Forum   choroby

choroby

(3586 wyników)
  • Poszukuję kontaktu z osobą / najchętniej z Warszawy lub okolic/ która ma w rodzinie osobę która choruje na chorobę parkinsona. Cel - uzyskanie szerszych informacji o tej chorobie. Sprawa pilna.
  • a jedynie postawą, zespołem utrwalonych zachowań wobec osoby uzależnionej (chorej). Zaglądam tu bardzo rzadko, jednak to ukuło moje oczy i moja wiedzę na ten temat. Nie jest zgodne z prawdą.
  • Czy ktoś wie jak się nazwya choroba stawów/kręgosłupa, której nazwa pochodzi od nazwiska zakończonego na "man" (myślę, ze to coś podobnego do szusterman, szuterman...)pomóżcie,proszę!
  • Zdaje sobie sprawę, że pewnie zaraz zostanę zlinczowana, ale z góry uprzedzam, że poniższa kwestia również dotyczy mnie, a moim założeniem nie jest urażenie kogokolwiek... Od jakiegoś czasu czytam to forum, różne wypowiedzi, i tak zastanawia mnie jedna kwestia. Uzależnienie nazywane jest chorobą, ma objawy kliniczne no i generalnie z punktu widzenia medycznego tą chorobą jest... ale w moim mniemaniu, to nazywanie narkomanii czy alkoholizmu nagminnie chorobą, to w mojej ocenie troszkę naduż...
  • Najpierw małe sprostowanie do wstępu do tego forum: choroba Addisona (niedoczynność kory nadnerczy) to również choroba autoimmunologiczna. To w charakterze wstępu. :-) A teraz do sedna sprawy: niestety (a może na szczęście) jest to choroba bardzo rzadka, która jakoś przytrafiła się właśnie mnie. Czy ktoś z Was miał może do czynienia z ta chorobą? Chciałabym wymienić doświadczenia.
  • Niby pracodawcy można odmówić odpowiedzi na pytanie o nazwę choroby. Co jednak jak mimo to będzie wręcz kazał powiedzieć, bo powie, że inaczej nie będzie rozmawiał o pracy. Ja wyglądam na zdrowego człowieka i jak ktoś nie zobaczy orzeczenia, nawet nie pomyśli, że mi cokolwiek dolega, nawet jak ze mną przebywa przez długi czas. I rzeczywiście czuję się dobrze, przez 2 lata na uczelni nic się nie wydarzyło i nikt nie wie o mojej niepełnosprawności poza dziekanatem, ale nazwa choroby - epilepsja...
  • Szukałam, forum chorych na niedoczynność przytarczyc i nie znalazłam, a może źle szukałam. Od 9 lat jestem chora na niedoczynność przytarczyc. Tak naprawdę, to nie jest moja choroba, ja ją dostałam od Niemieckiego lekarza podczas operacji tarczycy.Byłam operowana w Niemczech. Chciałabym aby na tym forum wypowiadali się ludzie chorzy na niedoczynność przytarczyc. Wierzę, że są tacy ludzie i wymiana doświadczeń może na bardzo pomóc. Czy ktoś do mnie dołączy?
  • Czy po odrobaczeniu dziecka przedszkolnego znika problem częstych nawracających chorób górnych dróg oddechowych? A może macie mamy jakieś sprawdzone sposoby, aby dziecko nie chorowało non stop w przedszkolu?
  • Witam Was wszystkich. Może ktoś jest w podobnej sytuacji... Po ciąży biochemicznej zaczęłam szukać "winowajcy". Jako, że moja mama ma niedoczynność tarczycy to tarczycę jako pierwszą zaczęłam podejrzewać. Zrobiłam wyniki sama z siebie i oto co wyszło: TSH 10.02 - 4,505 (norma 0.55 -4.78) FT3 10.02 - 5,56 (norma 3.5 -6.5) FT4 10.02 - 15,18 (norma 11.5 -22.7) Mój ginekolog powiedział żeby się tym TSH nie martwić bo hormony tarczycy są w normie. Powiedział, że jeśli chcę się uspoko...
  • choruję od 18 lat i do zeszłego roku choroba nie stanowiła dla mnie żadnego problemu- miewałam duże napady raz na 2-3lata i właściwie nic poza tym.czasami gorsze samopoczucie i jakieś "dziwne coś"czego zupełnie z epilepsją nie kojarzyłam bo w ogóle sie chorobą nie interesowałam i nawet nie miałam pojęcia, że istnieje tyle rodzajów napadów. w zeszłym roku w trakcie drugiej ciąży coś się zepsuło i od marca miłam duże ataki co dwa tygodnie z synkiem w brzuchu, co było dla mnie koszmarem. brałam ...
  • sport.wp.pl/kat,1835,title,Edi-Federer-nie-zyje,wid,14531497,skoki_wiadomosc.html
  • Witam czy to prawda, że podczas newicy, depresji można sobie wmawiać choroby lub bardzo mocno koncentrować się na swym zdrowiu? Sytuacja u mnie wygląda tak: od dawna cierpie na nawracające depresje, melancholie, itd. leczenie depresantami nie przynosilo nigdy większych skutków. Mam za sobobą też bardzo ciężke przeżycia z dzieciństwa włączając w to przemoc psychiczno-fizyczna. Otóż cały czas bardzo mocno skupiam się na swoim zdrowiu. Boje się ciągle, że cierpię na jakąś śmiertelną chorobę. Cz...
  • aspiryna nie jest aż tak droga, żeby trzeba ją było refundować, podobnie wołowina jest niewiele droższa od wieprzowiny, a jedzona systematycznie leczy twardzinę. Więc o co się rozchodzi ? Tak długo trwająca tak banalna choroba to objaw braku kompetentnych lekarzy a nie złego NFZ.
  • W związku z moją malejąca tarczycą szukałam trochę ostatnio po anglojęzycznych portalach i uderzyło mnie to, że od czasu do czasu pojawia się tam hasło "choroba Orda". Dla Amerykanów chyba każda choroba autoimmunologiczna tarczycy przebiegająca z jej zanikiem jest chorobą Orda, a nie Hashi... Hashi to dla nich choroba związana z wolem. Ciekawe, tym bardziej, że podobno Ord jest częsty w Europie, a poza nią to Hashi z wolem. Na portalach polskojęzycznych nic nie pisze się o chorobie Orda. Fa...
  • Jakos nie dawno mineły 2 lata leczenia, więc może kilka słów należy napisać ;) Ogólnie bb rozwalała mnie przez jakies 15 lat - tyle kojarzę po objawach. Po dwóch latach abx tak naprawdę czuję się niestety w punkcie wyjścia, mineło wiele złych objawów, ale niestety prędzej czy później każdy wraca, więc po 2 latach leczenia doszłam do wniosku, że bb ani trochę nie odpuszcza, bez abx wogóle nie byłabym w stanie żyć, ale czuję, że one jedynie hamują ataki bb, miałam objawy, które nie dawały...
  • U mojej mamy zdiagnozowano w lutym nowotwór piersi z przerzutem na węzły, ciężka sprawa tym bardziej dla niej bo całe życie się tego raka bała i mówiła że ma, jej bliska kuzynka zmarła młodo i siostra więc temat nie był Jej obcy. DO czego zmierzam do pomocy innych w chorobie, mój młodszy brat urwał kontakt z Nami więc od lutego nie dzwoni do mamy mimo że Ona czeka podawała mu info przez kolegę że jest chora i nic. Średni brat podchodzi tak nie ma o czym gadać mama się wyleczy i będzie żyła ...
  • Witam wszystkich forumowiczów! Zedycdowałem sie tutaj napisac z powodu moich dolegliwosci które mecza mnie juz od dobrych 7 lat i ciagle sie nasilaja a wszelkie badania które robiłem do tej pory nie daja jednoznacznej odpowiedzi co Mi dolega. Na poczatek moze opisze moje objawy a potem wypisze badania które robiłem i co mi wyszło Reszte zostawiam osoba znajacym sie w tym temacie i prosze o jakos pomoc lub sugestie co moge jeszcze zrobic/gdzie sie zgłosic. No wiec wszystko zaczeło ...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się