lumpbizkit 26.08.08, 14:24 Poczta polska to dziadowstwo, sprywatyzowac albo zreformowac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nixodus Re: Poczta będzie zwalniać ludzi 26.08.08, 16:37 Jak zwykle zwolnią, pracowników okienkowych i listonoszy, a sitwa na Jagiellońskiej pozostanie z wysokimi pensjami w tym związkowcy, znajomi królika i byli politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Poczta będzie zwalniać ludzi 27.08.08, 14:52 umpbizkit napisał: > Poczta polska to dziadowstwo, sprywatyzowac albo zreformowac. InPost jest prywatny i oprócz tego, że wysyła przesyłki tylko do ograniczonej liczby miejsc, to w terminach dostarczania niczym się nie różni od PP, jest nawet gorzej. Prywatyzacja nie jest receptą na wszystkie bolączki tego świata. Zreformować owszem, zacząć od samiuśkiej góry. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Poczta będzie zwalniać ludzi 27.08.08, 15:37 > InPost jest prywatny i oprócz tego, że wysyła przesyłki tylko do ograniczonej > liczby miejsc, to w terminach dostarczania niczym się nie różni od PP, jest > nawet gorzej. To niczego nie dowodzi. Normalny rynek usług pocztowych to nie jest coś co stworzy się jedną decyzją o demonopolizacji. > Prywatyzacja nie jest receptą na wszystkie bolączki tego świata. No nie jest. Na łysienie plackowate, problemy z erekcją i złą pogodę na pewno nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Tyle plag na raz. 27.08.08, 21:57 xolaptop napisał: > Tyle chorób na raz, współczuję ci. Czy zamiast bezmyślnego dogryzania innym potrafisz napisać coś na temat :D Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: Poczta będzie zwalniać ludzi 27.08.08, 14:53 jak mozna zredukować etat osoby zatrudnionej na umowę-zlecenie. przecież to nie jest umowa o pracę, tylko cywilno-prawna i żaden etat wraz z podpisaniem takiej umowy się nie tworzy. oczywiscie zwolnią doręczycieli i panie w okienku, a keirownictwo zostanie na swoich stanowiskach... Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Poczta będzie zwalniać ludzi 27.08.08, 15:02 Jeśli ktoś ma umowę na czas określony i pracodawca tej umowy nie przedłuża, to nie jest żadne zwalnianie pracownika!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mitchris Poczta będzie zwalniać ludzi 27.08.08, 15:15 Trzeba ten relikt PRL sprywatyzować, wywalić związki zawodowe, które tylko doją kasę, a pożytku żadnego. Otworzyć rynek na konkurencję, co powinno podnieść jakość usług. Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 Zezwolić na działanie konkurencji. Poprawi się 27.08.08, 15:28 jakość usług, spadną ceny, a pracownicy będą mogli przejść do innego pracodawcy. Utrzymywanie monopolu PP nikomu nie służy. Odpowiedz Link Zgłoś
po2jacz złodziei się nie zwalnia tylko aresztuje... 27.08.08, 15:44 w ciągudwóch tygodni zaginęły mi trzy przesyłi które wysyłałem pocztą. Oczywiście się nie odnalazły i nie znaleziono winnych. To są jakieś kpiny ... jaja itp. itd. jak można zgubić przesyłkę i nie znalęść odpowiedzialnych za zgubę. POCZT TO KOMUNA w najgorszym wydaniu! Niech nie spodziewają się, że ktoś będzie ich wsperał !! Dolamusa Odpowiedz Link Zgłoś
plosiak Ludzie z kwalifikacjami pracę znajdą 27.08.08, 16:48 Cytat z artykułu: "Ci, którzy nie znaleźli dla siebie innego miejsca, siedzą w pracy jak na szpilkach. - Nie wiem, kiedy się mnie pozbędą. Szukałem nowego zajęcia, ale nie znalazłem dla siebie nic odpowiedniego. Póki co, żyję nadzieją, że mnie ominie ta cała redukcja. I nie chcę myśleć, co będzie dalej - żali się jeden z pocztowców." Nie znalazł dla siebie nic odpowiedniego. Ciekawe co to za praca byłaby odpowiednia dla takiego pocztowca. Kwalifikacje ma olbrzymie - potrafi przystawić 180 pieczątek na minutę, nakleić znaczek i wydać resztę. Jak dla mnie poniżej członka zarządu w spółce akcyjnej nie powinien schodzić ;) Ale cierpliwie siedzi i czeka, co to będzie. Ja bym się dokształcał, zrobił 10 kursów, żeby mieć za co utrzymać rodzinę. Ale biednemu pocztowcowi strach paraliżuje poczynania :D Na list wysłany priorytetem czekałem 4 dni. Nie jestem w stanie tego pojąć. Trochę rzeczy kupuję via internet i dziwnym trafem kurierzy z drugiego końca Polski są najdalej pojutrze u mnie. Jak listonosze strajkowali i nie doręczali przesyłek, to mieli cały kraj w doopie. To niech teraz się sami martwią. Dobrze, że mają umowy zlecenia, ja nie chcę, by z moich podatków szła jeszcze kasa na odprawy dla nierobów. Każdy, kto musiał wysłać list wie doskonale, że poczeka w kolejce bardzo długo i będzie mógł podziwiać 6 zamkniętych okienek z 8, za którymi siedzą panie i liczą pieniądze i przekładają papierki. Mimo, że kolejka rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Ludzie z kwalifikacjami pracę znajdą 27.08.08, 16:53 Widzę, że z członkami zarządów nie miałeś nigdy do czynienia. Może to i dobrze ... Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek glodowe pesje,podziekucie menagerowi Niezgodzie 27.08.08, 18:33 zapewnial ze pracownicy beda za to co daje , niechbierze teczke i za....... z paczkami Odpowiedz Link Zgłoś
lucacd Re: glodowe pesje,podziekucie menagerowi Niezgod 27.08.08, 20:51 Taki z niego menadżer i fachowiec, jak z Głódzia oficer. Odpowiedz Link Zgłoś
quando.quando "prywatyzacja' 27.08.08, 20:49 Dziwię się, że tak wielu wierzy w prywatyzację.W naszym kraju to jest "prywatyzacja", bo polega na tym, że sprzedaje się to , co dochodowe. Innego Niemiec nie weźmie, bo nie jest głupi.Ale nasi sprzedajni politycy udają, że tego nie wiedzą.Po "prywatyzacji" Telekomunikacji Polskiej (kupiła francuska państwowa firma), 50 tys. ludzi poszło na bruk. Odpowiedz Link Zgłoś
ser_euchenio Re: "prywatyzacja' 27.08.08, 23:01 No i co z tego, że zwolniła tylu pracowników? Jako firma (nieważne czy państwowa czy prywatna) ma świadczyć pewne usługi. Świadczy bez tych 50 tyś.? No świadczy! Jeżeli Ci nie odpowiada ich poziom to zmień operatora(tak, gościu - coś takiego można zrobić). Jeżeli żal Ci tych ludzi i chcesz im jakoś pomóc, to wykup sobie nie jeden abonament, ale 100, namów do tego samego 1000 innych frajerów i wtedy zatrudnienie wzrośnie, żeby obsłużyć zwiększoną ilość klientów. Nie stać Cię na to? Cóż, dlaczego miało by stać na to firmę - ona ma zarabiać kasę a nie dawać zatrudnienie zbędnym pracownikom. Ustrój zmienił się ładnych kilka lat temu - sposób myślenia jak widać został socjalistyczny... Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.aliks Poczta będzie zwalniać ludzi 27.08.08, 20:53 Poczta Polska powinna zaznać zdrowej konkurencji. W tej chwili PP celuje w gubieniu przesyłek (200 000 w ubiegłym roku! gdzie to się podziało?!) oraz ćwiczeniu cierpliwości klientów. Byłabym zadowolona choćby z możliwości wybrania sobie urzędu pocztowego, bo w moim, zajmującym olbrzymią powierzchnię w tzw. dobrej dzielnicy miasta, większość pomieszczenia zajmuje nieodmiennie KOLEJKA. Na 7 istniejących okienek czynne są 2, zatrudnione w nich panie piszą na komputerze wyłącznie palcem wskazującym prawej ręki, a większość energii wkładają w narzekanie jak im się ciężko pracuje. DOŚĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
fidel0000 Jak brali dziesiątki tysięcy z prywatyzacji TP 28.08.08, 16:01 nikt nie protestował. Teraz pokrzywdzeni działacze PRL/u szukają kasy !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś