angoulene 05.01.04, 13:33 kazdy niech napisze wierszyk krotki, zwiezly o ktoryms z forumowiczow moze byc kilka wierszykow -- Prosze, nie klocmy sie w tym watku. Jesil juz, to rymowancami ;) Tak bedzie nawet ciekawiej! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rhemek Re: PISZEMY WIERSZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 14:14 Qczi slodziutka jest panienka, co siedzi wciaz w swoim okienku, Swiata poza soba nie widzac. Ach, wzdycha ciagle , jak milo by Bylo miec wreszcie jakiegos mezczyzne! A nie zadowalac sie kobieta... Chcac nie chcac wzdycha tak codziennie, Liczac na cud, badz szczescie. I wyżywajac sie na forum... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Cegiełka Galla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 14:27 No dobra, dawno tego nie robiłem, a propozycja Qczi jakaś taka wyjątkowo pokojowa, że warto ją, na miarę swych sił oczywiście, wspomóc. A Ty Rhemku wyluzuj. Formuła foroom jest prosta, kto chce wpisuje posta. Lecz prawdę rzekłwszy wprost, co to jest ten post? Wypowiedź zwięzła, krótka i myślą jakąś tchnąca, a wypadałoby, by była interesująca. A wyjątkowy to majątek, gdy takich postów cały wątek Niestety mało ich, a czasem brak, lecz to formooły foroom znak. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
nortia Propozycjon.. 05.01.04, 14:46 A moznaby tak tekst piosenki dla odmiany? Bo posiadam w swym skromnym "worze" utworow muzycznych takie okazy, ze idelanie przypasowalyby do niektorych.. Z gory dziekuje za sprawiedliwe rozpatrzenie mej prosby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rhemek Re: Propozycjon.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 14:55 piosenka chyba moze byc lecz wlasna, Takich cytowanych bylo tu juz wiele. Teraz na nasza tworczosc pora, wiec wyloz co tam masz, ze swojego ,nortio wora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rhemek Re: Cegiełka Galla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 14:50 pisac na forum rzecz prosta, wyluzowac tez kazdy potrafi, gorzej gdy w naszym mozgu pustka, ciezko tu zostac mistrzem kaligrafii. Gdy prosza mnie o odpuszczenie, bierze mnie chce na zrozumienie, Po co pisac wierszem. wszak sam niedawno oberwalem, za probe wniesienia tu poezji. Wszak sama wacpanna ktora prosi, wtedy od czci mnie odsadzala... Czas leczy rany , lecz nie pamiec... Badzmy sprawiedliwi... Jak ludziom oceny sie zmieniaja, zalosne w swojej krotochwili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Do ciecia IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.04, 15:02 Eh, zasady mieć! - marzy pewnien cieć... Lecz by je, cieciu, mieć nie wystarczy tylko chcieć. Zyły zamiast komorek od urodzenia go gniotą, i musi się biedny knurek zadowolić tęsknotą. Odpowiedz Link Zgłoś
cygne Re: Do pajaca 05.01.04, 23:55 Pajac Na gałązce choinkowej Wiszą dwa jabłuszka, Przy jabłuszku pierwszym pajac Przy drugim kaczuszka. Pajac biały jest jak piekarz, Mąkę ma na brodzie A kaczuszka- złota, jakby Kąpała się w miodzie. Popatrz, mamo- woła Krysia- Jak ten pajac skacze! A czy słyszysz – mówi mama- Jak kaczuszka kwacze? Pajac tańczy, kaczka kwacze- Posłuchajcie sami. A zajączek tuż, tuż obok Rusza wąsikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Re: PISZEMY WIERSZE IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 16:13 Coś te Wasze wierszyska na zbyt ponure. Moje za to, bydziowe - wyproszono na QLTOORĘ ;( ;) PS: Co qrde z tym Telstenem?! ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: PISZEMY WIERSZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 17:26 Jak tam LJane mamy jeszcze spokój z lepieniem baławnów, co ? Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: PISZEMY WIERSZE 05.01.04, 17:32 jak nie lubisz możesz mnie wynająć, specjalizuje się w 100kg olbrzymach :) 10zł za sztukę ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: PISZEMY WIERSZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 17:43 Bałwanolepów to my już mamy (jesienią są to kasztanozbieracze), tylko śniegu brak. A cóż, Twoja propozycja nie jest wygórowana, więc może znajdą się potencjalni usługobiorcy. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Re: PISZEMY WIERSZE IP: *.telsten.com / *.telsten.com 05.01.04, 17:55 Spokój? Dla mojej małej Bulinki nawet "żółty" śnieg nadaje się na tworzywo. (qrcze, sprzątać po swoich pieskach proszę!) Tylko ja nie nadążam z praniem rękawiczek, ale co tam. Lepsze TO, niż kasztany w łóżeczku ;) Śniegu jeszcze do domu nie znosi ;P (jedyny plus białego "deficytu") Ale bałwana na balkonie to my już mieli ;) Mam nadzieję tylko, że na sankach jeszcze będzie okazja pojeździć tej zimy ;) Pozdrawiam i życze śnieżnego szaleństwa i śniegu... za kołnierzem ;) Tylko ja z praniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: PISZEMY WIERSZE IP: 217.97.147.* 06.01.04, 13:06 Ach saneczki Rozmarzyłem się. W tamtym roku w Myślęcinku z kolegą zrobiliśmy zamieszanie. Dzieci oglądały, jak my staruchy empirycznie odświeżyliśmy sobie pamięć w zakresie zjeźdżania na sankach. Popłoch był wielki. A był tam również taki profesjonalista, co pewno siwych włosów miał więcej na głowie, niż wszyscy foroomowicze razem wzięci. Jak ten śmigał na sankach. A wnuk patrzył na swego dziadka z pewną dozą rozżalenia spowodowanego zapewne brakiem dostępu do sanek. Trzeba jednak przyznać, ze gość ów świetnie balansował na tych sankach, robiąc niezłe zakręty. Zazdrość zżerała. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: PISZEMY WIERSZE 07.01.04, 08:58 Gość portalu: Gall napisał(a): > Ach saneczki > Rozmarzyłem się. > W tamtym roku w Myślęcinku z kolegą zrobiliśmy zamieszanie. Dzieci oglądały, > jak my staruchy empirycznie odświeżyliśmy sobie pamięć w zakresie zjeźdżania na > > sankach. Popłoch był wielki. > > A był tam również taki profesjonalista, co pewno siwych włosów miał więcej na > głowie, niż wszyscy foroomowicze razem wzięci. Jak ten śmigał na sankach. A > wnuk patrzył na swego dziadka z pewną dozą rozżalenia spowodowanego zapewne > brakiem dostępu do sanek. Trzeba jednak przyznać, ze gość ów świetnie > balansował na tych sankach, robiąc niezłe zakręty. Widac doświadczenie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: PISZEMY WIERSZE 05.01.04, 17:36 bylam dzisiaj na markwarta wiedzy wizyta ma warta siec juz dziala prawidlowo a juz czulam sie niezdrowo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rhemek Re: PISZEMY WIERSZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 17:40 Na markwarta na szpitalu? gdzie smerfow lecza z zalu?:) znam dobrze ten fajny szpital:) Nie fikaj! Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: PISZEMY WIERSZE 05.01.04, 17:44 na markwarta siedem krakowiaczek jeden telsten ma siedzibe dzdzownica na grzybie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rhemek :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 17:50 zmienilo sie duzo widac w bydzi. nawet jakas mala galerie handlowa w bydzi wam wystawili.. Wiec moge sie mylic co miejsc wielu. Ale zawsze w bydzi trafie do Atr_u:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjá vu ...........no i................ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 01:01 piszemy wiersze, wiersze piszemy jakich to lotów będą poemy? basowych, skrzydlatych, kąśliwych może to wszak zależy kto w jakim humorze jeden przywali z piąchy w gąb mrowie drugi zaduma, trzeci po głowie się jeno podrapie i rzeknie bleee...ja nie potrafię czy będzie przez to ciekawiej w tym wątku? wątpię i tak wreszcie któryś zacznie od początku i rzuci błotkiem, co zdarza się gęsto w ten oto sposób ukazując swe męstwo Odpowiedz Link Zgłoś
angoulene Re: ...........no i................ 06.01.04, 01:49 w reku mym blocka wielka pacyna wkolo zloslwie spogladam ocyma na forum jedynie spokojne jednostki niech wam sie skrecą w apotrof wyrostki! pora wczesna mina ma niecna a Wy milczycie na zlosc czynicie no wiec PAC! dacie znac czy sie ze mna w wojne bawicie :) Odpowiedz Link Zgłoś
angoulene errarta 06.01.04, 01:57 w reku mym blocka wielka pacyna wokol zloslwie spogladam ocyma na forum jedynie spokojne jednostki niech wam sie skrecą w paragraf wyrostki! pora wczesna mina ma niecna a Wy milczycie na zlosc czynicie no wiec PAC! dacie znac czy sie ze mna w wojne bawicie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: errarta IP: 217.97.147.* 06.01.04, 09:30 Daremne żale i próżne zachęty A mój wyrostek dawno wycięty. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: errarta IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.04, 10:35 Gość portalu: Gall napisał(a): > Daremne żale > i próżne zachęty > A mój wyrostek > dawno wycięty. > ;-) oooooooo, zdolny poeta nam sie ukrywal :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjá vu > oooooooo, zdolny poeta nam sie ukrywal :)) IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 06.01.04, 10:46 nie ukrywał, nie ukrywał tylko anonima zgrywał :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: > oooooooo, zdolny poeta nam sie ukrywal : IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.04, 10:50 Gość portalu: Déjá vu napisał(a): > nie ukrywał, nie ukrywał > tylko anonima zgrywał :))) tak, tak, dopiero teraz wychynal zza Anonima ;) .... cichutko sobie pracowal, a tu masz! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall no to jeszcze cegiełka IP: 217.97.147.* 06.01.04, 11:29 Ten Anonim nie jest Galem, Frank mu również nie jest bratem; Po Bydgoszczy z długim szalem maszeruje raźnym krokiem. I pozdrawia zdrowych, chorych całych i poobijanych, a szczególnie połamanych i w Europie zasiedziałych Niech im biel przynosi frajdę Szybką i zawrotną I miast gipsu na kończynach W śniegu twarz zalotną. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjá vu Re: no to jeszcze cegiełka IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 06.01.04, 12:36 cegiełeczka do cegiełki gmach poezji wzniesiesz wielki Gall'u tym sposobem mrowczym badz murarzem wiec stanowczym nie skap cegiel czleku w szalu bo pomrzemy Ci tu z zalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: no to jeszcze cegiełka IP: 217.97.147.* 06.01.04, 12:52 Ha, ha, super. Zaiste uśmiałem się, aż mi szwy za uchem poszły. No i cóż, nie pozostaje nic innego, jak: Wznieść murzasty mur jest sztuką Jest to trud nad trudy wielki Zwłaszcza gdy pomimo starań Talent w mierze tej niewielki Ale starań nie brakuje, mimo płaczu dziatek drogich Bo ten tata, zamiast cyfer poszukuje rymów błogich Eksploracja ta niełatwa, a i wynik jej mizerny Stąd też czasu częstochowszczyzny tratwa zawinęła już do brzegu Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjá vu Re: no to jeszcze cegiełka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 18:20 Cegiełeczko, cegiełeczko proszę powiedz przecie, że Gall wytrwałym murarzem poem jest tu w necie, bo plecie i plecie te wersy ze swadą, a że czestochowskie? no to co? na rany boskie ma być wszak tu miło i oby tak było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: no to jeszcze cegiełka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 07:43 ;-)))))Poziom utrzymany. Dzięki Dobre na rozpoczecie pracowitego dnia. Pozdrawiam ciepło Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Déjá vu Re: ...........no i................ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 00:23 Pacynowo nie jest raczej zdrowe dla człowieka, który koziołokował ongiś głowę. więc se niechaj czeka na tego, co ma PH tego, co to błoto lubi i pacenie Twe hołubi ukłony Ci Déjá vu Odpowiedz Link Zgłoś
carton Wierszyk trochę obok ;-) 06.01.04, 13:03 Gdy cię wena wewnątrz skręci I do wiersza czujesz chęci, Do pisania swędzi ręka, Głowa od rymówek pęka... Weź no lepiej na wstrzymanie Forumowy grafomanie! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Wierszyk trochę obok ;-) IP: 217.97.147.* 06.01.04, 13:24 Chuć pisania, to chuć wielka. Gdzie jest brom,jedna butelka. Dawać szybko, dawać raźno gdy nie piszę, ręce marzną. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss limeryk {niewłaściwy ;( } 06.01.04, 13:26 raz €uropejka z miasta Monachium na forum napisać szła epitafium niby dla zwały wspomnąc swe chwały czyniąc jak zwykle nam kuratorium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Krotoss IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.04, 15:26 Bajką, słuchajcie, podzielę się z Wami: Za morzami, gorami, za lasami Gdzie Brda wpada do Wisły Krotossa losy wplotły się, zawisły. Łaciną kształcony na prawo i lewo Takie już ma to alter ego Moja łacina in statu nascendi Nie dane mi było, więc miej względy. Milsza mu też łapa psia Niż na forum grząska gra Zatem z futrzakiem, swoim psiakiem Maszeruje doliną i szlakiem. Wszedłszy do lasu siada wygodnie Cztery litery sadzając na spodnie Swieże powietrze, dorodne maliny Eh, po co dni trwonić na Kartaginy?! Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: & & #35 8364;uro 06.01.04, 16:13 dobrze, że nie napisałem limeryka właściwego-sprośnego bo wtedy to by mi się tak pobłażliwie nie dostało ;)) Ps.Nawet nie wiesz jak blisko jesteś z tym rzekami-ale o tym jak odpiszę wiesz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: & & & #35 35 8364;uro IP: *.dip.t-dialin.net 07.01.04, 12:42 krotoss napisał: > dobrze, że nie napisałem limeryka właściwego-sprośnego bo wtedy to by mi się > tak pobłażliwie nie dostało ;)) oooo, satyr w Tobie drzemie ;P Ja myslalam, ze Ci schlebiam, a Ty piszesz, ze Ci sie dostalo?! > > Ps.Nawet nie wiesz jak blisko jesteś z tym rzekami-ale o tym jak odpiszę > wiesz.. ja wszystko wiem... ;P Odpowiedz Link Zgłoś