unsatisfied6 17.11.03, 21:48 wydaje mu się , że jak przeczytał sztukę kochania i kamasutrę , to jest kasanową . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t.king Re: misiu myli teorię z praktyką 17.11.03, 21:50 misiu to nawet elementarza do końca nie doczytał Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: misiu myli teorię z praktyką 17.11.03, 21:53 t.king napisał: > misiu to nawet elementarza do końca nie doczytał ale swóje pomiary , czy jak je tam zwie , zna . Odpowiedz Link Zgłoś
t.king Re: misiu myli teorię z praktyką 17.11.03, 22:00 i dlatego p.Kwaśniewska zostanie prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: misiu myli teorię z praktyką 17.11.03, 22:43 t.king napisał: > i dlatego p.Kwaśniewska zostanie prezydentem nie strasz .wg jakich pomiarów ? Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: misiu myli teorię z praktyką 17.11.03, 22:44 misiu taki kiepski jestes?? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: misiu myli teorię z praktyką 17.11.03, 22:47 rhemek napisał: > misiu taki kiepski jestes?? misiu musi najpierw przemysleć , dokonać pomiaru , a później dopiero do dzieła . Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: misiu myli teorię z praktyką 17.11.03, 23:27 Misiu mysli, misiu wklada, dokonuje pomiaru i dopiero wtedy w mozole dziala.Nastepnie bada efekty - a to nic innego jak pomiar, a dokladnie ewaluacja! Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: misiu myli teorię z praktyką 17.11.03, 23:34 cos mi siewydaje, ze misiu glownie teoretyzuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
t.king Re: misiu nic nie rozumie !!! 17.11.03, 22:55 a na 100 mieszkańców Polski to ilu jest mądrych ? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: misiu nic nie rozumie !!! 17.11.03, 22:58 t.king napisał: > a na 100 mieszkańców Polski to ilu jest mądrych ? 53 głosuje na JK kilku na Oleksego , kilku na Tuska , inni na Leppera - zostaje 11/100 Odpowiedz Link Zgłoś
t.king Re: misiu nic nie rozumie !!! 17.11.03, 23:04 niepoprawny optymista z Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: misiu myli teorię z praktyką 17.11.03, 23:21 unsatisfied6 napisał: > t.king napisał: > > > misiu to nawet elementarza do końca nie doczytał > ale swóje pomiary , czy jak je tam zwie , zna . > Myslalem gosciu ze masz klase, po co te zlosliwosci!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
t.king Re: misiu myli teorię z praktyką 17.11.03, 23:23 przepraszam misiu, o innym misiu myślałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pq Re: misiu myli teorię z praktyką IP: 213.77.40.* 20.11.03, 14:17 ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 a najistotniejsza 17.11.03, 21:51 unsatisfied6 napisał: > wydaje mu się , że jak przeczytał sztukę kochania > i kamasutrę , to jest kasanową . a najistotniejsza w jego praktykach kasanowy jest teoria pomiaru . Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: misiu myli teorię z praktyką 17.11.03, 23:17 unsatisfied6 napisał: > wydaje mu się , że jak przeczytał sztukę kochania > i kamasutrę , to jest kasanową . Nie wydaje mi sie, jestem praktykiem, w tej sztuce tez.Jak juz to Casanova!!! Dzieki za chec siegniecia do zrodla!A jednak?!A pamietasz jak bylo na poczatku? Niemierko pojebany!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: misiu myli teorię z praktyką 17.11.03, 23:37 ;)) to byl jeden zmoich mądrzejszych argumentow wycelowanych w mlodego studenta Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: misiu myli teorię z praktyką 18.11.03, 08:09 misiu11 napisał: > unsatisfied6 napisał: > > > wydaje mu się , że jak przeczytał sztukę kochania > > i kamasutrę , to jest kasanową . > Nie wydaje mi sie, jestem praktykiem, w tej sztuce tez.Jak juz to Casanova!!! > Dzieki za chec siegniecia do zrodla!A jednak?!A pamietasz jak bylo na poczatku? > Niemierko pojebany!!!! coś ci się plącze misiu , nigdzie nie pisałem , że ktoś , szególnie Niemirko, jest pojebany .pisałem , że system ocen , który narzucała mi dyrekcja jest pojebany . Casanowa już był , ty możesz tylko zostać Kasanową , jak przeczytasz jeszcze kilka książek . Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: misiu myli teorię z praktyką 18.11.03, 09:19 System ocen narzuca dyrekcja?Co Ty piszesz?Przeciez system oceniania to ministerialne wytyczne.Faktycznie nie ma sensu.Spojrz na swoje inne wątki.Wiesz czego dowodza?To pomysl!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: misiu myli teorię z praktyką 17.11.03, 23:38 unsatisfied6 napisał: > wydaje mu się , że jak przeczytał sztukę kochania > i kamasutrę , to jest kasanową . I jeszcze jedno zal mi Ciebie.Jestes podstepny zfrustrowanym totalnym ignorantem.Tez moglbym jakis rozpoczac post, ale to nie u mnie ta mentalnosc amerykanska.Atak atak, bo my amerykanie to naj... na tym swiecie.widac ze Stany odcisnely na Tobie pietno, a jakie to domysl sie.Ten post powiedzial wszystko kim jestes i jaki jestes.Dobrze, ze nie uczysz w szkole marny podstepny robaczku.Nie wart jestes jakiejkolwiek dysputy, bo jestes sorry, delikatnie .... Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: misiu myli teorię z praktyką 18.11.03, 08:23 misiu11 napisał: > unsatisfied6 napisał: > > > wydaje mu się , że jak przeczytał sztukę kochania > > i kamasutrę , to jest kasanową . > I jeszcze jedno zal mi Ciebie.Jestes podstepny zfrustrowanym totalnym > ignorantem.Tez moglbym jakis rozpoczac post, ale to nie u mnie ta mentalnosc > amerykanska.Atak atak, bo my amerykanie to naj... na tym swiecie.widac ze Stany > > odcisnely na Tobie pietno, a jakie to domysl sie.Ten post powiedzial wszystko > kim jestes i jaki jestes.Dobrze, ze nie uczysz w szkole marny podstepny > robaczku.Nie wart jestes jakiejkolwiek dysputy, bo jestes sorry, delikatnie ... > . nie denerwuj się misiu . nerwy twojej pięknosci szkodzą . nie potrzebuję twojego współczucia , a mogą go potrzebować twoi uczniowie . jeśli nadepnąłem na twoją piętę , to sam się o to prosisz i afiszujesz swoim nickiem . skoro twoje panie nazywają cię misiu, to powiem ci , że to nie jest komplement i uwierz mi , kobiety wolą inne zwierzątka , jednak żadko na nie trafiają . Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: misiu myli teorię z praktyką 18.11.03, 09:52 Misiu, nikt mnie tak nie nazywa.To akurat anagram poczatkowych liter mojego imienia i nazwiska, a jedenascie z tego wzgledu ze juz userow o tym nicku bylo 10.Widzisz w tym mylisz sie.A zasadnicza roznica miedzy nami jest taka, ze ja pracuje w zawodzie, a TY nie. Ja doswiadczam, a ty zyjesz jakimis wspomnieniami. Zawod wybralem z przekonania i wierz mi niezle sobie radze. Ty wspomniales ze jacys tam Twoi (ktorych przejal ktos inny)uczniowie pozniej byli olipijczykami, a ja mam ich i to nie przypadek lecz efekt ustawicznej pracy uczniow i mojej.Bo bardzo istotnym jest uksztaltowanie w mlodziezy motywacji do pracy i ich czynnik twórczy. Mam rozne dowody na to, ze nie tylko interesujaco prowadze proces ksztalcenia, ale zreszta to co dla mnie jest bardzo istotne wychowuje.Wlasnie chyba na zajeciach wychowawczych zrealizuje temat "Frustracja - przyczyny i skutki w dobie społeczeństwa konsumpcyjnego". Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 kompletny miś 18.11.03, 10:54 misiu11 napisał: > Misiu, nikt mnie tak nie nazywa.To akurat anagram poczatkowych liter mojego > imienia i nazwiska, a jedenascie z tego wzgledu ze juz userow o tym nicku bylo > 10.Widzisz w tym mylisz sie.A zasadnicza roznica miedzy nami jest taka, ze ja > pracuje w zawodzie, a TY nie. taka jest różnica między nami , że ty robisz tą tandetę która coraz częściej bywa krytykowana , a ja nie . Ja doswiadczam, a ty zyjesz jakimis > wspomnieniami. Zawod wybralem z przekonania i wierz mi niezle sobie radze. Ty > wspomniales ze jacys tam Twoi (ktorych przejal ktos inny)uczniowie pozniej byli > > olipijczykami, a ja mam ich i to nie przypadek lecz efekt ustawicznej pracy > uczniow i mojej.Bo bardzo istotnym jest uksztaltowanie w mlodziezy motywacji do > > pracy i ich czynnik twórczy. Mam rozne dowody na to, ze nie tylko interesujaco > prowadze proces ksztalcenia, ale zreszta to co dla mnie jest bardzo istotne > wychowuje.Wlasnie chyba na zajeciach wychowawczych zrealizuje > temat "Frustracja - przyczyny i skutki w dobie społeczeństwa konsumpcyjnego". i z czego ty się tłumaczysz ? że twoja pani nie nazywa cię misiu ? jesteś kompletny miś . twierdzisz , że w ciągu kilku miesięcy można przygotawać ucznia do olimpiady ?!!! swoje metody wychowawcze zostaw swoim uczniom , a mi tego misiaczku oszczędź . Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: kompletny miś 18.11.03, 11:00 Misiu, misiu , co mis wszystkie rozumy zjasl?! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: kompletny miś 18.11.03, 11:03 rhemek napisał: > Misiu, misiu , co mis wszystkie rozumy zjasl?! i co gorsza bierze to dosłownie . miś pożera książki . Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: kompletny miś 18.11.03, 11:11 unsatisfied6 napisał: > rhemek napisał: > > > Misiu, misiu , co mis wszystkie rozumy zjasl?! > i co gorsza bierze to dosłownie . miś pożera książki . O to niezdrowo. Duza ilosc wywoluje zaparcia. I zle wplywa na ogolna kondycje intelektualna... Ewentualnie wskazane jest popijanie duza iloscia atramentu, koniecznie niebieskiego. > > Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: kompletny miś 18.11.03, 11:17 rhemek napisał: > unsatisfied6 napisał: > > > rhemek napisał: > > > > > Misiu, misiu , co mis wszystkie rozumy zjasl?! > > i co gorsza bierze to dosłownie . miś pożera książki . > > O to niezdrowo. > Duza ilosc wywoluje zaparcia. > I zle wplywa na ogolna kondycje intelektualna... > Ewentualnie wskazane jest popijanie duza iloscia atramentu, koniecznie niebiesk > iego. > > > > > > Ty mu takich rzeczy nie podpowiadaj , bo naprawdę wypije . Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: kompletny miś 18.11.03, 11:24 unsatisfied6 napisał: > rhemek napisał: > > > unsatisfied6 napisał: > > > > > rhemek napisał: > > > > > > > Misiu, misiu , co mis wszystkie rozumy zjasl?! > > > i co gorsza bierze to dosłownie . miś pożera książki . > > > > O to niezdrowo. > > Duza ilosc wywoluje zaparcia. > > I zle wplywa na ogolna kondycje intelektualna... > > Ewentualnie wskazane jest popijanie duza iloscia atramentu, koniecznie > niebiesk > > iego. > > > > > > > > > > > Ty mu takich rzeczy nie podpowiadaj , bo naprawdę wypije . Fajnie by bylo gdyby wypil:)))))) > > Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: kompletny miś 18.11.03, 11:48 rhemek napisał: > unsatisfied6 napisał: > > > rhemek napisał: > > > > > unsatisfied6 napisał: > > > > > > > rhemek napisał: > > > > > > > > > Misiu, misiu , co mis wszystkie rozumy zjasl?! > > > > i co gorsza bierze to dosłownie . miś pożera książki . > > > > > > O to niezdrowo. > > > Duza ilosc wywoluje zaparcia. > > > I zle wplywa na ogolna kondycje intelektualna... > > > Ewentualnie wskazane jest popijanie duza iloscia atramentu, konieczni > e > > niebiesk > > > iego. > > > > > > > > > > > > > > > > Ty mu takich rzeczy nie podpowiadaj , bo naprawdę wypije . > > Fajnie by bylo gdyby wypil:)))))) > > > > > > lepiej nie, wystarczą te wzdęcia po pożeraniu książek . Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: kompletny miś 18.11.03, 11:52 unsatisfied6 napisał: > rhemek napisał: > > > unsatisfied6 napisał: > > > > > rhemek napisał: > > > > > > > unsatisfied6 napisał: > > > > > > > > > rhemek napisał: > > > > > > > > > > > Misiu, misiu , co mis wszystkie rozumy zjasl?! > > > > > i co gorsza bierze to dosłownie . miś pożera książki . > > > > > > > > O to niezdrowo. > > > > Duza ilosc wywoluje zaparcia. > > > > I zle wplywa na ogolna kondycje intelektualna... > > > > Ewentualnie wskazane jest popijanie duza iloscia atramentu, koni > eczni > > e > > > niebiesk > > > > iego. > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > Ty mu takich rzeczy nie podpowiadaj , bo naprawdę wypije . > > > > Fajnie by bylo gdyby wypil:)))))) > > > > > > > > > > > lepiej nie, wystarczą te wzdęcia po pożeraniu książek . > > ok oszczedzmy mu bolu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: kompletny miś 18.11.03, 11:55 rhemek napisał: > unsatisfied6 napisał: > > > rhemek napisał: > > > > > unsatisfied6 napisał: > > > > > > > rhemek napisał: > > > > > > > > > unsatisfied6 napisał: > > > > > > > > > > > rhemek napisał: > > > > > > > > > > > > > Misiu, misiu , co mis wszystkie rozumy zjasl?! > > > > > > i co gorsza bierze to dosłownie . miś pożera książki . > > > > > > > > > > O to niezdrowo. > > > > > Duza ilosc wywoluje zaparcia. > > > > > I zle wplywa na ogolna kondycje intelektualna... > > > > > Ewentualnie wskazane jest popijanie duza iloscia atramentu, > koni > > eczni > > > e > > > > niebiesk > > > > > iego. > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > Ty mu takich rzeczy nie podpowiadaj , bo naprawdę wypije . > > > > > > Fajnie by bylo gdyby wypil:)))))) > > > > > > > > > > > > > > > > lepiej nie, wystarczą te wzdęcia po pożeraniu książek . > > > > > > ok oszczedzmy mu bolu. > :) a może on to lubi? Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: kompletny miś 18.11.03, 11:58 unsatisfied6 napisał: > rhemek napisał: > > > unsatisfied6 napisał: > > > > > rhemek napisał: > > > > > > > unsatisfied6 napisał: > > > > > > > > > rhemek napisał: > > > > > > > > > > > unsatisfied6 napisał: > > > > > > > > > > > > > rhemek napisał: > > > > > > > > > > > > > > > Misiu, misiu , co mis wszystkie rozumy zjasl > ?! > > > > > > > i co gorsza bierze to dosłownie . miś pożera ksią > żki . > > > > > > > > > > > > O to niezdrowo. > > > > > > Duza ilosc wywoluje zaparcia. > > > > > > I zle wplywa na ogolna kondycje intelektualna... > > > > > > Ewentualnie wskazane jest popijanie duza iloscia atram > entu, > > koni > > > eczni > > > > e > > > > > niebiesk > > > > > > iego. > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > Ty mu takich rzeczy nie podpowiadaj , bo naprawdę wypije . > > > > > > > > Fajnie by bylo gdyby wypil:)))))) > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > lepiej nie, wystarczą te wzdęcia po pożeraniu książek . > > > > > > > > > > ok oszczedzmy mu bolu. > > :) > a może on to lubi? > > Biedni uczniowie. Wychowawca i nauczyciel , sadomasochista... Zreszta to widac juz po jego osobowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: kompletny miś 20.11.03, 00:25 rhemek napisał: > > Biedni uczniowie. > Wychowawca i nauczyciel , sadomasochista... moze jeshcze czlonek sekty? na pewno, inaczej w garniturze po pyry by chodzil ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: kompletny miś 18.11.03, 11:34 Nieuważnie czytasz!!!!Ja nie napisalem, ze mozna przygotowac ucznia w ciagu kilku miesiecy.Napisalem, ze to wynik ustawicznego ksztalcenia.Umiejetnosc pedagoga to tez znalezienie takich uczniow.Oni przychodza do nas z pewnymi posdstawami, a my ich rozwijamy, ukierunkowujemy itp.Faktem jest ze w moim zawodzie jest duzo tandeciarstwa tak jak wszedzie.Kiedys napisalem, ze to wlasnie wynik nieodpowiedniego doboru do zawodu.Jezeli tak uogolniasz, nie majac zielonego pojecia co i jak robie, to po co pchasz sie do tego tandeciarstwa?Rozumiem bylbys rodzynkiem w tym nedznym oswiatowym towarzystwie. Moja zona nigdy do mnie nie mowila i nie mowi MIS. Metody owszem sa jezeli mowimy o wychowaniu. Wiesz co jest najistotniejsze w roli wychowawcy, taki maly pierwiastek swojej osobowosci, ktory przyciaga.Jedni to maja a drudzy nie.Jako wychowawca zapewne wypusciles niejedno pokolenie maturzystow, spotykasz sie z nimi cyklicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: kompletny miś 18.11.03, 11:39 misiu11 napisał: > Nieuważnie czytasz!!!!Ja nie napisalem, ze mozna przygotowac ucznia w ciagu > kilku miesiecy.Napisalem, ze to wynik ustawicznego ksztalcenia.Umiejetnosc > pedagoga to tez znalezienie takich uczniow.Oni przychodza do nas z pewnymi > posdstawami, a my ich rozwijamy, ukierunkowujemy itp.Faktem jest ze w moim > zawodzie jest duzo tandeciarstwa tak jak wszedzie.Kiedys napisalem, ze to > wlasnie wynik nieodpowiedniego doboru do zawodu.Jezeli tak uogolniasz, nie > majac zielonego pojecia co i jak robie, to po co pchasz sie do tego > tandeciarstwa?Rozumiem bylbys rodzynkiem w tym nedznym oswiatowym towarzystwie. > Moja zona nigdy do mnie nie mowila i nie mowi MIS. Metody owszem sa jezeli > mowimy o wychowaniu. Wiesz co jest najistotniejsze w roli wychowawcy, taki maly > > pierwiastek swojej osobowosci, ktory przyciaga.Jedni to maja a drudzy nie.Jako > wychowawca zapewne wypusciles niejedno pokolenie maturzystow, spotykasz sie z > nimi cyklicznie? a jak nazywa cię żona ? popużko ? ptaszku ? Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: kompletny miś 18.11.03, 11:40 unsatisfied6 napisał: > misiu11 napisał: > > > Nieuważnie czytasz!!!!Ja nie napisalem, ze mozna przygotowac ucznia w ciag > u > > kilku miesiecy.Napisalem, ze to wynik ustawicznego ksztalcenia.Umiejetnosc > > > pedagoga to tez znalezienie takich uczniow.Oni przychodza do nas z pewnymi > > > posdstawami, a my ich rozwijamy, ukierunkowujemy itp.Faktem jest ze w moim > > > zawodzie jest duzo tandeciarstwa tak jak wszedzie.Kiedys napisalem, ze to > > wlasnie wynik nieodpowiedniego doboru do zawodu.Jezeli tak uogolniasz, nie > > > majac zielonego pojecia co i jak robie, to po co pchasz sie do tego > > tandeciarstwa?Rozumiem bylbys rodzynkiem w tym nedznym oswiatowym > towarzystwie. > > Moja zona nigdy do mnie nie mowila i nie mowi MIS. Metody owszem sa jezeli > > > mowimy o wychowaniu. Wiesz co jest najistotniejsze w roli wychowawcy, taki > > maly > > > > pierwiastek swojej osobowosci, ktory przyciaga.Jedni to maja a drudzy > nie.Jako > > wychowawca zapewne wypusciles niejedno pokolenie maturzystow, spotykasz si > e z > > nimi cyklicznie? > a jak nazywa cię żona ? popużko ? ptaszku ? > > Nie obrazaj Papuzek i ptaszkow, niedzwiedzi tez:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: kompletny miś 18.11.03, 11:46 rhemek napisał: > unsatisfied6 napisał: > > > misiu11 napisał: > > > > > Nieuważnie czytasz!!!!Ja nie napisalem, ze mozna przygotowac ucznia w > ciag > > u > > > kilku miesiecy.Napisalem, ze to wynik ustawicznego ksztalcenia.Umieje > tnosc > > > > > pedagoga to tez znalezienie takich uczniow.Oni przychodza do nas z pe > wnymi > > > > > posdstawami, a my ich rozwijamy, ukierunkowujemy itp.Faktem jest ze w > moim > > > > > zawodzie jest duzo tandeciarstwa tak jak wszedzie.Kiedys napisalem, z > e to > > > wlasnie wynik nieodpowiedniego doboru do zawodu.Jezeli tak uogolniasz > , nie > > > > > majac zielonego pojecia co i jak robie, to po co pchasz sie do tego > > > tandeciarstwa?Rozumiem bylbys rodzynkiem w tym nedznym oswiatowym > > towarzystwie. > > > Moja zona nigdy do mnie nie mowila i nie mowi MIS. Metody owszem sa j > ezeli > > > > > mowimy o wychowaniu. Wiesz co jest najistotniejsze w roli wychowawcy, > taki > > > > maly > > > > > > pierwiastek swojej osobowosci, ktory przyciaga.Jedni to maja a drudzy > > > nie.Jako > > > wychowawca zapewne wypusciles niejedno pokolenie maturzystow, spotyka > sz si > > e z > > > nimi cyklicznie? > > a jak nazywa cię żona ? popużko ? ptaszku ? > > > > Nie obrazaj Papuzek i ptaszkow, niedzwiedzi tez:))))) > > to typiczny pedagog , taki sam który zabrał mi moich uczniów . > > >Umiejetnosc > > > pedagoga to tez znalezienie takich uczniow ja swoich nie zabrałem innym nauczycielom . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: misiu myli teorię z praktyką 18.11.03, 08:26 ivica napisał: > ale o co chodzi...??? > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=9084072&a=9084072 Odpowiedz Link Zgłoś
t.king Re: misiu myli teorię z praktyką 18.11.03, 12:07 przepraszam misiu,że Cię przepraszałem! jednak jesteś pomyłką! jeśli jesteś nauczycielem i miernikiem Twojej pracy jest ilość uczniów olimpijczyków ,to... W TRYBIE PILNYM ZMIEŃ PRACĘ NA JAKĄŚ BARDZIEJ ADEKWATNĄ DO TWOJEGO POZIOMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ... GŁUPICH NIE SIEJĄ ZOSTAJĄ W WIĘKSZOŚCI NAUCZYCIELAMI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: misiu myli teorię z praktyką 18.11.03, 12:09 t.king napisał: > > N > ... > GŁUPICH NIE SIEJĄ ZOSTAJĄ W WIĘKSZOŚCI NAUCZYCIELAMI !!! Obrazasz mi zone;)) Jest nauczycielka;))) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 intuicja 20.11.03, 12:10 nie kwestionuję jakichkolwiek metod nauczania i oceniania , jadnak twierdzę , że intuicja zdobyta przez praktykę odgrywa zasadniczą rolę w procesie kształcenia . nie można abstrahować od indywidualnych cech nauczyciela i jego intuicji w nauczaniu . nauczanie to nie proces automatyczny . rutyna i automatczne podejscie do oceny musi być poparte intuicją nauczyciela . jedna metoda nie może być skuteczna dla wszystkich , bo jest to zaprzeczeniem naszej indywidualności . Każda metoda jest dobra jesli skuteczna w porównaniu z innymi . By móc stosować kryterium porównawcze , koniecznym jest jednakże stosowanie różnych metod . dla mniej kumatych: przez intuicyjne ocenianie rozumiem wybór własny nauczyciela spośród różnych metod oceniania , wg jego/jej kryteriów . miarą przydatności do zawodu powinna byc jedynie efektywność . w szkole , o której wspomniałem , dyr na koniec zeszłego roku szkolnego poświęciła kilka zdań jakiejś metodzie francuskiej i nauczycielce , która ją wdrażała , słowem nie wspomniała o najlepszych wynikach innej nauczycileki tej szkoły ,która stosowała swoją metodę i intuicję opartą na wieloletnim doświadczeniu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: misiu myli teorię z praktyką IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 12:15 internet to iluzja i nie wiadomo jak jest naprawde ale kierujas sie tym co tu piszecie drodzy pedagodzy zdecydowanie wolalbym aby moje dzieci nauczal misiu to oczywiscie ocena calkowicie subiektywna Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: misiu myli teorię z praktyką 18.11.03, 12:17 Gość portalu: Ted? napisał(a): > internet to iluzja i nie wiadomo jak jest naprawde > ale kierujas sie tym co tu piszecie drodzy pedagodzy zdecydowanie wolalbym aby > moje dzieci nauczal misiu > to oczywiscie ocena calkowicie subiektywna Czyli inaczej mowiac oddal bys swoje dzici w rece tak bezdusznego pedagoga. Dla ktorego licza sie olimpiady naukowe itp a nie sami uczniowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: misiu myli teorię z praktyką IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 12:30 rhemek napisał: > > Czyli inaczej mowiac oddal bys swoje dzici w rece tak bezdusznego pedagoga. > Dla ktorego licza sie olimpiady naukowe itp a nie sami uczniowie? > gdzie to wyczytales? widzisz jestes dobrym przykladem na polykanie tresci bez zrozumienia zawartosci jak dotad przeczytalem, ze misiu chce uczyc i nauczyc a aby tego dokonac sam podnosi swoje kwalifikacje to jest oczywiscie tylko teoria bo nie znam ani jego ani jego wynikow a byc moze u6 ma genialne zdolnosci pedagogiczne ale na podstawie c.v. obu panow wiekszym zaufaniem obdarzylbym misia Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: misiu myli teorię z praktyką 18.11.03, 12:35 Gość portalu: Ted? napisał(a): > rhemek napisał: > > > > Czyli inaczej mowiac oddal bys swoje dzici w rece tak bezdusznego pedagoga > . > > Dla ktorego licza sie olimpiady naukowe itp a nie sami uczniowie? > > > > gdzie to wyczytales? > widzisz jestes dobrym przykladem na polykanie tresci bez zrozumienia zawartosci > jak dotad przeczytalem, ze misiu chce uczyc i nauczyc a aby tego dokonac sam > podnosi swoje kwalifikacje Naprawde wierzysz w taka bezinteresownosc? ze robi to dla ucznow? pewnie musi spelnic pewne wymagania, by dalej uczyc. doksztalcanie sie w naszym kraju przeciez wcale nie jest takie tanie... > to jest oczywiscie tylko teoria bo nie znam ani jego ani jego wynikow a byc moz > e > u6 ma genialne zdolnosci pedagogiczne Ma Zdrowsze podejscie, nie probuje na sile wmuszac nikomu swoich pogladow. ale na podstawie c.v. obu panow wiekszym > zaufaniem obdarzylbym misia Znasz ich C.v. ? skad?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: misiu myli teorię z praktyką IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 12:46 uff, nie mam zaciecia pedagogicznego jestes slodki i to musi ci wystarczyc Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: misiu myli teorię z praktyką 18.11.03, 15:21 Gość portalu: Ted® napisał(a): > uff, nie mam zaciecia pedagogicznego > jestes slodki i to musi ci wystarczyc ale mi to Ted nie wystarczy . rzucasz niedopowiedzenia a później się wycofujesz . nie nasz mojego cv . Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: misiu myli teorię z praktyką 18.11.03, 15:23 unsatisfied6 napisał: > Gość portalu: Ted? napisał(a): > > > uff, nie mam zaciecia pedagogicznego > > jestes slodki i to musi ci wystarczyc > ale mi to Ted nie wystarczy . rzucasz niedopowiedzenia a > później się wycofujesz . nie nasz mojego cv . > > Ted podlizuje sie misiowi:) Widocznie ma w tym interes:) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: misiu myli teorię z praktyką 18.11.03, 15:04 Gość portalu: Ted® napisał(a): > rhemek napisał: > > > > Czyli inaczej mowiac oddal bys swoje dzici w rece tak bezdusznego pedagoga > . > > Dla ktorego licza sie olimpiady naukowe itp a nie sami uczniowie? > > > > gdzie to wyczytales? > widzisz jestes dobrym przykladem na polykanie tresci bez zrozumienia zawartosci > jak dotad przeczytalem, ze misiu chce uczyc i nauczyc a aby tego dokonac sam > podnosi swoje kwalifikacje > to jest oczywiscie tylko teoria bo nie znam ani jego ani jego wynikow a byc moz > e > u6 ma genialne zdolnosci pedagogiczne ale na podstawie c.v. obu panow wiekszym > zaufaniem obdarzylbym misia i vice versa . takim samym zaufaniem darzę Ciebie . od kiedy ty w wogóle darzysz mnie zaufaniem . kombinujesz na okrągło jak koń pod górkę . szukasz w setkach postów jednego błedu , by się czegoś czepić i zabłysnąć inteligencją i zdyskredytować . omijasz odpowiedzi na proste pytania . jakie pytanie ? zaraz wygrzebię jedno z nich . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: misiu myli teorię z praktyką 18.11.03, 14:58 Gość portalu: Ted® napisał(a): > internet to iluzja i nie wiadomo jak jest naprawde > ale kierujas sie tym co tu piszecie drodzy pedagodzy zdecydowanie wolalbym aby > moje dzieci nauczal misiu > to oczywiscie ocena calkowicie subiektywna żebyś ty Ted choć raz mnie zaskoczył . życzę sukcesów , zwłaszcza w angielskim . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: misiu myli teorię z praktyką IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 15:23 unsatisfied6 napisał: > Gość portalu: Ted® napisał(a): > > > internet to iluzja i nie wiadomo jak jest naprawde > > ale kierujas sie tym co tu piszecie drodzy pedagodzy zdecydowanie wolalbym > aby > > moje dzieci nauczal misiu > > to oczywiscie ocena calkowicie subiektywna > żebyś ty Ted choć raz mnie zaskoczył . > życzę sukcesów , zwłaszcza w angielskim . > alez nie mam zamiaru cie zaskakiwac, bo po co a jak mi to przyjdzie do glowy to zrobie UUUUUUUUU jestes agresywnym frustratem, jesli z taka niechecia i agresja odnosisz sie do czlowieka doroslego i teoretycznie ci rownego tylko dlatego, ze ma inne poglady to boje sie myslec jak mozesz potraktowac dziecko dlatego mimo niewatpliwe wysokiej inteligencji nie powinienes byc pedagogiem bo sie charakterologicznie nie nadajesz i nie traktuj tego jako osobistej zniewagi, to tylko moje subiektywne odczucie Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: misiu myli teorię z praktyką 18.11.03, 15:26 Gość portalu: Ted? napisał(a): > unsatisfied6 napisał: > > > Gość portalu: Ted? napisał(a): > > > > > internet to iluzja i nie wiadomo jak jest naprawde > > > ale kierujas sie tym co tu piszecie drodzy pedagodzy zdecydowanie wol > albym > > aby > > > moje dzieci nauczal misiu > > > to oczywiscie ocena calkowicie subiektywna > > żebyś ty Ted choć raz mnie zaskoczył . > > życzę sukcesów , zwłaszcza w angielskim . > > > > alez nie mam zamiaru cie zaskakiwac, bo po co > a jak mi to przyjdzie do glowy to zrobie UUUUUUUUU > jestes agresywnym frustratem, jesli z taka niechecia i agresja odnosisz sie > do czlowieka doroslego i teoretycznie ci rownego tylko dlatego, ze ma inne > poglady to boje sie myslec jak mozesz potraktowac dziecko > > dlatego mimo niewatpliwe wysokiej inteligencji nie powinienes byc pedagogiem > bo sie charakterologicznie nie nadajesz > i nie traktuj tego jako osobistej zniewagi, to tylko moje subiektywne odczucie > Unsatisfied, po tak miazdzacej krytyce swojej przydatnosci Pedagogicznej pozostaje ci tylko.... Zrewanzowac sie Tedowi pieknym za nadobne! :)))) Rhemek Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: misiu myli teorię z praktyką 18.11.03, 15:35 Gość portalu: Ted® napisał(a): > unsatisfied6 napisał: > > > Gość portalu: Ted® napisał(a): > > > > > internet to iluzja i nie wiadomo jak jest naprawde > > > ale kierujas sie tym co tu piszecie drodzy pedagodzy zdecydowanie wol > albym > > aby > > > moje dzieci nauczal misiu > > > to oczywiscie ocena calkowicie subiektywna > > żebyś ty Ted choć raz mnie zaskoczył . > > życzę sukcesów , zwłaszcza w angielskim . > > > > alez nie mam zamiaru cie zaskakiwac, bo po co > a jak mi to przyjdzie do glowy to zrobie UUUUUUUUU > jestes agresywnym frustratem, jesli z taka niechecia i agresja odnosisz sie > do czlowieka doroslego i teoretycznie ci rownego tylko dlatego, ze ma inne > poglady to boje sie myslec jak mozesz potraktowac dziecko > > dlatego mimo niewatpliwe wysokiej inteligencji nie powinienes byc pedagogiem > bo sie charakterologicznie nie nadajesz > i nie traktuj tego jako osobistej zniewagi, to tylko moje subiektywne odczucie > z czytaniem i analizą tekstu u ciebie też coś nie tak albo jesteś niezwykle stronniczy . facet przez kilka postów bluzga w moją stronę a ty kompletnie nie zareagowłeś . czekałeś , kiedy ja mu odpowiem , by się do czegoś przyczepić . to , że jest to subiektywne odczucie , nie musisz dopisywać . nieraz próbowałeś zrobić ze mnie oszołoma lub gówniarza . co wiesz na temat pomiaru Niemirki , żes tak stanął po stronie misia ? co ciebie zainspirowało , by się dowiedzieć ? ile ta teoria jest warta w praktyce misia , że tak zachwalasz walory pedagogicze misia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted7reg; Re: misiu myli teorię z praktyką IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 15:54 uuuuuuu, a kto tu jest stronniczy? przeczytalem kilkadziesiat postow zanim cokolwiek wtracilem, a pierwsze co wtracilem to pytanie merytoryczne (czy teoria zostala zweryfikowana w praktyce) oraz przytyk do misia ze rzuca szpadelkiem zamiast odpowiadac merytorycznie nie jest to rowniez jak sugerujesz wycieczka osobista bo stajac po stronie misia ustawiam sie automatycznie przeciw qczi, ktorej o malo nie adoptowalem Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: misiu myli teorię z praktyką 18.11.03, 16:01 Gość portalu: Ted7reg; napisał(a): > uuuuuuu, a kto tu jest stronniczy? czy rozumiesz słówko stronniczy . to że bronię siebie nie znaczy , że jestem stroniczy . > przeczytalem kilkadziesiat postow zanim cokolwiek wtracilem, a pierwsze co > wtracilem to pytanie merytoryczne (czy teoria zostala zweryfikowana w praktyce) i przestudiowałes , przemyślałes i zdecydowałes stanąc po stronie misia . > oraz przytyk do misia ze rzuca szpadelkiem zamiast odpowiadac merytorycznie > > nie jest to rowniez jak sugerujesz wycieczka osobista bo stajac po stronie misi > a > ustawiam sie automatycznie przeciw qczi, ktorej o malo nie adoptowalem mam nadzieję , że mnie nie chcesz adoptować . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: misiu nie myli teorii z praktyką IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 18.11.03, 19:58 Gość portalu: Ted® napisał(a): > internet to iluzja i nie wiadomo jak jest naprawde > ale kierujas sie tym co tu piszecie drodzy pedagodzy zdecydowanie wolalbym aby > moje dzieci nauczal misiu > to oczywiscie ocena calkowicie subiektywna Dokonałabym tego samego wyboru. Zostało mi jeszcze jedno dziecię w wieku szkolnym i na kadrę nauczycielską nie narzekam. Uważam, że jest więcej dobrych pedagogów niż tych złych. Irytują mnie rodzice uczniów, którzy zrzucają całą odpowiedzialność za wychowanie dziecka na nauczyciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: misiu nie myli teorii z praktyką IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 18.11.03, 20:05 No proszę jaki „gołąbek pokoju” przyfrunął na bydgoskie forum, tylko piać z zachwytu. Prawie w każdym wątku poucza innych np. rhemek napisał: > Innych ludzi za odmienna wiare, kolor skory, czy tez orientacje seksualna... > Kto dal wam prawo do oceniania ... > Co oni Wam zrobili? > Bo zyja?? > a sam? - proszę poczytaj własne wypowiedzi z tego tylko wątku rhemek napisał: Misiu, misiu , co mis wszystkie rozumy zjasl?! __________________________________________________________ rhemek napisał: > unsatisfied6 napisał: > > > rhemek napisał: > > > > > Misiu, misiu , co mis wszystkie rozumy zjasl?! > > i co gorsza bierze to dosłownie . miś pożera książki . > > O to niezdrowo. > Duza ilosc wywoluje zaparcia. > I zle wplywa na ogolna kondycje intelektualna... > Ewentualnie wskazane jest popijanie duza iloscia atramentu, koniecznie niebiesk iego. ___________________________________________________________ rhemek napisał: > Wychowawca i nauczyciel , sadomasochista... Zreszta to widac juz po jego osobowosci. _________________________________________________________ rhemek napisał: > Ted podlizuje sie misiowi:) > Widocznie ma w tym interes:) ________________________________________________________ rhemek napisał: > Unsatisfied, po tak miazdzacej krytyce swojej przydatnosci Pedagogicznej > pozostaje ci tylko.... Zrewanzowac sie Tedowi pieknym za nadobne! > :)))) > Rhemek _________________________________________________________ No proszę jak zagrzewasz do boju. A kto Tobie dał prawo do wyśmiewania Misia tylko dlatego, że ma odmienne zdanie na temat wątku U...6. Jeżeli nie potrafisz dojść prostą drogą do tego, by nie być pospolitym, to krzywą drogą na pewno do tego nie dojdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 czytasz od końca 18.11.03, 20:50 mylisz chronologię . najpierw misiu: Bardzo ciekawy wywod!Rozumiem, że w pewnym okresie zrezygnowałeś z pracy w szkole.Dlaczego nie chca CIEBIE przyjac, przeciez anglistow ciagle brakuje!!! Cos tu krecisz? Wyksztalcenie amerykanskie?Facet to po co Ty chcesz isc do szkoly? jak ty bys się poczuła , gdyby ktoś w stanach mówił , że cos kręcisz ze swoim wykształceniem ? misiu kontynuuje: Nie musze dzwonic, znam sprawe od podszewki! W ciagu roku to fakt problem, etaty sa obsadzone.Spróbuj pod koniec lub na poczatku roku szkolnego.Nie rozumiem to jaka uczelnie konczyles?A masz mastera? znowu misiu przeinaczając moją wypowiedź ( wynika z nieznajomości pracy studentów w stanach ): Widze, ze cos tworzysz tylko nie wiem po co?Skoro wykladales (a nie uczyles) studentom na renomowanej uczelni to przynajmniej jestes DR.Na ile znam amerykanski system szkolnictwa to cos mi tutaj nie gra!Dziwie sie, ze nie szukasz pracy na UMK na wydziale matematyki?SKORO PRACOWALES NA UCZELNI W STANACH MASZ DR jestes znakomitym dydaktykiem i facetem z mozliwosciami rozwoju to zabierz sie za habilitacje i wszystko.A powiedz mi dlaczego zrezygnowales z pracy na renomowanej uczelni w USA?Albo jestes jakims dziwakiem, albo zycie tak fatalnie sie Tobie potoczylo, ze musiales taki krok zrobic.Innego wytlumaczenia nie znajduje!!! i ponownie misiu ( już bezczelniej): A moze QUCZI TO U....6?Cos mi tu smierdzi rozdwojeniem jazni?!!! i jeszcze bardziej bezczelny ( podważa już nie mój autorytet , ale autorytet mojej uczelni , której dyplom upoważnia mnie do nauczania obcokrajowaców i w stanach i krajach cywilizowanej Europy ): Jezeli poruszasz kwestie kolegi U.... to ja rozumiem ze on mial nauczac matmy bo w tym kierunku jest przygotowany, ale absurdem bylo i nieprawnym prowadzenie w szkole sredniej anglika.A moze to bylo jakies liceum z numerow powyzej XII? teraz misiu sugeruje , że kłamię: W jakims poscie czytalem, ze studiowales matematyke.To jak to jest?Jestes typowym przykladem humanisty jezyk, matma, brawo!A moze male czry mary?Wyjasnij to bo nie chce oskarzac CIEBIE O JAKIES KLAMSTEWKO! itd. itd , dopiero później była moja reakcja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: czytasz od końca IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 19.11.03, 00:02 unsatisfied6 napisał: > mylisz chronologię . > > najpierw misiu: > > Bardzo ciekawy wywod!Rozumiem, że w pewnym okresie zrezygnowałeś z pracy w > szkole.Dlaczego nie chca CIEBIE przyjac, przeciez anglistow ciagle brakuje!!! > Cos tu krecisz? Wyksztalcenie amerykanskie?Facet to po co Ty chcesz isc do > szkoly? > > jak ty bys się poczuła , gdyby ktoś w stanach mówił , że > cos kręcisz ze swoim wykształceniem ? > > misiu kontynuuje: > Nie musze dzwonic, znam sprawe od podszewki! > W ciagu roku to fakt problem, etaty sa obsadzone.Spróbuj pod koniec lub na > poczatku roku szkolnego.Nie rozumiem to jaka uczelnie konczyles?A masz mastera? > > znowu misiu przeinaczając moją wypowiedź ( wynika z nieznajomości > pracy studentów w stanach ): > Widze, ze cos tworzysz tylko nie wiem po co?Skoro wykladales (a nie uczyles) > studentom na renomowanej uczelni to przynajmniej jestes DR.Na ile znam > amerykanski system szkolnictwa to cos mi tutaj nie gra!Dziwie sie, ze nie > szukasz pracy na UMK na wydziale matematyki?SKORO PRACOWALES NA UCZELNI W > STANACH MASZ DR jestes znakomitym dydaktykiem i facetem z mozliwosciami rozwoju > > to zabierz sie za habilitacje i wszystko.A powiedz mi dlaczego zrezygnowales z > pracy na renomowanej uczelni w USA?Albo jestes jakims dziwakiem, albo zycie tak > > fatalnie sie Tobie potoczylo, ze musiales taki krok zrobic.Innego wytlumaczenia > > nie znajduje!!! > > i ponownie misiu ( już bezczelniej): > A moze QUCZI TO U....6?Cos mi tu smierdzi rozdwojeniem > jazni?!!! > > i jeszcze bardziej bezczelny ( podważa już nie mój autorytet , ale > autorytet mojej uczelni , której dyplom upoważnia mnie do nauczania > obcokrajowaców i w stanach i krajach cywilizowanej Europy ): > > Jezeli poruszasz kwestie kolegi U.... to ja > rozumiem ze on mial nauczac matmy bo w tym kierunku jest przygotowany, ale > absurdem bylo i nieprawnym prowadzenie w szkole sredniej anglika.A moze to bylo > > jakies liceum z numerow powyzej XII? > > teraz misiu sugeruje , że kłamię: > W jakims poscie czytalem, ze studiowales matematyke.To jak to jest?Jestes > typowym przykladem humanisty jezyk, matma, brawo!A moze male czry mary?Wyjasnij > > to bo nie chce oskarzac CIEBIE O JAKIES KLAMSTEWKO! > > itd. itd , > dopiero później była moja reakcja . A to już jest inny problem – kultura porozumiewania się, przeważyły Wasze wzajemne emocje. Moim skromnym zdaniem nie zareagowałeś w porę na post swojego adwersarza, w pewnym sensie dałeś na to przyzwolenie. Jesteś urażony i także zacząłeś obrażać. W tej wojnie przegrywałeś w argumentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 zależy od kryteriów 19.11.03, 08:09 Gość portalu: Maria napisał(a): > > to bo nie chce oskarzac CIEBIE O JAKIES KLAMSTEWKO! > > > > itd. itd , > > dopiero później była moja reakcja . > > A to już jest inny problem – kultura porozumiewania się, > przeważyły Wasze wzajemne emocje. Moim skromnym zdaniem > nie zareagowałeś w porę na post swojego adwersarza, w > pewnym sensie dałeś na to przyzwolenie. Jesteś urażony i > także zacząłeś obrażać. W tej wojnie przegrywałeś w > argumentacji. jak to zauważyłaś , twoim zdaniem . wg twoich kryteriów to oczywiste , że moja argumentacja jest słaba . gdyby moja argumentacja jak i wielu innych obcokrajowców uczących tu w Polsce miała jakąkolwiek wartość , sama szkoła wyglądałaby inaczej . wśród obcokrajwowców ( nawet z Afryki ) moje uwagi na temat szkoły są podobne do ich obserwacji . stosujesz inne kryteria i ja stosuję inne kryteria . wynika to z różnicy naszych doswiadczeń i mojego długiego pobytu za granicą . zauważ , że żaden argument do ciebie nie trafi z mojej strony w sprawie szkoły - ty jesteś w szkole , mnie tam nie chcą . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 skoro jest się nauczycielem ? 18.11.03, 20:48 Gość portalu: Maria napisał(a): > Gość portalu: Ted® napisał(a): > > > internet to iluzja i nie wiadomo jak jest naprawde > > ale kierujas sie tym co tu piszecie drodzy pedagodzy > zdecydowanie wolalbym aby > > moje dzieci nauczal misiu > > to oczywiscie ocena calkowicie subiektywna > > Dokonałabym tego samego wyboru. Zostało mi jeszcze jedno > dziecię w wieku szkolnym i na kadrę nauczycielską nie > narzekam. Uważam, że jest więcej dobrych pedagogów niż > tych złych. Irytują mnie rodzice uczniów, którzy zrzucają > całą odpowiedzialność za wychowanie dziecka na nauczyciela. trudno narzekać , jak się jest samemu nauczycielem . skąd ta wybiórcza analiza postów - znasz bezpośrednio misia? nie piszę o wszystkich szkołach , a szkole w której uczyłem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: skoro jest się nauczycielem ? IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 18.11.03, 23:23 unsatisfied6 napisał: > > trudno narzekać , jak się jest samemu nauczycielem . Oj chyba intuicja zawodzi : )) Muszę Ciebie zmartwić – nie pracuję w szkolnictwie. Mam natomiast siostrę nauczycielkę i mogę zaobserwować jej pracę a także pracę nauczycieli uczących moje dziecko. Co roku na zebraniu z rodzicami wychowawcy klas (szkoły podstawowej, gimnazjum i liceum) zapoznawali i zapoznają mnie z WSO na pierwszym zebraniu z rodzicami. Ponadto wychowawcy zapoznawali i zapoznają z PSO ze swojego przedmiotu i informują gdzie można zapoznać się z PSO pozostałych nauczycieli. Od córki wiem, że nauczyciele tłumaczą uczniom swój system oceniania – czyli co biorą pod uwagę przy wystawianiu ocen, podają punktację, które oceny są najważniejsze. Nie jest i nie była zaskakiwana niezapowiedzianymi sprawdzianami czy testami. Uczniowie świetnie znają swoje prawa i jeśli któryś z nauczycieli łamie przepisy zgłaszają to dyrekcji szkoły i Samorządowi Skolnemu. Trzy różne typy szkół publicznych a zasady takie same stąd mój wniosek, że tak funkcjonują wszystkie szkoły. > > skąd ta wybiórcza analiza postów - znasz bezpośrednio misia? Nie znam Misia i Teda bezpośrednio ani pośrednio. Odniosłam się do jednego zagadnienia – intuicyjnego oceniania uczniów. Jako rodzic nie chcę by moje dziecko było oceniane intuicyjnie – jak sam zauważysz intuicja często zawodzi. Musi istnieć jakiś punkt odniesienia. > > nie piszę o wszystkich szkołach , a szkole w której uczyłem . Tzn. że w Twojej byłej szkole nie przestrzegano zarządzeń MEN - u i miałeś wszelkie podstawy do zgłoszenia tych nieprawidłowości w kuratorium, które również musiało otrzymywać skargi od rodziców uczniów uczących się w tej szkole, a to jest podstawą do przeprowadzenia wizytacji szkoły przez kuratora (trwa kilka tygodni). Podobno nie jedna szkoła miała takie wizyty niezależnie od tych hospitalizujących pracę dyrektorów szkół. Tę wiedzę otrzymałam od nauczyciela. > > Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: skoro jest się nauczycielem ? 19.11.03, 00:18 Gość portalu: Maria napisał(a): > unsatisfied6 napisał: > > > > > trudno narzekać , jak się jest samemu nauczycielem . > > Oj chyba intuicja zawodzi : )) Muszę Ciebie zmartwić – > nie pracuję w szkolnictwie. Mam natomiast siostrę > nauczycielkę i mogę zaobserwować jej pracę a także pracę > nauczycieli uczących moje dziecko. Co roku na zebraniu z > rodzicami wychowawcy klas (szkoły podstawowej, gimnazjum > i liceum) zapoznawali i zapoznają mnie z WSO na > pierwszym zebraniu z rodzicami. Ponadto wychowawcy > zapoznawali i zapoznają z PSO ze swojego przedmiotu i > informują gdzie można zapoznać się z PSO pozostałych > nauczycieli. Od córki wiem, że nauczyciele tłumaczą > uczniom swój system oceniania – czyli co biorą pod uwagę > przy wystawianiu ocen, podają punktację, które oceny są > najważniejsze. Nie jest i nie była zaskakiwana > niezapowiedzianymi sprawdzianami czy testami. Uczniowie > świetnie znają swoje prawa i jeśli któryś z nauczycieli > łamie przepisy zgłaszają to dyrekcji szkoły i Samorządowi > Skolnemu. Trzy różne typy szkół publicznych a zasady > takie same stąd mój wniosek, że tak funkcjonują wszystkie > szkoły. > > > > skąd ta wybiórcza analiza postów - znasz bezpośrednio > misia? > > Nie znam Misia i Teda bezpośrednio ani pośrednio. > Odniosłam się do jednego zagadnienia – intuicyjnego > oceniania uczniów. Jako rodzic nie chcę by moje dziecko > było oceniane intuicyjnie – jak sam zauważysz intuicja > często zawodzi. Musi istnieć jakiś punkt odniesienia. > > > > > nie piszę o wszystkich szkołach , a szkole w której > uczyłem . > > Tzn. że w Twojej byłej szkole nie przestrzegano zarządzeń > MEN - u i miałeś wszelkie podstawy do zgłoszenia tych > nieprawidłowości w kuratorium, które również musiało > otrzymywać skargi od rodziców uczniów uczących się w tej > szkole, a to jest podstawą do przeprowadzenia wizytacji > szkoły przez kuratora (trwa kilka tygodni). Podobno nie > jedna szkoła miała takie wizyty niezależnie od tych > hospitalizujących pracę dyrektorów szkół. > Tę wiedzę otrzymałam od nauczyciela. > Mario dziękuję Tobie za wsparcie.Ale twierdze, ze jestes nauczycielka. Zbyt doskonale orientujesz sie w zagadnieniach oswiatowych!Moze myle sie, ale raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Nie jestem nauczycielem IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 19.11.03, 06:30 misiu11 napisał: > > Mario dziękuję Tobie za wsparcie.Ale twierdze, ze jestes nauczycielka. Zby > t > doskonale orientujesz sie w zagadnieniach oswiatowych!Moze myle sie, ale raczej > > nie. Mylisz się i to bardzo. Zagadnienia oświaty nie są obce również tym wszystkim, którzy mają w rodzinie nauczyciela a także rodzicom uczniów. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Nie jestem nauczycielem 19.11.03, 08:24 Gość portalu: Maria napisał(a): > misiu11 napisał: > > > > Mario dziękuję Tobie za wsparcie.Ale twierdze, ze > jestes nauczycielka. Zby > > t > > doskonale orientujesz sie w zagadnieniach > oswiatowych!Moze myle sie, ale raczej > > > > nie. > > Mylisz się i to bardzo. Zagadnienia oświaty nie są obce > również tym wszystkim, którzy mają w rodzinie nauczyciela > a także rodzicom uczniów. wystarczy nie olać misia , by zostać ekspertem w edukacji . i tak został nim swojego czasu naczelnik oswiaty po szkole średniej wieczorowej . Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: Nie jestem nauczycielem 19.11.03, 09:10 unsatisfied6 napisał: > Gość portalu: Maria napisał(a): > > > misiu11 napisał: > > > > > > Mario dziękuję Tobie za wsparcie.Ale twierdze, ze > > jestes nauczycielka. Zby > > > t > > > doskonale orientujesz sie w zagadnieniach > > oswiatowych!Moze myle sie, ale raczej > > > > > > nie. > > > > Mylisz się i to bardzo. Zagadnienia oświaty nie są obce > > również tym wszystkim, którzy mają w rodzinie nauczyciela > > a także rodzicom uczniów. > wystarczy nie olać misia , by zostać ekspertem w edukacji . > i tak został nim swojego czasu naczelnik oswiaty po szkole > średniej wieczorowej . > Czy Ty nie widzisz jak sam krecisz na siebie bicz!!!Skoro nie nauczycielka to wiedziala, a dla ciebie to jak pracuje szkola jest zupelnie obce to cos jest nie tak z Toba.Tylko zauwaz co napisala maria, ze zrodlem informacji jest ktos z rodziny kto jest nauczycielem.Owszem rodzicow informuje sie o WSO, ale wiele informacji np.Grupy przedmiotowe, zagadnienia jakie realizuja sa rodzicom zupelnie obce. Zobacz czlowieku ile w Tobie jadu i zlosliwosci.Zal mi Ciebie.Dajesz kolejne dowody na to, ze zupelnie nie nadajesz sie do zawodu.TED mial racje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: Nie jestem nauczycielem 19.11.03, 09:17 Wiesz Misiu, ja mam w bliskiej rodzinie nauczycieli, i wierz mi, ze zaden z nich nie mialby czasu , zeby siedziec w necie tyle , co ty w tygodniu..., chyba że kosztem przygotowania materialu na lekcje. Wiem ile wolnego czasu zabiera ta czynnosc dobrym pedagogom. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: Nie jestem nauczycielem 19.11.03, 09:01 Przyjmuje do wiadomosci.Ale w tym wypadku jestes dowododem na to, ze w szkole nie tylko jest tak zwane tandeciarstwo jak to opisal nasz slynny U6!!!Moze mial pecha, ze z renomowanego uniwerku w stanach, gdzie tylko mogl uczyc obcokrajowcow (to jaks dyskryminacja)trafil do jakiegos lipnego liceum lub technikum.I to w czym zapewne masz racje, niebardzo angazowal sie w prace szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: Nie jestem nauczycielem 19.11.03, 09:06 Oj misiu, nie odpuscisz biednemu u6 nigdy?? Znalazles nastepna obraczynie w jakiejs niedzielnej forumowiczce, ktorej wydaje sie tak jak tobie , ze jest najmadrzejsza, i ze ma prawo oceniac innych?? zalosne Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: Nie jestem nauczycielem 19.11.03, 09:14 Pisales Remigiuszu, ze nie znasz sie na tym wiec przyzwoitosc nakazuje milczec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: Nie jestem nauczycielem 19.11.03, 09:19 misiu11 napisał: > Pisales Remigiuszu, ze nie znasz sie na tym wiec przyzwoitosc nakazuje > milczec!!! Wiesz tak sie sklada, ze moja zona jest nauczycielka. Nie probuje grac experta, bo nim nie jestem, Ale pokazalem jej ostatnie twoje wypowiedzi i przepraszam za slowa... Ryczala ze smiechu... To tyle komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: Nie jestem nauczycielem 19.11.03, 09:27 Wiesz dlaczego ryczala ze smiechu.Bo jest taka swietna nauczycielka!!!!Ktora odwala, a nie naucza.Jezeli dla niej pomiar to kupa smiechu to wybacz pomylila zawod.Z niej zapewne wielka profesjonalistka.Przeczytaj marie kobieta nie z firmy, a wiecej wie niz Twoja zona.Napisales tez gdzies ze nie wiesz o co chodzi, trzeba bylo zapytac zone o Niemierke, ale ona nic tez na ten temat nie wie bo zapewne jest to dla niej zbyt skomplikowane i chyba jest absolwentka WSP.Wszystko rozumiem.A uczy chyba w podstawowce jakiejs plastyki, a moze WF?A moze swietliczanka? Moge z nie podyskutowac wpusc ja na kompa.Moze troche jej rozjasni sie umysl! Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: Nie jestem nauczycielem 19.11.03, 09:29 I jeszcze male wtracenie!Smiech niekiedy jest oznaka nieznajomosci zagadnienia dla zawoalowania swojej niekompetencji!Tyle komentarza! Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: Nie jestem nauczycielem 19.11.03, 09:32 misiu11 napisał: > I jeszcze male wtracenie!Smiech niekiedy jest oznaka nieznajomosci zagadnienia > dla zawoalowania swojej niekompetencji!Tyle komentarza! Umiesz tylko obrazac innych. Kreujesz sie na najumadrzejszego na swiecie... Wiesz gdybys byl naprawde tak dobry, mialbys wiecej pokory w stosunku do siebie:)) Nie jestes w stanie obrazic ani mnie , ani nikogo z moich bliskich. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: Nie jestem nauczycielem 19.11.03, 09:46 A czymze jest smiech twojej zony?Uwazasz, ze nie obraza.Prosze wpusc ja na kompa moge z nia podyskutowac.Co to jest za stwierdzenie, ze sie usmiala.Zaden argument.Niech chociaz napisz to co napisala nie nauczycileka maria.Dla niektorych to o czym pisze to podstawy ich warsztatu, jezeli twoja zona sie z tego smmieje to moze swiadczyc tylko o jej kompetencjach i podejsciu do pracy.Prosze o kontrargumenty.Dla niektorych wielkie wymadrzanie!Daj jej mozliwosc przedstawienia swojego pogladu.Niech wytlumaczy z czego smieje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: Nie jestem nauczycielem 19.11.03, 09:52 Wiesz misiu miales skonczyc. Sam tak pisales. Latwo cie widac wyprowadzic z rownowagi... Ja naprawde nie chce uczestniczyc w tej dyskusji. Nie czuje sie kompetentny. Oceniam jedynie styl twoich wypowiedzi . Co do mojej milej Jak bedzie chciala to moze z tanba podyskutuje, chicaz ona nie lubi przemadrzalych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Nie jestem nauczycielem 19.11.03, 09:55 rhemek napisał: > Wiesz misiu miales skonczyc. > Sam tak pisales. > Latwo cie widac wyprowadzic z rownowagi... > Ja naprawde nie chce uczestniczyc w tej dyskusji. > Nie czuje sie kompetentny. > Oceniam jedynie styl twoich wypowiedzi . > Co do mojej milej Jak bedzie chciala to moze z tanba podyskutuje, chicaz ona > nie lubi przemadrzalych ludzi... > widać , że mu słoma butami wychodzi i naprawdę nie potrafię zrozumieć Teda i Marii . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Nie jestem nauczycielem IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 09:26 rhemek napisał: > Znalazles nastepna obraczynie w jakiejs niedzielnej forumowiczce, ktorej wydaje > sie tak jak tobie , ze jest najmadrzejsza, i ze ma prawo oceniac innych?? > zalosne > oj, Naczelny, ta niedzielna forumowiczka, jak piszesz, to jedna z najmadrzejszych osob (przepraszam Mario, za taki nieocisany komplement) jakie tu pisza dlatego jej opinia zabolala U6, twoja moglby najzwyczajniej .. zignorowac Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Nie jestem nauczycielem 19.11.03, 09:37 Gość portalu: Ted® napisał(a): > rhemek napisał: > > > > Znalazles nastepna obraczynie w jakiejs niedzielnej forumowiczce, ktorej w > ydaje > > sie tak jak tobie , ze jest najmadrzejsza, i ze ma prawo oceniac innych?? > > zalosne > > > oj, Naczelny, ta niedzielna forumowiczka, jak piszesz, to jedna z > najmadrzejszych osob (przepraszam Mario, za taki nieocisany komplement) jakie t > u > pisza dlatego jej opinia zabolala U6, twoja moglby najzwyczajniej .. zignorowac owszem szanuję panią Marię i ciebie . nie boli mnie to , że macie inny pogląd ale z jednej strony dziwi , z drugiej daje mi możliwość zrozumienia istniejących hierarchii wartości i argumentu w naszym społeczeństwie . ps. nie życzę sobie byś sugerował innym forumowiczom , że mogę ich ignorować lub nie . tym bardziej tym , których lubię . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Nie jestem nauczycielem IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 10:38 unsatisfied6 napisał: > nie życzę sobie byś sugerował innym forumowiczom , że mogę ich > ignorować lub nie . tym bardziej tym , których lubię . > faktycznie przesadzilem, przepraszam jak sie kogos lubi to mu sie najwieksze idiotyzmy wybacza Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: Nie jestem nauczycielem 19.11.03, 10:41 Gość portalu: Ted® napisał(a): > unsatisfied6 napisał: > > nie życzę sobie byś sugerował innym forumowiczom , że mogę ich > > ignorować lub nie . tym bardziej tym , których lubię . > > > faktycznie przesadzilem, przepraszam > jak sie kogos lubi to mu sie najwieksze idiotyzmy wybacza Rozumiem z kontekstu poprzednich wypowiedzi, ze to do mnie pijesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Nie jestem nauczycielem 19.11.03, 11:49 Gość portalu: Ted® napisał(a): > unsatisfied6 napisał: > > nie życzę sobie byś sugerował innym forumowiczom , że mogę ich > > ignorować lub nie . tym bardziej tym , których lubię . > > > faktycznie przesadzilem, przepraszam > jak sie kogos lubi to mu sie najwieksze idiotyzmy wybacza racja i grzebie się w gównie w poszukiwaniu rodzynek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Nie jestem nauczycielem IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 11:56 haha, dobry strzal ale niecelny znalem kilkuset czlonkow zsp, w tym ze 30 dzialaczy, droga kwacha poszlo moze 3-4 chyba, ze to wlasnie o nich mowisz 'rodzynki', haha, chyba nie Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: Nie jestem nauczycielem 19.11.03, 09:40 Gość portalu: Ted® napisał(a): > rhemek napisał: > > > > Znalazles nastepna obraczynie w jakiejs niedzielnej forumowiczce, ktorej w > ydaje > > sie tak jak tobie , ze jest najmadrzejsza, i ze ma prawo oceniac innych?? > > zalosne > > > oj, Naczelny, ta niedzielna forumowiczka, jak piszesz, to jedna z > najmadrzejszych osob (przepraszam Mario, za taki nieocisany komplement) jakie t > u > pisza dlatego jej opinia zabolala U6, twoja moglby najzwyczajniej .. zignorowac Nie znam pani Marii, ale watpie, zeby miala az taki autorytet, zeby wysmiewac moje posty. A wczoraj to zrobila. Tutaj niektorym wydaje sie ze sa lepsi od innych. Na szczescie to tylko zludzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Nie jestem nauczycielem 19.11.03, 09:53 rhemek napisał: > Gość portalu: Ted® napisał(a): > > > rhemek napisał: > > > > > > > Znalazles nastepna obraczynie w jakiejs niedzielnej forumowiczce, kto > rej w > > ydaje > > > sie tak jak tobie , ze jest najmadrzejsza, i ze ma prawo oceniac inny > ch?? > > > zalosne > > > > > oj, Naczelny, ta niedzielna forumowiczka, jak piszesz, to jedna z > > najmadrzejszych osob (przepraszam Mario, za taki nieocisany komplement) > jakie t > > u > > pisza dlatego jej opinia zabolala U6, twoja moglby najzwyczajniej .. > zignorowac > > > > Nie znam pani Marii, ale watpie, zeby miala az taki autorytet, zeby wysmiewac > moje posty. > A wczoraj to zrobila. Tutaj niektorym wydaje sie ze sa lepsi od innych. > Na szczescie to tylko zludzenia... o tym złudzeniu Ted doskonale wie . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 co jest szczególnie żałosne 19.11.03, 09:29 rhemek napisał: > Oj misiu, nie odpuscisz biednemu u6 nigdy?? > Znalazles nastepna obraczynie w jakiejs niedzielnej forumowiczce, ktorej wydaje > sie tak jak tobie , ze jest najmadrzejsza, i ze ma prawo oceniac innych?? > zalosne > szczególnie żałosnym jest fakt , że skuteczność jest drugoplanowa . dla wielu ( tu w tym forum dla Teda , Marii i misia ) liczy się autorytet profesora Niemirki .nawet go nie znają , metoda dla nich też nieznana ale liczy się to , że jest profesorem . gdyby pan Kowalski , zwykły nauczyciel , miał super osiągnięcia w nauczaniu , nikt by nie wysłuchał jego argumentu . gorzej , pan Kowalski musiałby zmianić swoją metodę na inną , by się dostosować . rzuca się wielkie hasła o wielkich metodach a w praktyce wychodzi bylejakość . wielu nauczycieli to dostrzega ale muszą się przystosować , bo z pracą w Polsce jest marnie . od ponad 10 lat mówi się o blokowym nauczniu w szkołach , a nie słyszałem o pojedyńczej szkole , w którym prowadzi się tak zajęcia . mówi się o patologiach a jednocześnie władze zagęszczają klasę argumentując ekonomicznoscią szkoły - niech sobie wody wleją zamiast do samochodu to zobaczą co to ekonomia . mówi się o ściąganiu , a bestsellerami w księgarniach są ściągi dla uczniów . mówi się o pomiarze Niemirki i średniej ważonej , o obiektywności oceniania , a wielu nauczycili zerka na oceny innych nauczycieli by zdecydować jaką ocenę postawić uczniowi z ich przedmiotu . Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: co jest szczególnie żałosne 19.11.03, 09:36 Skutecznosc nie jest drugoplanowa!Tylko pytanie jak ja obiektywnie mierzyc?! A w konsekwencji rozliczac tez nauczycieli i eliminowac tych nieskutecznych z zawodu.Zrozum ja nie pisze o metodach tylko o pomiarze. czy ty tego nie zauwazasz.Kiedys pisalem, dzisiaj to niemozliwe, bo istnieje kretynski twor w postaci karty nauczyciela.Wiesz kto najbardziej jej broni, wlasnie tacy skostniali nauczyciele.Wiesz co U6 ja juz koncze bo widze ze to nie ma sensu.Popatrz na inne swoje watki.Facet nie masz co robic, wez sie za jakies korki, a nie siedz przy kompie i nie wymyslaj wielce odlotowych teamtow do dyskusji! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: co jest szczególnie żałosne 19.11.03, 09:46 misiu11 napisał: > Skutecznosc nie jest drugoplanowa!Tylko pytanie jak ja obiektywnie mierzyc?! A > w konsekwencji rozliczac tez nauczycieli i eliminowac tych nieskutecznych z > zawodu.Zrozum ja nie pisze o metodach tylko o pomiarze. czy ty tego nie > zauwazasz.Kiedys pisalem, dzisiaj to niemozliwe, bo istnieje kretynski twor w > postaci karty nauczyciela.Wiesz kto najbardziej jej broni, wlasnie tacy > skostniali nauczyciele.Wiesz co U6 ja juz koncze bo widze ze to nie ma > sensu.Popatrz na inne swoje watki.Facet nie masz co robic, wez sie za jakies > korki, a nie siedz przy kompie i nie wymyslaj wielce odlotowych teamtow do > dyskusji! jesteś niemiły i naprawdę nie zaskoczysz mnie swoimi uwagami - zaskoczyła mnie pani Maria . Ted , cóż uważam że, w stosunku do mnie jest stronniczy . gdyby miał dla dziecka wybrać i zapłacić za nauczanie tobie lub mnie daje ci 100% gwarancji, że wybrałby mnie i do angielskiego i matematyki , mimo że nie znam pomiaru profesora Niemirki . wiesz dlaczego? Ted nie jest kretynem . Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: co jest szczególnie żałosne 19.11.03, 10:03 Wiesz co nie posadzalem ciebie, ze posuniesz sie do klamstwa.Zarowno ted i jak maria jednoznacznie zdeklarowali sie kogo wybraliby na nauczyciela.Niestety to mnie by powierzyli swoje dzieci, ale ta prawda jest okrutna dla ciebie.Czytalem ich wypowiedzi.Oj nieladnie.Ty to jak stary komunista przeinacza fakty dla swoich korzysci.Gosciu ogolna kompromitacja.Wstyd!!!A znam doskonalych anglistow i wierz mi nie masz zadnych szans z tym twoim kalifornijskim akcentem.Zarowno jako dydaktyk i wychowawca!!!! Daj juz sobie spokoj tym postem kompletnie siebie pograzyles!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: co jest szczególnie żałosne 19.11.03, 10:07 misiu11 napisał: > Wiesz co nie posadzalem ciebie, ze posuniesz sie do klamstwa.Zarowno ted i jak > maria jednoznacznie zdeklarowali sie kogo wybraliby na nauczyciela.Niestety to > mnie by powierzyli swoje dzieci, ale ta prawda jest okrutna dla ciebie.Czytalem > > ich wypowiedzi.Oj nieladnie.Ty to jak stary komunista przeinacza fakty dla > swoich korzysci.Gosciu ogolna kompromitacja.Wstyd!!!A znam doskonalych > anglistow i wierz mi nie masz zadnych szans z tym twoim kalifornijskim > akcentem.Zarowno jako dydaktyk i wychowawca!!!! > Daj juz sobie spokoj tym postem kompletnie siebie pograzyles!!!! Lepiej sie pospiesz, bo nie zdazysz na zajecia:)) I przestan sie wyzywac na U6:) Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: co jest szczególnie żałosne 19.11.03, 10:22 Rhemek ja w szkole jestem juz od 8 rano!szkola to nie tylko dydaktyka.Rozumiem tak pracuje twoja zona, godzinki dydaktyczne i fora ze dwora?! Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: co jest szczególnie żałosne 19.11.03, 10:29 misiu11 napisał: > Rhemek ja w szkole jestem juz od 8 rano!szkola to nie tylko dydaktyka.Rozumiem > tak pracuje twoja zona, godzinki dydaktyczne i fora ze dwora?! Wiesz misiu, wlasnie widze jak sie przygotowujesz do pracy:) Jesli siedzenie w necie na koszt szkoly mozna nazwac praca? A moze jest inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: co jest szczególnie żałosne 19.11.03, 22:44 rhemek napisał: > misiu11 napisał: > > > Rhemek ja w szkole jestem juz od 8 rano!szkola to nie tylko > dydaktyka.Rozumiem > > tak pracuje twoja zona, godzinki dydaktyczne i fora ze dwora?! > > > > Wiesz misiu, wlasnie widze jak sie przygotowujesz do pracy:) > Jesli siedzenie w necie na koszt szkoly mozna nazwac praca? > A moze jest inaczej? Do pracy to przygotowuje sie w domu, a nie na dwie godziny przed zajeciami.W szkole jest wiele innych spraw do zalatwienia, mam rowniez podzielnosc uwagi, moge wysylac posty, moge tworzyc bazy danych, pisac programiki itp.Rozumiem w domciu dial-upujesz, albo jakas blokowa sieciuchne na laczu 128 kbps, stad te koszty.my mamy dzierzawke (POLPAK),a w dodatku sponsora dzieki ktoremu lacze o transmisji 1Mbps jest darmowe.(siec w pelni profesjonalna) Tak wiec pakietow po naszej gwiazdce fast ethernetowej pedzi multum.Rozumiem u zonki to jakies moze SDI o zawrotnym transferze, siec dlawi sie a kompy tylko w sali info! Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: co jest szczególnie żałosne 19.11.03, 22:48 Wiesz o takim laczu jakie mam tutaj w firmie a takze w domu mozesz pomazyc:) Tylko. I zejdz wreszcie cie prosze z mojej zony.. Zreszta to ciagle czepianie sie swiadczy tylko o tobie... Mamsz widocznie jakis kompleks... Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: co jest szczególnie żałosne 20.11.03, 02:37 hehe nie ma zony i zazdrosci ;)) misiu caly czas mi trąci jakimś zaoczniakiem Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: co jest szczególnie żałosne 20.11.03, 10:29 qczi napisała: > hehe > nie ma zony i zazdrosci > ;)) > misiu caly czas mi trąci jakimś zaoczniakiem takim co wie co to prawo Vieta? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 sorry u6!!! 19.11.03, 10:20 Cos niedokladnie przeczytalem!!!ale nigdy bym nie wpadl na taki pomysl zeby porownywac mnie z toba i w efekcie dojsc do wniosku, ze to ja bym uczyl moje dzieci.rozumiem musiosz sobie poprawic humor.Ucz swoje dzieci jak takowe posiadasz, ale nie plac sobie.Po co odprowadzac kase do fiskusa.Konacze wlasnie rozpoczynam za 10 minut moja tandete!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: co jest szczególnie żałosne 19.11.03, 11:56 misiu11 napisał: > Wiesz co nie posadzalem ciebie, ze posuniesz sie do klamstwa.Zarowno ted i jak > maria jednoznacznie zdeklarowali sie kogo wybraliby na nauczyciela.Niestety to > mnie by powierzyli swoje dzieci, ale ta prawda jest okrutna dla ciebie.Czytalem > > ich wypowiedzi.Oj nieladnie.Ty to jak stary komunista przeinacza fakty dla > swoich korzysci.Gosciu ogolna kompromitacja.Wstyd!!!A znam doskonalych > anglistow i wierz mi nie masz zadnych szans z tym twoim kalifornijskim > akcentem.Zarowno jako dydaktyk i wychowawca!!!! > Daj juz sobie spokoj tym postem kompletnie siebie pograzyles!!!! nie twierdzę , że jestem najlepszy , twierdzę że ty jesteś beznadziejny . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 o jakim akcencie mówisz? 19.11.03, 12:06 misiu11 napisał: > Wiesz co nie posadzalem ciebie, ze posuniesz sie do klamstwa.Zarowno ted i jak > maria jednoznacznie zdeklarowali sie kogo wybraliby na nauczyciela.Niestety to > mnie by powierzyli swoje dzieci, ale ta prawda jest okrutna dla ciebie.Czytalem > > ich wypowiedzi.Oj nieladnie.Ty to jak stary komunista przeinacza fakty dla > swoich korzysci.Gosciu ogolna kompromitacja.Wstyd!!!A znam doskonalych > anglistow i wierz mi nie masz zadnych szans z tym twoim kalifornijskim > akcentem.Zarowno jako dydaktyk i wychowawca!!!! > Daj juz sobie spokoj tym postem kompletnie siebie pograzyles!!!! wiele uciechy mieli nie tylko Amerykanie lecz również Anglicy z akcentem wielu nauczycieli . podobało mi się , gdy jedna z nauczycielek ( najlepsza wg kryteriów polskiej szkoły ) zarzuciła mi moje amerykańskie can't , a Andy - Anglia nabijał się że jej "brytyjskie" can't brzmi jak - wiesz jak co - nie wypada brzydko pisać . Znikała , gdy pojawiał się na horyzoncie Anglik lub Amerykanin . Rozumiem , że unikła z nimi kontaktu - oni mówili po prostu innmi językami . korki u niej szły jak woda za 50zł . nie dziwię się - uczyła również na college i jej korki dawały pewną gwarancję sukcesu na egzaminie . dyrektor często korzystał z pomocy moich uczniów ( bezkorkowych ) do tłumaczeń z natiwami . Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: o jakim akcencie mówisz? 19.11.03, 12:15 unsatisfied6 napisał: > misiu11 napisał: > > > Wiesz co nie posadzalem ciebie, ze posuniesz sie do klamstwa.Zarowno ted i > > jak > > maria jednoznacznie zdeklarowali sie kogo wybraliby na nauczyciela.Niestet > y > to > > mnie by powierzyli swoje dzieci, ale ta prawda jest okrutna dla > ciebie.Czytalem > > > > ich wypowiedzi.Oj nieladnie.Ty to jak stary komunista przeinacza fakty dla > > > swoich korzysci.Gosciu ogolna kompromitacja.Wstyd!!!A znam doskonalych > > anglistow i wierz mi nie masz zadnych szans z tym twoim kalifornijskim > > akcentem.Zarowno jako dydaktyk i wychowawca!!!! > > Daj juz sobie spokoj tym postem kompletnie siebie pograzyles!!!! > wiele uciechy mieli nie tylko Amerykanie lecz również Anglicy z > akcentem wielu nauczycieli . podobało mi się , gdy jedna z nauczycielek > ( najlepsza wg kryteriów polskiej szkoły ) > zarzuciła mi moje amerykańskie can't , a Andy - Anglia nabijał się > że jej "brytyjskie" can't brzmi jak - wiesz jak co - nie wypada brzydko pisać . > > Znikała , gdy pojawiał się na horyzoncie Anglik lub Amerykanin . > Rozumiem , że unikła z nimi kontaktu - oni mówili po prostu innmi językami . > > korki u niej szły jak woda za 50zł . nie dziwię się - uczyła również > na college i jej korki dawały pewną gwarancję sukcesu na egzaminie . > > dyrektor często korzystał z pomocy moich uczniów ( bezkorkowych ) do > tłumaczeń z natiwami . > > > Z moich obserwacji wynika, ze przytoczyles typowa sytuacje dla polskiej szkoly. Nie dziw sie, ze misiu jej nierozumie. On jest czescia systemu 3 z( aby uczen zakul, zdal, zapomnial...) I dlatego uczniowie po polskiej szkole maja niby ogromna wiedze, a tak naprawde sa mieprzystosowani do zycia... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: co jest szczególnie żałosne IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 10:31 za korki z matematyki nie zaplace o angielskim mozemy podyskutowac to chyba czesciowo broni opinie, ze nie jestem kretynem, co? :) wyluzujcie troche Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: co jest szczególnie żałosne 19.11.03, 12:09 Gość portalu: Ted® napisał(a): > za korki z matematyki nie zaplace > o angielskim mozemy podyskutowac > > to chyba czesciowo broni opinie, ze nie jestem kretynem, co? :) > wyluzujcie troche w 100% nie jesteś ale wychodzi stronniczość . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: co jest szczególnie żałosne IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 12:21 unsatisfied6 napisał: > Gość portalu: Ted® napisał(a): > > > za korki z matematyki nie zaplace > > o angielskim mozemy podyskutowac > > > > to chyba czesciowo broni opinie, ze nie jestem kretynem, co? :) > > wyluzujcie troche > w 100% nie jesteś ale wychodzi stronniczość . > widzisz to jest tak, ze z matematyka dzieci sobie radza a kiedy rzadko maja problem to pytaja ojca :), dlatego za korki z matmy nie zaplace z angielskiego przydalby im sie kontakt z zywym jezykiem a taki pewnie jeszcze pamietasz ale za korki z angielskiego tez ci nie zaplace bo skoro uwazasz, ze jestem kretynem to stanowisz zagrozenie dla mojego autorytetu rodzica a na to nie moge sobie pozwolic i jeszcze za to placic ;) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: co jest szczególnie żałosne 19.11.03, 12:30 Gość portalu: Ted® napisał(a): > unsatisfied6 napisał: > > > Gość portalu: Ted® napisał(a): > > > > > za korki z matematyki nie zaplace > > > o angielskim mozemy podyskutowac > > > > > > to chyba czesciowo broni opinie, ze nie jestem kretynem, co? :) > > > wyluzujcie troche > > w 100% nie jesteś ale wychodzi stronniczość . > > > > widzisz to jest tak, ze z matematyka dzieci sobie radza a kiedy rzadko maja > problem to pytaja ojca :), dlatego za korki z matmy nie zaplace > z angielskiego przydalby im sie kontakt z zywym jezykiem a taki pewnie jeszcze > pamietasz ale za korki z angielskiego tez ci nie zaplace bo skoro uwazasz, ze > jestem kretynem to stanowisz zagrozenie dla mojego autorytetu rodzica a na to > nie moge sobie pozwolic i jeszcze za to placic ;) > > powodzenia nie chodzi mi o korki - GDZIE JA NAPISAŁEM ŻE JESTEŚ KRETYNEM . szanuję twoje wypowiedzi jak sam widzisz a jeżeli klikam z kretynami , to bardzo nachalnymi - jak już mnie kilka razy zbluzgają . tobie odpowiadam od razu lub ignoruję . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 dobra wiadomość dla misia 19.11.03, 12:14 mimo mojego głosowania przeciwko , wchodzimy do unii misiu . być może jak mi nie minie zapał do tej edukacji , będziemy mieli sposobność spotakć się w szkole jak równy z równym . wymienimy może wtedy poglądy na temat skuteczności ,pomiarów , średniej ważonej , blokowego nauczania i innych spraw poruszonych w poście . Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: dobra wiadomość dla misia 19.11.03, 12:18 unsatisfied6 napisał: > mimo mojego głosowania przeciwko , wchodzimy do unii misiu . > > być może jak mi nie minie zapał do tej edukacji , będziemy > mieli sposobność spotakć się w szkole jak równy z równym . > wymienimy może wtedy poglądy na temat skuteczności ,pomiarów , średniej > ważonej , blokowego nauczania i innych spraw poruszonych > w poście . Ug, misiu prezentuje typowo stary system nauczania, od ktorego odchodzi sie wszedzie. nigdy go nie przekonasz. Ty Nalezysz do tej nowej fali, przed ktora skostniala polska szkola broni sie archaiczna Karta nauczyciela( ktora sluzy chyba tylko do utrzymania posad) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: dobra wiadomość dla misia 19.11.03, 12:23 rhemek napisał: > unsatisfied6 napisał: > > > mimo mojego głosowania przeciwko , wchodzimy do unii misiu . > > > > być może jak mi nie minie zapał do tej edukacji , będziemy > > mieli sposobność spotakć się w szkole jak równy z równym . > > wymienimy może wtedy poglądy na temat skuteczności ,pomiarów , średniej > > ważonej , blokowego nauczania i innych spraw poruszonych > > w poście . > > > > Ug, misiu prezentuje typowo stary system nauczania, od ktorego odchodzi sie > wszedzie. > nigdy go nie przekonasz. > Ty Nalezysz do tej nowej fali, przed ktora skostniala polska szkola broni sie > archaiczna Karta nauczyciela( ktora sluzy chyba tylko do utrzymania posad) ja go nie przekonam , rzeczywistość musi go przekonać . jeśli chcemy uznania naszej edukacji w Europie , bedziemy musieli uznać co w Europie jest warością . Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: dobra wiadomość dla misia 19.11.03, 21:41 Rhemek twoja zona tez plynie na tej fali.Wlasnie ta szkola odchodzi od takiego quasi oceniania.Chyba z moich postow o tej karcie nauczyciela dowiedziales sie ze jest ona anachroniczna!Cos taki zaborczy daj zonie klawiature niech napisze cos madrego.Moze bedzie miala cos do zaoferowania, ale bardzo watpie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: dobra wiadomość dla misia 19.11.03, 21:44 Powiem ci krotko, od mojej zony to sie ... Nie kpij sobie z osoby, ktorej w ogole nie znasz. Juz samo to ze to robisz, swiadczy o twoim poziomie.. zalosne Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: dobra wiadomość dla misia 19.11.03, 22:04 rhemek napisał: > Powiem ci krotko, od mojej zony to sie ... > Nie kpij sobie z osoby, ktorej w ogole nie znasz. > Juz samo to ze to robisz, swiadczy o twoim poziomie.. > zalosne a ja chciałem się z misiem pogodzić . miałem dobry humor . Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Zabia nauczycielka-umie tylko rechotac!!! 19.11.03, 22:54 rhemek napisał: > Powiem ci krotko, od mojej zony to sie ... > Nie kpij sobie z osoby, ktorej w ogole nie znasz. > Juz samo to ze to robisz, swiadczy o twoim poziomie.. > zalosne a o jej poziomie swiadczy zabi rechot na tematy o ktorych nie ma pojecia.Dopusc ja do kompa, co boi sie dyskusji.Moze ma pomysl na Polska oswiate. Nie olewaj zaby bo bedzie smierdziec!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: Zabia nauczycielka-umie tylko rechotac!!! 20.11.03, 00:00 Cham jestes i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: dobra wiadomość dla misia 19.11.03, 22:56 rhemek napisał: > Powiem ci krotko, od mojej zony to sie ... > Nie kpij sobie z osoby, ktorej w ogole nie znasz. > Juz samo to ze to robisz, swiadczy o twoim poziomie.. > zalosne a o jej poziomie swiadczy zabi rechot na tematy o ktorych nie ma pojecia.Dopusc ja do kompa, co boi sie dyskusji.Moze ma pomysl na Polska oswiate. Nie olewaj zaby bo bedzie smierdziec!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: dobra wiadomość dla misia 20.11.03, 00:00 Okazalo sie ze jestes zwyklym chamem. zalosne... Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: dobra wiadomość dla misia 20.11.03, 00:19 rhemek napisał: > Okazalo sie ze jestes zwyklym chamem. > zalosne... To fajna masz prace jak mozesz w firmie tak postowac.Rozumiem w firmie lacze o transferze 10Mbps na swaitlowodzie to zasadne i niezbedne.Firme stac na takie cacka, moze jeszcze bezprzewodowo, karty 3com cacy.Tylko wiesz po pierwsze szkoly na to nie stac, a i tak podejrzewam, ze z 80 kompami w sieci typu FastEthernet w topologi gwiazdy z duplexowymi switchami nalezymy do scislej czolowki szkol w bydgoszczy.Łacze 1Mbps w zupelnosci zaspakaja nasze potrzeby. A w domciu to co neostrada i jej 512kbps za zlodziejsckie pieniadze, a moze wiecej niz 1 Mbps, tylko po co, a moze uprawiasz piractwo i biegasz po jakis FTP-ach i sciagasz jakies oprogramowanie wypalasz i na gielde?A moze jakies filmiki?Ja w domu mam lacze 256kbps i to mi wystarczy.Komp na Xeone 2,4 GHz 1 GB ram, dysk IBM scsi, karta R9600PRO dvd-ram, wierz mi wystarczy.Na nic innego mnie nie stac i nawet nie tesknie.Umiem cieszyc sie z tego co mam!!!A jesli ktos ma cos lepszego to chwala mu za to byleby umial cieszyc sie z tego!!! I jeszcze jedno: - po pierwsze jestem wielkim oredownikiem zniesienia karty nauczyciela nie znosze przywilejow branzowych, - podniesieniem pensum nauczycielskiego do 24 godzin, - weryfikacji kadry nauczycielskiej na podstawie wynikow pracy - patrz egzaminy na koniec szkoly podstawowej, gimnazjalnej, a w 2005 matury. - Wprowadzona standaryzacja i ujednolicenie testow w Polsce pozwoli na wyprowadzenie takich wniosków co do efektywnosci pracy nauczyciela, - wlasciwy dobor kandydatow do pracy nauczycielskiej, badanie ich mozliwosci psychomotorycznych, - zwiekszenie pensji, co podniesie zapewne range tego zawodu i bedzie na niego wiekszy popyt, - odejscie od fikcyjnego awansu zawodowego, tworzona jest w wielu przypadkach fikcja teczkowa, nauczyciel zamiast skupic sie na dzialaniach dydaktyczno- wychowawczych zbiera papiery, po uzyskaniu stopnia nauczyciela dyplomowanego siada na laurach; Moglbym jeszcze wiele wiecej napisac, ale nie czas i pora. Przeczytaj to zonie, zapewne odrazu oburzy sie o pensum.A nigdzie w europie nie ma tak niskiego pensum jak u nas!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: dobra wiadomość dla misia 20.11.03, 00:25 Jestes dziwnym czlowiekiem. Po pierwsze moze dla ciebie , to dziwne, ale w wawie neostrada jest juz standartem, i nieoskarzaj mnie o przestepstawa, chyba ze masz jakies dowody?? Ale swoj poziom juz okresliles, wiec po co to pisze... I po co sie ciagle dowalasz do mojej zony? nie masz o czym pisac? Odpusc sobie. A swoje przemyslenia zostaw dla siebie. pa Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: dobra wiadomość dla misia 20.11.03, 00:45 O prosze Warszawka na Bydzi jaki splendor mnie spotkal.Wy to juz rzeczywiscie macie wysokie mniemanie o sobie!Neostrada to dla naiwnych, sa inne sposoby na lepszy transfer i tanszy.No tak na prowincji to niektorzy nawet nie slyszeli o neostradzie!!!W Wawie to standard a nie standart!!!!Ale facet jestes smieszny!!!!Moj poziom? ja dyskutuje o tym na czym sie znam , a ty tak przelewasz z pustego w prozne i to jest wlasnie ten poziom.Wyszydzanie, rechot zabi to dla ciebie poziom.Co najgorsze to nie wiesz o czym tak zapewne sie mowi!ale trzeba sie wtracic!Do zony nie dowalam sie bo nie lubie slodkich blond lal!!!!co w kazdej sytuacji swoja niewiedze zabijaja zabim rechotem!!!Nie ma nic do powiedzenia ot i fakt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjá vu Re: dobra wiadomość dla misia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 01:02 ej...nieladnie, no...nieladnie Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: dobra wiadomość dla misia 20.11.03, 01:06 Przepraszam, ale Misiu ma talent do wkurzania spokojnych, kulturalnych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: dobra wiadomość dla misia 20.11.03, 01:22 remigiusz ty jestes kulturalny.czy nie zauwazyles ze kij ma dwa konce.Doszedlem do wniosku, ze merytoryczna dyskusja nie ma sensu.Przyjalem wasza taktyke opluwania sie.I wlasnie z tego mam swietny ubaw.Do Was zadne rzeczowe argumenty nie trafialy, a wiec czas na igrzyska!!!Spokojny, kulturalny?Poczytaj rozne swoje posty kulturalny spokojny czlowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjá vu Re: dobra wiadomość dla misia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 01:30 ubawy na bok! merytory na wierchy! ;-) choc sprobujcie... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjá vu Re: dobra wiadomość dla misia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 01:28 ej tam, badzta merytoryczni bedzie ciekawiej Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: dobra wiadomość dla misia 20.11.03, 00:33 O prosze nigdy bym nie pomyslal, ze tak "inteligentny" człowiek to wyznawca teorii Andrzeja L. i Romka G.Najpierw nie chcieli, a teraz pchaja sie do stolkow unijnych.Masz cos z nich plujesz na ta szkole a pchasz sie do niej jak jakis oszolom.Badz konsekwentny1Plujesz to uwazaj bo mozesz byc statystycznie tez oplutem.Nie jest to przyjemne.zobacz jak wygladaja badania GUS najwieksza grupe przciwnikow unii stanowia mieszkancy wsi w wieku od 35 do 50 lat z wyksztalceniem podstawowym.Nie podejrzewalbym Ciebie o taka przynaleznosc do takiej kasty.Niestety rzeczywistosc weryfikuje postawy!!!a odnosnie dyskusji bardzo chetnie masz duzo czasu do ! maja 2004.Moze cos lizniesz i zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: dobra wiadomość dla misia 20.11.03, 00:38 Czlowieku wyluzuj. Nic takiego nie napisalem. Za duzo wypiles dzisiaj?? Moze masz dzis zly dzien. Lepiej nic juz dzis nie pisz, ok? Bo robisz z siebie kompletnego idiote... Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: dobra wiadomość dla misia 20.11.03, 00:49 Przeciez ten post to nie do ciebie.Nie wlaczaj sie!!!Pic nie pilem, a idiota to nie wiem kto jest, chyba ten który nawet nie umie wywnioskowac do kogo byl skierowany ten post!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: dobra wiadomość dla misia 20.11.03, 00:51 A skad ja mam wiedziec do kogo piszesz?? Uzywasz do wszystkich tego samego slownictwa. Boze co za prostak z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: dobra wiadomość dla misia 20.11.03, 00:56 To byla odpowiedz na post U6.Jak nie widzisz to wez sobie linial i przyloz do monitora tylko pionowo, wtedy zobaczysz do kogo byl przeznaczony!!!!Swietny jestes!!!Jam prostak, a umiem wnioskowac do kogo posty, a ty nie.To Ty kim w tym momencie jestes?Kup sobie jakiegos 21 calowego, najlepiej LCD obraz bedzie bardziej stabilny i moze wtedy odczytasz!!!Kupa smiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: dobra wiadomość dla misia 20.11.03, 01:02 Mam ustawione watki od najst do najnowszych i dlatego czasem mi sie myla jak jest za duzo. Zrozum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjá vu mam propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 00:59 widzac narastajace ostrogi i gwaltownosci wyrazen myslowych, proponuje zaczac wbrew sobie wyslawiac sie milo i sympatycznie, bez wzajemnych obrzutow a pewnikiem przyniesie to wiele "inplusow" jesli zas komus jednak brak ujscia i chcialby na ostro - to zapraszam.... i prosze dajcie upust watku "swedzi" idzcie na noze!!!! przyjme wszystko - byle na ostro :-)))) ps. a w Danii nauczyciele maja jedne z najwyzszych zarobkow w panstwie - chwalebne Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: skoro jest się nauczycielem ? 19.11.03, 08:19 Gość portalu: Maria napisał(a): > unsatisfied6 napisał: > > > > > trudno narzekać , jak się jest samemu nauczycielem . > > Oj chyba intuicja zawodzi : )) Muszę Ciebie zmartwić – > nie pracuję w szkolnictwie. Mam natomiast siostrę > nauczycielkę i mogę zaobserwować jej pracę a także pracę > nauczycieli uczących moje dziecko. Co roku na zebraniu z > rodzicami wychowawcy klas (szkoły podstawowej, gimnazjum > i liceum) zapoznawali i zapoznają mnie z WSO na > pierwszym zebraniu z rodzicami. Ponadto wychowawcy > zapoznawali i zapoznają z PSO ze swojego przedmiotu i > informują gdzie można zapoznać się z PSO pozostałych > nauczycieli. Od córki wiem, że nauczyciele tłumaczą > uczniom swój system oceniania – czyli co biorą pod uwagę > przy wystawianiu ocen, podają punktację, które oceny są > najważniejsze. Nie jest i nie była zaskakiwana > niezapowiedzianymi sprawdzianami czy testami. Uczniowie > świetnie znają swoje prawa i jeśli któryś z nauczycieli > łamie przepisy zgłaszają to dyrekcji szkoły i Samorządowi > Skolnemu. Trzy różne typy szkół publicznych a zasady > takie same stąd mój wniosek, że tak funkcjonują wszystkie > szkoły. > > > > skąd ta wybiórcza analiza postów - znasz bezpośrednio > misia? > > Nie znam Misia i Teda bezpośrednio ani pośrednio. > Odniosłam się do jednego zagadnienia – intuicyjnego > oceniania uczniów. Jako rodzic nie chcę by moje dziecko > było oceniane intuicyjnie – jak sam zauważysz intuicja > często zawodzi. Musi istnieć jakiś punkt odniesienia. > > > > > nie piszę o wszystkich szkołach , a szkole w której > uczyłem . > > Tzn. że w Twojej byłej szkole nie przestrzegano zarządzeń > MEN - u i miałeś wszelkie podstawy do zgłoszenia tych > nieprawidłowości w kuratorium, które również musiało > otrzymywać skargi od rodziców uczniów uczących się w tej > szkole, a to jest podstawą do przeprowadzenia wizytacji > szkoły przez kuratora (trwa kilka tygodni). Podobno nie > jedna szkoła miała takie wizyty niezależnie od tych > hospitalizujących pracę dyrektorów szkół. > Tę wiedzę otrzymałam od nauczyciela. > > > > > > > > nie tylko stosujesz wybiórczość tekstu , ale i piszesz nieprawdę . gdzie pisałem , że stosowałem "ocenę intuicyjną" . co do zgłaszania uwag do kuratorium , to piszesz science-fiction . brat kurtatora uczył w tej szkole angielskiego . nie muszę chyba nic dodawać o jego umiejętnościach . intuicyjnie to zapewne on oceniał uczniów na pdst. brzmiącego z agielska akcentu , bo w ząb nie rozumiał prostych zdań , natomiast był bardzo srogi w ocenie ( czwórka to była u niego żadkość ) . naczelnikiem oświaty w tym czasie był człowiek z zaoczną maturą . Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: misiu myli teorię z praktyką 19.11.03, 09:09 Misiu Wspanialy pedagogu, calymi dniami widze , ze dyskutujesz an forum... Znam troszke polska szkołe i wiem jak jest tam z dostepem do internetu... Kiedy ty znajdujesz czas na nauczanie??>:)) Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: misiu myli teorię z praktyką 19.11.03, 09:19 Spojrz na godziny kiedy dyskutuje. W szkole nie pracuje sie od 7.15 do 15. Czas pracy jest zmienny. Raz masz 6 godzin dydaktycznych raz 3,4, sa okienka itp.mozna zaczymac zajatka od np 11.35 a konczyc o 17, a po co ja Tobie tlumacze.Zobacz ile watkow ma U6 i ile z nich jest odpowiedniego lotu, po nim widac ze biedak faktycznie jest na bezrobotnym!dzisiaj zaczynam zajatka o 10.40. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: misiu myli teorię z praktyką 19.11.03, 09:51 misiu11 napisał: > Spojrz na godziny kiedy dyskutuje. W szkole nie pracuje sie od 7.15 do 15. Czas > > pracy jest zmienny. Raz masz 6 godzin dydaktycznych raz 3,4, sa okienka > itp.mozna zaczymac zajatka od np 11.35 a konczyc o 17, a po co ja Tobie > tlumacze.Zobacz ile watkow ma U6 i ile z nich jest odpowiedniego lotu, po nim > widac ze biedak faktycznie jest na bezrobotnym!dzisiaj zaczynam zajatka o 10.40 > . dla ciebie wątpię by jakikolwiek mój post był warościowy . Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: misiu myli teorię z praktyką 19.11.03, 09:56 Posortuj sobie baze danych według kryterium autor i przeczytaj kilka z tematow.To w zupelnosci wystarczy.Nie twierdze, ze wszystkie sa do bani.Twierdze tylko, ze masz mnostwo czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: misiu myli teorię z praktyką 19.11.03, 12:18 misiu11 napisał: > Posortuj sobie baze danych według kryterium autor i przeczytaj kilka z > tematow.To w zupelnosci wystarczy.Nie twierdze, ze wszystkie sa do > bani.Twierdze tylko, ze masz mnostwo czasu! ale mnie zaszczyt kopnął - nie wszystko do bani . twoje wszystkie są do bani . Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: misiu myli teorię z praktyką 19.11.03, 12:24 unsatisfied6 napisał: > misiu11 napisał: > > > Posortuj sobie baze danych według kryterium autor i przeczytaj kilka z > > tematow.To w zupelnosci wystarczy.Nie twierdze, ze wszystkie sa do > > bani.Twierdze tylko, ze masz mnostwo czasu! > ale mnie zaszczyt kopnął - nie wszystko do bani . > > twoje wszystkie są do bani . > > I swiadcza o zadufaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: misiu myli teorię z praktyką 19.11.03, 21:04 Przeciez ja nie mam zadnych watkow na forum.Cos wam sie myli i to znacznie!!! Moga byc jedynie posty! Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: misiu myli teorię z praktyką 19.11.03, 21:08 misiu11 napisał: > Przeciez ja nie mam zadnych watkow na forum.Cos wam sie myli i to znacznie!!! > Moga byc jedynie posty! patrzcie to jaki on madry.... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: misiu myli teorię z praktyką 19.11.03, 20:59 Moje watki, a jakie to? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: misiu myli teorię z praktyką 19.11.03, 21:03 misiu11 napisał: > Moje watki, a jakie to? wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: misiu myli teorię z praktyką 19.11.03, 21:09 Moich watkow nie ma to wiedz skad te wnioski.Twoich jest mnostwo, realnych do analizy.Ja takowych nie zakladam!A watki to moge miec na temat nieudacznikow zyciowych!!!Ty jestes takim typowym przykladem frustrata.Nic ci nie wychodzi nikt ciebie nie chce, nikt ciebie nie rozumie.Wspolczuje.A ci, ktorzy jeszcze rzeczowo wypowiadaja sie przeciwko Tobie to jacys dziwni!Wlasnie 2 godziny temu wrocilem z mojego tandeciarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: misiu myli teorię z praktyką 19.11.03, 21:29 misiu11 napisał: > Moich watkow nie ma to wiedz skad te wnioski.Twoich jest mnostwo, realnych do > analizy.Ja takowych nie zakladam!A watki to moge miec na temat nieudacznikow > zyciowych!!!Ty jestes takim typowym przykladem frustrata.Nic ci nie wychodzi > nikt ciebie nie chce, nikt ciebie nie rozumie.Wspolczuje.A ci, ktorzy jeszcze > rzeczowo wypowiadaja sie przeciwko Tobie to jacys dziwni!Wlasnie 2 godziny temu > > wrocilem z mojego tandeciarstwa. chcesz kontynuować , czy chesz się pogodzić ? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 czy misiu wie? 19.11.03, 12:51 że profesor profesorowi nierówny - nie jest to skierowane przeciwko profesorowi Niemirce a przeciwko metodzie zachęcania misia do tekstów profesora . podam przykład niegdyś zdawałem topologię na politechnice . profesor X poprosił bym podał defnicję funkcji otwartej i domkniętej . podałem mu definicję z Engelkinga - standard . nst. padło pytanie czy istnieje taka funkcja otwarta 1-1 z R->R która nie jest domknięta . odpowiadziałem , że nie - profesor poprosił o przyjscie we wrześniu . Pytanie było trywialne lecz i definicja podana w Engelkingu i w skrypcie pana profesora były różne . inny profesor tej samej uczelni wyleciał z PANu za pochodzenie Żydowskie - wspaniały matematyk - u niego nie było żadnych problemów - definicja i odpowiedź adekwatna do podanej definicji . inny , juz o nim pisałem , pan Iwaniec , o ile się nie mylę nawet profesorem w Polsce nie został - w ścisłej czołówce swiatowej wśród matematyków . na UCSD nie spotałem się z takimi dziwactwami . Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: czy misiu wie? 19.11.03, 13:10 unsatisfied6 napisał: > że profesor profesorowi nierówny - nie jest to skierowane przeciwko > profesorowi Niemirce a przeciwko metodzie zachęcania misia do > tekstów profesora . > > podam przykład > > niegdyś zdawałem topologię na politechnice . profesor X poprosił bym > podał defnicję funkcji otwartej i domkniętej . podałem mu definicję > z Engelkinga - standard . nst. padło pytanie czy istnieje > taka funkcja otwarta 1-1 z R->R która nie jest domknięta . > odpowiadziałem , że nie - profesor poprosił o przyjscie we wrześniu . > Pytanie było trywialne lecz i definicja podana w Engelkingu i > w skrypcie pana profesora były różne . > > inny profesor tej samej uczelni wyleciał z PANu za pochodzenie > Żydowskie - wspaniały matematyk - u niego nie było żadnych > problemów - definicja i odpowiedź adekwatna do podanej definicji . > > inny , juz o nim pisałem , pan Iwaniec , o ile się nie > mylę nawet profesorem w Polsce nie został - w ścisłej czołówce swiatowej > wśród matematyków . > > na UCSD nie spotałem się z takimi dziwactwami . > > Mnie gdy studiowalem spotykalo to samo. Ni liczylo sie to co napisane w podreczniku, tylko to co nauczal profesor, choc czasem roznica byla kolosalna. Za wypowiedzenie opini z podrecznika sie wylatywalo.... i tak wyglada polski system nauczania... Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: czy misiu wie? 19.11.03, 13:20 rhemek napisał: > unsatisfied6 napisał: > > > że profesor profesorowi nierówny - nie jest to skierowane przeciwko > > profesorowi Niemirce a przeciwko metodzie zachęcania misia do > > tekstów profesora . > > > > podam przykład > > > > niegdyś zdawałem topologię na politechnice . profesor X poprosił bym > > podał defnicję funkcji otwartej i domkniętej . podałem mu definicję > > z Engelkinga - standard . nst. padło pytanie czy istnieje > > taka funkcja otwarta 1-1 z R->R która nie jest domknięta . > > odpowiadziałem , że nie - profesor poprosił o przyjscie we wrześniu . > > Pytanie było trywialne lecz i definicja podana w Engelkingu i > > w skrypcie pana profesora były różne . > > > > inny profesor tej samej uczelni wyleciał z PANu za pochodzenie > > Żydowskie - wspaniały matematyk - u niego nie było żadnych > > problemów - definicja i odpowiedź adekwatna do podanej definicji . > > > > inny , juz o nim pisałem , pan Iwaniec , o ile się nie > > mylę nawet profesorem w Polsce nie został - w ścisłej czołówce swiatowej > > wśród matematyków . > > > > na UCSD nie spotałem się z takimi dziwactwami . > > > > > > Mnie gdy studiowalem spotykalo to samo. > Ni liczylo sie to co napisane w podreczniku, tylko to co nauczal profesor, > choc czasem roznica byla kolosalna. Za wypowiedzenie opini z podrecznika sie > wylatywalo.... > i tak wyglada polski system nauczania... ale misiu tego nie zrozumie . wystarczy że powie "pomiar profesora" i wydaje mu się , że ludzie z takim doświadczeniem jak twoje czy moje od razu pójdą kupić książkę i będą dniami i nocami śleczyc nad METODĄ . Odpowiedz Link Zgłoś
qczi MISIU 20.11.03, 03:08 misiu11 napisał: > remigiusz ty jestes kulturalny.czy nie zauwazyles ze kij ma dwa konce.Doszedlem > > do wniosku, ze merytoryczna dyskusja nie ma sensu.Przyjalem wasza taktyke > opluwania sie.I wlasnie z tego mam swietny ubaw.Do Was zadne rzeczowe argumenty > > nie trafialy, a wiec czas na igrzyska!!!Spokojny, kulturalny?Poczytaj rozne > swoje posty kulturalny spokojny czlowieku. Twoje niekulturalne odzywki nie przystoją pedagogowi.Pozwól,ze przypomnę Twoje slowa, w ktorych twierdziles, ze kulturalny czlowiek caly czas jest kulturalny, niezaleznie, czy na forum czy w realu. Hipokryta gówniarz kiedys myslalam, ze jestes studentem teraz coraz bardziej przychylam sie ku licealiscie* z takiego liceum, co m X w numerze *znając misia, zaraz zarzuci mi pedofilię Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: MISIU 20.11.03, 03:34 a propos funkcji u6 a naturalne? haha ale bajzel ;) misiu czy my sie juz przypadkiem nie spotkalismy na innym forum? jesli tak, to zjezdzaj stad laskawie, poki nie wkleje tu twoich tamtejszych postow Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: MISIU 20.11.03, 09:55 qczi napisała: > a propos funkcji > > u6 a naturalne? > haha > ale bajzel > ;) > > > misiu > czy my sie juz przypadkiem nie spotkalismy na innym forum? > jesli tak, to zjezdzaj stad laskawie, poki nie wkleje tu twoich tamtejszych > postow O czyli jednak Misiu to prowokator?? udalo mu sie calkowicie zwiesc Teda.. Ale prawda zawsze wyjdzie na jaw:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naki Re: MISIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 10:22 Oto posty tego niby nauczyciela z wieletnim doswiadczeniem... THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY Autor: misiu11 Data: 13.03.2002 14:13 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując ------------------------------------------------------------------------------- - Możemy pozwolić sobie na ocenę szanownego grona pedagogicznego II Liceum Ogólnokształcącego w Bydgoszczy. Dla mnie THE BEST jest ZIMNA!!!! A Twoje notowania jakie są????? Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY Autor: misiu11 Data: 14.03.2002 11:12 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując ------------------------------------------------------------------------------- - Gość portalu: nudel napisał(a): > Czy juz nie potrafimy po polsku? Zimna jest profesorem j. angielskiego dlatego taki początek wątku!!!! Gość portalu: m napisał(a): > widocznie bylas/es w stosunku do niej nie za bardzo w porzadku, bo marinow to > jedyny ludzki czlowiek w tym grobowcu Może to było bardzo dawno temu! Odpowiedz Link Zgłoś
qczi CALA PRAWDA O MISIU 20.11.03, 12:28 hahahaha naki uprzedziles mnie ale popatrzcie sami, jaki z misia oszołom: dowod zabiera troche miejsca i wymaga myslenia: Twierdzenie: a) Misiu11 jest gowniarzem, tak wnioskuje po sposobie pisania iargumentach. b)Jest rowniez chamem, na co specjalnych dowodow ie potrzeba, ale natrafilam na cosszczegolnie wrednego. Dowód punktu A: 1) najpierw poszukalam misia niezalogowanego, aby poznac jego ip: ***************************************************************************** Re: NIEOMYLNY POLONUS!!! IP: 213.77.40.* Gość: misiu11 23.01.2002 10:10 zarchiwizowany Gość portalu: polonus napisał(a): > misiu11 napisał(a): > > Gość portalu: polonus napisał(a): ADRES WĄTKU: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=523093&v=2&s=0 ******************************************************************************* znalazlam nastepnie post niejakiego pyttonga: ******************************************************************************* • Re: II LO-checie znac prawde??? IP: 213.77.40.* Gość: pyttong 02.11.2003 00:07 odpowiedz na list odpowiedz cytując Dakula, chlopcze(?), nie wiem jak dlugo uczysz sie w mojej szkole, ale powiem jedno - jestem uczniem dwojki od ponad 3 lat(teraz w 4 klasie), i chyba moge sie uwazac za kogos majacego pojecie o nauczycielach z dwojki. A oni nie sa tacy, jak ich przedstawiles/as! Smierzcha uczy po prostu przedmiotu trudnego, najwidoczniej nie uczysz sie, wiec moze sie do ciebie odnosic negatywnie - bo tlumaczy dobrze, ale wymaga, co jest chyba normalne... Coz, moze wybrales szkole nieodpowiednia? W dwojce trzeba sie uczyc, czy chcesz czy nie. Co do Sobczak, jakie lizanie dupy, jak mozesz takie za przeproszeniem glupoty pierdolic! Super nauczycielka, mozna z nia pogadac, maturzystom syfu nie robi - wiec o co ci chodzi? Pewnie jestes mlodszym rocznikiem, ktory myslal, ze dobrze sie zabawi w dwojce? Owszem, mozna se bawic, ale w swoim czasie. Mowie to z perspektywy czwartoklasisty. I sory, ze Cie nieco objechalem, ale takie jest moje zdanie, a mam za soba 3 klasy doswiadczen, wiec pewnie mam racje:D ADRES: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=301&w=8672582&v=2&s=0 ******************************************************************************** co dowodzi punktu A; Misio vel pyttong, vel... (ale o tym za chwile) jest uczniem 4 klasy liceum nr II. Dowod punktu B: Misio wystepowal przez jakis czas pod innym ip: ******************************************************************************** /wybaczcie, ze nie przytaczam jego jakze wartosciowej wypowiedzi ;)/ • Re: 1945-1989 IP: 192.168.1.* Gość: misiu11 24.01.2002 14:00 zarchiwizowany ADRES: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=803582&v=2&s=0 ******************************************************************************** Misiu11 przyodzial sie tym razem w kobiecy i jakze wymowny nick 'prawda' i w wątku dla ucziow 2 lo napisal: ******************************************************************************** Re: II LO-jędza Rakowska! Autor: Gość: prawda IP: 192.168.1.* Data: 28.02.2002 13:10 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując Po co piszesz pani R. Jeżeli już piszesz to napisz Rakowska - to prawdziwa jędza, bez uczucia, tylko są ważne cyferki, wzory, a nie uczeń!! Jak ktoś nie opanował to tuman i fora ze dwora. Ale są inni matematycy, którzy widzą, że nie każdy realizuje się jako matematyk, ma zupełnie inne zainteresowania. Mam nadzieję, że Pani Hania niedługo opuści mury tej szkoły, przecież ludzie nie mogą tak długo uczyć? ADRES: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=301&w=148921&a=1254864 ******************************************************************************** oho, coz by na to powiedziala Pani Rakowska? No i jeszcze jedna 'prawda': ******************************************************************************** Re: II LO Autor: Gość: prawda IP: 192.168.1.* Data: 28.02.2002 13:04 + dodaj do ulubionych wątków Gość portalu: Anna napisał(a): > Jest to najgorsze liceum w calej Bydgoszczy (...) Te Twoje rady to wsadź sobie do archiwum! Przecież to o czym ty piszesz miało miejsce prawie 40 lat temu. Zwróć uwagę na większość postów, gdzie mówi się o tej szkole z sympatią! Popatrz na posty IV LO, ci to dopiero dostali "szkołę". Dlaczego jesteś w tym poście tak pryncypialna. Mam radę dla Ciebie nie zniechęcaj innych bo to co piszesz to zamierzchła przeszłość, aktualnie nieprawdziwa. A jeżeli Ciebie mdli to może jesteś w stanie bogosławionym - ale w tym wieku to mało prawdopodobne. To zażyj aviomarin!!! ******************************************************************************** c.n.d. No coz... takie rzeczy o kobiecie wypisuje 'pedagogo z wieloletnim doswiadczeniem'. Zemdlilo mnie. Zamiast aviomarinu zazylam cudnej tabletki ctrl- v. Dodam, ze w dowodzie wkleilam tylko kilka wypowiedzi misia z konkretnym ip, jest ich jednak o wiele wiecej. Mario, takiego czlowieka poparlas. Gdziez Twa nieomylnosc? Racje mialam ja,gdy kilka dni temu napisalam, ze misiu jest gowniarzem. Teraz tego dowiodlam. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: CALA PRAWDA O MISIU 20.11.03, 12:52 qczi napisała: > hahahaha naki uprzedziles mnie > ale popatrzcie sami, jaki z misia oszołom: > dowod zabiera troche miejsca i wymaga myslenia: > > Twierdzenie: > a) Misiu11 jest gowniarzem, tak wnioskuje po sposobie pisania iargumentach. > b)Jest rowniez chamem, na co specjalnych dowodow ie potrzeba, ale natrafilam na > > cosszczegolnie wrednego. > > Dowód punktu A: > 1) najpierw poszukalam misia niezalogowanego, aby poznac jego ip: > > ***************************************************************************** > Re: NIEOMYLNY POLONUS!!! IP: 213.77.40.* > Gość: misiu11 23.01.2002 10:10 zarchiwizowany > Gość portalu: polonus napisał(a): > > misiu11 napisał(a): > > > Gość portalu: polonus napisał(a): > > ADRES WĄTKU: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=523093&v=2&s=0 > ******************************************************************************* > > znalazlam nastepnie post niejakiego pyttonga: > > ******************************************************************************* > • Re: II LO-checie znac prawde??? IP: 213.77.40.* > Gość: pyttong 02.11.2003 00:07 odpowiedz na list odpowiedz cytując > > Dakula, chlopcze(?), nie wiem jak dlugo uczysz sie w mojej szkole, ale powiem > jedno - jestem uczniem dwojki od ponad 3 lat(teraz w 4 klasie), i chyba moge > sie uwazac za kogos majacego pojecie o nauczycielach z dwojki. A oni nie sa > tacy, jak ich przedstawiles/as! Smierzcha uczy po prostu przedmiotu trudnego, > najwidoczniej nie uczysz sie, wiec moze sie do ciebie odnosic negatywnie - bo > tlumaczy dobrze, ale wymaga, co jest chyba normalne... Coz, moze wybrales > szkole nieodpowiednia? W dwojce trzeba sie uczyc, czy chcesz czy nie. Co do > Sobczak, jakie lizanie dupy, jak mozesz takie za przeproszeniem glupoty > pierdolic! Super nauczycielka, mozna z nia pogadac, maturzystom syfu nie robi - > > wiec o co ci chodzi? Pewnie jestes mlodszym rocznikiem, ktory myslal, ze dobrze > > sie zabawi w dwojce? Owszem, mozna se bawic, ale w swoim czasie. Mowie to z > perspektywy czwartoklasisty. I sory, ze Cie nieco objechalem, ale takie jest > moje zdanie, a mam za soba 3 klasy doswiadczen, wiec pewnie mam racje:D > > ADRES: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=301&w=8672582&v=2&s=0 > > ******************************************************************************* > * > > co dowodzi punktu A; > Misio vel pyttong, vel... (ale o tym za chwile) jest uczniem 4 klasy liceum nr > II. > > > Dowod punktu B: > > > Misio wystepowal przez jakis czas pod innym ip: > > ******************************************************************************* > * > /wybaczcie, ze nie przytaczam jego jakze wartosciowej wypowiedzi ;)/ > > • Re: 1945-1989 IP: 192.168.1.* > Gość: misiu11 24.01.2002 14:00 zarchiwizowany > > > ADRES: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=803582&v=2&s=0 > ******************************************************************************* > * > > Misiu11 przyodzial sie tym razem w kobiecy i jakze wymowny nick 'prawda' i w > wątku dla ucziow 2 lo napisal: > > ******************************************************************************* > * > > Re: II LO-jędza Rakowska! > Autor: Gość: prawda IP: 192.168.1.* > Data: 28.02.2002 13:10 + dodaj do ulubionych wątków > > + odpowiedz na list > > + odpowiedz cytując > > Po co piszesz pani R. Jeżeli już piszesz to napisz Rakowska - to prawdziwa > jędza, > bez uczucia, tylko są ważne cyferki, wzory, a nie uczeń!! Jak ktoś nie opanował > > to tuman i fora ze dwora. Ale są inni matematycy, którzy widzą, że nie każdy > realizuje się jako matematyk, ma zupełnie inne zainteresowania. Mam nadzieję, > że > Pani Hania niedługo opuści mury tej szkoły, przecież ludzie nie mogą tak długo > uczyć? > > > ADRES: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=301&w=148921&a=1254864 > > ******************************************************************************* > * > > oho, coz by na to powiedziala Pani Rakowska? No i jeszcze jedna 'prawda': > > ******************************************************************************* > * > > > Re: II LO > Autor: Gość: prawda IP: 192.168.1.* > Data: 28.02.2002 13:04 + dodaj do ulubionych wątków > > Gość portalu: Anna napisał(a): > > Jest to najgorsze liceum w calej Bydgoszczy (...) > > > Te Twoje rady to wsadź sobie do archiwum! Przecież to o czym ty piszesz miało > miejsce prawie 40 lat temu. Zwróć uwagę na większość postów, gdzie mówi się o > tej > szkole z sympatią! Popatrz na posty IV LO, ci to dopiero dostali "szkołę". > Dlaczego jesteś w tym poście tak pryncypialna. Mam radę dla Ciebie nie > zniechęcaj > innych bo to co piszesz to zamierzchła przeszłość, aktualnie nieprawdziwa. A > jeżeli Ciebie mdli to może jesteś w stanie bogosławionym - ale w tym wieku to > mało prawdopodobne. To zażyj aviomarin!!! > > ******************************************************************************* > * > c.n.d. > > No coz... takie rzeczy o kobiecie wypisuje 'pedagogo z wieloletnim > doswiadczeniem'. Zemdlilo mnie. Zamiast aviomarinu zazylam cudnej tabletki ctrl > - > v. Dodam, ze w dowodzie wkleilam tylko kilka wypowiedzi misia z konkretnym ip, > jest ich jednak o wiele wiecej. Mario, takiego czlowieka poparlas. Gdziez Twa > nieomylnosc? Racje mialam ja,gdy kilka dni temu napisalam, ze misiu jest > gowniarzem. Teraz tego dowiodlam. > obawiam się , że niekoniecznie masz rację . misio może byc nauczycielem ( współczuję jego uczniom ) a pytong może byc jego synem . misio prawdopodbnie nie ma żony - inaczej by się odzywał do kobiet . wyraźnie brak mu praktyki w relacjach damsko-męskich . Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: MISIU 20.11.03, 13:24 Gość portalu: naki napisał(a): > Oto posty tego niby nauczyciela z wieletnim doswiadczeniem... > > > THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY > Autor: misiu11 > Data: 13.03.2002 14:13 + dodaj do ulubionych wątków > > + odpowiedz na list > > + odpowiedz cytując > > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > Możemy pozwolić sobie na ocenę szanownego grona pedagogicznego II Liceum > Ogólnokształcącego w Bydgoszczy. Dla mnie THE BEST jest ZIMNA!!!! A Twoje > notowania jakie są????? > > > Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY > Autor: misiu11 > Data: 14.03.2002 11:12 + dodaj do ulubionych wątków > > + odpowiedz na list > > + odpowiedz cytując > > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > Gość portalu: nudel napisał(a): > > > Czy juz nie potrafimy po polsku? > > Zimna jest profesorem j. angielskiego dlatego taki początek wątku!!!! > > > Gość portalu: m napisał(a): > > > widocznie bylas/es w stosunku do niej nie za bardzo w porzadku, bo marinow > > to > > jedyny ludzki czlowiek w tym grobowcu > > Może to było bardzo dawno temu! > > Zwykły zbieg okolicznosci.Poprzednia osoba, ktora miala taki Nick mogla zwyczajnie doprowadzic do usuniecia siebie z bazy.Ja mam takiego Nicka od niedlugiego czasu.Ot i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: MISIU 20.11.03, 13:27 misiu11 napisał: > Gość portalu: naki napisał(a): > > > Oto posty tego niby nauczyciela z wieletnim doswiadczeniem... > > > > > > THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY > > Autor: misiu11 > > Data: 13.03.2002 14:13 + dodaj do ulubionych wątków > > > > + odpowiedz na list > > > > + odpowiedz cytując > > > > -------------------------------------------------------------------------- > ---- > - > > - > > Możemy pozwolić sobie na ocenę szanownego grona pedagogicznego II Liceum > > Ogólnokształcącego w Bydgoszczy. Dla mnie THE BEST jest ZIMNA!!!! A Twoje > > notowania jakie są????? > > > > > > Re: THE BEST BELFER II LO w BYDGOSZCZY > > Autor: misiu11 > > Data: 14.03.2002 11:12 + dodaj do ulubionych wątków > > > > + odpowiedz na list > > > > + odpowiedz cytując > > > > -------------------------------------------------------------------------- > ---- > - > > - > > Gość portalu: nudel napisał(a): > > > > > Czy juz nie potrafimy po polsku? > > > > Zimna jest profesorem j. angielskiego dlatego taki początek wątku!!!! > > > > > > Gość portalu: m napisał(a): > > > > > widocznie bylas/es w stosunku do niej nie za bardzo w porzadku, bo ma > rinow > > > > to > > > jedyny ludzki czlowiek w tym grobowcu > > > > Może to było bardzo dawno temu! > > > > > Zwykły zbieg okolicznosci.Poprzednia osoba, ktora miala taki Nick mogla > zwyczajnie doprowadzic do usuniecia siebie z bazy.Ja mam takiego Nicka od > niedlugiego czasu.Ot i tyle! Glupszego tlumaczenia w zyciu nie slyszalem:)) To jest autentycznie niemozliwe;)) Tylko sie bardziej wkopujesz... Klamstwo ma krotkie nogi... Trzeba bylo pomyslec, ze ktos latwo moz etwoj nick wyszukac:))) Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: MISIU 20.11.03, 13:31 I calkiem przypadkiem ten misiu tez byl z bydgoszczy?? I calkiem przypadkiem tez ciagle pisze w tematach szkolnych.. Oj duzo tu zniegow okolicznosci... Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: MISIU 20.11.03, 10:43 qczi napisała: > a propos funkcji > > u6 a naturalne? > haha > ale bajzel > ;) > komletny bajzel . ale to nie było najgorsze . był taki docencik , co się na mnie uwziął , gdy usłyszał od innego doktora mającego z nami ćwiczenia , że mam intuicje w probabilistyce . olewałem zajęcia docencika bo niemiłosiernie przynudzał - to była kompletna strata czasu . przed egzaminem powaidział , że podejście mogę traktować jako "sparing" . Dał 5 zadań , zrobiłem 3 , inni poniżej dwóch . Żeby było sprawiedliwie , dał wszystkim lufy i poprosił mnie na osobne spotaknie i resztę grupy na osobne . Dał mi do udowodnienia mało znaczące twierdzenie którego najkrótszy dowód był na ponad 70 stranach maszynopisu . powiedziałem mu , co o tym myslę , a on odgrażał się że mnie wszędzie znajdzie i mi zmiana uczelni nie pomoże . i faktycznie znalazł . więc wyemigrowałem . > > misiu > czy my sie juz przypadkiem nie spotkalismy na innym forum? > jesli tak, to zjezdzaj stad laskawie, poki nie wkleje tu twoich tamtejszych > postow Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 akcent 20.11.03, 11:09 A znam doskonalych > anglistow i wierz mi nie masz zadnych szans z tym twoim kalifornijskim > akcentem.Zarowno jako dydaktyk i wychowawca!!!! > Daj juz sobie spokoj tym postem kompletnie siebie pograzyles!!!! ja też znam kilku i wyobraź sobie uczyłem ich żony i dzieci angielskiego . oprócz wyżej wymienionych uczniów , miałem senatora , kilku prezesów poważnych firm , dwóch profesorów . nie powiem , żeby zawsze kończyło się sukcesem . zdarzało się , że niektórzy rezygnowali po dwóch tygodniach lub wcześniej . natomiast nie zdarzyło się , by ktoś po 3 latach nie mówił w miarę dobrze po angielsku . a był i taki , który w szkole miał 1 a po roku czasu pracując ze mną mówił biegle w zakresie dosyć szeroko poznanego słownictwa - ( 4 klasa szkoły pdst ) - mial niezwykły talent językowy i moja zasługa polegała głównie na tym , że roziwjałem tą zdolność . rodzice tego chłopca zrezygnowali ze szkoły ( miał 5 godzin w tygodniu , ze mną dwie godziny ) . wielu z moich uczniów pojechało na dalszą edukację do stanów . Zdarzyło mi się uczyć syna dyplomaty niemieckiego w Warszawie i ten nalegał , by stosować akcent amerykański tłumacząc , że w dobrych szkołach niemieckich uczą raczej amerykańskiego . do osób , które znasz , używających amerykańskiego a nie angielskiego ,należy prezydent Kwaśniewski ( o ile na podstwie kilku zdań usłysaznych w tv jestem w stanie to ocenić ) . co do akcentu amerykańskiego , wyraźnie nie zdajesz sobie sprawy z tego , że język angielski stał się językiem międzynarodowym dzięki stanom , a nie Anglii . ponadto najbardziej prestiżowe i efektywne instytucje w świecie zajmujące się kształceniem języka angielskiego to Australia i USA . Do bardzo popularnych wśród elit tego świata należy SDSU w Kalofornii . w samolocie , gdy rozmawia się z podróżnymi nie natives w języku angielskim , wyczuwa się raczej akcent amerykański . ponadto lepiej mówić z jakimś poprawnym akcentem , niż z żadnym . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 zdrowy rozsądek a autorytet 20.11.03, 11:46 nie piszę tego , bo jestem przeciwnikiem pomiaru Niemirki, ale zdcecydowanym przeciwnikiem kompletnego braku dialogu między instytucjami zarządzającymi a pracownikami niższych szczebli . swojego czasu CEA - instytucja koordynująca działalność szkół artystycznych , poprosiła mnie o współpracę ze szkołą mojego programu do ksztłacenia słuchu . wysałała ponadto listy do wszystkich szkół muzycznych I stopnia , by przetestowali program i wysłali swoje opinię . opinie miały być dostarczone do końca minionego roku szkolnego . testowanie zakończone również w tym terminie i wysłana opinia do CEA . ponadto CEA dał program do testowania pani ekspert . współpraca między mną a szkołą faktycznie się nie odbyła , lecz wg mojej wiedzy powstała pozytywna opinia , której CEA nie było w posiadaniu w październiku tego roku . we wrześniu znalazło się w CEA kilka opinii nauczycieli i wszystkie znane mi opinie były pozytywne . treść 4 z nich znam i atorzy ich mówią o dużej przydatności programu w procensie kształcenia słuchu . wyniki szkoły prowadzącej testowanie nie są mi znane , natomiast znam wyniki uczniów używających programu biorących udział w eliminacjach do konkursu z tego przedmiotu - kompletnie zdeklasowali pozostałych uczniów tej szkoły . sprawa jednak stanęła w martwym punkcie . nie wiem , czy jest to spowodowane opinią eksperta , czy zawiłą drogą służbową . nauczyciele , którzy chcieliby korzystać z programu i rozprowadzić po uczniach nie mogą ( zsyk ze sprzedaży jest w całości przeznaczony na szkołę) zrobić tego skutecznie ze względu na drogę służbową jak mi tłumaczy inna pani ekspert ( autorka podręczników do tego przedmiotu ) . co zatem stoi na przeszkodzie ? autorytet jednej pani profesor , czy droga służbowa , a może ogólna niechęć do jakiegokolwiek wspomagania eduakcji programami eduakcyjnymi - czemu zatem słuzy komputeryzacja w szkole ? komputer bez programu edukacyjnego nie stanowi większych wartości w szkole . ten przykład wskazuje na brak bodźców dla programistów do tworzenia programów edukacyjnych ( z wyjatkiem języków i takie co więcej bawią niż uczą ) . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 intuicja 20.11.03, 12:24 nie kwestionuję jakichkolwiek metod nauczania i oceniania , jadnak twierdzę , że intuicja zdobyta przez praktykę odgrywa zasadniczą rolę w procesie kształcenia . nie można abstrahować od indywidualnych cech nauczyciela i jego intuicji w nauczaniu . nauczanie to nie proces automatyczny . rutyna i automatczne podejscie do oceny musi być poparte intuicją nauczyciela . jedna metoda nie może być skuteczna dla wszystkich , bo jest to zaprzeczeniem naszej indywidualności . Każda metoda jest dobra jesli skuteczna w porównaniu z innymi . By móc stosować kryterium porównawcze , koniecznym jest jednakże stosowanie różnych metod . dla mniej kumatych: przez intuicyjne ocenianie rozumiem wybór własny nauczyciela spośród różnych metod oceniania , wg jego/jej kryteriów . miarą przydatności do zawodu powinna byc jedynie efektywność. w szkole , o której wspomniałem , dyr na koniec zeszłego roku szkolnego poświęciła kilka zdań jakiejś metodzie francuskiej i nauczycielce , która ją wdrażała , słowem nie wspomniała o najlepszych wynikach innej nauczycileki tej szkoły ,która stosowała swoją metodę i intuicję opartą na wieloletnim doświadczeniu . Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: intuicja 20.11.03, 13:41 Ja nie mowie o metodach nauczania tylko o mierzeniu jakosci tych metod!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: intuicja 20.11.03, 13:46 misiu11 napisał: > Ja nie mowie o metodach nauczania tylko o mierzeniu jakosci tych metod!!!! Oszuscie, po co dalej grasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: intuicja 20.11.03, 14:13 rhemek napisał: > misiu11 napisał: > > > Ja nie mowie o metodach nauczania tylko o mierzeniu jakosci tych metod!!!! > > > > Oszuscie, po co dalej grasz? Wierzysz czy nie - ja nie gram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: intuicja 20.11.03, 14:22 ...bill clinton palil trawe, ale sie nie zaciągał... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu11 Re: intuicja IP: 212.122.201.* 20.11.03, 16:14 A co teraz powiesz QUczi?To jak z tymi IP?Troche masz racji i tez mylisz sie.Ja dojde do tego skad misiu11 nadaje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: intuicja 20.11.03, 16:31 coz... :) kogo przyszedles odwiedzic na ab? hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: intuicja? 20.11.03, 17:48 A moze ja tu nikogo nie odwiedzam.Wzielas to pod uwage!!!A moze w niedalekiej przyszlosci sie spotkamy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: intuicja? 20.11.03, 18:12 misiu11 napisał: > A moze ja tu nikogo nie odwiedzam.Wzielas to pod uwage!!!A moze w niedalekiej > przyszlosci sie spotkamy!!!! Chachachacha Jasno insynuujesz... chachacha Ze uczysz na chchachacha Akademii bydgoskiej:) Chcesz adres do psychiatry:)??? Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: intuicja? 20.11.03, 23:44 hehehe nie chcialbys zapewniam mialbys prze-sra-ne ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu11 Re: intuicja IP: 212.122.207.* 20.11.03, 17:49 I co ja tutaj tak dlugo robie?Zapewniam Ciebie ze nie jestem studentem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: intuicja 20.11.03, 18:13 Gość portalu: misiu11 napisał(a): > I co ja tutaj tak dlugo robie?Zapewniam Ciebie ze nie jestem studentem!!! Bylbys obraza dla studentow:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu11 Re: intuicja IP: *.ab-byd.edu.pl 20.11.03, 19:06 Oj rhemek nic innego nie potrafisz.A tak po co Ty uczestniczysz w tym watku?Ten sledczy tor Quczi niestety jest bardzo slepy i ma wiele dziur.Chocby adres 192.168.0.1, nalezy to klasy C, prywatnych a nie publicznych.zapytaj admina w firmie to wyjasni Tobie ze takich adresow jest na swiecie setki tysiecy!!!!To IP , ktore teraz widnieje przy nicku to ma istotne znaczenie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: intuicja 20.11.03, 23:47 misiu spotkajmy sie w realu np jutro serio nie pracujesh na ab wiem o tym nie pytaj,skad my sie znamy osobiscie ja cie znam lepiej, niz ty mnie Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 nieomylny 20.11.03, 17:07 Gość portalu: misiu11 napisał(a): > A co teraz powiesz QUczi?To jak z tymi IP?Troche masz racji i tez mylisz > sie.Ja dojde do tego skad misiu11 nadaje!!! czyżbyś ty był nieomylny . zawiodła cię i intuicja i zdrowy rozsządek . masz faktycznie obrońcę w postaci Teda , ale on bywa stronniczy i stronniczy( może mi się wydaje ) , jest w stosunku do mnie . wszedłeś na obcy teren , nikt cię tu nie zna i oczekujesz , że wszyscy padną na kolana . spróbuj tego na ulicy i nie zrób sobie krzywdy . zawiodła teoria nie poparta intuicją i zdrowym rozsądekiem . jak sobie dajesz radę z uczniami ? nie wszystko da się wyczytać w książkach . nie próbowali ci włożyć kosza na głowę ? Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Ted dales sie skolowac... 20.11.03, 13:40 No i Jak Ted dalej bys mu powierzyl swoje dziecko??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Ted dales sie IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 14:50 Autor: Gość: Ted® IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl Data: 18.11.2003 12:15 internet to iluzja i nie wiadomo jak jest naprawde ale kierujas sie tym co tu piszecie drodzy pedagodzy zdecydowanie wolalbym aby moje dzieci nauczal misiu to oczywiscie ocena calkowicie subiektywna -------------------------------------------------------------------------- podtrzymuje w całości Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Ted dales sie 20.11.03, 16:30 Gość portalu: Ted® napisał(a): > Autor: Gość: Ted® IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl > Data: 18.11.2003 12:15 > > internet to iluzja i nie wiadomo jak jest naprawde > ale kierujas sie tym co tu piszecie drodzy pedagodzy zdecydowanie wolalbym aby > moje dzieci nauczal misiu > to oczywiscie ocena calkowicie subiektywna > > -------------------------------------------------------------------------- > > podtrzymuje w całości unsatisfied6 napisał: >w szkole , o której wspomniałem , dyr na koniec zeszłego roku szkolnego >poświęciła kilka zdań jakiejś metodzie francuskiej i nauczycielce , która ją >wdrażała , słowem nie wspomniała o najlepszych wynikach innej nauczycileki tej >szkoły ,która stosowała swoją metodę i intuicję opartą na wieloletnim >doświadczeniu . to nie iluzja i z poprzednich twoich wątków wynika ( sprzed kilku miesięcy ) , że dobrze się orientujesz w praktykach tej szkoły - potrafisz nawet zidentyfikować imiona uczniów tej szkoły. abstrahując od mojej osoby , wolę wybierać wśród skutecznych , niż papierkowych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Ted dales sie IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 16:34 jesli mi powiesz o jakiej szkole mowa to zdradze ci te straszna tajemnice ktora cie dreczy, prosze Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Ted dales sie 20.11.03, 16:47 Gość portalu: Ted® napisał(a): > jesli mi powiesz o jakiej szkole mowa to zdradze ci te straszna tajemnice ktora > cie dreczy, prosze nie mówiłem , że to ostatnie dotyczyło szkoły muzycznej ? sorry . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Ted dales sie IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 16:54 > > to nie iluzja i z poprzednich twoich wątków wynika ( sprzed kilku miesięcy ) , > że dobrze się orientujesz w praktykach tej szkoły - potrafisz nawet > zidentyfikować imiona uczniów tej szkoły. > nie orientuje sie w praktykach szkoly muzycznej potrafie zidentyfikowac imie jednego ucznia (podales tak jednoznaczny opis, ze nie mialem watpliwosci) i nie jest to zadanie zbyt trudne bo uczen mieszka pietro nizej haha, to cale rozw. tej tajemnicy Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Ted dales sie 20.11.03, 16:59 Gość portalu: Ted® napisał(a): > > > > to nie iluzja i z poprzednich twoich wątków wynika ( sprzed kilku miesięcy > ) , > > że dobrze się orientujesz w praktykach tej szkoły - potrafisz nawet > > zidentyfikować imiona uczniów tej szkoły. > > > nie orientuje sie w praktykach szkoly muzycznej > potrafie zidentyfikowac imie jednego ucznia (podales tak jednoznaczny opis, ze > nie mialem watpliwosci) > i nie jest to zadanie zbyt trudne bo uczen mieszka pietro nizej > > haha, to cale rozw. tej tajemnicy muszę przyznać , że nic konkretnego nie oczekiwałem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Ted dales sie IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 17:15 unsatisfied6 napisał: > Gość portalu: Ted® napisał(a): > > > > > > > to nie iluzja i z poprzednich twoich wątków wynika ( sprzed kilku mie > sięcy > > ) , > > > że dobrze się orientujesz w praktykach tej szkoły - potrafisz nawet > > > zidentyfikować imiona uczniów tej szkoły. > > > > > nie orientuje sie w praktykach szkoly muzycznej > > potrafie zidentyfikowac imie jednego ucznia (podales tak jednoznaczny opis > , ze > > nie mialem watpliwosci) > > i nie jest to zadanie zbyt trudne bo uczen mieszka pietro nizej > > > > haha, to cale rozw. tej tajemnicy > > muszę przyznać , że nic konkretnego nie oczekiwałem . > chyba jestes stronniczy Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Ted dales sie 20.11.03, 17:19 Gość portalu: Ted® napisał(a): > unsatisfied6 napisał: > > > Gość portalu: Ted® napisał(a): > > > > > > > > > > to nie iluzja i z poprzednich twoich wątków wynika ( sprzed kilk > u mie > > sięcy > > > ) , > > > > że dobrze się orientujesz w praktykach tej szkoły - potrafisz na > wet > > > > zidentyfikować imiona uczniów tej szkoły. > > > > > > > nie orientuje sie w praktykach szkoly muzycznej > > > potrafie zidentyfikowac imie jednego ucznia (podales tak jednoznaczny > opis > > , ze > > > nie mialem watpliwosci) > > > i nie jest to zadanie zbyt trudne bo uczen mieszka pietro nizej > > > > > > haha, to cale rozw. tej tajemnicy > > > > muszę przyznać , że nic konkretnego nie oczekiwałem . > > > > chyba jestes stronniczy gramy w ping ponga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Ted dales sie IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.11.03, 00:19 nie, to nie ping pong przypisujesz mi jakies niestworzone historie prawda jest zdecydowanie mniej skomplikowana zrobmy jakies piwko zamiast sie szarpac juz drugi rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjá vu praktyczni teoretycy, teoretyczni praktycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 00:28 dwa lata? to wy juz lepiej idzcie na to piwo nie mozna sie tak meczyc panowie, nie mozna ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: praktyczni teoretycy, teoretyczni praktycy 21.11.03, 10:33 Gość portalu: Déjá vu napisał(a): > dwa lata? > to wy juz lepiej idzcie na to piwo > nie mozna sie tak meczyc panowie, nie mozna ;-) ty wiesz co to cierpienie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjá vu Re: praktyczni teoretycy, teoretyczni praktycy IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 21.11.03, 11:41 >unsatisfied6 napisał: >ty wiesz co to cierpienie . ---------------------------- he, he cierpienie, cierpienie...hm to, to cos od cierpliwosci? czy od cierpania przyjimnostek? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: praktyczni teoretycy, teoretyczni praktycy 21.11.03, 11:51 Gość portalu: Déjá vu napisał(a): > >unsatisfied6 napisał: > >ty wiesz co to cierpienie . > ---------------------------- > he, he > cierpienie, cierpienie...hm to, to cos od cierpliwosci? > czy od cierpania przyjimnostek? > ;-) w cierpieniu drobne przyjemności inaczej smakują . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjá vu Re: praktyczni teoretycy, teoretyczni praktycy IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 21.11.03, 11:58 o! jaki wyrafinowany gust... Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: praktyczni teoretycy, teoretyczni praktycy 21.11.03, 12:11 Gość portalu: Déjá vu napisał(a): > o! jaki wyrafinowany gust... myślałem o drobnych przyjemnościach a nie o tych naprawdę przyjemnych . jak na przykład w twoim przypadku - ciebie swędzi , kto inny by pomyślał , że może byc olbrzymią przyjemnością to że można się podrapać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjá vu Re: praktyczni teoretycy, teoretyczni praktycy IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 21.11.03, 12:53 a ja mysle tylko o tych na prawde przyjemnych (mowiac "nie" mozna se glowa przy tym pokrecic he, he) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: praktyczni teoretycy, teoretyczni praktycy 21.11.03, 16:10 Gość portalu: Déjá vu napisał(a): > a ja mysle tylko o tych na prawde przyjemnych (mowiac "nie" mozna se glowa przy > > tym pokrecic he, he) o prawdziwych przyjemnościach lepiej mniej myśleć a więcej z nich korzystać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjá vu Re: praktyczni teoretycy, teoretyczni praktycy IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 21.11.03, 16:24 > unsatisfied6 napisał: > o prawdziwych przyjemnościach lepiej mniej myśleć a więcej z nich korzystać ------------------------------- myslenie ma kolosalna przyszlosc Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: praktyczni teoretycy, teoretyczni praktycy 21.11.03, 16:29 Gość portalu: Déjá vu napisał(a): > > unsatisfied6 napisał: > > o prawdziwych przyjemnościach lepiej mniej myśleć a więcej z nich korzysta > ć > ------------------------------- > myslenie ma kolosalna przyszlosc jeżli ma się dużo cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjá vu Re: praktyczni teoretycy, teoretyczni praktycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 21:30 zeby miec jako taka przyszlosc trzeba pocierpiec - czasem i kolosalnie Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Ted dales sie 21.11.03, 10:28 Gość portalu: Ted® napisał(a): > nie, to nie ping pong > > przypisujesz mi jakies niestworzone historie > prawda jest zdecydowanie mniej skomplikowana > zrobmy jakies piwko zamiast sie szarpac juz drugi rok dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Ted dales sie 20.11.03, 16:31 Gość portalu: Ted® napisał(a): > Autor: Gość: Ted® IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl > Data: 18.11.2003 12:15 > > internet to iluzja i nie wiadomo jak jest naprawde > ale kierujas sie tym co tu piszecie drodzy pedagodzy zdecydowanie wolalbym aby > moje dzieci nauczal misiu > to oczywiscie ocena calkowicie subiektywna > > -------------------------------------------------------------------------- > > podtrzymuje w całości misiu11 napisał: > anglistow i wierz mi nie masz zadnych szans z tym twoim kalifornijskim > akcentem.Zarowno jako dydaktyk i wychowawca!!!! > Daj juz sobie spokoj tym postem kompletnie siebie pograzyles!!!! stronniczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Oj Misiu misiu................ 20.11.03, 20:02 Sam sie wkopales... Napisales, ze ktos wczesniej musial miec ten nick, chociaz wieszze to niemozliwe... Po co takie bzdury.. Wpierw sie przyznajesz, a potem grasz numerami IP. Ba, i straszysz qczi jednoznacznie... Zastanow sie nad sprzecznosciami w tym co piszesz... I stad moj smiech Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: Oj Misiu misiu................ 20.11.03, 21:33 rhemek napisał: > Sam sie wkopales... Napisales, ze ktos wczesniej musial miec ten nick, chociaz > wieszze to niemozliwe... Po co takie bzdury.. Do niczego nie przyznalem sie, wierz mi cos tu jest nie tak.Musze poszperac ustalic bramy spod ktorych to wszystko wychodzilo. > Wpierw sie przyznajesz, a potem grasz numerami IP. Ip publiczne okresla ewentualnego usera, ale spod niego moze pisac posty wielu ludzi!!! > Ba, i straszysz qczi jednoznacznie... Czy ja mam straszyc pisze tylko ze mozemy sie spotkac i wtedy okaze sie ze mylila sie i to bardzo > Zastanow sie nad sprzecznosciami w tym co piszesz... > I stad moj smiech Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: Oj Misiu misiu................ 21.11.03, 00:07 okej spotkajmy sie, mowie serio wyslij mi mejla gdzie i kiedy Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 [...] 21.11.03, 03:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: Do Joanny 21.11.03, 07:33 no coz wyczytales na szkolnych wspomnnieniach do jakich szkol chodze lub chodzilam i moich nli nic trudnego ;) nazwisko zreszta tesh ;)) jestes gowniarzem > A z tymi moim Nickiem to ktos kogo uwazalem za kolege zrobil sobie jaja!!! > Wiekszosc tych postow to oczywiscie moje ale niektore nie żenujące to kiedy ten real? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Do Joanny 21.11.03, 17:09 qczi napisała: > no coz > wyczytales na szkolnych wspomnnieniach do jakich szkol chodze lub chodzilam > i moich nli > nic trudnego > ;) > nazwisko zreszta tesh > ;)) > jestes gowniarzem > > > A z tymi moim Nickiem to ktos kogo uwazalem za kolege zrobil sobie jaja!!! > > Wiekszosc tych postow to oczywiscie moje ale niektore nie > > żenujące > > to kiedy ten real? boimy się realów ? Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: Do Joanny 21.11.03, 17:16 heheh misio to tchoorz boi sie spotkac z dziewczyna wstydz sie misiu wstydz TCHÓRZ!!! hihiihi Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Do Joanny 21.11.03, 17:20 qczi napisała: > heheh misio to tchoorz > > boi sie spotkac z dziewczyna > wstydz sie misiu wstydz > TCHÓRZ!!! > hihiihi mówiłem , że wypadł z wprawy . została teoria i pomiar . Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: Do Joanny 21.11.03, 17:53 i tak jak sie umowi to stanie gdzies z boku obserwujac i nie ujawniajac sie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 mała pomyłka 21.11.03, 11:23 chcę się odnieść do częsci z postu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=9218201 >Polscy anglisci skarzyli sie, ze nie rozumieja tego gardlowego belkotu. >Dziekan filologii angielskiej pewnego uniwersytetu, zagadniety przez >angielskich gosci, wpadl w zaklopotanie, bo nie wiedzial czego ci od niego >chca. Rozmowy z zagranicznymi goscmi byly niemozliwe dla polskich anglistow. podobne wrażnie miałem na zjeździe metodyków w Warszawie . Było oczywiscie weilu mówiacych dobrze po angielsku , lecz ponad 50% mówiła jakimś innym jezykiem ( ok. 10 lat temu ) . pracowałem w ABB i czasami mój dyrektor dawał mi tłumaczenia do sprawdzenia . zdarzało się , że tego angielskiego ni rozumiałem , na co on -wie pan co , oni mówią że też tego nie rozumieją . chciałem zatrudnić się jako tłumacz w Amerykańskiej firmie . przywitał mnie po angilesku jakiś pan i kontynuowaliśmy rozmowę w angielskim . po pewnym czasie , gdy zapytał się skąd jestem musiałem mu powtórzyć , że z Elbląga , bo za pierwszym razem nie zrozumiał - myślał że native . niestety pani przyjmująca do pracy nawet nie chciała ze mną rozmawiać i spojrzeć na dyplom - tylko filologia angieleska - mówi . szukałem tłumaczeń , lecz miałem ich niewiele . Aż pewnego dnia trafiła się niezła robota - kilka dni z rzędu . do zakładu mięsnego przyjeżdżali anglicy i amerykanie . byłem zaskoczony gdy jeden z nich zaczął do mnie mówić po polsku . okazało się, że wzięli swojego tłumacza , bo w czasie swoich poprzednich wizyt nie zawsza byli w stanie zrozumieć naszego tłumacza . to było kilka lat temu , więc może już teraz nie jest aktualne . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Hmmm 21.11.03, 17:25 Gość portalu: LJane napisał(a): > Mówcie dalej... > skoro słuchasz , czemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Re: Hmmm IP: *.telsten.com / 10.22.5.* 21.11.03, 17:35 Słucham. Dopiero dziś zaintrygował mnie ten wątek do tego stopnia, że postanowiłam sięgnąć do źródeł. Moim skromnym zdaniem jest to jeden z najlepszych wątków ostatnimi czasy. Przebrnę przez następne 100 postów to może ustosunkuję się do problemu, a moźe... nadal będę tylko wierną słuchaczką? Pozdrawiam @ll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane PS: IP: *.telsten.com / 10.22.5.* 21.11.03, 17:38 W końcu moje dziecię za niecałe 5 lat pójdzie do szkoły ;) PS: Jak dobrze, że weekend... Boże, jak dobrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: PS: 21.11.03, 17:51 koncowka jest najlepsza jeden z nastoletnich forumowiczow podawal sie za nauczyciela z wieloletnim doswiadczeniem teraz natomiast udaje wykladowce z ab czy to juz podchodzi pod paranoje? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Do Joanny K. 21.11.03, 18:47 qczi napisała: > koncowka jest najlepsza > jeden z nastoletnich forumowiczow podawal sie za nauczyciela z wieloletnim > doswiadczeniem > teraz natomiast udaje wykladowce z ab > czy to juz podchodzi pod paranoje? qczi napisała: > i tak jak sie umowi to stanie gdzies z boku obserwujac i nie ujawniajac sie ;)) A teraz czas na rozwiazanie zagadki!!! MMII XXX W 2002 bylo XXX lecie VII Liceum XI.XI - XXII.VII miesci sie ono na 11 listopada a miescilo na 22 lipca MDCCCCV oj blad MCMXCV 1995 rozpoczelas edukacje w powyzszej szkole A.R E.B J.K i inni. ciekawe ze anielcia byla dla ciebie motorem abys poszla na matme, a szanowna Ewa B. z lekkim zezikiem (a tego nigdzie nie wyczytalem, nazwiska twojego tez na necie) faktycznie miala zaciecie do tego zeby polaka wbijac do glowek,swietna kobieta, ja wspominam jako jednych z lepszych pedagogow nie mialem zajec z Januszkiem K. inna gwiazda! Nazwisko Twoje nie figuruje w zadnym poscie!!!! MDCCCCIX WSP AB MMIII MAGISTERIUM A tak na koniec, widzisz to zycie plata takie figle.Jestesmy absolwentami tej samej szkoly sredniej! Z boku nie bede stal napisze maila moze zaczniemy od gadu-gadu? Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: Do Joanny K. 21.11.03, 20:38 a te Twoje zagadki rozwiazalam w ciagu minuty w momencie gdy zobaczylam VII tylko z ul. 22 lipca mialam problem nie moje czasy zgadniecie nazwiska tez nie jest jakims szczegolnym osiagnieciem, wystarczy zajrzec tu i owdzie, zreszta inni juz dawno na to wpadli mejl Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 a czy ja się pomyliłem 21.11.03, 22:58 misiu11 napisał: > qczi napisała: > > > koncowka jest najlepsza > > jeden z nastoletnich forumowiczow podawal sie za nauczyciela z wieloletnim > > > doswiadczeniem > > teraz natomiast udaje wykladowce z ab > > czy to juz podchodzi pod paranoje? > qczi napisała: > > > i tak jak sie umowi to stanie gdzies z boku obserwujac i nie ujawniajac > sie ;)) > A teraz czas na rozwiazanie zagadki!!! > MMII XXX W 2002 bylo XXX lecie > VII Liceum > XI.XI - XXII.VII miesci sie ono na 11 listopada a miescilo na 22 lipca > MDCCCCV oj blad MCMXCV 1995 rozpoczelas edukacje w powyzszej szkole > A.R E.B J.K i inni. ciekawe ze anielcia byla dla ciebie motorem abys poszla na > matme, a szanowna Ewa B. z lekkim zezikiem (a tego nigdzie nie wyczytalem, > nazwiska twojego tez na necie) faktycznie miala zaciecie do tego zeby polaka > wbijac do glowek,swietna kobieta, ja wspominam jako jednych z lepszych pedagogo > w > nie mialem zajec z Januszkiem K. inna gwiazda! > Nazwisko Twoje nie figuruje w zadnym poscie!!!! > MDCCCCIX > WSP > AB > MMIII MAGISTERIUM > A tak na koniec, widzisz to zycie plata takie figle.Jestesmy absolwentami tej > samej szkoly sredniej! > Z boku nie bede stal napisze maila moze zaczniemy od gadu-gadu? pisząc , że jesteś humanistą z wykształcenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
qczi gadka szmatka 21.11.03, 23:15 unsatisfied6 napisał: > pisząc , że jesteś humanistą z wykształcenia ? lol u6 w koncu zwątpil hahahhahahahaha btw piekny gest, misiu, niestety zadnego mejla od ciebie nie dostalam, ani z numerem gg ani z zaproszeniem na real ;))) slowa slowa slowa i chyba masz podobne problemy osobowościowe, co autor powyzszego cytatu hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: gadka szmatka 21.11.03, 23:33 qczi napisała: > unsatisfied6 napisał: > > > pisząc , że jesteś humanistą z wykształcenia ? > > lol > u6 w koncu zwątpil > hahahhahahahaha > btw > piekny gest, misiu, niestety zadnego mejla od ciebie nie dostalam, ani z > numerem gg ani z zaproszeniem na real > ;))) > slowa slowa slowa > > i chyba masz podobne problemy osobowościowe, co autor powyzszego cytatu hihihih > i w moich ustach wykształcenie humanistyczne to niekoniecznie komplement . zapytaj Teda . więcej znajduję humanizmu w matematykach niż humanistach . są oczywiscie wyjątki . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: gadka szmatka 22.11.03, 00:07 qczi napisała: > oj u6 jak ja Cie rozumiem;)) czy możesz sobie wyobrazić , że lubiłem historię , socjologię i angielski ( odpowiednik polskiego w polskiej szkole ) w stanach ? to nie były przedmioty propagandowe - bardzo ciekawie prowadzone . Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: gadka szmatka 22.11.03, 00:27 ja lubie socjologie, mimo ze jestem totalnym laikiem teoretycznym lubie po prostu obserwowac ludzi, ich reakcje itp :) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: gadka szmatka 22.11.03, 00:33 qczi napisała: > ja lubie socjologie, mimo ze jestem totalnym laikiem teoretycznym > lubie po prostu obserwowac ludzi, ich reakcje itp > :) jest to bardzo ciekawe . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Re: Do Joanny K. IP: *.telsten.com / 10.22.5.* 21.11.03, 23:14 misiu11 napisał: > A tak na koniec, widzisz to zycie plata takie figle.Jestesmy absolwentami tej > samej szkoly sredniej! Oooo, jest nas więcej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Do Joanny K. 21.11.03, 23:35 Gość portalu: LJane napisał(a): > misiu11 napisał: > > > A tak na koniec, widzisz to zycie plata takie figle.Jestesmy absolwentami > tej > > samej szkoly sredniej! > może byc ciekawie > > Oooo, jest nas więcej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: PS: IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.11.03, 20:01 misiu11 napisał: > listonosz dzwoni dwa razy!!! spokojnie, jest weekend zostaw awizo Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: PS: 21.11.03, 22:10 aha geniuszu trza nospam usunac i wychodzi qczi@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
misiu112 Re: PS: 22.11.03, 00:30 Bledny adres pisalem quczi, a dlaczego to wiesz, teraz mam jeszcze 2.E-mail juz jest u ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: PS: 21.11.03, 22:52 Gość portalu: LJane napisał(a): > W końcu moje dziecię za niecałe 5 lat pójdzie do szkoły ;) > > > PS: Jak dobrze, że weekend... Boże, jak dobrze ;) to warto czytać , może jeszcze coś się dowiesz . cała prawda jednak byłaby nie do przyjęcia dla każdego kto w tej szkole się wykształcił , bo kształcenie to nie tylko poznanie ale również kształtowanie poglądów i wzorców , przysposobienie do życia i ustawienie hierarchii wartości . podam przykład : powiedz , ile zarabiasz ? jest to pytanie nieodpowiedznie dla wykształconego Polaka , a zupełnie naturalne dla wykształconego Amerykanina . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Re: PS: IP: *.telsten.com / 10.22.5.* 22.11.03, 00:09 unsatisfied6 napisał: > cała prawda jednak byłaby nie do przyjęcia dla każdego > kto w tej szkole się wykształcił , bo kształcenie to > nie tylko poznanie ale również kształtowanie poglądów i > wzorców , przysposobienie do życia i ustawienie hierarchii > wartości . > > podam przykład : > powiedz , ile zarabiasz ? > jest to pytanie nieodpowiedznie dla wykształconego Polaka , > a zupełnie naturalne dla wykształconego Amerykanina . Nie sądzisz, że fakt ten wynika przede wszystkim z naszej polskiej mentalności, na kształtowanie której szkoła nie ma monopolu? (a przynajmniej NIE powinna?) Mam typowo "polskie podejście" do tego typu kwestii. W mojej hierarchii wartości - wartości materialne zajmują właściwe, jak sądzę, miejsce. Są rzeczy ważniejsze, dużo ważniejsze. Uważam, że to zdrowe podejście i mam nadzieję, że w dobie "amerykanizacji" naszego kraju, brutalnej komercjalizacji choćby takich Świąt Bożego Narodzenia tworzącego wrażenie, jakby sednem tych dni były wartości właśnie materialne - zachowam w sobie TO, co zdołali - zresztą całkiem naturalnie - zakorzenić we mnie moi Rodzice i... nauczyciele. Btw. miałam wspaniałych nauczycieli. Również w VII LO. Pozdrawiam @ll Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: PS: 22.11.03, 00:27 Gość portalu: LJane napisał(a): > unsatisfied6 napisał: > > > cała prawda jednak byłaby nie do przyjęcia dla każdego > > kto w tej szkole się wykształcił , bo kształcenie to > > nie tylko poznanie ale również kształtowanie poglądów i > > wzorców , przysposobienie do życia i ustawienie hierarchii > > wartości . > > > > podam przykład : > > powiedz , ile zarabiasz ? > > jest to pytanie nieodpowiedznie dla wykształconego Polaka , > > a zupełnie naturalne dla wykształconego Amerykanina . > > Nie sądzisz, że fakt ten wynika przede wszystkim z naszej polskiej mentalności, > > na kształtowanie której szkoła nie ma monopolu? (a przynajmniej NIE powinna?) > Mam typowo "polskie podejście" do tego typu kwestii. W mojej hierarchii > wartości - wartości materialne zajmują właściwe, jak sądzę, miejsce. Są rzeczy > ważniejsze, dużo ważniejsze. > Uważam, że to zdrowe podejście i mam nadzieję, że w dobie "amerykanizacji" > naszego kraju, brutalnej komercjalizacji choćby takich Świąt Bożego Narodzenia > tworzącego wrażenie, jakby sednem tych dni były wartości właśnie materialne - > zachowam w sobie TO, co zdołali - zresztą całkiem naturalnie - zakorzenić we > mnie moi Rodzice i... nauczyciele. > Btw. miałam wspaniałych nauczycieli. Również w VII LO. > > Pozdrawiam @ll > moi też byli wspaniali . może dałem zły przykład . nie chodzi mi o komercjalizację czy amerykanizowanie się . chodzi mie o zwyczajną normalność . podam inne szkolne pytania co to jest droga ? zupełnie naturalne i nie budzi żadnego sprzeciwu . wydaje się praktyczne - dzieci będą użytkownikami dróg . tylko po co takie pytanie ? czy poprawi bezpieczeństwo na drogach , czy tylko nastepne zaśmiecanie umysłu . co to jest horyzot ? usłyszałem zaraz po powrocie ze stanów - dlaczego tam tak debilnych pytań nie stawiali oczekując książkowych definicji od ucznia . inna lekcja - jak się bronić przed agresywnym psem ? zamiast dorosły zająć się sprawą nieodpowiedzialnych właścicieli , dziecko musi przechodzić głupawe szkolenia . inne - wkuć na pamięć bo w kilka godzin lekcyjnych nie da się przeciętnemu dziecku wytłumaczyć zasad operacji matematycznych na ułamkach . podać głupawki z angola - tych znam naprawdę wiele , a wszycy ryją z nadzieją , że jak już w końcu ten cały śmieć wryją , będą nagle biegle mówić po angielsku . Odpowiedz Link Zgłoś
misiu112 Re: PS: 22.11.03, 00:42 unsatisfied6 napisał: > Gość portalu: LJane napisał(a): > > > unsatisfied6 napisał: > > > > > cała prawda jednak byłaby nie do przyjęcia dla każdego > > > kto w tej szkole się wykształcił , bo kształcenie to > > > nie tylko poznanie ale również kształtowanie poglądów i > > > wzorców , przysposobienie do życia i ustawienie hierarchii > > > wartości . > > > > > > podam przykład : > > > powiedz , ile zarabiasz ? > > > jest to pytanie nieodpowiedznie dla wykształconego Polaka , > > > a zupełnie naturalne dla wykształconego Amerykanina . > > > > Nie sądzisz, że fakt ten wynika przede wszystkim z naszej polskiej > mentalności, > > > > na kształtowanie której szkoła nie ma monopolu? (a przynajmniej NIE powinn > a?) > > Mam typowo "polskie podejście" do tego typu kwestii. W mojej hierarchii > > wartości - wartości materialne zajmują właściwe, jak sądzę, miejsce. Są > rzeczy > > ważniejsze, dużo ważniejsze. > > Uważam, że to zdrowe podejście i mam nadzieję, że w dobie "amerykanizacji" > > > naszego kraju, brutalnej komercjalizacji choćby takich Świąt Bożego > Narodzenia > > tworzącego wrażenie, jakby sednem tych dni były wartości właśnie materialn > e - > > zachowam w sobie TO, co zdołali - zresztą całkiem naturalnie - zakorzenić > we > > mnie moi Rodzice i... nauczyciele. > > Btw. miałam wspaniałych nauczycieli. Również w VII LO. > > > > Pozdrawiam @ll > > > moi też byli wspaniali . > > może dałem zły przykład . nie chodzi mi o komercjalizację czy amerykanizowanie > się . chodzi mie o zwyczajną normalność . > > podam inne szkolne pytania > > co to jest droga ? > > zupełnie naturalne i nie budzi żadnego sprzeciwu . wydaje się > praktyczne - dzieci będą użytkownikami dróg . zgadzam sie > tylko po co takie pytanie ? czy poprawi bezpieczeństwo na drogach , > czy tylko nastepne zaśmiecanie umysłu . > > co to jest horyzont ? > usłyszałem zaraz po powrocie ze stanów - dlaczego tam > tak debilnych pytań nie stawiali oczekując książkowych > definicji od ucznia . nie zgadzam sie, co to jest raczej powinno sie wiedziec, ale nie musi byc to debilna definicja > inna lekcja - > jak się bronić przed agresywnym psem ? Zupelnie nie zgadzam sie dziecko powinno wiedziec jak reagowac, bo niestety z wlascicielami psow sa problemy, nie wdepneles w cos ostatnio, a przeciez tak wzieto sie za nich nawet mandaty komus wystawiaja tylko komu? To tak miedzy innymi jak udzielic pierwszej pomocy, debilne czy nie? zamiast dorosły zająć się sprawą nieodpowiedzialnych właścicieli , > dziecko musi przechodzić głupawe szkolenia . > > inne - > wkuć na pamięć bo w kilka godzin lekcyjnych nie da się przeciętnemu dziecku > wytłumaczyć zasad operacji matematycznych na ułamkach. Nie da sie, a to ciekawe, a w kilka godzin to ile?To tez niepotrzebne, a jak mozna to wkuc?Definicje? > > podać głupawki z angola - tych znam naprawdę wiele , > a wszycy ryją z nadzieją , że jak już w końcu ten > cały śmieć wryją , będą nagle biegle mówić po angielsku . > Zgadzam sie!!!Najlepiej byloby wyjechac do Londynu i tam szlifowac jezyk! > To ja ex 11 teraz 112 > > > Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: PS: 22.11.03, 01:33 misiu112 napisał: > unsatisfied6 napisał: > > > Gość portalu: LJane napisał(a): > > > > > unsatisfied6 napisał: > > > > > > > cała prawda jednak byłaby nie do przyjęcia dla każdego > > > > kto w tej szkole się wykształcił , bo kształcenie to > > > > nie tylko poznanie ale również kształtowanie poglądów i > > > > wzorców , przysposobienie do życia i ustawienie hierarchii > > > > wartości . > > > > > > > > podam przykład : > > > > powiedz , ile zarabiasz ? > > > > jest to pytanie nieodpowiedznie dla wykształconego Polaka , > > > > a zupełnie naturalne dla wykształconego Amerykanina . > > > > > > Nie sądzisz, że fakt ten wynika przede wszystkim z naszej polskiej > > mentalności, > > > > > > na kształtowanie której szkoła nie ma monopolu? (a przynajmniej NIE p > owinn > > a?) > > > Mam typowo "polskie podejście" do tego typu kwestii. W mojej hierarch > ii > > > wartości - wartości materialne zajmują właściwe, jak sądzę, miejsce. > Są > > rzeczy > > > ważniejsze, dużo ważniejsze. > > > Uważam, że to zdrowe podejście i mam nadzieję, że w dobie "amerykaniz > acji" > > > > > naszego kraju, brutalnej komercjalizacji choćby takich Świąt Bożego > > Narodzenia > > > tworzącego wrażenie, jakby sednem tych dni były wartości właśnie mate > rialn > > e - > > > zachowam w sobie TO, co zdołali - zresztą całkiem naturalnie - zakorz > enić > > we > > > mnie moi Rodzice i... nauczyciele. > > > Btw. miałam wspaniałych nauczycieli. Również w VII LO. > > > > > > Pozdrawiam @ll > > > > > moi też byli wspaniali . > > > > może dałem zły przykład . nie chodzi mi o komercjalizację czy > amerykanizowanie > > się . chodzi mie o zwyczajną normalność . > > > > podam inne szkolne pytania > > > > co to jest droga ? > > > > zupełnie naturalne i nie budzi żadnego sprzeciwu . wydaje się > > praktyczne - dzieci będą użytkownikami dróg . > zgadzam sie > > tylko po co takie pytanie ? czy poprawi bezpieczeństwo na drogach , > > czy tylko nastepne zaśmiecanie umysłu . > > > > co to jest horyzont ? > > usłyszałem zaraz po powrocie ze stanów - dlaczego tam > > tak debilnych pytań nie stawiali oczekując książkowych > > definicji od ucznia . > nie zgadzam sie, co to jest raczej powinno sie wiedziec, ale nie musi byc to > debilna definicja > > inna lekcja - > > jak się bronić przed agresywnym psem ? > Zupelnie nie zgadzam sie dziecko powinno wiedziec jak reagowac, bo niestety z > wlascicielami psow sa problemy, nie wdepneles w cos ostatnio, a przeciez tak > wzieto sie za nich nawet mandaty komus wystawiaja tylko komu? > To tak miedzy innymi jak udzielic pierwszej pomocy, debilne czy nie? > zamiast dorosły zająć się sprawą nieodpowiedzialnych właścicieli , > > dziecko musi przechodzić głupawe szkolenia . > > > > inne - > > wkuć na pamięć bo w kilka godzin lekcyjnych nie da się przeciętnemu dziec > ku > > wytłumaczyć zasad operacji matematycznych na ułamkach. > Nie da sie, a to ciekawe, a w kilka godzin to ile?To tez niepotrzebne, a jak > mozna to wkuc?Definicje? > > > > podać głupawki z angola - tych znam naprawdę wiele , > > a wszycy ryją z nadzieją , że jak już w końcu ten > > cały śmieć wryją , będą nagle biegle mówić po angielsku . > > Zgadzam sie!!!Najlepiej byloby wyjechac do Londynu i tam szlifowac jezyk! > > To ja ex 11 teraz 112 > > > > > > to jest szczyt chamstwa forumowicza i głupoty u nauczyciela - zidentyfikuj się i przeproś prawdziwego misia11 za podszywanie się . Odpowiedz Link Zgłoś
misiu112 Re: PS: 22.11.03, 03:48 Musialem zlikwidowac misia 11, nie pytaj dlaczego bo to zbyt dlugi watek!!!! Teraz jestem 112, no wiesz ten od pomiaru.I znowu mi nie wierzysz!Szkoda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: PS: 22.11.03, 09:41 jasne, ze nie wierze nawstwiale smi takie androny, w ktore moze uwierzyc jedynie jakas twoja rowiesniczka, czyli 20latka i ta wstawka otrzeciej rano hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 80% 22.11.03, 09:50 qczi napisała: > jasne, ze nie wierze > nawstwiale smi takie androny, w ktore moze uwierzyc jedynie jakas twoja > rowiesniczka, czyli 20latka > i ta wstawka otrzeciej rano > hehehe qczi , ty wiesz o czym mówię . czy 3-5 godzin lekcyjnych na wszystkie operacje na ułamkach ma sens? Nie mówię o wyjatkowo zdolnch dzieciakach i tych co mają rodziców z matematycznym wykształceniem ale o wszystkich . Przecież zostawi się około 80% klasy w kompletnej dziurze na zawsze !!! Uważam , że proporcje powinny być odwrotne - co najmniej 80% klasy powinno dobrze i ze zrozumieniem opanować materiał i idziemy dalej . Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: 80% 22.11.03, 09:58 wyobarz sobie, ze ja staram sie, by 100 proc mojego ludu zrozumialo drecze ich i gnebie, w koncu nawet costam kapują ;)) a misiu nie umiem go zaszufladkowac nie spotkalam sie jeszcze z takim przypadkiem ja sie go pytam, ile tak naprawde ma lat, a on na to, ze miedzy nami i tak nic by nie wyszlo, bo ma zone zenujace nie ma szacunku do kobiet podejrzewam, ze podszywa siepod wlasnego ojca Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: 80% 22.11.03, 12:38 qczi napisała: > wyobarz sobie, ze ja staram sie, by 100 proc mojego ludu zrozumialo > drecze ich i gnebie, w koncu nawet costam kapują > ;)) > > a misiu > nie umiem go zaszufladkowac > nie spotkalam sie jeszcze z takim przypadkiem > ja sie go pytam, ile tak naprawde ma lat, a on na to, ze miedzy nami i tak nic > by nie wyszlo, bo ma zone > zenujace > nie ma szacunku do kobiet > podejrzewam, ze podszywa siepod wlasnego ojca pod co on się podszywa , oto jest pytanie . jesteś super belfer -gratuluję docolowego 100%. wiele belfs ma w d.. czy klasa rozumie czy nie ,a istotnym jest dla nich realizacja programu . jak 80% nie rozumie , to ma ich za zwyczajnych głąbów - tylko on jest genialny i mała grupka jego uczniów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: PS: IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.11.03, 10:47 "Musialem zlikwidowac misia 11" haha, ale sciemniacz, jak to zrobiles? zastrzeliles go chyba bo darmowe konto nie tak latwo zlikwidowac to jest pewnie ten zboczeniec internetowy o ktorym pisali niedawno podszywa sie pod innych internautow, umawia z niewinnymi dziewczetami i zabiera co maja najcenniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
misiu112 Re: PS: 22.11.03, 11:50 Ted bardzo prosto to sie robi. Np. kliknij w poscie na swojego nicka otworzy sie Tobie okienko poczty i jest tam opcja dotyczaca zmiany hasla i danych w ktorej to mozesz zlikwidowac konto.Po trzech miesiacach ten nick jest juz ogolnie dostepny!!!A qczi nie bede prostowal bo rozmawialem z nie na gadu-gadu i obowiazuje mnie dyskrecja.Faktycznie odpowiedz na jej pytanie byla zbyt grubego kalibru!!!Tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: PS: 22.11.03, 12:42 Gość portalu: Ted® napisał(a): > "Musialem zlikwidowac misia 11" > haha, ale sciemniacz, jak to zrobiles? zastrzeliles go chyba bo darmowe konto > nie tak latwo zlikwidowac > to jest pewnie ten zboczeniec internetowy o ktorym pisali niedawno > podszywa sie pod innych internautow, umawia z niewinnymi dziewczetami i zabiera > co maja najcenniejsze internet jest iluzją , lecz wyjątek stanowi miś -on nie ściemnia iluzorycznie , on po prostu ściemnia . Odpowiedz Link Zgłoś
misiu112 Re: PS: 22.11.03, 12:55 Uwazasz ze to jest niemozliwe, usuniecie konta.Najpierw spradwdz, a potem wypowiadaj sie.Tu nie ma zadnego sciemniania! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: PS: 22.11.03, 13:34 misiu112 napisał: > Uwazasz ze to jest niemozliwe, usuniecie konta.Najpierw spradwdz, a potem > wypowiadaj sie.Tu nie ma zadnego sciemniania! wcale nie uważam , że to niemożliwe . uważam , że ściemniasz . nie martw się , wielu ściemnia . rzucą nazwę , termin , cytat i ściemniają . oprócz wąskiego grona ludzi bywają niezrozumiali . bywa , że w swoim gronie nie ściemniają , bo tam może ktoś się na tym znać . jeden z wielkich amerykańskich analityków naszego narodu w powiedział o nas, że wystarczy konia uhonorować tytułem doktora honoriscausa a zostanie prezydentem w naszym kraju ( Brzeziński w latach 70-tych ) zobacz ile profesorów w rządzie - jak szybko się profesorują i zostają WIELKIMI EKSPERTAMI . abstrahując od garstki prawdziwych profesorów , ci pozostali to dopiero ściemniają . więc się nie przejmuj , nie należysz do WIELKICH ŚCIEMNIACZY , choć masz zawsze szansę dostać się do ich grona -żyjemy w kraju demokratycznym . Odpowiedz Link Zgłoś
misiu112 Re: PS: 22.11.03, 00:29 Dodala mi sie 2!!!Pozdrawiam kolezanke zapewne mlodsza. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 metoda qczi-unsatisfied 22.11.03, 13:20 qczi nasunęła mi wytłumacznie sukcesu klasy , którą niegdys uczyłem . qczi mówi , że ona stara się by 100% zrozumiało materiał zanim pójdzie dalej . ja również lojalny wobec uczniów starałem się uzyskać silne podstawy nie zważając na program ( faktycznie wcale go nie znałem , dali mi jakies papierki do przeczytania ale nie można na pdst. kilku przeczytanych kartek zmienić praktykę którą nabyłem w stanach ) . Dążyłem by wszyscy mieli solidne podstawy . stosowałem proste metody - powiedzieć , wydrylować , napisać , nie zniechęcać . takie same metody stosowałem , gdy prowadziłem swoje kursy ( zaczynali w 3 klasie szkoły podstawowej ) - wynik taki sam . Po dwóch latach ( będąc w piątej klasie ) , ci uczniowie mogli swobodnie podejść do matury i to nie z wyrytymi na pamięć sytuacjami . mówienie przede wszystkim - od samego początku - tak jak z pływaniem . praktyka i później teoria .jak ta teoria jest prosta , jak się ją dobrze wydryluje !!! odpowiedzi ucznia nie oczekiwałem definicji książkowych ale prosiłem by mi uczeń swoim językiem powiedział jak rozumuje strukturę , a ja starałem się zrozumieć , czy on/ ona na pewno rozumie - za to zazwyczaj nie stawiałem oceny , a za praktyczne zastosowanie języka . program autorski w stanach o czymś takim nie słyszałem . każdy nauczyciel którego znałem miał swoje metody i z latami praktyki doskonalił je na podstawie własnych obserawcji jak i dyskusji z innymi nauczycielami . Pamiętam jednego , co ubierał się do szkoły jak fan jakiegoś zespołu rokowego ( klasa podobno szalała za tym zespołem ) - nakładał perukę (długie kolorowe włosy ) jakiś dziwaczny strój i szedł do pracy . nikt nie powiedział mu , że to przesada . liczy się wynik . on akurat przesadził i nie miał wyników - zrezygnował . metoda i jego program autiorski się ni sprawdziły . reasumując program tak ale przede wszystkim ok. 100% uczniów z solidnymi podstawami . definicja własna ucznia , nigdy książkowa , raczej bez oceny - można skorygować gdy ma się objekcję , że uczeń może czegos nie rozumieć . ocena pełniąca również funkcje motywacyjne - bardzo ważne !!! nie można zniechęcać . więcej dyskusji na lekcjach na zasadzie jak to uczniowie pojmują i opisują swoim językiem . stworzenie warunków pracy w grupie . wszyscy razem , a nie każdy z osobna !!! terminologia dostosowana do potrzeb ucznia. nie uczyłem Present Continuous a czas z -ingiem , nie było strona bierna i czynna dla 3-5 klasa szkoły podstawowej ani mowa zależna i niezależna ale nazwałem to jakoś , że zrozumieli ( oni sami podają swoją terminologię która naprawdę skutkuje ) . co by tu do tej metody dodać ? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 internet to iluzja 22.11.03, 13:23 unsatisfied6 napisał: > qczi nasunęła mi wytłumacznie sukcesu klasy , którą niegdys uczyłem . > > qczi mówi , że ona stara się by 100% zrozumiało materiał zanim pójdzie dalej . > > ja również lojalny wobec uczniów starałem się uzyskać silne podstawy > nie zważając na program ( faktycznie wcale go nie znałem , dali mi jakies > papierki do przeczytania ale nie można na pdst. kilku przeczytanych kartek > zmienić praktykę którą nabyłem w stanach ) . Dążyłem by wszyscy mieli > solidne podstawy . > > stosowałem proste metody - powiedzieć , wydrylować , napisać , nie zniechęcać . > takie same metody stosowałem , gdy prowadziłem swoje kursy ( zaczynali > w 3 klasie szkoły podstawowej ) - wynik taki sam . Po dwóch latach > ( będąc w piątej klasie ) , ci uczniowie mogli swobodnie podejść do > matury i to nie z wyrytymi na pamięć sytuacjami . > > mówienie przede wszystkim - od samego początku - tak jak z pływaniem . > praktyka i później teoria .jak ta teoria jest prosta , jak się > ją dobrze wydryluje !!! > > odpowiedzi ucznia > > nie oczekiwałem definicji książkowych ale prosiłem by mi uczeń swoim językiem > powiedział jak rozumuje strukturę , a ja starałem się zrozumieć , czy on/ > ona na pewno rozumie - za to zazwyczaj nie stawiałem oceny , a za praktyczne > zastosowanie języka . > > program autorski > > w stanach o czymś takim nie słyszałem . każdy nauczyciel którego > znałem miał swoje metody i z latami praktyki doskonalił je na > podstawie własnych obserawcji jak i dyskusji z innymi nauczycielami . > > Pamiętam jednego , co ubierał się do szkoły jak fan jakiegoś zespołu > rokowego ( klasa podobno szalała za tym zespołem ) - nakładał > perukę (długie kolorowe włosy ) jakiś dziwaczny strój i szedł > do pracy . nikt nie powiedział mu , że to przesada . liczy się > wynik . on akurat przesadził i nie miał wyników - zrezygnował . > metoda i jego program autiorski się ni sprawdziły . > > reasumując program tak ale przede wszystkim ok. 100% uczniów > z solidnymi podstawami . > > definicja własna ucznia , nigdy książkowa , raczej bez oceny - można > skorygować gdy ma się objekcję , że uczeń może czegos nie rozumieć . > > ocena pełniąca również funkcje motywacyjne - bardzo ważne !!! > nie można zniechęcać . > > więcej dyskusji na lekcjach na zasadzie jak to uczniowie pojmują i > opisują swoim językiem . stworzenie warunków pracy w grupie . > wszyscy razem , a nie każdy z osobna !!! > > terminologia dostosowana do potrzeb ucznia. nie uczyłem Present Continuous > a czas z -ingiem , nie było strona bierna i czynna dla 3-5 klasa > szkoły podstawowej ani mowa zależna i niezależna ale nazwałem > to jakoś , że zrozumieli ( oni sami podają swoją terminologię > która naprawdę skutkuje ) . > > co by tu do tej metody dodać ? > internet to iluzja , ale jak powyższe może być naprawdę przyjemne i skuteczne w porównaniu nieiluzoryczną rzeczywistością . Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: internet to iluzja 22.11.03, 14:11 hihi ja nawet nie wspominam prawdziwych nazw, mowie np "ten czarny trojkacik" albo 'ten bialy pasek' hihih i wszyscy kumają ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: internet to iluzja 22.11.03, 15:06 qczi napisała: > hihi ja nawet nie wspominam prawdziwych nazw, mowie np "ten czarny trojkacik" > albo 'ten bialy pasek' hihih i wszyscy kumają ;)) ja nie używam zależna ,czy niezależna , bo mi się samemu myli która jest którą . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: internet to iluzja 22.11.03, 15:12 unsatisfied6 napisał: > qczi napisała: > > > hihi ja nawet nie wspominam prawdziwych nazw, mowie np "ten czarny trojkac > ik" > > albo 'ten bialy pasek' hihih i wszyscy kumają ;)) > ja nie używam zależna ,czy niezależna , bo mi się samemu myli która > jest którą . > > oczywiście mam tu na myśli mowę , a nie układy równań liniowych , Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: internet to iluzja 22.11.03, 16:05 qmam o co biega jak im zajade terminologia technicza, mam kaca moralnego hihi widze 10 par oczu patrzacych na mnie z wyrzutem i niezrozumieniem :) nie chce przeleciec programu, chce, zeby nie zmarnowali czasu mi poswieconego, zeby cos umieli ;))) a w oczach widziec wdziecznosc :) splecmy dlonie i zaspiewajmy razem: cumba ya, my lord, cumba yaaaaaaaaaaaaaa hihi sora za patetyzm :) powyzsze jest prawdą :) Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: internet to iluzja 22.11.03, 16:34 btw jak mozna pomylic zalezna z niezalezna? hihi Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: internet to iluzja 22.11.03, 20:14 qczi napisała: > btw > jak mozna pomylic zalezna z niezalezna? hihi nie wiem . nie mam nigdy kłopotu z odróżnieniem słów skirt i dress , po polsku mylę , podobnie z married - po polsku muszę się milisekundę zastanowić . a jak już o relacjach rodzinnych to zdecydowanie wolę to angielskie in laws . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: internet to iluzja 22.11.03, 20:10 qczi napisała: > qmam o co biega > jak im zajade terminologia technicza, mam kaca moralnego hihi > widze 10 par oczu patrzacych na mnie z wyrzutem i niezrozumieniem > :) > nie chce przeleciec programu, chce, zeby nie zmarnowali czasu mi poswieconego, > zeby cos umieli ;))) > a w oczach widziec wdziecznosc > :) > splecmy dlonie i zaspiewajmy razem: cumba ya, my lord, cumba yaaaaaaaaaaaaaa > hihi > sora za patetyzm > :) > powyzsze jest prawdą > :) jeżli masz ochotę na spiewanie , czemu nie . znaczy , że się dobrze czujesz i lubisz to co robisz . gorzej jak chce się płakać , albo nie ma ochoty do niczego - wtedy do kitu z taka pracą za obojętnie jakie pieniądze . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 to ma sens 24.11.03, 08:21 jest taka szkoła w Bydgoszczy ? www.vulcan.edu.pl/eid/archiwum/1998/04/wolnosc.html wiecie coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: to ma sens 24.11.03, 09:00 rhemek napisał: > Nie slyszalem o niej... > nie chodzi mi o nią a o Fransa Carlgrena i pedagogikę Rudolfa Steinera Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: to ma sens 24.11.03, 09:03 Nie mam wyksztalcenia pedagogicznego, wiec nie pomoge...:) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: to ma sens 24.11.03, 09:08 rhemek napisał: > Nie mam wyksztalcenia pedagogicznego, wiec nie pomoge...:) > ja mam tylko trochę praktyki . a w internecie zawsze można poszperać . Jeden z nich jest Szwedem , a tam edukacja na wysokim poziomie . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: to ma sens 24.11.03, 09:17 rhemek napisał: > Cudze chwalicie , swego nie znacie..:)) > swoje też chwalę , jak słyszę że dobre - podróba kanadyjska . Odpowiedz Link Zgłoś