biegaczx 09.08.09, 20:11 to niech im ten symulant Rulewski dołoży po 40 zł ze swojej senatorskiej pensji! W czasach kryzysu to powinniśmy o połowę zmniejszyć Senat o takich pajaców... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek.killman Rulewski upomni się o weteranów Solidarności 09.08.09, 23:13 Pan senator Rulewski ostatnio jakoś nam się ożywił i jest niezwykle pobudzony. A to próbuje powiększyć akcyzę na różne "luksusowe" dobra, a to znowu zapragnie dokopać bogaczom co się wypasionymi brykami o pojemności skokowej powyżej 2 litrów rozbijają. Teraz pan Jan przypomniał sobie z kolei o pokrzywdzonych przez los działaczach nielegalnych struktur, którzy w czasach PRL-u dostawali niesłusznie od ówczesnej władzy po łbie. Ciekawe, po co to wszystko pan Jan robi? Zdaje się, że zrobiłby lepiej gdyby np. zajął się przydomowym ogródkiem lub regularnymi spacerami z psem. Panie Janie, pan nie słucha głosu ludu. Gdyby Pan słuchał, dałby Pan sobie spokój z tym wszystkim i nie psuł więcej pamięci o swojej chwalebnej przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Rulewski upomni się o weteranów Solidarności 10.08.09, 00:32 Pan Janek powinien, na stare lata, zabrać się za konkretne działania, wszak wiedza i doświadczenie ogromne, a nie zajmować się takimi "pierdołami". Ci "porządni" działacze solidarności sami zadbali o siebie, a nieudacznicy wyginęli. Na początek proponuję przyjrzeć się podatkowi od nieruchomości płaconemu /lub raczej nie/ przez zachodnie sieci handlowe w Polsce. Za "odzyskane" pieniądze można "pokrzywdzonym" działaczom solidarności ufundować zapomogi, a i tak wiele jeszcze zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Rulewski upomni się o weteranów Solidarności 10.08.09, 03:39 No właśnie, a nie szczuć jałmużną ok. 40 zł, a co to grunt z pod nóg umyka, czy "wykorzystać" swoje 5 minut nadszedł czas, dla kogo to wszystko, oby znowu przypadkiem nie naszym kosztem ... ??? Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Rulewski upomni się o weteranów Solidarności 10.08.09, 07:06 Co ty tam smarku wiesz o tamtych czasach? Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Rulewski upomni się o weteranów Solidarności 10.08.09, 12:56 muvon200 napisał: > Co ty tam smarku wiesz o tamtych czasach? No właśnie, dzieciaki tu się mądrują, a nie maja pojęcia jak wyglądało życie w tamtych dzikich czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
jagrudz Rulewski upomni się o weteranów Solidarności 10.08.09, 14:30 Dzialaczu a z jakiego funduszu czy z tego co mi ukradziono,polowę [conajmiej] obcięto mi polowę emerytury bo nie doliczają za pracę w godzinach nadliczbowych i innych dodatków prawnie należnych bo pobierano od tego skladkę ZUS ,ale kumple się liczą a ja wstydzę się że w ogóle podpisywalem dewklarację solidarności,bo zlodziejstwa inaczej nie można nazwać jak zlodziejstwem ale teraz tylko kumple się liczą by poparcie bylo w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
gulfer Rulewski upomni się o weteranów Solidarności 10.08.09, 15:04 Co panie Rulewski styropian się rozlatuje ? , zapomniał Pan swoje i swojej żony przekręty z urzędem skarbowym. Etos styropianu wyciągnął z skarbu państwa już forsę za swój stracony czas(internowanie), mało ?, może zaczniecie żyć jak większość społeczeństwa .... .Widać za mało Panu gębę obili , skoro takie pomysły przychodzą do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
dibis Jeszcze rometowcy zostali!!! 10.08.09, 22:20 Też im się należy, Panie JR! Pan coś mi na komunistę coraz bardziej wyglądasz, powoli wymierają ZBOWiDowcy, to w ich miejsce wpychasz pan swoich nieudacznych kumpli, co się dali na trochę zapuszkować? Ci bardziej obrotni już się ustawili, teraz czas ustawiać te niedojdy? To może kolegów z Rometu też należałoby wyróżnić jakąś ekstra emeryturą albo czymś takim? W końcu firma stała się ofiarą nowego ustroju i pokazowo padła, a męczennicy walki o nowy ustrój cienko przędą... Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Jeszcze rometowcy zostali!!! 11.08.09, 16:21 he he he Jachu, ty czytasz co te Swinskie Ryje tutaj wypisuja pod twoim adresem? Buractwo bydgoskie, tfu! Bylo w domu siedziec a nie w zeby brac za nich, teraz ci dziekuja, iscie po bydgosku. I jeszcze zes mnie namawial, kulfa, zebym wracal i tez dla nich cos robil, te 20 lat temu. O Jezu, jaki ja jednak jestem madry, ze cie nie posluchalem. Twoj od blaszanki z brunatna breja kolezka. Odpowiedz Link Zgłoś