Gość: Krzysiek IP: 10.20.1.* 27.01.02, 15:35 Ludzie!!! Żyjecie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krotoss Re: TECHNIKUM DRZEWNE 27.01.02, 15:48 zyje, zyje. matura 2000 :-) KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: 10.20.1.* 27.01.02, 23:47 Matura 2000 - dawno temu, ale.... mam z niej miłe wspomnienia ( Klasa III d - Sławka Dąbrowskiego ) a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: TECHNIKUM DRZEWNE 29.01.02, 13:06 no tak dwa lata juz mnie tam nie ma a szkoda... moja klasa to Vc Danuty Wekki (najlepszej polonistki w moim zyciu). Pani Wekka uczy jeszcze? bo cos slyszalem ze ma odejsc... KroTosS Ps.A z kim masz matematyke bo jak z tym co mysle bedzie temat do rozmowy hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: 10.20.1.* 29.01.02, 20:24 Nie był to Maza ani Stanny, ale Boniecka. Sam nie wiem co się teraz dzieje w szkole. Co teraz porabiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: TECHNIKUM DRZEWNE 31.01.02, 17:39 A szkoda ja mialem z Maza-naprawde bylo by o czym pogadac eh... to moze choc z kims z tej listy miales: Milkowski, Grona, Doczekalska, i yyyy kurcze mialem zawsze slaba pamiec do nazwisk -__- jak sie przypomni to napisze. A w-f mialem z Twoim wychowawca-pamietam jak sie zdziwil gdy przyszlismy w V klasie na ostatni w-f jak juz byl okres kiedy nie trzeba bylo przychodzic, albo inaczej po prosu wszystko bylo juz zatwierdzone. Co robie hieh historia na AB jako jedyny z drzewniaka teraz ;-) no ale coz po Mirku sie nie dziwie mojej klasie itp. ale reszta? :-) KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: 10.20.1.* 01.02.02, 23:54 Historię miałem z Przygodzką, ale za to z Milkiem miałem WOS. Facet jest niepowtarzalny! A jeżeli chodzi o Doczekalską, to miałem z nią technologię przez kilka lat... Wymagająca, ale na prawdę była OK. Ps: ja też teraz jestem na Przemysłowej (politologia). Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: TECHNIKUM DRZEWNE 02.02.02, 13:35 no nzele wszystkie drogi prowadza na Przemyslowa albo na AB albo do izby ;-) Doczeklaska hm... moze i wymagajaca ale spox u niej zawsze mialem. Tylko mam pytanie czy jak Cie uczyla nsila przez te wszystkie lata ta sama garsonke? Bo przez moje lata miala jedna taka wyblaklo-bordowa ;-) i dopiero w piatej klasie zmieniala nieraz na bardziej kolorowa w kratke hi hi. KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: 10.20.1.* 02.02.02, 22:36 Chyba ją lubiła (garsonkę)... Rzeczywiście, ale to nie zmienia faktu, że jest OK> Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: TECHNIKUM DRZEWNE 06.02.02, 11:37 dla mnie byla jednak troche za zasadnicza. I jak sobie przypomne ten zwrot: "kreska pod spodem" czy jakos tak jak dyktowala notatki :-))) jako jedyny z klasy chyba pisalem inaczej bo wole po przecinku-tak mi sie lepiej uczy. I jak mi sprawdzala zeszyt spytala czemu nie stawiam kresek tak jak Ona dyktyje he he myslalem ze jej sie zasmieje w twarz-sympatycznie of corbs. No ale dalem rade i powiedzialem ze to ze wzgledu na system nauki. KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: 10.20.1.* 11.02.02, 17:43 Bardzo lubiła (widocznie) ten system... Też pamiętam te ciągłe odnośniki - to tylko zajmowało więcej miejsca w zeszycie!!! A tak w ogóle, to przy sprawdzaniu zeszytów była bardzo skrupulatna i ocena za zeszyt zawsze trafiała do dziennika... Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: TECHNIKUM DRZEWNE 11.02.02, 20:17 no tak tak i trzeba bylo miec caly uzupelniony bo nie wpisala koncowej oceny. Kumpel raz przyniosl pol zeszytu zkserowanego :-) to mu kazala to przepisac, bo nie wystarczylo, ze ma uzupelniony material, ale musial jeszcze go sam napisac. A z kim miales fizyke? nie pamietam nazwuiska ale z ta pania byly chece zawsze przy zaliczaniu tregolek, teoretycznie kazdy nie wiedzial na co trafi ale sie tak ustawialismy, zeby kazdy trafial na swoja i w ogole zaliczalo sie to systemem: nauka podczas kolejki, a potem gadac, gadac, gadac i tylko si enie zaciac i co najmniej 3 byla :-) Nie bede juz wspominal co ta pani robila w magazynku, szczegolnei ze sp. Profesorem Oudakiem (chyba ie przekrecilem nazwiska?) KroTosS Ps.Co do magazynka, bez seksistowskich skojarzen ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: 10.20.1.* 12.02.02, 20:15 Ach ta fizyka!!! Dla mnie zawsze była czarną magią, ale z panią WIESSE nie było tak źle (myślę, że też o nią ci chodziło). Kiedy robiła sprawdzian z zadań, to tylko dwie osoby w klasie potrafiły je rozwiązywać - reszta odpisywała na chybił - trafił. Żeby zdać wystarczyło jednak dobrze odpowiadać z teorii wg jej słynnych punktów! My też zawsze sobie ustalaliśmy kto z czego będzie odpowiadać i jakoś to było. A jeżeli chodzi o pana Oudaka, to sprzątaliśmy po nim kiedyś ten "słynny kantorek" - sama przyjemność (puste butelki były praktycznie w każdej...... szafce na pomoce naukowe :))) ). Ale cóż - nie tylko z tego powodu nasza szkoła się wyróżniała... Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: TECHNIKUM DRZEWNE 15.02.02, 20:52 ha! obydwoje nauczycieli mielismy wspolnych :o)))))) pani Wisse miala jeszcze kotka co bylo widac po siersci na jej ubraniach i kolega kiedys byl u niej w domu to opisywal to i owo hy hy. A kantorek, szkoda ze nie bylo mi dane zobaczyc ;-D choc slychac pobrzekiwania bylo wiec mielismy obraz he he. A z czego jeszcze slynie szkloa nasza? Z dobrej koszykowki ;oPPP KroTosS PS.To moze historia jeszcze albo walnie jej brak z panem Milkowskim czy z kim miales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: *.telsten.com / 10.20.1.* 16.02.02, 16:29 Co do Pana Milkowskiego,to... no cóż - historii to z nim nie miałem, ale za to miałem wyjątkowo oryginalny WOS! Zaliczenie WOS - u polegało tylko na pisaniu mozolnych prasówek. I tak przez cały ostatni rok! Milkowski siedział zawsze spokojnie za biurkiem z gazetą i tak to nam fajnie i spokojnie mijały te zajęcia... Co do historii to miałem ją z Przygodzką. Bywało różnie (zależnie od humoru)... Ale za to na maturze okazała się bardzo OK (podobnie jak słyszałem - Milkowski też) - w końcu wszyscy zdali tą "jubileuszową" Maturę 2000!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: TECHNIKUM DRZEWNE 02.03.02, 19:23 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): Oj sorry zapomnialem o tym watku *^___^* Milkowski i WOS tak he he prasowke zrobilem jedna i potem przez caly czas jak musialem czytalem mu to samo raz jedeo raz drugie... zenada. Tak bylo w pierwszym semestrze w drugim byly 2 czy 3 WOS'y i z kazdych sie u niego zwalnialem wiec bylem na WOS'e zero (slownie zero) razy ale dostalem 4 i tak :o))) Aha i tak malo bylo zajec, bo Pan Mirek chodzil gdzies z Panem od technolgi he he widzielismy ich jadac na torunskiej. Mam nadzieje, ze nikt niepowolany tego nie przeczyta :o))) Na maturze luz rzeczywisice byl dla niektorych bo takie "spojlery" na ustnych niektorzy robile ze eh... ale ja bylem przygotowany sam ;o) KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: 170.135.240.* 28.02.02, 21:15 Hejka ludzie, masz racje stary, Wekka byla super, a dyrka pamietacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: TECHNIKUM DRZEWNE 02.03.02, 19:25 Hej Gosiu. ktory rocznik? Tak malo was dziewczyny byl tam eh... :o))) Wekka- najlepsza polonistaka jaka mialem. A dyrek, coz troszke facet byl w cieniu zawsze ale coz.. ogolnie luz jak robilem prace dyplomowa, tez okazal sie wyrozumialy i chetny do wspolpracy-wiadmo byly sportowiec :o) KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.03, 22:41 młodzież się rozpisała,a może ktoś z rocznika 85-91,czyli 3+3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubica Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: *.dostep.pl 23.01.03, 11:53 Zyję!!! Maturę zdawałem w 2002 a profesor Danuta Wekka była moją wychowawczynią poszło świetnie jak zresztą całej klasie. Pamiętacie kogoś z wymienionych osób Koko, Bosiu, Kiełpi, Filuch, Szawłoga, Piniu? (to Ci starsi których pamiętam) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zebek Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: *.bsb.com.pl 27.05.03, 10:13 Propo fizyki - Ołdak, to jest prawidłowe nazwisko gościa od fizyki. Poruszyliście kilka ciekawych wątków. Jeśli chodzi o sprawdzian z zadań u Ołdaka też nieliczni je rozwiązywali, reszta zwalała aż miło. Podobnie było przy odpowiedziach przy tablicy... lapsiki rozwiązywali kładli zeszyt na pierwszej ławce a idący do odpowiedzi brali kajet i przepisywali " na żywca" Co ten gościu mnie nerwów kosztował..... rany !!! Ale inni mieli większe problemy odemnie wiec niech mu ziemia lekką bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.03, 17:45 Jestem absolwentem z 1996 roku, moim wychowawcą był p. Maciej Maza, równy z niego gość choć wymagający. Może ktoś chodził razem ze mną do klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: *.qc.sympatico.ca 05.10.04, 01:54 Siedze wlasnie w Toronto na dalekiej obczyznie jak mnie ropoznajecie to napiszcie pare slow z kraju chetnie poczytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X. Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 08:32 Co prawda nie rozpoznaję,ale pozdrawiam serdecznie DRZEWIARZA NA OBCZYŹNIE.PS- Twój wychowawca uczył mnie matmy (no,przynajmniej próbował mnie nauczyć...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: 212.160.138.* 06.10.04, 15:02 Witam stolarza na obczyźnie!!. Pewnie się dziwisz, że kobieta odpowiada na Twój list, ale też kończyłam TPD (jakiś czas temu :). Ciebie sobie nie przypominam....Chociaż nie, przypominam sobie, że jakiś chłopak pomagal mi na warsztatach szkolnych....ciągle coś się działo z wiertarka...:). W nas jest teraz złota polska jesień... przepiękna pogoda i nawet w tym słońcu nasza stolica wydaje mi się ładniejsza.... pozdrawiam kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzechu Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.08.03, 23:17 siema :))) jestem rocznik 1998!!! tak się czepiacie Ołdaka a ja (chyba) na szczęście miałem fizykę z Wiese! spoko babka!!! no i oczywiście matematyka z Mazą (wyjebany w kosmos koleś!!! :))) 90% pewnie go nienawidzi, a ja zawsze uważałem że gość jest nr 1!!! i jego poczucie humoru!!! THE BEST!!! np. gdy ktoś się zgłaszał to odpowiadał "po co pachy wietrzysz! pachy się myje a nie wietrzy!!!") a polski z Zajączkowską!!! kurna... chyba byłem jej pupilem (chyba ze względu na moje nazwisko :p) ale do tej kobiety mam WIELKI SZACUNEK do dzisiaj!!! ehhhh... można wymieniać i wymieniać!!! np. Bykowska od WFu mająca swój świat (musiałem sobie na dwa pstatnie lata załatwić zwolnienie lekarskie, bo nie wytrzymywałem już z nią), mały grubasek z niemca ale jaka pyskata (hmmm jak ona się nazywała??? nie czasem Senger???), no i nie można nie wspomnieć o demonie sexu Lidce od technologii!!! znowu mam problemy z nazwiskiem!!! ale takie swojskie...! ta to miała kurwiki w oczach!!! :))) a jak gadała o klejeniu: "rozgrzany wsad rozpuszcza błonę" to kładliśmy się ze śmiechu!!! :))) i oczywiście mój wychowawca Maciuś Majewski od p.o.!!! facet miał naprawde zryty beret!!! aż sam się dziwię, jak ja z nim 5 lat wytrzymałem!!! i na koniec pozdrowienia dla Jacka Stannego!!! nie uczył mnie w Drzewnej, ale spoko gość!!! :))) pozdrawiam wszystkich!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkwaw Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: *.naklo.sdi.tpnet.pl 13.09.03, 18:31 Pozdrawiam wszystkich absolwenciaków drzewniaka a w szczególności:rocznika 1971r oraz wspaniałą wychowawczynię D.Wekkę i wszystkich nauczycieli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von Nogaj Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 18:13 Witam wszystkie Korniki!!! Ja maturę zdawałem w 1993r. Jak tak sobie czytam Wasze wypowiedzi to z nieukrywanym żalem zauważyłem, że wielu nauczycieli to nowy narybek, a co za tym idzie starsi n-le już na emeryturze. Czas leci;-). Ja pamiętam jak dziś pp.Mazę(podobno cały czas taki sam zakrętas), Wekkę(była najzgrabniejszą kobietą jaką pamiętam. Wierzę,że jest nią nadal!), Ołdaka,Gołdyn,Przygodzką, Tomczak,Górną czy Zawadzką(i jej słynne "bo Wam chłopcy nie pokażę!", czy "musicie to umieć ja Amen w PAŹDZIERZU". Trochę szkoda, że szkoła z takimi tradycjami nie zrobi na wzór innych placówek, zjazdu absolwentów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v. Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 18:44 Viola rocznik '72.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 11.08.04, 08:42 Matura 1984, to juz 20 lat, ale mile wspominam te czasy. Zajaczkowska, Gorna, Boguslawski, Goldyn, Furman, czy tez Bykowska to byli ludzie, ktorych wspominam czesto, niektorych za swoj upor (wieczne proby nauczenia matematyki swoja dziwna metoda) Zjazd absolwentow jak wiem to sie odbyl pare lat temu, niestety ja nie bylam. Z nauczycielami nieraz sie spotykam i mnie poznaja, ostatnio na pogrzebie dyrektora Kindera, bylo kilku nauczycieli. Szkoda, tylko, ze nasza bude lacza z innymi. Moze poprostu stolarzy nie potrzeba??? Ja tez nie pracuje w zawodzie, ale zaluje tego, ale niestety zdrowie nie te, ale czesto wykorzystruje zdobyte umiejetnosci w obecnej pracy i w domu. Niektorzy sie dziwia, ze dziewczyna i takie rzeczy potrafi zrobic, ale po drzewiaku kto nie umie cos zrobic w drewnie to nie wiem, jak te lata przetrwal na warsztatach. Odpowiedz Link Zgłoś
jodga Re: TECHNIKUM DRZEWNE 15.08.04, 01:39 Cześć Viola,pozdrawiam serdecznie-A. Pozdrawiam także klasę VA,matura 1992,oraz naszych nauczycieli:wych.Basię Matuszczak,Danutę Wekkę,Macieja Mazę,Elę Górną . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.04, 17:13 jest ktoś kto kończył w 91? Odpowiedz Link Zgłoś
jodga Re: TECHNIKUM DRZEWNE 30.08.04, 21:34 Zdawałam w 92, a w 91 wnosiłam ściągi...chyba w kanapkach...Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viola Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 18:24 Na pewno w kanapkach droga koleżanko.. Odpowiedz Link Zgłoś
jodga Re: TECHNIKUM DRZEWNE 31.08.04, 22:24 taak...a wszystko pod batutą prof.Renaty T. ...Pozdrawiam serdecznie,Koleżanko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezar Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: *.perfekt.pl 06.10.04, 18:14 Pozdrawiam wszystkich absolwentów TPD!!! Ja zdawałem maturkę w 1993r w klasie pp Gołdyn. Wspaniałe czasy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X. Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 23:22 no niby wspaniałe czasy....może z wyjątkiem fizyki(św.pamięci prof.Ołdak chyba nie przepadał za UCZENNICAMI),elektrotechniki(j.w.),maszynoznawstwa(ciężka sprawa...)Mile wspominam prof.Danutę Wekkę(wiele ciepłych słów przeczytałam pod jej adresem na FORUM),prof.Basię Matuszczak(moja wychowawczyni),no i jeszcze kilka osób...Pozdrawiam serdecznie Ciebie i innych DRZEWIARZY,zwłaszcza tych,z mojej klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PM-dwojga imion Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 23:16 Czarek Stef...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezar Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: *.perfekt.pl 12.10.04, 00:00 Ano to se ja. Dwojga imion....dobre. Co słychać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Czarka Re: TECHNIKUM DRZEWNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 20:22 "Dwojga imion" to tak dla zmyły, żeby tylko zainteresowani wiedzieli o co chodzi. Teraz pracuję w szkole - uczę angola(to naturalna kolej rzeczy, po skończonym drzewniaku). Mam dwójkę dzieciaków (6lat i 6 miechów). Ze starej ekipy mam kontakt jedynie z Autobusem i Żelaskiem.Jakby co mój numer GG 2777115 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś