Dodaj do ulubionych

Chodzicie do magdonalda?

• upartamama Re: Chodzicie do magdonalda? 25.10.12, 14:17
      Jadam w maksyfie jak jestem na dłuższych zakupach, lub gdy jesteśmy gdzieś w trasie. Ostatnio były niezłe jaja jak zamówiłam dzieciom po hepymilu to syn frytek się nie tknął, z hamburgera musiałam mu wytrzeć keczup i ogórki a jak dostał paczkę to pierwsze się rzucił na jabłko.
      Ogólnie jadam tylko ze strefy za 3 ł, i smakuje mi ich kawa.
      • upartamama Re: Chodzicie do magdonalda? 25.10.12, 14:19
        no i ostatnio ten szejk mango maracuja. No pyszny.
    • beliska Re: Chodzicie do magdonalda? 25.10.12, 14:23
      Nie. Lubię zjeść smacznie, a tam nic mi nie smakuje.
      Nie gardzę szybkim zarciem, haburgery lubię, jednak na pewno nie takie.
      Moje dziecko lat 4 na razie nie wie, że istnieje cos takiego jak mac donald
      i o ile odkryje kiedys, to na własną rękę, bo ja jej tam nie zabiorę na pewno.
      Bez dorabiania ideologii, ot tak prostu nie przechodzi mi tam nic przez gardło
      prócz frytek, a na same frytki to szkoda fatygi. O ile frytki sa nadal takie same
      jak kilkanaście lat temu, gdy mac donalda odwiedziłam.
    • myelegans Re: Chodzicie do magdonalda? 25.10.12, 14:32
      NIe, nie bylam od lat 15 chociaz mieszkam w Stanach, tubylczy maz rowniez. My nie chodzimy, wiec i dziecko nie chodzi, jak bedzie samodzielny to niech idzie gdzie chce, chociaz mozg mu spralismy.
      Moj 8 latek nigdy nie byl, przez dluzszy czas myslal, ze McDonalds' to... sklep z zabawkami.

Ja sie bez bicia przyznaje, ze nie chodze do wszelkiego rodzaju fast foodowych chains, ze wzgledow ideologicznych bardziej niz zdrowotnych, wiec nie wspieram tego przemyslu wlasnym portfelem. Chociaz jako nie jedzacej miesa i powoli nabialu, nie ma tam specjalnego wyboru.

• papalaya Re: Chodzicie do magdonalda? 25.10.12, 15:48
        myelegans napisała:

>My n
        > ie chodzimy, wiec i dziecko nie chodzi, jak bedzie samodzielny to niech idzie g
        > dzie chce, chociaz mozg mu spralismy.
        >
        > Ja sie bez bicia przyznaje, ze nie chodze do wszelkiego rodzaju fast foodowych
        > chains,

tylko zamawiam 3 tuziny w White Castle czy Wendy's big_grin big_grin big_grin
    • hamerykanka Re: Chodzicie do magdonalda? 25.10.12, 14:58
      Moj maz zabiera nasza 4latke do McD lub Chicken File, kiedy jest brzydka pogoda na dworze a dziec sie nudzi (glownie w weekendy); maja tam place zabaw ze zjezdzalniami i dziecko wraca wymeczone i szczesliwe bo bawi sie z tuzinem innych dzieci, a maz w tym czasie czyta cos na Kindlu. Mala lubi po szalenstwie dostac Happy Meal.
      Przyjemne z pozytecznym.
    • guderianka Re: Chodzicie do magdonalda? 25.10.12, 15:31
      raz w rokuwink
      • papalaya nie 25.10.12, 15:43
        chodzę do berger kinga i piccahat bo mam bliżej, a łopper mi bardziej smakuje niż bigmak
    • imasumak Re: Chodzicie do magdonalda? 25.10.12, 16:10
      Od czasu kiedy moja dziewięciolatka wyrosła z zabawek magdonaldowych ( wink)), to w ogóle. Kiedyś mniej więcej co 2-3- miesiące.
    • paartycja Re: Chodzicie do magdonalda? 25.10.12, 16:14
      sporadycznie
      w całym swoim życiu byłam tam może z 5 razy,5-latka 2 razy a syn i mąż trochę więcej ale też bez przesady.
      ja raczej nie korzystam z fastfoodów bo i niespecjalnie mi smakują i staram się zdrowo odżywiać-ale nie demonizuję,wszystko jest dla ludzi
    • paniusiapobuleczki Re: Chodzicie do magdonalda? 25.10.12, 16:47
      Czasami chodzimy, ogólnie uważamy, że podczas podróży magdonald jest wybawieniem.
    • jola-kotka Re: Chodzicie do magdonalda? 25.10.12, 16:58
      Nie.
    • anel_ma Re: Chodzicie do magdonalda? 25.10.12, 17:04
      zaliczamy czasem MD w trasie samochodowej na wyjazd, czy wakacje
      miło jest wejść do chłodnego, czystego pomieszczenia w upalne lato, dziecko się wybiega na placu zabaw, my wypijemy kawkę...
      "no co dzień" raczej nie korzystamy
      • anel_ma Re: Chodzicie do magdonalda? 25.10.12, 17:10
        no i toaleta jest czysta, w trasie się przydaje
        ostatnio w MD w Płocku przeczekiwaliśmy megaburzę i ulewę w sierpniu
    • yenna_m Re: Chodzicie do magdonalda? 25.10.12, 17:11
      do magdonalda tylko na makflery
      wolimy kejefsyfa big_grin
      • monhann2 Re: Chodzicie do magdonalda? 25.10.12, 17:36
        Nigdy po to aby jesc. Jedynie po kawe, czasem kiedy nie ma w poblizu nic innego np Starbucks. Kawe w McD jest niezla. No i do toaletysmile Np na wycieczce w Rzymie toalety w McDonaldsie byly najczysciejsze!!!
    • jak_matrioszka Re: Chodzicie do magdonalda? 25.10.12, 19:16
      Chetniej do KFC.
      • mysz1978 Re: Chodzicie do magdonalda? 25.10.12, 19:30
        z dziecmi sporadycznie, sama czasem (bez dzieci) wstapie po drodze z pracy smile Na cos malego - zazwyczaj frytki.
        • olinkaokraglinkamama Czy cotygodniowa wizyta z dziećmi 2-3 l. jest ok? 25.10.12, 20:52
          Odpowiadając na pytanie ja bywam 2-3 razy do roku z racji tego, że mam daleko, kiedyś bywałam częściej.

Chciałabym sie was zapytać czy dzieci 2-3 letnie powinny tam jadać?
          Moja siostra zabiera tam na weekendy swoje dzieciaki i ja jestem stanowczo przeciwna.
          Nie dlatego, ze umrze od frytek a dlatego, że to jest wyrabianie złych nawyków żywieniowych u takich dzieci. Moje dziecko w tym wieku i nie wie co to jest Mcd. a jej dzieci wiedzą i na pytanie co chca do hedzenia mówią mi ciociu Happy Meal. Kurcze no uważam, ze to złe podejście.Pewnie predzej czy pozniej i moja sie dowie ale moim zdaniem lepiej pozniej takie male dziecko nie powinno tam jadać
    • maderta Re: Chodzicie do magdonalda? 25.10.12, 22:46
      Bywamy, ale rzadko i zawsze jest to dla dzieciarni wielka atrakcja wyjazdu, niestety.
      Na szczęście w naszej mieścinie nie mamy tego przybytku.
    • hildegarda-z-plocka Re: Chodzicie do magdonalda? 26.10.12, 00:08
      mnie sie zdarza raz na kilka miesiecy wpasc tam na hamburgera o 5 nad ranem po dobrej impreziesmile oraz ze trzy razy w roku na lody.
    • naomi19 Re: Chodzicie do magdonalda? 26.10.12, 08:06
      Nie, bo jedzenie tam jest okropne, po prostu mi nie smakuje.
      Jeśli już coś fastfoodowego to KFC. Longery mogłabym jeść codziennie.
      • panbrown Re: Chodzicie do magdonalda? 26.10.12, 09:12
        Dla mnie to niepojęte, że mackdonaldy są pełne ludzi z małymi dziećmi, szczególnie w weekendy.
    • inguszetia_2006 Re: Chodzicie do magdonalda? 26.10.12, 20:26
      Witam,
      Nie, nie i nie. Wolę Burger Kinga, jak idę jeść "chemicznie";-P Fryty w Bergerze chrupiące, łuper - zaje....sty, lody pyszne. Gdybym mogła wepchnąć dwa łupery, to bym wepchnęła, ale nie mogę, bo nie ma miejsca. No, nie mieszczo się, cholera;-P
      Pzdr.
      Ing
      • czar_bajry Re: Chodzicie do magdonalda? 26.10.12, 20:40
        Tak i moje dzieci też chodzą...
    • escadka Re: Chodzicie do magdonalda? 26.10.12, 23:55
      Uwielbiam ich tortillę z sosem miodowo-musztardowym i sezonowo dostępne ciepłe ciastko wiśniowe.
    • koralik12 tak, chodzę 27.10.12, 11:35
      Chodzę, lubię ich tortille, frytki i lody, maja pyszna kawę, jestem u nich 1-2 w miesiącu.
      prócz tego w KFC kilka razy w miesiącu, jem tez kebaby średnio raz w tygodniu, pizze tez średnio raz w tygodniu. I uważam ze to nie jest bardzo często, na pewno nie tak żeby od tego przytyć czy innych uszczerbków zdrowotnych doświadczyć big_grin
    • anika772 Re: Chodzicie do magdonalda? 27.10.12, 11:40
      Nie chodzimy.
      • aga_sama Re: Chodzicie do magdonalda? 27.10.12, 11:52
        Kiedyś częściej, teraz tylko czasem na frytki
        Lubimy z mężem burgerking, niekiedy maca

Po KFC mam zawsze zgagę.

• ga-ti Re: Chodzicie do magdonalda? 27.10.12, 12:01
      Chodzimy. I dzieci zabieramy. I hamburgery jemy i frytki i colę i lody (te są przepyszne, z polewą czekoladową albo mcflary chałwowe - pycha) i ciacha i cappuccino i dla dzieci w zimne dni ciepłe mleczko smile
      Mąż woli kfc, ale przeważnie zostaje przegłosowany.
      Trują nas wszędzie, w wędlinach, mięsie, warzywach, owocach, wszędzie pełno przeróżnych różności lekko trujących, więc od czasu do czasu podtruwamy się troszkę bardziej.

Czasem nachodzi mnie ochota na coś mcdonaldowego i koniec, poddaję się big_grin
    • memphis90 Re: Chodzicie do magdonalda? 27.10.12, 19:40
      Obowiązkowo zatrzymuję się na kawę i donuta/serniczek/muffinę, jak jadę na konferencję czy inne szkolenie. To już jak rytuał smile Z dzieciakami- również będąc w trasie gdzieś daleko, latem czasem kupujemy lody w okienku. Na codzień nie ma na to czasu. Tak, wiem, nie jest to zdrowe, ale cheeseburger dwa razy do roku mnie nie zabije. Dzieciom od frytek raz na kilka miesięcy też druga głowa nie urośnie.
    • amoreska Re: Chodzicie do magdonalda? 27.10.12, 20:00
      Od czasu do czasu chodzimy.
      Lubię ichnią jedną z obśmianych tu sałatek.
    • magiczna_marta Re: Chodzicie do magdonalda? 28.10.12, 18:13
      Z McŚcierwa to mi jęzor tylko do Kanapki Drwala ucieka, reszta jest mi obojętna.
      Nie pamiętam kiedy byłam tam ostatnio.
      Dzieci moje też bardzo rzadko, ale smakMcD znają.
      • ponis1990 Re: Chodzicie do magdonalda? 28.10.12, 18:20
        Tak, na McFlurrry bo to uwielbiambig_grin Pozatym nic mi stamtąd nie smakuje, wolę pizzę czy kebaba.
    • malwa51 Re: Chodzicie do magdonalda? 28.10.12, 20:38
      Chodzicie big_grin
      Jak czekam na autobus, wpadam czasem na loda, szejka albo gorace ciacho wink Innych rzeczy raczej tam nie jadam, nie lubie. No - i jest tam tablica pokazujaca, ile zostalo do odjazdu autobusu smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka