Dodaj do ulubionych

Stadion Śląska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 23:33
Czy ktos wie kiedy ma sie zaczac przebudowa tego obiektu i czy jest to na
100% pewne?
Obserwuj wątek
    • Gość: ! Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.04, 23:45
      Wg założeń miasta, prace mają się zacząć na wiosnę 2005. Ale czy się zaczną?
      Mam nadzieję, że tak, bo za dwa lata ekstraklasowy Śląsk powinien grać już na
      nowym, zmodernizowanym stadionie.
      • Gość: orzeł Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.04, 00:31
        Odbył się juz nawet przetarg na remont ale bez skutku.Ponoć niedługo ma być
        kolejny.Co do rozpoczecia prac to słyszałem różne terminy: wiosna 2005, potem
        przesuneło się na lato 2005 a ostatnio znów wiosna 2005.Oby jak najszybciej!
        • man_of_brass Re: Stadion Śląska 15.11.04, 14:49
          a istnieje jakakolwiek wizualizacja?
          ewentualnie, czy ktos moze opisac co i jak sie zmieni?
          • Gość: Preslaw Re: Stadion Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 16:11
            A w której obecnie lidze gra Śląsk? W czwartej czy trzeciej?
      • Gość: rabuch101 Re: Stadion Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:29
        Gość portalu: ! napisał(a):

> Wg założeń miasta, prace mają się zacząć na wiosnę 2005. Ale czy się zaczną?
        > Mam nadzieję, że tak, bo za dwa lata ekstraklasowy Śląsk powinien grać już na
        > nowym, zmodernizowanym stadionie.

Aby to było prawdą, to prponuję zainwestować raczej w zakup zawodników, niż w
        nowy stadion...
        • Gość: RP Re: Stadion Śląska IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.11.04, 21:50
          Gość portalu: rabuch101 napisał(a):

> Aby to było prawdą, to prponuję zainwestować raczej w zakup zawodników, niż w
          > nowy stadion...

ale tak nie wolno :)
          Stadion nalezy do Miasta i można w niego inwestowac publiczne pieniądze, ale
          drużyna to własnośc prywatna, nie mozna jej wspomóc naszymi podatkami :)
          Miasto może sobie kupić zawdników i założyc własną druzyne, ale to s-f :)

pozdro.
          • Gość: rabuch101 Re: Stadion Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 22:38
            Ja doskonale rozumiem, że miasto nie może zakupić Beckhama dla Śląska. Ale bez
            niego wszelkie inwestycje w stadion nie mają sensu.
            • kibicwks Re: Stadion Śląska 16.12.04, 08:39
              Inwestycje w zawodników gdy nie ma stadionu również nie mają sensu ponieważ
              żaden stadion we Wrocławiu nie spełnia wymogów PZPN, które są bardzo niskie jak
              na standardy europejskie. Nawet jak kupimy Beckhama i awansujemy z nim do I
              ligi to nie dostaniemy licencji od PZPN.
    • Gość: Stały kibic ale w Re: Stadion Śląska IP: 80.53.160.* 15.11.04, 17:06
      Po co im ten stadion skoro oni w zyciu nie wejdą do 1 ligi szkoda na to
      pieniędzy
      • Gość: ! Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.04, 17:12
        Presław - w 3 lidze.

Więcej informacji o nowym stadionie Śląska:
        winvest.board.dk3.com/2/viewtopic.php?t=86&highlight=stadion
        • Gość: Preslaw Re: Stadion Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 17:46
          Trochę dziwią mnie takie inwestycje, a to dlatego, że nic nie stoi w tej chwili
          za Śląskiem. Że modernizuje się stadion w Krakowie to rozumiem, wszak Wisła to
          najlepszy polski klub piłkarski. Ale Śląsk, który jest w III lidze? Niemniej
          jednak się cieszę, bo może to coś zmieni, a poza tym bedzie można jakieś
          ważniejsze mecze rozgrywać we Wrocławiu. Piszę o tym tylko jako wrocławianin,
          bo piłka nożna nijak mnie nie interesuje, a już zwłaszcza w wydaniu polskiej
          ligi. Ale interesuje mnie Wrocław.
          • Gość: RP Re: Stadion Śląska IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.11.04, 18:11
            Właśnie dla kibiców stadion będzie remontowany. To dla Nas, Wrocławian, ma on
            być wygodniejszy (nowe krzesełka, zadaszenie) i bezpieczniejszy. Sam klub poza
            tym, ze bedzie mógł się pochwalić nowym stadionem, wiele na przebudownie nie
            skorzysta. Jedynie piłkarze będą mieć nową murawę i może szatnie. Klub WKS
            Śląsk Wrocław skorzysta tylko wtedy, gdy na mecze będą przychodzić duże ilości
            kibiców (wpływy z biletów), a do tego potrzebna jest dobra gra piłkarzy -
            zupełnie inna kwestia.

A to że dziś Śląsk gra w III lidze i nic nie znaczy w polskiej piłce jeszcze
            nie przekreśla, ani klubu, ani idei przebudowy stadionu. Przykład: Cracovia
            Kraków- 2 lata temu też w III lidze, teraz silny zespół Extraklasy (I ligi), a
            stadion godny pożałowania. Wstydzą sie teraz swoich rozpadających się ławeczek
            nad torem kolarskim :)

"Piłka jest jedna, a bramki są dwie"
            "W piłke grają wszyscy, a i tak zawsze wygrywają Niemcy" ;)
            i najważniejsze: "Dopuki piłka w grze, wszystko się może zdarzyć" ;)

Pozdrawiam.
            Adrian.
            • Gość: orzeł Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.04, 20:11
              Strasznie irytuje mnie gadanie "po co nam stadion, po co piłka, są ważniejsze
              rzeczy".I to nie tylko o piłkę chodzi ale ogólnie o sport i rekreację.Jak
              pojawiło sie lodowisko w rynku to zaraz było skomlenie "a po co" "a za drogie"
              a przeciez miasto na tym zarobiło a ludzie(ci korzystajacy) byli bardzo
              zadowoleni.Sport odgrywa bardzo ważną rolę w życiu społeczeństwa i tego typu
              opinie są wyrazem czystego egoizmu.Ja na przykład nie mam nic wspólnego z
              deskorolką ale cieszy mnie, że zbudowano skate park bo ludzie mają gdzie
              trenować i nie dewastują otoczenia.Wracając do tematu, uważam, że we Wrocławiu
              potrzebny jest zarówno stadion jak i silna drużyna piłkarska.Piłka nożna to
              dziś wielki biznes, a występy w europejskich pucharach to oprócz sportowych
              emocji doskonała promocja dla miasta, tak więc nietylko kibice na tym
              skorzystają.Dodam tylko jeszcze,że aktualnie Śląsk na półmetku rozgywek jest na
              pierwszym miejscu w tabeli 3 ligi i jest zdecydowanym faworytem do awansu.
              Pozdr
              • Gość: Rafis Re: Stadion Śląska IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 15.11.04, 20:24
                Widzisz Preslaw żeby przyszły wyniki to trzeba najpierw zainwestowac w
                infrastrukturę. Na swiecie buduje się najpierw infrastrukture i zaraz przychodz
                awyniki a u nas dopiero jak jakims cudem przyjda wyniki(np Małysz) to buduje
                sie infrastrukturę :)
                • Gość: Preslaw Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.04, 23:05
                  Od czasu do czasu, niejako siłą rzeczy, czy raczej siłą przekazu medialnego,
                  docierają do mnie wiadomości ze świata polskiej piłki nożnej i jakoś nie mogę
                  uwierzyć w tę prawidłowość, Rafis. Ale może masz rację, że tak to należy robić:
                  najpierw infrstruktura, potem wyniki, byleby to był elemnt jakiegoś szerszego
                  plany naprawy. Ja polskiej piłce, a już zwłaszcza zespołowi z Wrocławia życzę
                  wszytskiego najlepszego, ale wiary, przyznaję, mało jest we mnie.
                  • Gość: ! Nowe informacje - obiekty WKS ŚLĄSK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.04, 21:01

Stadion Śląska - 1 etap - stary stadion zostanie gruntownie zmodernizowany i
                    przebudowany - będzie liczył 15 tys miejsc siiedzących (1 etap, w dalszych, w
                    zależnosci od zapotrzebowania, moze być rozbudowywany o kolejne tys miejsc
                    siedzących).
                    Koszt 1 etapu to 40-50 mln zł.

ma być całkowicie zmodernizowana najlepsza strzelnica sportowa w Polsce - WKS
                    Śląsk przy Wodzisławskiej

- WKS Śląsk przy pomocy pieniedzy z ministerstwa i Totalizatora Sportowego
                    zamierza wybudować nowoczesną halę do sportów walk.
              • toka95 Re: Stadion Śląska 19.11.04, 22:38
                Gość portalu: orzeł napisał(a):

> Strasznie irytuje mnie gadanie "po co nam stadion, po co piłka, są ważniejsze
                > rzeczy".I to nie tylko o piłkę chodzi ale ogólnie o sport i rekreację.Jak
                > pojawiło sie lodowisko w rynku to zaraz było skomlenie "a po co" "a za
                drogie"
                > a przeciez miasto na tym zarobiło

A ile miasto na tym zarobiło, bo jak na razie to w minionym roku dopłaciło 800
                tysięcy złotych, chyba, że nazwiemy to zyskiem inaczej.
                • Gość: Rafis Re: Stadion Śląska IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 19.11.04, 22:47
                  > A ile miasto na tym zarobiło, bo jak na razie to w minionym roku dopłaciło
                  800
                  > tysięcy złotych, chyba, że nazwiemy to zyskiem inaczej.

a ile miasto zarobiło na pomocy społecznej?
                  • toka95 Re: Stadion Śląska 19.11.04, 23:23
                    Gdyby dyskutant napisał, że lodowisko spełniło ważne funkcje społeczne to bym
                    się nie odzywał bo się na tym nie znam, ale napisał, że na lodowisku miasto
                    zarobiło, więc prostuję, bo to nie prawda (czyżbym się mylił, o Rafisie???).
                    • Gość: orzeł Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.04, 11:18
                      Nie wiem już jak to jest z tym lodowiskiem.W gazetach pojawiały sie nieścisłe
                      informacje na ten temat.Kiedyś czytałem że te ponad 300tys. zysku to jest na
                      czysto czyli 300tys.zysk + zwrot 800tys.zaiwestowanych, czyli razem ponad 1100
                      000, ale to chyba rzeczywiście za duzo jak na 85tys. klijentów, chociaż ponoć
                      spore zyski były z reklam. Jakby nie było iwestycja powinna być opłacalna,
                      skoro 800tys kosztowało wszystko(sprzet i montaż) to teraz chyba koszty samego
                      tylko montażu i eksploatacji będą mniejsze niż zyski, więc jak nie odrazu się
                      zwróci to za kilka lat.Tak mi sie wydaje, jeśli się mylę to niech mnie ktoś
                      poprawi.Co do funkcji społecznej, to wiadomo jak ważna ona jest, ale niektórzy
                      mają to gdzieś i widzą tylko wydane pieniądze, dlatego o nich piszę.
                      • Gość: Rafis Re: Stadion Śląska IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 20.11.04, 11:50
                        Lodowisko jednoczesnie spełnia funkcje społeczne i zarabia na siebie chociaz
                        wcale nie musi.
                        • toka95 Re: Stadion Śląska 21.11.04, 16:55
                          Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Lodowisko jednoczesnie spełnia funkcje społeczne i zarabia na siebie chociaz
                          > wcale nie musi.

Nie zarabia - napisali to już na tym forum ważniejsi ode mnie - więc nie
                          przekłamuj.

Jak dla mnie, to lepiej funkcje społeczne spełnia np. lodowisko przy Spiskiej,
                          gdzie dzieciarnia może pojeździć na lodzie bez narażania się na wdychanie
                          oparów nikotynowych wydalanych przez tłumy gapiów oblegających bandy lodowiska -
                          ale ma ono dwie istotne wady: nie można dopłacić z budżetu 800 tys. złotych,
                          no i nie widać go z okien magistratu.
                          • Gość: Rafis Re: Stadion Śląska IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 21.11.04, 17:27
                            toka95 napisał:

> Gość portalu: Rafis napisał(a):
                            >
                            > > Lodowisko jednoczesnie spełnia funkcje społeczne i zarabia na siebie choc
                            > iaz
                            > > wcale nie musi.
                            >
                            > Nie zarabia - napisali to już na tym forum ważniejsi ode mnie - więc nie
                            > przekłamuj.

Zysk to jest nadwyzka przychodów nad kosztami wiec lodowisko przynosi zysk
                            niezaleznie kto ważny dla Ciebie napisze :)

>
                            > Jak dla mnie, to lepiej funkcje społeczne spełnia np. lodowisko przy
                            Spiskiej,

to tam jeżdzij.

> gdzie dzieciarnia może pojeździć na lodzie bez narażania się na wdychanie
                            > oparów nikotynowych wydalanych przez tłumy gapiów oblegających bandy
                            lodowiska

bardzo sie wzruszyłem. Gdy brak jakichkolwiek argumentów zaczyna sie wymyslanie
                            steku bzdur.Wiesz co ja podejrzewam, że nad rynkiem jest z tego powodu większa
                            dziura ozonowa :)
                            > -
                            > ale ma ono dwie istotne wady: nie można dopłacić z budżetu 800 tys. złotych,
                            > no i nie widać go z okien magistratu.

Dziwne bo wszystki lodowiska sa utrzymywanie przez miasto w tym to na spiskiej
                            wiec dlaczego tam nie mozna dopłacić 800 tys. Po drugie do jakiego lodowiska
                            dopłacono 800 tys?
                            Chłopie widze ze trafił sie kolejny zakompleksiony ludzik, który próbuje
                            wylewac tu swoje żale. Jednak jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia to sie
                            nie odzywaj bo bolą mnie takie typki szukajace dziuwy w całym.
                            • toka95 Re: Stadion Śląska 21.11.04, 22:52
                              Najpierw o szlachetny Rafisie informacja PAP-u

80 tys. ludzi na lodowisku we wrocławskim rynku

15.3.Wrocław(PAP) - Ponad 80 tys. wrocławian odwiedziło tej zimy sztuczne
                              lodowisko na miejskim Rynku. Na tę lodową atrakcję, której demontaż rozpoczął
                              się w poniedziałek, miasto wydało 800 tys. zł. Ze sprzedaży biletów uzyskano
                              300 tys. zł, które zostaną przekazane na dożywianie dzieci w szkołach. "Udało
                              się nam stworzyć nową, bardzo pożyteczną i zdrową modę na jeżdżenie na łyżwach.
                              W tym sezonie zainteresowanie lodowiskiem w porównaniu z ubiegłym rokiem
                              zwiększyło się dwukrotnie" - powiedział PAP rzecznik prasowy Urzędu Miejskiego
                              we Wrocławiu, Marcin Garcarz. Zaznaczył, że sam prezydent Rafał Dutkiewicz nie
                              skorzystał z lodowiska usytuowanego pod oknem jego gabinetu, ale dzieci
                              prezydenta jeździły często. Garcarz powiedział, że trwałe elementy lodowiska po
                              zdemontowaniu będą czekać na przyszły sezon zimowy. "Rozważamy możliwość
                              ustawienia go albo w Rynku, jak w tym roku, albo na którymś z wrocławskich
                              osiedli" - poinformował Garcarz. Przyznał jednak, że tak duże zainteresowanie w
                              tym sezonie lodowiskiem trzeba chyba łączyć także z jego usytuowaniem w centrum
                              miasta.

PAP
                              2004-03-15 19:32:46

> Zysk to jest nadwyzka przychodów nad kosztami wiec lodowisko przynosi zysk
                              > niezaleznie kto ważny dla Ciebie napisze :)
                              >

Jeżeli przeczytałeś informację podaną przez PAP (wiem, że to nikt ważny) to
                              policz sobie zysk.

> > Jak dla mnie, to lepiej funkcje społeczne spełnia np. lodowisko przy
                              > Spiskiej,
                              >
                              > to tam jeżdzij.

właśnie tam jeżdżę.

> Po drugie do jakiego lodowiska dopłacono 800 tys?

Przeczytaj powyższe!!!
                              Gdybyś cokolwiek interesował się życiem we Wrocławiu to byś wiedział, że na
                              wiosnę było wielkie zamieszanie i dochodzenie w sprawie owych 800 tys. złotych,
                              czy zostały wydane zgodnie z procedurą przetergową.

> Chłopie widze ze trafił sie kolejny zakompleksiony ludzik, który próbuje
                              > wylewac tu swoje żale. Jednak jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia to
                              sie
                              > nie odzywaj bo bolą mnie takie typki szukajace dziuwy w całym.

Kto tu jest zakompleksiony?

Sprawdź sobie w sprawozdaniu finansowym, jakie było dofinansowanie MOSIRu-
                              Zachód (dwa lodowiska - w tym jedno kryte, kilka basenów kąpielowych,
                              działalność całoroczna) i porównaj z dofinansowaniem lodowiska w Rynku.
                              Gdy zimą było kilka cieplejszych dni do lodowisko w Rynku zawiesiło działanie,
                              Spiska działała bez przerwy.
                              • Gość: Rafis Re: Stadion Śląska IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 21.11.04, 23:30
                                toka95 napisał:

> Najpierw o szlachetny Rafisie informacja PAP-u
                                >
                                >
                                > 80 tys. ludzi na lodowisku we wrocławskim rynku
                                >
                                > 15.3.Wrocław(PAP) - Ponad 80 tys. wrocławian odwiedziło tej zimy sztuczne
                                > lodowisko na miejskim Rynku. Na tę lodową atrakcję, której demontaż rozpoczął
                                > się w poniedziałek, miasto wydało 800 tys. zł. Ze sprzedaży biletów uzyskano
                                > 300 tys. zł, które zostaną przekazane na dożywianie dzieci w szkołach. "Udało
                                > się nam stworzyć nową, bardzo pożyteczną i zdrową modę na jeżdżenie na
                                łyżwach.
                                >
                                > W tym sezonie zainteresowanie lodowiskiem w porównaniu z ubiegłym rokiem
                                > zwiększyło się dwukrotnie" - powiedział PAP rzecznik prasowy Urzędu
                                Miejskiego
                                > we Wrocławiu, Marcin Garcarz. Zaznaczył, że sam prezydent Rafał Dutkiewicz
                                nie
                                > skorzystał z lodowiska usytuowanego pod oknem jego gabinetu, ale dzieci
                                > prezydenta jeździły często. Garcarz powiedział, że trwałe elementy lodowiska
                                po
                                >
                                > zdemontowaniu będą czekać na przyszły sezon zimowy. "Rozważamy możliwość
                                > ustawienia go albo w Rynku, jak w tym roku, albo na którymś z wrocławskich
                                > osiedli" - poinformował Garcarz. Przyznał jednak, że tak duże zainteresowanie
                                w
                                >
                                > tym sezonie lodowiskiem trzeba chyba łączyć także z jego usytuowaniem w
                                centrum
                                >
                                > miasta.
                                >
                                > PAP
                                > 2004-03-15 19:32:46
                                >
                                >
                                > Gość portalu: Rafis napisał(a):
                                >
                                > > Zysk to jest nadwyzka przychodów nad kosztami wiec lodowisko przynosi zys
                                > k
                                > > niezaleznie kto ważny dla Ciebie napisze :)
                                > >
                                >
                                > Jeżeli przeczytałeś informację podaną przez PAP (wiem, że to nikt ważny) to
                                > policz sobie zysk.
                                >
                                >
                                > > > Jak dla mnie, to lepiej funkcje społeczne spełnia np. lodowisko prz
                                > y
                                > > Spiskiej,
                                > >
                                > > to tam jeżdzij.
                                >
                                > właśnie tam jeżdżę.
                                >
                                >
                                > > Po drugie do jakiego lodowiska dopłacono 800 tys?
                                >
                                > Przeczytaj powyższe!!!
                                > Gdybyś cokolwiek interesował się życiem we Wrocławiu to byś wiedział, że na
                                > wiosnę było wielkie zamieszanie i dochodzenie w sprawie owych 800 tys.
                                złotych,
                                >
                                > czy zostały wydane zgodnie z procedurą przetergową.
                                >
                                > > Chłopie widze ze trafił sie kolejny zakompleksiony ludzik, który próbuje
                                > > wylewac tu swoje żale. Jednak jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia t
                                > o
                                > sie
                                > > nie odzywaj bo bolą mnie takie typki szukajace dziuwy w całym.
                                >
                                >
                                > Kto tu jest zakompleksiony?
                                >
                                > Sprawdź sobie w sprawozdaniu finansowym, jakie było dofinansowanie MOSIRu-
                                > Zachód (dwa lodowiska - w tym jedno kryte, kilka basenów kąpielowych,
                                > działalność całoroczna) i porównaj z dofinansowaniem lodowiska w Rynku.
                                > Gdy zimą było kilka cieplejszych dni do lodowisko w Rynku zawiesiło
                                działanie,
                                > Spiska działała bez przerwy.

800 tys kosztowała budowa a nie dofinansowanie. Wyobraź sobie ze lodowisko na
                                spiskiej tez trzeba było kiedys wybudowac i kosztowało o wiele wiecej niz 800
                                tys. MOSIR-y należą do miasta więc ich działalnosc jest w 100% dotowana przez
                                miasto.
                                Ale spokojnie toka, żal posciska dupke i po jakims czasie przejdzie. :)
                                Jednak kompleksy pozostaną...
                                • toka95 Rafis - kłopoty z czytaniem, czy rozumieniem? 27.11.04, 09:53
                                  Niegdyś Gość portalu: orzeł napisał(a):

> Jak pojawiło sie lodowisko w rynku to zaraz było skomlenie "a po co"
                                  > "a za drogie" a przeciez miasto na tym zarobiło

Gdy zanegowałem Gość Rafis napisał:

> a ile miasto zarobiło na pomocy społecznej?

i niedługo potem

> Lodowisko jednoczesnie spełnia funkcje społeczne i zarabia na siebie
                                  > chociaz wcale nie musi.

i wreszcie przystąpił do nauczania księgowości

> Zysk to jest nadwyzka przychodów nad kosztami wiec lodowisko przynosi
                                  > zysk niezaleznie kto ważny dla Ciebie napisze :)

i zajął się psychologią

> Chłopie widze ze trafił sie kolejny zakompleksiony ludzik,
                                  > który próbuje wylewac tu swoje żale.

Gdy podałem za PAP (wyjaśniam: Polaska Agancja Prasowa)

> miasto wydało 800 tys. zł. Ze sprzedaży biletów uzyskano 300 tys. zł,

To się dowiedziałem (przepraszam forumowiczów za poniższe słowa, ale to cytat z
                                  Rafisa)

> Ale spokojnie toka, żal posciska dupke i po jakims czasie przejdzie. :)
                                  > Jednak kompleksy pozostaną...

Szlachetny Rafisie, czy mógłbyś odsłonić mi trochę tego światła, które wypełnia
                                  Twój umysł, chciałbym (chociaż wiem, że jest to dla mnie nieosiągalne) choć
                                  odrobinkę zbliżyć się do Twej nieskazitelnej doskonałości.

Nie dyskutuję na temat polityki społecznej, bo się nie znam.
                                  Nie dyskutuję na temat sensowności tej inwestycji, bo się nie znam.
                                  Nie rozważam ewentualnych przyszłych dochodów miasta z tej inwestycji (być może
                                  będzie to polski Kuwejt).
                                  Nawet nie interesował mnie stan bruku na wrocławskim Rynku po likwidacji
                                  lodowiska (jeżeli interesujesz się wrocławskimi sprawami, to wiesz, że było o
                                  tym głośno na wiosnę).

Chciałbym się tylko dowiedzieć, w jaki sposób wydatek 800 tysięcy i przychód
                                  300 tysięcy oznacza zysk. Coś po drodze tłumaczyłeś, ale wybacz nie udało mi
                                  się tego zrozumieć, więc gdybyś mógł poświęcić odrobinę swego cennego czasu, to
                                  byłbym wdzięczny za naukę - wiem, że nauka kosztuje, więc przygotowany jestem
                                  na to, że nie zechcesz udzielić mi darmowych korepetycji z matematyki wyższej
                                  (taka chyba wiedza jest potrzebna by to zrozumieć) - wtedy, cóż pozostanę pełen
                                  kompleksów, że pani Aleksandra Czaplińska (nauczycielka matematyki, szkoła
                                  podstawowa numer 107 - Wrocław) uczyła mnie złej matematyki (pani Aleksandro,
                                  ja mimo wszystko doceniam Pani matematykę).

Życzę Ci, byś nie irytował się tak bardzo każdym stwierdzeniem, że miasto do
                                  czegoś dopłaciło, jak znam naszą władzę, to nie pierwszy, i nie ostatni taki
                                  przypadek.

• martouf Re: Rafis - kłopoty z czytaniem, czy rozumieniem? 27.11.04, 10:32
                                    Wydaję mi się, że chodzi tu o to, iż w zeszłym roku wydano tak dużo, ponieważ
                                    trzeba było to wszystko zaczynać od nowa: zrobić przetarg, wykonać projekty,
                                    zamówić elementy, wykonać elementy wg projektu, sprowadzić i zamontować i pewnie
                                    było też kilka nieprzewidzianych problemów.
                                    W tym roku natomiast (tak mi się wydaje) wystarczy chyba "wyjąć z magazynu" i
                                    poskładać gotowe klocki wg. zeszłorocznego projektu, co będzie jedynie ułamkiem
                                    zeszłorocznych kosztów. Nie wiem, może się mylę ale jeśli jest tak jak napisałem
                                    to w długim okresie inwestycja może przynieść zyski. A stan bruku rzeczywiście
                                    mnie martwi ale może teraz lepiej go zabezpieczą.
                                  • Gość: Rafis Re:toczek - kłopoty z czytaniem, czy rozumieniem? IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 27.11.04, 11:22
                                    Widze ze masz wielkie kłopoty. Tak bardzo chcesz cos udowodnic ze az brzytwy
                                    sie chwytasz. Tu nie chodzi o matematyke tylko o ekonomie.Zysków jest sporo
                                    rodzajów ale nie zamierzam tu douczac Cię bo i tak na nic.Np. operacyjne.
                                    Jednak jesli Twoja wiedza opiera sie na szkole podstawowej jak sam piszesz to
                                    nic z tego nie będzie.Jak tak bardzo chcesz to mozna oczywiscie wliczyc te 800
                                    tys ale wtedy trzeba uwzględnic liczbe lat eksploatacji, czyli 10.Jednak tego w
                                    podstawówce nie uczą...
                                    Lepiej zajmij sie dalej wymyślaniem "argumentów" przeciw temu lodowisku, ten z
                                    papierosami był przedni.Sprawdziłbym wątek dziury ozonowej, ocieplania sie
                                    klimatu a nawet wyborów na Ukrainie. Życze miłego myślenia i dojścia do
                                    ustalonych z góry wniosków.
                                    • Gość: wojtek Re:toczek - kłopoty z czytaniem, czy rozumieniem? IP: *.mat.univie.ac.at 27.11.04, 14:03
                                      > Tu nie chodzi o matematyke tylko o ekonomie.

Tu musze zainterweniowac - sa dwa rodzaje ekonomii - ta ktora sie opiera na
                                      matematyce i ta co ja mielismy do 89'. Kto tego nie rozumie raczej nie powinien
                                      udawac speca od ekonomii.
                                      • Gość: Rafis Re:toczek - kłopoty z czytaniem, czy rozumieniem? IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 27.11.04, 14:10
                                        Gość portalu: wojtek napisał(a):

> > Tu nie chodzi o matematyke tylko o ekonomie.
                                        >
                                        > Tu musze zainterweniowac - sa dwa rodzaje ekonomii - ta ktora sie opiera na
                                        > matematyce i ta co ja mielismy do 89'. Kto tego nie rozumie raczej nie
                                        powinien
                                        > udawac speca od ekonomii.

Nie wojtus ekonomia jest jedna na całym świecie.Ekonomia jest demokratyczna,
                                        taka sama dla wszystkich jak np prawo ciążenia :)
                                        • Gość: wojtek Re:toczek - kłopoty z czytaniem, czy rozumieniem? IP: *.mat.univie.ac.at 27.11.04, 14:19
                                          Wiec nie p...rz chlopcze, ze "Tu nie chodzi o matematyke tylko o ekonomie."

Sorry - ale pisz Pan czasem cos z sensem, a nie tylko po to zeby sobie postow nabic.
                                        • toka95 Re:toczek - kłopoty z czytaniem, czy rozumieniem? 27.11.04, 22:05

> Ekonomia jest demokratyczna,

To teraz już wszystko rozumiem - demokracja: rządy ludu.
                                          Ja pozostanę przy naukach, w których rządzi rozum.

• Gość: Łos_bimbacz ary lub akry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 23:41
                                            z ostatnich jego (oryginalnego Rafisa) dokonań dobre było podanie powierzchni
                                            gruntu w akrach (miara angielska 4088 m2)zamiast w arach (tutejsze 100 m2), ale
                                            co to za różnica?, przychód, zysk, dochód - te pojęcia jeszcze musi
                                            skompilować, ciekawe czy myli stare złote z nowymi? Dyskusja o lodowisku w
                                            kategoriach ekonomicznych jest bez sensu, lodowisko powstaje po to, żeby ludzie
                                            pojawiali się w sezonie zimowym na rynku, gdzie wiodąca siłą miasta
                                            zainwestowała w lokale, galerie itp. Złośliwi tybylcy wybierają się natomiast w
                                            soboto-niedzielę do innych światyń konsumpcji, np. bielany 9 milionów gości
                                            rocznie, a tynki renowacyjne blakną i rozcieńczone piwo (6 pln/0,4 l)
                                            pleśnieje, "żal dupkę ściska".
                                    • toka95 Dzięki Rafis za naukę 27.11.04, 22:59
                                      Dziękuję

Twój wysiłek sprawił, iż niewątpliwie moja mądrość i doświadczenie będą teraz
                                      większe.

łącząc podziękowania

toka95

PS:

1. forumowicz napisał - "a przeciez miasto na tym zarobiło" (czas przeszły
                                      dokonany - wiedza ze szkoły podstawowej) - czyli zyski już są. Po moim
                                      wyjaśnieniu przyznał, że myślał, że lodowisko przyniosło zysk, ale po prostu
                                      się pomylił - i dla mnie to kończy sprawę z normalnym dyskutantem.

2. i tu objawiło się światło Rafisa:
                                      a. "a ile miasto zarobiło na pomocy społecznej?" - w stwierdzeniu tym
                                      dostrzegam myśl: są takie działania miasta, do których ono dopłaca (pomoc
                                      społeczna, lodowisko) i to ma sens,
                                      b. "Lodowisko jednoczesnie spełnia funkcje społeczne i zarabia na siebie
                                      chociaz wcale nie musi." - czyli jednak do lodowiska miasto nie dopłaca (to
                                      cieszy),
                                      c. "Zysk to jest nadwyzka przychodów nad kosztami wiec lodowisko przynosi zysk
                                      niezaleznie kto ważny dla Ciebie napisze :)" - czyli zarabia (ja co prawda mam
                                      problemy z doliczeniem się),
                                      d. "do jakiego lodowiska dopłacono 800 tys?" - widać Wyborcza, PAP mylą się w
                                      tej materii,
                                      e. "800 tys kosztowała budowa a nie dofinansowanie" - czyli jednak pojawia się
                                      jakieś 800 tysięcy, a kto za to zapłacił?
                                      f. "Tu nie chodzi o matematyke tylko o ekonomie" - myślałem, że działanie (zysk
                                      = przychód - koszty) to działanie matematyczne (odejmowanie pojawia się chyba w
                                      pierwszej klasie szkoły podstawowej),
                                      g. "Zysków jest sporo ...Np. operacyjne" - z operacyjnych słyszałem tylko o
                                      działaniach (nie znam tego zbyt dobrze, nie studiowałem w Szczytnie),
                                      h. "Jak tak bardzo chcesz to mozna oczywiscie wliczyc te 800 tys ale wtedy
                                      trzeba uwzględnic liczbe lat eksploatacji, czyli 10." - ja wcale nie chcę, to
                                      Ty w definicji zysku podałeś koszty (czy może się mylę), zaraz, zaraz, ale co
                                      się porobiło z definicją zysku, poprzednio było (przychód - koszty), a teraz
                                      jest (prognozowany przychód - koszty) - czy ty Rafis tak obliczasz zysk w swoim
                                      zeznaniu podatkowym. A tak wogóle to dlaczego 10 lat eksploatacji, ja bym
                                      przyjął 1000 i można by tym zyskiem sfinansować budowę AOW,
                                      i. "Jednak tego w podstawówce nie uczą..." - tak, masz rację, takich głupot w
                                      podstawówce nie uczą,

3. Postaram się, jak tylko będę miał trochę czasu, dotrzeć do sprawozdania
                                      finasowego z działalności lodowiska we wrocławskim Rynku - jeżeli okaże się, że
                                      nie ma zysku to przekażę księgowym, że "trafił sie kolejny zakompleksiony
                                      ludzik, który próbuje wylewac tu swoje żale. Jednak jeśli nie masz nic mądrego
                                      do powiedzenia to sie nie odzywaj bo bolą mnie takie typki szukajace dziuwy w
                                      całym." (tak Rafis określa tych, którzy nie dostrzegają zysku finansowego w
                                      działalności lodowiska), albo może był zysk tylko ktoś go zdefraudował?

4. Rafis, naprawdę nie miałem zamiaru wypowiadać się przeciwko lodowisku w
                                      Rynku (chociaż uważam, że to paranoja i pokazówka - ale nie tutaj o tym
                                      rozmawiać). Chciałem tylko sprostować pomyłkę <orła> i jak o tym wspomniałem w
                                      punkcie 1. zakończyło się to sukcesem, niektórzy jednak tego nie przyjmują do
                                      świadomości.

z poważaniem toka95

PPS.

A jeszcze miałem podziękować za naukę.
                                      Staram się nie wypowiadać po <Ditranie> i <Rafisie> (tym drugim) ze względu na
                                      poziom kultury w ich wypowiedziach.
                                      Od tej pory będę się starał postępować podobnie z Twoimi wypowiedziami, boś
                                      nieprzemakalny, ma być "po twojemu" a jak nie to "zakompleksiony ludzik"
                                      lub "żal dupkę ściska" (przepraszam innych forumowiczów za ten cytat).
                                      A ja w swoim zeznaniu podatkowym uwzględniam przychód, a nie prognozowany
                                      przychód.

Bye

• Gość: orzeł Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.04, 18:59
                            > gdzie dzieciarnia może pojeździć na lodzie bez narażania się na wdychanie
                            > oparów nikotynowych wydalanych przez tłumy gapiów oblegających bandy
                            lodowiska

Buahahahaha!!! Stary rozwaliłeś mnie :))))) Trzebaby zrobić konkurs na
                            najbardziej idiotyczny argument przeciwko lodowisku w rynku, ten jest najlepszy
                            jaki do tej pory słyszałem.
                            Pzdr
                      • svarte_sjel Re: Stadion Śląska 20.11.04, 21:59
                        Gość portalu: orzeł napisał(a):
                        > informacje na ten temat.Kiedyś czytałem że te ponad 300tys. zysku to jest na
                        > czysto czyli 300tys.zysk + zwrot 800tys.zaiwestowanych, czyli razem ponad 1100

E. Raczej 300 tys. to przychód. Ale w ciągu 3 lat powinno się zwrócić, a planują
                        je chyba nieco dłużej eksploatować.
    • Gość: & Re: Stadion Śląska IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 18.01.05, 14:43
      www.archipelag.com.pl/grupa-studio.php?KatID=3010300&ArtID=1276
      • Gość: RP Re: Stadion Śląska IP: *.core.lanet.net.pl 18.01.05, 16:07
        Średnio nienajgorzej :)
        Wiele się chyba z tego 'trupa' wykrzesać nie da.
        Ta najmniejsza trubuna jakoś śmiesznie się prezentuje, wydaje mi się tu
        zdecydowanie pomniejszona.

Ale na ewentualne euro2012 to się on nie będzie nadawał - trzeba zbudować
        nowiutki, świeżutki, większy, taki jak w AlianzArena Monachium :)))))
        • Gość: orzeł Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.05, 15:23
          Rozumiem,że to tylko jedna z koncepcji, a przetarg dopiero się odbędzie.Może
          być, tylko trochę mało miejsc.Powinno być przynajmniej 18-20tys tak jak
          pierwotnie zakładano.Ale jeśli rzeczywiście powstanie ten nowy stadion na ME to
          ten wystarczy,wtedy ważniejsze mecze Śląsk będzie rozgrywał na nowym :)
          • Gość: ! Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.05, 17:11
            Dużo na temat stadionów we Wrocławiu mówili przed chwilą w informacjach TeDe o
            16:45.

Jest już przesądzona modernizacja stadionu na oporowskiej, która ma kosztować
            40 mln i zacznie się w tym roku.

Z pewnych rzeczy wiadomo też, że miasto poczyni spore inwestycje na stadionie
            na Niskich Łąkach.
            • kibicwks Re: Stadion Śląska 20.01.05, 17:22
              Powiem szczerze że ten projekt mnie z nóg nie zwala. 40 mln za stadion dla 9500
              wrocławskich kibiców (+3000 dla gości) to trochę dużo.
              • Gość: ! Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.05, 17:27
                10 mln euro za stadion ze "wszystkimi" bajerami to naprawdę nie jest wielka
                suma. Chyba lepiej żeby był najlepszej jakości, zrobiony porządnie, a nie był
                kolejną prowizorką? Otrzymanie przez Polskę organizacji Euro, to na razie tylko
                pobożne życzenia, odległa perspektywa...a jeżeli Śląsk ma grać w ekstraklasie
                za 2 lata (w co wierzę), to musi mieć porządny obiekt, spełniający wszystkie
                wymagania FIFA...

Cieszmy się, że wogóle chcą modernizować Oporowską, bo jeszcze kilka lat temu
                sprawa stadionu mało kogo obchodziła w UM...
                • Gość: RP Re: Stadion Śląska IP: *.core.lanet.net.pl 20.01.05, 17:42
                  a jeżeli Śląsk ma grać w ekstraklasie
                  > za 2 lata (w co wierzę), to musi mieć porządny obiekt, spełniający wszystkie
                  > wymagania FIFA...

- UEFA nie FIFA - dla formalności ;)
      • Gość: dziadek Re: Stadion Śląska IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 16.06.05, 22:54
        www.archipelag.com.pl/grupa-studio.php?KatID=3010300&ArtID=1276
    • Gość: & Re: Stadion Śląska IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 30.01.05, 15:35
      Dzisiaj w CZASIE DLA WROCŁAWIA A.Grehl mówił że modernizację stadionu na
      Oporowskiej zaprojektuje znany warszawski architekt specjalizujący się w
      projektowaniu obiektów sportowych,Wojciech Zabłocki.
    • kibicwks To już się robi śmieszno tragiczne 12.04.05, 15:23
      To już się robi śmieszno tragiczne. Co roku słyszę że stadion będzie
      remontowany od następnego roku. A od jakiegoś czasu jest już facet który bierze
      4000 netto miesięcznie. Co on robi w czasie swojej pracy?
      www.wroclaw.naszemiasto.pl/sport/465938.html
      Piłkarze wrocławskiego Śląska na razie zostają przy Oporowskiej. Wiosną 2006
      roku, prawdopodobnie na kilkanaście miesięcy, będą musieli poszukać sobie
      innego boiska. Wszystko przez planowaną modernizację stadionu, kiedyś
      należącego do wojska, dziś będącego własnością gminy.
      – Projekt wykonuje profesor Wojciech Zabłocki. Do końca kwietnia pewnie będzie
      już gotowy. W maju powinniśmy otrzymać pozwolenie na budowę. Obiekt pomieści
      około 12 tys. kibiców. Dobudujemy dwie nowe trybuny za bramkami, które –
      podobnie jak główna – zostaną także zadaszone. Całość inwestycji (ma być
      zakończona w 2007 roku) szacujemy na 45-50 mln złotych. Z tyłu, na miejscu
      obecnego targowiska, powstanie boisko ze sztuczną trawą – wyjaśnia Marek
      Danielak, pełnomocnik prezydenta Wrocławia ds. modernizacji stadionu Śląska.
      Na zmodernizowany obiekt (oczywiście z podgrzewaną murawą) można będzie wejść
      nie tylko od ulicy Grabiszyńskiej. Bramy znajdą się również przy placu Srebrnym
      oraz ulicy Kruczej. Zdaniem Marka Danielaka w tym roku przy Oporowskiej
      rozpocznie się montaż oświetlenia (cztery maszty).
    • Gość: . ...............Przebudowy nie będzie.............. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 11.06.05, 09:10
      serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,1780264.html
      "...Rafał Dutkiewicz, który zapewnia, że w 2006 zostanie zakończona
      modernizacja obiektu przy ulicy Oporowskiej..."

CZAS MIJA. ABY DOTRZYMAĆ OBIETNICY JEST GO CORAZ MNIEJ. CO DUTKIEWICZ POWIE
      POD KONIEC 2006 ROKU?

www.slasknet.com/?nr=2212
      "...Jeśli chodzi o stadion, to wszystko zależy od władz miasta. Remont
      stadionu przy ul. Oporowskiej miał ruszyć latem, jednak nie zanosi się na to.
      Wszystko wskazuje, że jesienne mecze w 2 lidze WKS będzie nadal rozgrywał na
      tym obiekcie i przenosiny na Stadion Olimpijski nie będą konieczne..."

fanslask.aha.pl/modules.phtml?name=News&file=article&sid=1457
      Pamiętacie jeszcze kampanię prezydencką (chodzi tu nam o wybór prezydenta
      Wrocławia) sprzed prawie trzech lat? Stawialiśmy na Frasyniuka, który
      ostatecznie miał trzeci rezultat. Wygrał Dutkiewicz z Platformy bywatelskiej.
      W swojej kampanii mówił, że Wrocławiowi jest potrzebny stadion piłkarski.
      Cwany pyrus (Dutkiewicz jest poznaniakiem) jakby kontrując Frasyniuka
      obiecywał modernizację obiektu przy ulicy Oporowskiej.
      Teraz, gdy od wyborów minęło już sporo czasu, o konieczności modernizacji
      obiektu mówi się coraz mniej. W zasadzie nie mówi się wcale. Coś tam jeszcze
      bąknie na ten temat Danielak (były szef jednego z MOSiR-ów), ale jego właśnie
      oddelegowano do robienia zamieszania wokół stadionu. Zresztą sam w chwilach
      szczerości wyznaje, że jeśli chodzi o stadion, to już jest niemal wszystko,
      jedynie pieniędzy nie ma.
      No, to znaczy, że nie ma nic.
      Teraz powoli zbliżają się wybory parlamentarne. Oj, będzie się działo,
      będzie. Zapewne stadion Śląska zostanie zaszczycony odwiedzinami polityków
      różnej maści. Pewnie pojawi się na nim także sam imć Prezydent, wszakże
      Platforma potrzebuje głosów, a niedawni wielbiciele schetyny spod znaku
      koszykówki raczej przestali za posłem przepadać. A prawda jest taka, że kręgi
      zbliżone do władz miasta coraz jednoznaczniej mówią o zaprzestaniu prac
      modernizacyjnych na Oporowskiej. Można zatem stwierdzić, że gadanie
      Dutkiewicza o konieczności budowy nowoczesnego stadionu piłkarskiego we
      Wrocławiu była zwykłą bzdurą wyborczą. Owszem, na pewno poznaniak będzie
      chciał wmówić nam, że głupawe gadki o przebudowie Stadionu Olimpijskiego z
      okazji mających się odbyć w Polsce mistrzostw Europy to jeden i ten sam plan.
      O tym, czy mamy szanse na ME, redakcja Fana ma swoje zdanie. Odmienne od
      tych, którzy głoszą swoje chore idee. Zresztą o Euro 2012 mówić ci sami
      ludzie, którzy niedawno bredzili coś o Expo. O tym, jak Dutkiewicz wydutkał
      tych spośród sympatyków futbolu, którzy na niego głosowali część ludzi we
      Wrocławiu
      już wie.
      • Gość: Rafis Re: ...............Przebudowy nie będzie......... IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 11.06.05, 10:16
        "Pamiętacie jeszcze kampanię prezydencką (chodzi tu nam o wybór prezydenta
        Wrocławia) sprzed prawie trzech lat? Stawialiśmy na Frasyniuka, który
        ostatecznie miał trzeci rezultat. "

ups to rzeczywiscie nie bedzie :)
      • Gość: orzeł Re: ...............Przebudowy nie będzie......... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.05, 12:15
        Hahaha! Redakcja Fana jak zwykle wie wszystko najlepiej. Nawet nie chce mi sie
        tego komentować. Chyba najlepiej pasuja tutaj słowa jednego z właścicieli
        piłkarskiego Śląska Janusza Cymanka, który powiedział kiedyś: "jak ktoś jest
        głupi i wie że jest głupi to tak naprawde taki głupi jeszcze nie jest.
        Najgłupszy jest ten który jest głupi i nawet o tym nie wie a wydaje mu sie że
        wie wszystko" :) Przynajmniej to powiedzenie prezesowi się udało bo niestety
        mimo dobrych chęci to on jest w znaczym stopniu odpowiedzialny za długi i
        obecną sytuację klubu. Mam nadzieje że wreszcie znajdzie się ktoś z kasą i
        zainwestuje jakieś konkretne pieniążki w Śląsk. Co do budowy stadionu to jestem
        spokojny. Trochę to się wszystko przeciąga ale w końcu ruszy. A tak na
        marginesie, dziś (godz.17) na Oporowskiej piłkarskie święto, ostatni mecz
        Śląska w 3 lidze i feta z okazji awansu. Można śmiało przyjść bedzie wesoło i
        bezpiecznie :)

• Gość: . .......Jak to robią w innych miastach........ IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 11.06.05, 10:05
      Kraków
      www.wisla.krakow.pl/pages/fotos/gall_5047_008.jpg
      www.wisla.krakow.pl/pages/fotos/gall_5040_001.jpg
      www.wislakrakow.com/pictures/mecze/20050430liczka/095_031a.jpg
      www.wisla-krakow.net/rys/20maj/3.jpg
      www.wisla-krakow.net/rys/21maj/7.jpg
      img.photobucket.com/albums/v667/juunior/stadion/01062005/P6010509_resize.jpg
      img.photobucket.com/albums/v667/juunior/stadion/01062005/P6010505_resize.jpg

Poznań
      www.lechpoznan.com/zdjecia/trybuna/2704/p1010035.jpg
      www.lechpoznan.com/zdjecia/trybuna/2704/p1010176.jpg
      budowa.maroonpoint.com/472.jpg
      budowa.maroonpoint.com/619.jpg
      Kielce
      stadionkorony.livenet.pl/sk/foto/050507_Grzeslaw/big//1.jpg
      www.mosir.kielce.pl/infosite/budowa/grafa/rp6.jpg
      www.mosir.kielce.pl/infosite/budowa/grafa/rp4.jpg
      www.mosir.kielce.pl/infosite/budowa/grafa/rp9.jpghttp://stadionkorony.livenet.pl/sk/foto/050604_Grzeslaw/big//2.jpg
      stadionkorony.livenet.pl/sk/foto/050604_Grzeslaw/big//4.jpg
      stadionkorony.livenet.pl/sk/foto/050604_Grzeslaw/big//5.jpg
      • Gość: dziadek Re: .......Jak to robią w innych miastach........ IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 11.06.05, 16:50
        Panie Prezydencie,jak sie cos obiecuje to sie slowa dotrzymuje.Wyciac te
        ogrodki na Oporowskiej i wystarczy miejsca na nowy stadion i parkingi.W okolo
        stadionu znalazlo by sie tez pare miejsc do parkowania np zrownanie z ziemia
        Gorki Pafawagu.Znakomitym miejscem na nowy stadion sa Pola Marsowe.Bliskosc
        Olimpijskiego(Zuzel)i sobota dla kibicow w jednym miejscu bez robienia zbednych
        kilometrow.
        • Gość: Rafis kilka wyjasnien i spostrzezen :) IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 11.06.05, 17:23
          chciałbym sprostowac kilka spraw:
          1) po pierwze to nie bedzie stadion Śląska tylko stadion miejski miasta
          Wrocławia wiec prosiłbym sie nie przyzwyczajac do tego ze jest to stadion
          Ślaska.Bedzie on tak samo Ślaska jak i POlaru itp.
          2)Żale mozna bedzie wylewac dopiero w sylwestra 2006 bo z tego co widziałem
          taki miał byc termin modernizacji stadionu.
          3) smieszy mnie tekst kibiców, którzy "straszą" że na kogos nie zagłosują.
          Nie dosc ze liczebnosc jest mała to jeszcze wiekszosc nie chodzi na wybory :)

No i na koniec takie moje wrażenie, że bardzo ciezko bedzie znaleźc jakiegos
          sponsora dla tej drużyny. Główną przyczyna sa "kibice", jak patrze na te bluzgi
          na Schetyne to nie dziwie sie np panu Pilchowi, ż enie chce sie w to pchać. Nie
          dosc ze trzeba spłacac długi to jeszcze gdyby zechciał kiedyz zrezygnowac to
          jego imie będzie mieszane z błotem.Marna perspektywa.No i po raz kolejny
          pokazaliscie klase w Nowej Soli :)
          • Gość: dziadek Re: kilka wyjasnien i spostrzezen :) IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 11.06.05, 19:11
            Rafis,mowisz tak jagby politycy nie bluzgali.Jezeli pan Plich znalazl by sie w
            Slasku i dopomogl temu klubowi wyjsc z kryzysu to po jego odejscu wydaje mi sie
            ze bylby osoba mile wspominana. Tak jak sie wspomina niekturych pilkarzy ktorzy
            grali dla tego klubu i jego kibicow.
            • Gość: Rafis Re: kilka wyjasnien i spostrzezen :) IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 11.06.05, 21:15
              Gość portalu: dziadek napisał(a):

> Rafis,mowisz tak jagby politycy nie bluzgali.Jezeli pan Plich znalazl by sie
              w
              > Slasku i dopomogl temu klubowi wyjsc z kryzysu to po jego odejscu wydaje mi
              sie
              >
              > ze bylby osoba mile wspominana. Tak jak sie wspomina niekturych pilkarzy
              ktorzy
              >
              > grali dla tego klubu i jego kibicow

a o co chodzi z tym bluzganiem? Politycy to tez w pewnej czesci bydło ale
              akurat publicznych bluzgów to nie słyszałem ale nie wiem co to ma do rzeczy.
              Akurat "kibice" Ślaska na ostatnim meczu w Nowej Soli narozrabiali jak sie
              bawi "szlachta z Wrocławia".
              Poza tym chyba jednak ten awans w dosc duzej czesci zawdzięczaja Schetynie
              ajakos wdziecznosci nie widze-łagodnie mówiąc :)
              • Gość: Musaszi Re: kilka wyjasnien i spostrzezen :) IP: *.osiedla.net 11.06.05, 22:29
                Dzisiaj kibice WKS znowu udowodnili, ze biorac pod uwage kulture, miejsce tego klubu jest raczej ponizej 3 ligi.
                • Gość: . CZY PREZYDENT DOTRZYMA OBIETNICY? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.06.05, 01:20
                  Wszyscy którzy tutaj piszecie macie jakąś rację. Nie będę wnikał w szczegóły bo
                  każdy ma swój pogląd na temat potrzeb Wrocławia, na temat prawdziwych kibiców,
                  na temat działaczy i wrocławskich chuliganów.

Zastanawia mmnie jedno:
                  CZY PREZYDENT DOTRZYMA OBIETNICY?

BO JEŚLI TO PRAWDA ŻE
                  "...Wszystko wskazuje, że jesienne mecze w 2 lidze WKS będzie nadal rozgrywał
                  na tym obiekcie i przenosiny na Stadion Olimpijski nie będą konieczne..."
                  TO DO KOŃCA 2006 ROKU CIĘŻKO MU BĘDZIE WYROBIĆ.

Marzy mi się aby pod koniec 2006 roku ktoś napisał: „I co głupi kropku? Nie
                  miałeś racji a prezydent dotrzymał SWOJEGO SŁOWA”
                  • Gość: . ...........................Prezyd ent jednak kłamał IP: *.e-wro.net.pl 28.04.06, 20:25
                    PREZYDENT JEDNAK KŁAMAŁ i teraz wycofuje się ze swoich obietnic.
                    W 2003 obiecywał nowoczesny stadion przy Oporowskiej a teraz wycofuje się z
                    obietnic.
                    W 2006 obiecuje nowoczesny Olimpijski tyle że trzeba czekać kolejnych ładnych
                    kilka latek. Czy dotrzyma słowa? Wątpię, bo nie wiem w jaki sposób z zabytku
                    można zrobić nowoczesny stadion. Nie wierzę mu, bo mnie już raz okłamał.

I ligi ani klasowej drużyny nie będzie we Wrocławiu z prostego powodu. We
                    Wrocławiu nie ma stadionu który by spełniał bardzo niskie wymogi jakie stawia
                    PZPN dla stadionów I-ligowych. Nie da się stworzyć klasowej drużyny bez gry w I
                    lidze a nie da się zagrać w I lidze bez odpowiedniego stadionu. Dziękują
                    władzom Wrocławia za lata zaniedbań.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=41018906
                    "...W programie dla jednej z lokalnych telewizji Prezydent Wrocławia, Rafał
                    Dutkiewicz na spółkę z pełnomocnikiem ds. remontu stadionu przy Oporowskiej,
                    Markiem Danielakiem przedstawili swoje stanowisko dotyczące najbliższej
                    przyszłości w/w obiektu. Walka o EURO 2012 powoduje znaczne zmniejszenie
                    budżetu, a co za tym idzie zaniechanie zaplanowanych wcześniej prac..."
                    • obywatel-wroclawianin Re: ...........................Prezyd ent jednak 03.06.06, 10:41
                      Czy prokuratura zajmie się przebudową stadionu przy ul. Oporowskiej? A może
                      redaktor Brzozowski-specjalista od afer by coś powęszył? Chyba że dalej boi się
                      Schetyny i jego kolesiów którzy mogą dać po łapach.

RZĄDAM KONTROLI NIK, bo to co wyprawia miasto przy pseudoremoncie stadionu przy
                      ul. Oporowskiej woła o pomstę do nieba! Już nawet mają tego dość sami
                      kibice!!!!!

"Śmietnik za 3 miliony"
                      -To, co dzieje się na stadionie Śląska to skandal!- mówi wzburzony radny Janusz
                      Ornatowski. Zrobiono niewiele, a wydano 95 procent środków, które Rada Miejska
                      przeznaczyła na remont Oporowskiej jeszcze w 2005 roku. Na co poszły 3
                      miliony? - pyta radny. Robotnicy snujący się po stadionie i znikające niczym w
                      studni bez dna pieniądze podatników - tak wygląda remont.
                      Fakt dotarł do sprawozdania pełnomocnika prezydenta miasta ds. modernizacji
                      obiektu Marka Danielaka. Ten dokument bulwersuje! Zdziwienie budzi pozycja
                      wyceniona na 1 mln 265 tys. złotych. W pozostałych punktach wymieniono koszty
                      takich drobiazgów jak zakup dwóch kontenerów czy sprzętu do nawadniania boiska.
                      Tymczasem tu, do jednego wora, wsadzono: budowę ogrodzenia zewnętrznego, budowę
                      trafostacji i wyburzenie budynków od strony Grabiszyńskiej. To trzy pozycje,
                      nie mające ze sobą nic wspólnego. Wygląda to na próbę ukrycia kosztów.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PIERWSZY ETAP PRAC ZAKOŃCZYĆ SIĘ MIAŁ 28 LUTEGO. NIE
                      UKOŃCZONO GO DO DZISIAJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wtedy Danielak tłumaczył się ciężką zimą. Teraz pewnie jest za gorąco na
                      budowę.

źródło: Fakt

Przypomnę co Dutkiewicz mówił w 2003 roku:
                      serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,1780264.html
                      Szybciej dorobimy się nowoczesnego stadionu niż klasowej drużyny piłkarskiej -
                      mówił wczoraj na spotkaniu z dziennikarzami prezydent Wrocławia Rafał
                      Dutkiewicz, który zapewnia, że w 2006 zostanie zakończona modernizacja obiektu
                      przy ulicy Oporowskiej.

Jest już połowa 2006 roku. NO I CO Z OBIETNICAMI PANIE DUTKIEWICZ? NA CO POSZŁY
                      WYDANE PIENIĄDZE? MAM NADZIEJĘ ŻE ZAINTERESUJĘ SIĘ TYM PROKURATURA !!!
                  • Gość: . Prezydent nie dotrzymał obietnicy IP: *.e-wro.net.pl 30.12.06, 14:17
                    Gość portalu: . napisał(a):

> Marzy mi się aby pod koniec 2006 roku ktoś napisał: „I co głupi kropku? Nie
                    > miałeś racji a prezydent dotrzymał SWOJEGO SŁOWA”

No i nie dotrzymał obietnicy.
                    Wydano kupę milionów a z remontu śmieje się cała Polska
                    www.slaskwroclaw.pl/galeria/trybuny/02.jpg
    • Gość: ANTYSZALIK Re: Stadion Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 01:37
      NIE CHCEMY U NAS WE WROCŁAWIU STADIONU, SZALIKI WON NA WIEŚ
      • Gość: Wrocławianin Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.05, 10:14
        Ten cytat z pisemka "Fan Śląsk", to typowy bełkot Romana Zielińskiego, który
        dzięki między innymi takim bredniom stracił już szacunek i poważanie u
        większości starych i młodych kibiców Śląska. Uwierzycie, że Zieliński przez
        pewien czas bawił się nawet w wielkiego dziennikarza sportowego we wrocławskich
        mediach?
        • Gość: . Nie rozmawiamy o Zielińskim, Cymanku i kibicach IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.06.05, 10:41
          Nie rozmawiamy o Zielińskim, Cymanku i kibicach i nie wiem czemu ciągle
          zmieniacie temat. Rozmawiamy o obiecanej inwestycji której nie ma.

A to już jest wypowiedź działaczy:
          "...Wszystko wskazuje, że jesienne mecze w 2 lidze WKS będzie nadal rozgrywał
          na tym obiekcie i przenosiny na Stadion Olimpijski nie będą konieczne..."
          Na podstawie tej wypowiedzi mniemam że remont się odwleka w nieskończoność, bo
          jeśli im nikt nic nie mówi aby sobie szukali nowego stadionu na czas remontu to
          znaczy że nic się nie dzieje. Chyba że ktoś zamierza na tydzień przed meczem
          wjechać koparkami nie informując o tym nikogo.

A mi chodzi tylko o jedno. Jeśli nie zacznie się remontu na jesień tego roku to
          wątpię aby go zakończono do końca 2006. A jeśli nie zaczną remontu w tym roku
          to KIEDY? I jak to się ma do obietnic prezydenta? Tylko o to mi chodzi a wy się
          czepiacie Zielińskiego, Cymanka i kibiców i wszystkiego tylko nie sedna sprawy.
          Nie oni są tematem tego wątku.
          • Gość: Rafis Re: Nie rozmawiamy o Zielińskim, Cymanku i kibica IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 12.06.05, 11:07
            podchodząc do sprawy z technicznego punktu widzenia to wszystko mozna zrobic
            nawet w rok. Trudno wyrokowa ckiedy skonczy sie ten remont skoro juz raz był
            przetarg i ani jedna firma sie nie zgłosiła :)
            W kazdym razie ja bardziej martwiłbym sie o druzyne i o to czy zostanie
            dopuszczona do rozgrywek 2 ligii niz o stadion(bo predzej czy później
            powstanie).
          • Gość: Wrocławianin Re: Nie rozmawiamy o Zielińskim, Cymanku i kibica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.05, 11:13
            Wstawiłeś tekst Zielińskiego, więc go skomentowałem. Takimi między innymi
            metodami kibice Śląska szkodzą temu klubowi. To co się stało w końcówce
            wczorajszego meczu, a kilka dni wcześniej w Nowej Soli prawdopodobnie
            ostatecznie odstraszyło kilku biznesmenów, którzy mogli sponsorować ten zespół
            w przyszłym sezonie, w II lidze. Jak tak dalej pójdzie, to nie będzie dla kogo
            budować, modernizować stadionu. Po prostu tego klubu nie będzie :-(
            • Gość: . Re: Nie rozmawiamy o Zielińskim, Cymanku i kibica IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.06.05, 11:16
              Rafis ja wiem że martwisz się o drużynę bo wiedzę o niej czerpiesz z Wyborczej
              a fakty ZAWSZE się różnią od tego co ona przedstawia.
              www.slasknet.com/?nr=2212
              "...Nie ma zagrożenia, że Śląsk nie dostanie licencji na grę na zapleczu
              ekstraklasy. Z dłużnikami podpisane są ugody i zaległości są sukcesywnie
              spłacane..."

Mimo wszystko jeszcze raz piszę że rozmawiamy o obietnicy prezydenta. I
              interesuje mnie to co on robi aby z niej się wywiązać. Śląskowi i kibicom można
              zarzucać dużo i dużo tym pisać ale nie w tym wątku bo on porusza inny problem.
              Problem wypowiedzi prezydenta który jak nikt inny powinien wiedzieć co obiecuje
              • mirek68 Re: Nie rozmawiamy o Zielińskim, Cymanku i kibica 12.06.05, 12:00
                Rafis a jeśli chodzi o dopuszczenie drużyny do rozgrywek to jedynym problemem
                może być jedynie stadion a raczej jego brak.
                • Gość: . Re: Nie rozmawiamy o Zielińskim, Cymanku i kibica IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.06.05, 12:04
                  No na II ligę chyba jendak wystarczy bo są kluby z gorszymi stadionami (tak mi
                  się wydaje)
              • Gość: twoj stary Re: Nie rozmawiamy o Zielińskim, Cymanku i kibica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.05, 20:10
                a moze to jednak ty nie wiesz co pleciesz?? Slask od lat podpsuje ugody i notorycznie je lamie!! wystarczy, ze jeden z wierzycieli bedzie mial tego dosyc i nie zawrze kolejnej ugody ze zlodziejami i oszustami, wtedy o awansie mozna spokojnie zapomniec
    • Gość: . Tak wygląda stadion obecnie IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.06.05, 12:06
      Obrazy panoramiczene z trybuny odkrytej i środka boiska przygotowane przez
      "bandytów którym tylko zadymy w głowie"
      www.oporowska.prv.pl/
      • Gość: Rafis Re: Tak wygląda stadion obecnie IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 12.06.05, 12:11
        mnie chodzi takz eo to czy ta druzyna utrzyma sie finansowo w tej drugiej
        lidze. Za Schetyny było skromnie ale cos tam płacił a teraz? Po awansie zawsze
        jest optymizm ale potem przychodza twarde realia.
        • Gość: . Re: Tak wygląda stadion obecnie IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.06.05, 12:34
          Może być różnie ale czy to ma być usprawiedliwieniem dla zaniechania remontu
          stadionu? Jeśli tak to niech prezydent o tym powie. Zapewniał głośno w prasie o
          remoncie stadionu:
          To niech teraz potwierdzi albo niech powie publicznie że Śląsk to dziady i nie
          ma dla kogo remontować stadionu. Czym się różnił Śląsk w 2003 roku od tego? Tym
          że był w nim Schetyna a teraz go nie ma? Czy Dutkiewicz remontując stadion
          chciał pomóc koledze Schetynie a teraz już mu się nie spieszy z remontem?

Jeśli potrafił na łamach prasy się chwalić o remoncie stadionu to niech teraz
          się pochwali czemu ten remont się odwleka i niech nikt nie pisze że firmy się
          nie zgłosiły do przetargu bo świadczy to TYLKO I WYŁĄCZNIE o tych co ten
          przetarg organizowali.

• Gość: Rafis Re: Tak wygląda stadion obecnie IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 12.06.05, 12:44
            to napisz do UM albo do jakiejs gazety, nas sie pytasz? :)
            • Gość: . Re: Tak wygląda stadion obecnie IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.06.05, 12:51
              No prawda. Muszę gdzieś wylać swój żal i pewnie dlatego tu piszę. Ale jeśli
              Gazeta Wyborcza informuje że prezydent chce remontować stadion to i ja mam
              prawo na forum Wyborczej to komentować. Nawet gdy te komentarze są po 2 latach.
              W grudniu 2006 też się przypomnę i mam nadzieję że będę dziękował prezydentowi
              za ładny stadionik a jeśli nie to będę pisał wszędzie po 10 razy jak to
              prezydent nie dotrzymuje obietnic.
              • Gość: Musaszi Kiedy? IP: *.osiedla.net 12.06.05, 14:13
                Sprowadzajac sprawe stadionu tylko do obietnic wyborczych prezydenta warto rowniez przytoczyc pozostale kwestie poruszane w trakcie kampanii. Nie mozna wybiorczo traktowac kazdej inicjatywy, poniewaz sytuacja lubi sie zmieniac i problemy istotne przed kampania moga spasc na dalszy plan w trakcie kadencji. jezeli remont tego stadionu rozpocznie sie przed koncem obcnej kadencji uwazam, ze slowo zostalo dotrzymane. Jesli nie, no coz, trzeba wziac pod uwage caly okres prezydentury i sprawdzic jak wyglada realizacja obietnic w pozostalych kwestiach, czy miasto rozwija sie w dobrym kierunku i czy zyje nam sie dzieki temu lepiej. Jesli chodzi o programy wyborcze, to 50% skutecznosc ich realizacji jest wedlug mnie szczytem tego czego mozemy sie spodziewac (w skali kraju). Poczekajmy, zobaczymy i pozniej bedziemy mieli prawo zdecydowac kto bedzie prezydentem Wroclawia w kolejnej kadencji.
    • Gość: dziadek Re: Stadion Śląska IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 12.06.05, 20:45
      Jedni pisza o bandytach drudzy o szalikach a jeszcze inni o kibolach.W takim
      razie zapytam sie czy w Poznaniu niema bandytow czy w Krakowie i Kielcach niema
      chuliganow.Odpowiedz jest prosta oczywiscie ze sa i to moze wieksi niz we
      Wroclawiu a mimo wszystko buduje sie tam ladne stadiony.Napewno nowe obiekty
      zapewniaja same w sobie wieksze bezpieczenstwo, podnosi sie jakosc i
      atrakcyjnosc dla przybylego na mecz kibica.Nie chce tutaj nikogo
      usprawiedliwiac ale taki stadion jaki jest na Oporowskiej w pewnym sensie
      zacheca mlodych ludzi do robienia niezdrowej atmosfery.Pan Prezydent robi dobra
      robote w naszym miescie i chwala mu za to bo do tej pory to co obiecal to
      zrobil.Jedna z tych obietnic jest nowy stadion a wiec czekamy.
      • Gość: orzeł Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.05, 14:56
        To może ja teraz coś niecoś wyjaśnie. Zaczne od tematu głównego - stadionu.
        Oczywiście że mozna go tak zaprojektować że problem chuligaństwa (przynajmniej
        podczas meczów) zniknie. Np. zrobic 15-metrowy płot, albo lepiej rów
        odzielający trybunę od boiska - takie rozwiazanie zastosowano przy nowej
        trybunie w Poznaniu. Młyn czyli sektor szalikowców równiez powinien być
        oddzielony płotem od reszty stadionu. Do tego jeszcze monitoring i problem z
        głowy. Jak zauważył Dziadek chuligani są wszędzie, nawet na zachodzie
        (Anglia,Holandia). Ale nie oni są problemem we Wrocławiu. Więcej szkody robi
        nieformalny szef kibiców - Roman Zieliński, który na łamach swojego Fana
        uprawia istną propagandę przeciwko Schetynie, UM i wszystkiemu co związane z
        PO. Ciekawe że jego nagonka rozpoczeła sie od momentu jego osobistego
        zaangażowania w polityke(startował w wyborach samorządowych z Bloku
        Frasyniuka) :). Pewna część kibiców ta bardziej podatna na manipulacje wierzy w
        jego treści. Ale rosnie tez grono jego przeciwników. Wg mnie to człowiek chory
        na władze. Jego polityka jest bardzo czytelna, czepia sie dosłownie wszystkiego
        żeby tylko dokopać Schetynie albo UM. Argumenty jakich używa sa czesto wrecz
        żenujące. Najbardziej śmieszy mnie to jak wytyka Dutkiewiczowi że pochodzi z
        Poznania. Ten przykład chyba mówi sam za siebie, ale to tak na marginesie.
        Zieliński ma teraz co chciał. Pewnie jest dumny z tego że przyczynił sie do
        odejścia Schetyny tylko ciekawe co bedzie jeśli nie znajdzie się szybko jakiś
        dobrodziej który wpakuje pieniadze w zadłużony na ok. 4mln klub. Widać
        nienawiść do Schetyny jest większa niż miłość do Śląska którą tak sie afiszuje
        red. naczelny Fana. Ta nienawiść do posła a takze do UM bierze z kilku powodów.
        M.in. z przekonania że istnieje spisek miasta przeciwko Śląskowi. Kilka lat
        temu pojawił wielki inwestor zagraniczny który chciał przejąć klub i wybudować
        nowoczesny stadion. Wg Zielińskiego miasto zablokowało ta inwestycje. Schetyna
        z kolei jest znienawidzony bo powiedział kiedyś publicznie że trzeba się
        zastanowić nad potrzebą istnienia piłki noznej we Wrocławiu a także wygonił
        szalikowców z koszykarskiej hali po tym jak zrobili zadyme po przegranym meczu
        w Hali Ludowej. Poza tym Schetyna wg Zielinskiego ma powiązania z G.Wyborczą i
        dwoma jej dziennikarzami którzy bardzo nieprzychylnie pisali o Śląsku przez
        wiele lat. Faktem jest że ich nastawienie zmieniło sie o 180 stopni kiedy w
        Śląsku rządził Schetyna. I może gdzies tu jest jakaś prawda, nie wiem. Jakby
        jednak nie było Schetyna zaangażował się w piłkę ratując klub przed upadkiem,
        załatwił sponsora i co trzeba podkreślić przeznaczył na to sporą część budżetu
        koszykarskiego Śląska co znacząco przełożyło sie na wyniki (dopiero 5 miejsce w
        lidze). To o czymś świadczy. Zieliński jednak nie potrafi tego docenić. Za to
        bardzo broni pana Cymanka który może i włozył dużo własnych pieniedzy ale tak
        jak pisałem wczesniej, obecne długi to w duzym stopniu jego zasługa (również
        byłych działaczy którzy teraz uciekaja od odpowiedzialności). Konflikty i
        wogóle wszystko to co działo sie w ostatnich latach wokół Śląska tworzy
        nieprzyjemna atmosfere i w takiej atmosferze jeszcze trudniej o inwestora.
        Ciekawe dlaczego tak naprawde zrezygnował pan Pilch? Takich pytań bez
        odpowiedzi jest wiele a najwazniejsze brzmi: co dalej ze Śląskiem?

Tak w skrócie wygladają klimaty panujące na Oporowskiej z mojego punktu
        widzenia, czyli z punktu widzenia kibica którego interesuje na stadionie
        wyłącznie sportowy wynik. Dodam jeszcze tylko że wbrew temu co się mówi i co
        sie słyszy takich kibiców jest zdecydowana wiekszość.

I jeszcze dwa słowa o stadionie. Pamietam jak Dutkiewicz mówił że budowa
        stadionu zbiegnie się z budową sali koncertowej. Jak wiemy budowa sali jeszcze
        nie ruszyła więc chyba wszystko idzie zgodnie z planem :) Na pewno wszystkie
        prace mozna wykonać w rok czasu. Jeśli nawet bedzie półroczne opóźnienie to też
        przeciez nie bedzie tragedii. Niestety inwestycje maja to do siebie że czesto
        się opóźniają. To u nas normalne wiec pozostaje cierpliwie czekać.

Obecnie stadion na Oporowskiej wcale nie jest taki zły jak sie niektórym wydaje
        (głównie tym którzy nigdy na nim nie byli:)). Tak naprawdę brakuje mu tylko
        oświetlenia żeby spełniać wszystkie wymogi PZPN do gry w ekstraklasie.
        Wiekszość klubów drugoligowych ma zdecydowanie gorsze stadiony.
        • ert3 Re: Stadion Śląska 14.06.05, 10:11
          Wczoraj w TEDE gostek odpowiedzialny za inwestycje w UM mówił że po zgłoszeniu
          polskiej i ukraińskiej kandydatury do organizacji ME 2012 Totalizator Sportowy
          wstrzymał środki na współfinansowanie przebudowy stadionu na ul.Oporowskiej i w
          tym roku miasto z własnych środków zamontuje jedynie oświetlenie,ogrodzenie od
          strony ogródków działkowych i poprawi trochę istniejące trybuny,chyba że TS
          odblokuje obiecane środki,wtedy zacznie się budowa dwóch nowych trybun za
          bramkami.
          • Gość: Rafis Re: Stadion Śląska IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 14.06.05, 10:15
            po zgłoszeniu
            polskiej i ukraińskiej kandydatury do organizacji ME 2012 Totalizator Sportowy
            wstrzymał środki na współfinansowanie przebudowy stadionu na ul.Oporowskiej

hmmm bardzo ciekawa reakcja :) to moze lepiej żebysmy jako miasto wycofali sie
            z grona tych 6 miast? ;)
            • ert3 Re: Stadion Śląska 14.06.05, 10:25
              Pewnie ilość środków jest ograniczona a Wrocław zgłosił SO do ME i TS
              zastanawia się czy nie przeznaczyć tych środków od razu na modernizację
              olimpijskiego a nie"topić"w Oporowskiej,chociaż oczywiście szkoda ale podobno
              jeszcze TS może odblokować obiecaną kasę.
              • Gość: . Re: Stadion Śląska IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 14.06.05, 10:35
                "topienie" to będzie w SO który jest zabytkiem i nowoczesnym stadionem już
                nigdy nie będzie, bo nie wolno go unowocześniać. Może być jedynie atrakcją
                architektoniczną dla turystów jak koloseum w Rzymie.
                • martouf Re: Stadion Śląska 14.06.05, 11:19
                  Ja też jestem za budową nowego stadionu zamiast topić pieniądze w przebudowę
                  Olimpijskiego. Nowy np. gdzieś na Żernikach, gdzie byłby dobry dojazd (samolot,
                  kolej, autostrada), a nie na WW, z której jest jedno wąskie gardło i co się tam
                  dzieje po dużej imprezie dobrze widać po GP na żużlu.
                  • Gość: 44 Re: Stadion Śląska IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 14.06.05, 14:28
                    Mediolan ma jeden stadion i dwie drużyny na światowym poziomie a Wrocław być
                    może będzie miał 3 stadiony i...................;)
                • ert3 Re: Stadion Śląska 15.06.05, 09:49
                  Moim zdaniem powinien zostać ogłoszony konkurs architektoniczny na projekt
                  modernizacji stadionu Olimpijskiego,konserwator zabytków powinien oczywiście
                  ustalić warunki przebudowy i wtedy byłaby szansa na sensowną przebudowę i
                  uzyskanie ciekawego architektonicznie obiektu.
    • Gość: . Re: Stadion Śląska IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 15.06.05, 10:04
      p. Prezydent mówi że budowa ruszy
      www.wroclaw.naszemiasto.pl/sport/487378.html
      "...We wtorek głos na temat Śląska zabrał także prezydent stolicy naszego
      regionu Rafał Dutkiewicz. – Śląsk to klub z ogromnymi tradycjami. Część
      historii Wrocławia. Dlatego trzeba dołożyć wszelkich starań, aby zespół
      awansował do I ligi, bo tam jest jego miejsce. W tej chwili rozpoczynamy
      modernizację stadionu przy ul. Oporowskiej, po to, by wrocławscy kibice
      oglądali swoją ukochaną drużynę nie tylko w ekstraklasie, ale także w
      ekstrawarunkach – podkreślił Rafał Dutkiewicz...."

Za takie słowa a przede wszystkim za konkretne czyny będę go wielbił
      • Gość: Wrocławianin Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.05, 11:14
        Długów Śląska, a raczej pana Cymanka i tak miasto nie spłaci. A tu jest pies
        pogrzebany i przyczyna braku zainteresowania inwestowaniem przez biznesmenów w
        Śląsk. Długi, długi i jeszcze raz długi. Rozrabiający kibice, psujący wizerunek
        klubu to drugi poważny problem. Szkoda, że nie siedzieliście w sobotę obok pana
        Pilcha i nie widzieliście jego miny, jak grupa 'kibiców' Śląska nie potrafiła
        cieszyć się z awansu i wolała zadymę :-(
        • Gość: dziadek Re: Stadion Śląska IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.06.05, 21:13
          Wroclawianin przestan juz z tymi rozrabiajacymi kibicami.Piszesz tak jak by oni
          byli tylko we wroclawiu.Po meczu nie bylo zadnej rozruby a pan Plich jezeli by
          zainwestowal to napewno nie w kibicow tylko w druzyne.Odnosnie do stadionu
          olimpiskiego to powinni go zrownac z ziemia bo to jest ruina a nie zabytek.A
          jesli juz remontowac to tylko na potrzeby zuzla ale nie pilki noznej.
      • capo_di_tutti_capi a propos Olimpia Stadion 15.06.05, 11:15
        Moim skromnym zdaniem Stadion Olimpijski nie może być już nowoczesną areną. Po
        pierwsze: nachylenie trybun - pewnie oglądacie mecze i widzicie z jakiej
        perspektywy kibic ma możliwość oglądania meczu na nowoczesnym stadionie. Po
        drugie: modernizacja Olimpijskiego _musiała by_ wiązać się z modernizacją
        infrastrukury (drogi dojazdowe, parkingi etc.). Po trzecie: lokalizacja -
        owszem przed wojną było OK gdyż nie było aż tyle samochodów, ale dzisiaj, przy
        przepustowości dróg dostadionowych, nie ma szans, żeby sprawnie dostać/wydostać
        się stamtąd. Reasumując: Olimpia Stadion - obiekt ładny architektonicznie,
        położony w zielonej dzielnicy, kojarzącej się z wypoczynkiem, ale nie za bardzo
        przystający do _dzisiejszej_ sportowej rzeczywistości.
        • Gość: dd Miasto na tak. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.05, 11:29
          wroclaw.naszemiasto.pl/sport/487731.html
    • Gość: dziadek Re: Stadion Śląska IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 16.06.05, 21:26
      No to moze wreszcie cos sie ruszy z tym stadionem.Ale na tych wizualkach to
      wyglada troche marnie w porownaniu z Poznaniem albo Kielcami.
      • Gość: ! Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.05, 21:31
        Jakich wizualkach?
        • Gość: dziadek Re: Stadion Śląska IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 16.06.05, 23:03
          www.achipelag.com.pl/grupa-studio.php?KatId=3010300&ArtId01276
          • Gość: ! Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.05, 23:18
            A jesteś pewien na 100%, że jest to ostateczna wersja projektu nowego stadionu
            na Oporowskiej?
            • Gość: orzeł Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.05, 12:12
              Ten projekt na szczęście nie będzie realizowany. Nad właściwym projektem
              pracuje właśnie architekt z Warszawy Wojciech Zabłocki. Mam nadzieje że bedzie
              lepszy, przede wszystkim wiecej miejsc, przynajmniej te 18tys. Bez sensu jest
              wg mnie ta trybuna dla vipów. Dziś mieści ona niecałe 4tys. miejsc a nowa ma
              być jedynie na 1,5tys. Nowe trybuny za bramkami też mogłyby być troche większe.
              • Gość: dziadek Re: Stadion Śląska IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 18.06.05, 20:29
                Wykrzykniku mam nadzieje ze takie gowienko jak na tych zdjeciach nie bedzie
                budowane.Taki stadion jak kiedys mozna bylo zobaczyc na biletach Slaska to juz
                cos prezentowal chociaz tez nie byl zadurzy.Poprostu cos trzeba cos zrobic z
                tymi ogrodkami bedzie duzo bardzo duzo miejsca.
                • Gość: dziadek Re: Stadion Śląska IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 18.06.05, 20:34
                  Orzel wkoncu pozytywna wiadomosc w sprawie tego stadionu.Byloby calkiem niezle
                  jak by juz zaczeli cos budowac.
                  • Gość: . Re: Stadion Śląska IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 19.06.05, 11:01
                    Z tego co słyszałem stadion który projektuje W.Zabłocki ma mieć pojemność 13,5
                    tys.i w 3/4 zadaszone trybuny i będzie przeznaczony wyłącznie na potrzeby
                    polskiej ligi a na ME raczej SO lub nowy na 35 tys.
                    • Gość: orzeł Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.05, 21:29
                      Ciesze sie że miasto chce zaangazować sie w klub :) może wreszcie nadejda
                      lepsze czasy dla kibiców we Wrocławiu.
                      Jesli chodzi o wielkość stadionu to padają różne liczby od 12 do 20tys. Moim
                      zdaniem budowa obiektu na 13 tys. miejsc to troche marnowanie pieniedzy. Nie
                      tak dawno na najciekawsze mecze Śląska w ekstraklasie przychodziło po 11tys.
                      kibiców. Jeśli Śląsk wróci do I ligi to myślę że na nowy, bezpieczny, w całości
                      zadaszony stadion przyjdzie znacznie wiecej ludzi, tym bardziej jak mecze beda
                      rozgywane wieczorem przy jupiterach, a nie w godzinach pracy jak dotychczas. Za
                      mały stadion to niezadowoleni kibice dla których zabrakło biletów i mniejsze
                      wpływy do klubowej kasy. Wrocławiowi potrzebny jest stadion na przynajmniej 18-
                      20tys. i to jak najszybciej bo Olimpijski i ME to dalsza i ciagle niepewna
                      przyszłość. Z budowy całkiem nowego stadionu nasze władze już chyba
                      definitywnie zrezygnowały, niestety.
    • Gość: . ...................mija miesiąc za miesiącem i ... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 30.06.05, 17:47
      Mija miesiąc za miesiącem i ... skończy się na remocie płotu ... a resztę? Jak
      zwykle w przyszłym roku :(((
    • Gość: . 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 30.06.05, 17:51
      Dzisiaj w Radio RAM ok. 15:00 wypowiadal sie pan Marek Danielak, szef
      zamieszania pod nazwa "remont Oporowskiej". W polowie sierpnia maja otrzymac
      zezwolenie i rozpoczyna sie tzw. remont.
      Na poczatek
      - monitoring
      i
      - ogrodzenie,

................a latem przyszlego roku trybuny i maszty oswietleniowe. Na
      calosc prac miasto i Totalizator Sportowy chca wydac 10 mln zlotych(GDZIE PO
      DRODZE WSIĄKŁO 30 MLN??????????). Jednym slowem, znowu pogadali, pogadali, a
      stadionu miec nie bedziemy...
      • Gość: dd Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.05, 18:14
        Zapomniałeś tylko napisać, że to będzie pierwszy etap prac związanych z
        przebudową stadionu. Całość została podzielona na trzy etapy. Każdy następny
        będzie uzależniony od ilości pieniędzy przekazywanych przez Totalizator
        Sportowy.
        • Gość: . Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 30.06.05, 18:22
          W tym tempie prac nie można mówić o modernizacji stadionu tylko o kosmetycznych
          zabiegach a Dutkiewicz mówił:

• Gość: dd Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.05, 18:26
            Zapewniać sobie zawsze może. To nie jego pieniądze i nie wykłada ich z
            prywatnej kieszeni. Znów jesteśmy uzależnieni od stolicy. W każdym z wariantów
            przebudowa stadionu i tempo prac uzależnione było od pieniędzy z Totalizatora
            Sportowego. I nic się w tej kwestii nie zmieniło.
            • Gość: . Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 30.06.05, 18:30
              Jeśli kiedyś zapewniał w prasie że remont będzie to niech teraz w prasie
              wytłumaczy wszystkim dlaczego nie wywiązuje się ze swoich obietnic. Ja też mogę
              obiecywać a później zwalić wszystko na totalizator. Skoro obiecywał to
              oczywiste się wydawało że pieniądze na ten cel miał. To chyba logiczne ale jak
              widać nie dla polityków.
              • Gość: dd Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.05, 20:52
                Każdy coś obiecuje, ty pewnie wiele razy też. Wszystko udaje ci się
                zrealizować? Nie, to że ktoś coś obiecuje, nie znaczy, że od razu ma na to
                zabezpieczone pieniądze. Jesteś strasznie naiwny.
                Trudno też, żeby Dutkiewicz tłumaczył się za Totalizator.
                • Gość: . Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 01.07.05, 12:19
                  Niech się tłumaczy za siebie bo to on obiecywał a nie totalizator
                  • Gość: dd Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.05, 12:46
                    Na piśmie obiecywał? Przysięgał?
                    • Gość: . Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 01.07.05, 16:03
                      Żałosny jesteś jak Dutkiewicz. Pewnie też politykujesz tak beznadziejnie jak
                      on?
                      • Gość: ! Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.05, 16:08
                        Trzeba było wprost napisać, ze nie lubisz Dutkiewicza, a nie tyle się
                        produkować. Nie byłoby prościej i bardziej przejrzyściej? :)
                        • Gość: . Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 01.07.05, 17:15
                          Nie lubię każdego wrocławskiego prezydenta za to że lata mijają a Wrocław który
                          jest podobno taki wspaniały nie ma nawet stadionu który by spełniał wymogi PZPN
                          a o wymogach UEFA nie wspominając.
                          • Gość: . Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 01.07.05, 17:24
                            A najbardziej nie lubię polityków którzy dużo gadają a mało robią
                            • Gość: ! Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.05, 17:39
                              Ale Dutkiewicz nigdy nie był politykiem (przynajmniej takiego nie udawał i się
                              na niego nie kreował). Gdyby miał budować ten stadion na zasadach czysto
                              biznesowych, to pewnie by ten obiekt juz powstał. Ale miasto buduje go na
                              zupełnie innych zasadach...

• Gość: ! Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.05, 17:37
                            I to jest jedyny powód?
    • Gość: . Tygodnik „Piłka Nożna” - 1977 rok IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 30.06.05, 17:58
      „Wiele się tu w ostatnich latach zmieniło na lepsze, w zasadzie jesteśmy
      zadowoleni z aktualnego stanu posiadania. Problemem jest tu tylko stadion. Ten
      istniejący przy ul. Grabiszyńskiej ma dobra płytę, ale zdecydowanie zbyt małą
      widownię. Chcemy ją rozbudować do pojemności 40 tysięcy ludzi. Mamy już
      plany.” – powiedział Jerzy Kalitka przewodniczący sekcji piłki nożnej Śląska w
      wywiadzie dla tygodnika „Piłka Nożna” w 1977 roku.

Wrocław czeka my czekamy! Kolejne 30 lat?
      • Gość: Rafis Re: Tygodnik „Piłka Nożna” - 1977 rok IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 30.06.05, 21:07
        To dobrze ze przebudowa bedzie realizowana systematycznie.
        • Gość: . Re: Tygodnik „Piłka Nożna” - 1977 rok IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 01.07.05, 12:22

> To dobrze ze przebudowa bedzie realizowana systematycznie.

W jednym roku płotek, w drugim roku nowa murawa, w trzecim roku naprawa tablicy
          świetlnej, w czwartym roku zraszacze do trawy.... I to ma być modernizacja
          stadionu. Żenujące.
          • Gość: dd Re: Tygodnik „Piłka Nożna” - 1977 rok IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.05, 12:45
            Przeczytałeś co napisałem we wcześniejszych postach, czy je opuściłeś lub
            przeoczyłeś?
            • Gość: Rafis Re: Tygodnik „Piłka Nożna” - 1977 rok IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 01.07.05, 20:40
              jaki poziom sportowy klubu taka modernizacja :)
              nie zapominaj o tym.
              • Gość: . Re: Tygodnik „Piłka Nożna” - 1977 rok IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.07.05, 14:25
                > jaki poziom sportowy klubu taka modernizacja :)
                > nie zapominaj o tym.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=550&w=17644826&a=25080231
                > chciałbym sprostowac kilka spraw:
                > 1) po pierwze to nie bedzie stadion Śląska tylko stadion miejski miasta
                > Wrocławia wiec prosiłbym sie nie przyzwyczajac do tego ze jest to stadion
                > Ślaska.

Rafis to wspaniałe miasto Wrocław kompromituje się tym stadionem a nie klub.
                • Gość: . Re: Tygodnik „Piłka Nożna” - 1977 rok IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.07.05, 14:56
                  Gość portalu: . napisał(a):

> Rafis to wspaniałe miasto Wrocław kompromituje się tym stadionem a nie klub.

I TO NIE JEST TYLKO MOJE ZDANIE

Stadion piłkarski przy Oporowskiej będzie zmodernizowany
                  ".....Artur Brzozowski 21-10-2003, ostatnia aktualizacja 21-10-2003 21:33
                  KOMENTARZ
                  ...Podobnie prowincjonalnie prezentuje się baza i infrastruktura piłkarska
                  prawie 700-tysięcznego miasta Wrocławia. W całkowitą ruinę popada boisko
                  nieistniejącego już Pafawagu, już wkrótce obiekt Ślęzy zostanie wchłonięty
                  przez zoo, a stadion Polaru prezentuje się gorzej niż boisko treningowe
                  słabego, amatorskiego klubu z zachodniej Europy. Natomiast stadion przy
                  Oporowskiej już od dawna nie jest ani bezpieczny, ani funkcjonalny. To wstyd,
                  że zdecydowanie nowocześniejsze stadiony piłkarskie mają: Lubin i zaledwie 20-
                  tysięczne Polkowice.

Piłkarski Wrocław od dawna marzy o silnej drużynie i stadionie z prawdziwego
                  zdarzenia. Decyzja o modernizacji obiektu przy Oporowskiej to bez wątpienia
                  jeden z lepszych pomysłów, podjętych przez władze tego miasta. Oby początek
                  przebudowy stadionu stał się równocześnie momentem zwrotnym dla piłkarskiego
                  Śląska. Niech siermiężna, trzecioligowa rzeczywistość na zawsze odejdzie w
                  przeszłość. Bo nowoczesny stadion będzie stworzony, aby oglądać na nim
                  efektowne widowiska piłkarskie. Na pewno nie te, trzecioligowe...."
              • Gość: . Re: Tygodnik „Piłka Nożna” - 1977 rok IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.07.05, 14:48

> jaki poziom sportowy klubu taka modernizacja :)
                > nie zapominaj o tym.

Rafis gdy Śląsk grał w III lidze to mu kibicowałeś tak przynajmniej wynika z
                tego co wyczytałem w archiwum forum (w każdym bądź razie dało się odczuć że
                jesteś z nim) a teraz gdy jest w II lidze (no niby lepszej) to drwisz z klubu i
                jego poziomu. Odnoszę wrażenie że twoje zainteresowanie klubem zbiegło się z
                tym gdy był w nim Schetyna i odeszło od niego razem z odejściem posła. Może się
                mylę ale tak to widzę. Ja nie wiem jak tacy ludzie jak ty mogą bez wyrzutów
                sumienia patrzeć w lustro.

Przemyśl to bo jak nic widać że chęć modernizacji stadionu przez miasto również
                zbiegła się z przyjściem Schetyny do Śląska i razem z jego odejściem maleje tak
                jak twoje zainteresowanie klubem. Dla mnie te przesuwanie terminów w odległą
                przyszłość śmierdzi żałosną polityką malutkich ludzi, którzy załatwiają swoje
                interesy i prowadzą gierki jak małe dzieci.
    • Gość: dziadek Re: Stadion Śląska IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 03.07.05, 19:46
      Dochodza mnie sluchy ze oswietlenie na Oporowskiej bedzie przesuniete na
      puzniejszy termin.Jezeli to prawda to jest to poprostu zenada, chyba ze za tym
      kryja sie plany przesuniecia stadionu w miejsce ogrodkow.W takim pzypadku mozna
      taki manewr zrozumiec bo inaczej to smiech na sali.
      • Gość: ! Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.07.05, 21:11
        Dziadku poczytaj na temat finansowania tej inwestycji, a zwłaszcza fragmenty
        dotyczące Totalizatora Sportowego.

Pozdrawiam.
    • Gość: . Stadion na Oporowskiej nie spełnia wymogów II ligi IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.05, 17:51
      Stadion przy Oporowskiej został przez PZPN warunkowo (na 1 miesiąc) dopuszczony
      do rozgrywek II ligi.

Brawo! Od czasu gdy miasto przejęło ten stadion popada on w coraz większę
      ruinę. Na chwilę obecną nie spełnia nawet wymogów PZPN dla II ligi!!! A o
      pierwszej to możemy zpomnieć.
      DZIĘKUJĘ WŁADZOM WROCŁAWIA!
      • Gość: ? Re: Stadion na Oporowskiej nie spełnia wymogów II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 10:47
        A jak może spełniać stadion który jest w trakcie przebudowy. Zastanów się co
        piszesz. Przez dziesięciolecia ten obiekt był na śmiesznie niskim poziomie i
        nikomu to nie przeszkadzało. A teraz gdy wreszcie się go przebudowuje to jest
        krzyk. Co za ludzie. Cierpliwośc popłaca.
        • obywatel-wroclawianin Re: Stadion na Oporowskiej nie spełnia wymogów II 03.06.06, 11:09
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=550&w=17644826&a=42966384
          Ty to nazywasz przebudową ??????????? To jest KPINA a nie przebudowa.
    • Gość: . Re: Stadion Śląska IP: *.korbank.pl 22.09.06, 15:58
      OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Wrocław: dostawa, z montażem, dwóch trybun składanych na Stadion piłkarski przy
      ul. Oporowskiej 62 we Wrocławiu
      Publikacja obowiązkowa.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Nazwa, adresy i osoby upoważnione do kontaktów: Miejski Ośrodek Sportu i
      Rekreacji, do kontaktów: Alina Onzol, ul. Wejherowska 2, 54-239 Wrocław, woj.
      dolnośląskie, tel. 071 3563501, 3548172, fax 071 3509766, e-mail:
      mosir@mosir.wroc.pl.
      • Gość: dziadek Re: Stadion Śląska IP: *.proxy.aol.com 23.09.06, 21:24
        Poprostu caly ten smieszny remont to jakies nieporozumienie.Teraz to nawet
        trybuny chca postawic takie jak w cyrku.
      • Gość: . (inny kropek) Re: Stadion Śląska IP: *.e-wro.net.pl 25.09.06, 18:50
        > dostawa, z montażem, dwóch trybun składanych na Stadion piłkarski

ręce opadają :(
    • e-kibic Światła odpalone :) Dziękuję! 30.10.06, 22:57
      Światła odpalone :) To tak niewiele jak na tak duże miasto jakim jest Wrocław
      ale to zawsze coś!

Dziękuję tym, którzy do tego się przyczynili :)

www.slaskwroclaw.pl/galeria/probaoswietlenia/index.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka