Gość: Roody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 23:33 Czy ktos wie kiedy ma sie zaczac przebudowa tego obiektu i czy jest to na 100% pewne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ! Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.04, 23:45 Wg założeń miasta, prace mają się zacząć na wiosnę 2005. Ale czy się zaczną? Mam nadzieję, że tak, bo za dwa lata ekstraklasowy Śląsk powinien grać już na nowym, zmodernizowanym stadionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzeł Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.04, 00:31 Odbył się juz nawet przetarg na remont ale bez skutku.Ponoć niedługo ma być kolejny.Co do rozpoczecia prac to słyszałem różne terminy: wiosna 2005, potem przesuneło się na lato 2005 a ostatnio znów wiosna 2005.Oby jak najszybciej! Odpowiedz Link Zgłoś
man_of_brass Re: Stadion Śląska 15.11.04, 14:49 a istnieje jakakolwiek wizualizacja? ewentualnie, czy ktos moze opisac co i jak sie zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Preslaw Re: Stadion Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 16:11 A w której obecnie lidze gra Śląsk? W czwartej czy trzeciej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabuch101 Re: Stadion Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:29 Gość portalu: ! napisał(a): > Wg założeń miasta, prace mają się zacząć na wiosnę 2005. Ale czy się zaczną? > Mam nadzieję, że tak, bo za dwa lata ekstraklasowy Śląsk powinien grać już na > nowym, zmodernizowanym stadionie. Aby to było prawdą, to prponuję zainwestować raczej w zakup zawodników, niż w nowy stadion... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RP Re: Stadion Śląska IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.11.04, 21:50 Gość portalu: rabuch101 napisał(a): > Aby to było prawdą, to prponuję zainwestować raczej w zakup zawodników, niż w > nowy stadion... ale tak nie wolno :) Stadion nalezy do Miasta i można w niego inwestowac publiczne pieniądze, ale drużyna to własnośc prywatna, nie mozna jej wspomóc naszymi podatkami :) Miasto może sobie kupić zawdników i założyc własną druzyne, ale to s-f :) pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabuch101 Re: Stadion Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 22:38 Ja doskonale rozumiem, że miasto nie może zakupić Beckhama dla Śląska. Ale bez niego wszelkie inwestycje w stadion nie mają sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: Stadion Śląska 16.12.04, 08:39 Inwestycje w zawodników gdy nie ma stadionu również nie mają sensu ponieważ żaden stadion we Wrocławiu nie spełnia wymogów PZPN, które są bardzo niskie jak na standardy europejskie. Nawet jak kupimy Beckhama i awansujemy z nim do I ligi to nie dostaniemy licencji od PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stały kibic ale w Re: Stadion Śląska IP: 80.53.160.* 15.11.04, 17:06 Po co im ten stadion skoro oni w zyciu nie wejdą do 1 ligi szkoda na to pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.04, 17:12 Presław - w 3 lidze. Więcej informacji o nowym stadionie Śląska: winvest.board.dk3.com/2/viewtopic.php?t=86&highlight=stadion Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Preslaw Re: Stadion Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 17:46 Trochę dziwią mnie takie inwestycje, a to dlatego, że nic nie stoi w tej chwili za Śląskiem. Że modernizuje się stadion w Krakowie to rozumiem, wszak Wisła to najlepszy polski klub piłkarski. Ale Śląsk, który jest w III lidze? Niemniej jednak się cieszę, bo może to coś zmieni, a poza tym bedzie można jakieś ważniejsze mecze rozgrywać we Wrocławiu. Piszę o tym tylko jako wrocławianin, bo piłka nożna nijak mnie nie interesuje, a już zwłaszcza w wydaniu polskiej ligi. Ale interesuje mnie Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RP Re: Stadion Śląska IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.11.04, 18:11 Właśnie dla kibiców stadion będzie remontowany. To dla Nas, Wrocławian, ma on być wygodniejszy (nowe krzesełka, zadaszenie) i bezpieczniejszy. Sam klub poza tym, ze bedzie mógł się pochwalić nowym stadionem, wiele na przebudownie nie skorzysta. Jedynie piłkarze będą mieć nową murawę i może szatnie. Klub WKS Śląsk Wrocław skorzysta tylko wtedy, gdy na mecze będą przychodzić duże ilości kibiców (wpływy z biletów), a do tego potrzebna jest dobra gra piłkarzy - zupełnie inna kwestia. A to że dziś Śląsk gra w III lidze i nic nie znaczy w polskiej piłce jeszcze nie przekreśla, ani klubu, ani idei przebudowy stadionu. Przykład: Cracovia Kraków- 2 lata temu też w III lidze, teraz silny zespół Extraklasy (I ligi), a stadion godny pożałowania. Wstydzą sie teraz swoich rozpadających się ławeczek nad torem kolarskim :) "Piłka jest jedna, a bramki są dwie" "W piłke grają wszyscy, a i tak zawsze wygrywają Niemcy" ;) i najważniejsze: "Dopuki piłka w grze, wszystko się może zdarzyć" ;) Pozdrawiam. Adrian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzeł Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.04, 20:11 Strasznie irytuje mnie gadanie "po co nam stadion, po co piłka, są ważniejsze rzeczy".I to nie tylko o piłkę chodzi ale ogólnie o sport i rekreację.Jak pojawiło sie lodowisko w rynku to zaraz było skomlenie "a po co" "a za drogie" a przeciez miasto na tym zarobiło a ludzie(ci korzystajacy) byli bardzo zadowoleni.Sport odgrywa bardzo ważną rolę w życiu społeczeństwa i tego typu opinie są wyrazem czystego egoizmu.Ja na przykład nie mam nic wspólnego z deskorolką ale cieszy mnie, że zbudowano skate park bo ludzie mają gdzie trenować i nie dewastują otoczenia.Wracając do tematu, uważam, że we Wrocławiu potrzebny jest zarówno stadion jak i silna drużyna piłkarska.Piłka nożna to dziś wielki biznes, a występy w europejskich pucharach to oprócz sportowych emocji doskonała promocja dla miasta, tak więc nietylko kibice na tym skorzystają.Dodam tylko jeszcze,że aktualnie Śląsk na półmetku rozgywek jest na pierwszym miejscu w tabeli 3 ligi i jest zdecydowanym faworytem do awansu. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Stadion Śląska IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 15.11.04, 20:24 Widzisz Preslaw żeby przyszły wyniki to trzeba najpierw zainwestowac w infrastrukturę. Na swiecie buduje się najpierw infrastrukture i zaraz przychodz awyniki a u nas dopiero jak jakims cudem przyjda wyniki(np Małysz) to buduje sie infrastrukturę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Preslaw Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.04, 23:05 Od czasu do czasu, niejako siłą rzeczy, czy raczej siłą przekazu medialnego, docierają do mnie wiadomości ze świata polskiej piłki nożnej i jakoś nie mogę uwierzyć w tę prawidłowość, Rafis. Ale może masz rację, że tak to należy robić: najpierw infrstruktura, potem wyniki, byleby to był elemnt jakiegoś szerszego plany naprawy. Ja polskiej piłce, a już zwłaszcza zespołowi z Wrocławia życzę wszytskiego najlepszego, ale wiary, przyznaję, mało jest we mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Nowe informacje - obiekty WKS ŚLĄSK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.04, 21:01 Stadion Śląska - 1 etap - stary stadion zostanie gruntownie zmodernizowany i przebudowany - będzie liczył 15 tys miejsc siiedzących (1 etap, w dalszych, w zależnosci od zapotrzebowania, moze być rozbudowywany o kolejne tys miejsc siedzących). Koszt 1 etapu to 40-50 mln zł. ma być całkowicie zmodernizowana najlepsza strzelnica sportowa w Polsce - WKS Śląsk przy Wodzisławskiej - WKS Śląsk przy pomocy pieniedzy z ministerstwa i Totalizatora Sportowego zamierza wybudować nowoczesną halę do sportów walk. Odpowiedz Link Zgłoś
toka95 Re: Stadion Śląska 19.11.04, 22:38 Gość portalu: orzeł napisał(a): > Strasznie irytuje mnie gadanie "po co nam stadion, po co piłka, są ważniejsze > rzeczy".I to nie tylko o piłkę chodzi ale ogólnie o sport i rekreację.Jak > pojawiło sie lodowisko w rynku to zaraz było skomlenie "a po co" "a za drogie" > a przeciez miasto na tym zarobiło A ile miasto na tym zarobiło, bo jak na razie to w minionym roku dopłaciło 800 tysięcy złotych, chyba, że nazwiemy to zyskiem inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Stadion Śląska IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 19.11.04, 22:47 > A ile miasto na tym zarobiło, bo jak na razie to w minionym roku dopłaciło 800 > tysięcy złotych, chyba, że nazwiemy to zyskiem inaczej. a ile miasto zarobiło na pomocy społecznej? Odpowiedz Link Zgłoś
toka95 Re: Stadion Śląska 19.11.04, 23:23 Gdyby dyskutant napisał, że lodowisko spełniło ważne funkcje społeczne to bym się nie odzywał bo się na tym nie znam, ale napisał, że na lodowisku miasto zarobiło, więc prostuję, bo to nie prawda (czyżbym się mylił, o Rafisie???). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzeł Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.04, 11:18 Nie wiem już jak to jest z tym lodowiskiem.W gazetach pojawiały sie nieścisłe informacje na ten temat.Kiedyś czytałem że te ponad 300tys. zysku to jest na czysto czyli 300tys.zysk + zwrot 800tys.zaiwestowanych, czyli razem ponad 1100 000, ale to chyba rzeczywiście za duzo jak na 85tys. klijentów, chociaż ponoć spore zyski były z reklam. Jakby nie było iwestycja powinna być opłacalna, skoro 800tys kosztowało wszystko(sprzet i montaż) to teraz chyba koszty samego tylko montażu i eksploatacji będą mniejsze niż zyski, więc jak nie odrazu się zwróci to za kilka lat.Tak mi sie wydaje, jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.Co do funkcji społecznej, to wiadomo jak ważna ona jest, ale niektórzy mają to gdzieś i widzą tylko wydane pieniądze, dlatego o nich piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Stadion Śląska IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 20.11.04, 11:50 Lodowisko jednoczesnie spełnia funkcje społeczne i zarabia na siebie chociaz wcale nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
toka95 Re: Stadion Śląska 21.11.04, 16:55 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Lodowisko jednoczesnie spełnia funkcje społeczne i zarabia na siebie chociaz > wcale nie musi. Nie zarabia - napisali to już na tym forum ważniejsi ode mnie - więc nie przekłamuj. Jak dla mnie, to lepiej funkcje społeczne spełnia np. lodowisko przy Spiskiej, gdzie dzieciarnia może pojeździć na lodzie bez narażania się na wdychanie oparów nikotynowych wydalanych przez tłumy gapiów oblegających bandy lodowiska - ale ma ono dwie istotne wady: nie można dopłacić z budżetu 800 tys. złotych, no i nie widać go z okien magistratu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Stadion Śląska IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 21.11.04, 17:27 toka95 napisał: > Gość portalu: Rafis napisał(a): > > > Lodowisko jednoczesnie spełnia funkcje społeczne i zarabia na siebie choc > iaz > > wcale nie musi. > > Nie zarabia - napisali to już na tym forum ważniejsi ode mnie - więc nie > przekłamuj. Zysk to jest nadwyzka przychodów nad kosztami wiec lodowisko przynosi zysk niezaleznie kto ważny dla Ciebie napisze :) > > Jak dla mnie, to lepiej funkcje społeczne spełnia np. lodowisko przy Spiskiej, to tam jeżdzij. > gdzie dzieciarnia może pojeździć na lodzie bez narażania się na wdychanie > oparów nikotynowych wydalanych przez tłumy gapiów oblegających bandy lodowiska bardzo sie wzruszyłem. Gdy brak jakichkolwiek argumentów zaczyna sie wymyslanie steku bzdur.Wiesz co ja podejrzewam, że nad rynkiem jest z tego powodu większa dziura ozonowa :) > - > ale ma ono dwie istotne wady: nie można dopłacić z budżetu 800 tys. złotych, > no i nie widać go z okien magistratu. Dziwne bo wszystki lodowiska sa utrzymywanie przez miasto w tym to na spiskiej wiec dlaczego tam nie mozna dopłacić 800 tys. Po drugie do jakiego lodowiska dopłacono 800 tys? Chłopie widze ze trafił sie kolejny zakompleksiony ludzik, który próbuje wylewac tu swoje żale. Jednak jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia to sie nie odzywaj bo bolą mnie takie typki szukajace dziuwy w całym. Odpowiedz Link Zgłoś
toka95 Re: Stadion Śląska 21.11.04, 22:52 Najpierw o szlachetny Rafisie informacja PAP-u 80 tys. ludzi na lodowisku we wrocławskim rynku 15.3.Wrocław(PAP) - Ponad 80 tys. wrocławian odwiedziło tej zimy sztuczne lodowisko na miejskim Rynku. Na tę lodową atrakcję, której demontaż rozpoczął się w poniedziałek, miasto wydało 800 tys. zł. Ze sprzedaży biletów uzyskano 300 tys. zł, które zostaną przekazane na dożywianie dzieci w szkołach. "Udało się nam stworzyć nową, bardzo pożyteczną i zdrową modę na jeżdżenie na łyżwach. W tym sezonie zainteresowanie lodowiskiem w porównaniu z ubiegłym rokiem zwiększyło się dwukrotnie" - powiedział PAP rzecznik prasowy Urzędu Miejskiego we Wrocławiu, Marcin Garcarz. Zaznaczył, że sam prezydent Rafał Dutkiewicz nie skorzystał z lodowiska usytuowanego pod oknem jego gabinetu, ale dzieci prezydenta jeździły często. Garcarz powiedział, że trwałe elementy lodowiska po zdemontowaniu będą czekać na przyszły sezon zimowy. "Rozważamy możliwość ustawienia go albo w Rynku, jak w tym roku, albo na którymś z wrocławskich osiedli" - poinformował Garcarz. Przyznał jednak, że tak duże zainteresowanie w tym sezonie lodowiskiem trzeba chyba łączyć także z jego usytuowaniem w centrum miasta. PAP 2004-03-15 19:32:46 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Zysk to jest nadwyzka przychodów nad kosztami wiec lodowisko przynosi zysk > niezaleznie kto ważny dla Ciebie napisze :) > Jeżeli przeczytałeś informację podaną przez PAP (wiem, że to nikt ważny) to policz sobie zysk. > > Jak dla mnie, to lepiej funkcje społeczne spełnia np. lodowisko przy > Spiskiej, > > to tam jeżdzij. właśnie tam jeżdżę. > Po drugie do jakiego lodowiska dopłacono 800 tys? Przeczytaj powyższe!!! Gdybyś cokolwiek interesował się życiem we Wrocławiu to byś wiedział, że na wiosnę było wielkie zamieszanie i dochodzenie w sprawie owych 800 tys. złotych, czy zostały wydane zgodnie z procedurą przetergową. > Chłopie widze ze trafił sie kolejny zakompleksiony ludzik, który próbuje > wylewac tu swoje żale. Jednak jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia to sie > nie odzywaj bo bolą mnie takie typki szukajace dziuwy w całym. Kto tu jest zakompleksiony? Sprawdź sobie w sprawozdaniu finansowym, jakie było dofinansowanie MOSIRu- Zachód (dwa lodowiska - w tym jedno kryte, kilka basenów kąpielowych, działalność całoroczna) i porównaj z dofinansowaniem lodowiska w Rynku. Gdy zimą było kilka cieplejszych dni do lodowisko w Rynku zawiesiło działanie, Spiska działała bez przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Stadion Śląska IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 21.11.04, 23:30 toka95 napisał: > Najpierw o szlachetny Rafisie informacja PAP-u > > > 80 tys. ludzi na lodowisku we wrocławskim rynku > > 15.3.Wrocław(PAP) - Ponad 80 tys. wrocławian odwiedziło tej zimy sztuczne > lodowisko na miejskim Rynku. Na tę lodową atrakcję, której demontaż rozpoczął > się w poniedziałek, miasto wydało 800 tys. zł. Ze sprzedaży biletów uzyskano > 300 tys. zł, które zostaną przekazane na dożywianie dzieci w szkołach. "Udało > się nam stworzyć nową, bardzo pożyteczną i zdrową modę na jeżdżenie na łyżwach. > > W tym sezonie zainteresowanie lodowiskiem w porównaniu z ubiegłym rokiem > zwiększyło się dwukrotnie" - powiedział PAP rzecznik prasowy Urzędu Miejskiego > we Wrocławiu, Marcin Garcarz. Zaznaczył, że sam prezydent Rafał Dutkiewicz nie > skorzystał z lodowiska usytuowanego pod oknem jego gabinetu, ale dzieci > prezydenta jeździły często. Garcarz powiedział, że trwałe elementy lodowiska po > > zdemontowaniu będą czekać na przyszły sezon zimowy. "Rozważamy możliwość > ustawienia go albo w Rynku, jak w tym roku, albo na którymś z wrocławskich > osiedli" - poinformował Garcarz. Przyznał jednak, że tak duże zainteresowanie w > > tym sezonie lodowiskiem trzeba chyba łączyć także z jego usytuowaniem w centrum > > miasta. > > PAP > 2004-03-15 19:32:46 > > > Gość portalu: Rafis napisał(a): > > > Zysk to jest nadwyzka przychodów nad kosztami wiec lodowisko przynosi zys > k > > niezaleznie kto ważny dla Ciebie napisze :) > > > > Jeżeli przeczytałeś informację podaną przez PAP (wiem, że to nikt ważny) to > policz sobie zysk. > > > > > Jak dla mnie, to lepiej funkcje społeczne spełnia np. lodowisko prz > y > > Spiskiej, > > > > to tam jeżdzij. > > właśnie tam jeżdżę. > > > > Po drugie do jakiego lodowiska dopłacono 800 tys? > > Przeczytaj powyższe!!! > Gdybyś cokolwiek interesował się życiem we Wrocławiu to byś wiedział, że na > wiosnę było wielkie zamieszanie i dochodzenie w sprawie owych 800 tys. złotych, > > czy zostały wydane zgodnie z procedurą przetergową. > > > Chłopie widze ze trafił sie kolejny zakompleksiony ludzik, który próbuje > > wylewac tu swoje żale. Jednak jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia t > o > sie > > nie odzywaj bo bolą mnie takie typki szukajace dziuwy w całym. > > > Kto tu jest zakompleksiony? > > Sprawdź sobie w sprawozdaniu finansowym, jakie było dofinansowanie MOSIRu- > Zachód (dwa lodowiska - w tym jedno kryte, kilka basenów kąpielowych, > działalność całoroczna) i porównaj z dofinansowaniem lodowiska w Rynku. > Gdy zimą było kilka cieplejszych dni do lodowisko w Rynku zawiesiło działanie, > Spiska działała bez przerwy. 800 tys kosztowała budowa a nie dofinansowanie. Wyobraź sobie ze lodowisko na spiskiej tez trzeba było kiedys wybudowac i kosztowało o wiele wiecej niz 800 tys. MOSIR-y należą do miasta więc ich działalnosc jest w 100% dotowana przez miasto. Ale spokojnie toka, żal posciska dupke i po jakims czasie przejdzie. :) Jednak kompleksy pozostaną... Odpowiedz Link Zgłoś
toka95 Rafis - kłopoty z czytaniem, czy rozumieniem? 27.11.04, 09:53 Niegdyś Gość portalu: orzeł napisał(a): > Jak pojawiło sie lodowisko w rynku to zaraz było skomlenie "a po co" > "a za drogie" a przeciez miasto na tym zarobiło Gdy zanegowałem Gość Rafis napisał: > a ile miasto zarobiło na pomocy społecznej? i niedługo potem > Lodowisko jednoczesnie spełnia funkcje społeczne i zarabia na siebie > chociaz wcale nie musi. i wreszcie przystąpił do nauczania księgowości > Zysk to jest nadwyzka przychodów nad kosztami wiec lodowisko przynosi > zysk niezaleznie kto ważny dla Ciebie napisze :) i zajął się psychologią > Chłopie widze ze trafił sie kolejny zakompleksiony ludzik, > który próbuje wylewac tu swoje żale. Gdy podałem za PAP (wyjaśniam: Polaska Agancja Prasowa) > miasto wydało 800 tys. zł. Ze sprzedaży biletów uzyskano 300 tys. zł, To się dowiedziałem (przepraszam forumowiczów za poniższe słowa, ale to cytat z Rafisa) > Ale spokojnie toka, żal posciska dupke i po jakims czasie przejdzie. :) > Jednak kompleksy pozostaną... Szlachetny Rafisie, czy mógłbyś odsłonić mi trochę tego światła, które wypełnia Twój umysł, chciałbym (chociaż wiem, że jest to dla mnie nieosiągalne) choć odrobinkę zbliżyć się do Twej nieskazitelnej doskonałości. Nie dyskutuję na temat polityki społecznej, bo się nie znam. Nie dyskutuję na temat sensowności tej inwestycji, bo się nie znam. Nie rozważam ewentualnych przyszłych dochodów miasta z tej inwestycji (być może będzie to polski Kuwejt). Nawet nie interesował mnie stan bruku na wrocławskim Rynku po likwidacji lodowiska (jeżeli interesujesz się wrocławskimi sprawami, to wiesz, że było o tym głośno na wiosnę). Chciałbym się tylko dowiedzieć, w jaki sposób wydatek 800 tysięcy i przychód 300 tysięcy oznacza zysk. Coś po drodze tłumaczyłeś, ale wybacz nie udało mi się tego zrozumieć, więc gdybyś mógł poświęcić odrobinę swego cennego czasu, to byłbym wdzięczny za naukę - wiem, że nauka kosztuje, więc przygotowany jestem na to, że nie zechcesz udzielić mi darmowych korepetycji z matematyki wyższej (taka chyba wiedza jest potrzebna by to zrozumieć) - wtedy, cóż pozostanę pełen kompleksów, że pani Aleksandra Czaplińska (nauczycielka matematyki, szkoła podstawowa numer 107 - Wrocław) uczyła mnie złej matematyki (pani Aleksandro, ja mimo wszystko doceniam Pani matematykę). Życzę Ci, byś nie irytował się tak bardzo każdym stwierdzeniem, że miasto do czegoś dopłaciło, jak znam naszą władzę, to nie pierwszy, i nie ostatni taki przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
martouf Re: Rafis - kłopoty z czytaniem, czy rozumieniem? 27.11.04, 10:32 Wydaję mi się, że chodzi tu o to, iż w zeszłym roku wydano tak dużo, ponieważ trzeba było to wszystko zaczynać od nowa: zrobić przetarg, wykonać projekty, zamówić elementy, wykonać elementy wg projektu, sprowadzić i zamontować i pewnie było też kilka nieprzewidzianych problemów. W tym roku natomiast (tak mi się wydaje) wystarczy chyba "wyjąć z magazynu" i poskładać gotowe klocki wg. zeszłorocznego projektu, co będzie jedynie ułamkiem zeszłorocznych kosztów. Nie wiem, może się mylę ale jeśli jest tak jak napisałem to w długim okresie inwestycja może przynieść zyski. A stan bruku rzeczywiście mnie martwi ale może teraz lepiej go zabezpieczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re:toczek - kłopoty z czytaniem, czy rozumieniem? IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 27.11.04, 11:22 Widze ze masz wielkie kłopoty. Tak bardzo chcesz cos udowodnic ze az brzytwy sie chwytasz. Tu nie chodzi o matematyke tylko o ekonomie.Zysków jest sporo rodzajów ale nie zamierzam tu douczac Cię bo i tak na nic.Np. operacyjne. Jednak jesli Twoja wiedza opiera sie na szkole podstawowej jak sam piszesz to nic z tego nie będzie.Jak tak bardzo chcesz to mozna oczywiscie wliczyc te 800 tys ale wtedy trzeba uwzględnic liczbe lat eksploatacji, czyli 10.Jednak tego w podstawówce nie uczą... Lepiej zajmij sie dalej wymyślaniem "argumentów" przeciw temu lodowisku, ten z papierosami był przedni.Sprawdziłbym wątek dziury ozonowej, ocieplania sie klimatu a nawet wyborów na Ukrainie. Życze miłego myślenia i dojścia do ustalonych z góry wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re:toczek - kłopoty z czytaniem, czy rozumieniem? IP: *.mat.univie.ac.at 27.11.04, 14:03 > Tu nie chodzi o matematyke tylko o ekonomie. Tu musze zainterweniowac - sa dwa rodzaje ekonomii - ta ktora sie opiera na matematyce i ta co ja mielismy do 89'. Kto tego nie rozumie raczej nie powinien udawac speca od ekonomii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re:toczek - kłopoty z czytaniem, czy rozumieniem? IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 27.11.04, 14:10 Gość portalu: wojtek napisał(a): > > Tu nie chodzi o matematyke tylko o ekonomie. > > Tu musze zainterweniowac - sa dwa rodzaje ekonomii - ta ktora sie opiera na > matematyce i ta co ja mielismy do 89'. Kto tego nie rozumie raczej nie powinien > udawac speca od ekonomii. Nie wojtus ekonomia jest jedna na całym świecie.Ekonomia jest demokratyczna, taka sama dla wszystkich jak np prawo ciążenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re:toczek - kłopoty z czytaniem, czy rozumieniem? IP: *.mat.univie.ac.at 27.11.04, 14:19 Wiec nie p...rz chlopcze, ze "Tu nie chodzi o matematyke tylko o ekonomie." Sorry - ale pisz Pan czasem cos z sensem, a nie tylko po to zeby sobie postow nabic. Odpowiedz Link Zgłoś
toka95 Re:toczek - kłopoty z czytaniem, czy rozumieniem? 27.11.04, 22:05 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Ekonomia jest demokratyczna, To teraz już wszystko rozumiem - demokracja: rządy ludu. Ja pozostanę przy naukach, w których rządzi rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łos_bimbacz ary lub akry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 23:41 z ostatnich jego (oryginalnego Rafisa) dokonań dobre było podanie powierzchni gruntu w akrach (miara angielska 4088 m2)zamiast w arach (tutejsze 100 m2), ale co to za różnica?, przychód, zysk, dochód - te pojęcia jeszcze musi skompilować, ciekawe czy myli stare złote z nowymi? Dyskusja o lodowisku w kategoriach ekonomicznych jest bez sensu, lodowisko powstaje po to, żeby ludzie pojawiali się w sezonie zimowym na rynku, gdzie wiodąca siłą miasta zainwestowała w lokale, galerie itp. Złośliwi tybylcy wybierają się natomiast w soboto-niedzielę do innych światyń konsumpcji, np. bielany 9 milionów gości rocznie, a tynki renowacyjne blakną i rozcieńczone piwo (6 pln/0,4 l) pleśnieje, "żal dupkę ściska". Odpowiedz Link Zgłoś
toka95 Dzięki Rafis za naukę 27.11.04, 22:59 Dziękuję Twój wysiłek sprawił, iż niewątpliwie moja mądrość i doświadczenie będą teraz większe. łącząc podziękowania toka95 PS: 1. forumowicz napisał - "a przeciez miasto na tym zarobiło" (czas przeszły dokonany - wiedza ze szkoły podstawowej) - czyli zyski już są. Po moim wyjaśnieniu przyznał, że myślał, że lodowisko przyniosło zysk, ale po prostu się pomylił - i dla mnie to kończy sprawę z normalnym dyskutantem. 2. i tu objawiło się światło Rafisa: a. "a ile miasto zarobiło na pomocy społecznej?" - w stwierdzeniu tym dostrzegam myśl: są takie działania miasta, do których ono dopłaca (pomoc społeczna, lodowisko) i to ma sens, b. "Lodowisko jednoczesnie spełnia funkcje społeczne i zarabia na siebie chociaz wcale nie musi." - czyli jednak do lodowiska miasto nie dopłaca (to cieszy), c. "Zysk to jest nadwyzka przychodów nad kosztami wiec lodowisko przynosi zysk niezaleznie kto ważny dla Ciebie napisze :)" - czyli zarabia (ja co prawda mam problemy z doliczeniem się), d. "do jakiego lodowiska dopłacono 800 tys?" - widać Wyborcza, PAP mylą się w tej materii, e. "800 tys kosztowała budowa a nie dofinansowanie" - czyli jednak pojawia się jakieś 800 tysięcy, a kto za to zapłacił? f. "Tu nie chodzi o matematyke tylko o ekonomie" - myślałem, że działanie (zysk = przychód - koszty) to działanie matematyczne (odejmowanie pojawia się chyba w pierwszej klasie szkoły podstawowej), g. "Zysków jest sporo ...Np. operacyjne" - z operacyjnych słyszałem tylko o działaniach (nie znam tego zbyt dobrze, nie studiowałem w Szczytnie), h. "Jak tak bardzo chcesz to mozna oczywiscie wliczyc te 800 tys ale wtedy trzeba uwzględnic liczbe lat eksploatacji, czyli 10." - ja wcale nie chcę, to Ty w definicji zysku podałeś koszty (czy może się mylę), zaraz, zaraz, ale co się porobiło z definicją zysku, poprzednio było (przychód - koszty), a teraz jest (prognozowany przychód - koszty) - czy ty Rafis tak obliczasz zysk w swoim zeznaniu podatkowym. A tak wogóle to dlaczego 10 lat eksploatacji, ja bym przyjął 1000 i można by tym zyskiem sfinansować budowę AOW, i. "Jednak tego w podstawówce nie uczą..." - tak, masz rację, takich głupot w podstawówce nie uczą, 3. Postaram się, jak tylko będę miał trochę czasu, dotrzeć do sprawozdania finasowego z działalności lodowiska we wrocławskim Rynku - jeżeli okaże się, że nie ma zysku to przekażę księgowym, że "trafił sie kolejny zakompleksiony ludzik, który próbuje wylewac tu swoje żale. Jednak jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia to sie nie odzywaj bo bolą mnie takie typki szukajace dziuwy w całym." (tak Rafis określa tych, którzy nie dostrzegają zysku finansowego w działalności lodowiska), albo może był zysk tylko ktoś go zdefraudował? 4. Rafis, naprawdę nie miałem zamiaru wypowiadać się przeciwko lodowisku w Rynku (chociaż uważam, że to paranoja i pokazówka - ale nie tutaj o tym rozmawiać). Chciałem tylko sprostować pomyłkę <orła> i jak o tym wspomniałem w punkcie 1. zakończyło się to sukcesem, niektórzy jednak tego nie przyjmują do świadomości. z poważaniem toka95 PPS. A jeszcze miałem podziękować za naukę. Staram się nie wypowiadać po <Ditranie> i <Rafisie> (tym drugim) ze względu na poziom kultury w ich wypowiedziach. Od tej pory będę się starał postępować podobnie z Twoimi wypowiedziami, boś nieprzemakalny, ma być "po twojemu" a jak nie to "zakompleksiony ludzik" lub "żal dupkę ściska" (przepraszam innych forumowiczów za ten cytat). A ja w swoim zeznaniu podatkowym uwzględniam przychód, a nie prognozowany przychód. Bye Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzeł Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.04, 18:59 > gdzie dzieciarnia może pojeździć na lodzie bez narażania się na wdychanie > oparów nikotynowych wydalanych przez tłumy gapiów oblegających bandy lodowiska Buahahahaha!!! Stary rozwaliłeś mnie :))))) Trzebaby zrobić konkurs na najbardziej idiotyczny argument przeciwko lodowisku w rynku, ten jest najlepszy jaki do tej pory słyszałem. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Stadion Śląska 20.11.04, 21:59 Gość portalu: orzeł napisał(a): > informacje na ten temat.Kiedyś czytałem że te ponad 300tys. zysku to jest na > czysto czyli 300tys.zysk + zwrot 800tys.zaiwestowanych, czyli razem ponad 1100 E. Raczej 300 tys. to przychód. Ale w ciągu 3 lat powinno się zwrócić, a planują je chyba nieco dłużej eksploatować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & Re: Stadion Śląska IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 18.01.05, 14:43 www.archipelag.com.pl/grupa-studio.php?KatID=3010300&ArtID=1276 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RP Re: Stadion Śląska IP: *.core.lanet.net.pl 18.01.05, 16:07 Średnio nienajgorzej :) Wiele się chyba z tego 'trupa' wykrzesać nie da. Ta najmniejsza trubuna jakoś śmiesznie się prezentuje, wydaje mi się tu zdecydowanie pomniejszona. Ale na ewentualne euro2012 to się on nie będzie nadawał - trzeba zbudować nowiutki, świeżutki, większy, taki jak w AlianzArena Monachium :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzeł Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.05, 15:23 Rozumiem,że to tylko jedna z koncepcji, a przetarg dopiero się odbędzie.Może być, tylko trochę mało miejsc.Powinno być przynajmniej 18-20tys tak jak pierwotnie zakładano.Ale jeśli rzeczywiście powstanie ten nowy stadion na ME to ten wystarczy,wtedy ważniejsze mecze Śląsk będzie rozgrywał na nowym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.05, 17:11 Dużo na temat stadionów we Wrocławiu mówili przed chwilą w informacjach TeDe o 16:45. Jest już przesądzona modernizacja stadionu na oporowskiej, która ma kosztować 40 mln i zacznie się w tym roku. Z pewnych rzeczy wiadomo też, że miasto poczyni spore inwestycje na stadionie na Niskich Łąkach. Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: Stadion Śląska 20.01.05, 17:22 Powiem szczerze że ten projekt mnie z nóg nie zwala. 40 mln za stadion dla 9500 wrocławskich kibiców (+3000 dla gości) to trochę dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.05, 17:27 10 mln euro za stadion ze "wszystkimi" bajerami to naprawdę nie jest wielka suma. Chyba lepiej żeby był najlepszej jakości, zrobiony porządnie, a nie był kolejną prowizorką? Otrzymanie przez Polskę organizacji Euro, to na razie tylko pobożne życzenia, odległa perspektywa...a jeżeli Śląsk ma grać w ekstraklasie za 2 lata (w co wierzę), to musi mieć porządny obiekt, spełniający wszystkie wymagania FIFA... Cieszmy się, że wogóle chcą modernizować Oporowską, bo jeszcze kilka lat temu sprawa stadionu mało kogo obchodziła w UM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RP Re: Stadion Śląska IP: *.core.lanet.net.pl 20.01.05, 17:42 a jeżeli Śląsk ma grać w ekstraklasie > za 2 lata (w co wierzę), to musi mieć porządny obiekt, spełniający wszystkie > wymagania FIFA... - UEFA nie FIFA - dla formalności ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Stadion Śląska IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 16.06.05, 22:54 www.archipelag.com.pl/grupa-studio.php?KatID=3010300&ArtID=1276 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & Re: Stadion Śląska IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 30.01.05, 15:35 Dzisiaj w CZASIE DLA WROCŁAWIA A.Grehl mówił że modernizację stadionu na Oporowskiej zaprojektuje znany warszawski architekt specjalizujący się w projektowaniu obiektów sportowych,Wojciech Zabłocki. Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks To już się robi śmieszno tragiczne 12.04.05, 15:23 To już się robi śmieszno tragiczne. Co roku słyszę że stadion będzie remontowany od następnego roku. A od jakiegoś czasu jest już facet który bierze 4000 netto miesięcznie. Co on robi w czasie swojej pracy? www.wroclaw.naszemiasto.pl/sport/465938.html Piłkarze wrocławskiego Śląska na razie zostają przy Oporowskiej. Wiosną 2006 roku, prawdopodobnie na kilkanaście miesięcy, będą musieli poszukać sobie innego boiska. Wszystko przez planowaną modernizację stadionu, kiedyś należącego do wojska, dziś będącego własnością gminy. – Projekt wykonuje profesor Wojciech Zabłocki. Do końca kwietnia pewnie będzie już gotowy. W maju powinniśmy otrzymać pozwolenie na budowę. Obiekt pomieści około 12 tys. kibiców. Dobudujemy dwie nowe trybuny za bramkami, które – podobnie jak główna – zostaną także zadaszone. Całość inwestycji (ma być zakończona w 2007 roku) szacujemy na 45-50 mln złotych. Z tyłu, na miejscu obecnego targowiska, powstanie boisko ze sztuczną trawą – wyjaśnia Marek Danielak, pełnomocnik prezydenta Wrocławia ds. modernizacji stadionu Śląska. Na zmodernizowany obiekt (oczywiście z podgrzewaną murawą) można będzie wejść nie tylko od ulicy Grabiszyńskiej. Bramy znajdą się również przy placu Srebrnym oraz ulicy Kruczej. Zdaniem Marka Danielaka w tym roku przy Oporowskiej rozpocznie się montaż oświetlenia (cztery maszty). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . ...............Przebudowy nie będzie.............. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 11.06.05, 09:10 serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,1780264.html "...Rafał Dutkiewicz, który zapewnia, że w 2006 zostanie zakończona modernizacja obiektu przy ulicy Oporowskiej..." CZAS MIJA. ABY DOTRZYMAĆ OBIETNICY JEST GO CORAZ MNIEJ. CO DUTKIEWICZ POWIE POD KONIEC 2006 ROKU? www.slasknet.com/?nr=2212 "...Jeśli chodzi o stadion, to wszystko zależy od władz miasta. Remont stadionu przy ul. Oporowskiej miał ruszyć latem, jednak nie zanosi się na to. Wszystko wskazuje, że jesienne mecze w 2 lidze WKS będzie nadal rozgrywał na tym obiekcie i przenosiny na Stadion Olimpijski nie będą konieczne..." fanslask.aha.pl/modules.phtml?name=News&file=article&sid=1457 Pamiętacie jeszcze kampanię prezydencką (chodzi tu nam o wybór prezydenta Wrocławia) sprzed prawie trzech lat? Stawialiśmy na Frasyniuka, który ostatecznie miał trzeci rezultat. Wygrał Dutkiewicz z Platformy bywatelskiej. W swojej kampanii mówił, że Wrocławiowi jest potrzebny stadion piłkarski. Cwany pyrus (Dutkiewicz jest poznaniakiem) jakby kontrując Frasyniuka obiecywał modernizację obiektu przy ulicy Oporowskiej. Teraz, gdy od wyborów minęło już sporo czasu, o konieczności modernizacji obiektu mówi się coraz mniej. W zasadzie nie mówi się wcale. Coś tam jeszcze bąknie na ten temat Danielak (były szef jednego z MOSiR-ów), ale jego właśnie oddelegowano do robienia zamieszania wokół stadionu. Zresztą sam w chwilach szczerości wyznaje, że jeśli chodzi o stadion, to już jest niemal wszystko, jedynie pieniędzy nie ma. No, to znaczy, że nie ma nic. Teraz powoli zbliżają się wybory parlamentarne. Oj, będzie się działo, będzie. Zapewne stadion Śląska zostanie zaszczycony odwiedzinami polityków różnej maści. Pewnie pojawi się na nim także sam imć Prezydent, wszakże Platforma potrzebuje głosów, a niedawni wielbiciele schetyny spod znaku koszykówki raczej przestali za posłem przepadać. A prawda jest taka, że kręgi zbliżone do władz miasta coraz jednoznaczniej mówią o zaprzestaniu prac modernizacyjnych na Oporowskiej. Można zatem stwierdzić, że gadanie Dutkiewicza o konieczności budowy nowoczesnego stadionu piłkarskiego we Wrocławiu była zwykłą bzdurą wyborczą. Owszem, na pewno poznaniak będzie chciał wmówić nam, że głupawe gadki o przebudowie Stadionu Olimpijskiego z okazji mających się odbyć w Polsce mistrzostw Europy to jeden i ten sam plan. O tym, czy mamy szanse na ME, redakcja Fana ma swoje zdanie. Odmienne od tych, którzy głoszą swoje chore idee. Zresztą o Euro 2012 mówić ci sami ludzie, którzy niedawno bredzili coś o Expo. O tym, jak Dutkiewicz wydutkał tych spośród sympatyków futbolu, którzy na niego głosowali część ludzi we Wrocławiu już wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: ...............Przebudowy nie będzie......... IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 11.06.05, 10:16 "Pamiętacie jeszcze kampanię prezydencką (chodzi tu nam o wybór prezydenta Wrocławia) sprzed prawie trzech lat? Stawialiśmy na Frasyniuka, który ostatecznie miał trzeci rezultat. " ups to rzeczywiscie nie bedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzeł Re: ...............Przebudowy nie będzie......... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.05, 12:15 Hahaha! Redakcja Fana jak zwykle wie wszystko najlepiej. Nawet nie chce mi sie tego komentować. Chyba najlepiej pasuja tutaj słowa jednego z właścicieli piłkarskiego Śląska Janusza Cymanka, który powiedział kiedyś: "jak ktoś jest głupi i wie że jest głupi to tak naprawde taki głupi jeszcze nie jest. Najgłupszy jest ten który jest głupi i nawet o tym nie wie a wydaje mu sie że wie wszystko" :) Przynajmniej to powiedzenie prezesowi się udało bo niestety mimo dobrych chęci to on jest w znaczym stopniu odpowiedzialny za długi i obecną sytuację klubu. Mam nadzieje że wreszcie znajdzie się ktoś z kasą i zainwestuje jakieś konkretne pieniążki w Śląsk. Co do budowy stadionu to jestem spokojny. Trochę to się wszystko przeciąga ale w końcu ruszy. A tak na marginesie, dziś (godz.17) na Oporowskiej piłkarskie święto, ostatni mecz Śląska w 3 lidze i feta z okazji awansu. Można śmiało przyjść bedzie wesoło i bezpiecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . .......Jak to robią w innych miastach........ IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 11.06.05, 10:05 Kraków www.wisla.krakow.pl/pages/fotos/gall_5047_008.jpg www.wisla.krakow.pl/pages/fotos/gall_5040_001.jpg www.wislakrakow.com/pictures/mecze/20050430liczka/095_031a.jpg www.wisla-krakow.net/rys/20maj/3.jpg www.wisla-krakow.net/rys/21maj/7.jpg img.photobucket.com/albums/v667/juunior/stadion/01062005/P6010509_resize.jpg img.photobucket.com/albums/v667/juunior/stadion/01062005/P6010505_resize.jpg Poznań www.lechpoznan.com/zdjecia/trybuna/2704/p1010035.jpg www.lechpoznan.com/zdjecia/trybuna/2704/p1010176.jpg budowa.maroonpoint.com/472.jpg budowa.maroonpoint.com/619.jpg Kielce stadionkorony.livenet.pl/sk/foto/050507_Grzeslaw/big//1.jpg www.mosir.kielce.pl/infosite/budowa/grafa/rp6.jpg www.mosir.kielce.pl/infosite/budowa/grafa/rp4.jpg www.mosir.kielce.pl/infosite/budowa/grafa/rp9.jpghttp://stadionkorony.livenet.pl/sk/foto/050604_Grzeslaw/big//2.jpg stadionkorony.livenet.pl/sk/foto/050604_Grzeslaw/big//4.jpg stadionkorony.livenet.pl/sk/foto/050604_Grzeslaw/big//5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: .......Jak to robią w innych miastach........ IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 11.06.05, 16:50 Panie Prezydencie,jak sie cos obiecuje to sie slowa dotrzymuje.Wyciac te ogrodki na Oporowskiej i wystarczy miejsca na nowy stadion i parkingi.W okolo stadionu znalazlo by sie tez pare miejsc do parkowania np zrownanie z ziemia Gorki Pafawagu.Znakomitym miejscem na nowy stadion sa Pola Marsowe.Bliskosc Olimpijskiego(Zuzel)i sobota dla kibicow w jednym miejscu bez robienia zbednych kilometrow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis kilka wyjasnien i spostrzezen :) IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 11.06.05, 17:23 chciałbym sprostowac kilka spraw: 1) po pierwze to nie bedzie stadion Śląska tylko stadion miejski miasta Wrocławia wiec prosiłbym sie nie przyzwyczajac do tego ze jest to stadion Ślaska.Bedzie on tak samo Ślaska jak i POlaru itp. 2)Żale mozna bedzie wylewac dopiero w sylwestra 2006 bo z tego co widziałem taki miał byc termin modernizacji stadionu. 3) smieszy mnie tekst kibiców, którzy "straszą" że na kogos nie zagłosują. Nie dosc ze liczebnosc jest mała to jeszcze wiekszosc nie chodzi na wybory :) No i na koniec takie moje wrażenie, że bardzo ciezko bedzie znaleźc jakiegos sponsora dla tej drużyny. Główną przyczyna sa "kibice", jak patrze na te bluzgi na Schetyne to nie dziwie sie np panu Pilchowi, ż enie chce sie w to pchać. Nie dosc ze trzeba spłacac długi to jeszcze gdyby zechciał kiedyz zrezygnowac to jego imie będzie mieszane z błotem.Marna perspektywa.No i po raz kolejny pokazaliscie klase w Nowej Soli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: kilka wyjasnien i spostrzezen :) IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 11.06.05, 19:11 Rafis,mowisz tak jagby politycy nie bluzgali.Jezeli pan Plich znalazl by sie w Slasku i dopomogl temu klubowi wyjsc z kryzysu to po jego odejscu wydaje mi sie ze bylby osoba mile wspominana. Tak jak sie wspomina niekturych pilkarzy ktorzy grali dla tego klubu i jego kibicow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: kilka wyjasnien i spostrzezen :) IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 11.06.05, 21:15 Gość portalu: dziadek napisał(a): > Rafis,mowisz tak jagby politycy nie bluzgali.Jezeli pan Plich znalazl by sie w > Slasku i dopomogl temu klubowi wyjsc z kryzysu to po jego odejscu wydaje mi sie > > ze bylby osoba mile wspominana. Tak jak sie wspomina niekturych pilkarzy ktorzy > > grali dla tego klubu i jego kibicow a o co chodzi z tym bluzganiem? Politycy to tez w pewnej czesci bydło ale akurat publicznych bluzgów to nie słyszałem ale nie wiem co to ma do rzeczy. Akurat "kibice" Ślaska na ostatnim meczu w Nowej Soli narozrabiali jak sie bawi "szlachta z Wrocławia". Poza tym chyba jednak ten awans w dosc duzej czesci zawdzięczaja Schetynie ajakos wdziecznosci nie widze-łagodnie mówiąc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Musaszi Re: kilka wyjasnien i spostrzezen :) IP: *.osiedla.net 11.06.05, 22:29 Dzisiaj kibice WKS znowu udowodnili, ze biorac pod uwage kulture, miejsce tego klubu jest raczej ponizej 3 ligi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . CZY PREZYDENT DOTRZYMA OBIETNICY? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.06.05, 01:20 Wszyscy którzy tutaj piszecie macie jakąś rację. Nie będę wnikał w szczegóły bo każdy ma swój pogląd na temat potrzeb Wrocławia, na temat prawdziwych kibiców, na temat działaczy i wrocławskich chuliganów. Zastanawia mmnie jedno: CZY PREZYDENT DOTRZYMA OBIETNICY? BO JEŚLI TO PRAWDA ŻE "...Wszystko wskazuje, że jesienne mecze w 2 lidze WKS będzie nadal rozgrywał na tym obiekcie i przenosiny na Stadion Olimpijski nie będą konieczne..." TO DO KOŃCA 2006 ROKU CIĘŻKO MU BĘDZIE WYROBIĆ. Marzy mi się aby pod koniec 2006 roku ktoś napisał: „I co głupi kropku? Nie miałeś racji a prezydent dotrzymał SWOJEGO SŁOWA” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . ...........................Prezyd ent jednak kłamał IP: *.e-wro.net.pl 28.04.06, 20:25 PREZYDENT JEDNAK KŁAMAŁ i teraz wycofuje się ze swoich obietnic. W 2003 obiecywał nowoczesny stadion przy Oporowskiej a teraz wycofuje się z obietnic. W 2006 obiecuje nowoczesny Olimpijski tyle że trzeba czekać kolejnych ładnych kilka latek. Czy dotrzyma słowa? Wątpię, bo nie wiem w jaki sposób z zabytku można zrobić nowoczesny stadion. Nie wierzę mu, bo mnie już raz okłamał. I ligi ani klasowej drużyny nie będzie we Wrocławiu z prostego powodu. We Wrocławiu nie ma stadionu który by spełniał bardzo niskie wymogi jakie stawia PZPN dla stadionów I-ligowych. Nie da się stworzyć klasowej drużyny bez gry w I lidze a nie da się zagrać w I lidze bez odpowiedniego stadionu. Dziękują władzom Wrocławia za lata zaniedbań. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=41018906 "...W programie dla jednej z lokalnych telewizji Prezydent Wrocławia, Rafał Dutkiewicz na spółkę z pełnomocnikiem ds. remontu stadionu przy Oporowskiej, Markiem Danielakiem przedstawili swoje stanowisko dotyczące najbliższej przyszłości w/w obiektu. Walka o EURO 2012 powoduje znaczne zmniejszenie budżetu, a co za tym idzie zaniechanie zaplanowanych wcześniej prac..." Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel-wroclawianin Re: ...........................Prezyd ent jednak 03.06.06, 10:41 Czy prokuratura zajmie się przebudową stadionu przy ul. Oporowskiej? A może redaktor Brzozowski-specjalista od afer by coś powęszył? Chyba że dalej boi się Schetyny i jego kolesiów którzy mogą dać po łapach. RZĄDAM KONTROLI NIK, bo to co wyprawia miasto przy pseudoremoncie stadionu przy ul. Oporowskiej woła o pomstę do nieba! Już nawet mają tego dość sami kibice!!!!! "Śmietnik za 3 miliony" -To, co dzieje się na stadionie Śląska to skandal!- mówi wzburzony radny Janusz Ornatowski. Zrobiono niewiele, a wydano 95 procent środków, które Rada Miejska przeznaczyła na remont Oporowskiej jeszcze w 2005 roku. Na co poszły 3 miliony? - pyta radny. Robotnicy snujący się po stadionie i znikające niczym w studni bez dna pieniądze podatników - tak wygląda remont. Fakt dotarł do sprawozdania pełnomocnika prezydenta miasta ds. modernizacji obiektu Marka Danielaka. Ten dokument bulwersuje! Zdziwienie budzi pozycja wyceniona na 1 mln 265 tys. złotych. W pozostałych punktach wymieniono koszty takich drobiazgów jak zakup dwóch kontenerów czy sprzętu do nawadniania boiska. Tymczasem tu, do jednego wora, wsadzono: budowę ogrodzenia zewnętrznego, budowę trafostacji i wyburzenie budynków od strony Grabiszyńskiej. To trzy pozycje, nie mające ze sobą nic wspólnego. Wygląda to na próbę ukrycia kosztów. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PIERWSZY ETAP PRAC ZAKOŃCZYĆ SIĘ MIAŁ 28 LUTEGO. NIE UKOŃCZONO GO DO DZISIAJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wtedy Danielak tłumaczył się ciężką zimą. Teraz pewnie jest za gorąco na budowę. źródło: Fakt Przypomnę co Dutkiewicz mówił w 2003 roku: serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,1780264.html Szybciej dorobimy się nowoczesnego stadionu niż klasowej drużyny piłkarskiej - mówił wczoraj na spotkaniu z dziennikarzami prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz, który zapewnia, że w 2006 zostanie zakończona modernizacja obiektu przy ulicy Oporowskiej. Jest już połowa 2006 roku. NO I CO Z OBIETNICAMI PANIE DUTKIEWICZ? NA CO POSZŁY WYDANE PIENIĄDZE? MAM NADZIEJĘ ŻE ZAINTERESUJĘ SIĘ TYM PROKURATURA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Prezydent nie dotrzymał obietnicy IP: *.e-wro.net.pl 30.12.06, 14:17 Gość portalu: . napisał(a): > Marzy mi się aby pod koniec 2006 roku ktoś napisał: „I co głupi kropku? Nie > miałeś racji a prezydent dotrzymał SWOJEGO SŁOWA” No i nie dotrzymał obietnicy. Wydano kupę milionów a z remontu śmieje się cała Polska www.slaskwroclaw.pl/galeria/trybuny/02.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYSZALIK Re: Stadion Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 01:37 NIE CHCEMY U NAS WE WROCŁAWIU STADIONU, SZALIKI WON NA WIEŚ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.05, 10:14 Ten cytat z pisemka "Fan Śląsk", to typowy bełkot Romana Zielińskiego, który dzięki między innymi takim bredniom stracił już szacunek i poważanie u większości starych i młodych kibiców Śląska. Uwierzycie, że Zieliński przez pewien czas bawił się nawet w wielkiego dziennikarza sportowego we wrocławskich mediach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Nie rozmawiamy o Zielińskim, Cymanku i kibicach IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.06.05, 10:41 Nie rozmawiamy o Zielińskim, Cymanku i kibicach i nie wiem czemu ciągle zmieniacie temat. Rozmawiamy o obiecanej inwestycji której nie ma. A to już jest wypowiedź działaczy: "...Wszystko wskazuje, że jesienne mecze w 2 lidze WKS będzie nadal rozgrywał na tym obiekcie i przenosiny na Stadion Olimpijski nie będą konieczne..." Na podstawie tej wypowiedzi mniemam że remont się odwleka w nieskończoność, bo jeśli im nikt nic nie mówi aby sobie szukali nowego stadionu na czas remontu to znaczy że nic się nie dzieje. Chyba że ktoś zamierza na tydzień przed meczem wjechać koparkami nie informując o tym nikogo. A mi chodzi tylko o jedno. Jeśli nie zacznie się remontu na jesień tego roku to wątpię aby go zakończono do końca 2006. A jeśli nie zaczną remontu w tym roku to KIEDY? I jak to się ma do obietnic prezydenta? Tylko o to mi chodzi a wy się czepiacie Zielińskiego, Cymanka i kibiców i wszystkiego tylko nie sedna sprawy. Nie oni są tematem tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Nie rozmawiamy o Zielińskim, Cymanku i kibica IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 12.06.05, 11:07 podchodząc do sprawy z technicznego punktu widzenia to wszystko mozna zrobic nawet w rok. Trudno wyrokowa ckiedy skonczy sie ten remont skoro juz raz był przetarg i ani jedna firma sie nie zgłosiła :) W kazdym razie ja bardziej martwiłbym sie o druzyne i o to czy zostanie dopuszczona do rozgrywek 2 ligii niz o stadion(bo predzej czy później powstanie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Re: Nie rozmawiamy o Zielińskim, Cymanku i kibica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.05, 11:13 Wstawiłeś tekst Zielińskiego, więc go skomentowałem. Takimi między innymi metodami kibice Śląska szkodzą temu klubowi. To co się stało w końcówce wczorajszego meczu, a kilka dni wcześniej w Nowej Soli prawdopodobnie ostatecznie odstraszyło kilku biznesmenów, którzy mogli sponsorować ten zespół w przyszłym sezonie, w II lidze. Jak tak dalej pójdzie, to nie będzie dla kogo budować, modernizować stadionu. Po prostu tego klubu nie będzie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nie rozmawiamy o Zielińskim, Cymanku i kibica IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.06.05, 11:16 Rafis ja wiem że martwisz się o drużynę bo wiedzę o niej czerpiesz z Wyborczej a fakty ZAWSZE się różnią od tego co ona przedstawia. www.slasknet.com/?nr=2212 "...Nie ma zagrożenia, że Śląsk nie dostanie licencji na grę na zapleczu ekstraklasy. Z dłużnikami podpisane są ugody i zaległości są sukcesywnie spłacane..." Mimo wszystko jeszcze raz piszę że rozmawiamy o obietnicy prezydenta. I interesuje mnie to co on robi aby z niej się wywiązać. Śląskowi i kibicom można zarzucać dużo i dużo tym pisać ale nie w tym wątku bo on porusza inny problem. Problem wypowiedzi prezydenta który jak nikt inny powinien wiedzieć co obiecuje Odpowiedz Link Zgłoś
mirek68 Re: Nie rozmawiamy o Zielińskim, Cymanku i kibica 12.06.05, 12:00 Rafis a jeśli chodzi o dopuszczenie drużyny do rozgrywek to jedynym problemem może być jedynie stadion a raczej jego brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nie rozmawiamy o Zielińskim, Cymanku i kibica IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.06.05, 12:04 No na II ligę chyba jendak wystarczy bo są kluby z gorszymi stadionami (tak mi się wydaje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoj stary Re: Nie rozmawiamy o Zielińskim, Cymanku i kibica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.05, 20:10 a moze to jednak ty nie wiesz co pleciesz?? Slask od lat podpsuje ugody i notorycznie je lamie!! wystarczy, ze jeden z wierzycieli bedzie mial tego dosyc i nie zawrze kolejnej ugody ze zlodziejami i oszustami, wtedy o awansie mozna spokojnie zapomniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Tak wygląda stadion obecnie IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.06.05, 12:06 Obrazy panoramiczene z trybuny odkrytej i środka boiska przygotowane przez "bandytów którym tylko zadymy w głowie" www.oporowska.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Tak wygląda stadion obecnie IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 12.06.05, 12:11 mnie chodzi takz eo to czy ta druzyna utrzyma sie finansowo w tej drugiej lidze. Za Schetyny było skromnie ale cos tam płacił a teraz? Po awansie zawsze jest optymizm ale potem przychodza twarde realia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tak wygląda stadion obecnie IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.06.05, 12:34 Może być różnie ale czy to ma być usprawiedliwieniem dla zaniechania remontu stadionu? Jeśli tak to niech prezydent o tym powie. Zapewniał głośno w prasie o remoncie stadionu: "...Rafał Dutkiewicz, który zapewnia, że w 2006 zostanie zakończona modernizacja obiektu przy ulicy Oporowskiej..." To niech teraz potwierdzi albo niech powie publicznie że Śląsk to dziady i nie ma dla kogo remontować stadionu. Czym się różnił Śląsk w 2003 roku od tego? Tym że był w nim Schetyna a teraz go nie ma? Czy Dutkiewicz remontując stadion chciał pomóc koledze Schetynie a teraz już mu się nie spieszy z remontem? Jeśli potrafił na łamach prasy się chwalić o remoncie stadionu to niech teraz się pochwali czemu ten remont się odwleka i niech nikt nie pisze że firmy się nie zgłosiły do przetargu bo świadczy to TYLKO I WYŁĄCZNIE o tych co ten przetarg organizowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Tak wygląda stadion obecnie IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 12.06.05, 12:44 to napisz do UM albo do jakiejs gazety, nas sie pytasz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tak wygląda stadion obecnie IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.06.05, 12:51 No prawda. Muszę gdzieś wylać swój żal i pewnie dlatego tu piszę. Ale jeśli Gazeta Wyborcza informuje że prezydent chce remontować stadion to i ja mam prawo na forum Wyborczej to komentować. Nawet gdy te komentarze są po 2 latach. W grudniu 2006 też się przypomnę i mam nadzieję że będę dziękował prezydentowi za ładny stadionik a jeśli nie to będę pisał wszędzie po 10 razy jak to prezydent nie dotrzymuje obietnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Musaszi Kiedy? IP: *.osiedla.net 12.06.05, 14:13 Sprowadzajac sprawe stadionu tylko do obietnic wyborczych prezydenta warto rowniez przytoczyc pozostale kwestie poruszane w trakcie kampanii. Nie mozna wybiorczo traktowac kazdej inicjatywy, poniewaz sytuacja lubi sie zmieniac i problemy istotne przed kampania moga spasc na dalszy plan w trakcie kadencji. jezeli remont tego stadionu rozpocznie sie przed koncem obcnej kadencji uwazam, ze slowo zostalo dotrzymane. Jesli nie, no coz, trzeba wziac pod uwage caly okres prezydentury i sprawdzic jak wyglada realizacja obietnic w pozostalych kwestiach, czy miasto rozwija sie w dobrym kierunku i czy zyje nam sie dzieki temu lepiej. Jesli chodzi o programy wyborcze, to 50% skutecznosc ich realizacji jest wedlug mnie szczytem tego czego mozemy sie spodziewac (w skali kraju). Poczekajmy, zobaczymy i pozniej bedziemy mieli prawo zdecydowac kto bedzie prezydentem Wroclawia w kolejnej kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Stadion Śląska IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 12.06.05, 20:45 Jedni pisza o bandytach drudzy o szalikach a jeszcze inni o kibolach.W takim razie zapytam sie czy w Poznaniu niema bandytow czy w Krakowie i Kielcach niema chuliganow.Odpowiedz jest prosta oczywiscie ze sa i to moze wieksi niz we Wroclawiu a mimo wszystko buduje sie tam ladne stadiony.Napewno nowe obiekty zapewniaja same w sobie wieksze bezpieczenstwo, podnosi sie jakosc i atrakcyjnosc dla przybylego na mecz kibica.Nie chce tutaj nikogo usprawiedliwiac ale taki stadion jaki jest na Oporowskiej w pewnym sensie zacheca mlodych ludzi do robienia niezdrowej atmosfery.Pan Prezydent robi dobra robote w naszym miescie i chwala mu za to bo do tej pory to co obiecal to zrobil.Jedna z tych obietnic jest nowy stadion a wiec czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzeł Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.05, 14:56 To może ja teraz coś niecoś wyjaśnie. Zaczne od tematu głównego - stadionu. Oczywiście że mozna go tak zaprojektować że problem chuligaństwa (przynajmniej podczas meczów) zniknie. Np. zrobic 15-metrowy płot, albo lepiej rów odzielający trybunę od boiska - takie rozwiazanie zastosowano przy nowej trybunie w Poznaniu. Młyn czyli sektor szalikowców równiez powinien być oddzielony płotem od reszty stadionu. Do tego jeszcze monitoring i problem z głowy. Jak zauważył Dziadek chuligani są wszędzie, nawet na zachodzie (Anglia,Holandia). Ale nie oni są problemem we Wrocławiu. Więcej szkody robi nieformalny szef kibiców - Roman Zieliński, który na łamach swojego Fana uprawia istną propagandę przeciwko Schetynie, UM i wszystkiemu co związane z PO. Ciekawe że jego nagonka rozpoczeła sie od momentu jego osobistego zaangażowania w polityke(startował w wyborach samorządowych z Bloku Frasyniuka) :). Pewna część kibiców ta bardziej podatna na manipulacje wierzy w jego treści. Ale rosnie tez grono jego przeciwników. Wg mnie to człowiek chory na władze. Jego polityka jest bardzo czytelna, czepia sie dosłownie wszystkiego żeby tylko dokopać Schetynie albo UM. Argumenty jakich używa sa czesto wrecz żenujące. Najbardziej śmieszy mnie to jak wytyka Dutkiewiczowi że pochodzi z Poznania. Ten przykład chyba mówi sam za siebie, ale to tak na marginesie. Zieliński ma teraz co chciał. Pewnie jest dumny z tego że przyczynił sie do odejścia Schetyny tylko ciekawe co bedzie jeśli nie znajdzie się szybko jakiś dobrodziej który wpakuje pieniadze w zadłużony na ok. 4mln klub. Widać nienawiść do Schetyny jest większa niż miłość do Śląska którą tak sie afiszuje red. naczelny Fana. Ta nienawiść do posła a takze do UM bierze z kilku powodów. M.in. z przekonania że istnieje spisek miasta przeciwko Śląskowi. Kilka lat temu pojawił wielki inwestor zagraniczny który chciał przejąć klub i wybudować nowoczesny stadion. Wg Zielińskiego miasto zablokowało ta inwestycje. Schetyna z kolei jest znienawidzony bo powiedział kiedyś publicznie że trzeba się zastanowić nad potrzebą istnienia piłki noznej we Wrocławiu a także wygonił szalikowców z koszykarskiej hali po tym jak zrobili zadyme po przegranym meczu w Hali Ludowej. Poza tym Schetyna wg Zielinskiego ma powiązania z G.Wyborczą i dwoma jej dziennikarzami którzy bardzo nieprzychylnie pisali o Śląsku przez wiele lat. Faktem jest że ich nastawienie zmieniło sie o 180 stopni kiedy w Śląsku rządził Schetyna. I może gdzies tu jest jakaś prawda, nie wiem. Jakby jednak nie było Schetyna zaangażował się w piłkę ratując klub przed upadkiem, załatwił sponsora i co trzeba podkreślić przeznaczył na to sporą część budżetu koszykarskiego Śląska co znacząco przełożyło sie na wyniki (dopiero 5 miejsce w lidze). To o czymś świadczy. Zieliński jednak nie potrafi tego docenić. Za to bardzo broni pana Cymanka który może i włozył dużo własnych pieniedzy ale tak jak pisałem wczesniej, obecne długi to w duzym stopniu jego zasługa (również byłych działaczy którzy teraz uciekaja od odpowiedzialności). Konflikty i wogóle wszystko to co działo sie w ostatnich latach wokół Śląska tworzy nieprzyjemna atmosfere i w takiej atmosferze jeszcze trudniej o inwestora. Ciekawe dlaczego tak naprawde zrezygnował pan Pilch? Takich pytań bez odpowiedzi jest wiele a najwazniejsze brzmi: co dalej ze Śląskiem? Tak w skrócie wygladają klimaty panujące na Oporowskiej z mojego punktu widzenia, czyli z punktu widzenia kibica którego interesuje na stadionie wyłącznie sportowy wynik. Dodam jeszcze tylko że wbrew temu co się mówi i co sie słyszy takich kibiców jest zdecydowana wiekszość. I jeszcze dwa słowa o stadionie. Pamietam jak Dutkiewicz mówił że budowa stadionu zbiegnie się z budową sali koncertowej. Jak wiemy budowa sali jeszcze nie ruszyła więc chyba wszystko idzie zgodnie z planem :) Na pewno wszystkie prace mozna wykonać w rok czasu. Jeśli nawet bedzie półroczne opóźnienie to też przeciez nie bedzie tragedii. Niestety inwestycje maja to do siebie że czesto się opóźniają. To u nas normalne wiec pozostaje cierpliwie czekać. Obecnie stadion na Oporowskiej wcale nie jest taki zły jak sie niektórym wydaje (głównie tym którzy nigdy na nim nie byli:)). Tak naprawdę brakuje mu tylko oświetlenia żeby spełniać wszystkie wymogi PZPN do gry w ekstraklasie. Wiekszość klubów drugoligowych ma zdecydowanie gorsze stadiony. Odpowiedz Link Zgłoś
ert3 Re: Stadion Śląska 14.06.05, 10:11 Wczoraj w TEDE gostek odpowiedzialny za inwestycje w UM mówił że po zgłoszeniu polskiej i ukraińskiej kandydatury do organizacji ME 2012 Totalizator Sportowy wstrzymał środki na współfinansowanie przebudowy stadionu na ul.Oporowskiej i w tym roku miasto z własnych środków zamontuje jedynie oświetlenie,ogrodzenie od strony ogródków działkowych i poprawi trochę istniejące trybuny,chyba że TS odblokuje obiecane środki,wtedy zacznie się budowa dwóch nowych trybun za bramkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Stadion Śląska IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 14.06.05, 10:15 po zgłoszeniu polskiej i ukraińskiej kandydatury do organizacji ME 2012 Totalizator Sportowy wstrzymał środki na współfinansowanie przebudowy stadionu na ul.Oporowskiej hmmm bardzo ciekawa reakcja :) to moze lepiej żebysmy jako miasto wycofali sie z grona tych 6 miast? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ert3 Re: Stadion Śląska 14.06.05, 10:25 Pewnie ilość środków jest ograniczona a Wrocław zgłosił SO do ME i TS zastanawia się czy nie przeznaczyć tych środków od razu na modernizację olimpijskiego a nie"topić"w Oporowskiej,chociaż oczywiście szkoda ale podobno jeszcze TS może odblokować obiecaną kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Stadion Śląska IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 14.06.05, 10:35 "topienie" to będzie w SO który jest zabytkiem i nowoczesnym stadionem już nigdy nie będzie, bo nie wolno go unowocześniać. Może być jedynie atrakcją architektoniczną dla turystów jak koloseum w Rzymie. Odpowiedz Link Zgłoś
martouf Re: Stadion Śląska 14.06.05, 11:19 Ja też jestem za budową nowego stadionu zamiast topić pieniądze w przebudowę Olimpijskiego. Nowy np. gdzieś na Żernikach, gdzie byłby dobry dojazd (samolot, kolej, autostrada), a nie na WW, z której jest jedno wąskie gardło i co się tam dzieje po dużej imprezie dobrze widać po GP na żużlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: Stadion Śląska IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 14.06.05, 14:28 Mediolan ma jeden stadion i dwie drużyny na światowym poziomie a Wrocław być może będzie miał 3 stadiony i...................;) Odpowiedz Link Zgłoś
ert3 Re: Stadion Śląska 15.06.05, 09:49 Moim zdaniem powinien zostać ogłoszony konkurs architektoniczny na projekt modernizacji stadionu Olimpijskiego,konserwator zabytków powinien oczywiście ustalić warunki przebudowy i wtedy byłaby szansa na sensowną przebudowę i uzyskanie ciekawego architektonicznie obiektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Stadion Śląska IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 15.06.05, 10:04 p. Prezydent mówi że budowa ruszy www.wroclaw.naszemiasto.pl/sport/487378.html "...We wtorek głos na temat Śląska zabrał także prezydent stolicy naszego regionu Rafał Dutkiewicz. – Śląsk to klub z ogromnymi tradycjami. Część historii Wrocławia. Dlatego trzeba dołożyć wszelkich starań, aby zespół awansował do I ligi, bo tam jest jego miejsce. W tej chwili rozpoczynamy modernizację stadionu przy ul. Oporowskiej, po to, by wrocławscy kibice oglądali swoją ukochaną drużynę nie tylko w ekstraklasie, ale także w ekstrawarunkach – podkreślił Rafał Dutkiewicz...." Za takie słowa a przede wszystkim za konkretne czyny będę go wielbił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.05, 11:14 Długów Śląska, a raczej pana Cymanka i tak miasto nie spłaci. A tu jest pies pogrzebany i przyczyna braku zainteresowania inwestowaniem przez biznesmenów w Śląsk. Długi, długi i jeszcze raz długi. Rozrabiający kibice, psujący wizerunek klubu to drugi poważny problem. Szkoda, że nie siedzieliście w sobotę obok pana Pilcha i nie widzieliście jego miny, jak grupa 'kibiców' Śląska nie potrafiła cieszyć się z awansu i wolała zadymę :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Stadion Śląska IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.06.05, 21:13 Wroclawianin przestan juz z tymi rozrabiajacymi kibicami.Piszesz tak jak by oni byli tylko we wroclawiu.Po meczu nie bylo zadnej rozruby a pan Plich jezeli by zainwestowal to napewno nie w kibicow tylko w druzyne.Odnosnie do stadionu olimpiskiego to powinni go zrownac z ziemia bo to jest ruina a nie zabytek.A jesli juz remontowac to tylko na potrzeby zuzla ale nie pilki noznej. Odpowiedz Link Zgłoś
capo_di_tutti_capi a propos Olimpia Stadion 15.06.05, 11:15 Moim skromnym zdaniem Stadion Olimpijski nie może być już nowoczesną areną. Po pierwsze: nachylenie trybun - pewnie oglądacie mecze i widzicie z jakiej perspektywy kibic ma możliwość oglądania meczu na nowoczesnym stadionie. Po drugie: modernizacja Olimpijskiego _musiała by_ wiązać się z modernizacją infrastrukury (drogi dojazdowe, parkingi etc.). Po trzecie: lokalizacja - owszem przed wojną było OK gdyż nie było aż tyle samochodów, ale dzisiaj, przy przepustowości dróg dostadionowych, nie ma szans, żeby sprawnie dostać/wydostać się stamtąd. Reasumując: Olimpia Stadion - obiekt ładny architektonicznie, położony w zielonej dzielnicy, kojarzącej się z wypoczynkiem, ale nie za bardzo przystający do _dzisiejszej_ sportowej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Miasto na tak. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.05, 11:29 wroclaw.naszemiasto.pl/sport/487731.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Stadion Śląska IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 16.06.05, 21:26 No to moze wreszcie cos sie ruszy z tym stadionem.Ale na tych wizualkach to wyglada troche marnie w porownaniu z Poznaniem albo Kielcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.05, 21:31 Jakich wizualkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Stadion Śląska IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 16.06.05, 23:03 www.achipelag.com.pl/grupa-studio.php?KatId=3010300&ArtId01276 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.05, 23:18 A jesteś pewien na 100%, że jest to ostateczna wersja projektu nowego stadionu na Oporowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzeł Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.05, 12:12 Ten projekt na szczęście nie będzie realizowany. Nad właściwym projektem pracuje właśnie architekt z Warszawy Wojciech Zabłocki. Mam nadzieje że bedzie lepszy, przede wszystkim wiecej miejsc, przynajmniej te 18tys. Bez sensu jest wg mnie ta trybuna dla vipów. Dziś mieści ona niecałe 4tys. miejsc a nowa ma być jedynie na 1,5tys. Nowe trybuny za bramkami też mogłyby być troche większe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Stadion Śląska IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 18.06.05, 20:29 Wykrzykniku mam nadzieje ze takie gowienko jak na tych zdjeciach nie bedzie budowane.Taki stadion jak kiedys mozna bylo zobaczyc na biletach Slaska to juz cos prezentowal chociaz tez nie byl zadurzy.Poprostu cos trzeba cos zrobic z tymi ogrodkami bedzie duzo bardzo duzo miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Stadion Śląska IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 18.06.05, 20:34 Orzel wkoncu pozytywna wiadomosc w sprawie tego stadionu.Byloby calkiem niezle jak by juz zaczeli cos budowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Stadion Śląska IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 19.06.05, 11:01 Z tego co słyszałem stadion który projektuje W.Zabłocki ma mieć pojemność 13,5 tys.i w 3/4 zadaszone trybuny i będzie przeznaczony wyłącznie na potrzeby polskiej ligi a na ME raczej SO lub nowy na 35 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzeł Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.05, 21:29 Ciesze sie że miasto chce zaangazować sie w klub :) może wreszcie nadejda lepsze czasy dla kibiców we Wrocławiu. Jesli chodzi o wielkość stadionu to padają różne liczby od 12 do 20tys. Moim zdaniem budowa obiektu na 13 tys. miejsc to troche marnowanie pieniedzy. Nie tak dawno na najciekawsze mecze Śląska w ekstraklasie przychodziło po 11tys. kibiców. Jeśli Śląsk wróci do I ligi to myślę że na nowy, bezpieczny, w całości zadaszony stadion przyjdzie znacznie wiecej ludzi, tym bardziej jak mecze beda rozgywane wieczorem przy jupiterach, a nie w godzinach pracy jak dotychczas. Za mały stadion to niezadowoleni kibice dla których zabrakło biletów i mniejsze wpływy do klubowej kasy. Wrocławiowi potrzebny jest stadion na przynajmniej 18- 20tys. i to jak najszybciej bo Olimpijski i ME to dalsza i ciagle niepewna przyszłość. Z budowy całkiem nowego stadionu nasze władze już chyba definitywnie zrezygnowały, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . ...................mija miesiąc za miesiącem i ... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 30.06.05, 17:47 Mija miesiąc za miesiącem i ... skończy się na remocie płotu ... a resztę? Jak zwykle w przyszłym roku :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 30.06.05, 17:51 Dzisiaj w Radio RAM ok. 15:00 wypowiadal sie pan Marek Danielak, szef zamieszania pod nazwa "remont Oporowskiej". W polowie sierpnia maja otrzymac zezwolenie i rozpoczyna sie tzw. remont. Na poczatek - monitoring i - ogrodzenie, ................a latem przyszlego roku trybuny i maszty oswietleniowe. Na calosc prac miasto i Totalizator Sportowy chca wydac 10 mln zlotych(GDZIE PO DRODZE WSIĄKŁO 30 MLN??????????). Jednym slowem, znowu pogadali, pogadali, a stadionu miec nie bedziemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.05, 18:14 Zapomniałeś tylko napisać, że to będzie pierwszy etap prac związanych z przebudową stadionu. Całość została podzielona na trzy etapy. Każdy następny będzie uzależniony od ilości pieniędzy przekazywanych przez Totalizator Sportowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 30.06.05, 18:22 W tym tempie prac nie można mówić o modernizacji stadionu tylko o kosmetycznych zabiegach a Dutkiewicz mówił: "...Rafał Dutkiewicz, który zapewnia, że w 2006 zostanie zakończona modernizacja obiektu przy ulicy Oporowskiej..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.05, 18:26 Zapewniać sobie zawsze może. To nie jego pieniądze i nie wykłada ich z prywatnej kieszeni. Znów jesteśmy uzależnieni od stolicy. W każdym z wariantów przebudowa stadionu i tempo prac uzależnione było od pieniędzy z Totalizatora Sportowego. I nic się w tej kwestii nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 30.06.05, 18:30 Jeśli kiedyś zapewniał w prasie że remont będzie to niech teraz w prasie wytłumaczy wszystkim dlaczego nie wywiązuje się ze swoich obietnic. Ja też mogę obiecywać a później zwalić wszystko na totalizator. Skoro obiecywał to oczywiste się wydawało że pieniądze na ten cel miał. To chyba logiczne ale jak widać nie dla polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.05, 20:52 Każdy coś obiecuje, ty pewnie wiele razy też. Wszystko udaje ci się zrealizować? Nie, to że ktoś coś obiecuje, nie znaczy, że od razu ma na to zabezpieczone pieniądze. Jesteś strasznie naiwny. Trudno też, żeby Dutkiewicz tłumaczył się za Totalizator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 01.07.05, 12:19 Niech się tłumaczy za siebie bo to on obiecywał a nie totalizator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.05, 12:46 Na piśmie obiecywał? Przysięgał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 01.07.05, 16:03 Żałosny jesteś jak Dutkiewicz. Pewnie też politykujesz tak beznadziejnie jak on? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.05, 16:08 Trzeba było wprost napisać, ze nie lubisz Dutkiewicza, a nie tyle się produkować. Nie byłoby prościej i bardziej przejrzyściej? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 01.07.05, 17:15 Nie lubię każdego wrocławskiego prezydenta za to że lata mijają a Wrocław który jest podobno taki wspaniały nie ma nawet stadionu który by spełniał wymogi PZPN a o wymogach UEFA nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 01.07.05, 17:24 A najbardziej nie lubię polityków którzy dużo gadają a mało robią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.05, 17:39 Ale Dutkiewicz nigdy nie był politykiem (przynajmniej takiego nie udawał i się na niego nie kreował). Gdyby miał budować ten stadion na zasadach czysto biznesowych, to pewnie by ten obiekt juz powstał. Ale miasto buduje go na zupełnie innych zasadach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: 30 mln gdzieś po drodze zajeb.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.05, 17:37 I to jest jedyny powód? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Tygodnik „Piłka Nożna” - 1977 rok IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 30.06.05, 17:58 „Wiele się tu w ostatnich latach zmieniło na lepsze, w zasadzie jesteśmy zadowoleni z aktualnego stanu posiadania. Problemem jest tu tylko stadion. Ten istniejący przy ul. Grabiszyńskiej ma dobra płytę, ale zdecydowanie zbyt małą widownię. Chcemy ją rozbudować do pojemności 40 tysięcy ludzi. Mamy już plany.” – powiedział Jerzy Kalitka przewodniczący sekcji piłki nożnej Śląska w wywiadzie dla tygodnika „Piłka Nożna” w 1977 roku. Wrocław czeka my czekamy! Kolejne 30 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Tygodnik „Piłka Nożna” - 1977 rok IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 30.06.05, 21:07 To dobrze ze przebudowa bedzie realizowana systematycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tygodnik „Piłka Nożna” - 1977 rok IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 01.07.05, 12:22 Gość portalu: Rafis napisał(a): > To dobrze ze przebudowa bedzie realizowana systematycznie. W jednym roku płotek, w drugim roku nowa murawa, w trzecim roku naprawa tablicy świetlnej, w czwartym roku zraszacze do trawy.... I to ma być modernizacja stadionu. Żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Tygodnik „Piłka Nożna” - 1977 rok IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.05, 12:45 Przeczytałeś co napisałem we wcześniejszych postach, czy je opuściłeś lub przeoczyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Tygodnik „Piłka Nożna” - 1977 rok IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 01.07.05, 20:40 jaki poziom sportowy klubu taka modernizacja :) nie zapominaj o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tygodnik „Piłka Nożna” - 1977 rok IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.07.05, 14:25 Gość portalu: Rafis napisał(a): > jaki poziom sportowy klubu taka modernizacja :) > nie zapominaj o tym. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=550&w=17644826&a=25080231 Gość portalu: Rafis napisał(a): > chciałbym sprostowac kilka spraw: > 1) po pierwze to nie bedzie stadion Śląska tylko stadion miejski miasta > Wrocławia wiec prosiłbym sie nie przyzwyczajac do tego ze jest to stadion > Ślaska. Rafis to wspaniałe miasto Wrocław kompromituje się tym stadionem a nie klub. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tygodnik „Piłka Nożna” - 1977 rok IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.07.05, 14:56 Gość portalu: . napisał(a): > Rafis to wspaniałe miasto Wrocław kompromituje się tym stadionem a nie klub. I TO NIE JEST TYLKO MOJE ZDANIE Stadion piłkarski przy Oporowskiej będzie zmodernizowany ".....Artur Brzozowski 21-10-2003, ostatnia aktualizacja 21-10-2003 21:33 KOMENTARZ ...Podobnie prowincjonalnie prezentuje się baza i infrastruktura piłkarska prawie 700-tysięcznego miasta Wrocławia. W całkowitą ruinę popada boisko nieistniejącego już Pafawagu, już wkrótce obiekt Ślęzy zostanie wchłonięty przez zoo, a stadion Polaru prezentuje się gorzej niż boisko treningowe słabego, amatorskiego klubu z zachodniej Europy. Natomiast stadion przy Oporowskiej już od dawna nie jest ani bezpieczny, ani funkcjonalny. To wstyd, że zdecydowanie nowocześniejsze stadiony piłkarskie mają: Lubin i zaledwie 20- tysięczne Polkowice. Piłkarski Wrocław od dawna marzy o silnej drużynie i stadionie z prawdziwego zdarzenia. Decyzja o modernizacji obiektu przy Oporowskiej to bez wątpienia jeden z lepszych pomysłów, podjętych przez władze tego miasta. Oby początek przebudowy stadionu stał się równocześnie momentem zwrotnym dla piłkarskiego Śląska. Niech siermiężna, trzecioligowa rzeczywistość na zawsze odejdzie w przeszłość. Bo nowoczesny stadion będzie stworzony, aby oglądać na nim efektowne widowiska piłkarskie. Na pewno nie te, trzecioligowe...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tygodnik „Piłka Nożna” - 1977 rok IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.07.05, 14:48 Gość portalu: Rafis napisał(a): > jaki poziom sportowy klubu taka modernizacja :) > nie zapominaj o tym. Rafis gdy Śląsk grał w III lidze to mu kibicowałeś tak przynajmniej wynika z tego co wyczytałem w archiwum forum (w każdym bądź razie dało się odczuć że jesteś z nim) a teraz gdy jest w II lidze (no niby lepszej) to drwisz z klubu i jego poziomu. Odnoszę wrażenie że twoje zainteresowanie klubem zbiegło się z tym gdy był w nim Schetyna i odeszło od niego razem z odejściem posła. Może się mylę ale tak to widzę. Ja nie wiem jak tacy ludzie jak ty mogą bez wyrzutów sumienia patrzeć w lustro. Przemyśl to bo jak nic widać że chęć modernizacji stadionu przez miasto również zbiegła się z przyjściem Schetyny do Śląska i razem z jego odejściem maleje tak jak twoje zainteresowanie klubem. Dla mnie te przesuwanie terminów w odległą przyszłość śmierdzi żałosną polityką malutkich ludzi, którzy załatwiają swoje interesy i prowadzą gierki jak małe dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Stadion Śląska IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 03.07.05, 19:46 Dochodza mnie sluchy ze oswietlenie na Oporowskiej bedzie przesuniete na puzniejszy termin.Jezeli to prawda to jest to poprostu zenada, chyba ze za tym kryja sie plany przesuniecia stadionu w miejsce ogrodkow.W takim pzypadku mozna taki manewr zrozumiec bo inaczej to smiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Stadion Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.07.05, 21:11 Dziadku poczytaj na temat finansowania tej inwestycji, a zwłaszcza fragmenty dotyczące Totalizatora Sportowego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Stadion na Oporowskiej nie spełnia wymogów II ligi IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.05, 17:51 Stadion przy Oporowskiej został przez PZPN warunkowo (na 1 miesiąc) dopuszczony do rozgrywek II ligi. Brawo! Od czasu gdy miasto przejęło ten stadion popada on w coraz większę ruinę. Na chwilę obecną nie spełnia nawet wymogów PZPN dla II ligi!!! A o pierwszej to możemy zpomnieć. DZIĘKUJĘ WŁADZOM WROCŁAWIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Stadion na Oporowskiej nie spełnia wymogów II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 10:47 A jak może spełniać stadion który jest w trakcie przebudowy. Zastanów się co piszesz. Przez dziesięciolecia ten obiekt był na śmiesznie niskim poziomie i nikomu to nie przeszkadzało. A teraz gdy wreszcie się go przebudowuje to jest krzyk. Co za ludzie. Cierpliwośc popłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel-wroclawianin Re: Stadion na Oporowskiej nie spełnia wymogów II 03.06.06, 11:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=550&w=17644826&a=42966384 Ty to nazywasz przebudową ??????????? To jest KPINA a nie przebudowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Stadion Śląska IP: *.korbank.pl 22.09.06, 15:58 OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Wrocław: dostawa, z montażem, dwóch trybun składanych na Stadion piłkarski przy ul. Oporowskiej 62 we Wrocławiu Publikacja obowiązkowa. SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY I. 1) Nazwa, adresy i osoby upoważnione do kontaktów: Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji, do kontaktów: Alina Onzol, ul. Wejherowska 2, 54-239 Wrocław, woj. dolnośląskie, tel. 071 3563501, 3548172, fax 071 3509766, e-mail: mosir@mosir.wroc.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Stadion Śląska IP: *.proxy.aol.com 23.09.06, 21:24 Poprostu caly ten smieszny remont to jakies nieporozumienie.Teraz to nawet trybuny chca postawic takie jak w cyrku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . (inny kropek) Re: Stadion Śląska IP: *.e-wro.net.pl 25.09.06, 18:50 > dostawa, z montażem, dwóch trybun składanych na Stadion piłkarski ręce opadają :( Odpowiedz Link Zgłoś
e-kibic Światła odpalone :) Dziękuję! 30.10.06, 22:57 Światła odpalone :) To tak niewiele jak na tak duże miasto jakim jest Wrocław ale to zawsze coś! Dziękuję tym, którzy do tego się przyczynili :) www.slaskwroclaw.pl/galeria/probaoswietlenia/index.html Odpowiedz Link Zgłoś