjne zaplanowane 03.10.03, 09:37 Gość portalu: Emeryt napisał(a): > Ludzie!To jest jakas paranoja.I to maja byc inwestycje drogowe w > czterystu tysiecznym miescie w ciagu kilku lat? 1 jest napisane inwestycje komunikacyjne jak przypuszczam to brak precyzji gw która tym zwrotem objeła inwestycje związane z komunikacją miejską, gdybyś słuchał uważnie usłyszał byś o innych planowanych inwestycjach >> Ratunku!Zlodzieje! 2 trzeba było tak drzeć morde kiedy rządzili twoi czerwoni kolesie i rozsrywali kase na prawo i na lewo po kumplach i budowali nam wielkie hale, węzły na hop i na kreche jak gierek - dobrze że nam tu jasiakiewicz w ramach kiełbasy wyborczej nie wybudował jakiejś huty, lub kopalni a obecny zarząd musi teraz próbować ten kamień kredytów na górę wnieść, szkoda tylko że twoi czerwoni kolesie nadal podkładają mu nogi w radzie miasta ps świadomość wielu ludzi wzrosła znacznie - znane ci ze szkoły marksizmu-leninizmu chwyty propagandowe w stylu: "Ratunku! Zlodzieje!" są dla wielu przejawem ograniczonego populizmu Odpowiedz Link Zgłoś
carton Re: Nowe inwestycje komunikacyjne zaplanowane 03.10.03, 09:45 oti napisał: [...] >gdybyś słuchał uważnie usłyszał byś o > innych planowanych inwestycjach No ja np. słyszałem (a dokładniej to czytałem) swego czasu, że w sierpniu/wrześniu tego roku miała się rozpocząć przebudowa ronda Fordońskiego połączona z poprawieniem powikłanej trasy tramwajowej przez most. I co? I nico! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kz Re: Nowe inwestycje komunikacyjne zaplanowane IP: *.studio.net.pl 03.10.03, 14:13 carton napisał: > oti napisał: > [...] > >gdybyś słuchał uważnie usłyszał byś o > > innych planowanych inwestycjach > > No ja np. słyszałem (a dokładniej to czytałem) swego czasu, że w > sierpniu/wrześniu tego roku miała się rozpocząć przebudowa ronda Fordońskiego > połączona z poprawieniem powikłanej trasy tramwajowej przez most. I co? I nico! Przyszły rok. Uzyskanie dofinansowania się przeciągnęło. Tyle że jakoś mało mi się do tego śpieszy. Tory wyprostują, ale wpieprzą jak zwykle skopaną sygnalizację świetlną i czas przejazdu się wydłuży. Było torowisko z boku i nie trzeba go było ruszać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kz Re: Nowe inwestycje komunikacyjne zaplanowane IP: *.studio.net.pl 03.10.03, 14:12 oti napisał: > Gość portalu: Emeryt napisał(a): > > > Ludzie!To jest jakas paranoja.I to maja byc inwestycje > drogowe w > > czterystu tysiecznym miescie w ciagu kilku lat? > > 1 jest napisane inwestycje komunikacyjne jak przypuszczam to > brak precyzji gw która tym zwrotem objeła inwestycje związane z > komunikacją miejską, ...na cztery lata. Przecież to jest żałosne. Ja już nie śmiem wspominać o takich rzeczach jak tramwaj do Fordonu, ale co z takimi drobiazgami jak połączenie Kujawska-Zbożowy Rynek, czy połączenie pętli przy Dworcu PKP z siecią tramwajową? Gdzie _jakiekolwiek_ inwestycje w komunikację szynową? Gdzie w końcu obiecywana przez miłościwie nam panującego przezydenta kolej miejska? (nie żebym uważał to za panaceum, ale przedstawiałem kiedyś całkiem rozsądny i niedrogi pomysł na nią) Nigdzie? Tak myślałem. Prościej jest się handryczyć o związki miast itp. I tak radni i prezydent się przepychają i się będą przepychać aż miasto się pod nimi rozsypie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzemien Nowe inwestycje komunikacyjne zaplanowane IP: *.ipt.aol.com 03.10.03, 15:06 . A co tu dopiero mowic o linii Transrapidu Budgoszcz-Berlin! Dlaczego nie ma portu w Fordonie i autostrady? Dlaczego nie domagacie sie od rzadu warszawskiego zwrotu podatkow? Zydowski rzad poslal polskich zolnierzy do Iraku zbudowac Wielki Izrael do Tygrysu i Eufratu. Dlaczego nie zorganizujecie sie? Wolicie ogladac dzienniki telewizyjne? Kto za was ma sie zorganizowac? 400 tysiecy ludzi... No ludzie... Ilu w tym roku wypielo na was tylki i wyjechalo na emigracje? . Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Nowe inwestycje komunikacyjne zaplanowane 03.10.03, 15:32 Gość portalu: Krzemien napisał(a): > . > A co tu dopiero mowic o linii Transrapidu Budgoszcz-Berlin! > > Dlaczego nie ma portu w Fordonie i autostrady? Bo rzadzą nami Żydzi????? > > Dlaczego nie domagacie sie od rzadu warszawskiego zwrotu podatkow? > Bo jestesmy Żydami?????? > Zydowski rzad poslal polskich zolnierzy do Iraku zbudowac Wielki Izrael do Tygr > ysu i Eufratu. > Dlaczego nie zorganizujecie sie? Bo jetsesmy Żydami??????????? Wolicie ogladac dzienniki telewizyjne? Kto za > was ma sie > zorganizowac? 400 tysiecy ludzi... No ludzie... 400 tys Żydów no moze oprócz Polego i otiego :))) > > Ilu w tym roku wypielo na was tylki i wyjechalo na emigracje? > . Duzo????????????? mosze ivica Odpowiedz Link Zgłoś
carton Do Krzemienia 06.10.03, 07:00 Krzemien, czy ty wszędzie musisz wpieprzać te swoje chore spiskowe teorie!!! Gość portalu: Krzemien napisał(a): > . > A co tu dopiero mowic o linii Transrapidu Budgoszcz-Berlin! > > Dlaczego nie ma portu w Fordonie i autostrady? > > Dlaczego nie domagacie sie od rzadu warszawskiego zwrotu podatkow? > > Zydowski rzad poslal polskich zolnierzy do Iraku zbudowac Wielki Izrael do Tygr > ysu i Eufratu. > Dlaczego nie zorganizujecie sie? Wolicie ogladac dzienniki telewizyjne? Kto za > was ma sie > zorganizowac? 400 tysiecy ludzi... No ludzie... > > Ilu w tym roku wypielo na was tylki i wyjechalo na emigracje? > . Odpowiedz Link Zgłoś